The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Strzala
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.11.2012, 12:23
W środę mecz Koszykarek Wisły ze Spartakiem. Hala przy Reymonta lub Eurosport 2
Z piłkarzami na DOBRE I ZŁE, ale jeżeli brak im ambicji to nie ma o czym dyskutować, niech s......
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.11.2012, 12:27
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Nie ... nie wliczam (chociaż nie wiem dlaczego Sikor potrafi strzelic 3 bramki Termalice a nie potrafi 1 w naszej T-mobile Buraczanej)
Sikorski nie strzelił bramki grubo ponad rok. Policz ile w tym czasie strzelił Genkov.

Wiadomo, Cwetan jest marny, zwłaszcza bez wsparcia (o czym pisałem podczas gdy oszołomy robiły z niego snajpera), ale porównywać go z Sikorskim może tylko skończona szuja. Gość jednak coś tam umie, parę bramek strzelił - a gole Sikorskiego widziałeś tylko Ty, najprawdopodobniej na tym samym kanale co puchary Wisły Probierza i Bednarza...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 19.11.2012, 12:35
Mecz do zapomnienia.
W porównaniu do naszych poprzednich meczy, słaba gra - pod względem wizualnym - Śląsk sobie stworzył multum sytuacji - mieliśmy farta, że się udało. Jakby piłka była sprawiedliwa to mielibyśmy 3 pkt. w meczu z Koroną i 0 ze Śląskiem.

Co do szydery - byłem zajebiście zażenowany tego typu pseudodopingiem. Żal mi było Daniela jako człowieka, bo nie on jest winnym obecnej sytuacji. Z resztą zawinąłem się przed czasem, bo serce bolało, to nie był mecz Wisły to było jakieś żalowo. Niestety nie widziałem bramki Ilieva, ale sprzed stadionu słychać było, że coś wpadło. Ja miałem ochotę dopingować Wiśle - "Czy wygrywasz czy nie, ja i tak kocham Cię" - dużo osób nie rozumie tego hasła. A róbcie sobie co tam chcecie. pft.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 19.11.2012, 12:35
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie Sikor uosabia po części samego Bednarza, jego politykę i jest pewną wypadkową tego co klub, działacze, trenerzy sprowadzają na R22 jako produkt piłkarski.
dosyć niebezpieczna wizja, wybrać sobie jedną osobę, która uosabia cały syf w naszym klubie i jechać po nim...
Prawda jest pewnie inna - po Cupiale nikt nie pojedzie ze strachu...

Osobiście uważam że za duży pojazd tylko w jego kierunku, za mało na orbita, jaliens i tego typu krezusy w naszej drużynie.
Przyczepiłeś się do Jaliensa jak, nie przymierzając, rzep do psiego ogona, a tym czasem akurat Jaliens jest w ostatnim czasie naszym najsolidniejszym obrońcą, a już na pewno lepszy niż Czekaj, Głowacki czy Frederiksen. Jak wsiadłeś na niego na początku, tak chyba już nie zejdziesz nawet, jakby był wybierany co tydzień do 11-tki kolejki...

Nie chcę faworyzować zagranicznych graczy, ale prawda jest niestety bolesna - na chwilę obecną żaden - powtarzam żaden polski piłkarz, grający w naszym klubie, nie prezentuje ekstra - klasowego poziomu...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 19.11.2012, 12:54
Ze strachu przed czym? Że się obrazi i nie będzie finansował?

I tak, na Jaliensa się uparłem, jak dostanie złotą piłkę też mu nie popuszczę, nigdy, przenigdy. Zaraz strzelę sobie okolicznościowy podpis. Jaliens jest totalnym piłkarskim zerem, pozorantem najniższych lotów, zakałą nieporównywalnie większą nawet od orbita. Jego wczorajsze wypowiedzi cytowane na skwk tylko mnie w tym utwierdzają i pokazują miałkość jego charakteru.Bez ambicji, bez umiejętności, bez jaj. Jest najlepszy według Ciebie ok. A widziałeś co on robił gdy "istniało zagrożenie" że piłka będzie zagrana do niego? Widziałeś jakieś jego podanie do przodu? Bo ja nie, obserwowałem sobie go dość wnikliwie. Jeśli dobrą grą jest krycie napastników przeciwnika gdy piłkę wprowadza nasz bramkarz lub środkowy obrońca to osiągnął poziom światowy.

I ta jedenastka kolejki tak co tydzień go wybierają. Jakby babcia miała wąsy znasz?
Ostatnio edytowane przez MatMario : 19.11.2012 o godz. 13:02.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 19.11.2012, 14:33
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Ty chyba naprawdę nie jesteś tak inteligentny na jakiego się lansujesz, bo w przeciwnym wypadku byś zrozumiał, że " Polacy w Wiśle " to tylko slogan.
Slogan który podchwycił Bednarz i który Łysemu (tobie?) pozwolił ponownie zaistnieć w Wiśle. Takie niewinne hasełko a tak skrupulatnie zostało wykorzystane przez łysego buca że działa jak zasłona dymna dla jego nieprofesjonalnych poczynań.
Przepraszam, jeżeli Cię uraziłem, pisałem to w chwili silnego wzburzenia i wcale tak nie myślę. Inteligentny to nigdy nie byłem, ani tym bardziej się nie lansowałem ) Jestem przeciętnym łysym dresem, nudziarzem i pierdołą.

A teraz do sedna, modne stało się powtarzanie tekstu "chcieliście polaków to macie" co uważam za bzdurę i działa na mnie jak płachta na byka.

Tak, byłem przeciwnikiem koncepcji Valcksowej Wisły złożonej z podstarzałych i wypalonych obcokrajowców, tak samo jestem przeciwnikiem oszczędnościowej i "polskiej" Wisły łysego węża. Ale bez obaw, na jego puste gadki o "polskiej Wiśle" nabrało się może 1-2% ) Dla mnie Valx i Bednarz to marionetki, kolejne zabawki w piaskownicy Cupiała, to krótkowzroczność tego ostatniego doprowadziła do sytuacji w której się znajdujemy. Dla mnie podstawą jest infrastruktura oraz szkolenie w dalszej kolejności transfery i scouting. Gdy przychodził Staszek liczyłem, że postawią przed nim inne zadania, budowa solidnych FUNDAMENTÓW, takich jakie ma PSV czy Ajax, fundamentów które powoli stawia Legia i Lech, ale nie, Cupiał chciał tu i teraz za małą kasę mieć polską Barcelonę. Nie tędy droga.

P.S
By pozostać w temacie meczowym, trochę przykro mi się zrobiło słysząc ten pojazd po Sikorskim. To tak jakby atakować "Klan" szydząc z Maciusia. Mogli po równo wszystkich jechać i koncentrować ataki na łysym, a nie bogu ucha winnemu chłopakowi któremu akurat ambicji odmówić nie można.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 19.11.2012, 16:33
Lysy napisał(a):Wyświetl post
.... Ale bez obaw, na jego puste gadki o "polskiej Wiśle" nabrało się może 1-2% )
Skąd takie przeświadczenie? A Ci co na meczu jechali po Sikorskim to ile %? Pewnie masz wgląd w takie dane więc może się podzielisz, albo chociaż powiesz od czego ten 2% jest liczone.

No offence - czysta ciekawość bo 'pojazd' po Sikorskim oceniamy jednakowo.

Lysy napisał(a):Wyświetl post
Tak, byłem przeciwnikiem koncepcji Valcksowej Wisły .... jak przychodził Staszek liczyłem, że postawią przed nim inne zadania, budowa solidnych FUNDAMENTÓW ....
Czyli też jeździłeś po Staszku mając świadomość ze winny jest Cupiał. Co więcej, jest pewna analogia miedzy personami: Bednarz-> Sikorski oraz Cupiał->Vaalckx. Nie uważasz?

Paradoksalnie za te 3 punkty wszystkim należy się chwila ulgi i brawa, bo punktów potrzebujemy jak tlenu. Nie ważne ze zdobyte fuksem i fatalnym stylu. Jak nie chwalić teraz to kiedy?

Lukasz.
Odpowiedz cytując
Zohan
Member

Od: 02.2012

Stary 19.11.2012, 16:43
Ludzie trzeba zejść trochę z naszych piłkarzy. Co prawda na taki doping sobie zasłużyli i w sumie nawet dobrze, że tak było na trybunach. Jednak z drużyną jest się na dobre i na złe (a złe się dopiero zaczyna), nie bądźcie kibicami sukcesu, nie chodźcie na mecze tylko wtedy jak dobrze grają, od następnego meczu trzeba ich wspierać. Po uszach już dostali.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 19.11.2012, 16:46
Zrozumiesz Ty i Tobie podobni że tu nie chodzi o piłkarzy?
Piłkarze na taką szyderę zasłużyli już od dawno, tyle że wtedy nie było chorych jazd ze strony władz klubu i w dupie mieliśmy co prezentują piłkarze prowadząc normalny doping. Teraz się to zmieniło, były ochy i achy jak w Anglii, Sikorski akurat się rozgrzewał, ktoś zarzucił tekst i dalej poszło. Gdyby rozgrzewał się ktoś inny trafiłoby na niego. Przy takiej atmosferze jak wczoraj panowała trudno się powstrzymać od docinek itp. Nic ciekawego na trybunach się nie działo, to chociaż się można było rozgrzać śmiejąc się z grajków. Gdyby to tak miało wyglądać (vide Anglia) to takie szydery powtarzałyby się co mecz, bo co innego jest do roboty jak jeden siedzi, drugi je słonecznik, a trzeci ziewa.

Pocisk jest skierowany do zarządu. Przede wszystkim. A Cupiał ma inne problemy, jak choćby zwalczanie cięzkiej choroby.
Ostatnio edytowane przez element : 19.11.2012 o godz. 16:50.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 19.11.2012, 16:48
Cytat:
By pozostać w temacie meczowym, trochę przykro mi się zrobiło słysząc ten pojazd po Sikorskim. To tak jakby atakować "Klan" szydząc z Maciusia. Mogli po równo wszystkich jechać i koncentrować ataki na łysym, a nie bogu ucha winnemu chłopakowi któremu akurat ambicji odmówić nie można.
Otoz to. Tlum, tzw. masa, wylaczyla myslenie. Coz...

Masa znalazla sobie kozla ofiarnego ktory w zadnym stopniu nie jest winny. To nie on odpowiada za nie istniejace szkolenie, za nie istniejacy scauting, za brak porfesjonalizmu czy za brak polityki dlugofalowej. Mu poprostu ktos zaoferowal kontrakt i on go podpisal. Nic wiecej.

To ze Wisla jest organizacyjnie pol amatorskim klubem (poziom 3-4 ligi niemieckiej), to naprawde nie wina Sikorskiego. Nawet nie Garguly, choc ten to dopiero irytujacy typek.

Ot, Sikorski robi Bednarzowi i Cupialowi za tarcze. Hmm, moze po to go Bednarz zatrudnil?

---------------------------------

Niektorzy sie oburzaja pytajac jak mozna krytykowac Cupiala ktory tyle Wisle dal. A dla mnie to jest gowniany tok myslenia. Bo idac tym tokiem myslenia niewypada (niewypadalo) krytykowac ani Laty ani Piechniczka...
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 19.11.2012 o godz. 16:58.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 19.11.2012, 16:57
element napisał(a):Wyświetl post
..... Sikorski akurat się rozgrzewał, ktoś zarzucił tekst i dalej poszło. Gdyby rozgrzewał się ktoś inny trafiłoby na niego. Przy takiej atmosferze jak wczoraj panowała trudno się powstrzymać od docinek itp. Nic ciekawego na trybunach się nie działo, to chociaż się można było rozgrzać śmiejąc się z grajków.

Pocisk jest skierowany do zarządu. Przede wszystkim.
No to zmieńcie adresata bo wszyscy Waszą korespondencję czytają i jej nie rozumieją.
I nie jedźcie po Sikorskim tylko dlatego że jest pod ręką.

Dwa, jeśli takie akcje to 'spontan' na miarę rzucania śnieżkami to nie mam dalszych pytań - jestem w stanie zrozumieć. Oczywiście, aby podtrzymać tradycję, pozostańmy przy absurdalnych powodach - wina zarządu który nie odśnieżył krzesełek oraz wina Sikorskiego bo naiwnie wyszedł się rozgrzać.

Lukasz.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 19.11.2012 o godz. 17:05.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 19.11.2012, 17:35
Obejrzałem sobie mecz w tv na spokojnie. Redaktorzy pięknie się składali jak by tu komentować ten mecz, nawet Szymkowiakowi się udzieliło i krytykował Gargułę, chociaż bulwersa łapał że tak nie można że trzeba być na dobre i złe. Ogólnie piękny zgryz mieli jak tu pięknie sprzedać kaszanę jak trybuny nie pomagają. Hahaha tak na wszystkich stadionach wytrzymać 10 kolejek bez dopingu to Grzesie, Mirki, Kazie i inne redaktorki zejdą na zawał.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 19.11.2012, 17:40
Baz przesady. Akurat Sikorski grał tak mało, że raczej nie bierze takich sytuacji do siebie. Pamiętam czasy kiedy "dziadki" na łuku nie przepuszczały żadnemu kiedy grał padlinę. Strach przed reakcją trybun to jedna z poważnych motywacji. Mieliśmy "bogaty" okres gdzie piłkarzyki byli oszczędzani "za zasługi". Teraz nareszcie przyszedł czas wypracowywania zasług.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 19.11.2012, 18:47
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Baz przesady. Akurat Sikorski grał tak mało, że raczej nie bierze takich sytuacji do siebie. Pamiętam czasy kiedy "dziadki" na łuku nie przepuszczały żadnemu kiedy grał padlinę. Strach przed reakcją trybun to jedna z poważnych motywacji. Mieliśmy "bogaty" okres gdzie piłkarzyki byli oszczędzani "za zasługi". Teraz nareszcie przyszedł czas wypracowywania zasług.
Dlaczego szydera na Sikorskiego ma być odebrane mniej poważnie/personalnie niż jakakolwiek inna? W końcu tuba ta sama, miejsce to samo, kibice Ci sami. Pamiętasz sławetne 'Cabaj .. mieszkasz w kanale'? Dla mnie jedno od drugiego nie leży daleko. Szydzimy podobnie ze swoich tak jak szydziliśmy z tych po drugiej stornie błon.

Druga analogia. Bednarz w końcówce sezonu centralnie napiętnował postawę wybranych piłkarzy i delikatnie mówiąc zepsuł morale co nas kosztowało sporo. Jak widać wnioski nie zostały wyciągnięte - dziś dla odmiany sami jako Kibice robimy podobnie. Oczywiście Sikorski to oleje, bo wyjścia nie ma. Tyle że chyba nie o to chodzi aby utwierdzać wynalazki Bednarza w przeświadczeniu ze należy mieć wyj*ne i nie ma sensu się starać.

Temat jest śliski i nie banalny.

Lukasz.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 19.11.2012, 20:00
Prawda jest taka, ze trybuny po prostu uwolniły swoja frustracje na piłkarzy. I to było nieuniknione, po pierwsze przez wcześniejszą postawę naszych piłkarzy, gdy wspieraliśmy ich cały czas a mimo to nie potrafili normalnie zagrać, po drugie przez brak zorganizowanego dopingu. Przez pierwsze 15 minut czas na trybunach dłużył się niemiłosiernie, nic się nie działo, ani na trybunach, ani tym bardziej na boisku. To był najnudniejszy fragment meczu na jakim byłem kiedykolwiek, zaznaczam, że nie jestem osobą która przychodzi np. tylko śpiewać, albo tylko oglądać - i jedno i drugie jest dla mnie ważne. Ktoś na G5 zarzucił na początku "ole" i ciężko, żeby wszyscy sfrustrowani grą piłkarzy nie podłapali tego, szczególnie że było to naprawdę zabawne w pewnych momentach - a to Boguś przyjął na 5m, a to piłka od Pareiki przeskoczyła naszego zawodnika, a to Guła podczas dryblingu przewrócił się na piłce czy przyjęcie Jovanovicia prosto w aut. Im dłużej piłkarze raczyli nas tymi zagraniami tym bardziej ubaw na trybunie się nakręcał. Pewnie dla niektórych był to śmiech przez łzy. No i później zaczęły się "pojazdy" na piłkarzy. Nie były one obraźliwe, ale wyolbrzymiły pewne sprawy z nimi związane. Sam krzyczałem "ole" czy "wyższy kontrakt dla Garguły" - zresztą wysokość jego kontraktu w stosunku do umiejętności jest śmieszny i po prostu powiedzieliśmy to głośno w formie żartu, chłop sam pewnie wewnątrz siebie się śmiał z tego tekstu. Zresztą gra naszych piłkarzy to jeden wielki żart i trybuny dostosowały się do nich. No i jeszcze ten Daniel Sikorski... chłop miał pecha bo był najbardziej pod ręką, a nad tłumem nie zapanujesz. Na początku pewnie potraktował to w formie żartu ale im dłużej to trwało to pewnie zaczęło mu to w końcu ciążyć. Również śpiewałem wszystkie przyśpiewki o Danielu, na trybunach panowała już śmiechawka/głupawka i nie dało się tego powstrzymać z trybun, coby nie mówić każdy się dobrze bawił dzięki Danielowi, nie było wtedy czasu na refleksje bo każdy się chichrał. I Lukasz tu się nie da zmienić adresata, bo nikt nie rzucał pomysłu "dobra teraz śmiejemy się z Sikorskiego!" to się stało po prostu samoczynnie. Przyznać muszę, że trochę teraz mi leży na sercu to że zbyt często śpiewaliśmy o Sikorskim i na aż tyle żaden z piłkarzy by nie zasłużył. Jak już pisałem wtedy w trakcie meczu miał pecha, był idealnie pod trybuną a nasi w II połowie atakowali daleko od nas, wiec w pewnym momencie nikt z grających już się nie załapał bo był za daleko.

Moim zdaniem najgorzej zachował się Kulawik, bo po pierwsze powinien ściągnąć Daniela z rozgrzewki pod trybuną a po drugie nie wpuszczać na boisko, żeby nie nakręcać dodatkowo atmosfery na niego. Jeśli jednak koniecznie chciał wpuścić Sikorskiego to powinien przenieś rozgrzewkę piłkarzy w stronę pustego sektora C (o ile jest taka możliwość w przepisach). Tak, wiec Kulawik zawalił w pewnym momencie tak samo jak kibice przeciągający przyśpiewki o Sikorskim.

Moim zdaniem piłkarze zasłużyli sobie na to, a Sikorski dostał jednak za wiele.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 19.11.2012 o godz. 20:35.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 19.11.2012, 21:27
Hahaha tak na wszystkich stadionach wytrzymać 10 kolejek bez dopingu to Grzesie, Mirki, Kazie i inne redaktorki zejdą na zawał.
I to jest właściwe podejście
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 19.11.2012, 22:09
raindog napisał(a):Wyświetl post
Z taką wiedzą, powinieneś robić doktorat z psychologii

Swoją drogą, największy atak poszedł na gościa, który mimo wszystko zdawał się najbardziej starać.
Największy atak poszedł na gościa, który jest jednym z najbardziej ułomnych. "Naj" IMHO jest Frederiksen, ale z wiadomych przyczyn mu się upiekło.
Zresztą - i tak by nie zrozumiał...

Sikorski może i miał pecha, ale swoją postawą na boisku nie daje żadnych argumentów do obrony.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 19.11.2012, 22:14
silver03 napisał(a):Wyświetl post
.... I Lukasz tu się nie da zmienić adresata, bo nikt nie rzucał pomysłu "dobra teraz śmiejemy się z Sikorskiego!" to się stało po prostu samoczynnie. Przyznać muszę, że trochę teraz mi leży na sercu to że zbyt często śpiewaliśmy o Sikorskim i na aż tyle żaden z piłkarzy by nie zasłużył.....
Ano. Zewsząd masz rację.

Mnie nie dziwi to co się działo - wszakże jeśli ktoś nie ma zajęcia to sobie je z nudów znajdzie. Przeważnie wtedy do głosu dochodzą mocno kreatywne i głupie pomysły. Małpi gaj. Nie da się nic nie robić przez 90 minut. Dlaczego nikt nie kontrolował rozwoju sytuacji pozostanie dla mnie zagadką. Reszta to, brzydko mówiąc, standard czyli konsekwencja nadmiaru wolnego czasu.

Pytanie co dalej bo raczej najazd na Sikorskiego nie spowodował długoterminowego uczucia ulgi i poprawy sytuacji na młynie.

Lukasz.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 19.11.2012, 22:18
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego nikt nie kontrolował rozwoju sytuacji pozostanie dla mnie zagadką.
Gdybyś odrobinkę śledził sytuację to byś wiedział, że aktualnie na Wiśle nie ma zorganizowanego dopingu. Ale nie bój nic - SKWK nie ma nic przeciwko, żebyś te obowiązki przejął. Napisali, że nie będą przeszkadzali żadnej z grup chcących dopingować.

Zamiast więc produkować się bez sensu na forum masz okazję zorganizować innym czas przez 90 minut.

Powodzenia.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 19.11.2012, 22:53
nesta napisał(a):Wyświetl post
Pytaniem za 1000 punktów, nową zagadką wszechświata, wielką tajemnicą ludzkości pozostanie pytanie dlaczego słuszna, będąca pokłosiem obecnego stanu rzeczy, frustracja kibiców, została skierowana na Bogu ducha winnego zawodnika, który ma pewnie jeden z najniższych kontraktów w drużynie, a nie na osoby ODPOWIEDZIALNE za taki stan rzeczy, panów Bednarza i Cupiala .

Owszem, Sikorski jest pewnym symbolem ostatniej degrengolady w Wiśle. Mimo to oczekiwałbym, jak widać na próżno, od kibiców choćby minimum racjonalności i rozsądku. Chyba nie trzeba wiele aby zobaczyć naturalny ciąg przyczynowo skutkowy obecnych wydarzeń. Jasne jak słońce jest kto jest za to wszystko odpowiedzialny.
Domyślam się, że doping miał być szyderczy a nie chamski więc nie mógł być o Bednarzu. O tym łysolu nie dałoby się bez wulgów... i to tych najgorszych. Co do Cupiała to cóż... on jest raczej nie do ruszenia na trybunach. Zawsze jest nadzieja, że po n-tym fochu... znów pokocha Wisłę na nowo po raz n-ty.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 19.11.2012, 22:57
Chyba najgorszy mecz od przegranej z Polonią ..
Gdy już miałem nadzieję że coś się zaczyna wykluwać przyszedł ten mecz i złudzenia trzeba zweryfikować.
Pareiko – 7 - parę wykopów swoim stylu do ławki rezerwowych poza tym najlepszy w Wiśle
Jovanović - 2 - tragedia ... fakt : dawno nie grał i 0 czucia piłki, jedyny plusik: próbował coś zaistnieć w ofensywie
Jaliens - 4 - bezbarwny występ
Chavez - 6 - 2 tygodnie temu nie pomyślałbym że poratuje nasza obronę .. - na minus gra na pograniczu faulu (ktoś wreszcie gwizdnie ...)
Bunoza – 4 - po kilku dobrych meczach spadek formy kilka błędów
Sobolewski - 5 - lubię gościa i ten strzał z 30 m był dobry .... zwrotność: .. no cóż ....
Chrapek - 4 - słabszy mecz chociaż kilka podań z Meleksem umie wymienić ...
Quioto - 6 - powinien grać w pierwszej 11
Boguski - 4 - gorszy występ ale jestem pewien że forma Bogusia będzie lepsza
Iliev - 6 - (ocena za 23 minuty ) ,
Garguła - 4 - niby pod grą ale jakoś nie pamiętam jednego naprawdę dobrego podania. Stale fragmenty też nijakie
Sikorski - nie oceniam ... tak naprawdę nie powinien wchodzić ....
Melikson - 6 - dwa dobre podania w tym 1 asysta i można mieć u mnie "6"
Genkov - 3 - naprawdę ma świetny wyskok i walczy ale co z tego wynika nic.

Nie chodzę na mecze Wisły (sporadycznie) więc nie chcę pouczać tych którzy zawsze mi imponowali zwłaszcza kolegów z "C" .
Powiem tylko tyle: choć piłka nożna bez kibiców jest bez sensu to protest polegający na zaprzestaniu chodzenie na kilka kolejnych meczy będzie dla wyników Wisły korzystny.
Fundamentalna różnica między mną a "szydercami" jest taka że ja nie widzę by drużyna nie walczyła.
Nie wiem jaki cel miało np wyszydzanie Sikorskiego ... ? Taki "rodzaj wsparcia" ?

Do Wolfyego:
Nie chcę się zniżać do twojego poziomu. Nie dyskutuje z b....i.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 19.11.2012, 22:58

Pytanie co dalej bo raczej najazd na Sikorskiego nie spowodował długoterminowego uczucia ulgi i poprawy sytuacji na młynie.

Lukasz.
Jak Cię tak boli ten Sikorski nie wiem, kup mu bombonierkę z przeprosinami albo jakieś kwiatki.
Niektórzy to żyją w dziwnym świecie - lekki pojazd , 'na wesoło' a reakcje jakby gościowi dom spalili i żonę zgwałcili.
W takie Argentynie(Nunez coś o tym wie) , to by z domu nie wyszli grając taką chujnie a tu wielki problem

Myślisz że jeden z drugim będzie się tym przejmował?Kasa na koncie w terminie(u nas z tym różnie), wyjść do galerii albo na rynek wyjdą.Wszystko.
Niestety rozpuściliśmy tak grajków jak i niektórych kibiców i takie są efekty.Ja wiem że problem jest o wiele większy i adresatów jest więcej niż tylko grajki ale od czegoś trzeba zacząć.
Teraz zresztą będzie jeszcze lepiej i chłopaki pograją sobie do pustych trybun.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 20.11.2012, 00:32
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Gdybyś odrobinkę śledził sytuację to byś wiedział, że aktualnie na Wiśle nie ma zorganizowanego dopingu. Ale nie bój nic - SKWK nie ma nic przeciwko, żebyś te obowiązki przejął. Napisali, że nie będą przeszkadzali żadnej z grup chcących dopingować.
Ten sarkazm jest adresowany do mnie czy do SKWK? Jakoś niespecjalnie czuje się jego adresatem.

Niech i do mnie będzie. Przyjmuje to co mówisz z pokorą. Skoro twierdzisz że SKWK nie ma tez nic przeciwko mojej osobie to tez tak pewnie jest. Dołożę jeszcze do zestawu prawd - jeśli SKWK pisze że sektorówka, cytuję "... Miała .... uczcić 15-lecie inwestycji w Wisłę Bogusława Cupiała" to zapewne jedynie o szczytne uczczenie rocznicy chodzi. Tylko i jedynie.
Wolfy. Brak organizacji to tez organizacja, no chyba ze masz w tej materii inne własne zdanie.

1q2 napisał(a):Wyświetl post
Jak Cię tak boli ten Sikorski nie wiem, kup mu bombonierkę z przeprosinami albo jakieś kwiatki.
Aj tam... wiem że istnieje stereotyp mówiący o tym że jeśli facet zawali to kupuje kwiatki a jeśli baba to d... daje. Będąc szczerym - jakoś nie specjalnie jestem wyznawca tej zasady. Nie czuje się winny a i to nie moja panienka. Także chyba nie kupię.

Cytat:
Myślisz że jeden z drugim będzie się tym przejmował? Kasa na koncie w terminie(u nas z tym różnie), wyjść do galerii albo na rynek wyjdą.Wszystko.
Niestety rozpuściliśmy tak grajków jak i niektórych kibiców i takie są efekty.
My/Wy rozpuściliśmy? Zastanawiające to co mówisz. Skoro przyznajesz się do błędu, to gdzie go popełniłeś i na czym on polegał?

Cytat:
Ja wiem że problem jest o wiele większy i adresatów jest więcej niż tylko grajki ale od czegoś trzeba zacząć.
Good work. Keep trying.

Cytat:
Teraz zresztą będzie jeszcze lepiej i chłopaki pograją sobie do pustych trybun.
Na złość mamie niech mi uszy zmarzną. Zdobywamy 1.1 punktu na mecz. Rozumiem że przy pustych trybunach zdobędziemy mniej? Tyle samo? Czy też może chcemy przycisnąć finansowo Cupiała?

Jak się Cupiał wk* do końca to Wisłę zobaczymy w IV lidze. Ja wiem że niektórym nie zależy na tym ale osobiście wolałbym mniej radykalne rozwiązanie. Wolę współdziałanie a nie stawanie okoniem, choć rozumiem że w obecnej sytuacji o jakimkolwiek współdziałaniu z SKWK nie ma mowy. SKWK jest skonfliktowane ze wszystkimi - ostatnio ponoć Ochalik jest w modzie. Nie ważne czy słusznie czy nie - jest.

No nic zobaczymy na ile bojkot będzie skuteczny. Oby coś wniósł do sprawy.

Lukasz.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 20.11.2012, 00:48
Ochalik zadzwonił do pewnych osób by przyszło paru chuliganów Wisły by pilnowali terenu podczas testu wiedzy o Wiśle na rynku (zresztą nie po raz pierwszy) Potem wiadomo co było..

Owszem wazne bo dwulicowa osoba to najgorsza jednostka.

I widzę że choćbysmy 100000 raz powtórzyli że bojkot nie jest celowany w piłkarzy to taki Lukasz dalej będzie swoje pisał o jakiejś druzynie, która słabo gra. SKWK i inni srają na to, tu chodzi o normalnosc na trybunach, skoro niektórym zabierali na meczu ze Śląskiem vlepki nagradzając niektórych mandatami to co będzie dalej.. DOŚĆ !
Ostatnio edytowane przez aNouc : 20.11.2012 o godz. 00:50.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 20.11.2012, 01:06
OT:
Co za znaczenie w kogo jest celowany jak dotyka wszystkich.

To nie temat na takie rozkminy. Mówiłem jedynie o Sikorskim i temat zjechał.

P.S.
1) Sytuacje z Ochalikiem znam.
2) To nie moja wojna, aczkolwiek paradoksalnie trzymam kciuki - oby pozytywy z tego bojkotu były.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 20.11.2012, 07:33
Jak się Cupiał wk* do końca to Wisłę zobaczymy w IV lidze. Ja wiem że niektórym nie zależy na tym ale osobiście wolałbym mniej radykalne rozwiązanie. Lukasz.
Szanuję Pana Bogusława Cupiała za wkład w budowę Wielkiej Wisły, i szanował pewnie zawsze będę. Mimo wszystko bez przesady, on nie jest Bogiem. Jak Cupiał się wycofa, wierzę że klub z takimi tradycjami jak Wisła znajdzie nowego sponsora. Wisła to może być kura która znosi złote jaja (i pewnie jest). Poza tym zdanie kibiców też się liczy. Każda próba zniszczenia klubu może się skończyć jak w przypadku Polonii Wa-wa i GKS K-ce, tylko na większą skalę, bo kibiców mamy dużo więcej i pewnie znacznie wyżej postawionych
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 20.11.2012, 16:10
Na złość mamie niech mi uszy zmarzną. Zdobywamy 1.1 punktu na mecz. Rozumiem że przy pustych trybunach zdobędziemy mniej? Tyle samo? Czy też może chcemy przycisnąć finansowo Cupiała?
Jak się Cupiał wk* do końca to Wisłę zobaczymy w IV lidze
U nas niestety nie ma żadnego związku z frekwencją/dopingiem/jego brakiem a postawą na boisku więc nadal będą kaleczyć
I zgadzam się że klub może w praktyce zbankrutować bo w teorii to jest już bankrutem od dawna.I jak Cupiał trzaśnie drzwiami to będzie to tylko pokazywało że szukał pretekstu, bo realnie bojkot nie zmieni sytuacji finansowej Wisły.Będą jakieś straty ale mniej więcej to tak wygląda że 99% procent jest powodowane od lat fatalnym zarządzaniem a ten 1 procent, mogą spowodować kibice.

Zresztą ja się nie do końca zgadzam z całą ideą tego ale uważam że ludzie mają prawdo robić to co uważają za słuszne
Swoją drogą jak ludzie w klubie faktycznie myślą że nie stracą to gratuluje dobrego samopoczucia
Dla mnie jest oczywiste że po za tym oficjalnym bojkotem ultrasów, nie związanym z wynikami, dojdzie cichy bojkot ludzi którzy głównie przychodzą po to by obejrzeć ciekawy mecz.

Tak więc reasumując - puste trybuny albo wymuszą działania albo przyspieszą upadek.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
comfort
Junior Member

Od: 08.2007

Stary 20.11.2012, 21:07
No i na co ta rozmowa... ?! I tak nic nie zmienicie bo na nic wpływu nie macie, a kolegom po szalu ublizacie i kpicie... I tak sie nic nie zmieni...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 20.11.2012, 23:40

Jak się Cupiał wk* do końca to Wisłę zobaczymy w IV lidze. Ja wiem że niektórym nie zależy na tym ale osobiście wolałbym mniej radykalne rozwiązanie. Wolę współdziałanie a nie stawanie okoniem, choć rozumiem że w obecnej sytuacji o jakimkolwiek współdziałaniu z SKWK nie ma mowy. SKWK jest skonfliktowane ze wszystkimi - ostatnio ponoć Ochalik jest w modzie. Nie ważne czy słusznie czy nie - jest.

No nic zobaczymy na ile bojkot będzie skuteczny. Oby coś wniósł do sprawy.

Lukasz.
SKWK jak dotąd wykazywało się sporą dyplomacją i wyważonymi reakcjami, za co nieraz obrywało od kibiców. Powiedzieli dość - mieli prawo.

Powtarzam - boisz się wujka Cupiala, to zbierz kolegów i dawaj robić atmosferę na trybunach. Masz pretensje o "brak kontroli", to sam się tym zajmij. Powtarzam: powiedzieli "dość" i mieli do tego pełne prawo.

A co do Sikorskiego - ośmieszał się piłkarsko, to w końcu został wyśmiany przez "własnych" kibiców. Takie twarde sprowadzenie na Ziemię przyda się jemu i reszcie ofiar losu zakładających koszulkę z Białą Gwiazdą. Może dotrze do nich jak bardzo są żenujący?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.11.2012 o godz. 23:50.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 21.11.2012, 09:33
Pffff 'Masz pretensje' ... 'to sam się tym zajmij'. Wolfy mógłbym powiedzieć abyś zrobił to samo - masz pretensje do Sikorskiego idź za niego zagrać.

Pozdro

Lukasz.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów