|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Guest
|
|
|
Paradoksalnie "bycie słabym" może nam pomóc w tym meczu. Nie możemy tylko im pokazać na początku że się ich boimy bo nas rozjadą. Grajmy w piłkę i nie wybijajmy byle gdzie. Michał Chrapek do pierwszego składu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
A Czekaj, Głowacki i Sikorski z daleka od niego! Niepojęte dla mnie jest czemu nie gra Bunoza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez thechris : 03.10.2012 o godz. 21:53.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Stwierdzą, że nie ma sensu się przemęczać, skoro trzy punkty i tak mają w kieszeni. Nie, żebyśmy ten mecz zdołali wygrać ani nawet zremisować, ale raczej nie przekręcą nam licznika. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Dziwny mecz... Jesteśmy w dupie, mamy nowego trenera. Nikt nie wie, czy nasi gwiazdorzy nagle sobie przypomną jak się prosto kopie piłkę i gdzie jest bramka rywala, czy może nadal będą kalać nasze oczy kopaniem się po czołach.
Nic więcej na ten temat napisać nie można, bo co tu się rozpisywać nad wielką niewiadomą. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kiedy ostatnio nasi gwiazdorzy pamiętali jak się prosto kopie piłkę? No właśnie... Oni sami nie pamiętają.
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Ale glupia sytuacja bedzie Jak cos ich olśni i zaczna normalnie kopac i cos tam ugraja to bedzie byc moze naoczny dowod ze grali anty Probierzowo. i kto wie czy za to jakies duze kary nie polecą,oj sa chlopaki w dylemacie ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Co z tego skoro komisja ligi należy do Ekstraklasy SA. PZPN akurat tu nie ma nic do gadania.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
![]() już w piątek Legia pokaże Wiśle miejsce w szeregu, o ile oczywiście będzie gra 11 na 11 a nie 9 na 11 tudzież 12 jak ostatnim razem w Krakowie ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Wali mnie mecz z Legią, tym śmiesznym klubikiem. Dla mnie wygrana z Legią to żaden prestiż a porażka w tej sytuacji to prosta konsekwencja złej polityki sportowej ostatniego prawie roku.
Wisła jest wielka. Śmieszy mnie odgrażanie się o pokazywaniu miejsca w szeregu. Zwłaszcza w kontekście grania 11 na 10, nawet 12 na 10 jak to było w meczu gdy sedzia głupek w Warszawie usunął Pareike z boiska za urojony faul. O tym ToTylkoTy zapomniałeś? |
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
I skończyło się słodkie pit pitu
![]() No to ja pójdę z nurtem. Stawiam 3:0 dla Legii, Wisła jest beznadziejna. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Teraz mówienie że Wisła jest wielka to trochę śmieszne... raczej bo nawet tradycji nie mamy największych
Legia może wygra ale nie znacząco bo też złapali zadyszkę. Dobrze że z górnikiem nie gramy bo by nas rozjechali... Dużo od sędziego zależy ![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Kręcą was takie napinki przez kabel ?
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
wygramy niestety a wolałbym, przegrać i żeby warszawska młodzież ośmieszyła te śmieszne legendy głowackiego sobola i innych wilków i pareikę
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Myślę że większe szanse byśmy mieli jakby Tomek sam wszedł i zagrał.
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.weszlo.com/news/12139-Leg...alnej_sytuacji Ciężko się nie zgodzić z tą oceną. Z drugiej strony pamiętam, że kiedy sytuacja była odwrotna i to Wisła miała skład lepszy o dwie klasy to mecze były i tak całkiem wyrównane... Chęci, chęci, chęci...
Ostatnio edytowane przez thechris : 04.10.2012 o godz. 11:21.
|
||
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Panowie trzymajcie choć trochę poziom i nie napinajcie się
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Wisła była, jest i będzie WIELKA, niezależnie od jakichś śmiesznych kopaczy. 106 lat tradycji to mało? Powiedz proszę kto ma więcej w tym kraju. ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Szczerze? To ja już wolę w dupę z tą Legią niż zobaczyć to 'cudowne ozdrowienie' o którym mówi rafkur. Po czymś takim straciłbym do nich RESZTKI szacunku.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ne dadzą rady. Nie ma drużyny, jest wożący się z piłką przeciętny Melikson i 10 koszulek. Jak to wystarczy na Legię to nie mam pytań, to by oznaczało, że ta liga jest słaba jak gówno.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Moim zdaniem zmiana trenera przed tym meczem może nam tylko pomóc - gorzej przecież być nie może. Chociaż nie byłem zwolennikiem odejścia Probierza.
Każdy pseudo piłkarz będzie chciał się pokazać przed nowym/starym trenerem. Mam nadzieje, że zespół nabierze świeżości i co poniektórzy kopacze będą chcieli się pokazać, każdy ma teraz czystą kartę. Ból głowy Kulawik może mieć taki jak Probierze, pamiętajmy jednak że "Kula" też lubi wprowadzać młodych zawodników do składu. Ja to widzę tak: Bramka: ciężko ocenić, mimo wszystko zaufał bym jednak Siergiejowi. Obrona: Jovanović, Bunoza, Głowacki/Uryga, Frederiksen Pomoc: Iliev, Chrapek, Melikson, Wilk, Szewczyk Napad: Genkov Wyjść odważnie grać swoje, realizować założenia taktyczne, nie popełniać głupich błędów w defensywie no i w końcu większa skuteczność pod bramką przeciwnika byłyby kluczem do ew. zwycięstwa, remisu. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Warto sobie przypomnieć zwycięstwa Wisełki z Legią w poprzednich sezonach dla poprawy nastroju
![]() 2007-2008, 1-0 na Reymonta http://www.youtube.com/watch?v=ytwMJ06WWjM#t=323s 2008-2009, znowu 1-0 na Reymonta http://www.youtube.com/watch?v=d83-xdMYjK4 2009-2010 0-3 na Łazienkowskiej http://www.youtube.com/watch?v=Qd1siDb3-3I 2010-2011 4-0 na Reymonta http://www.youtube.com/watch?v=1Syhoj6UX3M Może jutro nasi kopacze sprawią niespodziankę? Przydałoby się żeby Bunoza wrócił do składu, przynajmniej moim zdaniem.
Ostatnio edytowane przez rychu : 04.10.2012 o godz. 16:09.
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ja tez jak pewnie wielu (nie czytałem) nie wierze, ze tak szybko pilkarze zaczna grac i cos ugraja w Warszawie. Moze jednego gola strzelimy ale przeciwnik zdobedzie ich wiecej. Jak mielismy dobra sytuacje to przegralismy 0-2 a co dopiero w obecnej sytuacji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Jakkolwiek absurdalnie by to zabrzmiało mam nadzieje, że przegramy
Nam jest potrzebna odnowa, prawdziwe Katharsis, ktore pod wodza Kulawika i kłamliwej (L)ysej Zmii nie nastapi nigdy Dlatego zycze sobie spektakualrnego łomotu takeigo na poziomie 5-6 :0. Tu ewolucja nic nie wskóramy, tu trzeba zaorac, wypier.dolic 3/4 kopaczy i budowac nowa druzyne pod wodza trenera zza granicy
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 04.10.2012 o godz. 17:04.
![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie oznacza to, ze wygrają, ale wynik mam gdzieś. Chcę Wisły wracającej do jakiejś przemyślanej taktyki a nie do walenia górnych piłek z nadzieją, że Genkow to strąci. Nie oznacza to też, że takie "ozdrowienie" będzie znakiem, że bojkotowali Probierza. Oni po prostu grali "taktykę" Probierza, choć trudno to nazwać taktyką. Nie miało to szans powodzenia. Jeden Melikson dawał radę z wymysłami Probierza, ale żeby tę "taktykę" urzeczywistnić musielibyśmy mieć kilku Meliksonów. Pozostali w "taktyce" Probierza byli skazani na niepowodzenie, bo do niej potrzeba było o 100% lepszych wykonawcow niż Boguski, ktory mógłby służyc za ściane do odbijania pilke, albo Jaliens, który i owszem w środku jako tako sobie radził, ale był na środek zdecydowanie za wolny, czy młodzi Chrapek i Szewczyk, którzy i owszem meli przeblyski, ale brak im doświadczenia i psuli co ciekawiej zapowiadające się akcje. Tak więc ewentualna zmiana gry w Warszawie nie będzie świadczyła przeciwko piłkarzom, ale przeciwko Probierzowi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
Nie potrafisz do siebie dopuścić że być może to filozofia gry byłego trenera pętała naszym nogi? Jak im Kula pozwoli grać mogą być efekty. Oby. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O widzisz, Drozd, znowu się zgadzamy
|