The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Po meczu z GKS-em spodziewam się:
Ciężkiego meczu, zakończonego naszym zwycięstwem 62 43,97%
Remis będzie sukcesem. 27 19,15%
Z taką grą jak z Zagłebiem Sosnowiec, śmierdzi porażką. 52 36,88%
Głosujących: 141. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.02.2013, 14:53
Pejsy rozklejają po mieście plakaty "tylko u nas gra o stawkę". Żeby się nie okazało, że jutro naszym i za tydzień z Bielskiem też zachce się "walczyć" o stawkę.
Ostatnio edytowane przez Watts : 23.02.2013 o godz. 15:16.
Odpowiedz cytując
inspektor erektor
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 23.02.2013, 15:23
Watts napisał(a):Wyświetl post
Pejsy rozklejają po mieście plakaty "tylko u nas gra o stawkę". Żeby się nie okazało, że jutro naszym i za tydzień z Bielskiem też zachce się "walczyć" o stawkę.
A ja bym chciał, żebyśmy zaczęli grać o stawkę - ligowe podium dające awans do el. LE. Jutro ten marsz w górę tabeli rozpoczniemy.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.02.2013, 15:25
szprotson napisał(a):Wyświetl post
kłerwa.
strach sie bać za tydzien u Nas Podbieskidzia
4:0...

Ja bym podchodził do tego poważnie, bo to chyba 1/4 naszego dorobku bramkowego.
Napisałem że nie ma szans na spadek, ale jak przegramy dwa pierwsze mecze...
Niech nasi się lepiej zepną, bo żadne z nich gwiazdy, nawet w Ekstraklasie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.02.2013 o godz. 15:28.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 23.02.2013, 15:38
Watts napisał(a):Wyświetl post
A kogo obchodzi, co ta garbata ku.rw.a robi? Jebać śmierdzieli.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 23.02.2013 o godz. 15:40.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 23.02.2013, 15:42
wolfy napisał(a):Wyświetl post
4:0...

Ja bym podchodził do tego poważnie, bo to chyba 1/4 naszego dorobku bramkowego.
Napisałem że nie ma szans na spadek, ale jak przegramy dwa pierwsze mecze...
Niech nasi się lepiej zepną, bo żadne z nich gwiazdy, nawet w Ekstraklasie.
mam nadzieje ze Nasz sztab oglądał to spotkanie i w kontekście czwartkowego PP będą mieli na uwadze ze w Jadze tylko jeden wysoki piłkarz, i trzeba ich zajechąc stałymi fragmentami.
Nie wiem czy PP takie mocne,raczej Jaga wygladała na bardzo nieświeżą + ambicja górali
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 23.02.2013, 15:49
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Sparing z Zagłębiem to tylko jednostka treningowa i o niczym nie świadczy. Ważna jest liga i to jak się w niej zaprezentujemy (na fajerwerki nie ma co liczyć, ale to raczej nie wina trenera a coraz słabszej kadry - choć przed sezonem wydawała mi się jak na naszą ligę mocna...).

A Faktem to proponuję się posługiwać w toalecie...
Bardziej wyborczą, która jest bardzo niebezpieczną gazetą.Są niektóre ciekawe działy, ale są artykuły z bardzo niebezpieczną indoktrynacją.Dlatego wyborcza, jest dobra jako podpałka do kominka, papier toaletowy gdy zabraknie.go w łazience ewentualnie przy wizycie na wydmach gdy przycisnie
, do zawijania baniek.Tyle.

A w temacie. fartowny remisik będzie.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
suchy19
Junior Member

Od: 01.2013

Stary 23.02.2013, 15:59
cieżka sprawa bo Bełchatów jest na dnie ale takie druzyny zawsze daja z siebie 120procent licząc na utrzymanie. Serce mi mowi ze wygramy!
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 23.02.2013, 19:16
Przy takim podejściu do gry w piłkę nożną jak w poprzedniej rundzie o 3 punkty może być ciężko. Nie liczyłbym na to, że Bełchatów położy się na boisku bo i tak "nie mają szans na utrzymanie". Dla tych chłopaków co wyjdą na plac każdy mecz będzie szansą na załapanie się gdzieś w ligowej piłce.

Priorytety - najpierw liga a później mecze o Puchar Polski. Miejmy nadzieję, że tak do tego podchodzą nasi piłkarze.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 23.02.2013, 19:46
Absolutna racja.

Jeśli nasze piłkarzyny wyjdą tak zblazowane, jak wychodzili w poprzedniej rundzie, może stać się to, co właśnie ma miejsce w Kielcach, gdzie Korona ostro obchodzi się z Legią.
Dzisiejszy wynik Podbeskidzia pokazuje, że utrzymanie się wcale nie jest pewne.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
marian paździoch
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 23.02.2013, 20:55
Damy radę
Od kołyski ,aż po grób w sercu tylko jeden klub WISŁA
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 23.02.2013, 21:01
W końcu musi to wszystko ruszyć do przodu, no musi! Aby wygrać, nie ważne jak i 12 punktów do lidera będzie. Wiem, wiem, zaraz mnie zjecie, ale Wisłę widzę tylko na jednym miejscu w tabeli i nie potrafię jakoś się przestawić i patrzeć na inne pozycje względem Białej Gwiazdy.

Ciekawi mnie kogo Kulawik wystawi na lewym skrzydle. Czy Kosowskiego, czy Ilieva, czy może Boguskiego? A może Ilieva za Gargułę w środku, a na skrzydłach Kosa z Małym? W ataku Genkow, w bramce mimo wszystko Sergiej. No i obrona, a szczególnie lewa obrona jest dla mnie niewiadomą.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 23.02.2013, 21:17
Dobrze sie dla Nas stało, ze dzisiaj Podbeskidzie zdemolowalo Jagiellonie a Korona wygrała z Legia bo przynajmniej Nasi nie beda niczego pewni i bedzie im sie chcialo walczyc z Bełchatowem od pierwszej do ostatniej minuty.
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 23.02.2013, 22:09
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
W końcu musi to wszystko ruszyć do przodu, no musi! Aby wygrać, nie ważne jak i 12 punktów do lidera będzie. Wiem, wiem, zaraz mnie zjecie, ale Wisłę widzę tylko na jednym miejscu w tabeli i nie potrafię jakoś się przestawić i patrzeć na inne pozycje względem Białej Gwiazdy.

Ciekawi mnie kogo Kulawik wystawi na lewym skrzydle. Czy Kosowskiego, czy Ilieva, czy może Boguskiego? A może Ilieva za Gargułę w środku, a na skrzydłach Kosa z Małym? W ataku Genkow, w bramce mimo wszystko Sergiej. No i obrona, a szczególnie lewa obrona jest dla mnie niewiadomą.
Jakoś nie mogę sobie wyobrazić tego, że w Środku miałby biegać Iliev i jeszcze razem z nim z boku Kosowski. Oldboje mają swoje rozgrywki

Ja bym widział to tak:

Genkov
Garguła-Chrapek-Małecki
Uryga-Wilk
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 24.02.2013, 00:00
Z jednej strony niby czlowiek fajnie sie cieszy ze liga rusza itd ale jak sie popatrzy na tabele ,i sytuacje w druzynie,poczyta sie wypowiedzi to nieche sie wierzyc ze jestemy 3 od konca ,o nic juz nie grajac.

Ale moze jutro druzyna pokaze ze jednak cos tamw niej drzemie,ale bedzie powrot do szarosci i nedzy.Zobaczymy
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Jose
Banita

Od: 04.2012

Stary 24.02.2013, 00:05
Spoko, spoko. I tak 15 miejsce daje utrzymanie bo Polonia Warszawa nie płaci. Właściciel nie zapłaci bo nie ma z czego a nie płaci = brak licencji=15 się utrzymuje więc nie wiem po co ta panika.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Stary 24.02.2013, 03:06
Pan się chyba pomylił. W Krakowie jest już jeden klub, który utrzymywał się w ten sposób. Drugiego chyba nie potrzeba.
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Jose
Banita

Od: 04.2012

Stary 24.02.2013, 07:55
Niby tak ale jako, że dziennikarze domagają się i domagają surowszego przepisu licencyjnego należy się spodziewać, że w najbliższych latach będzie wiele degradacji za licencje i tym samym utrzymywania spadkowiczów. Czy 15 klub był by winien, że Król nie płaci i groszem nie śmierdzi?
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.02.2013, 08:15
Dziennikarze to sobie mogą domagać się.
Mówił Boniek, że przede wszystkim stosowane będą nadzory nad klubami, w przypadku niespełniania poleceń komisji licencyjnej karne punkty, dopiero później surowsze sankcje takie, jak degradacja.
Poza tym, to, że Król do teraz nie płacił, nie znaczy, że dogada się z zawodnikami - np. na rozwiązanie kontraktów w zamian za zrzeknięcie się pensji, albo - po prostu - zapłaci. Dlatego nie napalałbym się tak na to 15 miejsce.

PS. Przypominam, że w dużej mierze też my, Wiślacy, wypominaliśmy żydom utrzymanie się pod "zielonym stolikiem". Mamy zrobić tak samo i stać się pośmiewiskiem całej Polski?

Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Stary 24.02.2013, 11:28
@Jose
Jasna sprawa, że nie byłby winien, ale w takich sytuacjach, moim zdaniem, ten klub (mający problemy finansowe) powinien spadać jako dodatkowa drużyna (no i tutaj zaczyna się problem z tym, kto go zastąpi).
Jeśli znaleźlibyśmy się w takiej sytuacji (odpukać, odpukać, odpukać), nie widziałbym innej opcji niż honorowy spadek. Tak jak napisał użytkownik wyżej - zbyt dużo radości i śmiechu dostarczyły nam kombinacje sąsiadki. Zresztą, ich przypadek pokazał, że idiotyczne zarządzanie musi kiedyś znaleźć swój radosny koniec.
Miejmy nadzieję, że odpowiedzialni za losy Wisły nie będą mieli szansy przyjrzeć się swoim błędom z perspektywy pierwszoligowych boisk.
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 24.02.2013, 12:22
Panowie to jak dzisiaj będzie? Gonimy Legie? ;] Jak wygramy będziemy już tuż tuż...
No a tak na serio to po piątkowym meczu Podbeskidzia jestem lekko przerażony perspektywą meczu z nimi... Wystarczy że przeciwnik trochę pobiega zamuruje bramkę a naszym to nawet kulawy (bez skojarzeń z trenerem) i ślepy potrafią wbić gola a co dopiero Podbeskidzie...
Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 24.02.2013, 12:58
O czym wy pieprzycie?O jakim 15 miejscu ? O jakim strachu...przed Podbeskidziem? My jesteśmy WISŁA KRAKÓW ! Wiem,że jest źle ale trzeba być dobrej myśli ! Dziś tylko zwycięstwo !
"Wierność Jest Istotą Naszego Honoru..."
Odpowiedz cytując
Kordel
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 24.02.2013, 13:17
Spodziewam się sromotnego remisu 0-0 po kopaninie w środku pola, bez żadnego pomysłu na gre i 5 strzałach na krzyż z obu stron.Chciałbym się mylić...
Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi.K.Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 24.02.2013, 14:11
DJ Hazel napisał(a):Wyświetl post
O czym wy pieprzycie?O jakim 15 miejscu ? O jakim strachu...przed Podbeskidziem? My jesteśmy WISŁA KRAKÓW ! Wiem,że jest źle ale trzeba być dobrej myśli ! Dziś tylko zwycięstwo !
A Ty mówisz o konfrontacji pomiędzy kibicami czy piłkarzami? Bo jeśli chodzi o to pierwsze fakt... nie masz się czego obawiać, ale jeśli chodzi o starcie na murawie nie byłbym taki spokojny
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 24.02.2013, 14:22
Nasza śmiszna liga jest tak słaba, że wystarczy trochę pobiegać żeby wygrać z każdym. Tak jak Korona wczoraj. Niestety wystarczy nie biegać żeby z każdym przegrać innego wyznacznika nie ma. A to dlatego, że aby móc mniej biegać trzeba umieć grać, a tej sztuki u nas oduczają, taki paradoks w dzisiejszej Polsce wcale nie najabsurdalniejszy.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 24.02.2013, 14:28
Mam nadzieję, że Kulawik wpuści Stolarskiego bez względu na wynik. Bo jak nie z Bełchatowem to z kim?

Najgorsze jest to ze kazdy wynik jaki padnie będzie niespodzianką.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 24.02.2013, 14:31
Miałem objawienie przed meczem, Sikorski dzisiaj coś ustrzeli
Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 24.02.2013, 14:36
Daniel dobrze wszedł w mecz. 3 razy miał piłkę i 3 razy stracił.

Cezary Wilk, kolejny talent. Irytujące to bardzo.

E: Ależ Czarek ma .......nięcie!!! ... NOT
Ostatnio edytowane przez krasny : 24.02.2013 o godz. 15:10.

Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 24.02.2013, 14:59
Oni są tak wolni, że aż szkoda patrzeć .....
Zobaczymy jak kondycja....
Na razie ... Gramy jak rowny z rownym...
Chcocaiż w koncowce GKS nieco lepszy, a Wisla jakby opadla z sil ....
Ostatnio edytowane przez Savik : 24.02.2013 o godz. 15:17.
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 24.02.2013, 15:02
Przy takiej dyspozycji daje 3 mecze Kulawikowi
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.02.2013, 15:11
Jak można wychodzić na ostatnią drużynę w tabeli bez napastnika?
A to co dziś wyczynia Wilk to jakiś sabotaż.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów