|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
A to przecież od dawna sprawa wiadoma...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Młodzym inteligentnym z większych miejscowości żyję się bardzo dobrze. ![]() ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://i.pinger.pl/pgr459/1c74408700...d5b8121255.jpg
Pierwsze skojarzenie. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Rybiński to ekonomiczny oszołom, który co chwilę wieszczy gospodarczy koniec kraju, a w międzyczasie "zarabia" na swoim funduszu, który działa na krótkich opcjach. Słaby z niego wróżbita.
Kolejne odkopywanie bublowych sensacji z lat 90-tych rodem z Polonica.net. Lubiłem ten ich portal parę ładnych lat temu. Można było się pośmiać bez chodzenia do kina na film, ale teraz to już przeżytek i powiedziałbym, że jest to passe w obecnych czasach. Debaty na ten temat miały już miejsce w tym temacie kilka razy. Choćby tutaj: http://wislakrakow.com/forum/showthr...ein#post973730 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
a co z tego co opisuje jest oszołomstwem?
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem. Nie czytam go od jakiegoś czasu. Odnoszę się jednak do jego prognoz gospodarczych. Pewien blog ekonomiczny (praktyka, a nie teoretyka), którego nazwy nie pamiętam skutecznie punktował wszystkie bzdury i głupoty jakie Rybiński wypowiadał i wypisywał przez ostatnie lata.
O przypomniało mi się. Chodziło o poczytny blog Trystero na bossa.pl, gdzie wypunktowane są wszystkie wtopy Rybińskiego. Kalendarium wtop Rybińskiego. http://blogi.bossa.pl/2012/02/20/pro...nia-z-rynkiem/ Rybiński po tagach: http://blogi.bossa.pl/tag/krzysztof-rybinskii
Ostatnio edytowane przez emj10 : 31.01.2013 o godz. 16:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Tylko oszołom, może nie wierzyć, że pod rządami Geniusza Kaszub i jego ferajny, POlska jest "Zieloną Wyspą" a ludziom z kazdym dniem żyje sie lepiej. Wszystkim. ![]() P.S. Odnośnie Stolzmana to znana sprawa. To są dzieci i wnuli sowieciarzy, którzy z Armią Czerwoną przyjechali do Polski i mają zabezpieczac interesy ZSRR czy Rosji. Dlatego ścieżke awansu mają zazwyczaj rozpisaną. Ich agentura czuwa, żeby przebiegał zgodnie z planem. A ojciec np. Cimoszki to znany jest z tego, że żołnierza AK zastzrelił podczas przesłuchania. Tak się zdenerwował chłop. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
) odnośnie jego prognoz na 2012 rok. Jeśli tylko na tej podstawie chcesz ocenić jego wiedzę ekonomiczna to gratuluję. Chciałbym, żeby taki "oszołom" zajął się naszą gospodarką w miejsce Rostowskich i innych ekonomistów-geniuszy z zaplecza Platformy... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zdania nie mam odpowiedniego, czyli znaczy, że trzeba mnie naprostować?
Postać "ekonomisty" Rybińskiego znam już od jakiegoś czasu. Czy to z uczelni gdzie nauczał, czy z opowieści innych profesorów/ekonomistów na jego temat, czy choćby z jego artykułów, konferencji z jego udziałem, wpisów na blogu, czy na salonie24, które swego czasu czytywałem regularnie i do pewnego czasu wydawało mi się, że niesie nie swoją osobą jakąś świeżość, ale była to ogromna naiwność z mojej strony. Dawnego Rybińskiego już nie ma. Rybiński - ekonomista i naukowiec skończył się w momencie kiedy Rybiński stał się ekonomistą - celebrytą. Doszło do tego jakoś w okolicach początku kryzysu bankowego. Z Rybińskiego brylującego na salonach, zatrudniającego w swojej „szkole wyższej” kumpli Cimoszewicza, Olechowskiego i Oleksego, doradcy banków żerujących na naiwności klientów, a także twórcy subfunduszu rzekomo mającego przynosić krociowe zyski na obecnej „bessie” z WIG20 na poziomie xxx punktów to taki ekspert jak z koziej dupy trąbka. Opinie wygłaszane przez niego tak się zdewaluowały, że nie tylko studenciaki naśmiewają się z niego na przerwach, a nawet doszły mnie głosy, że profesor, który naprawdę ma pojęcie o cykliczności i antykliczności w gospodarce wyśmiewa Rybińskiego, że ten zbytnio nie uważał na „Rynkach finanansowych” co mnie w sumie nie dziwi. Celebryckie postawy Rybińskiego pozwoliły mu zrobić karierę na swoich chwytliwych wypowiedziach, może nie na skalę Roberta Kiyosakiego, czy kilku innych ekonomicznych wizjonerów. Celowo nie wspominam już o zaangażowaniu politycznym Rybińskiego. Najpierw PJN, a później nieudany występ w wyborach do senatu. Tabloidycacja ekonomii to temat szeroko opisywany w zachodniej prasie, czy internecie. U nas jedynie Forbes wspomniał o tym: http://www.forbes.pl/artykuly/sekcje...konomii,8512,1 Petru to akurat taki vis a vis Rybińskiego - piesek tuskowy liżący zawsze obecnie rządzących po rękach, który również pieprzy trzy po trzy. Na żywo nie da się go słuchać. Kuczyński natomiast to klasa sama w sobie. Cytat:
Ostatnio edytowane przez emj10 : 31.01.2013 o godz. 21:21.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
W żadnym razie nie mam zamiaru Cię "naprostowywać", nie wiem w ogóle skąd taki pomysł - uważam po prostu, że mylisz się w ocenie Rybinskiego bo straciłeś kontakt z jego wypowiedziami
. Tak się składa, że odnośnie większości ekonomistów możesz stworzyć podobne listy prognoz, które z rzeczywistością miały niewiele wspólnego. W pracy miałem przyjemność wielokrotnie rozmawiać z jednym z najlepszych analityków w Polsce, nie jakimś studenciakiem tylko gościem z top 3 polskich analityków giełdowych. Siłą rzeczy interesuje się On szeroko pojętą ekonomią. Jego bardzo pochlebne wypowiedzi na temat Rybinskiego były dla mnie impulsem, by się tym człowiekiem (a raczej jego wypowiedziami) bardziej zainteresować. Zdanie takich osób jak mój znajomy z firmy, mający pojęcie o tym o czym mówi jest dla mnie istotniejsze niż uśmieszki łebków zaczynających kształcenie Nie zgadzać się z Rybinskim możesz - ale nie uważasz, że nazywając go oszołomem mocno przesadziłeś? ps. w jednym się z Tobą zgodzę, od jakiegoś czasu profesor staje się coraz większym celebrytą. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Natomiast ja się zgodzę z wypowiedzią analityka. Rybiński był jednym z najlepszych w swoim czasie ekspertów w tej dziedzinie, z naciskiem na "był". Porzucił jednak tą profesję na rzecz działalności typowo biznesowej. Wiem to choćby od znajomego, który spotykał go w swojej działalności zawodowej, a obecnie prowadzi serwis stockwatch.
Oszołomstwem są tego jego ostatnie wypowiedzi medialne, gdyż li wyłącznie do nich się odnosiłem i wskazywałem na to jaki zjazd w dół zanotował.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 31.01.2013 o godz. 22:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
jak unia nie da tych 4 mld € na drogi to myśle że ryży odejdzie jednak
Ostatnio edytowane przez AYALA : 01.02.2013 o godz. 02:57.
|
|
|
|
konserwa
Offline |
|
|
Zamiotą pod dywan, jak wszystkie afery.
Na pocieszenie takie małe cóś wspominające jeszcze gorsze czasy (ciężkie do pojęcia w okresie rządów Donalda, który Ma Tolę i jego ferajny) ze znacznie lepszymi kabaretami. Jakże aktualne odniesienia polityczno-gospodarcze. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ale z tego co czytałem to te 4 mld € z Unii zostały już przez ryżego ujęte w budżecie Państwa na 2013 rok.. a tak łatwo tego nie zakleją, no chyba że opodatkują umowy śmieciowe
Ostatnio edytowane przez AYALA : 01.02.2013 o godz. 09:43.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak można ująć pieniądze z UE w budżecie na dany rok? Przecież to nie są środki na dany rok, a na daną perspektywę budżetową, która i tak podlega zasadzie n+2.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
P.S. Taki oszołom po-wski Niesiołowski wypłacił sobie 130 tys. zł. premii, nie licząc pensji. Aby żyło sie lepiej. Wszystkim ! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
http://www.weszlo.com/news/13592-Zwi..._procentach_za
Nie do końca w temacie, ale.. Coming-out redaktora naczelnego Weszło, żeby każdy na przyszłość wiedział komu nabija kabzę wchodząc na ten portalik. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
"U S T AWA
z dnia o udziale zagranicznych funkcjonariuszy lub pracowników we wspólnych operacjach lub wspólnych działaniach ratowniczych na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej Art. 1. 1. Ustawa określa zasady udziału zagranicznych funkcjonariuszy lub pracowników we wspólnych operacjach lub wspólnych działaniach ratowniczych na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, prowadzonych przez funkcjonariuszy lub pracowników Policji, Straży Granicznej, Biura Ochrony Rządu, Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego lub Państwowej Straży Pożarnej. Art. 2. Użyte w ustawie określenia oznaczają: 1) wspólne operacje – wspólne działania prowadzone na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej z udziałem zagranicznych funkcjonariuszy lub pracowników: a) w formie wspólnych patroli lub innego rodzaju wspólnych działań w celu ochrony porządku i bezpieczeństwa publicznego oraz zapobiegania przestępczości – prowadzone przez funkcjonariuszy lub pracowników Policji, Straży Granicznej, Biura Ochrony Rządu lub Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego, w związku ze zgromadzeniami, imprezami masowymi lub podobnymi wydarzeniami, klęskami żywiołowymi oraz poważnymi wypadkami w celu ochrony porządku i bezpieczeństwa publicznego oraz zapobiegania przestępczości – prowadzone przez funkcjonariuszy lub pracowników Policji, Straży Granicznej, Biura Ochrony Rządu lub Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego, c) w ramach udzielania pomocy przez specjalną jednostkę interwencyjną, o której mowa w decyzji Rady 2008/617/WSiSW z dnia 23 czerwca 2008 r. w sprawie usprawnienia współpracy pomiędzy specjalnymi jednostkami interwencyjnymi [...]" http://orka.sejm.gov.pl/Druki7ka.nsf/Projekty/7-020-524-2013/$file/7-020-524-2013.pdf ------ http://www.youtube.com/watch?feature...v=4k9_7I5PgeM#! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Polecam bardzo ciekawy wywiad z prof.Kieżunem- wklejam cały bo warto przeczytać a ponadto zgadzam się z nim w 100%
Cytat:
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
dasz linka do tego ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W Berlinie szykują już chyba kolejną blaszkę dla Tuska:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|