The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
westersyl
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.10.2012, 21:40
Paradoksalnie "bycie słabym" może nam pomóc w tym meczu. Nie możemy tylko im pokazać na początku że się ich boimy bo nas rozjadą. Grajmy w piłkę i nie wybijajmy byle gdzie. Michał Chrapek do pierwszego składu.
Odpowiedz cytując
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 03.10.2012, 21:43
A Czekaj, Głowacki i Sikorski z daleka od niego! Niepojęte dla mnie jest czemu nie gra Bunoza.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 03.10.2012, 21:46
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
raczej przez pecha Legii w tym meczu. Nie gramy totalnej padaki, jak próbujesz to udowodnić (nie wiem tylko w jakim celu na forum Wisły). Nie jest różowo, ale i tak na tle ligi wypadamy dobrze. Mogę tak samo napisać, że zremisowaliśmy przez błędy naszych piłkarzy (np. Kuciak z Górnikiem) a nie przez frajerstwo Górnika. Górnik jest u siebie mocny, a my tam zagraliśmy w miarę ok. Z Groclinem również nie było aż takiej padaki jak twierdzisz. Co Groclin zrobił w tym meczu? Nie miał praktycznie nic do powiedzenia i gdyby nie wielbłąd Łukasika to pewnie wyjechaliby z zerem na tablicy wyników.

Serio, to podlizywanie się jest tak mdłe, że aż się słabo robi. Ale to twoja sprawa, rób co chcesz. EOT
Powinna być czerwień dla Wawrzyniaka na faulu Wszołka, karny i 0 punktów dla ległej w tym meczu więc nie pitol banialuków. Wawrzyniak dwa mecze pauzy i nie ma go w meczu w piątek no ale wiadomo komu sprzyja PZPN.

a_r_e_n_a napisał(a):Wyświetl post
A Czekaj, Głowacki i Sikorski z daleka od niego! Niepojęte dla mnie jest czemu nie gra Bunoza.
Może zgubił się w Bonarce ?
Ostatnio edytowane przez thechris : 03.10.2012 o godz. 21:53.
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 03.10.2012, 22:00
thechris napisał(a):Wyświetl post
Powinna być czerwień dla Wawrzyniaka na faulu Wszołka, karny i 0 punktów dla ległej w tym meczu więc nie pitol banialuków. Wawrzyniak dwa mecze pauzy i nie ma go w meczu w piątek no ale wiadomo komu sprzyja PZPN.
Co ma PZPN do Ekstraklasy?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.10.2012, 22:31
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Paradoksalnie "bycie słabym" może nam pomóc w tym meczu. Nie możemy tylko im pokazać na początku że się ich boimy bo nas rozjadą. Grajmy w piłkę i nie wybijajmy byle gdzie. Michał Chrapek do pierwszego składu.
Właściwie, to nie jest nawet taki paradoks, tylko norma w tej lidze. Jesteśmy żałośnie słabi, więc bardzo prawdopodobne, że Legioniści... odpuszczą.
Stwierdzą, że nie ma sensu się przemęczać, skoro trzy punkty i tak mają w kieszeni.

Nie, żebyśmy ten mecz zdołali wygrać ani nawet zremisować, ale raczej nie przekręcą nam licznika.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 03.10.2012, 22:40
Dziwny mecz... Jesteśmy w dupie, mamy nowego trenera. Nikt nie wie, czy nasi gwiazdorzy nagle sobie przypomną jak się prosto kopie piłkę i gdzie jest bramka rywala, czy może nadal będą kalać nasze oczy kopaniem się po czołach.

Nic więcej na ten temat napisać nie można, bo co tu się rozpisywać nad wielką niewiadomą.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Stary 03.10.2012, 22:46
Kiedy ostatnio nasi gwiazdorzy pamiętali jak się prosto kopie piłkę? No właśnie... Oni sami nie pamiętają.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 03.10.2012, 22:55
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Dziwny mecz... Jesteśmy w dupie, mamy nowego trenera. Nikt nie wie, czy nasi gwiazdorzy nagle sobie przypomną jak się prosto kopie piłkę i gdzie jest bramka rywala, czy może nadal będą kalać nasze oczy kopaniem się po czołach.

Nic więcej na ten temat napisać nie można, bo co tu się rozpisywać nad wielką niewiadomą.

Ale glupia sytuacja bedzie

Jak cos ich olśni i zaczna normalnie kopac i cos tam ugraja to bedzie byc moze naoczny dowod ze grali anty Probierzowo.

i kto wie czy za to jakies duze kary nie polecą,oj sa chlopaki w dylemacie
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 03.10.2012, 23:11
muerte napisał(a):Wyświetl post
Co ma PZPN do Ekstraklasy?
Zapytaj kibiców, którzy się śpiewają o tym jak kochają PZPN kiedy sędzia podejmie niekorzystną decyzję dla klubu, któremu kibicują.
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 03.10.2012, 23:24
Co z tego skoro komisja ligi należy do Ekstraklasy SA. PZPN akurat tu nie ma nic do gadania.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 04.10.2012, 06:05
Miałem Cię za poważniejszego. Już sam faul jest problematyczny, a Ty jeszcze wyjeżdzasz z karnym, a potem jakimś spiskowym bełkotem. No, proszę Cię
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 04.10.2012, 08:40
a smoki były w tej bajce? Bo w twojej głowie widocznie były

już w piątek Legia pokaże Wiśle miejsce w szeregu, o ile oczywiście będzie gra 11 na 11 a nie 9 na 11 tudzież 12 jak ostatnim razem w Krakowie
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.10.2012, 09:45
Wali mnie mecz z Legią, tym śmiesznym klubikiem. Dla mnie wygrana z Legią to żaden prestiż a porażka w tej sytuacji to prosta konsekwencja złej polityki sportowej ostatniego prawie roku.
Wisła jest wielka.
Śmieszy mnie odgrażanie się o pokazywaniu miejsca w szeregu. Zwłaszcza w kontekście grania 11 na 10, nawet 12 na 10 jak to było w meczu gdy sedzia głupek w Warszawie usunął Pareike z boiska za urojony faul. O tym ToTylkoTy zapomniałeś?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
tropik
Member

Od: 07.2011

Stary 04.10.2012, 09:59
I skończyło się słodkie pit pitu
No to ja pójdę z nurtem. Stawiam 3:0 dla Legii, Wisła jest beznadziejna.
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 04.10.2012, 10:16
Teraz mówienie że Wisła jest wielka to trochę śmieszne... raczej bo nawet tradycji nie mamy największych
Legia może wygra ale nie znacząco bo też złapali zadyszkę.
Dobrze że z górnikiem nie gramy bo by nas rozjechali...
Dużo od sędziego zależy
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 04.10.2012, 10:17
Kręcą was takie napinki przez kabel ?
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 04.10.2012, 10:19
wygramy niestety a wolałbym, przegrać i żeby warszawska młodzież ośmieszyła te śmieszne legendy głowackiego sobola i innych wilków i pareikę
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 04.10.2012, 10:21
Myślę że większe szanse byśmy mieli jakby Tomek sam wszedł i zagrał.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 04.10.2012, 11:12
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Miałem Cię za poważniejszego. Już sam faul jest problematyczny, a Ty jeszcze wyjeżdzasz z karnym, a potem jakimś spiskowym bełkotem. No, proszę Cię
Wawrzyniak faulował dwukrotnie, najpier ciągnie za ramię Wszołka, Wszołek się utrzymał przy piłce. Wślizg w polu karnym w jego nogi i wytrącenie z równowagi. Liczy się ostatni faul, czyli karny i czerwień. To, że Wszołek nie wywrócił się jak wasza ....eczka Kosecki i nie dodał 70% od siebie to nie znaczy, że nie było faulu. Na Koseckim był a na Wszołku dwa razy bardziej.

ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
a smoki były w tej bajce? Bo w twojej głowie widocznie były

już w piątek Legia pokaże Wiśle miejsce w szeregu, o ile oczywiście będzie gra 11 na 11 a nie 9 na 11 tudzież 12 jak ostatnim razem w Krakowie
W twojej bajce legia ma mistrza od jakiś 6 lat rok w rok...

http://www.weszlo.com/news/12139-Leg...alnej_sytuacji

Ciężko się nie zgodzić z tą oceną. Z drugiej strony pamiętam, że kiedy sytuacja była odwrotna i to Wisła miała skład lepszy o dwie klasy to mecze były i tak całkiem wyrównane... Chęci, chęci, chęci...
Ostatnio edytowane przez thechris : 04.10.2012 o godz. 11:21.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 04.10.2012, 11:24
Panowie trzymajcie choć trochę poziom i nie napinajcie się
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.10.2012, 11:25
jendrus napisał(a):Wyświetl post
Teraz mówienie że Wisła jest wielka to trochę śmieszne... raczej bo nawet tradycji nie mamy największych
Co ty, za przeproszeniem, pie.rdolisz?
Wisła była, jest i będzie WIELKA, niezależnie od jakichś śmiesznych kopaczy.
106 lat tradycji to mało? Powiedz proszę kto ma więcej w tym kraju.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 04.10.2012, 15:32
Szczerze? To ja już wolę w dupę z tą Legią niż zobaczyć to 'cudowne ozdrowienie' o którym mówi rafkur. Po czymś takim straciłbym do nich RESZTKI szacunku.

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 04.10.2012, 15:48
Ne dadzą rady. Nie ma drużyny, jest wożący się z piłką przeciętny Melikson i 10 koszulek. Jak to wystarczy na Legię to nie mam pytań, to by oznaczało, że ta liga jest słaba jak gówno.
..
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 04.10.2012, 16:00
Moim zdaniem zmiana trenera przed tym meczem może nam tylko pomóc - gorzej przecież być nie może. Chociaż nie byłem zwolennikiem odejścia Probierza.

Każdy pseudo piłkarz będzie chciał się pokazać przed nowym/starym trenerem. Mam nadzieje, że zespół nabierze świeżości i co poniektórzy kopacze będą chcieli się pokazać, każdy ma teraz czystą kartę. Ból głowy Kulawik może mieć taki jak Probierze, pamiętajmy jednak że "Kula" też lubi wprowadzać młodych zawodników do składu. Ja to widzę tak:

Bramka: ciężko ocenić, mimo wszystko zaufał bym jednak Siergiejowi.
Obrona: Jovanović, Bunoza, Głowacki/Uryga, Frederiksen
Pomoc: Iliev, Chrapek, Melikson, Wilk, Szewczyk
Napad: Genkov

Wyjść odważnie grać swoje, realizować założenia taktyczne, nie popełniać głupich błędów w defensywie no i w końcu większa skuteczność pod bramką przeciwnika byłyby kluczem do ew. zwycięstwa, remisu.
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
Odpowiedz cytując
rychu
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 04.10.2012, 16:05
Warto sobie przypomnieć zwycięstwa Wisełki z Legią w poprzednich sezonach dla poprawy nastroju

2007-2008, 1-0 na Reymonta
http://www.youtube.com/watch?v=ytwMJ06WWjM#t=323s

2008-2009, znowu 1-0 na Reymonta
http://www.youtube.com/watch?v=d83-xdMYjK4

2009-2010 0-3 na Łazienkowskiej
http://www.youtube.com/watch?v=Qd1siDb3-3I

2010-2011 4-0 na Reymonta
http://www.youtube.com/watch?v=1Syhoj6UX3M

Może jutro nasi kopacze sprawią niespodziankę? Przydałoby się żeby Bunoza wrócił do składu, przynajmniej moim zdaniem.
Ostatnio edytowane przez rychu : 04.10.2012 o godz. 16:09.
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 04.10.2012, 16:37
Ja tez jak pewnie wielu (nie czytałem) nie wierze, ze tak szybko pilkarze zaczna grac i cos ugraja w Warszawie. Moze jednego gola strzelimy ale przeciwnik zdobedzie ich wiecej. Jak mielismy dobra sytuacje to przegralismy 0-2 a co dopiero w obecnej sytuacji.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 04.10.2012, 17:02
Jakkolwiek absurdalnie by to zabrzmiało mam nadzieje, że przegramy
Nam jest potrzebna odnowa, prawdziwe Katharsis,
ktore pod wodza Kulawika i kłamliwej (L)ysej Zmii nie nastapi nigdy
Dlatego zycze sobie spektakualrnego łomotu takeigo na poziomie 5-6 :0.
Tu ewolucja nic nie wskóramy, tu trzeba zaorac, wypier.dolic 3/4 kopaczy i budowac nowa druzyne
pod wodza trenera zza granicy
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 04.10.2012 o godz. 17:04.
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 04.10.2012, 17:09
riv napisał(a):Wyświetl post
Szczerze? To ja już wolę w dupę z tą Legią niż zobaczyć to 'cudowne ozdrowienie' o którym mówi rafkur. Po czymś takim straciłbym do nich RESZTKI szacunku.
ja podejrzewam, że piłkarze nie zapomnieli gry jaką wpajał im Maaskant i Moskal i zagrają w podobny sposób z Legią.
Nie oznacza to, ze wygrają, ale wynik mam gdzieś. Chcę Wisły wracającej do jakiejś przemyślanej taktyki a nie do walenia górnych piłek z nadzieją, że Genkow to strąci.
Nie oznacza to też, że takie "ozdrowienie" będzie znakiem, że bojkotowali Probierza.
Oni po prostu grali "taktykę" Probierza, choć trudno to nazwać taktyką. Nie miało to szans powodzenia.
Jeden Melikson dawał radę z wymysłami Probierza, ale żeby tę "taktykę" urzeczywistnić musielibyśmy mieć kilku Meliksonów.
Pozostali w "taktyce" Probierza byli skazani na niepowodzenie, bo do niej potrzeba było o 100% lepszych wykonawcow niż Boguski, ktory mógłby służyc za ściane do odbijania pilke, albo Jaliens, który i owszem w środku jako tako sobie radził, ale był na środek zdecydowanie za wolny, czy młodzi Chrapek i Szewczyk, którzy i owszem meli przeblyski, ale brak im doświadczenia i psuli co ciekawiej zapowiadające się akcje.
Tak więc ewentualna zmiana gry w Warszawie nie będzie świadczyła przeciwko piłkarzom, ale przeciwko Probierzowi.

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 04.10.2012, 17:10
riv napisał(a):Wyświetl post
To znaczy?

Nie potrafisz do siebie dopuścić że być może to filozofia gry byłego trenera pętała naszym nogi? Jak im Kula pozwoli grać mogą być efekty. Oby.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 04.10.2012, 17:12
O widzisz, Drozd, znowu się zgadzamy

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów