|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czego się spodziewasz po meczu w Szczecinie? | |||
| Nic mnie już nie zaskoczy |
|
75 | 41,44% |
| Porażki |
|
33 | 18,23% |
| Przebudzenia Wisły! |
|
32 | 17,68% |
| Walki, ambicji, charakteru! |
|
41 | 22,65% |
| Głosujących: 181. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Skoro bramkarz "w tym wieku" nie potrzebuje opieki trenera to po co nam trener bramkarzy? Panie Syndyku Jacku Bednarzu, proszę zrobić z tym porządek. Tylko na rezerwę potrzebujemy jeszcze jakiegoś "wiekowego" bramkarza. A no i Miśkiewicza wypożyczyć! Tylko tak żeby to tamten klub płacił pensję (To bardzo ważne jest !!!). Idąc dalej tym tropem to wydaje mi się, że w ogóle piłkarze "w tym wieku" nie potrzebują szkoleniowca, drugiego trenera i całej tej ekipy darmozjadów. Zresztą okłady i bandaże też sobie mogą sami zakładać. Panie Synduku do dzieła! Można sporo zaoszczędzić!! ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Właśnie martwi mnie to, że Probierz wspomina o "kardynalnym" błędzie przy utracie gola jak to był pikuś w porównaniu z błędem w 2 połowie. Dziewięciu na dziesięciu sędziów dałoby czerwień i wtedy Probierz nie pitoliłby, że nie warto mieszać na pozycji bramkarza bo Pareiko musiałby (powinien) pauzować. Przy golu obrońca też ponosi część winy. Powinien zauważyć, że bramkarz ma w głębokim poważaniu zagrożenie i nie wychodzi po piłkę a nie czekać i czekać i czekać aż się łaskawie ruszy. Trzeba było wywalić za trybuny w stylu Clebera. Ale większą część winy ponosi bramkarz.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
nie powiedziałem że nie potrzebuje , ale że ZMIANA trenera nie ma aż tak wielkiego wpływu , czytaj ze zrozumieniem kolego poza tym o Miśkiewiczu pisałem w innym poście , ale nie wiem po co o tym mówię skoro i tak tego nie przeczytasz za całokształt postu powinieneś dostać nominację kategorii "hejter" tygodnia |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
jak Pogoń zagra tak dobrze jak w pierwszym meczu u siebie przeciwko Zagłebiu to może byc ciężko
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Co za czasy strach przed meczem z beniaminkiem...
Niestety uzasadniony, 2 remisy z Podbeskidziem i lanie od Polonii. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
po 2: i-r-o-n-i-a ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
po 2 ) u-l-g-a |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Znajac zycie na pewno tak bedzie - zawsze z Nami motywacja u takich zespołow jak Pogon jest najwieksza i juz nie raz sie to potwierdzało no ale bez przesady - w koncu zła gra musi sie skonczyc a takie mecze jak ten sa do tego najlepsze
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Kiedyś musimy się przełamać, a kiedy jeśli nie teraz? Czas najwyższy zacząć zbierać punkty i pnąć się w górę tabeli, bo niedługo będziemy się obawiać meczu z Koroną... Mam nadzieję, że wygramy w Szczecinie i będzie to pozytywny bodziec dla całego zespołu. Umówmy się, Pogoń to nie jest żadna piłkarska potęga, jest jak najbardziej do ogrania (nawet przez naszych kopaczy...).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Są lepsi od Limanowii?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale jak zwykle akurat z Tobą się zgadzam. Pareiko w tej szarzyźnie i tak nie jest największym problemem. Po prostu on też konsekwentnie zjeżdża do poziomu środka tabeli i dołącza do poziomu reszty piłkarzy Wisły. Wszak w poprzednim sezonie w lidze było już ze sześciu lepszych bramkarzy ale przecież znajdowanie się w siódemce najlepszych to wcale nie jest powód do wstydu. Tendencja spadku formy jest jednak aż nadto widoczna i jeden czy dwa mecze na ławie mogłyby Pareice wyjść na dobre. Tym bardziej, że łapanie rywala za nogę w polu karnym to jest jakaś forma krzyku w stylu: "trenerze... nie idzie mi - daj mi odpocząć bo zaraz znowu coś spie...ę".
Ostatnio edytowane przez thechris : 12.09.2012 o godz. 19:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Pareiko nie jest i nie był jakimś superbramkarzem, ale jego forma raczej jest przewidywalna. Pomimo tych błędów, choć moim zdaniem ciężko nazwać ich błędami tylko z jego winy, jak dla mnie powinien stać w bramce. Co jak co, ale właśnie ze względu, że jest to doświadczony bramkarz, to na tle tak niezgranej obrony i paradoksalnie po części niedoświadczonej, to od niego w Wiśle powinno zacząć się ustalanie składu.
Moim zdaniem wprowadzenie Miśkiewicza, nawet jeśli uznamy go za lepszego od Pareiki bramkarza, niewiele zmieni w tym, że w defensywie i w samym wyprowadzaniu akcji jesteśmy słabi. To właśnie prokuruje wiele sytuacji podbramkowych, po których padają gole. Ponadto, Probierz jeszcze ani razu nie wystawił w kolejnym meczu 4 tych samych obrońców. Jak ma obrona ze sobą i z bramkarzem współpracować, jak co chwila mamy roszady? PS. Obejrzałem też analizę ostatniego meczu Wisły z Polonią. Iliev bardzo często odpuszczał, nie wracał się za piłką, nie asekurował. To powodowało bardzo często groźne akcje ze strony zawodników Polonii. W związku z tym, a ponadto wskutek kontuzji Sobolewskiego, myślę, że skład na mecz z Pogonią winien być następujący: Pareiko Jovanovic - Głowacki - Bunoza - Frederiksen Wilk - Garguła Szewczyk - Chrapek - Melikson Genkov Zmiany: Uryga, Iliev, Kamiński PS2. Stawiam na taki, a nie inny skład - ale jeśli ktoś z ww. piłkarzy nie zagra jutro, bo nie jest w osiemnastce, to z góry przepraszam za błąd. Nie mogłem znaleźć informacji o tym, kto jest w kadrze na mecz z Pogonią.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 12.09.2012 o godz. 19:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Błędy Pareiki to poprostu ustawienie nowej linii defensywnej, wcześniej nie grał wiele z Burligą, Głowackim czy Frederiksenem, za parę dni to powinno zacząć współpracować.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Jeżeli Wisła przegra ten mecz z Pogonią, to będzie to już kompletna porażka, ale ja i tak Będę jej wiernie Kibicować!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Mam dziwne przeczucie, że jutro się coś zakończy, że jutro coś pęknie..
![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Bez obrony, środka i napadu. Trudno o optymizm.
Może Melikson będzie miał dzień konia ? O ile zagra. Może Bunoza będzie miał drugi dobry mecz w sezonie. Może... Sądząc po naszej dotychczasowej formie, mecz o 6 punktów. Lub przynajmniej taki, który dobrze by było nie przegrać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Jutro może być bardzo ciężko. Równie dobrze może się skończyć jak z Zagłębiem, bo patrząc na obecną naszą grę, pozytywów u nas trudno się doszukać. Do tego z czystego rachunku prawdopodobieństwa niewykluczone jest przełamanie Pogoni po dwóch porażkach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że im szybciej zejdziemy na ziemie tym lepiej. Ja rozumiem, że nam potrzeba teraz stabilizacji finansowej i w ogóle, ale zatrudniliśmy do tego złych ludzi. Naprawdę, brakuje nam marketingu, jakiegokolwiek planu na przyszłość. I to właśnie jutro może pęknąć po (ODPUKAĆ!!) porażce z Pogonią Szczecin. Dograć rundę i zrobić restrukturyzacje.
![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ten mecz drużyn środka tabeli jest generalnie niewiele wart w kategoriach sportowych więc nie przesadzajmy. Ani 4:0 ani 0:4 ani nawet 4:4 nie zmieni historii futbolu. Nie zmieni też historii polskiej piłki. Nie wpłynie nawet na historię Wisły ani Pogoni. Te drużyny dalej będą w tym samym miejscu. Ot, kolejny wynik do statystyki. Jedna ekipa może na chwilę wskoczyć przykładowo na 7. miejsce a druga spaść na 11. Tylko co z tego jak za dwie kolejki pewnie się tymi miejscami zamienią? "Pęknąć" lub rozkwitnąć to coś może w meczach ważnych jak np. z Apoelem w Nikozji. Po tej kolejce i po meczu z Pogonią - jak powiedziałby to słoweński klasyk Kirm - po prostu zostanie jeden mecz mniej do końca sezonu. Po meczu z Apoelem w zasadzie wszystkie wyniki można by odwrócić w drugą stronę i nic by się nie zmieniło*. W tym sezonie wygraną nad GKS-em można by zamienić na wygraną w Bielsku i dalej mielibyśmy 4 punkty... W poprzednim sezonie "sukcesy" w LE przecież tak naprawdę g...o dały i przejście Standardu nic by nie zmieniło. A w lidze nawet jakbyśmy przegrali derby to Pasy by zleciały a w naszym klubie łysy robiłby dalej swoje. * no dobra, z Lubońskim przegrać 5:0 byłoby głupio ale wykluczam mecze treningowe i ćwierć-towarzyskie jak ze Śląskiem.
Ostatnio edytowane przez thechris : 14.09.2012 o godz. 00:55.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Z obecną kadrą powtórzenie wyniku z zeszłego sezonu będzie sukcesem, co dziś pęknie? Chyba to, że zaczniemy się przyzwyczajać do częstych wpierd... Jestem przygotowany na kata w roli Pogoni. Mimo wszystko czy wygrywasz czy nie... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ano nie widać żadnych podstaw by ten mecz nie był zwykłą loterią czyli taka obustronna kopanina i komu coś tam uda się prosto trafić w piłkę, ten wygra mecz
Niestety na dziś, w drużynie mamy tylko jeden atut - wiadomo jaki i też do końca nie wiemy jak ten atut będzie grał a co gorsza, nawet jak rozegra dobre zawody, to jest to tylko jeden zawodnik, który sam raczej meczu nie wygra, szczególnie że jest już znany i każda drużyna jest już na niego przygotowana Tak wiec zrobiłem losowanie z zapałek i niestety wyszła mi najkrótsza, czyli przegramy ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Też tak myślę, nawet mogą się we trzech ustawić na MM, a reszta choćby grała bez rywali to nic nie zrobi.
Nie mniej jednak, liczę na 3 pkt, tamci grają dość otwarcie, może się uda skontrować. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
nie wywieziemy stamtąd nawet punkta
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Czytam wypowiedzi Probierza, że "chcą się zrehabilitować" i "dobrze przepracowane 2 tygodnie" i ... wcale nie łatwiej optymizm mi znaleźć.
Szukam, szukam i nic ... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jazda Jazda Jazda!
liczę na 3 punkty, ale boję się :( Pogoń przegrała 2 mecze pod rząd, dziś się zepną, oby tylko nasi cudotwórcy Maor i Iliev pokazali im, gdzie miejsce paprykarzy heh mimo, że Pogoń to "moi sąsiedzi" to i tak całym sercem za Wisła ![]() jedno co mnie boli, to że jako kibic Wisły mieszkający 80 km od Szczecina nie mogę kupić biletu jako kibic Wisły! :( Powód: dopiska ostatniego zdania
Ostatnio edytowane przez ArturBarlinek : 14.09.2012 o godz. 17:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
A ja niczym F.Kiepski jestem czarnowidzem. I w mojej puszce browara widzę wpie*ol od Pogoni, następnie Probierz zawiśnie na wiadukcie w Myślenicach za cojones.
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Jakby ktoś chciał się dowiedzieć jak to z Pogonią Szczecin dawniej bywało to polecam
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|

|
||||||
![]() |
|
|