|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy w meczu z Jagiellonią zobaczymy Wisłę pozytywnie zmienioną? | |||
| Tak! |
|
33 | 24,26% |
| Nie! |
|
26 | 19,12% |
| Mam nadzieję, że w jakmiś stopniu zobaczę poztywy |
|
57 | 41,91% |
| Kulawik nic z nimi nie zrobi w dwa tygodnie. Zapomnijcie! |
|
20 | 14,71% |
| Głosujących: 136. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Czy ja oglądam ten sam mecz? Bo jak dla mnie to gramy fajnie, tylko oczywiście nic z tego nie wychodzi. Ale nie ma porównania to z grą za Probierza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
I koniec meczu, gra dobra jak nigdy jezeli chodzi o ostatni czas a wynik dalej do dupy. Jak nie z Jaga na własnym stadionie to juz nie wiem gdzie i z kim.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Szkoda straconych punktów. Tym bardziej, że stworzyliśmy dzisiaj więcej sytuacji, niż w kilku ostatnich meczach razem wziętych. Pewnie jakbyśmy wykorzystali którąś z sytuacji i wygrali dzisiejszy mecz, to duża część osób całkowicie zmieniłaby swoją opinię o dzisiejszym meczu. A tak, przed nami kolejny tydzień płakania na forum.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
No Sikor grać w piłkę nie potrafi, ale przynajmniej walczył i biegał. Dał z siebie wszystko co mógł, lewa obrona, prawa pomoc
![]() Garguła natomiast w drugiej połowie tylko przy marnowaniu stałych fragmentów gry widoczny. Tak w środku bezproduktywny, że Melikson musiał sie wracać strasznie głęboko, przez co zabrakło mu sił w końcówce by wykończyć okazje. Całkiem dobrze boki obrony Jaliens-Bunoza i w defensywie jak i w ofensywie. Jakis postęp może i jest, ale jak nie z Jagą u siebie to naprawdę nie wiem z kim my mamy zamiar wygrać. W lidze tylko Podbeskidzie gra od nas gorzej... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Pewnie, że byliśmy drużyną lepszą, mieliśmy bliżej do zwycięstwa... Tylko z kim? Z ekipą, która nie umiała linii spalonego utrzymać. Żeby obie drużyny rozgrywały swoje ataki wolniej, to piłkarze chyba musieliby się położyć. Tempo tego meczu było denne, składnych akcji jak na lekarstwo. Agresji, pressingu? ZERO. Mamy punkt i możemy się czuć jakimiś tam mentalnymi zwycięzcami, czy czymś w tym stylu (niektórzy lubią sobie takie teorie malować o niezasłużonych porażkach, niesprawiedliwych zwycięstwach itd.), ale fakt jest taki, że nie umieliśmy wkopać piłki do bramki drużyny, która ani się nie broniła, ani nie atakowała, tylko stała na murawie. Zremisowaliśmy u siebie z jedną z niewielu drużyn w lidze, które są w tej chwili od nas gorsze.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Czy Ci ludzie są ślepi z ostatnich 24 meczy w lidze wygraliśmy 7. Jak słyszę tego bełkotu o radości z gry w piłkę, ofensywnym graniu czy utalentowanych młodych polakach to mi się wymiotować chce. Po 2 tygodniach Kulawik z tył młodych zdolnych wystawił 2 piłkarzy. I to obu ze względu na wakaty na pozycjach... Jeśli nie zaczniemy grać z kontry nie utrzymamy się w lidze bo już graliśmy w tej rundzie z wszystkimi zespołami z którymi możemy cokolwiek ugrać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Słabizna to mało powiedziane. Podziw dla tych, co za to płaca i idą na piknikowy sektor. Trzeba być hardkorem. Wasze cierpienia pewnie nie zostaną wynagrodzone
![]()
.
. |
|
|
|
Guest
|
|
|
W takich meczach brakuje kogoś takiego jak Kirm który mógłby się znaleźć w dogodnej sytuacji i wpakować piłkę do bramki.
Również przydałby się ktoś taki jak Mały gdzie mógłby polecieć na wariata i coś by się z tego urodziło. Za dużo trochę tej zabawy np ze strony Ilieva. Sikorski dobrze wyglądał biegowo, generalnie jak na niego to jest spory postęp, szkoda że nie udało mi się strzelić gola. Brakuje jednak napastnika, pazernego na gole egoisty, silnego psychicznie lutującego jak ma tylko piłkę pod nogą.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 20.10.2012 o godz. 19:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Swoją drogą dziwnie ewoluują Twoje poglądy. Równie ciekawie jak Marszałka, haha. Co do meczu słaby, mieliśmy jedną sytuację, podobnie jak z Lechią, gdybyśmy wykorzystali, to by było punkty, a tak jest punkt. Szkoda, bo Jaga była naprawdę słaba. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
No cóż biorąc pod uwagę, iż praktycznie graliśmy w 10 bo Orbit wprawdzie dzisiaj chyba nie żuł, ale jedyne co potrafił zrobić to podać do obrońców. Zastanawiam się jak długo zajmie Kulawikowi dojście do wniosku, że z Garguły pożytku w Wiśle żadnego już nie będzie. Mam nadzieję, że krócej niż Probierzowi.
Jeżeli koledzy wyżej nie widzieli zdecydowanej różnicy pomiędzy grą Wisły dzisiaj z Jagiellonią a meczem z Piastem czy Pogonią, to znaczy że powinni pójść w końcu do tego lekarza od oczu. Jagiellonia owszem niczego wielkiego nie pokazała, ale zdecydowanie się broniła. Widać zdecydowany brak zawodników, mogących grać na skrzydłach do przodu (Kirm - Małecki), jeżeli ktoś twierdzi, iż Iliev był najsłabszym graczem meczu to znaczy, że próbuje sam dorobić sobie jakąś teorię. Przy Gargule każdy zawodnik Wisły był dzisiaj Bogiem. Wystawianie Orbita to szkodzenie klubowi i jeśli Kulawik szybko to zrozumie, to może coś z tego zespołu wykrzesze. ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ale nie rozumiesz, że jak się Gargułę wypierdzieli, to znów będzie bunt na pokładzie? Orbit będzie miał plac choćby miał grać na bramce..
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Meliksonowi brakuje szybkości, znów wrócę do Probierza, fatalnie przygotował zespół do sezonu. Melikson, Iliev, Genkov nie mają szybkości, siły. O tym Duńczyku nie wspominam, wszedł z mnóstwem sił i wybijał byle dalej... A później popisywał się dryblingiem... Pomoc OK. Postęp jest taki że stwarzamy sytuacje, ale nie ma kto ich wykończyć, wszyscy chcą rozgrywać to jest problem. Boguski też źle
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Za Gargułę, Kulawik ma u mnie grubą krechę. Rozumiem że była amnestia, rozumiem czystą kartę, ale jakim prawem Garguła wychodzi na II połowę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Zgadzam się. Garguła to sabotaż moim zdaniem. Powinien przesunąć Meliksona do środka, wprowadzić Szewczyka. Inaczej tego na dzień dzisiejszy nie widzę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Co tu komentować. Pamiętam co niektórzy upierali się że wolą Wisłę słabsza ale polską. Wisła słabsza już jest, pożegnanie obcokrajowców wkrótce. Ciekawe co dziś maja do powiedzenia. Sen się iści.
Gra suma summarum nie wyglądała źle, tylko co z tego? Jestem w stanie zrozumieć że remis z Jagą jakoś jest korzystny bo z nią walczyć będziemy o odbicie się od strefy spadkowej i utrzymanie. Pora skupić się na ciułaniu punktów więc każdy remis się przyda. Nawet u siebie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Porównaj składy Wisły (6) i Górnika (2) czy Lecha (5) ... drużyn które liderują ... W nawiasach podałem ci ilość obcokrajowców w wyjściowych jedenastkach ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
K.O. Łukasz na deskach, zastanawia się "co się stało?!" |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Ad rem. Zwyczajnie zal mi tych czasów gdzie gra się kleiła i chociaż strzelaliśmy w światło bramki. My nie mamy żadnej siły przebicia odkąd Brożka nie ma. Powtarzają się schematy - Genkov wchodzi grać i jest bezproduktywny - nie ma mu kto dośrodkować. Melikson klepkę klepie z Ilievem - Ci panowie się szukają na boisku. Tylko co z tego skoro to jest przewidywalne? Do klepki dołączył Boguski i piłkę zgubił. Sikorski jeszcze coś tam dłubie ale gość jest napastnikiem przeciętnym wiec swoje zmarnować musi. Jedna setkę zmarnował, do drugiej nie dobiegł. Ataku nie mamy, a skrzydła kończą nam się w połowie. Obrona za starania wykartkowana. Patyczak Bunoza na lewej mi się podobał. Szkoda że musiał wejść za niego zmiennik. Patrzę na ostanie Podbeskidzie i słyszę że kontraktują napastnika żeby wyjść ze strefy spadkowej. Zastanawiam się czy Wisłę stać na taki krok. Chyba jednak nie. Lysy, tak, zastanawiam się "co się stało" już od dłuższego czasu. Tylko że nie w tym kontekście. Lukasz. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeśli pół roku temu ktoś by ci powiedział że Wszołek będzie grał tak jak teraz gra to byś go wyśmiał. Dlaczego więc taki Chrapek, Czekaj, Szewczyk są u ciebie skreśleni Oczywiście można się delektować grą Jaliensa, Ilieva czy Genkova ale nawet jeśli dzisiaj młodzi im ustępują ( ja nie widzę przepaści) to trzeba patrzeć w przyszłość.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 21.10.2012 o godz. 17:17.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No właśnie - piszmy o jakości a nie ... narodowości
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Wygląda na to że mamy powtórkę z Moskala, czyli "krakowska piłka", tyle że w kiepskim wykonaniu i stąd nieskuteczną.
Na plus lepiej wyglądała obrona, na minus Garguła i jednak mimo ambitnej postawy Sikorski. Notabene uważam że miejsce dla Czekaja to ławka rezerwowa, na środku obrony w jego miejsce Bunoza, a na lewej obronie dałbym nieskutecznego w ataku ..Sikorskiego. Gość jest piłkarsko słaby ale waleczny i może by spróbować z niego zrobić LO. W ataku jednak jesteśmy skazani na Genkowa. Może więcej grać powinien Szewczyk, może Boguski, ale w gruncie rzeczy to poza Meliksonem, przy kiepskiej postawie Iliewa i Genkowa, a o innych juz nawet nie wspominając, to brakuje nam zwyczajnie jakości. Hmm, co robić, w tym sezonie walczymy o środek tabeli, tak to na dziś wygląda i czas się z tym pogodzić, w kontekście MP sezon stracony, choć to dopiero jego początek. Jest jeszcze PP, a w czołówce pozostaje życzliwie patrzyć na zaprzyjaźniony z nami Śląsk i jak dla mnie Górnik Zabrze (ładne bramki w ostatniej kolejce po zespołowych akcjach), naszego Adama Nawałki, który pokazuje, że jest godną propozycją na szkoleniowca Wisły. I jeszcze jedna uwaga: Też tak uważam.
Ostatnio edytowane przez milosz : 20.10.2012 o godz. 21:07.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja bym go wypróbował na bramce. Ewentualnie w kuchni. Ale i tak chyba najlepiej prezentuje się jak po prostu siedzi na ławce.
Ostatnio edytowane przez thechris : 21.10.2012 o godz. 00:04.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Online |
|
Ja widzę w grze postęp - w porównaniu do Probierzowej dzidy jest zdecydowanie lepiej. Inna gadka by była jakby Sikorski swoje strzelił a Melikson dobił rywala w ostatniej minucie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Dokładnie tak jak kolega pisze... gdyby faktycznie Sikorski wykorzystał swoją szansę i Melikson dobił na koniec było by 2:0 i nikt by nie mówił nic... choć w sumie pewnie by i mówił, że nie sztuką jest ograć słabą Jagiellonię. Na + obrona, dobry występ Bunozy (choć kilka jego dośrodkowań poszło w plener) i Czekaja (który bardzo fajnie kilka razy wyprowadził piłkę), w środku walczył wreszcie z głową Wilk! Podobał mi się Chrapek, szkoda że Szewczyk nie dostał szansy na ostatnie minuty, może pociągnął by jakąś akcję. Sikorski walczył z przodu za dwóch, choć nie ustrzegł się błędów kiedy raz zabrał się bez piłki i ratując sytuację rzucał się pod nogi rywala, kilka razy nie wszedł na bramkę przy dośrodkowaniach Ilieva, Trochę raziło zagrywanie każdorazowo piłki przez Meliksona do Ilieva, ale było kilka fajnych klepek tej dwójki z udziałem Chrapka i Sikorskiego poszło. Szkoda że zabrakło bramek bo okazje wreszcie ku temu były... ale przypomnijmy sobie ile takich sytuacji babrał Brożek. Nie ma co dywagować co by było gdyby, trzeba się teraz dobrze nastawić przed Widzewem i przywieźć z Łodzi 3 punkty!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
To czemu zszedł z boiska najlepszy chyba do 60 min Chrapek, a nie Garguła pozostanie dla mnie nieodgadnioną tajemnicą. Na klepki Meliksona z Chrapkiem naprawdę było miło popatrzeć, ogólnie widać postep w grze.
Niestety, przez "wielookienkowe" zaniedbania ta drużyna nie ma nawet PÓŁ napastnika z prawdziwego zdarzenia. Bo to co sobą prezentują Genkov i Sikorski to jest tragedia. Nie obrona i nie pomoc jest najsłabsza tylko właśnie atak, priorytet na zimę to porządny, szybki napastnik z zmysłem do gry kombinacyjnej, nie kołek w stylu Genkova, ani totalna miernota jak Sikor. Nie będziemy zdobywać bramek z takimi asiorami w ataku, szkoda tylko, że marnuje się potencjał kreatywnych Meliksona, Chrapka czy Ilieva. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Bunoza dziś najlepszy na boisku moim zdaniem. Dobry w defensywie, ciągnął sporo akcji do przodu, wchodził w pole karne i próbował podawać dalej. Ładnie też dryblował co mnie zdziwiło.
Maor - Szarpie gre, ma pomysł, ale nie ma z km tego wykonać. Brakło szczęścia trochę a byłaby bramka. Reszta słabej, lub bez oceny. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|