|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Hej, nie znalazłem podobnego tematu a dziwi mnie ten fakt, od jakiegoś czasu spełniam się w swojej prawdziwej życiowej pasji jaką są Góry. To znakomite pole do samorealizacji. Człowiek ustala sobie cel i za wszelką cenę chce go osiągnąć, z pozoru bez sensu (po co włazić na Szczyt tylko po to żeby z niego zaraz zejść..?) a jednak.. Jednak to mi daje takiego powera jakiego nic na świecie innego dać mi nie może i to jest fajne
Kibice to zazwyczaj ludzie charakterni, twardzi, z zasadami - stąd przyszło mi do głowy że pewnie jest tu sporo takich którzy poza Wisłą znajdują czas na dostarczające adrenaliny zajawki. Pozdro.PS: pochwalę się swoją fotą z lipca tego roku z Mont Blanc ![]() ![]()
FORZA WISŁA E l'INTER PER SEMPRE !!
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Nie chodzę od kilku lat jak mi kolano wysiadło.
Teraz po kilku miesiącach rehabilitacji odpukać coś dam radę - ale pewnie zimą się nie ruszę. Widzę że pojechałeś ostro - M. Blanc to moje marzenie odkąd byłem "obok" na Aiguille du Midi ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Member
Offline |
|
. Ale już samo bycie w Chamonix to super klimat.Dla mnie sezon zaczyna się właśnie w zimie. Robię co się da w Tatrach i zdobywam dośw. przed fajnymi wyprawami latem. ![]()
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Kolejką - byłem tam zupełnie przypadkiem bez żadnego sprzętu do łażenia po śniegu
![]() Tak czy owak wrażenie niesamowite. Mam właśnie paczkę znajomych co łażą w zimie regularnie po Tatrach - też się przymierzają kiedyś w Alpy. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Moja pasją są Bieszczady. Dzikie góry, do "chodzenia", łazikowania z ich zakapiorskim duchem.
I nie ma tam śmiecących czy nachlanych kretynków. Ludzie wiedza po co są w Bieszczadach. "Niedzielenie turyści" pozostają nad Soliną. Później mówią, że w górach byli [tak jak w Tatrach, na krupówkach lub nad Morskim Okiem]. I niech tak pozostanie ;} |
|
|
|
Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
Nic tak nie kształtuje charakteru jak góry ![]() ![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
Biegałem w amoku z aparatem i strzelałem zdjęcie za zdjęciem - po 30 min biegania po tych tarasach na obu wierzchołkach zobaczyłem goniące mnie białe myszy a potem sobie siadłem po barierką i kręciło mi się w głowie Jednak jest to gwałtowny szok wysokościowy - gadałem z gośćmi co wyjeżdżają żeby iść dalej w góry - nawet na Blanc się da w jeden dzień jeśli się wyjedzie pierwszym kursem albo przenocuje u góry - ale organizm musi kilka dni pobyć - inaczej zadyszka w godzinę ![]() ![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
No tak właśnie myślałem i dziwi mnie że właściciele kolejki nie widzą z tym problemu. Założę się że masa ludzi nie zdaje sobie sprawy że np ich organizm nie nadaje się do takich gwałtownych zmian wysokości, pomijając już że nawet najlepsi himalaiści robią przecież aklimatyzację. No ale.. Co do Blanca to i tak Alpy jak dla mnie nijak się mają do Kaukazu. Kto lubi dzikość natury, odosobnienie, survival to zdecydowanie polecam Kaukaz, w Alpach mamy komerchę i wzajemne popisywanie się kto ma lepsze buty, na Kaukazie tego nie ma.
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|