The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.10.2012, 12:05
Szpen napisał(a):Wyświetl post
zła kandydatura Glińskiego. Jaikeś szanse miałby tylko specjalista z ekonomii. A tak to będzie tylko żyrandol, który będzie głosem partii będącej z tyłu.
Gość ma magisterke z ekonomii, więc totalnym laikiem to nie jest.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 01.10.2012, 12:08
Specjalista z Ekonomii to będzie potrzebny jako minister finansów - i tu chciałbym widzieć Rybinskiego.
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 01.10.2012, 12:19
zła kandydatura Glińskiego. Jaikeś szanse miałby tylko specjalista z ekonomii. A tak to będzie tylko żyrandol, który będzie głosem partii będącej z tyłu.

Ilu poprzednich premierów było ekonomistami?

(bez googlowania do głowy mi przychodzi tylko jeden) - i tak jak napisał serek.c2 - ekonomistą z doświadczeniem ma być minister finansów a nie premier.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.10.2012, 12:22
Jakie znowu szanse? To nie jest kwestia szans, bo w parlamencie nie ma w ogóle woli politycznej, aby powoływać jakiś rząd techniczny. Wybór kandydata PiS-u na premiera to bardziej przekaz do elektoratu i w tym kontekście należy to rozpatrywać. I wybór wydaje się niezły - gość sprawia wrażenie konkretnego i ogarniętego w kontaktach z mediami. Ludziom może się spodobać, a o to tu chodzi.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 01.10.2012, 12:44
znaczy oszukanie elektoratu. bo przecież Gliński ma byc na moment, Jarek za 3 lata chce mieć wladzę. A tą władzę chce zdobyć koniec trojańskim czyli Glińskim.

Nie ma i tak na to szans. gdyby to był specjalista od tego co trapi polską gospodarkę to może reszta opozycji by sie zastanowiła. Socjolog z ramienia PiS nie ma zadnych szans.
Pablo84
Senior Member

Stary 01.10.2012, 13:15
Nie ważne, kto to by był.Partiami rządzą szefowie a każdy sobie rzepke skrobie a to, że jest dramat w Polsce to ich nie obchodzi.Liczą się ciepłe posadki

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 01.10.2012, 13:16
zła kandydatura Glińskiego..
Skoro Szpen tak twierdzi to dowód że kandydat się nadaje. Wynika to wprost z logiki.

Ja natomiast jestem ciekawy Szpeniu dlaczego nie czekałeś? W portkach się nazbierało? Czy był rozkaz bronić TVP ?

Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Nie ważne, kto to by był.Partiami rządzą szefowie a każdy sobie rzepke skrobie a to, że jest dramat w Polsce to ich nie obchodzi.Liczą się ciepłe posadki
Cały problem w tym żeby władzę mieli ci których Polska obchodzi, są tacy i jest ich wielu, ale przez za przeproszeniem pie.....olenie że "każdy kradnie", "wszyscy są umoczeni"itd. ludziom nie chce się weryfikować kto co reprezentuje i głosują na tego który ma bielsze zęby. A potem jak trzeba na zlecenie prokuratury badać przepływy finansowe w AG to nie ma chętnych. Tak jak nie było ich dotychczas. Bantustan.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 01.10.2012 o godz. 13:33.
Hej Nasz TS !!
Szpen
Senior Member

Stary 01.10.2012, 14:03
nie kumam, gdzie miałem czekać?
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.10.2012, 14:19
znaczy oszukanie elektoratu (..)
Zwykle nazywa się to po prostu uprawianiem polityki, ale na jedno wychodzi...
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Drozd
Senior Member

Stary 01.10.2012, 14:33

To Ty wszystkim odpowiedz . Może to Szpenie inne wcielenie się deklarowało ? Ilu was tam jest klakierki? I chcecie żeby z wami poważnie dyskutować?
Drozd napisał(a):Wyświetl post
No to teraz co? Trzeba szukać. Bo jak inaczej.

29 IX do stolycy!
nr 19426

Będę na ciebie czekał
nr 19427

Moze ta odmiana Szpena ma coś do powiedzenia w sprawie Kopacz i jej roli w Moskwie po Smoleńskiej tragedii? Pokaż że to Ty jesteś prawdziwy Szpen .
Hej Nasz TS !!
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 01.10.2012, 14:51
Haha to dobre jest - Was jest naprawdę kilku
Szpen
Senior Member

Stary 01.10.2012, 14:55
aaa nie skumałem. myśłałem że miałem czekać ze Stankiewicz pod TVP albo coś.

byłem, widziałem z bliska. trzeba było pomachać czapką to może byśmy pogadali ...a nie, sorry, Ciebie nie było ..
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 01.10.2012, 14:57
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Haha to dobre jest - Was jest naprawdę kilku
Może myślał, że Drozd sam przyjedzie, a on z kolegami po mundurze będzie z pałą czekał.

Tyle pisze chłopiec, że trudno się dziwić jego dezorientacji.
Drozd
Senior Member

Stary 01.10.2012, 15:47
aaa nie skumałem. myśłałem że miałem czekać ze Stankiewicz pod TVP albo coś.

byłem, widziałem z bliska. trzeba było pomachać czapką to może byśmy pogadali ...a nie, sorry, Ciebie nie było ..
Nic dziwnego leming wielu spraw nie kuma. Skoro mnie nie było to uzmysłów sobie co będzie jak ja i mnie podobni w końcu będą. Choć mam wrażenie że choćby 20 000 000 Polaków poszło zademonstrować sprzeciw wobec nierządu cudaka. Ty i tak pozostaniesz zabetonowany.
Hej Nasz TS !!
Szpen
Senior Member

Stary 01.10.2012, 15:51
czyli kolejny raz gadałeś, gadałeś aż się zesrałeś. Normalka.
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 01.10.2012, 16:34

Niemcy podają 300 000 osób na Marszu "Obudź się Polsko",
natomiast nasza rodzima komuna 150 000 (TVN) i 40-50 000 (GW).
Arapaho
Senior Member

Stary 01.10.2012, 16:35
Miecugow opowiada historie o powstaniu TVN i się chyba rozpędził :

Cytat:
Miecugow opowiada w "Szkiełko i wokół" o kulisach powstania TVN. Ujawnia m.in., że budynek pierwszej siedziby TVN był miejscem tranzytowym w ramach operacji MOST, czyli przerzucie Żydów z ZSRR i Rosji do Izraela w latach 1990-1992. Polska pomagając Żydom emigrującym z ZSRR, podjęła wtedy współpracę z Mossadem i CIA. - Po upadku Związku Radzieckiego przetoczyły się przez niego tabuny rosyjskich Żydów, którzy mieli przesiadkę w Polsce w drodze do Izraela. Polska była koordynatorem tej akcji, oczywiście tajnej. I ten paskudny budynek został mocą nowoczesnych technologii w roku 1997 przetworzony na niedużą, ale przyzwoitą siedzibę TVN - opowiada Miecugow.
najlepsze jest to "mocą nowoczesnych technologii" - taka przypadkowa akcja w przyszłym budynku TVN
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Drozd
Senior Member

Stary 01.10.2012, 16:53
czyli kolejny raz gadałeś, gadałeś aż się zesrałeś. Normalka.
Tego wiedzieć nie możesz, chyba że wnioskujesz z własnego doświadczenia .

Może coś w temacie Kopacz, albo innego reprezentanta Polaków, który przyklepał to z czym mamy dziś do czynienia. Za krótki jesteś żeby się odzywać, czy nie chcesz gadać żeby ... no wiesz co

ps. Klepnij na pw. gdzie podesłać pampersy.
Hej Nasz TS !!
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 01.10.2012, 22:14
Ja .......e, kłótnia pięciolatków w piaskwnicy... Przeciez wystawienie jakiegos anonimowego typa jako premiera "rzadu technicznego" to tylko dowodzi czemu PiS przerywa kazde wybory. Przeciez kazdy slepy widzi ze Jaroslaw bedzie pociagal za sznurki. To jak by sobie przystawic Magnum .45 do łba i sie cieszyc ze spust coraz lzejszy. I PiS po raz kolejny wykorzystał okazje do politycznej eutanazji. Ci ludzie powinni miec dożywotniego bana na uprawianie polityki bo wszystko co robia to tylko woda na młyn Platformianianym Oszustom.
Arapaho
Senior Member

Stary 01.10.2012, 22:26
sanderuss napisał(a):Wyświetl post
Ja .......e, kłótnia pięciolatków w piaskwnicy... Przeciez wystawienie jakiegos anonimowego typa jako premiera "rzadu technicznego" to tylko dowodzi czemu PiS przerywa kazde wybory. Przeciez kazdy slepy widzi ze Jaroslaw bedzie pociagal za sznurki. To jak by sobie przystawic Magnum .45 do łba i sie cieszyc ze spust coraz lzejszy. I PiS po raz kolejny wykorzystał okazje do politycznej eutanazji. Ci ludzie powinni miec dożywotniego bana na uprawianie polityki bo wszystko co robia to tylko woda na młyn Platformianianym Oszustom.
Jasne. Pewnie sam Kaczyński miałby siebie wystawić na potencjalnego premiera rzadu tymczasowego/ technicznego. Pomyśl 5 minut. Wtedy wg.twojego toku myślenia miałby szanse na objecie stanowiska Prezesa Rady Ministrów? Normalny zabieg PR pokazujący że jest zaplecze i dobry kandydat.
Jak komuś JK nie pasuje to tak właśnie wrzuca i marudzi przy każdej okazji- nie ma debaty ekonomicznej - PIS zły bo nic nie działa merytorycznie, jest debata - zły bo taka debata nic nie daje. PIS pokazuje program gospodarczy - PIS zły bo bzdury tam wypisał , nie pokazuje programu - PIS zły bo nie ma pomysłów. PIS wystawia kandydata na premiera - źle bo to idiotyzm i tak nie ma szans na wygraną, nie wystawia - źle bo nie ma zaplecza ekeperckiego i jej tylko Kaczyński i długggo długo nic, PIS wyprowadza setki tysięcy ludzi na ulicę - źle bo sieje zamęt i wpowadza wojnę polsko-polską, nie wyprowadza nikogo- szydera że ich nikt nie popiera poza garstką moherów
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Stary 01.10.2012, 23:23
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Jasne. Pewnie sam Kaczyński miałby siebie wystawić na potencjalnego premiera rzadu tymczasowego/ technicznego. Pomyśl 5 minut. Wtedy wg.twojego toku myślenia miałby szanse na objecie stanowiska Prezesa Rady Ministrów? Normalny zabieg PR pokazujący że jest zaplecze i dobry kandydat.
Jak komuś JK nie pasuje to tak właśnie wrzuca i marudzi przy każdej okazji- nie ma debaty ekonomicznej - PIS zły bo nic nie działa merytorycznie, jest debata - zły bo taka debata nic nie daje. PIS pokazuje program gospodarczy - PIS zły bo bzdury tam wypisał , nie pokazuje programu - PIS zły bo nie ma pomysłów. PIS wystawia kandydata na premiera - źle bo to idiotyzm i tak nie ma szans na wygraną, nie wystawia - źle bo nie ma zaplecza ekeperckiego i jej tylko Kaczyński i długggo długo nic, PIS wyprowadza setki tysięcy ludzi na ulicę - źle bo sieje zamęt i wpowadza wojnę polsko-polską, nie wyprowadza nikogo- szydera że ich nikt nie popiera poza garstką moherów
Po pierwsze to nie PiS wyprowadził ludzi na ulice tylko sytuacja społeczno-ekonomiczna. Daleko nam jeszcze do zdarzen z Madrytu lub Aten chociaz rzad usilnie stara sie o polska wersje zamieszek.
Po drugie Kaczynski jest zbyt wyrazistym politykiem i jezeli naprawde mysli o zrobieniu czegokolwiek dobrego dla Polski powinen usunac sie w cien. Po prostu ma zbyt duzy elektorat negatywny. Dopóki jeden (Kaczor) z drugim (Tusk) beda głównymi rozgrywającymi na polskiej scenie dopóty ludzie bedą postrzegali polityke bipolarnie. I zamiast głosowac za kims, beda głosowali przeciwko komuś.
Po trzecie jaki program gospodarczy PiSu? Szczerze..?
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 02.10.2012, 07:33
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post

Niemcy podają 300 000 osób na Marszu "Obudź się Polsko",
natomiast nasza rodzima komuna 150 000 (TVN) i 40-50 000 (GW).

Faktycznie, zabawna jest rożnica między komuszymi mediami. W dodatku koszerni z GW, POdali liczbę aż 3- krotnie niższą niż walterowcy. A obydwu POprawnym ośrodkom dezinformacji niezłego psikusa zrobili Niemcy , których media nigdy nie napiszą czegoś co jest sprzeczne z ich interesem. Wydaje się, że jest to jakiś "wybryk" , którego autor zostanie szybko przywołany do porządku. Tymbardziej, ze ambasadorem Niemiec w Polsce jest ..... b. szef wywiadu niemieckiego. Takie dobre obyczaje we wspaniałych dobrosądziedzkich stosunkach.
Arapaho
Senior Member

Stary 02.10.2012, 08:02
Po pierwsze to nie PiS wyprowadził ludzi na ulice tylko sytuacja społeczno-ekonomiczna. Daleko nam jeszcze do zdarzen z Madrytu lub Aten chociaz rzad usilnie stara sie o polska wersje zamieszek.
Po drugie Kaczynski jest zbyt wyrazistym politykiem i jezeli naprawde mysli o zrobieniu czegokolwiek dobrego dla Polski powinen usunac sie w cien. Po prostu ma zbyt duzy elektorat negatywny. Dopóki jeden (Kaczor) z drugim (Tusk) beda głównymi rozgrywającymi na polskiej scenie dopóty ludzie bedą postrzegali polityke bipolarnie. I zamiast głosowac za kims, beda głosowali przeciwko komuś.
Naprawdę zabawna konstatacja : twierdzisz że ludzie sami się wyprowadzili na ulice sprokurowani sytuacją społeczno ekonomiczną. WIększej głupoty nigdy nie słyszałem ponieważ nigdy ludzie się SAMI nie wyprowadzają. Każdego buntu, protestu, strajku są przywódcy. I czy się to podoba czy nie tutaj organizatorem był ze strony politycznej Kaczyński. Wiem boli to wszystkich palikociarzy i innych lemingów ale taki jest fakt
Po drugie - bipolarne są praktycznie wszystkie demokracje w Europie czy w cywilizowanym świecie, bardzo rzadko są trzy znaczące strony polityczne.Rozumiem że ludzie są przekorni i jak są 2 strony to chcieliby 10 , jakby było 10 chcieliby 2 strony ale tak już jest z ludźmi
Po trzecie- program.Tak szczerze to nie rozumiem czego oczekujesz i co ci nie pasuje. Twierdzisz że programu nie ma? Bo jak nie zrozumiałes o co w nim chodzi to już na to nikt nic nie poradzi.
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Stary 02.10.2012, 10:37
Naprawdę zabawna konstatacja : twierdzisz że ludzie sami się wyprowadzili na ulice sprokurowani sytuacją społeczno ekonomiczną. WIększej głupoty nigdy nie słyszałem ponieważ nigdy ludzie się SAMI nie wyprowadzają. Każdego buntu, protestu, strajku są przywódcy. I czy się to podoba czy nie tutaj organizatorem był ze strony politycznej Kaczyński. Wiem boli to wszystkich palikociarzy i innych lemingów ale taki jest fakt
Wskaz mi zatem kto był przywódcą protestów przeciwko ACTA. To samo z Madrytem i Atenami. Ludzie potrafia sie zebrac bez jakiegos konkretnego lidera a w imie wspólnych wartosci.
Po drugie - bipolarne są]praktycznie wszystkie demokracje w Europie czy w cywilizowanym świecie, bardzo rzadko są trzy znaczące strony polityczne.Rozumiem że ludzie są przekorni i jak są 2 strony to chcieliby 10 , jakby było 10 chcieliby 2 strony ale tak już jest z ludźmi
Nie , nie chodzi o ilośc parti. Chodzi o to ze w Polsce zaczyna sie głosowac nie za ideami jednej opcji tylko przeciwko drugiej. Nie jest to w zasadzie zbyt trudne bo tak naprawde nieiele rózni PiS od PO. Pęc lat temu Platforma koncertowo wykorzystała elektorat negatywny PiSu i zdobyła władze. I teraz jak ludzie są juz mocno wqrwieni na Tuska i jego bande PiS powinnien zrobic to samo. Nie da rady jednak bo PiS w dalszym ciągu postrzegana jest jako partia wodzowska, a ludzie ciągle mają w pamieci obraz wilczych oczu Jarka wykreowany przez specjalistów z Platformy.
Po trzecie- program.Tak szczerze to nie rozumiem czego oczekujesz i co ci nie pasuje. Twierdzisz że programu nie ma? Bo jak nie zrozumiałes o co w nim chodzi to już na to nikt nic nie poradzi.
Tak twierdze ze program PiSu to zbitek chwytliwych haseł których i tak nie bedzie mógł zrealizowac.
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 02.10.2012, 13:49
Ustosunkuje się tylko do jednego:

Po drugie Kaczynski jest zbyt wyrazistym politykiem i jezeli naprawde mysli o zrobieniu czegokolwiek dobrego dla Polski powinen usunac sie w cien. Po prostu ma zbyt duzy elektorat negatywny.
Niezależnie od tego kto będzie stał na czele PiS-u czy jakiejkolwiek partii która podejmie walkę z panującym układem, to zawsze będzie miał przeciwko sobie większość mediów i "ałtorytetów" które ciągłym jazgotaniem o "nienawiści", "wrogim milczeniu" i faszyźmie wyrobią mu już stosowny elektorat negatywny. Usunięcie się Kaczyńskiego na bok nic nie da - bo to nie on jest problemem. Chyba pamiętasz jakie cuda potrafią zdziałać media gdy tylko ktoś zaczyna podskakiwać tak jak mu salon zagra (patrz:Niesiolowski, Giertych). "Faszysta" nagle staje się "nowoczesnym" i "Postępowym" politykiem. To samo działa w drugą stronę.
PS.Pierwszy raz słysze żeby wyrazistość polityka była jego wadą - ale w Polsce to wszystko jest możliwe.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 02.10.2012, 14:03
Zarówno mohery, lemingi, tutejsi pisowscy forumowicze, czy pokroju Szpena zapominają, że wyborów nie wygrywa się stałym elektoratem, a pospolitym ruszeniem - niezdecydowanymi. Połowa Polaków uprawniona do głosowania nie ma swojej partii (również ja nie mam partii jako partii, którą mógłbym obdarzyć zaufaniem), więc zamiast bawić się w wyciąganie drobnych z kanapowych partii trzeba się skupić na tym, aby zachęcić ludzi do głosowania. Marzy mi się, aby do wyborów poszło 70% obywateli i rozgoniło towarzystwo Tusków, Pawlaków, Millerów, Palikotów, czy Kaczyńskich na cztery wiatry. Marzenie płonne, ale półśrodkiem do tego może być sejm 3-4 partyjny, który może być w końcu realny.
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Stary 02.10.2012, 14:04
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
PS.Pierwszy raz słysze żeby wyrazistość polityka była jego wadą - ale w Polsce to wszystko jest możliwe.
Tak jesli polityk ma zapedy do rzadów autorytarnych. Wszyscy widzimy jak nikłe zdolnosci koalicyjne ma PiS pod rzadami Jarka. Przypuszczam ze nawet ta polityczna prostytutka jaka jest PSL balaby sie wchodzic w jakiekolwiek konszachty z Kaczynskim. Bo on po prostu nie dzieli się władzą. On chce wszystko dla siebie.
JEDREK76
konserwa

Stary 02.10.2012, 14:21
Tak jesli polityk ma zapedy do rzadów autorytarnych. Wszyscy widzimy jak nikłe zdolnosci koalicyjne ma PiS pod rzadami Jarka. Przypuszczam ze nawet ta polityczna prostytutka jaka jest PSL balaby sie wchodzic w jakiekolwiek konszachty z Kaczynskim. Bo on po prostu nie dzieli się władzą. On chce wszystko dla siebie.
A na jakiej podstawie formułujesz takie osądy? Drugą kwestią jest pytanie co rozumiesz przez "dzielenie się władzą" (czy jest to "dzielenie się" w rozumieniu lepperowskim, czyli zgodę na "kręcenie lodów", bezkarność etc.)?
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 02.10.2012, 14:32
A taki Tusk to nie ma "zapędów autorytarnych"? A inni politycy na świecie? To nie dotyczy tylko Kaczyńskiego. Przecież oczywiste jest, że każdy polityk dąży do władzy, gdyż inaczej w jaki sposob mógłby zrealizować swoje cele i przedwyborcze obietnice? Dopóki rządzenie to odbywa się w ramach przewidzianych prawem i konstytucją, to nie wiem gdzie widzisz problem. Ciekawe że te same cechy u Tuska ("autorytaryzm", "dążenie do władzy") są przedstawiane jako zaleta, a u Kaczyńskiego jako wada.

A zdolności koalicyjne? Już Ci napisałem poprzednio - to nie Kaczyński jest problemem, a banialuki wciskane co dzień do głowy osobnikom Twojego pokroju że Kaczor jest zły, autorytarny i wogóle chce wszystko dla siebie. Czasem też "agresywnie myśli".

emj10 napisał(a):Wyświetl post
Marzy mi się, aby do wyborów poszło 70% obywateli i rozgoniło towarzystwo Tusków, Pawlaków, Millerów, Palikotów, czy Kaczyńskich na cztery wiatry.
Hmm załóżmy że faktycznie do wyborów pójdzie 70% obywateli, w tym takich co się już wogóle polityką nie interesują. I na kogo zagłosują? Kogo posłuchają?

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/adam-...wiadomosc.html

To o czym piszesz to utopia która zresztą jest na rękę PO - skoro wszyscy są do bani ("towarzystwo Tusków, Pawlaków, Millerów, Palikotów, czy Kaczyńskich"), to ludzie albo nie pójdą głosować albo zagłosują na mniejsze zło - Tuska który co prawda tez jest do bani, ale przynajmniej nie "podpali" Polski jak Kaczyński..
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Drozd
Senior Member

Stary 02.10.2012, 14:34
Oczywistym jest że akurat w tym przypadku wyprowadził był ludzi ojciec dyrektor, niezależnego od globalnej kasy radia i nie mniej niezależnej telewizji.

obsequium amicos, veritas odium parit łac., schlebianie przysparza przyjaciół, prawda - wrogów.

Naszym programem na rozwój musi być wykorzystanie własnych potencjałów, czyli produkcja żywności i eksploatacja złóż. Co to za filozofia? Tylko trzeba chcieć dla wspólnego dobra, a nie własnej kabzy.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 02.10.2012 o godz. 14:37.
Hej Nasz TS !!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów