The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.08.2012, 08:27
comek napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że Brożek jest rozsądny i będzie to odpowiednia kwota do jego formy, ale tak szczerze to przydałby się Wiśle. Z tego co pamiętam i jego ostatnich występów, zawsze lubił do kogoś odegrać piłkę, więc gra na dwóch napastników jest idealna, a do tego brożek potrafi się ustawić i strzelić bramkę.
Może teraz jego forma jest daleka od tej z poprzednich lat, ale myślę że spokojnie tych 10 bramek w sezonie by strzelił. Od Genkowa oczekuje około 15, więc to już jest bardzo dobry wynik.
Nie zapominaj, że ponoc chciał zostac w Trabzonie ze względu na wynagrodzenie.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 21.08.2012, 11:02
cfa napisał(a):Wyświetl post
Nie zapominaj, że ponoc chciał zostac w Trabzonie ze względu na wynagrodzenie.
Zważ na to, że jednak nie został. Mógł mieć dogadany klub już i dlatego rozwiązał, ale cały czas pozostaje wolnym zawodnikiem. Nie podpuszczaj lepiej.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 21.08.2012, 11:40
Dawać Brożka, będzie i tak tańszy niż to drewno Piech . I jeszcze jedno ostrzeżenie dla Bednarza, jak jeszcze raz sprowadzi Łobodzińskiego do Wisły to nie chcę go widzieć w Krakowie. Po sezonie kontrakt się kończy Pawłowskiemu. Owszem można go sprowadzić, ale na takich warunkach jakie ma w Zagłębiu, a nie lepszych. Chce tu przyjść dla pieniędzy to dziękujemy (a w Zagłębiu za frytki nie gra). Moim zdaniem zanim złożymy ofertę za tego piłkarza to trzeba się 10 razy zastanowić. Ja bym wolał wykupić Maka i dać mu niższą pensję, niż podpisywać Pawłowskiego, a myślę, że Bednarz będzie z nim kombinował bo już nawet o tym wspominał.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 21.08.2012, 11:50
z tego co pamiętam Pawłowski w Zagłębiu Lubin niedawno przedłużył kontrakt, ale może mi się tylko zdawało.
Odpowiedz cytując
Boruc
Member

Od: 12.2011

Stary 21.08.2012, 14:18
Pele_94 napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem jednym z większych błędów było sprzedanie Filipa Kurtko, może być z niego na prawdę klasowy bramkarz. We wczorajszym meczu miałem wrażenie, że gdyby nie Melikson to nic ta drużyna by nie grała. Podobała mi się wczoraj gra Maka, szkoda że nikt nie pomyślał aby wzmocnić nim nasz skład.
Pele_94 napisał(a):Wyświetl post
Sory Lysy, po zobaczeniu bramek z tego meczu zmieniam zdanie
Chłopak ma 21 lat, odszedł za darmo. Gra w Rodzie Kerkrade w 1 składzie, a wy piszecie że jest słaby i wypuszczenie go nie było błędem, bo puścił 5 bramek przeciwko PSV? Kurto popisał się też kilkoma naprawdę dobrymi interwencjami, np. 2-krotna obrona wolnych Mertensa lecących w okienko (w 2 przypadku miał dużo szczęscia, to fakt).
http://www.youtube.com/watch?v=JBxKmLYcuPQ
1 wolny - 0:31
2. - 1:00 (więcej szczęścia niż umiejętności akurat w tym przypadku)
Z oceną jego umiejętności się wstrzymajmy, a nie piszmy, że jest słaby po 1 meczu.
Odpowiedz cytując
alexx6
Senior Member

Od: 02.2012

Stary 21.08.2012, 14:28
Żadnych Brożków kaleków nam nie potrzeba.Jeden pokazał wczoraj co potrafi z Polonią drugi myśli o kasie, a w beznadziejnym Celticu nawet murawy nie powąchał.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 21.08.2012, 15:00
Bez przesady w meczu z PSV wpuścił 3 strzały z 5 metrów jeden rykoszet i jedną szmatę.

Ptaszki ćwierkają, że mamy pozbyć się Kirma wtedy może kupimy Brożka tylko po co nam on? Przez całą swoją przygodę zagranicą pokazał, że jest za słaby nawet na ławkę.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.08.2012, 15:20
Do Pawła mam ogromny szacunek, grał tu dużo i przez sporą część czasu bardzo dobrze. Jednak jeśli wiązałoby się to z takimi kwotami (umowa + kasa za podpis) wolałbym, żeby przeznaczyć ją na młodego zawodnika, ale takiego który ma już jakieś doświadczenie ligowe. Bo Paweł raczej po pół roku braku granie nie wróci do super formy "ot tak". Poza tym jeśli mamy budować drużynę z myślą o przyszłości.. sami rozumiecie
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 21.08.2012, 15:20
Cytat:
Żadnych Brożków kaleków nam nie potrzeba.Jeden pokazał wczoraj co potrafi z Polonią drugi myśli o kasie, a w beznadziejnym Celticu nawet murawy nie powąchał.
Tylko, że ten jeden spędził ostatni okres w gabinetach lekarskich po ciężkiej kontuzji i jestem bliżej stwierdzić, że się odbuduje niż nie. Ten drugi mógł jeszcze siedzieć rok w Trabzonie i zarabiać tyle ile cała kadra Ruch Chorzów, Widzewa czy GKSu bo w niektórych klubach gra się na jednej pensji.

Co do Kurty to chyba nie widzieliście tych szmat, które wpuszczał w MESIE, tam to dopiero była komedia.

Cytat:
Przez całą swoją przygodę zagranicą pokazał, że jest za słaby nawet na ławkę.
Myślisz, że któraś z naszych ligowych gwiazd posadziłaby na ławce Yilmaza czy Alanzinho ? Sikroski, Piech ? Jankowski ? Większość z nich nawet nie wychyli nosa z polskiej ligi co dopiero do klubów z aspiracjami CL. Już nawet nie chcę komentować że większość piłkarz z naszej ligi nie ma żadnego pojęcia o grze w ataku pozycyjnym, nie potrafi zagrać prostej klepki.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 21.08.2012 o godz. 15:46.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 21.08.2012, 15:21
Ajax napisał(a):Wyświetl post

Ptaszki ćwierkają, że mamy pozbyć się Kirma wtedy może kupimy Brożka tylko po co nam on? Przez całą swoją przygodę zagranicą pokazał, że jest za słaby nawet na ławkę.
No tak, gdzie mu do asów typu Sikorski, czy Kamiński, ci pewnie walczyliby w Turcji o koronę króla strzelców.

Zwolennikiem Kirma nigdy nie byłem, ale pozbywanie się go tuż przed końcem okienka i pozostanie z dwoma skrzydłowymi (+ewentualnie Boguski i Quioto) nie byłoby zbyt mądrym posunięciem. Paweł jak najbardziej, ale nie zaniedbujmy innych formacji niż atak. Zresztą zdziwie się, gdyby jakikolwiek transfer miał jeszcze miejsce w tym okienku, zarówno z, jak i do klubu.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 21.08.2012, 15:27
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
Dawać Brożka, będzie i tak tańszy niż to drewno Piech . I jeszcze jedno ostrzeżenie dla Bednarza, jak jeszcze raz sprowadzi Łobodzińskiego do Wisły to nie chcę go widzieć w Krakowie. Po sezonie kontrakt się kończy Pawłowskiemu. Owszem można go sprowadzić, ale na takich warunkach jakie ma w Zagłębiu, a nie lepszych. Chce tu przyjść dla pieniędzy to dziękujemy (a w Zagłębiu za frytki nie gra). Moim zdaniem zanim złożymy ofertę za tego piłkarza to trzeba się 10 razy zastanowić. Ja bym wolał wykupić Maka i dać mu niższą pensję, niż podpisywać Pawłowskiego, a myślę, że Bednarz będzie z nim kombinował bo już nawet o tym wspominał.
Z kim i co będzie kombinował? Gadanie od rzeczy Bednarza bierzesz poważnie? Były jak zwykle pogłoski o Piechu, Jankowskim, Pawłowskim, Kupiszu itd. i jak zwykle nic. No może B złoży ofertę - 100tys euro i co to da?
A Paweł dostał pewnie połowę albo więcej kasy (casus Jaliensa) za przyszły sezon i stwierdził, że drugą połowę spróbuje zarobić grając, a nie wycierając ławkę na trybunach i dlatego rozwiązał.
Ostatnio edytowane przez arti : 21.08.2012 o godz. 18:07.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.08.2012, 17:33
Charlie napisał(a):Wyświetl post
No tak, gdzie mu do asów typu Sikorski, czy Kamiński, ci pewnie walczyliby w Turcji o koronę króla strzelców.
Akurat ten chłopak może rozwinąć się w klasowego napastnika, pod warunkiem, że będzie grał.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 21.08.2012, 18:51
Brać Brożka -> sprzedać Kirma

Na lewą jest obstawka jest Melikson, może być Garguła, Boguski jest Chrapek w razie czego, a Brożek by z Gienkiem ładną sieczkę w obronie rywala zrobili
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 21.08.2012, 19:48
palikot napisał(a):Wyświetl post
Brać Brożka -> sprzedać Kirma

Na lewą jest obstawka jest Melikson, może być Garguła, Boguski jest Chrapek w razie czego, a Brożek by z Gienkiem ładną sieczkę w obronie rywala zrobili

ja bym proponował sprzedać Kirma -> brać Mateusza Maka

pewnie koszt kontraktu Brożka + prowizja menago kosztowałaby więcej niż wykupienie Mateusza ( jego brak ma o wiele mniej talentu więc mógłby dalej siedzieć w Bełchatowie ).
Odpowiedz cytując
aphroditeN
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.08.2012, 20:10
Michał jest bardziej kontuzjogenny niż jego brat przez co kariera mu sie nie powodzi najlepiej. Wierz mi że Michał jest w stanie dorównać do poziomu Mateusza a ten jeszcze nie osiągnął optymalnej formy. Może pokaże coś w najbliższych meczach bo pewnie Kosa popauzuje z powodu urazu 'dwójki' (choć nie wiem na pewno). Kibicuje im i wierze w chłopaków bo są mi dobrze znani a to jak Mateusz ograł ostatnio naszych dwóch obrońców przypomniało mi jak w wieku 10-11 lat ogrywali juniorów V ligowej drużyny..
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 21.08.2012, 20:17
http://sport.wp.pl/kat,32282,title,W...caid=1f075#_=_

nie wiem, czy było. Masakra
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 21.08.2012, 20:52
DeadOrAlive napisał(a):Wyświetl post

było , Fakt i wszystko jasne , napisali tylko to co wiadomo od jakiegos czasu , że Kirm ma oferte i Melikson jest łakomym konskiem dla którego nei ma ofert

ps. Kirm GWIAZDA Wisły
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 21.08.2012, 21:29
Brać Brożka -> zostawić Kirma ->sprzedać Gargułe->brać kogoś z trio Mila ,Cetnarski,Kaźmierczak *-> a jak starczy kasy to Maki przy okazji *Zwłaszcza że w Śląsku niedługo może być wyprzedaż a GKS B przeżywa kryzys finansowy
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 21.08.2012, 21:29
DeadOrAlive napisał(a):Wyświetl post

Pilkanozna.pl też tak napisała też ze znakiem zapytania więc ch.ja wiedzą tak jak i fakt. Cóż... pozostało jeszcze 10 dni okienka.
Jose jak zwykle dał do pieca... sprzedać G... jest jeden problem potrzeba jeszcze jelenia (kupca) na tego grajka.
Ostatnio edytowane przez arti : 21.08.2012 o godz. 21:32.
Odpowiedz cytując
Pele_94
Member

Od: 07.2012

Stary 21.08.2012, 21:36
Jakby się zgodził na rozwiązanie kontraktu za mniejszą sume niż ma u nas zarobić sabotując nas swoją "grą" to by było dobrze. W ostatnim meczu miałem wrażenie, że Garguła do końca nie wie czy gra po naszej stronie czy swojego byłego klubu Bełchatowa. Swoją drogą bardzo podobała mi się gra Maka.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 21.08.2012, 21:36
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
Brać Brożka -> zostawić Kirma ->sprzedać Gargułe->brać kogoś z trio Mila ,Cetnarski,Kaźmierczak *-> a jak starczy kasy to Maki przy okazji *Zwłaszcza że w Śląsku niedługo może być wyprzedaż a GKS B przeżywa kryzys finansowy
Żartujesz?
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 21.08.2012, 21:41
Titto napisał(a):Wyświetl post
Żartujesz?
Spokojnie, to tylko Jose, on standardowo ma swój świat
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
aphroditeN
Senior Member

Stary 21.08.2012, 21:59
GKS nie przeżywa chyba żadnego kryzysu bo mają budżet 8 mln. W zeszłym roku mieli 10 baniek więc wydaje mi się że ten sezon przetrwają i zwiążą koniec z końcem bo tam wysokich kontraktów raczej nie ma.

Mila - 30 lat
Kaźmierczak - 30 lat
Cetnarski - 24 lata (a jest wg mnie najsłabszy z tej trójki)

Trzeba młodych, utalentowanych.. Mateusz Mak jeszcze lepiej niż na skrzydle gra w środku pola. Sprawą oczywistą sa jego warunki fizyczne które no, powiedzmy sobie szczerze nie są najlepsze do grania w środku grając dwójką defensywnych. Probierz miesza i gra jednym defensywnym i jednym ofensywnym. Jeżeli wsadzilibyśmy Maka na środek za Gargułe to mi się wydaje że szansa na prostopadłe podania ze środka pola wzrasta o ... 500%.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 21.08.2012, 21:59
Mili za rok się kończy kontrakt, wydaje mi się, że Orest z chęcią zamieniłby go na Gargułę

Co jak co, ale Mila pewien poziom gwarantuje, w przeciwieństwie do Garguły.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 21.08.2012, 22:06
Dać szansę Chrapkowi, a nie sprowadzać przepłaconych starych dziadów.
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 21.08.2012, 23:56
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Zważ na to, że jednak nie został. Mógł mieć dogadany klub już i dlatego rozwiązał, ale cały czas pozostaje wolnym zawodnikiem. Nie podpuszczaj lepiej.
Jednak Trabzon usilnie chciał się Brożka pozbyć, ciekawe czemu...

Ja Hajty niegdyś jako piłkarza, a obecnie jako trenera "nie trawię/-łem", ale w tym komentarzu akurat ma rację.

Powtórzę, sportowo Brożka i np. Frankowskiego czy Żurawia w jego wieku dzieli przepaść. Nie rozumiem stawiania na głowie wszystkiego, byle go zakontraktować.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 22.08.2012, 00:20
Titto napisał(a):Wyświetl post
Żartujesz?
i Kupisza
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Stary 22.08.2012, 01:23
No to jeżeli mamy szukać darmowych graczy pokroju Żurawskiego czy Frankowskiego za najlepszych czasów to powodzenia życzę.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 22.08.2012, 06:55
Kirm OK ale Maor za zadne skarby. Nie wierze aby pojawiła sie za Niego oferta, ktora usatysfakcjonowalaby klub. Gdyby tak mialo byc to moim zdaniem juz by go nie bylo.
http://wisla-krakow.przegladsportowy...139,1,727.html
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 22.08.2012, 07:43
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Kirm OK ale Maor za zadne skarby. Nie wierze aby pojawiła sie za Niego oferta, ktora usatysfakcjonowalaby klub. Gdyby tak mialo byc to moim zdaniem juz by go nie bylo.
http://wisla-krakow.przegladsportowy...139,1,727.html
masło maślane.... te pogłoski były juz poruszane tylko w róznych artkułach.Teraz sklecili troche z tego ,troche z tamtego i wyszło cos takiego..
Jeszcze bedzie tak,ze obaj zostana,i dojdzie Brozek i wtedy zamkniemy wszystkim złosliwe japy.
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 22.08.2012 o godz. 07:47.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów