The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.09.2012, 06:54
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
I juz sie zaczyna szukanie sensacji
Dokladnie, przeciez występ Maora stał pod znakiem zapytania od początku tygodniu (news z wtorku -> http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=27177), a rzekoma oferta z Celticu wpłynęła
w czwartek/piątek.

SV_ napisał(a):Wyświetl post
Jak sobie radzi Malecki?
Na 3 rozegrane kolejki podniósł się z ławki na 24 minuty w drugim meczu -> http://pl.soccerway.com/players/patryk-malecki/12791/
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 04.09.2012, 06:55
SV_ napisał(a):Wyświetl post
Jak sobie radzi Malecki?
Z tego co ostatnio wyczytałem, to grzeje ławę.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.09.2012, 13:18
Cytat:
Dla niego to przywilej - móc grać dla Wisły. Kochamy ten klub - dodaje izraelski menedżer. Informuje też, że Wisła jest winna mu pieniądze, a także zalega z wypłatami zawodnikowi. - Dlatego próbujemy szukać innego klubu. Gdyby nie finansowe problemy Wisły, gdyby Wisła była w stanie zaoferować Maorowi nowy, wyższy kontrakt, to on by tu mógł grać nawet do końca kariery. W Krakowie ma najlepszych fanów na trybunach, a tacy kibice to skarb dla każdego piłkarza. On tylko dla nich gra!

Czyli wszystko rozchodzi się o kasę i zaległości wobec Maora.Powoli zaczynamy robić się klubem nie wypłacalnym wobec piłkarzy?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 04.09.2012, 13:26
Ten jego menago to czasami tak pier.doli ze masakra. On nas kocha, k.urwa milusio z jego strony.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 04.09.2012, 13:36
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Czyli wszystko rozchodzi się o kasę i zaległości wobec Maora.Powoli zaczynamy robić się klubem nie wypłacalnym wobec piłkarzy?

Cytat:
Gdyby nie finansowe problemy Wisły, gdyby Wisła była w stanie zaoferować Maorowi nowy, wyższy kontrakt, to on by tu mógł grać nawet do końca kariery.
Umiesz czytać
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 04.09.2012, 15:09
Nie będą mu płacić, to co raz częściej te plecy go będą bolały. Takie moje zdanie.
..
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 04.09.2012, 15:40
Jak tylko menago Maora bedzie w Krk ,trzeba mu dac loze vip podstawic jak najlepszy dupy i problem zniknie. Przecize to Dahan mówi za Meliksona, a nie sam Maor.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 04.09.2012, 15:44
Nie dajcie się wkręcać ani Bednarzowi ani Dahanowi w tym temacie.
Przecież obaj są zainteresowani tym samym - wytransferowaniem Maora.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 04.09.2012, 17:34
lazy napisał(a):Wyświetl post
Nie dajcie się wkręcać ani Bednarzowi ani Dahanowi w tym temacie.
Przecież obaj są zainteresowani tym samym - wytransferowaniem Maora.
Mam nadzieję, że Cupiał przejrzy ten niecny plan szykowany za jego plecami!
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 04.09.2012, 17:46
Powinni go sprzedać i ściągnąć jakiegoś napastnika z prawdziwego zdarzenia. Szkoda tylko, że Bednarz jest jedynie w stanie zrobić to pierwsze.
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 04.09.2012, 17:59
lorddavy napisał(a):Wyświetl post
Powinni go sprzedać i ściągnąć jakiegoś napastnika z prawdziwego zdarzenia. Szkoda tylko, że Bednarz jest jedynie w stanie zrobić to pierwsze.
Święta racja. Napastnik z prawdziwego zdarzenia to taki, który sam sobie rzuca piły i wykańcza z przewrotki.

A propos, czy Marek Penksa nie skończył kariery?
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 04.09.2012, 18:56
lorddavy napisał(a):Wyświetl post
Szkoda tylko, że Bednarz jest jedynie w stanie zrobić to pierwsze.

Na przykładzie transferu Kirma też można mieć wątpliwości....
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 04.09.2012, 19:04
Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
Święta racja. Napastnik z prawdziwego zdarzenia to taki, który sam sobie rzuca piły i wykańcza z przewrotki.

A propos, czy Marek Penksa nie skończył kariery?
Dodałbym jeszcze, że napastnik doskonały ce..... się także tym, że wcześniej sam odbiera przeciwnikowi piłkę a karnego strzela z główki.
A Turbokrasnal jest niezniszczalny. W poprzedniej rundzie grał w austriackim ASK Marienthal
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 04.09.2012, 19:11
Turbokrasnal może i nie umiał grać w piłkę ale przynajmniej chciał! To go odróżnia od 80% zawodników naszej ligi.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 04.09.2012, 23:16
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Turbokrasnal może i nie umiał grać w piłkę ale przynajmniej chciał! To go odróżnia od 80% zawodników naszej ligi.

Oj bardzo mi go szkoda.Gdyby uznano mu tego gola ,pewnie zostal by uwazany za tego ktory wprowadzil Wisle do Ligi Mistrzow.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 05.09.2012, 09:34
Turbokrasnal był idealny na tą ligę. On zapierniczał bez względu na to czy jest niedziela 17 i słońce świeci czy pada deszcz i jest sobota.

Widzę, że znów ktoś zaczyna jątrzyć wokół Maora. Prawda jest taka iż facet jest nader przeciętny. I bez sensu są jego porównania do Szymkowiaka czy nawet Czerwca. Oni mieli wszakże rundy, sezony doskonałej gry, i gdzie Meliksonowi do nich, jak on zaledwie kilka dobrych spotkań w naszej lidze rozegrał. I to takich do policzenia na jednej ręce. Szymkowiak zanim zaczął siadać na dupie w czasie meczów, potrafił decydować o obliczu drużyny przez kilka spotkań z rzędu, już nie pisze o rundzie czy całych sezonach. Póki co to mamy zamieszanie wokół faceta, dla którego pobyt w Wiśle jest niewątpliwie nobilitacją i dużym krokiem w karierze. I tak się zastanawiam czy jest on w stanie dać klubowi więcej niż kilka spotkań, w miarę udanych na sezon. Póki co to dla mnie facet jest.....niewypałem. Piszcie co chcecie ale jak racjonalnie na to spojrzycie ?
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 05.09.2012 o godz. 09:36.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 05.09.2012, 10:00
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Turbokrasnal był idealny na tą ligę. On zapierniczał bez względu na to czy jest niedziela 17 i słońce świeci czy pada deszcz i jest sobota.

Widzę, że znów ktoś zaczyna jątrzyć wokół Maora. Prawda jest taka iż facet jest nader przeciętny. I bez sensu są jego porównania do Szymkowiaka czy nawet Czerwca. Oni mieli wszakże rundy, sezony doskonałej gry, i gdzie Meliksonowi do nich, jak on zaledwie kilka dobrych spotkań w naszej lidze rozegrał. I to takich do policzenia na jednej ręce. Szymkowiak zanim zaczął siadać na dupie w czasie meczów, potrafił decydować o obliczu drużyny przez kilka spotkań z rzędu, już nie pisze o rundzie czy całych sezonach. Póki co to mamy zamieszanie wokół faceta, dla którego pobyt w Wiśle jest niewątpliwie nobilitacją i dużym krokiem w karierze. I tak się zastanawiam czy jest on w stanie dać klubowi więcej niż kilka spotkań, w miarę udanych na sezon. Póki co to dla mnie facet jest.....niewypałem. Piszcie co chcecie ale jak racjonalnie na to spojrzycie ?
Karuzela niezdrowych emocji kręci się już całkiem szybko jak widzę..
To może taki pkt. widzenia... z kim w drużynie grali C&S, a z kim MM?
Myślę, że z obecnymi orłami zamiast Kuli, Franka, Żurawia, Uche, Kosy, Ola itd. to by nie poszaleli bardziej niż MM.
Jak M jest w tej drużynie sportowo niewypałem, to pozostali są niewypałami do co najmniej potęgi 2-3.
Nie wspominam już o wpływie kwestii organizacyjnych w klubie...
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 05.09.2012, 10:07
arti napisał(a):Wyświetl post
.
Jak M jest w tej drużynie sportowo niewypałem, to pozostali są niewypałami do co najmniej potęgi 2-3.
..
A nie są?

Bez przesady, jakby to Melikson w życiu grał z lepszymi grajkami niż są tutaj. Zaraz,zaraz z kim on w tej Beer Szewie grał, co to za znamienitości były, przytoczysz? W Makkabi z kim to grał, a, zaraz, nie grał, bo siedział. Pewnie trener się na niego z niezrozumiałych względów uparł.

Ja rozumiem, że wymagania macie coraz mniejsze,bo ostatnio u nas cienko ,ale aby aż tak?Przecież ja nie pisze o facecie w kontekście LM czy LE,nie. Żeby chociaż dobrze zagrał kilka meczów pod rząd w lidze dużo słabszej niż za Czasów Czerwca i Szymkowiaka. O tym ostatnim zdaje się zapomniałeś
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 05.09.2012 o godz. 10:11.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.09.2012, 10:22
Dobry jest chłopak, tylko że coś często kontuzjowany ostatnio, żeby nie doszukiwać się innych teorii spiskowych.
Drybling, strzał, szybkość. Rozumiem o co Ci chodzi w porównaniach do byłych piłkarzy Wisły ale pisząc że jest niewypałem.. trochę Cię poniosło no.
Odpowiedz cytując
Quorth
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 05.09.2012, 10:34
http://www.wislaportal.pl/23343,Jace...wodnikami.html
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 05.09.2012, 10:55

Widzę, że znów ktoś zaczyna jątrzyć wokół Maora. Prawda jest taka iż facet jest nader przeciętny.
Jeśli chodzi o osiągnięcia to dał nam na razie Mistrzostwo Polski 10/11 oraz fazę grupową LE 11/12 ( dwumecz z Litexem wygrał w praktyce samodzielnie )

inwestycja na dzień dzisiejszy już się zwróciła , nazywanie jej niewypałem to spore nadużycie

chciałbym aby każdy przeciętny grajek który trafia do naszej drużyny dawał nam tyle ile Maor . Fakt kontuzje go nie omijają , ale i z Szymkowiakiem było tak samo . Porównać obu zawodników się nie da , 8 lat różnicy w futbolu to bardzo dużo, poza tym obaj piłkarze mieli całkowicie różne walory , całkiem inną pozycję i obowiązki na boisku. To co ich łączy to zmysł do kreatywnej gry i ponadprzeciętna technika.

Poza tym Drogi Marszałku skoro porównujesz piłkarzy wybitnych jak Szymkowiak czy Czerwiec do przeciętnego jak Melikson to może jednak porównajmy Maora do równie przeciętnych piłkarzy jak Kwiek , Brasilia , Lantame Quadja czy Edno za ich czasów gry w Wiśle ?
Ostatnio edytowane przez Karherop : 05.09.2012 o godz. 10:58.
Odpowiedz cytując
bomba
Member

Od: 07.2011

Stary 05.09.2012, 11:09
(...)

Szymkowiak czy Czerwiec miał ciut lepszych kolegów do grania. Żurawski, Frankowski, Uche, Kosowski, Pater i jeszcze z 10 kolejnych. Jak jeden z nich zagrał słabszy mecz to 5 innych to naprawiło. Inaczej się też gra gdy ma się równorzędnych partnerów, bo wyłączenie z gdy jednego nie nie daje. Nie bronię Maora, ale chłopak ma postawy do swojego zachowania. Przychodził do klubu który miał holenderskiego trenera i wzmacniał się aby zdobyć MP i powalczyć o Ligę Mistrzów, a jak jest teraz to szkoda gadać. Melex chciał poprzez Wisłe wypromować się na zachód o co ciężko mieć pretensje. Tylko jak się wypromować gdy Wisła nie gra w pucharach a Cupiał zamiast wzmacniać dalej rozsprzedaje drużynę.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 05.09.2012, 11:14
Karherop napisał(a):Wyświetl post

Poza tym Drogi Marszałku skoro porównujesz piłkarzy wybitnych jak Szymkowiak czy Czerwiec do przeciętnego jak Melikson to może jednak porównajmy Maora do równie przeciętnych piłkarzy jak Kwiek , Brasilia , Lantame Quadja
Ale ileż oni grali, epizody. Poza tym nikt wokół nich nie robił takiego halo,że o to zbawcy i sam Celtik się o nich upomina

Nie zachodzi jakby to ładnie ująć synergia między tym co JE Maor gra a tym co się o nim mówi i pisze w gazetach.

A taki Marcelo. Mało gadania, dużo grania i transfer za dobry pieniądz do dobrego klubu. Liczby. 49 spotkań i 10 bramek w E-klasie! Promocja w Europie odbywała się poprzez końcówkę z Tottenhamem, makabrycznie słabym dodajmy, i blamaż z Levadią. Widać jak byk,że dobra gra li tylko w lidze nie przeszkodziła w dobrej promocji i dobrych pieniądzach jakie Wisła za niego otrzymała. Bomba jak sam widzisz nie tylko poprzez Europę można się promować w Wiśle.

Melikson miał swój moment w Makkabi, okazał się za słaby i uważam, że Wisła jest jego maksimum możliwości. Inaczej nie siedziałby na pustyni w Beer Szewie zapomniany przez świat. To Wisła dała mu szanse a nie on zrobił Wiśle przysługę.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 05.09.2012 o godz. 11:25.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 05.09.2012, 11:23
Marszałek i jego durne teorie - tylko mnie nie zbanuj kolego.
Prawda jest taka, czy Ci się to podoba czy nie - w każdym meczu Melikson to najlepszy gracz. I to nie on jest problemem, tylko to, że reszta nie dorasta do niego poziomem. Miewa lepsze i gorsze mecze jak każdy, ale to co Ty piszesz to już patologia, jak zwykle zresztą. Twoje zdanie zależy od tego, czy ostatni mecz Wisła wygrała czy przegrała...
Odpowiedz cytując
ddii
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 05.09.2012, 11:26
Ja myśle , że ile ten " niewypał "( wg. pana z pingwinem w ikonce) ,znaczy dla obecnej Wisły pokazał dobitnie ostatni mecz. Jestem daleki od bicia pokłonów przed tym graczem , ale jak gościa zabraknie ,a w jego miejsce nikogo o podobnych walorach nie zakupimy ( co jest wielce prawdopodobne ) to będzie dopiero zabawa w kopaną .
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 05.09.2012, 11:32
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Marszałek i jego durne teorie - tylko mnie nie zbanuj kolego.
Prawda jest taka, czy Ci się to podoba czy nie - w każdym meczu Melikson to najlepszy gracz. I to nie on jest problemem, tylko to, że reszta nie dorasta do niego poziomem. Miewa lepsze i gorsze mecze jak każdy, ale to co Ty piszesz to już patologia, jak zwykle zresztą. Twoje zdanie zależy od tego, czy ostatni mecz Wisła wygrała czy przegrała...

Patologia to jest brak czytania ze zrozumieniem oraz brak rzeczowej argumentacji.

Nie bój się nie zbanuje cie, męcz się dalej.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 05.09.2012, 11:49
Problemem Meliksona nie jest brak umiejętności bo te ma moim zdaniem ma zdecydowanie wyższe nawet niż nasz Kuba Błaszczykowski który radzi sobie w BvB. Jego problem w dalszym ciągu jest głowa i on tym sam kiedyś wspominał. W jednym z wywiadów:
"Powiem tak: umiejętności miałem zawsze. Niestety gorzej było z moją głową."
http://www.przegladsportowy.pl/-Meli...ia,128307.html

Rzadko się zdarza żebym powiedział że jakiś piłkarz ma duży talent... Melikson jest cholernie utalentowany. Brakuje mu cierpliwości, nie wiem czy gdyby nie te wszystkie zamieszania to nie grałby już w lepszym klubie.

Do tego nie oszukujmy się to jest bystry chłop... on sam doskonale zdaję sobie sprawę, że ekstraklasa i Wisła są dla niego za ciasne dlatego myśl o tym, że ma możliwości aby zajść wyżej powoduje takie sytuacje.
Moim zdaniem on się meczy grając na boisku z innymi piłkarzami Wisły... w ostatnich meczach ile razy był tak że zagrywał dobre piłki a ciągle ktoś się wywracał, nie potrafił przyjąć odgrywał tak że nie było szans tego opanować. On przez to też nie czerpie radości z gry.

Z drugiej strony nie wiem czy jakby nie poszedł do innego klubu gdzie są zawodnicy nie gorsi od niego, co by było gdyby trener posadziłby go na ławie, może znowu by coś odwalił, a wiadomo że gdzie indziej mogą nie przymykać oka na pewne sprawy.

Sytuacja jest fatalna bo bez niego jakość drużyny obniża się drastycznie z drugiej strony potrzeba kasy, a za niego można byłoby kupić ze 3 zawodników do pierwszego. Tylko trzeba jeszcze dobrze trafić.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 05.09.2012 o godz. 12:13.
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 05.09.2012, 12:04
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem on się meczy grając na boisku z innymi piłkarzami Wisły... w ostatnich meczach ile razy był tak że zagrywał dobre piłki a ciągle ktoś się wywracał, nie potrafił przyjąć odgrywał tak że nie było szans tego opanować. On przez to też nie czerpie radości z gry.
Jeżeli dalej się dalej będzie męczył to go nikt nie wykupi i będzie męczyć się jeszcze dłużej bo nawet Bednarz go za mniej niż 1,5 mln nie puści (to jego gadanie o 3 milionach można sobie między bajki włożyć). Jak mu się skończy kontrakt z nami to będzie miał 30 lat i też poważnej kariery nie zrobi więc najlepiej niech przestanie się męczyć, niech przestaną go plecki boleć za każdym razem gdy okienko transferowe się kończy (tak, tak to już jego bodajże druga taka 'kontuzja' pod koniec okienka), zacznie grać na miarę swoich możliwości w więcej niż 2-3 meczach na rundę i odejdzie do lepszego klubu za dobrą kasę. On przestanie się męczyć grą Wisły, my przestaniemy męczyć się jego fochami. Win-win.

Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 05.09.2012, 12:37
Marszałek,
Grubo pojechałeś po Meliksonie. Przeszłość też Ci się zaciera. Nie pamiętasz już jak Szymkowiak człapał po boisku?

Maor i bez wsparcia kolegów jest w stanie ciągnąć całą grę. Dodatkowo koszą go w każdym meczu równo z trawą. Moim zdaniem w składzie sprzed lat bez problemu wysadził by z boiska Szymka. No ale jak wiemy takie porównania są niesprawdzalne
c.d.n.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 05.09.2012, 12:40
W składzie sprzed lat to On by rywalizował z Kosą - czyli Maor ława
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów