The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
focusik09
Senior Member

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.03.2013, 20:21
No nareszcie zwycięstwo
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 09.03.2013, 20:21
Czy to już nasza optymalna forma, czy ewentualne można cos jeszcze wycisnąć z tej drużyny ?

Ważne trzy punkty, ale z utrzymaniem to bym sie jeszcze wstrzymał.
Z psychologicznego punktu widzenia zwycięstwo również cenne.

Czarek Wilk trafił w bramkę i prosze jaki efekt.

Bunozie coś dziś dodali do jedzenia ?

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jak grał Sarki?
Przez pół godziny wykonał dwa zagrania : dośrodkowanie i strzał. Oba poprawne ale bez szału. Poza tym niewidoczny. Może się rozkręci.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 09.03.2013, 20:31
Nawet całkiem nieźle się to oglądało.
Mam nadzieję, że nie jest to przypadek przy pracy a prognostyk na lepsze jutro.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 09.03.2013, 20:34
Cieszy zwycięstwo, a i kilka sytuacji udało się stworzyć. Naprawdę ważne punkty w kontekście walki o utrzymanie.

O wyższe cele jeśli w ogóle możemy o tym myśleć, to tylko PP.

Chrapek 1 gol w ekstraklasie, nie było najgorzej z naszą grą z przodu
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 09.03.2013, 20:46
Nie bylo najgorzej.
Chrapek bardzo slabo, chyba ekstraklasa to za wysokie progi. Bunoza - no comment.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 09.03.2013, 21:03
Manhunt to , że bramkę strzelił to nie znaczy że dobrze grał.Bardzo dużo nieprzemyślanych decyzji.....
Odpowiedz cytując
legol
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 09.03.2013, 21:04
Oczywiscie ze Chrapek zagral slabo. Nawet ten jego strzal chyba nie lecial w swiatlo bramki i dobrze ze byl rykoszet. Generalnie kazdy kontakt jego z pilka to strata. Zdecydowanie gracz nie na ekstraklase.

Ogolnie slabo jak zawsze, Polonia tragiczna poza tym szybkobiegaczem. Utrzymanie jest i to sie liczy.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 09.03.2013, 21:08
Dla mnie najważniejsze było to, że walczyli. Grali raz lepiej raz gorzej, ale pare fajnych zagrań było, ale przede wszystkim plus za ambicje.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.03.2013, 21:13
Obejrzałem skrót.
Obie nasze bramki po fajnych podaniach i ładnym rozprowadzeniu akcji.
Stracona to typowy "Bunoza show". Co on ma z tym nie trafianiem w piłkę we własnym polu karnym?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 09.03.2013, 21:13
Polonia wyglądała jakby się bała Wiisły
Pareiko - 7 - Najlepszy mecz w tym roku może nawet w całej rundzie
Jovanović - 3 - najsłabszy ... to co wyrabiał w obronie to nawet trudno jakoś tłumaczyć, "na plus" gra w ofensywie
Głowacki - 4 - jakiś taki niewidoczny
Chavez - 7 - gra w kratkę dzisiaj bezsprzecznie najlepszy obrońca - parę razy uratował ...
Bunoza - 3 - Cały mecz byłby OK ale każdy widział wielbłąda przy bramce na 0-1 - mam nadzieję że go to nie rozmontuje lecz nauczy
Sobolewski - 6 - Kilka dobrych akcji w defensywie i jak zwykle trzymał środek
Wilk – 7 - Dużo odbiorów jak zwykle walka .. no i bramka
Burliga - 5- kilka fatalnych zachowań i odpuszczanie krycia ale i tak uważam że Kulawik nie popełnił błedu wystawiając go do gry
Chrapek - 5 - podobnie jak Burliga , kilka fatalnych zagrań ale uważam że Chrapek jest bezcennym pomocnikiem z uwagi na 1 umiejętność rzadką w lidze i Wiśle : przyjęcie piłki
Iliev – 6 - robił różnice po prawej stronie; przez pierwsze 20 minut wykańczał dobre akcje fatalnie .... ale jak się już udało ..Czarek mógł wkopać. Kondycja do 75 minuty
Małecki - 7 - Dzięki za serducho włożone w grę a i forma chyba rośnie
Sarki - 5 nie zachwycił ... zwłaszcza zaraz po wejściu ... potem lepiej
Sikorski - trudno oceniać za 7 minut ale wg mnie pomógł drużynie ... powinien wcześniej wejść za Burego który oddychał już rękawami

Kulawik - odsunął dymisję ... choć po " kwiatku" Bunozy pewnie już myślał o odprawie ... Spodobało mi się to że nie nastawiał Wisły na defensywę; Wisła konsekwentnie grała do przodu.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 09.03.2013 o godz. 21:16.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 09.03.2013, 21:17
Dla mnie Jovanović przynajmniej RAZ uratował nam dupę gdyby nie jego wślizg na lewej stronie byłoby 2-0 dla Polonii.... wiec nie wiem czy zagrał na "3" ...

W sumie to śmiesze jest to, że patrząc na tabelę to mniej więcej jesteśmy tak samo daleko od mistrzostwa jak od spadku ....
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 09.03.2013, 21:23
3 pkt potrzebne jak tlen. Gdy jeszcze uda się wygrać z Pogonią spadek nam nie straszny

Co do meczu, kopanina na cuda, ale mimo wszystko widzę w niej jakąś wolę walki....
What's new?

Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 09.03.2013, 21:35
Kolejny raz w 2013 roku brawo za walkę dla Wiślaków,mecz piłkarsko nie najlepszy choć i tak lepiej niż wcześniej,ważne 3 pkt zdobyte na wyjeździe.

Teraz wszystkie siły na Jage i obyśmy awansowali do najlepszej 4 Pucharu Polski
Za tydzień bardzo ważny mecz na Reymonta z Pogonią,która w poprzednim sezonie wygrała z nami 2-0 po dwóch absolutnie nieprzepisowo zdobytych golach.
Jak wygramy to da nam trochę ligowego oddechu potrzebnego do wojny w Pucharze.

PS: Pareiko dzisiaj znakomicie bronił,

Michał Chrapek: brawo, po ostatnim katastrofalnym meczu podniósł się i pokazał charakter,teraz będzie mu trochę łatwiej oby to wykorzystał

Maor robi niezłą robotę w Ligue 1,dziś po zdobyciu jego debiutanckiego gola kibice zaśpiewali mu piosenkę z użyciem jego imienia,oraz skandowali jego nazwisko

edit/jego koledzy jednak już w takiej formie nie są i klub maora znowu nie wygrywa meczu,w którym miał ,,pewne'' punkty
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 09.03.2013 o godz. 22:00.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 09.03.2013, 21:41
Dziwne jest oczekiwanie czegos od Sarkiego w jego pierwszym wystepie. Po pierwsze nie trenował, po drugie bardzo długo nie grał a po trzecie na poczatku nie chcieli do Niego podawac, widocznie jeszcze go dobrze nie znają. Na poczatku niewidoczny, potem doszedł do jednej sytuacji - poczekajcie na ocene przynajmniej troche.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 09.03.2013, 21:45
Obejrzałem skrót.
Obie nasze bramki po fajnych podaniach i ładnym rozprowadzeniu akcji.
Stracona to typowy "Bunoza show". Co on ma z tym nie trafianiem w piłkę we własnym polu karnym?
Brunona ma to że zamiast wyjebać piłkę za stadion to on próbuje grać. I tak się to kończy.

Dziś było coś w naszej grze. Małe coś ale jakiś promyczek nadziei jest. I jedno czego w naszej grze nie mogę sobie przypomnieć. Zdominowalismy przeciwnik na przestrzeni ok 15 minut. Naprawdę kreowalismy grę, wysoki odbiór, od nie pamiętam kiedy przyjemnie się to oglądało.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 09.03.2013, 22:00
W pewnym sensie można powiedzieć, że kolejny mecz na "0" z tyłu. Szkoda tego babola Bunozy, bo naprawdę solidnie wygląda nasza formacja obronna, pomimo kilku drobnych błędów.

Cieszy, że był to mecz przełamań. Trafił po raz 1. w sezonie Wilk, no i po raz 1. w lidze - Chrapek. Cieszy, że w końcu zagrał Sarki, chociaż niczym się nie wsławił to widzę w nim jakiś potencjał Ogólnie, jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale fakt że wygraliśmy na Konwiktorskiej pomimo utraty gola jako pierwsi, jest powodem do optymizmu. Żal tych spotkań z Bełchatowem i Bielskiem, zwłaszcza z Bielskiem gdzie mieliśmy jakieś swoje szanse, bo biorąc pod uwagę chujowatość tej ligi można by próbować gonić czołówkę. W każdym razie, 6.miejsce jest na wyciągnięcie ręki, i powinno być celem jeżeli chodzi o tabelę po ostatnim meczu...
Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 09.03.2013, 22:04
W końcu ! Do jakich czasów dożyliśmy,że media nazywają nasze zwycięstwo w Warszawie sensacją. Kiedyś nie doceniało się tak 3 punktów. Teraz smakują podwójnie zwłaszcza,że zagraliśmy naprawdę niezły mecz jak na obecną sytuację.Pomyśleć,że gdybyśmy dowieźli 3 punkty w Kielcach a sędzia w meczu z Podbeskidziem podyktowałby nam karnego miejsce w tabeli byłoby wysokie z realnymi szansami na...puchary.To parodia tej ligi.Teraz oklepać Jagę w pucharze , potem Pogoń u nas i możemy odetchnąć.
"Wierność Jest Istotą Naszego Honoru..."
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 09.03.2013, 22:15
Stracona to typowy "Bunoza show".
Chwilę później prawie karnego sprokurował, podobnie zresztą jak drugi nasz gwiazdor, wielebny Osman - tu fart że małolatowi z Grodziska zabrakło cwaniactwa.
Ogólnie obustronna kopanina
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 09.03.2013, 22:40
Jest dobra prognoza i mam nadzieje wzmocnione morale przed bardzo ważnym wtorkowym meczem.

Były momenty.

Cytat:
Dla mnie najważniejsze było to, że walczyli.
Otóż to.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 09.03.2013 o godz. 22:43.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 09.03.2013, 23:27
Manhunt napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie Chrapek ma dobrą technike ( w naszym klubie chyba tylko Iliev ma lepszą)
Na pewno mówisz o Chrapku? Technikę lepszą ma zdecydowanie Garguła, Kosowski, Mały, Sobol...
Odpowiedz cytując
kpn
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 10.03.2013, 00:04
legol napisał(a):Wyświetl post
Oczywiscie ze Chrapek zagral slabo. Nawet ten jego strzal chyba nie lecial w swiatlo bramki i dobrze ze byl rykoszet. Generalnie kazdy kontakt jego z pilka to strata. Zdecydowanie gracz nie na ekstraklase.

Ogolnie slabo jak zawsze, Polonia tragiczna poza tym szybkobiegaczem. Utrzymanie jest i to sie liczy.

Walczyli i z GKS-em i jak z Podbeskidziem. 3 pkt sa, utrzymanie raczej pewne( jak to ....a brzmi) Co wiecej powiedziec? chyba nic.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 10.03.2013, 00:08
Chrapek po strzeleniu bramki chyba za bardzo się podpalił i po tym to co robił wołało o pomstę do nieba. Ale cieszy fakt, że w końcu strzelił gola, może następne mecze będą lepsze w jego wykonaniu.
Zastanawia mnie co się dzieje z Urygą czy Stolarskim, obaj jak zagrali to ładnie to wyglądało jednak gdzieś zniknęli ...

@kpn
Co więcej ? Hmm w tej lidze teraz nawet jest szansa o puchary bez PP ...
Ostatnio edytowane przez cfa : 10.03.2013 o godz. 00:11.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 10.03.2013, 00:46
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Bunoza udowodnił tym meczem, że Kulawik sabotuje zespół trzymając go na ławce. Zdecydowanie najjaśniejszy punkt drużyny. Z bardziej zespołowym zawodnikiem (jak Kosowski) rozmotowywaliby raz po raz obronę gości.

mr_kwolf po meczu z Podbeskidziem, post z 4 marca... Nie pozostaje mi nic jak tylko zacytować samego siebie również z 4 marca w odpowiedzi na powyższe bzdury:

thechris napisał(a):Wyświetl post
A g.. prawda. Dziś zagrał nieźle a za tydzień zagra padakę. Inny wejdzie na boisko, trzy raz kopnie prosto, podniecisz się i napiszesz, że Kulawik sabotuje grę bo ma takiego super-hiper-rezerwowego. Nie ma. (...) pojedyncze wyskoki i pojedyncze średnio-przyzwoite występy jak dziś Bunozy to czysty przypadek. Co takiego Bunoza zagrał, żeby się jarać? No trzy razy kopnął prosto piłkę...

W tym tygodniu można napisać, że Kulawik sabotuje grę bo wystawia Bunozę... No bo grajek nie trafił prosto w piłkę... Ech ci znaFcy....
Ostatnio edytowane przez thechris : 10.03.2013 o godz. 00:49.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 10.03.2013, 01:29
Bunozie od dziś należy się po każdym treningu godzinny seans video z nagraniem jego dzisiejszego babola...

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 10.03.2013, 01:32
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Bunozie od dziś należy się po każdym treningu godzinny seans video z nagraniem jego dzisiejszego babola...
Mam lepszy pomysł. Wchodzi Bunoza do jakiegoś saturna czy innego mediamarktu w Bonarce, aż tu nagle z wszystkich tych telewizorów i ekranów...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.03.2013, 01:50
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Brunona ma to że zamiast wyjebać piłkę za stadion to on próbuje grać. I tak się to kończy.
Paradoksalnie - jak się nie umie, to lepiej wywalić piłkę w trybuny. To tak jak z Frederiksenem - próbował nie tracić piłek, a wychodziły z tego kontry przeciwnika.

Taki Cleber się nie pierdzielił i był swego czasu najlepszym stoperem ligi obok Głowackiego.

mr_kwolf po meczu z Podbeskidziem, post z 4 marca... Nie pozostaje mi nic jak tylko zacytować samego siebie również z 4 marca w odpowiedzi na powyższe bzdury:
Słuszna uwaga. Żaden z naszych obrońców nie zapewnia tak naprawdę pewności w grze obronnej. Taki Bunoza zależnie od dnia potrafi być nie do przejścia albo - dwunastym zawodnikiem przeciwnika. W pierwszym przypadku Kulawik sabotuje zespól trzymając go na ławce, a w drugim - wystawiając. Przerąbane

Bunozę - gdyby tylko nie odwalał regularnie takich akcji - pewnie dawno byśmy sprzedali, ale w żadnej poważnej lidze nie wezmą obrońcy któremu odłącza mózg w co trzecim meczu. No chyba, że pójdzie jakiś wał menedżerski...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.03.2013 o godz. 02:04.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 10.03.2013, 02:27

W tym tygodniu można napisać, że Kulawik sabotuje grę bo wystawia Bunozę... No bo grajek nie trafił prosto w piłkę... Ech ci znaFcy....
Skoro zostałem wywołany do tablicy to już odpowiadam.

Dalej uważam, że Bunoza to wyróżniający się nasz obrońca, który ma jeden problem (który ładnie opisał wolfy). Co jakiś czas wyłącza mu sie móżg. Ponadto jakby popatrzeć co robił Przybecki do momentu jak on znajdowal się na boisku, a co robił później z Burligą na boku obrony to ten występ Bunozy nie był zły (oczywiścię wyłączając z oceny sytuację przy bramce na 1-0).

PS. Swoją drogą nie moja wina, że nie załapałeś wtedy ironii w moim poście, który należało brać z przymrużeniem oka. Jeżeli ty wtedy uważałeś, że ja faktycznie myśle, że pojawienie się Sikorskiego zaowocowało naszą lepszą grą w ofensywie...
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 10.03.2013 o godz. 02:30.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Stary 10.03.2013, 02:41
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Przez pół godziny wykonał dwa zagrania : dośrodkowanie i strzał. Oba poprawne ale bez szału. Poza tym niewidoczny. Może się rozkręci.
Dodałbym, że nie był zły technicznie i motorycznie, tylko zagubiony. Nie wiedział za bardzo co robić i jak się połączyć do gry zespołu. Nie jest to Melikson który brał ciężar gry na siebie i jedną akcją potrafił stworzyć duże zagrożenie oraz przesądzić o losach meczu, ale nie jest to też Sikorski. A więcej, zobaczymy. Teraz dla niego jest najważniejsze zgranie z zespołem.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 10.03.2013, 03:11
@mr_kwolf

Moim zdaniem masz rację z Bunozą. Kiedy Bośniak opuścił boisko, Przybecki miał znacznie więcej możliwości, by nam zagrozić. Burliga nie zagrał źle - raz bardzo ładnie wyprzedził (to tyle, ile mogę sobie przypomnieć) - ale Bunoza był tam pewniejszy.

Tak ogólnie - cieszą trzy punkty oraz zaangażowanie naszych piłkarzy. To było coś, na co przyjemnie się patrzyło (pod tym kątem, rzecz jasna).

P.S. Z Sarkiego, jeśli będzie otrzymywał więcej podań, mogą być ludzie. Jakkolwiek by to nie brzmiało, jest to miła odskocznia po takim Frederiksenie.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 10.03.2013, 08:04
Taki Bunoza zależnie od dnia potrafi być nie do przejścia albo - dwunastym zawodnikiem przeciwnika. W pierwszym przypadku Kulawik sabotuje zespól trzymając go na ławce, a w drugim - wystawiając. Przerąbane
Nie to żebym się czepiał ale ... skąd wiesz że w tym meczu w którym Bunoza nie gra byłby "nie do przejścia" ... ?
A tak do meritum: ostatnio Bunoza grał dobrze ... i chyba tak uwierzył w siebie, że zaczął kombinować zamiast wywalić piłkę ... Nie pomógł mu też Pereiko; mam wrażenie że Bunoza po pierwszym babolu mimo wszystko czekał na wyjście bramkarza.
Ja oczywiście zgadzam się że wczoraj Bunoza zagrał padakę ale takie podsumowywanie że to fatalny obrońca jak pisze Tchecris to przesada ... Przypomnijcie sobie ile bramek zawalił Głowa jak był podstawowym obrońcą Wisły .. nie jedną.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 10.03.2013 o godz. 08:22.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów