The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy ufasz solidności Orkiestry Jurka Owsiaka - WOŚP?
Tak 333 57,51%
Nie 246 42,49%
Głosujących: 579. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.01.2013, 17:35
WOŚP to nic innego jak wyręczanie nieudolnego polskiego państwa z obowiązku świadczenia usług, na które pobiera podatki.
Idąc tym tokiem rozumowania, dlaczego nie zbierać na kolejne F16? Nie od dziś wiadomo, że nasza armia jest zdolna obronić teren wielkości dwóch wpjewództw.
Tak to widzę jako konserwatywny liberał.

Sama idea czynienia dobra nie jest do końca bezinteresowna, a tak najczęsciej jest kłamliwie przedstawiana. Obdarowując potrzebującego każdy w zamian dostaje poczucie "zrobienia dobrego uczynku". Sam odczuwam taką potrzebę, dlatego biorę udział w kilku akcjach, głównie pieniężnie. W tym roku pomagałem przy Szlachetnej Paczce, bo niestety nie stać mnie na to, aby jednorazowo obdarować rodzinę. Jednak do czego zmierzam...WOŚP jako jednorazowa akcja tworzy schemat: "Wrzuciłem na WOŚP>dostałem serducho>na cały rok mam spokój". Każdy kupuje sobie w ten sposób już wspomniane poczucie "zrobienia dobrego uczynku" i święty spokój. No bo po co mam dać coś z siebie więcej? "Przecież wrzuciłem dyche na WOŚP, dajcie mi spokój." Nie ma tu miejsca na regularność, jedną z głownych cech dobroczynności.
Wielu powie, że lepiej to niż nic. I zgadzam się. Jednak nie rozumiem dlaczego mam finansować poprzez podatki działalność pana Owsiaka i jego ferajny. Policja, przeloty F16, udział w organizacji samorządów - to wszystko na mój koszt. Dlatego WOŚP postrzegam jako swego rodzaju festyn, na koszt polskiego podatnika, aby "zrobić sobie dobrze", kupić legitymację dobroczyńcy na kolejny rok. Wszystko z wielką pompą, a dobroczynność powinno się pełnić z ukrycia.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
Spocony
Member

Od: 07.2011

Stary 13.01.2013, 18:01
Worcester napisał(a):Wyświetl post
Jednak nie rozumiem dlaczego mam finansować poprzez podatki działalność pana Owsiaka i jego ferajny. Policja, przeloty F16, udział w organizacji samorządów - to wszystko na mój koszt. Dlatego WOŚP postrzegam jako swego rodzaju festyn, na koszt polskiego podatnika, aby "zrobić sobie dobrze", kupić legitymację dobroczyńcy na kolejny rok. Wszystko z wielką pompą, a dobroczynność powinno się pełnić z ukrycia.
Ciekawe czy koszty wydane przez samorządy na różne atrakcję nie przewyższą zebranej kwoty przez WOŚP
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 13.01.2013, 18:13
Jeszcze jedna kwestia - politycy.
Nie potrafię ogarnąć jakim trzeba być bucem i mendą bez honoru, aby w taki dzień, w którym ludzie wrzucają pieniądze do puszek, aby wesprzeć polską służbę zdrowia (jednocześnie płacąc dobrowolny podatek), pchać swoją facjatę przed kamery. W sytuacji gdy WOŚP jest najlepszym przykładem, że panowie z ul.Wiejskiej dają ciała po całości w kwestii redystrybucji dóbr.
Gdyby to byli ludzie honoru, dziś zamknęliby się w swoich ciepłych mieszkaniach i dumali nad swoją nieudolnością. Ale to nie są męźczyźni. To są chłoptasie.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 13.01.2013, 20:57
Ave świecka tradycjo.
Zakładam, że argumenty i wnioski takie same jak w ubiegłym roku i takie same jak w przyszłym
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 13.01.2013, 21:02
Kradnie? niech kradnie, chociaz nie wierze w to zeby to byly wielkie sumy, tak samo w to jak ktos tu wyliczyl ze z zebranych 50 mln zl 20 mln zostalo przeznaczone na zakup sprzetu a 30 mln sobie wzial Owsiak i zorganizowal za to woodstock

robi cos gosc przynajmniej, my, wy, nic nie robicie, a sprzet jaki za to kupuja jest liczony w tysiacach sztuk. mozna go lubiec, nie lubiec, ale wpadl kiedys na genialny pomysl i robi cos konkretnego, a ze przy tym cos zarabia samemu to mi to wisi.. wazne ze za kazda zbiorka kryje sie zakup setek nowych urzedzen ratujacych zycie malym dzieciom.

lepiej nie miec nic, czy mien i zyc w przekonaniu ze Owsiak cos z tego bierze? wybieram drugą opcję.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 13.01.2013 o godz. 21:06.
Odpowiedz cytując
darksun
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 13.01.2013, 21:19
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Kradnie? niech kradnie, chociaz nie wierze w to zeby to byly wielkie sumy, tak samo w to jak ktos tu wyliczyl ze z zebranych 50 mln zl 20 mln zostalo przeznaczone na zakup sprzetu a 30 mln sobie wzial Owsiak i zorganizowal za to woodstock

robi cos gosc przynajmniej, my, wy, nic nie robicie, a sprzet jaki za to kupuja jest liczony w tysiacach sztuk. mozna go lubiec, nie lubiec, ale wpadl kiedys na genialny pomysl i robi cos konkretnego, a ze przy tym cos zarabia samemu to mi to wisi.. wazne ze za kazda zbiorka kryje sie zakup setek nowych urzedzen ratujacych zycie malym dzieciom.

lepiej nie miec nic, czy mien i zyc w przekonaniu ze Owsiak cos z tego bierze? wybieram drugą opcję.
Tylko widzisz, że powtórzę zapewne stary argument - nikt mnie nie pytał czy chcę dać na tą akcję a dać muszę! (czas tv itd.) Chcę pomóc ale wolę sam, poprzez Szlachetną Paczkę czy pomoc Polakom na Kresach wspierając zbiórki m.in. u nas. Czy TVP reklamowała akcje Stowarzyszenia Odra-Niemen? Czy ktoś pisał o (z naszego podwórka, skala mikro, przykładów większych akcji multum, pisał o tym m.in. Kocur) ludziach, którzy wieczorami, po pracy, szkole ogarniali paczki CAŁKOWICIE CHARYTATYWNIE? Czemu oni też mają płacić Owsiakowi na Woodstock? itd. itp.
Ostatnio edytowane przez darksun : 13.01.2013 o godz. 21:24.
Odpowiedz cytując
Niemogesiezarejestrowac
Member

Od: 09.2010

Stary 13.01.2013, 21:21
WOŚP vs Caritas

WOŚP - zbiórka - 54.506.270,77 zł, z czego na pomoc opisaną w statucie fundacji przeznaczono 28.993.580,43 zł (54%)

Caritas Polska zebrało 441.581.695,94 zł. Na pomoc potrzebującym przeznaczył zaś 435.799.984,43 zł. (99%)
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 13.01.2013, 22:14
Niemogesiezarejestrowac napisał(a):Wyświetl post
WOŚP vs Caritas

WOŚP - zbiórka - 54.506.270,77 zł, z czego na pomoc opisaną w statucie fundacji przeznaczono 28.993.580,43 zł (54%)

Caritas Polska zebrało 441.581.695,94 zł. Na pomoc potrzebującym przeznaczył zaś 435.799.984,43 zł. (99%)

Podaj wiarygodne źrodło.
Niegdyś uważałem, że cokolwiek jest lepsze niż nic. Dziś wiem, że czasem nic bywa lepsze niż cokolwiek......
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Stary 13.01.2013, 22:59
La Furia Dell' Est napisał(a):Wyświetl post
Podaj wiarygodne źrodło.
Przekleić łatwo, ale sprawdzić trudniej, ale spodziewałem się więcej po ludziach którzy tak często wyzywają innych od lemingów, a sami bezmyślnie przeklejają informacje.

Liczby WOŚPu pochodzą z 2009, więc pozwoliłem sobie zajrzeć do raportu Caritasu za ten sam rok.

Raport Caritasu za 2009: http://www.old.caritas.pl/zalacznik.php?id=188

Strona 64:

Cytat:
Razem wpływy finansowe i rzeczowe 164 795 316,34 zł
Pół miliarda to to nie jest.
Sytuacja wygląda jeszcze inaczej, gdy weźmie się pod uwagę program PEAD, który stanowi lwią część przychodów Caritasu. Ta sama suma wlicza się oczywiście także do kosztów prowadzenia działalności, ponieważ żywność otrzymana z PEAD została w całości rozdystrybuowana przez Caritas i bilans wychodzi na zero.

Cytat:
Żywność z PEAD 119 941 255,90 zł
W jaki sposób działa program PEAD też można sobie poczytać: http://www.bankizywnosci.pl/133/pead...programie.html

Odliczywszy PEAD, całoroczne przychody Caritasu z 2009 to wtedy 44 854 060,44 zł, a jeżeli zsumować zbiórki, darczyńców i 1% podatku to wychodzi mniej więcej 23 miliony złotych. Tyle ZEBRAŁO Caritas Polska.

Dodam, że jeżeli doda się kasę z Caritas diecezjalnych to te liczby zaczynają mieć sens, ale stwierdzenie że to Caritas Polska jest nieprawdziwe. Nie mówiąc już o doliczaniu wartości żywności z unijnego programu w którym CP jest pośrednikiem, bo dostaje ją z banków i rozprowadza dalej.

Nie zagłębiałem się w sprawozdania WOŚPu, ale w raporcie z 2009 ( http://s.wosp.org.pl/Files/Bilans_Fundacji_2009.pdf ) widzę kwotę 37.281.257,85 zł jako koszt realizacji celów statutowych. Nawet jeżeli wziąć pod uwagę podawane 29 "owsiakowych" milionów przekazane na pomoc to i tak więcej niż same zbiórki Caritas Polska w ciągu całego roku 2009.

PS Portal Polonia Christiana donosi o "znacznej części środków przekazanych na Woodstock" - 2,7 miliona zł z 14 milionów dochodu to nie jest znaczna część.
PS2 Z ciekawości sprawdziłem też sprawozdanie WOŚP ze zbiórek z roku 2010 - "efektywność" zbiórki publicznej tu wręcz miażdżąca, no ale o tym Polonia Christiana już nie napisała http://s2.wosp.org.pl/uploaded/files...IX%20Final.pdf
Ostatnio edytowane przez Watts : 13.01.2013 o godz. 23:16.
Odpowiedz cytując
Miro
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.01.2013, 23:34
Watts ... nie chce się czepiać ale zakładając że porówynywanie sprawozdań finansowych ma sens( w końcu obydwie fundacje działają , przynajmniej z założenia, w szczytnych celach ) pasowałoby porównywać te z tych samych okresów. Np za 2010r.

http://s.wosp.org.pl/Files/Bilans%20...0%20(1)(1).pdf

http://www.caritas.pl/images/stories...nsowe_2010.pdf

PRZYCHODY WOSP 58,3 mln ( a nie 45 z twojego 2 ps'a)
PRZYCHODY CARITAS 238 mln ( 90 ze zbiórek,reszta dotacje)

i może teraz troszkę tendencyjnie...

KOSZTY ADMINISTRACYJNE WOSP 3,4 mln ( w tym wynagrodzenia 1,27 mln)
KOSZTY ADMINISTRACYJNE CARITAS 2,75 mln ( w tym wynagrodzenia 0,7 mln)

i jeszcze jedna sprawa ... każdy kto ma wsród sowich znajomych przedstawicieli handlowych którzy handlują sprzętem medycznym może ich podpytać o temat zakupu sprzętu przez wosp.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 14.01.2013, 02:03
WOSP musi sie rozliczac z kazdej zł, sprawodzania sa jawne i zadaja klam bzdurom wypisywanym przez niektorych wyzej. Wielkie brawa dla Owsiaka i wszystkich, ktorzy organizuja ta zbiorke. Szkoda, ze krytykuja Ci, ktorzy nic nie robia i ktorzy sami nie potrafia zorganizowac takiej akcji. Jest niestety pewne srodowisko w Polsce, ktore pluje na wszystko co polskie i co dobre.
Co do Caritasu...ile Kosciol ciagnie kasy z budzetu panstwa? Pytanie retoryczne ;]...
Odpowiedz cytując
darksun
Senior Member

Stary 14.01.2013, 07:40
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
WOSP musi sie rozliczac z kazdej zł, sprawodzania sa jawne i zadaja klam bzdurom wypisywanym przez niektorych wyzej. Wielkie brawa dla Owsiaka i wszystkich, ktorzy organizuja ta zbiorke. Szkoda, ze krytykuja Ci, ktorzy nic nie robia i ktorzy sami nie potrafia zorganizowac takiej akcji. Jest niestety pewne srodowisko w Polsce, ktore pluje na wszystko co polskie i co dobre.
Co do Caritasu...ile Kosciol ciagnie kasy z budzetu panstwa? Pytanie retoryczne ;]...
Cytat:
Tylko widzisz, że powtórzę zapewne stary argument - nikt mnie nie pytał czy chcę dać na tą akcję a dać muszę! (czas tv itd.) Chcę pomóc ale wolę sam, poprzez Szlachetną Paczkę czy pomoc Polakom na Kresach wspierając zbiórki m.in. u nas. Czy TVP reklamowała akcje Stowarzyszenia Odra-Niemen? Czy ktoś pisał o (z naszego podwórka, skala mikro, przykładów większych akcji multum, pisał o tym m.in. Kocur) ludziach, którzy wieczorami, po pracy, szkole ogarniali paczki CAŁKOWICIE CHARYTATYWNIE? Czemu oni też mają płacić Owsiakowi na Woodstock? itd. itp.
.........?
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 14.01.2013, 09:24
Brudstock na pewno nie kosztuje 3 mln pln tylko wiele, wiele więcej. Sama idea, że mogę przyczynić się do tej imprezy dla brudasow, podczas ktorej wiele osob wbija po raz pierwszy i przegrywa zycie, napawa mnie obrzydzeniem. Nie wspominam juz o willi dla fundacji Owsiaka za 8 mln, ktora powstala za pieniadze z puszek. W rodzinie ulozylismy szlachetna paczkę, i TO jest naprawde doskonala inicjatywa, realnie pomagajaca ludziom.

A Owsiak i jego medialne show mnie obrzydza. Po prostu
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 14.01.2013, 09:51
fialo napisał(a):Wyświetl post
Brudstock na pewno nie kosztuje 3 mln pln tylko wiele, wiele więcej. Sama idea, że mogę przyczynić się do tej imprezy dla brudasow, podczas ktorej wiele osob wbija po raz pierwszy i przegrywa zycie, napawa mnie obrzydzeniem. Nie wspominam juz o willi dla fundacji Owsiaka za 8 mln, ktora powstala za pieniadze z puszek. W rodzinie ulozylismy szlachetna paczkę, i TO jest naprawde doskonala inicjatywa, realnie pomagajaca ludziom.

A Owsiak i jego medialne show mnie obrzydza. Po prostu
Życzę Ci żeby Twoje dziecko nie trafiło do inkubatora z naklejką WOŚP. Naprawdę ich pomoc jest też realna. Każda inicjatywa mająca na celu pomoc ludziom, ale też i zwierzętom, jest bardzo cenna.

Jesteś strasznie obrzydliwy z tym swoim obrzydzaniem
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 14.01.2013, 10:22
Ja myślę że wiele osób nie neguje samego zakupu wyposażenia ale medialną szopkę, która temu wszystkiemu towarzyszy no i masy kasy wyrzuconej w błoto (nie tylko Woodstockowe).

Przecież wolontariusze mogliby raz w roku dalej chodzić w niedziele po ulicy i zbierać kasę ale po jasną cholerę pokazują wszystko na bieżąco w telewizji? Na dodatek co chwile widzę jakieś gęby z Sejmu czy Senatu - co to kampania wyborcza?

Sam też biorę regularnie udział w "Paczce", która kosztuje mnie 500x więcej niż 2 zł wrzucone do puszki, ale mam 200% pewności że dokładnie moją paczkę zaniosą do konkretnego domu.

Suma sumarum - pomagajmy ale po cichu.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Stary 14.01.2013, 10:33
Kaan napisał(a):Wyświetl post
Życzę Ci żeby Twoje dziecko nie trafiło do inkubatora z naklejką WOŚP. Naprawdę ich pomoc jest też realna. Każda inicjatywa mająca na celu pomoc ludziom, ale też i zwierzętom, jest bardzo cenna.

Jesteś strasznie obrzydliwy z tym swoim obrzydzaniem
To nie jest taka prosta zależność. Wałkowane miliony razy, ale powtorze raz jeszcze - Owsiak nie pomaga konkretnym potrzebujacym ludziom (jak Szlachetna Paczka przylladowo) tylko wyręcza państwo, pogłębiając patologię w służbie zdrowia. Gdyby Owsiak nie kupil tego inkubatora, musiałoby to zrobić państwo, lepiej zarządzając środkami jakie posiada. A tak wyręcza je WOSP. Zreszta nie oszukujmy sie - te 25 mln rocznie jakie faktycznie trafia do szpitali to kwota raczej niepowalajaca w skali roku.

Pomijam juz oczywistosci w stylu ogromnego zaangazowania sie samorzadow i srodkow publicznych w WOSP , a co za tym idzie pieniedzy podatnikow. A pozniej owsiak stawia siedzibę swojej fundacji za 8 mln za pieniadze z puszek

Jeszcze jedna kwestia - czy owsiak podjal kiedys publucznie temat patologii, drazacej polska sluzbe zdrowia ? Czy moze nie chce wychodzic przed szereg i zepsuc sobie stosunki z establishmentem. Pytanie retoryczne.

A Brudstock to tylko kwintesencja.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Stary 14.01.2013, 11:01
Oczywiście, że Woodstock nie kosztuje tylko 3 milionów złotych wprost z fundacji WOŚP, bo ma całą listę sponsorów. Jeżeli jesteś konsekwentny, to bojkotuj także te firmy, które łożą na festiwal o wiele więcej kasy niż idzie z WOŚPu, nie mówiąc o puszkach.

http://www.wosp.org.pl/przystanek_wo...zy_i_partnerzy

Liczby z 2009 powielane od wczoraj na portalach i fanpage'ach i teorie do nich dorobione pochodzą z czeluści odbytu, więc łatwiej napisać teraz "patologia w służbie zdrowia, po co pomaga skoro jest taka patologia, niech lepiej w ogóle nie pomaga".

Osobiście nie trawię persony Owsiaka i nie mam zamiaru być jakimś jego szczególnym adwokatem, ale osoby które masowo przeklejały bzdurne liczby z prawicowych portali jakoś nie palą się do odpowiedzi na ich krytykę.
Ostatnio edytowane przez Watts : 14.01.2013 o godz. 11:06.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 14.01.2013, 11:24
hunter napisał(a):Wyświetl post
W przyszłym roku WOŚP powinna zbierać na leczenie. Leczenie umysłowe AS82.

Bez odbioru.
Sam sie lecz. Napisal prawde. Jak nie chcesz dawac to nie dawaj. jak twoje dziecko wyladuje w szpitalu to tez popros, aby nie bylo leczone sprzetem z orkietsry bo ty wolisz caritas. Zrobisz to? Smiem watpic. A ten kto napisal ze Owsiak kradnie powinien isc do prokuratury i to zglosic skoro ma dowody. Bez odbioru.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Stary 14.01.2013, 11:31
Jak mówiłem wczesniej. Nie przemawia do mnie taka forma pomocy jaką stosuje Owsiak - forma wyreczania panstwa. Owszem wolałbym, żeby nie pomagał w ogóle i inkubatory kupowało państwo. Czy ktoś słyszał o podobnej akcji w Niemczech czy nawet w Czechach? Nie, bo tam państwo spełnia swoje obowiązki, skutecznie zarządzając pieniędzmi obywateli. Krótkoterminowo, zakup tych inkubatorów wychodzi na plus, ale w ogolnym rozliczeniu prowadzi do dalszego rozkładu polskiej sluzby zdrowia.

Na pewno odbior calej akcji byłby inmy gdyby nie Zloty Melon, Brudstock, willa za 8 mln, lansujące się gęby z sejmu i wiele, wiele innych.

Odpowiedz cytując
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 14.01.2013, 11:52
Biskupi powiedzieli, że Owsiak sztatan.Trzeba go nienawidzieć.
Odpowiedz cytując
darksun
Senior Member

Stary 14.01.2013, 12:22
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Sam sie lecz. Napisal prawde. Jak nie chcesz dawac to nie dawaj. jak twoje dziecko wyladuje w szpitalu to tez popros, aby nie bylo leczone sprzetem z orkietsry bo ty wolisz caritas. Zrobisz to? Smiem watpic. A ten kto napisal ze Owsiak kradnie powinien isc do prokuratury i to zglosic skoro ma dowody. Bez odbioru.
Powtórzę po raz kolejny! Cel szczytny ale:

Cytat:
Tylko widzisz, że powtórzę zapewne stary argument - nikt mnie nie pytał czy chcę dać na tą akcję a dać muszę! (czas antenowy publicznej tv itd.) Chcę pomóc ale wolę sam, poprzez Szlachetną Paczkę czy pomoc Polakom na Kresach wspierając zbiórki m.in. u nas. Czy TVP reklamowała akcje Stowarzyszenia Odra-Niemen? Czy ktoś pisał o (z naszego podwórka, skala mikro, przykładów większych akcji multum, pisał o tym m.in. Kocur) ludziach, którzy wieczorami, po pracy, szkole ogarniali paczki CAŁKOWICIE CHARYTATYWNIE? Czemu oni też mają płacić Owsiakowi na Woodstock? itd. itp.
Ostatnio edytowane przez darksun : 14.01.2013 o godz. 12:26.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 14.01.2013, 12:36
madenn napisał(a):Wyświetl post
Można prosić o źródło Bo jak na razie odnoszę wrażenie że jest nim Twoja chora głowa.
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 14.01.2013, 12:36
Jak mówiłem wczesniej. Nie przemawia do mnie taka forma pomocy jaką stosuje Owsiak - forma wyreczania panstwa. Owszem wolałbym, żeby nie pomagał w ogóle i inkubatory kupowało państwo. Czy ktoś słyszał o podobnej akcji w Niemczech czy nawet w Czechach? Nie, bo tam państwo spełnia swoje obowiązki, skutecznie zarządzając pieniędzmi obywateli. Krótkoterminowo, zakup tych inkubatorów wychodzi na plus, ale w ogolnym rozliczeniu prowadzi do dalszego rozkładu polskiej sluzby zdrowia.

Na pewno odbior calej akcji byłby inmy gdyby nie Zloty Melon, Brudstock, willa za 8 mln, lansujące się gęby z sejmu i wiele, wiele innych.

Co Ty tak się do tego Brudstoku przyczepiłeś? Bardzo dobrą muzykę tam grają. Udane koncety czołówki ogólno pojętej muzyki rockowej w Polsce. Festiwal organizacyjnie też na wysokim poziomie. A jak nie lubisz takiej muzyki to nie obrażaj jej słuchających.

Szlachetna paczka (od razu uprzedzam, że również w tym roku brałem udział i uważam że inicjatywa jest konieczna) jest również formą wyręczania państwa w pomocy najubozszym. Jak zresztą każda działalność charytatywna.

Nie lubię również madialnej otoczki WOŚP, nie ogladam tego w TV itp. Ale prawda jest taka, że nagłośnienie danej akcji jest wprost proporcjonalne do efektów.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Stary 14.01.2013, 12:59
Uczepiłem się tego Brudstocku, gdyż mój kolega (nie żaden bliski, ot znajomy), pojechał trzy lata temu na Brudstock, wbił po raz pierwszy i teraz wygląda jak chodząca śmierć w wieku 20-21 lat. Takich przypadków jest na pęczki. Pijane do nieprzytomności "dziewczyny" wykorzystywane przez naćpanych brudasów, na których w normalnym stanie by nie spojrzały nawet, rzygowiny, odór itp - tak wygląda ten festiwal, na który tak ochoczo się niektórzy zrzucają. I nie nie wiem tego z TV Trwam, której nie oglądam, tylko z wiarygodnej relacji znajomego, który był widział i wyjechał po jednym dniu nie mogąc znieść czegoś takiego. Nie mówię już o zdezelowanych (doszczętnie) pociągach, o których jakoś cicho było w mediach. Pomijam już jaką wrzawę podnosi GW, kiedy źli kibole wybiją szybę w pociągu. A tam straty są nieporównywalnie większe. Podwójne standardy.

A muzyki, nawet muzyki rockowej słucham. Ale kiedy chcę jechać na fajny festiwal to kupuje sobie karnet na Openaira i się bawię jak człowiek, a nie jak małpa czołgająca się w błocie i ekstrementach.

Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 14.01.2013, 13:15
Uczepiłem się tego Brudstocku, gdyż mój kolega (nie żaden bliski, ot znajomy), pojechał trzy lata temu na Brudstock, wbił po raz pierwszy i teraz wygląda jak chodząca śmierć w wieku 20-21 lat. Takich przypadków jest na pęczki. Pijane do nieprzytomności "dziewczyny" wykorzystywane przez naćpanych brudasów, na których w normalnym stanie by nie spojrzały nawet, rzygowiny, odór itp - tak wygląda ten festiwal, na który tak ochoczo się niektórzy zrzucają. I nie nie wiem tego z TV Trwam, której nie oglądam, tylko z wiarygodnej relacji znajomego, który był widział i wyjechał po jednym dniu nie mogąc znieść czegoś takiego. Nie mówię już o zdezelowanych (doszczętnie) pociągach, o których jakoś cicho było w mediach. Pomijam już jaką wrzawę podnosi GW, kiedy źli kibole wybiją szybę w pociągu. A tam straty są nieporównywalnie większe. Podwójne standardy.

A muzyki, nawet muzyki rockowej słucham. Ale kiedy chcę jechać na fajny festiwal to kupuje sobie karnet na Openaira i się bawię jak człowiek, a nie jak małpa czołgająca się w błocie i ekstrementach.
Dosyc dziwne rozumowanie. Idac tym tropem chodzenie na Wisle to skrajny idiotyzm, bo chlopak zaczal chodzic na mecze, a potem wyladowal w wiezieniu bo pojechal kogos maczeta....Dosyc naciagana teoria nie sadzisz?
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Stary 14.01.2013, 13:23
Dosyc dziwne rozumowanie. Idac tym tropem chodzenie na Wisle to skrajny idiotyzm, bo chlopak zaczal chodzic na mecze, a potem wyladowal w wiezieniu bo pojechal kogos maczeta....Dosyc naciagana teoria nie sadzisz?
Szczerze mówiąc nie widzę związku

Mam jak najgorsze zdanie o przystanku Woodstock i na tym poprzestańmy może, bo zaczynamy lecieć offtopem.

Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 14.01.2013, 13:32

Jakby zacząć zbierać do puszek na Rynku na Wisłę to myślę że reakcje byłyby identyczne

Prywatne pieniądze można wydawać na wódkę, ale publiczna zbiórka zobowiązuje.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 14.01.2013, 14:28
Cytat:

Cytat:
Można prosić o źródło Bo jak na razie odnoszę wrażenie że jest nim Twoja chora głowa.

Qrwa mać, SARKAZM, IRONIA -> wikipedia, potem pisz posta. Jak na razie ujawniasz tylko swój debilizm.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów