|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
pewien poziom śmieszności został właśnie przekroczony.Chyba jesteś niestetyjednym z wielu którzy wierzą w mityczne "szkalne domy" w których nie ma walk wewnątrz partyjnych , w których partie nie walczą ze sobą o władze i elektorat a szef partji nie chce mieć władzy nad nia która pozwoli zrealizowac jego wizję państwa. Wytłumacz mi jak dana partia ma realizować swój program wyborczy jeśłi będzie dzieliła się władzą i wchodziła w zgniłe kompromisy? Straszne bzdury waść wypisujesz bo wygląda na to że "zapędy" dyktatorskie ma każdy szef każdej partii od Tuska zaczynając, przez Palikota po Millera. ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||||
Cytat:
Cytat:
Znów się mylisz PIS to chyba jedyna partia ktora w czasie swoich rządów (mimo że tak krótkich) zrealizowała kilka ze swoich sztandarowych pomysłów ( likwidacja WSI, becikowe, likwidacja składki rentowej,sądy 24 godzinne, 2 progi podatkowe).Przypominam w 18 miesiecy. Ile w 5 lat zrealizowala PO - przecież to nokaut nie widzisz tego? Więc absolutnie się nie zgadzam z tym że rzuca słowa na wiatr. Można się z ich planami nie zgadzać ale w ciągu ostatnich 23 lat żaden rząd nie może się mierzyć z PIS-em pod kątem realizacji swoich planów. Jak ktoś nie lubi Kaczora bo woli wysokich i przystojnych brunetów z nienaganną wymową - to niech to mówi a nie wymyśla bajki zasłyszane z drugiej ręki ![]()
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
||||
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
||
To jest tylko przykład na to, że pewien ruch - mocno populistyczny dodam - potrafił sobie zjednać popleczników, którzy w dużej mierze wcześniej nie mieli swoich reprezentantów wśród rządzących. Podobnie po trosze stało się u nas z partią Palikota, która może i była wepchnięte tylnymi drzwiami do polityki przy udziale w dużej mierze propagandy medialne (szczególnie Olejnik, która wg. ostatnich informacji i wyliczeń poświęcała Palikotowi 1/3 programów...). Badania jasno pokazały, że Palikot zmobilizował stosunkowo największy odsetek elektoratu, który nie brał udziału w wyborach prezydenckich w 2010 w stosunku do swojego wyniku wyborczego. http://www.rp.pl/artykul/730346.html Cytat:
Nie chce mi się już sięgać po przykłady rządów zmienianych ręcznie w Brukselii, populistycznych partii powstających jak grzyby po deszczu na południu Europy, ale jasno można stwierdzić, że obecna sytuacja polityczna z chwiejącą się europejską brukselką może sprzyjać przemianom wewnątrzpaństwowych, a co za tym idzie więcej niż ewolucjom na scenie politycznej. Nie mam pewności jak będzie wyglądała scena polityczna w 2015 roku, ale śmiało mogę stwierdzić, że ani koalicja, ani opozycja nie mogą spać spokojnie. Nowi rywale mogą czekać za rogiem. |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://www.500dnispokoju.pl/ 21% zrealizowali 27% w trakcie realizacji 50% nie zrealizowali 2% trudno powiedzieć |
|
|
|
konserwa
Offline |
|
Osobiście jestem zwolennikiem rządów prezydenckich vide USA czy Francja, zwycięstwo w wyborach i pełnia władzy a zarazem odpowiedzialności za Kraj. Formuła jaka u nas obowiązuje parlamentarno-gabinetowa zmuszająca zazwyczaj do szukania koalicjantów i pójścia na zgniłe kompromisy, a w rzeczywistości dająca alibi na nic nie robienie, degeneruje tylko Nasz Kraj. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
PiS: marszałek Sejmu i rząd blokują projekt ws. wydobycia gazu z łupków
Cytat:
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/pis-m...wiadomosc.html Co cudak zrobił przez rok? To nie zadanie rządu? Dlaczego tylko PiS o tym przypomina? Co tu gadać o programach. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Nie wiem czy kojarzycie dawna gwiazdę GW niejakiego Konstantego Geberta vel. Dawida Warszawskiego bo pod takim pseudonimem publikował w tej szmacie. Kiedys pisałem, ze Polacy zmuszeni są do ogladania i czytania wypocin dzieci i wnuków dawnych ubeków i tych co Polske zwalczali na róznych frontach. Oto koneksje rodzinne Konstantego Geberta:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Serio w to wierzysz? Być może będą nowi rywale pokroju dopieszczonego przez media Palikota, ale ciężko mi uwierzyć by miało to coś zmienić. Bo kazdego kto będzie chciał w tym kraju coś zmienić media sprowadzą do roli oszołoma i nienawistnika, chłoszcząć go niemiłosiernie na lewo i na prawo - tak jak chociażby Kaczyńskiego. Liczenie że nagle wyskoczy jak królik z kapelusza zbawca , który będzie chciał polikwidować w tym kraju patologie i nastawić kraj na wlaściwe tory,który dostanie wsparcie od "elit" , a media i autorytety temu przyklasną jest sporą naiwnością. ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Pisze w liczbie mnogiej bo zarowno Platforma jak i PiS bedac przy wladzy pokazala jak naduzywac aparatu bezpieczenstwa w politycznych rozgrywkach. I nie mow mi ze PiS to robil ze slusznych pobodek bo nie uwieze. Jedni i drudzy zachlysneli sie wladza i to widac. Postepowali w mysl zasady: Raz zdobytej wladzy nie oddamy. Tylko ze Kaczynski sie przejechal na watpliwej koaicji a Rudy go ladnie wypunktowal i teraz niestety ma sie dobrze i rzadzi sobie w najlepsze.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Napisałem na samym początku, że marzenia są płonne, ale pozostaje nam wierzyć, że kiedyś nastąpi wymiana elit w tym kraju. Zegar biologiczny biegnie Miller (66l.), Kaczyński (63l.), Komorowski (60l.), Kwaśniewski (58l.), Tusk (55l.), Pawlak (53l.) są z roku na rok bliżej politycznej emerytury niż dalej, a kolejne pokolenie na czele z Sikorskim, Ziobrą, czy Błaszczakiem nie rokuje na to, że poziom polityki ulegnie diametralnej poprawie. Rzekłbym, że przy takich elitach będzie jeszcze większe bagno niż teraz.
Sytuacja w moim lokalnym rodzinnym ogródku w ostatnich latach zmieniła się nie do poznania, więc sądzę, że na szczeblu centralnym dojdzie wcześniej, czy później do przetasowania. Może nie za 3 lata, ale... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Na Kremlu ustalą czy będzie nowy rząd, obstawiam że nowym premierm bedzie Radek "dożynka" albo Szchetina
Ostatnio edytowane przez AYALA : 02.10.2012 o godz. 22:09.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Radka to z tego co pamiętam za bardzo nie kochają na Kremlu, gdyż jak to przedstawił Rogozin mają mu za złe strzelanie do Rosjan w Afganistanie.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Cytat:
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Aż to sobie zapiszę.Dawno nie czytałem równie trafnego komentarza.
Tak a propos, jeśli ktoś ma w pracy/na uczelni/w domu trochę więcej czasu polecam fajną audycję. http://www.youtube.com/watch?v=SN_tKaavtq4 Wiem, że niektórzy wyłączą ją po 2 sek, ze względu na pewne 2 słowa, ale cóż- postarajcie się je przeboleć i posłuchać do końca.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 03.10.2012 o godz. 09:01.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
OBIETNICE Z 2005r Cytat:
![]()
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
prof Krzemiński : http://redakcja.salon24.pl/452267,pr...-wygrac-wybory
"Kaczyński przy wsparciu Radia Maryja może wygrać. Zielona wyspa zacznie w końcu blednąć . Wtedy ten fałszywy obraz kreowany przez PiS wyda się bardziej prawdziwy - mówi "Gazecie Wwyborczej" prof. Ireneusz Krzemiński, socjolog z Uniwersytetu Warszawskiego. Jego zdaniem pogarszająca się sytuacja gospodarcza może potwierdzać "fałszywy obraz rzeczywistości kreowany przez PiS". W jego przekonaniu to działa jak samospełniająca się przepowiednia i wszystkie fakty interpretujemy zgodnie z założonym obrazem świata. - Zaczynamy zachowywać się, jakby już było znacznie gorzej, niż jest: ze strachu nie inwestujemy, mniej kupujemy. To przyspiesza efekt kryzysu - ocenia socjolog. Prof. Krzemiński poza wygranymi przez PiS wyborami, obawia się również tego, że taka wygrana może negatywnie odbić się na demokracji. - Mieliśmy dowód, że ta partia zmierzała do modelu, który przypominał aktualne Węgry czy Rumunię: ograniczenie proceduralnej demokracji, swobód obywatelskich, praw, o które za taki trudem walczyliśmy." ![]() Jak za PRL-u. ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale ten prof. Krzemiński to znany propagandysta PO co już nie raz robił za błazna w TV, więc nie ma co się jego wypowiedziami przejmować. Ale nawet on jak widać dostrzega, że tzw. Zielona Wyspa to ...lipa i wyraźnie sie boi, że pomimo bełkotu prorządowej propagandy coraz więcej ludzi to widzi. Tym jest zaniepokojony.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Są tez tacy, którym pomimo katastrofalnych rządów PO, żyje sie lepiej :
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chłopaki po prostu kręcą lód - jest władza, więc już nie ma problemów.
"I rezyduję tutaj, na stałe przeprowadzam się i koniec i kręcimy lód, co półtora tygodnia jestem w Sejmie. Codziennie w robocie, Warszawa nasza." "....a mać, tyle mam układów teraz wypracowanych i to wszystko w łeb weźmie, bo nie problem byłby, gdybyśmy my wzięli władzę." http://pl.wikiquote.org/wiki/Beata_Sawicka ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Raczej Fundacji Republikańskiej, która zrobiła to rozliczenie z expose Tuska nie można zarzucić miłości do niego
Ostatnio edytowane przez emj10 : 03.10.2012 o godz. 11:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
fundacja zrobiła swój raport na bazie raportu Wiplera
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trudno, aby nie skoro FR jest przybudówką PiS. Nie bój się - PO ma więcej swoich przybudówek
![]() Najśmieszniejsze jest to, że w demokracji, która ma ponad 20 lat tylko 2 razy doszło do takiego podsumowania obietnic. Raz w przypadku PO (FR) i raz w przypadku PiS (chyba Polityka). Co robią te wszystkie obywatelski NGO'sy? |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Hahaha boki zrywać ...
Żeby widzieć rzeczywiste osiągnięcia pararządu cudaka wystarczy nie być lemingiem, żadnych raportów nie trzeba. Lemingom natomiast żaden raport nie pomoże. Najpierw muszą sformatować organ umożliwiający kojarzenie faktów. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
www.zmieleni.pl przeczytać, zorientować się o co chodzi i popierać
podpisywać się |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A po co popierać JOW? Jakieś racjonalne wytłumaczenie?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekawy artykuł z informacją o rodzinie znanego szyfranta ....Zielonki, co to podobno jego ciało wyłowiono kiedyś z wody:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Żeby wynik wyborów nie zależał w 100 % od partyjnych koterii. 230 z list, 230 z JOW.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|