![]() |
Góry ;) Czy ktoś z was łoi?
1 Załącznik(ów)
Hej, nie znalazłem podobnego tematu a dziwi mnie ten fakt, od jakiegoś czasu spełniam się w swojej prawdziwej życiowej pasji jaką są Góry. To znakomite pole do samorealizacji. Człowiek ustala sobie cel i za wszelką cenę chce go osiągnąć, z pozoru bez sensu (po co włazić na Szczyt tylko po to żeby z niego zaraz zejść..?) a jednak.. Jednak to mi daje takiego powera jakiego nic na świecie innego dać mi nie może i to jest fajne :) Kibice to zazwyczaj ludzie charakterni, twardzi, z zasadami - stąd przyszło mi do głowy że pewnie jest tu sporo takich którzy poza Wisłą znajdują czas na dostarczające adrenaliny zajawki. Pozdro.
PS: pochwalę się swoją fotą z lipca tego roku z Mont Blanc ;) |
Nie chodzę od kilku lat jak mi kolano wysiadło.
Teraz po kilku miesiącach rehabilitacji odpukać coś dam radę - ale pewnie zimą się nie ruszę. Widzę że pojechałeś ostro - M. Blanc to moje marzenie odkąd byłem "obok" na Aiguille du Midi :) |
Cytat:
Dla mnie sezon zaczyna się właśnie w zimie. Robię co się da w Tatrach i zdobywam dośw. przed fajnymi wyprawami latem. |
Kolejką - byłem tam zupełnie przypadkiem bez żadnego sprzętu do łażenia po śniegu :)
Tak czy owak wrażenie niesamowite. Mam właśnie paczkę znajomych co łażą w zimie regularnie po Tatrach - też się przymierzają kiedyś w Alpy. |
Moja pasją są Bieszczady. Dzikie góry, do "chodzenia", łazikowania z ich zakapiorskim duchem.
I nie ma tam śmiecących czy nachlanych kretynków. Ludzie wiedza po co są w Bieszczadach. "Niedzielenie turyści" pozostają nad Soliną. Później mówią, że w górach byli [tak jak w Tatrach, na krupówkach lub nad Morskim Okiem]. I niech tak pozostanie ;} |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Nic tak nie kształtuje charakteru jak góry:dziadek: |
Cytat:
Biegałem w amoku z aparatem i strzelałem zdjęcie za zdjęciem - po 30 min biegania po tych tarasach na obu wierzchołkach zobaczyłem goniące mnie białe myszy a potem sobie siadłem po barierką i kręciło mi się w głowie :D Jednak jest to gwałtowny szok wysokościowy - gadałem z gośćmi co wyjeżdżają żeby iść dalej w góry - nawet na Blanc się da w jeden dzień jeśli się wyjedzie pierwszym kursem albo przenocuje u góry - ale organizm musi kilka dni pobyć - inaczej zadyszka w godzinę :) |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:43. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl