|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Ciąg dalszy Ustaw o charakterze totalitaryzującym. Dalszy ciąg socjalistycznej dyktatury. Została przegłosowana kolejna Ustawa ale nic się nie stało Polacy, nic się nie stało potulne BARANY. " - pacjenci i obywatele traca jakiekolwiek prawa
, nie mogą decydowac ani o stosowanej wobec nich procedurze medycznej, ani nic nie znaczy ich sprzeciw, a co najwyżej bedzie skutkował zainfekowaniem szczepionka na siłę, - lekarz, urzednik i słuzba medyczna bedzie mogła stosować przymus bezpośredni zarezerwowany dotychczas jedynie dla policji" http://hansklos.blogspot.com/2012/07...rte-twoje.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że wyczerpał się w Polsce pierwiastek, który sprawiał, że przez lata znacząca część społeczeństwa (mówię głównie o latach 80-tych) była w stanie poświęcić wiele (włącznie ze swoją karierą i stabilizacją finansową) dla wyższych celów jakimi było życie w suwerennym i wolnym kraju. Połowicznie się to udało, gdyż ten semi suwerenny kraj dostaliśmy, a dodatkowo wraz z dobrobytem, który w trakcie ostatniego dwudziestolecia uśpił znaczącą część społeczeństwa, która weszła teraz w fazę "grillowania" staliśmy się niebywale bierni pod względem aktywności społecznej i politycznej.
Zatem dochodzę do takiego wniosku, że na zryw społeczny wielu milionów ludzi nie ma szans z prostego powodu. Bodźcem, który mógłby być punktem zapalnym do zaistnienia buntu społecznego na przykładzie tego co dzieje się czy to w Grecji, czy w Hiszpanii jest wspólny problem: pozapolityczny i pozazwiązkowy. Protesty nie wg. klucza partyjnego, zakładowego, kibicowskiego, czy wąskiej grupy zainteresowanych wyłącznie mogą wyłącznie osiągnąć skutek, bo nie są w żaden sposób sztucznie zaaranżowane. Dopiero jak yappisy/lemingi z Wilanowa poczują, że pali im się grunt pod nogami to może dojść do takiego buntu. Na to jednak potrzeba lat, a patrząc na to, że sporo jest do nadgonienia do UE-15 pod względem dobrobytu to będą to długie lata. Problemy tych, którzy nie mają chwilowo potrzeby protestować świetnie zostały ujęte tutaj: http://spoleczenstwo.newsweek.pl/mia...94493,1,1.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 28.09.2012 o godz. 08:25.
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Dobrze, że tą kombinację "PIS/PJN/PR/UPR/NP/SP" wrzuciłeś w zlepku, gdyż dobrze wtedy widać, że jest to PiS i kanapy. Kanapy, które nie mają reprezentacji w parlamencie, ale także nie są w żaden sposób zakorzenione w społeczeństwie. Kto poza kilkoma działaczami PJN na województwo wie o istnieniu kogoś takiego w swoim regionie np. w Braniewie. Taką samą mamy sytuację z UPR, czyli młodziakami-studencikami, którzy wyłącznie w okresie dojrzewania emocjonują się JKM i jego poglądami, a jak trochę dorosną to się tylko śmieją z tego okresu w swoim życiu. Oni nie stanowią żadnej siły w regionach, gdyż doskonale widać to po szczegółowych wynikach UPR, który tylko w większych ośrodkach studenckich ma wyniki widocznie powyżej 1%. W Polsce B i C ta kanapa zupełnie nie istnieje.
Palikota uważam w pewnym sensie za spadkobiercę Michnika, któremu do końca nie wyszło zbudowanie wolnościowego i laickiego społeczeństwa ze swoim kościołem oraz z ideologią "róbta co chceta", którą doskonale zaszczepił jego kumpel Owsiak. Zatem nic dziwnego, że lewicę postępową, którą chciałby być Palikot jako reprezentant kolorowych i wykluczonych pracujących na barze w Starbucksie próbuję skojarzyć z rydzykowcami, gdyż zarówno jedni i drudzy chcą zmiany systemu, a że każdy chce robić to na swój sposób to nie ma to żadnego znaczenia. Tak samo było pod koniec lat 80-tych kiedy wygrała idea iście liberalnego państwa ze słabą rozczłonkowaną władzą.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 28.09.2012 o godz. 10:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Arapaho nie wiem czemu polaczyles te dwie sprawy o ktorych pisalem, nie ma miedzy nimi zwiazku. Pierwsza byla sprostowaniem historycznym, druga moja obserwacja czasow obecnych i nie ma miedzy nimi zwiazku.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To przepraszam może źle zrozumialem ![]()
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
Powiem więcej - z racji zawodu wiem jak ludzie żyją. I żadne pieprzenie o zielonej wyspie nie pomoże - ludzie w większości żyją źle. Pod koniec miesiąca pozyczają na przysłowiowy chleb, mimo,że pracują. I to jest paranoja - pracujesz i nie stać cię na podstawę. na Zachodzie podstawa to nie tylko pożywienie,ale też ubrania, wypady na weekendy, meczy czy kino. U nas trzeci świat i tyle. Nie zazdroszczę tym, którzy maja kredyty na 30 czy 40 lat, miesiąc bez dochodu i zaczyna się spirala dlugu. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
kiedyś towarzysz Gomułka powiedział że "raz zdobytej władzy nigdy nie oddamy".Myśle że podobna maksyma przyświeca ekipie ryżego
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Bardzo ładnie szczekają dzisiaj platformerskie pieski. Szkoda tylko, że mają taką krótką pamięć i zapomnieli jak sami organizowali różne śmieszne marsze w "obronie demokracji". Ile ich tam wtedy było? 10, 15 tys?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wczoraj z ciekawości włączyłem "szkło kontaktowe.Prowadzący o dziwo nie atakował opozycji a zwyczajnie wpowiadał się na temat ostatnich dni.Oberwało się lekko parti rządzącej, to zadzwonił zaraz jakiś stary dziad zbulwersowany, że Miecugow jest przeciwko PO. Ten zaczał się tylko śmiać i zaraz pana wyłączyli.
Nie sądziłem, że dożyje takich czasów, by komulkolwiek z TVNu zarzucali, że jest przeciwko PO ![]() ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
konserwa
Offline |
|
|
Ankieta na interia.pl dotycząca dzisiejszego marszu, pytanie czy popierasz hasła marszu "Obudź się Polsko"?
Tak 39%, Nie 61% przy ponoć 28714 głosach. O dziwo ja zagłosować nie mogę, choć wcześniej nie brałem w tejże ankiecie udziału. Czyż nie ciekawe? Sam Marsz w moim odczuciu jest wielkim sukcesem organizatorów, już dawno nikomu w Polsce nie udało się zmobilizować i zgromadzić takiej potężnej ilości osób. Już nie mogę się doczekać na 11 XI i Marsz Niepodległości. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
A'propos sondy na Interii tez nie moglem zaglosowac. A wczesniej jej nie widzialem
Tak jak by ktos podlozyl od razu wyniki. Btw Czy kros zna przyblizone liczby uczestnikow marszu? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Wg. Bolka dzisiejsza demonstracja jest ......antydemokratyczna
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powiem Wam szczerzę, że jestem w szoku...
Dzis w związku z tym, że miałem trochę nauki, to włączyłem sobie tvn24 do wypełniania ćwiczeń, z trochę szyderczym nastawieniem, w jaki sposób to wszystko przedstawią i w zasadzie, nie mam się do czego przyczepić...Oprócz tego w głównych faktach w miare sensownie wszystko przedstawione, chociaz jedna szpileczka była, z kolei to co się działo w TVP było ....a obrzydliwe.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 29.09.2012 o godz. 19:07.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
^^^Media też nie w ciemię bite- już raz płoneły im samochody.Teraz marsz za marszem.11 XI będzie rekord frekwencji
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Arapaho- tylko trzeba szczerze przyznać, że Marsz 11.11 nie przyciągnie takich tłumów (200 tys. osób było spokojnie) jak Marsz "Obudź się Polsko" dlatego rekord według mnie padł wczoraj i długo nie zostanie pobty ...
Ale myślę, że na tegorocznym Marszu Niepodległości przyjdzie więcej ludzi niż rok temu co tak będzie cieszyć ![]()
Ostatnio edytowane przez heoij : 30.09.2012 o godz. 10:18.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez uposledzony_ale_kumaty : 30.09.2012 o godz. 12:01.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
zła kandydatura Glińskiego. Jaikeś szanse miałby tylko specjalista z ekonomii. A tak to będzie tylko żyrandol, który będzie głosem partii będącej z tyłu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|