The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kuczmen
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.01.2013, 20:54
są i tacy co pobierają kaske za załatwienie pracy........
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 21.01.2013, 18:30
Gdyby ktoś miał jakąś konkretną oferte żeby dorobić pare stówek to priv. Kasa potrzebna na ewentualne wyjazdy, bilety...

Praca może być fizyczna, jakieś ulotki, cokolwiek, byle nie za 4zł za godzine.
Odpowiedz cytując
d.j
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 30.01.2013, 21:48
No to na nową

Nowa firma na rynku bukmacherskim posiadająca koncesję Ministra Finansów nr: SC/12/7251/2/LBU//2011/1337 zaprasza zainteresowanych otwarciem lokali ajencyjnych.

Jako jedyna firma bukmacherska na rynku nie wymagamy żadnych opłat za przystąpienie do sieci!

Jeżeli na forum jest osoba która byłaby zainteresowana prowadzeniem takiej działalności zapraszam na priv. Zapraszam do współpracy osoby posiadające już działalność a chcące ją rozszerzyć o zakłady bukmacherskie.
NAPRAWDĘ WARTO!
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 30.01.2013, 22:01
Jak się firma nazywa
Odpowiedz cytując
d.j
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 30.01.2013, 22:03
E-TOTO Zakłady Bukmacherskie

Wszystkie szczegóły na priv
Odpowiedz cytując
Natkan
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 03.02.2013, 11:55
Na której stronie w necie najlepiej szukac pracy? Albo słyszał ktoś z was o pracy w sprzedaży? Mam doświadczenie z CCC i Adidasa
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 03.02.2013, 14:31
www.praca.money.pl

akumulator ogłoszeń ze wszystkich stron...
Odpowiedz cytując
Babba
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 07.02.2013, 20:39
Znalazłem fajną robotę. Wykonuje ją się w domu, przez neta. Można zarobić stówkę nawet w jeden dzień( i jest to górny limit głównego zlecenia, poźniej można co innego porobić).Nie jest to żadna kretyńska piramidka. Robota na umowę o dzieło
Chętni niech piszą na [email protected] to zapodam szczegóły.
Odpowiedz cytując
Brozinho_23
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 15.02.2013, 15:11
Od poniedziałku idę na studia, powtarzać semestr. Będę miał tylko 4 przedmioty, znacie jakąś pracę co można sobie jakoś dostosować do grafika studiów? Ew. jakieś takie 1-dniowe, 2-dniowe oferty? Tylko chodzi o normlaną pracę, żadne jakieś telemarketingi i inne wk*rwiania ludzi.
Odpowiedz cytując
1906_wislak_1906
Member

Od: 05.2005

Stary 15.02.2013, 22:29
A może ktoś byłby w stanie pomóc znaleźć pracę dla kierowcy kat C lub C+E bez doświadczenia?
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 15.02.2013, 22:34
Może ktoś orientuje się czy w jakimś skateshopie nie poszukują ludzi?
Odpowiedz cytując
Devonisch
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.02.2013, 00:01
wojtole14 napisał(a):Wyświetl post
Witam
Nie bardzo rozumiem tej nagonki...
Ad 1. Firma DRB zajmuje się WYŁĄCZNIE szczególnymi przypadkami jeśli chodzi o odszkodowania tj. wypadki komunikacyjne i błędy medyczne. Takich firm jest sporo w Polsce, a DRB jest drugą co do wielkości, pierwsze miejsce ma EUCO. Nie bierzemy jakichkolwiek przypadków, które podchodzą pod kodeks cywilny tylko szczególne przypadki. Więc kwota, którą podałem jest najwyższa w tej kategorii.
Ad 2. DRB nie zajmuje się takimi sprawami, więc nie wnikam, aczkolwiek o firmie Feniks nigdy nie słyszałem i patrząc na opinie w Internecie nie wyglądają najlepiej.
Ad 3. W obecnej chwili czekam na adres mailowy, który mi zostanie nadany przez firmę. Jest bardzo dużo zgłoszeń, dużo nowych agentów i nie jest to dokonywane w jednej chwili. Firma dopiero zaczyna działalność w Krakowie, stąd ten problem.
Ad 4. Zupełnie bezsensowny argument. Praca w DRB nie jest pracą obowiązkową, a raczej dodatkową. Każdy kto przystępuje do firmy działa na zlecenie. Firma oferuje darmowe szkolenia, na odpowiednim poziomie są już dofinansowania do samochodu i inne premie. Z klientami umawiamy się przez telefon i przedstawiają oni wstępnie swoją sprawę. Jeśli sprawa nadaje się to jedziemy już po dokumenty, tyle. Nikt nie każe nam jeździć codziennie po Krakowie i błagać ludzi.
W firmie pracuje już sporo moich znajomych z Lublina, nigdy nie słyszałem żeby ktokolwiek nie miał ani jednej sprawy na miesiąc. To nie jest taki zły wynik. Mówienie przez cały rok nic się nie może trafić jest zupełnie niezgodne z realiami.

Od lutego DRB rozpoczyna na wszystkich uczelniach wyższych w Krakowie wykłady uświadamiające ludzi jakie prawa im się należą. Ponad 90% osób, nie wie jakie im prawa przysługują lub otrzymali zbyt niskie kwoty odszkodowań.
Mam nadzieję, że akcja się uda i tacy jak Ty zmienią zdanie. Kto jest niedowiarkiem, zapraszam na spotkania informacyjne.
Rozumiem, że wszędzie znajdą się krytycy i malkontenci... Pozdrawiam tych pozytywnie nastawionych do świata.
Sorry winnetou ale zakrawa to właśnie na kolejny Groupon, Amway iinne takie. Byle student, byle zapierdalał. Prawnicze sprawy ma wam naganiać student AWF, PK, AHG, UJ... nieważne byle naganiał. Uczciwe warunki w takiej branży to piątka na rękę, umowa na stałe plus prowizja. A nie najniższa krajowa + to co Ci się uda.

I jeszcze ta praca na zlecenie.... skoro to taki biznes to co? Na ZUS Was nie stać Firma, która na to gówno zatrudnia jest ŚMIECIEM. Toż to równoznaczne ze składaniem długopisów.

Skoro na bank zawsze pracownik wypracuje jedną sprawę BOGATĄ, SPECJALNĄ, to czemu nie zatrudniają na normalnych warunkach?
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Puchatek
Member

Od: 12.2011

Stary 28.02.2013, 14:32
Straciłem dobrą pracę z powodu redukcji etatów.

Szukam pilnie pracy na jakiejś hali w fabryce. Jak by ktoś coś wiedział gdzie można się popytać lub podzwonić czy wysłać CV to proszę o kontakt
W nas wiara siła i natchnienie! Szeregi rosną nasze wciąż! Niesiemy Polsce odrodzenie! My, nowe pokolenie!
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 11.03.2013, 18:28
proszę o informacje kogoś kumatego w temacie taksówkarskim.

chodzi mi o to gdzie najlepiej się zatrudnić w której korporacji , jak cenowo to wszystko wygląda itp.

z góry dziękuję.
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
Natkan
Senior Member

Stary 11.03.2013, 21:18
http://www.gumtree.pl/cp-praca-inne/...onie-463964606 ktoś wie coś na ten temat? Jaka stawka jak sie pracuje?
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 11.03.2013, 21:21
Panowie od pewnego czasu probuje się dostać do pracy do Tesco jako dostawca-asystent sprzedaży.
Wiem mniejwiecej jak to wszystko wygląda bo rozmawiałem z jednym z chlopakow tam jezdzacych .
Ale niestety mimo doświadczenia kontaktu z ich strony jak na razie to nie było...
Może ktoś z Was wie cos więcej na ten tema tej pracy
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.03.2013, 22:27
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Panowie od pewnego czasu probuje się dostać do pracy do Tesco jako dostawca-asystent sprzedaży.
Wiem mniejwiecej jak to wszystko wygląda bo rozmawiałem z jednym z chlopakow tam jezdzacych .
Ale niestety mimo doświadczenia kontaktu z ich strony jak na razie to nie było...
Może ktoś z Was wie cos więcej na ten tema tej pracy
Więc tak.. ja byłem na rozmowie w styczniu ( wtedy pierwszy raz pojawiła się oferta pracy ). Rozmowa z kierowniczką jakąś odbyła się na Kapelance. Ogólne standardowe pytania, pytania o poprzednie miejsca pracy itd. Po jakiś 2-3 dniach babka zadzwoniła, że zaprasza na test z jazdy ich dostawczakiem. Musiałem się stawić na Wielicką. Jeździłem po mieście ich dostawczakiem około godzinki pod okiem jakiegoś ich "guru" wśród kierowców. Standardowo sprawdzał jak na egzaminie na prawko. Czyli gdzieś zawrócić, gdzieś zaparkować. Też trzeba było się wykazać znajomością topografii miasta. Ja np. musiałem z ulicy Wielickiej dostać się na Szafrana, a potem na Bochenka. Ogólnie jak to gościu stwierdził to mej wiedzy i doświadczenia w jeździe nic nie miał. Babka po jakiś dwóch tygodniach zadzwoniła, że wybrali innego kandytata. Po rozmowie z babką okazało się , że niestety mi brakowało bycia dyspozycyjnym, gdyż ja jestem studentem zaocznym i w soboty i niedziele nie mógłbym pracować, a oni potrzebują ludzi w pełni dyspozycyjnych. Kasa nie jest wielka, na początek 3 miesięczny okres próbny umowa zlecenie lub umowa o pracę ( zależy na ile etatu , bo mi mówiła że na początku 3/4 etatu ) . Ogólnie jak masz inne pytania to pisz. Ogólnie praca polega na tym , że siedzisz sobie na zapleczu. Dostajesz tzw zlecenie i zbierasz sobie skrzyneczki z magazynu z towarem zamówionym. Ładujesz do samochodu i jedziesz w określone miejsce. Zanosisz, klient sprawdza i wracasz do bazy. Nie masz styczności z kasą. Ogólnie praca spoko jak ktoś uwielbia wozić się dostawczakiem na krótkich odcinkach Naszczęscie robotę znalazłem gdzie indziej i lepiej płatną i byłem tylko miesiąc bezrobotny
Ostatnio edytowane przez jaszczur90 : 11.03.2013 o godz. 22:30.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 12.03.2013, 00:16
A zarobki jako kierowca w tesco to jaki przedział?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 12.03.2013, 21:05
MatMario napisał(a):Wyświetl post
A zarobki jako kierowca w tesco to jaki przedział?
Mi wlasnie gość jeden mowil co go zaczepiłem ze ok .2 tys. plus bony na swieta...
Ja się obawiam ze być moze dlatego ze strony Tesco w moim przypadku nie ma odzewu ponieważ caly czas pracuje a szukam wlasnie pracy bo czas na jakies zmiany wlasnie nadszedł...
Ostatnio edytowane przez 63.5 Kg : 12.03.2013 o godz. 21:07.
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.03.2013, 21:08
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Mi wlasnie gość jeden mowil co go zaczepiłem ze ok .2 tys. plus bony na swieta...
W styczniu jak mi babka mówiła to na okresie próbnym 2000 zł brutto, a po 3 miechach jeśli zostanę to wzrasta pensja trochę. Oczywiście tesco daje jakieś bony , dodatki socjalne ( karty multisport itd )
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 13.03.2013, 08:42
jakby ktoś miał karte multisport na zbyciu to z chęcią bym sie podłączył jako drugi !
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 15.03.2013, 16:35
Robota dla grafików:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...rudni_grafika/

Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 19.03.2013, 19:39
Potrzebuje się poradzić kogoś kto przechodził ostatnio procedurę rejestracji jako bezrobotny. O ile kwestia samej rejestracji jest dość dobrze rozpisana w necie na stronie grodzkiego urzędu pracy i nie mam co do niej zastrzeżeń to nie ma tam odpowiedzi na ważne dla mnie pytanie.
Chodzi mi o to, jak wygląda później szukanie przez urząd pracy dla mnie i jakie obowiązki na mnie spoczywają aby utrzymać status bezrobotnego ? Słyszałem, że będę musiał w urzędzie się stawiać raz w miesiącu aby dostać jakiś kwit, który w konsekwencji musi mi opieczętować potencjalny pracodawca podczas mojej wizyty u niego. Dodatkowo mam pytanie czy mam obowiązek podjęcia pracy u pracodawcy którego mi wskaże urząd pracy ? Posiadam dość specyficzne kwalifikacje więc znalezienie mi pracy która będzie im odpowiadała jest dość trudne.

Pozdrawiam,
Adam
Odpowiedz cytując
korred
Member

Od: 11.2006

Stary 19.03.2013, 20:08
Powinieneś sobie przeczytać art. 33 ustawy o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy. W nim jest opisane, co może spowodować utratę statusu bezrobotnego. Są tam m.in. takie punkty:
Cytat:
3) odmówił bez uzasadnionej przyczyny przyjęcia propozycji odpowiedniej pracy lub innej formy pomocy określonej w ustawie lub poddania się badaniom lekarskim lub psychologicznym, mającym na celu ustalenie zdolności do pracy lub udziału w innej formie pomocy określonej w ustawie; pozbawienie statusu bezrobotnego następuje od dnia odmowy na okres:
a) 120 dni w przypadku pierwszej odmowy,
b) 180 dni w przypadku drugiej odmowy,
c) 270 dni w przypadku trzeciej i każdej kolejnej odmowy;
4) nie stawił się w powiatowym urzędzie pracy w wyznaczonym terminie i nie powiadomił w okresie do 7 dni o uzasadnionej przyczynie tego niestawiennictwa; pozbawienie statusu bezrobotnego następuje od dnia niestawienia się w powiatowym urzędzie pracy odpowiednio na okres wskazany w pkt 3, w zależności od liczby niestawiennictw;
Ostatnio edytowane przez korred : 19.03.2013 o godz. 20:10.
.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 19.03.2013, 20:11
Obowiązek masz taki że dostaniesz termin kiedy masz się zjawić. Przychodzisz, numerek. kolejka. siadasz u Pani, dowiadujesz się że ma jakąś propozycję dla Ciebie to musisz się pofatygować i odwiedzić potencjalnego pracodawce, który da ci zaświadczenie, że byłeś ale albo cię nie chce, nie spełniasz wymagań czy cokolwiek innego albo dostaniesz propozycje pracy. Jak propozycji pracy Pani w okienku dla Ciebie nie ma to wyznacza kolejny termin twojej wizyty.

Ogólnie nie nastawiałbym się że powołają sztab kryzysowy do poszukiwania pracy dla Ciebie, wskażą 10 potencjalnych miejsc gotowych Cię zatrudnić, a raczej nic ci Pani nie wskaże.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 19.03.2013, 21:27
Najbardziej to zależałoby mi na tym żeby w ogóle nie szukali pracy, nigdzie nie wysyłali, mogą nawet nie wypłacać zasiłku. Zależy mi tylko na kontynuacji ubezpieczenia. Okres zarejestrowania na bezrobociu chcę wykorzystać do rozwijania swojej firmy. Uprzedzając pytania jestem jednym z dwóch wspólników spółki z o.o. i nie mam zawartej umowy o pracę. Spółka dopiero powstała i potrzebuję zyskać trochę czasu na rozwój minimalizując koszty swojego utrzymania w jej zasobach.

Dzięki za porady!
Odpowiedz cytując
korred
Member

Od: 11.2006

Stary 19.03.2013, 22:53
Ale takie ich zadanie, żeby szukać i wysyłać, a przy tym rejestrując się jako bezrobotny wyrażasz gotowość do podjęcia pracy. Ustawa definiuje bezrobotnego jako m.in.
Cytat:
osobę niezatrudnioną i niewykonującą innej pracy zarobkowej, zdolną i gotową do podjęcia zatrudnienia w pełnym wymiarze czasu pracy obowiązującym w danym zawodzie lub służbie albo innej pracy zarobkowej
i rejestrując się będziesz musiał podpisać oświadczenie, że taką osobą jesteś.

Dosyć istotna kwestia to też to, że bezrobotnym nie może być ktoś, kto uzyskuje miesięcznie przychód w wysokości przekraczającej połowę minimalnego wynagrodzenia za pracę, z wyłączeniem przychodów uzyskanych z tytułu odsetek lub innych przychodów od środków pieniężnych zgromadzonych na rachunkach bankowych.

Jeśli Cię to interesuje, to art. 2 ust. 1 pkt 2 ustawy o promocji zatrudnienia zawiera definicję bezrobotnego. Są tam warunki, jakie należy spełniać, żeby nim być (zresztą w art. 33 jest o tym punkcie wzmianka).

Urząd ma znaleźć Ci odpowiednią pracę, czyli taką, do której masz wystarczające kwalifikacje lub doświadczenie zawodowe. Nie wiem jaka tu jest sytuacja, ale może tak być, że będą mieli problem coś Ci znaleźć i nie będziesz musiał się przejmować kwestią narzuconej pracy.
Ostatnio edytowane przez korred : 19.03.2013 o godz. 23:08.
.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 20.03.2013, 09:32
adam_09 napisał(a):Wyświetl post
Potrzebuje się poradzić kogoś kto przechodził ostatnio procedurę rejestracji jako bezrobotny. O ile kwestia samej rejestracji jest dość dobrze rozpisana w necie na stronie grodzkiego urzędu pracy i nie mam co do niej zastrzeżeń to nie ma tam odpowiedzi na ważne dla mnie pytanie.
Chodzi mi o to, jak wygląda później szukanie przez urząd pracy dla mnie i jakie obowiązki na mnie spoczywają aby utrzymać status bezrobotnego ? Słyszałem, że będę musiał w urzędzie się stawiać raz w miesiącu aby dostać jakiś kwit, który w konsekwencji musi mi opieczętować potencjalny pracodawca podczas mojej wizyty u niego. Dodatkowo mam pytanie czy mam obowiązek podjęcia pracy u pracodawcy którego mi wskaże urząd pracy ? Posiadam dość specyficzne kwalifikacje więc znalezienie mi pracy która będzie im odpowiadała jest dość trudne.

Pozdrawiam,
Adam
powiem tak,odpowiadając od końca.
Urząd pracy nie skieruje Cie bezpośrednio do podpisania umowy tylko najpierw masz rozmowe kwalifikacyjną. I to od niej zależy co będzie dalej, więc chyba nie trudno zjebać rozmowe by pracy nie dostać prawda?
Jeśli sie zarejestrujesz to twoim obowiazkiem będzie chodzenie na podpis raz na 3 miesiace, i to chyba tyle. Czasem mogą Ci zaproponowac jakies kursy szkolenia, ale mozesz powiedziec - NIE.
Więc tak naprawde zostaje Ci tylko podpis który złożyć musisz, bo jak nie złozysz, to po tygodniu Cie skreślą i bedziesz musiał przejsc okres karencji by sie ponownie zarejestrować.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Natkan
Senior Member

Stary 20.03.2013, 10:30
Pracował ktoś w telemarketingu? Tzn bardziej przedłużanie umów i może coś polecic? Potrzebuje popracować około półtora miesiaca a tam sie chyba najszybciej załapie
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 26.03.2013, 14:14
Jakby ktoś myślał o wyjeździe do pracy do uk to mogę pomóc.

Ale od razu zaznaczam że angielski trzeba minimum podstawy znać i trochę grosza na start odłożone mieć...
Ddf
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów