The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wichar87
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.01.2013, 10:25
Chyba, że ktoś wyszedł z założenia, że Sikorski się odblokował, więc Cwetan ma zbędny kontrakt. Nie trzeba nikogo sprowadzać, a można zaoszczędzić.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 30.01.2013, 10:30
nesta napisał(a):Wyświetl post
O ile każde z ostatnich idiotycznych posunięć, jestem w stanie sobie wytłumaczyć czy to brakiem funduszy czy głupotą osób decyzyjnych w Wiśle, to sprawa tego Bieszczada mnie przerasta.
Lech nauczony przykładem Bereszyńskiego (czy jak go tam zwą) na pewno nie dopuściłby do straty kolejnego zdolnego zawodnika. Więc jeśli jego puszczają bez najmniejszego żalu, a mieli go przez kilka miesięcy u siebie, to WTF ta Wisła robi ?!
Ja go pamiętam z meczu Wisła-A wiosną 2010 na Suchych Stawach gdzie siedział na ławie, więc pewnie był tam nawet dłużej niż kilka miesięcy. Chłopak się zahaczył na pół roku niedaleko domu (Dębica), a Wisła ma trzecią parę nóg do bramki. No cóż...:(
Odpowiedz cytując
cieniek
Member

Od: 03.2009

Stary 30.01.2013, 11:27
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi się, że o Gerarda Bieszczada możemy być spokojni. Przeszedł w końcu testy sportowe.
Do tego podebraliśmy go Amice. Tylko jakoś dziwnie media o tym nie trąbią...
Z całym szacunkiem dla młodego gracza ale to trochę jakby podbierać sąsiadowi resztki z pojemnika na odpady.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 30.01.2013, 11:36
arti napisał(a):Wyświetl post
Ja go pamiętam z meczu Wisła-A wiosną 2010 na Suchych Stawach gdzie siedział na ławie, więc pewnie był tam nawet dłużej niż kilka miesięcy. Chłopak się zahaczył na pół roku niedaleko domu (Dębica), a Wisła ma trzecią parę nóg do bramki. No cóż...:(
Mnie to śmierdzi Primelem który po znajomości znając temat ....

OT/
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi się, że o Gerarda Bieszczada .......

Jakoś nadal nie mogę poważnie spojrzeć na tą kandydaturę. Gdy zobaczyłem nagłówek 'Gerrard Bieszczad trafi do Wisły' od razu pomyślałem : .. 'taaaaaa i kto jeszcze... Messi małopolski? A może Janosik?'
Potem dopiero zajarzyłem ze to nie przydomek a imię i nazwisko.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 30.01.2013, 12:37
Gerard Bieszczad... brzmi jak przygotowanie kadry do walki o utrzymanie w I lidze w sezonie 2014/15. Grunt do mieć jasny cel.
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 30.01.2013, 13:07
cieniek napisał(a):Wyświetl post
Z całym szacunkiem dla młodego gracza ale to trochę jakby podbierać sąsiadowi resztki z pojemnika na odpady.
A wy wg wiecie kur8wa kto to jest
zachowujecie się jakby to wy wszystkie rozumy zjedli.. Opanujcie sie troche. Takie coś nikomu nie pomaga. A zwłaszcza piłkarzom. i wdodatku młodym
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.01.2013, 13:20
jendrus napisał(a):Wyświetl post
zachowujecie się jakby to wy wszystkie rozumy zjedli.. Opanujcie sie troche. Takie coś nikomu nie pomaga. A zwłaszcza piłkarzom. i wdodatku młodym
A wy do szkoly kiedy chodzili ?
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 30.01.2013, 13:22
Dla mnie to szukanie bramkarzy to jest jakaś żenująca historia. Tyle lat mieliśmy Kurtę niby słaby, a teraz broni w Rodzie. Teraz bierzemy gościa, którego odrzuciła szkoła bramkarska, która tyle lat uznaje "klasę" Kotorowskiego. Coś ewidentnie jest na odwrót.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 30.01.2013, 13:35
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie to szukanie bramkarzy to jest jakaś żenująca historia. Tyle lat mieliśmy Kurtę niby słaby, a teraz broni w Rodzie. Teraz bierzemy gościa, którego odrzuciła szkoła bramkarska, która tyle lat uznaje "klasę" Kotorowskiego. Coś ewidentnie jest na odwrót.
Uwierz mi Holandia poza czołówką ligi to nie jest jakiż magiczny poziom. Strałem się śledzić to co pokazywało Weszło na jego temat i gdyby robił u nas to samo to Sikorski miałby więcej spokoju bo tradycja tego forum wieszania psów na jednym zawodników przeniosłaby się Kurtę. Sporo było tzw baboli podobnie zresztą jak w MESIE. Co do bramkarza to szkoda że nie pytaliśmy o Buricia z Lecha wtedy kiedy Bakero odstawił go na boczny tor.
Wydaję mi się, że Paweł Primel, który pracował w Lechu stoi za transferem tego zawodnika bo prawdopodobnie go zna.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.01.2013, 13:57
Zgadzam się ,ale czyja to wina ?
Kurto prawie nie grał w pierwszej drużynie a jednak ktoś z ligi holenderskiej postawił na bramkarza z dużo słabszej ligi.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
cieniek
Member

Od: 03.2009

Stary 30.01.2013, 13:59
jendrus napisał(a):Wyświetl post
Wiemy. Dlatego się martwimy, mój sssskarbie.
Ostatnio edytowane przez cieniek : 30.01.2013 o godz. 14:01.
Odpowiedz cytując
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 30.01.2013, 14:28
Kurto to nie jedyny przykład komedii z bramkarzami w Wiśle. Jest jeszcze Trela, który całkiem dobrze radzi sobie w Piaście (jest podstawowym bramkarzem i parę punktów im uratował).
A co do samego Biesczada - nie sądzę, żeby Lech tak łatwo puścił tego zawodnika, gdyby faktycznie był on jakimś supertalentem. Nie po ostatnich doświadczeniach z Bereszyńskim.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 31.01.2013, 01:55
Jeśli można wiedzieć, jak wygląda sprawa z Małeckim? Jakieś informacje? W końcu wraca do nas, czy nie?
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 31.01.2013, 02:19
Wichar87 napisał(a):Wyświetl post
Chyba, że ktoś wyszedł z założenia, że Sikorski się odblokował...
Po kuracji na testosteronie
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 31.01.2013, 02:19
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...zukac_nie.html

No to trzeba powiedzieć ... Będzie śmiesznie ... Na przyszłość raczej będą dominować czarne barwy ...
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 31.01.2013, 02:25
Cytat:
To pana decyzja czy władz klubu? - dopytujemy.

- Po prostu lewego obrońcy nie będziemy pozyskiwali.

To kto będzie grał na tej pozycji?

- W jednym meczu bardzo dobrze spisał się Gordan Bunoza, w innym Łukasz Burliga. Jest też młody [17-letni] Paweł Stolarski. Lepiej mieć nadwyżkę niż deficyt.
WTF ?
Ostatnio edytowane przez Dariook : 31.01.2013 o godz. 02:30.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 31.01.2013, 02:26
No. Nielichy ból głowy będzie miał Kula na wiosnę. Problem bogactwa, psia jego mać

I pomyśleć, że 1,5 roku temu graliśmy o Ligę Mistrzów. Ale będzie pompa jak spier­dolimy się z ligi z właścicielem, który jest w top 10 najbogatszych Polaków.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 31.01.2013, 03:31
Niektórzy już stwierdzili, iże spadek Bełchatowa i Podbeskidzia jest już przesądzony. Jeśli Małecki wróci do Turcji, a pewne mądre głowy wpadną na kolejne błyskotliwe pomysły, to może być naprawdę zabawnie.

Aha, następną posadą Kulawika będzie stanowisko księgowego. Magicznymi chwytami będzie robił nadwyżki i inne rzeczy, które księgowi robią najlepiej, a o których ja nie mam pojęcia.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 31.01.2013, 09:17
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
Niektórzy już stwierdzili, iże spadek Bełchatowa i Podbeskidzia jest już przesądzony. Jeśli Małecki wróci do Turcji, a pewne mądre głowy wpadną na kolejne błyskotliwe pomysły, to może być naprawdę zabawnie.

Aha, następną posadą Kulawika będzie stanowisko księgowego. Magicznymi chwytami będzie robił nadwyżki i inne rzeczy, które księgowi robią najlepiej, a o których ja nie mam pojęcia.
Może ten Bieszczad ma jakąś wydolność to może pobiegać na lewej zamiast się nudzić na trybunach.
BC nadal obrażony na Wisłę, a pracownikom pozostaje robić dobrą minę do dziadostwa.
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 31.01.2013, 09:24
Nie mamy LO ale wg Kulawika mamy na tej pozycji nadwyzke ....a mac, co by nie mowic o Kulawiku czy Bednarzu to trzeba im oddac, ze jest dzieki nim komicznie
Kulawik niech nie gada o nadwyzkach na LO bo jeszcze Bednarz w ramach oszczednosci zacznie mu tych LO sprzedawac

Gdyby nie katastrofalna postawa Podbeskidzia i Belchatowa to na dzis bylibysmy kandydatem nr 1 do spadku. Ale co sie odwlecze... W przyszlym sezonie czeka nas heroiczna walka o utrzymanie. Patrzac na sklad, wiek niektorych zawodnikow, to komu kontrakty wygasaja po sezonie, polityke oszczednosciowa Cupiala i idiotyzmy Bednarza to nie zdziwie sie jak w kolejnym sezonie nie bedzie po prostu kto mial grac w pierwszej druzynie. Chlopaki z MESY nagle stana sie pierwsza druzyna i ruszamy na podboj Ekstraklasy.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 31.01.2013, 10:16
A pomyślec tylko, że kiedyś taki Sosin który wypożyczony do Odry strzelał sporo bramek i był nie potrzebny w Wiśle. Magiera podobnie ... Eh chciałoby się żeby te czasy wróciły.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 31.01.2013, 10:49
czyli dopinamy Sarkiego na transfer którego nie zgodził sie niby zarząd. Innymi słowy, tak wyglądają u Nas negocjacje.

X- Spełniasz warunki sportowe, chcielibyśmy Cie widziec w zespole
Y-ok, 20.000
X-Niestety, zarząd odrzucił Twoją kandydaturę
Y-a za 10.000
X-Witamy w klubie.

tyle ze tak negocjuje sie tylko z pilkarzami nie majacymy zadnych oferte, bo dla takiego zawsze lepiej miec jakis klub niz go nie mieć. Ale już jutro otwiera sie okienko ze szrotem, moze coś jeszcze wyłowimy...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 31.01.2013, 10:57
szprotson napisał(a):Wyświetl post
czyli dopinamy Sarkiego na transfer którego nie zgodził sie niby zarząd. Innymi słowy, tak wyglądają u Nas negocjacje.

X- Spełniasz warunki sportowe, chcielibyśmy Cie widziec w zespole
Y-ok, 20.000
X-Niestety, zarząd odrzucił Twoją kandydaturę
Y-a za 10.000
X-Witamy w klubie.

tyle ze tak negocjuje sie tylko z pilkarzami nie majacymy zadnych oferte, bo dla takiego zawsze lepiej miec jakis klub niz go nie mieć. Ale już jutro otwiera sie okienko ze szrotem, moze coś jeszcze wyłowimy...
....a myślałem, że o Selerze szybko zapomnimy, że to taki meteoryt - przyleciał i poleci dalej... ale NIE.
Seler będzie najczęściej odmienianym przez wszystkie przypadki warzywem na trybunach przy R22...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 31.01.2013 o godz. 13:01.
Odpowiedz cytując
duch1989
Member

Od: 05.2009

Stary 31.01.2013, 10:59
Płakać się chce,.
Bierzemy Małeckiego który ostatnio nie grał
Bierzemy Kosowskiego który ostatnio nie grał
Bierzemy 4 bramkarza Lecha Poznań
Bierzemy Nigeryjczyka który ostatni raz na jakimś poziomie w piłkę grał 2 lata temu, a w ogóle w piłkę grął rok temu.
O ile w przypadku 2 pierwszych można mieć niewielką nadzieję że coś wniosą, to w przypadku 2 kolejnych to jest już jawny sabotaż Jacka.
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 31.01.2013, 11:01
Cytat:
- Do omówienia zostały szczegóły, ale wszystko jest na dobrej drodze, by Sarki został w Wiśle. Mam nadzieję, że tak się stanie, bo potrzebuje kilku tygodni, by pokazać, że warto na niego stawiać - podkreśla Ibrahim Sunday, menedżer 25-letniego pomocnika.
Heh i już wiadomo kto go "polecił"
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 31.01.2013, 11:10
Cytat:
....a myślałem, że o Selerze szybko zapomnimy, że to taki meteoryt - przyleciał i poleci dalej... ale NIE.
Seler będzie najczęściej wymienianym przez wszystkie przypadki warzywem na trybunach przy R22...
Jego były menager Dahan zapytany na Twicie twierdzi, że to przeciętny piłkarz nie na Wisłę. Wiem, że był na testach... to powinna zminimalizować ryzyko pomyłki natomiast Frederiksen też był na testach i co z tego ?
Tradycyjnie ocenimy po transferze, wygląda na to, że info o tym, że go nie chcemy ma celu to aby zluzował z oczekiwaniami. Boję że z tym Sarkim może być tak że wszystko co najlepsze pokazał przed podpisaniem kontraktu.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 31.01.2013 o godz. 11:22.
Odpowiedz cytując
Mati_
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 31.01.2013, 11:15
Jaki jest plus tego?

Że podpisuje tylko na 0.5 roku.
Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Od: 07.2011

Stary 31.01.2013, 12:17
Budowa strategiczna Wisły Kraków na kolejne lata jest w fazie realizacji widzę...
Odpowiedz cytując
Kibic_z_Częstochowy
Junior Member

Od: 02.2012

Stary 31.01.2013, 13:47
http://www.youtube.com/watch?v=PgCcsXJAga0

Bareja przewidział politykę transferową Wisły...
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 31.01.2013, 14:17
Legia zabiera nam sprzed nosa 14-letniego Kamila Kurowskiego, który właśnie trenuje z I zespołem, a my w zamian sprowadzamy warszawiaka, Sebastiana Czapę, który oblewa testy w Puszczy Niepołomice. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że latem połowa zdolnej młodzieży z ME zostanie przesunięta do I zespołu, bo będzie brakowało zawodników do gierki na treningach. Jeżeli kolejne transfery mają odbywać się na zasadzie kontrakt na pól roku i wypad, to wolałbym, by z pierwszą drużyną trenowało więcej chłopaków z MESY, nie zważając już na to czy mają talent czy go nie mają.
Ostatnio edytowane przez piter116 : 31.01.2013 o godz. 14:31.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów