The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WISŁA 1906 NH
Senior Member

Od: 10.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.03.2013, 16:32
Mam pytanko . Wiecie dlaczego w słuchawkach i na głośnikach słyszę tylko bit a śpiew(głos) jest tak jakby przyciszony. Miał tak kiedyś ktoś? . Wiecie ewentualnie jak to naprawić
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 12.03.2013, 17:56
WISŁA 1906 NH napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanko . Wiecie dlaczego w słuchawkach i na głośnikach słyszę tylko bit a śpiew(głos) jest tak jakby przyciszony. Miał tak kiedyś ktoś? . Wiecie ewentualnie jak to naprawić
Rozumiem, że słuchając z laptopa? Spróbuj nie dopinać słuchawek do końca gniazda. Ja tak muszę słuchać z lapka, ale działa.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 12.03.2013, 22:07
ile bedzie kosztował ubezpieczony priorytet (list) na 100zł ? bo nie moge sie rozeznac
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 13.03.2013, 11:55
sprawa wygląda następująco...
Jechałem dzisiaj sobie autobusem i z przyzwyczajenia kupiłem bilet studencki... kiedy nie jestem studentem już od kilku lat zawsze taki kupowałem i nigdy kanary nie wymagały pokazania legitki. Dzisiaj było inaczej :/ mam 7 dni żeby pojechać na św. wawrzyńca z legitką w przeciwnym razie będę musiał zapłacić mandat. Da się z tego jakoś wyjść Nie wiem... znalezienie biletu "całego" z tej lini w podobnych godzinach. Coś zrobić z legitką... mam starą legitkę z podbitą datą jeszcze z 2009 roku. Nie płacenie mandatu, odwołanie czy coś...
Odpowiedz cytując
jakkfk
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 13.03.2013, 12:11
...dokupienie sobie pary jąder i zapłacenie mandatu...
Cytat:
(...)Mój Boże, każdy z nas wie o sobie, że umrze, a jednak to mu nie przeszkadza pracować dla siebie, zdobywać sobie majątku, stanowiska, wpływów itd. Naszym zadaniem jako członków narodu nie jest zapewnienie mu wiecznego istnienia, ale tylko wydobycie z niego jak największych sił, wywalczenie mu jak najszerszego, najbogatszego, pod każdym względem najpełniejszego życia.
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 13.03.2013, 12:40
Kamil_mchw napisał(a):Wyświetl post
sprawa wygląda następująco...
Jechałem dzisiaj sobie autobusem i z przyzwyczajenia kupiłem bilet studencki... kiedy nie jestem studentem już od kilku lat zawsze taki kupowałem i nigdy kanary nie wymagały pokazania legitki. Dzisiaj było inaczej :/ mam 7 dni żeby pojechać na św. wawrzyńca z legitką w przeciwnym razie będę musiał zapłacić mandat. Da się z tego jakoś wyjść Nie wiem... znalezienie biletu "całego" z tej lini w podobnych godzinach. Coś zrobić z legitką... mam starą legitkę z podbitą datą jeszcze z 2009 roku. Nie płacenie mandatu, odwołanie czy coś...

kantowałeś mpk-a od 3/4 lat widzę - no to tyle zaoszczędziłeś, że będziesz miał te 70 zł na mandat hm ?

A jak nie, to szukaj na FB profili / fanpage`y po haśle " Sprzedam bilet " , ' zbieram bilety' albo " wymienie się biletami mpka"
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 13.03.2013, 12:48
jakkfk napisał(a):Wyświetl post
nie mierz wszystkich swoją miarą... niektórzy urodzili się z jądrami...
2 par nie potrzebuje

labtec napisał(a):Wyświetl post
kantowałeś mpk-a od 3/4 lat widzę - no to tyle zaoszczędziłeś, że będziesz miał te 70 zł na mandat hm ?

A jak nie, to szukaj na FB profili / fanpage`y po haśle " Sprzedam bilet " , ' zbieram bilety' albo " wymienie się biletami mpka"

nie... po prostu zazwyczaj jeżdżę autem, dzisiaj tak się złożyło że musiałem MPK :/ nie jestem kanciarzem
zabawa z szukaniem, kupowaniem biletu nie jest ciekawa... więc niestety będę musiał zapłacić :/
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 13.03.2013, 14:25
kamil nie ma sensu.
daj tą 100 i olej reszte.
nie kombinuj z legitką bo można grubiej w.......ić niz marna stówa
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.03.2013, 15:38
jakkfk napisał(a):Wyświetl post
Daj sobei na wstrzymanie takie komentarze, bo to jest żałosne a nie smieszne.

70zł za mandat? Zobacz sobie ile aktualnie płaci się w Krakowie za brak biletu.

Jeśli złapali Cię po raz pierwszy napisz do MPK na maila. Opisz sytuacje, trochę ją podkoloryzuj, że stres, przez przypadek kupiłes ten bilet itd. Zapytaj się czy jest możliwość (z racji tego że jest to taka pierwsza sytuacja) anulowania mandatu po zapłaceniu 10zł? Możliwe, że gość Ci powie że odpuszczą jesli kupisz bilet miesięczny, ale to i tak wyjdzie Ci taniej niż mandat, który jeśli dobrze pamiętam kosztuje 150/240zł.
Odpowiedz cytując
Bąbel
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 13.03.2013, 15:44
W którym komisie dostanę najlepszą cenę za nową komórkę? Możecie coś polecić?
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 13.03.2013, 21:48
LanceTS napisał(a):Wyświetl post

Ale on chyba nie zapłaci za brak biletu tylko za brak dokumentu uprawniającego do ulgi

Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 14.03.2013, 19:11
Jeżeli jest tu konsultant Plusa, proszę o kontakt na priv.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 14.03.2013, 20:31
Jest ktoś w stanie mi to na szybko przetłumaczyć? Nie znoszę łaciny i nie mam nerwów się nad tym gimnastykować:

Ecclesia est Communio sanctorum, secundum expressionem antiquam in versionibus Latinis Symboli apostolici traditam inde a fine saeculi quarti. Communis participatio visibilis bonorum salutis, precipue Eucharistiae, radix est communionis invisibilis inter participes. Communio dat spiritalem coniunctionem atque conspirationem in unum inter membra Ecclesiae atque tendit ad veram membrorum unionem in caritate. Item tendit communio ad unionem in oratione. Spiritum Sanctum replentem Ecclesias et unientem vidimus, inspirantem unionem in oratione.
Odpowiedz cytując
focusik09
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 14.03.2013, 20:51
Prezydentowa napisał(a):Wyświetl post
Jest ktoś w stanie mi to na szybko przetłumaczyć? Nie znoszę łaciny i nie mam nerwów się nad tym gimnastykować:

Ecclesia est Communio sanctorum, secundum expressionem antiquam in versionibus Latinis Symboli apostolici traditam inde a fine saeculi quarti. Communis participatio visibilis bonorum salutis, precipue Eucharistiae, radix est communionis invisibilis inter participes. Communio dat spiritalem coniunctionem atque conspirationem in unum inter membra Ecclesiae atque tendit ad veram membrorum unionem in caritate. Item tendit communio ad unionem in oratione. Spiritum Sanctum replentem Ecclesias et unientem vidimus, inspirantem unionem in oratione.

Kościół jest komunią świętych według wyrażenia w starożytnych łacina wersji z Apostolski został wydany z końcem czwartego miesiąca życia. Wspólny widzialny udział w dobrach zbawienia, zwłaszcza Eucharystii, jest źródłem komunii niewidzialnej między uczestnikami. Daje duchową solidarność między członkami tej komunii w Kościele, a to sprzyja w jednym z członków Unii w miłości. Zmierza również do unii komunii w modlitwie. Duch Święty jednoczy kościoły napełniania i widzieliśmy, co skłoniło zjednoczenie w modlitwie.

tak na szybko
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Stary 14.03.2013, 21:03
Niesamowicie jestem Ci wdzięczna za skopiowanie Google Translatora Obawiam się jednak, że to mnie nijak nie wspomaga. Jednakże już kończę tłumaczenie na własną rękę.
Gdyby jednak ktoś chciał wesprzeć na serio, to chętnie skorzystam
Odpowiedz cytując
focusik09
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 14.03.2013, 21:06
Prezydentowa napisał(a):Wyświetl post
Niesamowicie jestem Ci wdzięczna za skopiowanie Google Translatora Obawiam się jednak, że to mnie nijak nie wspomaga. Jednakże już kończę tłumaczenie na własną rękę.
Gdyby jednak ktoś chciał wesprzeć na serio, to chętnie skorzystam
Mówiłaś na szybko , Nara
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Stary 14.03.2013, 21:07
Tak. Bo mi się spieszy. Gdybym chciała tylko zrozumieć tekst, a nie przetłumaczyć go, to nie potrzebowałabym pomocy.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.03.2013, 21:22
Przecież to proste

Tu masz tłumaczenie:
http://www.vatican.va/roman_curia/co...-notio_pl.html
Według tradycyjnego wyrażenia, które znajduje się w łacińskich wersjach Symbolu apostolskiego począwszy od IV wieku, Kościół jest komunią świętych(22). Wspólny widzialny udział w dobrach zbawienia (rzeczy święte), szczególnie w Eucharystii, jest podstawą komunii niewidzialnej między uczestnikami (święci). Komunia ta rodzi duchową solidarność między członkami Kościoła, jako członkami tego samego Ciała(23), oraz prowadzi ich do zjednoczenia w miłości, by stanowili "jedno ciało i jedną duszę"(24). Owocem komunii jest również zjednoczenia w modlitwie(25), inspirowanej przez tego samego Ducha(26), Ducha Świętego, "który napełnia i jednoczy cały Kościół"(27).
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Stary 14.03.2013, 21:30
Dzięki. Co prawda tekst chyba nie jest słowo w słowo taki sam, ale da się z tego coś zrobić.
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Stary 15.03.2013, 12:24
Jest jakiś dobry stomatolog czynny w sobotę w okolicach centrum Krakowa? Możecie kogoś polecić?
I
Odpowiedz cytując
maciekmiszcz
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 15.03.2013, 12:45
Czyta ktoś z was taką gazetkę jak "Cd action"?
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 15.03.2013, 13:21
TSW Fanatyk napisał(a):Wyświetl post
Jest jakiś dobry stomatolog czynny w sobotę w okolicach centrum Krakowa? Możecie kogoś polecić?
Dentist na Placu Inwalidów. W soboty do 14tej.
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
Al_29
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 15.03.2013, 19:47
Ile teraz za wejście na giełdę elektroniczną na Balickiej?

Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Stary 15.03.2013, 20:04
Mam laptopa Toshiby ( około 5 letni ) i chce kupić kabel, by móc go podpiąć do nowej plazmy.
I pytanie.

HDMI - w lapku nie posiadam, jest zaślepka. Nie ma bo wtedy nie montowano.
Mam w lapku USB.

W telewizorze mam wejście USB i HDMI.

Jaki więc kupić kabel ?

USB - USB
czy
USB - HDMI ?

ps. nie ma kabla USB - USB na allegro do tv....

a może VGA ( z lampka ) - HDMI ( do TV ).
Taki brać?

pytanie od laika, więc darujcie sobie salwy śmiechu
Ostatnio edytowane przez labtec : 15.03.2013 o godz. 20:14.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 15.03.2013, 21:45
Al_29 napisał(a):Wyświetl post
Ile teraz za wejście na giełdę elektroniczną na Balickiej?
2 zł

Mam laptopa Toshiby ( około 5 letni ) i chce kupić kabel, by móc go podpiąć do nowej plazmy.
I pytanie.

HDMI - w lapku nie posiadam, jest zaślepka. Nie ma bo wtedy nie montowano.
Mam w lapku USB.

W telewizorze mam wejście USB i HDMI.

Jaki więc kupić kabel ?

USB - USB
czy
USB - HDMI ?

ps. nie ma kabla USB - USB na allegro do tv....

a może VGA ( z lampka ) - HDMI ( do TV ).
Taki brać?

pytanie od laika, więc darujcie sobie salwy śmiechu
W tv też zapewne masz vga więc najlepiej vga - vga i dodatkowo kabel z dwóch stron taki jak słuchawki mają, żeby dać głos na głośniki z tv.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 16.03.2013, 15:05
Orientuje sie ktoś czy dalej obowiazuje ulga za internet przy rozliczaniu PITu ,bo w internecie znalazlem same sprzeczne informacje ?
Odpowiedz cytując
jakkfk
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 16.03.2013, 15:47
LanceTS napisał(a):Wyświetl post
Daj sobei na wstrzymanie takie komentarze, bo to jest żałosne a nie smieszne.

Jeśli złapali Cię po raz pierwszy napisz do MPK na maila. Opisz sytuacje, trochę ją podkoloryzuj, że stres, przez przypadek kupiłes ten bilet itd. Zapytaj się czy jest możliwość (z racji tego że jest to taka pierwsza sytuacja) anulowania mandatu po zapłaceniu 10zł? Możliwe, że gość Ci powie że odpuszczą jesli kupisz bilet miesięczny, ale to i tak wyjdzie Ci taniej niż mandat, który jeśli dobrze pamiętam kosztuje 150/240zł.
Żałosny to jest priorytet oszukiwania przed choćby zadzwonieniem do MPK i zapytaniem co da się zrobić.
Cytat:
(...)Mój Boże, każdy z nas wie o sobie, że umrze, a jednak to mu nie przeszkadza pracować dla siebie, zdobywać sobie majątku, stanowiska, wpływów itd. Naszym zadaniem jako członków narodu nie jest zapewnienie mu wiecznego istnienia, ale tylko wydobycie z niego jak największych sił, wywalczenie mu jak najszerszego, najbogatszego, pod każdym względem najpełniejszego życia.
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 16.03.2013, 15:47
tak, za 2012 rok możesz odliczyć internet, po raz ostatni niestety.
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Stary 17.03.2013, 12:18
MatMario napisał(a):Wyświetl post
2 zł

W tv też zapewne masz vga więc najlepiej vga - vga i dodatkowo kabel z dwóch stron taki jak słuchawki mają, żeby dać głos na głośniki z tv.

czyli vga - vga i czincz tak zwany? czyli z dwóch stron mini-jack 3,5 mm tak?

a jaka jest różnica pomiędzy połączeniem vga - vga
a usb - usb czy usb - hdmi ?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 17.03.2013, 14:22
nie wiem czy wytłumacz dobrze, ale na logike/

różnica miedzy vga-vga a usb-usb
kabel z wejściem VGA i wyjściem VGA -- kabel z wejściem USB i wyjściem USB czyli podłączany tylko do wyjścia usb. A przez USB to raczej obrazu nie przekażesz.
USB-HDMI wejscie usb wyjście hdmi - ale takiego kabla to jeszze nie wymyślili.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów