The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.08.2012, 17:30
Chce odtworzyć pewien temat za pomocą strony http://archive.org jednak jest on w dziale Armia Białej Gwiazdy i wymaga zalogowania (dlatego nie mogę na niego wejść). Dałby ktoś radę? Chodzi o ten temat:
http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=3517
Odpowiedz cytując
Aniołek_Wisła
Member

Od: 07.2008

Stary 26.08.2012, 21:31
Gdzie moge obejrzeć serial Technicy Magicy ?

Na Chomikuj sa odcinki ale tylko 10 min odcinka . Czy jest jakas stronka gdzie moge obejrzec cale odcinki , z lektorem badz z napisami polskimi ?
Odpowiedz cytując
Serwatkus
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 26.08.2012, 21:34
IT Crowd (technicy magicy) oglądałem swego czasu na iitv.info. Odcinki z lektorem lub napisami
Odpowiedz cytując
Aniołek_Wisła
Member

Od: 07.2008

Stary 26.08.2012, 21:39
Dzieki ale za to trzeba placic ... w sensie wyslac sms itd. :(
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 26.08.2012, 21:40
Warto pomalować sobie tapetę w pokoju? Bo w sumie trzyma się bardzo dobrze,a nie chce mi się jej zrywać bo miałbym dużo gipsowania ścian przed ich malowaniem.Jeżeli warto to jaką farbę do tego polecacie?
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 26.08.2012, 21:47
Jest jakaś osoba na forum co jest studentem i jest dobra z metrologii?
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 26.08.2012, 22:41
Reksio33 napisał(a):Wyświetl post
Chce odtworzyć pewien temat za pomocą strony http://archive.org jednak jest on w dziale Armia Białej Gwiazdy i wymaga zalogowania (dlatego nie mogę na niego wejść). Dałby ktoś radę? Chodzi o ten temat:
http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=3517
Nie ma takiej opcji, ponieważ podczas awarii forum starsze tematy zostały usunięte i nie ma możliwości ich odzyskania.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Serwatkus
Senior Member

Stary 27.08.2012, 00:46
Aniołek_Wisła napisał(a):Wyświetl post
Dzieki ale za to trzeba placic ... w sensie wyslac sms itd. :(
No nie wiem, ja wszystkie odcinki oglądnąłem za darmo, popatrz dobrze
Odpowiedz cytując
Voin
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 27.08.2012, 11:21
Gdzie najtaniej nadrukować numer i nazwisko w odpowiedniej czcionce na koszulkę (reprezentacyjną)?
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 27.08.2012, 11:51
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
1. Jest w jakiejś sieci komórkowej na karte pakiet czy taryfa gdzie mozna kupić czy zyskac minuty do wszystkich sieci ? Mam drugi telefon na stanie i mógłbym to wykorzystać.
2. Od paru dni nie moge podłączyć lapka do tv. Laptop Acer Aspire 5737Z. Dodam że zmieniłem baterie w nim i mniej wiecej od tego czasu nie podpinałem go pod tv.
Pomoże ktoś ?
Odpowiedz cytując
Puchatek
Member

Od: 12.2011

Stary 27.08.2012, 13:17
Szukam systemu operacyjnego Windows 7 SP1 x64 PL. Czystego, oryginalnego bez dodatków ale żebym mógł go aktywować za darmo nie płacąc za to czyli chodzi o nielegalną wersję ale żeby działała. Na torrentach ściągam już 4 dni i nie ma nawet 20% a mam 3 torrenty z tym systemem a na moim łączu to w 2 godziny powinno ściągnąć.
W nas wiara siła i natchnienie! Szeregi rosną nasze wciąż! Niesiemy Polsce odrodzenie! My, nowe pokolenie!
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 27.08.2012, 14:35
Puchatek napisał(a):Wyświetl post
Szukam systemu operacyjnego Windows 7 SP1 x64 PL. Czystego, oryginalnego bez dodatków ale żebym mógł go aktywować za darmo nie płacąc za to czyli chodzi o nielegalną wersję ale żeby działała. Na torrentach ściągam już 4 dni i nie ma nawet 20% a mam 3 torrenty z tym systemem a na moim łączu to w 2 godziny powinno ściągnąć.
ściągnij sobie z chomikuj.pl
jak się zarejestrujesz to dostajesz coś tam za free... a jak ci nie wystarczy transferu to wysyłasz sms-a za 5zł. i ściągasz...

Voin napisał(a):Wyświetl post
Gdzie najtaniej nadrukować numer i nazwisko w odpowiedniej czcionce na koszulkę (reprezentacyjną)?
najtaniej drukowałem w d.h. wanda... ale najgorsza jakość... więc nie polecam
a raczej przestrzegam
Ostatnio edytowane przez Kamil_mchw : 27.08.2012 o godz. 14:40.
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 27.08.2012, 15:19
chce sprzedać stacjonarny komputer , ale kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać , czy sprzedać go w lombardzie ? tudzież w jakimś komisie komputerowym ? nie chce mi się z nim bawić na części . doradźcie co mam z nim zrobić ?

btw :
Procesor AMD Sempron 2200
Grafika GForce FX 5200
1,50 GHz , 1,50 GB RAM
Dysk 250 GB
Napęd LG Writemaster

do tego monitor 19cali i dwa głośniki z subwooferem.
Ostatnio edytowane przez maTyS. : 27.08.2012 o godz. 15:43.
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
Serwatkus
Senior Member

Stary 27.08.2012, 17:24
Jutro muszę być w Kielcach przed 10. Jezdzi ktos na trasie Kraków-Kielce wogóle? Jak korki/remonty? Starczy wyjechać z Krakowa koło 7?
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.08.2012, 17:26
Serwatkus napisał(a):Wyświetl post
Jutro muszę być w Kielcach przed 10. Jezdzi ktos na trasie Kraków-Kielce wogóle? Jak korki/remonty? Starczy wyjechać z Krakowa koło 7?
Z dojazdem do Kielc na trasie problemów nie ma. Gehenna zaczyna się już na miejscu, w samym mieście. Remont na remoncie, gigantyczne korki.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 27.08.2012, 17:36
Problem mam

popsuła się karta sieciowa do kompa wifi. jaką możecie polecić tak do 35zł?

znalazłem na allegro coś takiego: http://allegro.pl/karta-sieciowa-tp-...579542626.html
czy bedzie miało to znacznenie jak szybko bedzie chodził internet jeżeli mam 10 mega i załączę takie coś do USB? Czy spokojnie ogladnę mecze na sopcaście w rozdzielczości 2000?
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 27.08.2012, 17:49
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
Problem mam

popsuła się karta sieciowa do kompa wifi. jaką możecie polecić tak do 35zł?

znalazłem na allegro coś takiego: http://allegro.pl/karta-sieciowa-tp-...579542626.html
czy bedzie miało to znacznenie jak szybko bedzie chodził internet jeżeli mam 10 mega i załączę takie coś do USB? Czy spokojnie ogladnę mecze na sopcaście w rozdzielczości 2000?
Mam podobną, dwa pokoje dalej jest kabelek i router od gniazdka do neta 20 Mb, u mnie w pokoju z tym gówienkiem przypiętym do USB "odbiera" 12 Mb.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 27.08.2012, 18:01
Chyba jakaś plaga z tymi kartami ... ale wiesz na pewno, że to karta? Też myslałam a okazało się coś z systemem. Weź zobacz "przywracanie systemu".

Ja w nawiązującej sprawie - JAK wyłączyć laptopa z win7 BEZ instalowania aktualizacji? Bo chyba któraś powoduje problemy, a nie widze takiej mozliwości ...
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Stary 27.08.2012, 18:20
tak to na pewno karta i teraz zastanawiam sie czy lepiej kupić taka wpinana do kompa (tam do środka i antenka mała czarna na zewnątrz czy ten do USB.

bo testowałem go i jest problem a mianowicie łaczy sie z siecia powiedzmy na 30sek internet smiga ale potem nie odbiera danych ale połaczenie jest, I odnośnie sygnały mam modem w pokoju obok ( do przejscia jedna sciana) i siła sygnału jest na poziomie 2 kresek z 5. co jest nie tak?
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
Amptiq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 27.08.2012, 22:14
Zna ktoś jakiś dobry (nie za drogi ale pewny) serwis laptopów? mam problem z włączaniem lapka: raz na czas nie działa przycisk "power" (zasilacz i bateria w miarę nowe) i chciałbym to rozwiązać a przy okazji nie płacić jak za zboże.
Odpowiedz cytując
przemo
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 28.08.2012, 13:43
ostatnio nagle nazwa jednego z moich znajomych na gg jest inna niż zwykle, z tym ze na liście mam ja podpisana tak jak zawsze. Dopiero jak ta osoba wyśle do mnie wiadomość zmienia się nazwa. Zamiast normalnej nazwy wyświetla mi się napis "Widget". Inni znajomi wyświetlają sie normalnie. Wie ktoś o co chodzi ? jakieś nowe aktualizacje gg czy o co chodzi...
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 28.08.2012, 17:00
Panowie i Panie
potrzebuję pomocy w sprawie wiodącego ISP czyli UPC.
upgrade'owali mi usługi i mam szybszy net ale za to STEAM, UPLAY ani Battle.net nie mogą przejść przez ten nowy cudowny router (thomson twg870ug). Poustawiałem w ustawieniach routera porty zgodnie z linkiem:
https://support.steampowered.com/kb_...8571-GLVN-8711

i wał
dalej nie ma usług growych.
Co robić?
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Stary 28.08.2012, 18:40
Pytanie do kogoś z Tarnowa, Brzeska lub kogoś jeżdzącego "czwórką" przez Brzesko.

Czy przez rondo na "czwórce" na obwodnicy Brzeska przejadę już bez problemów? Wiem, że jakieś 2 tygodnie temu działy się tam dantejskie sceny związane z remontem ronda.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
Amptiq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 28.08.2012, 22:11
Don Donson napisał(a):Wyświetl post
Panowie i Panie
potrzebuję pomocy w sprawie wiodącego ISP czyli UPC.
upgrade'owali mi usługi i mam szybszy net ale za to STEAM, UPLAY ani Battle.net nie mogą przejść przez ten nowy cudowny router (thomson twg870ug). Poustawiałem w ustawieniach routera porty zgodnie z linkiem:
https://support.steampowered.com/kb_...8571-GLVN-8711

i wał
dalej nie ma usług growych.
Co robić?
Mam ten sam router i muszę przyznać że rzadkie gówno (mi po miesiącu, dwóch zepsuło się wifi a upc się nie poczuwa do wymiany), ale problemów z grami nie miałem nigdy. Jedyne co na ten moment przychodzi mi do głowy to włączenie "UPnP Enable" w zakładce "advanced" w ustawieniach routera.
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 29.08.2012, 15:11
Gościu wjechał mi w maskę małym dostawczakiem ,jest trochę wgięta do środka zwłaszcza przód ,co naściemniać ubezpieczycielowi żeby uwierzył że zderzak też jest uszkodzony przez tego dostawczaka ? W ogóle jest taka szansa żeby naciągnąć ubezpieczyciela na to ?
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Stary 29.08.2012, 16:46
Mój szef poprosił mnie abym znalazł mu jakąś fermę krów na sprzedaż nie dalej niż 40 km od Krakowa. Kojarzycie może coś takiego... wystarczy miejscowość... sam znajdę sobie kontakt do właściciela, chodzi mi też o fermy które nie są oficjalnie na sprzedaż. Mój szef da propozycje nie do odrzucenia. Chyba że wy (wasza rodzina, znajomi) chcielibyście się pozbyć takiego czegoś... oczywiście jeśli macie
Odpowiedz cytując
Michal_b3
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 29.08.2012, 20:58
Gdzie kupie bezrękawniki firmy fuit of the loom w cenie do 10zl ? Na allegro są po 9zl, ale przesyłka kurierem 16zl, więc minimalizuje koszty Z góry wielkie dzięki!
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Stary 29.08.2012, 21:26
ogromna prośba !!

potrzebuję z dzisiejszej Gazety Polskiej wywiad z księdzem Posackim. U mnie nie jej w sklepach a nie opłaca mi sie jechać gdzie indziej.

będę wdzięczny za jakiś skan tej rozmowy.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 31.08.2012, 10:17
Mam pytanie gdzie otrzymam skrócony akt urodzenia ? Drugie pytanie. Gdzie w Krakowie lub na necie , znajdę taki kalendarz podręczny najlepiej z Mitsubishi ?
Ostatnio edytowane przez Marcinnno : 31.08.2012 o godz. 10:28.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 31.08.2012, 11:13
W Urzędzie Stanu Cywilnego.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów