The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.02.2013, 12:51
Galonek napisał(a):Wyświetl post
Bobek90, nie rozumiem skąd u Ciebie i paru innych osób na forum przeświadczenie, że takie kluby jak Debreczyn, czy Zilina powinniśmy, jako Polacy, biorąc pod uwagę "gównianość" naszej ligi traktować z wyższością.
Jeśli chodzi o mnie, to jest dokładnie odwrotnie, o czym już wspomniałem - dla mnie smutne jest to, że tak liczny i utalentowany naród musi dążyć do tego, żeby osiągnąć poziom wymienionych i choć jeden sezon cieszyć się z ekipy w LM. To jest trochę żałosne i zgadzam się z tym co mówisz:

Na zakończenie. Bardzo chciałbym, żeby za mojego życia Wisła chociaż raz stała się takim pojedynczym wybrykiem w LM.
I to jest właśnie smutne, mimo że się z tym można zgodzić. A tak naprawdę stać nas na dużo, dużo więcej, tylko się trzeba inaczej za to zabrać...

Poza tym, w.w. kluby wskazałem nie po to, żeby pokazać, że szkolenie nie jest potrzebne, tylko jako kontrargument na to, że aby być silnym klubem trzeba mieć "grube miliony".
Nie trzeba grubych milionów, jak się wie, co robi. Tyle, że BATE, Dinamo, czy nawet Żilina nie mają przełożenia w polski futbol, bowiem u nas nie ma jednego monopolisty, co to ligę wygrywa w cuglach i bierze tych zawodników, których chce. Nie ma też przełożenia na naszą rzeczywistość przykład APOEL-u, albo przynajmniej nie w takim stopniu. Trzeba po prostu wypracować swój model.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zasady wysyłania postów