|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
ile bedzie kosztował ubezpieczony priorytet (list) na 100zł ? bo nie moge sie rozeznac
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
sprawa wygląda następująco...
Jechałem dzisiaj sobie autobusem i z przyzwyczajenia kupiłem bilet studencki... kiedy nie jestem studentem już od kilku lat |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
...dokupienie sobie pary jąder i zapłacenie mandatu...
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
kantowałeś mpk-a od 3/4 lat widzę - no to tyle zaoszczędziłeś, że będziesz miał te 70 zł na mandat hm ?A jak nie, to szukaj na FB profili / fanpage`y po haśle " Sprzedam bilet " , ' zbieram bilety' albo " wymienie się biletami mpka" |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
nie mierz wszystkich swoją miarą... niektórzy urodzili się z jądrami...
2 par nie potrzebuje
nie... po prostu zazwyczaj jeżdżę autem, dzisiaj tak się złożyło że musiałem MPK :/ nie jestem kanciarzem zabawa z szukaniem, kupowaniem biletu nie jest ciekawa... więc niestety będę musiał zapłacić :/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
kamil nie ma sensu.
daj tą 100 i olej reszte. nie kombinuj z legitką bo można grubiej w.......ić niz marna stówa ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Daj sobei na wstrzymanie takie komentarze, bo to jest żałosne a nie smieszne.
Jeśli złapali Cię po raz pierwszy napisz do MPK na maila. Opisz sytuacje, trochę ją podkoloryzuj, że stres, przez przypadek kupiłes ten bilet itd. Zapytaj się czy jest możliwość (z racji tego że jest to taka pierwsza sytuacja) anulowania mandatu po zapłaceniu 10zł? Możliwe, że gość Ci powie że odpuszczą jesli kupisz bilet miesięczny, ale to i tak wyjdzie Ci taniej niż mandat, który jeśli dobrze pamiętam kosztuje 150/240zł. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
W którym komisie dostanę najlepszą cenę za nową komórkę? Możecie coś polecić?
![]()
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Ale on chyba nie zapłaci za brak biletu tylko za brak dokumentu uprawniającego do ulgi
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Jeżeli jest tu konsultant Plusa, proszę o kontakt na priv.
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Jest ktoś w stanie mi to na szybko przetłumaczyć? Nie znoszę łaciny i nie mam nerwów się nad tym gimnastykować:
Ecclesia est Communio sanctorum, secundum expressionem antiquam in versionibus Latinis Symboli apostolici traditam inde a fine saeculi quarti. Communis participatio visibilis bonorum salutis, precipue Eucharistiae, radix est communionis invisibilis inter participes. Communio dat spiritalem coniunctionem atque conspirationem in unum inter membra Ecclesiae atque tendit ad veram membrorum unionem in caritate. Item tendit communio ad unionem in oratione. Spiritum Sanctum replentem Ecclesias et unientem vidimus, inspirantem unionem in oratione. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
Kościół jest komunią świętych według wyrażenia w starożytnych łacina wersji z Apostolski został wydany z końcem czwartego miesiąca życia. Wspólny widzialny udział w dobrach zbawienia, zwłaszcza Eucharystii, jest źródłem komunii niewidzialnej między uczestnikami. Daje duchową solidarność między członkami tej komunii w Kościele, a to sprzyja w jednym z członków Unii w miłości. Zmierza również do unii komunii w modlitwie. Duch Święty jednoczy kościoły napełniania i widzieliśmy, co skłoniło zjednoczenie w modlitwie. tak na szybko ![]() |
|
|
|
Miodek
Offline |
|
|
Niesamowicie jestem Ci wdzięczna za skopiowanie Google Translatora
Obawiam się jednak, że to mnie nijak nie wspomaga. Jednakże już kończę tłumaczenie na własną rękę. Gdyby jednak ktoś chciał wesprzeć na serio, to chętnie skorzystam |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
Miodek
Offline |
|
|
Tak. Bo mi się spieszy. Gdybym chciała tylko zrozumieć tekst, a nie przetłumaczyć go, to nie potrzebowałabym pomocy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Przecież to proste
Tu masz tłumaczenie: http://www.vatican.va/roman_curia/co...-notio_pl.html Według tradycyjnego wyrażenia, które znajduje się w łacińskich wersjach Symbolu apostolskiego począwszy od IV wieku, Kościół jest komunią świętych(22). Wspólny widzialny udział w dobrach zbawienia (rzeczy święte), szczególnie w Eucharystii, jest podstawą komunii niewidzialnej między uczestnikami (święci). Komunia ta rodzi duchową solidarność między członkami Kościoła, jako członkami tego samego Ciała(23), oraz prowadzi ich do zjednoczenia w miłości, by stanowili "jedno ciało i jedną duszę"(24). Owocem komunii jest również zjednoczenia w modlitwie(25), inspirowanej przez tego samego Ducha(26), Ducha Świętego, "który napełnia i jednoczy cały Kościół"(27). |
|
|
|
Miodek
Offline |
|
|
Dzięki. Co prawda tekst chyba nie jest słowo w słowo taki sam, ale da się z tego coś zrobić.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jest jakiś dobry stomatolog czynny w sobotę w okolicach centrum Krakowa? Możecie kogoś polecić?
![]()
I
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Czyta ktoś z was taką gazetkę jak "Cd action"?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Dentist na Placu Inwalidów. W soboty do 14tej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Ile teraz za wejście na giełdę elektroniczną na Balickiej?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam laptopa Toshiby ( około 5 letni ) i chce kupić kabel, by móc go podpiąć do nowej plazmy.
I pytanie. HDMI - w lapku nie posiadam, jest zaślepka. Nie ma bo wtedy nie montowano. Mam w lapku USB. W telewizorze mam wejście USB i HDMI. Jaki więc kupić kabel ? USB - USB czy USB - HDMI ? ps. nie ma kabla USB - USB na allegro do tv.... a może VGA ( z lampka ) - HDMI ( do TV ). Taki brać? pytanie od laika, więc darujcie sobie salwy śmiechu ![]()
Ostatnio edytowane przez labtec : 15.03.2013 o godz. 20:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
2 zł
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Orientuje sie ktoś czy dalej obowiazuje ulga za internet przy rozliczaniu PITu ,bo w internecie znalazlem same sprzeczne informacje ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
||
![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
tak, za 2012 rok możesz odliczyć internet, po raz ostatni niestety.
![]()
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
czyli vga - vga i czincz tak zwany? czyli z dwóch stron mini-jack 3,5 mm tak? a jaka jest różnica pomiędzy połączeniem vga - vga a usb - usb czy usb - hdmi ? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
nie wiem czy wytłumacz dobrze, ale na logike/
różnica miedzy vga-vga a usb-usb kabel z wejściem VGA i wyjściem VGA -- kabel z wejściem USB i wyjściem USB czyli podłączany tylko do wyjścia usb. A przez USB to raczej obrazu nie przekażesz. USB-HDMI wejscie usb wyjście hdmi - ale takiego kabla to jeszze nie wymyślili. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|