The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Cichy
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.08.2012, 17:00
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
W ogólności bym się zgodził, ale spójrz kto ich dzisiaj rozłożyl na łopatki:

Mielcarz - Broź, Phibel, Abbes, Bartkowski - Alex, Dudek, Bartoszewicz, Kaczmarek - Okachi, Ben Difallah z ławki Stępiński, Rybicki, Pietrowski - to niemal same anonimy! Ja rozumiem, że piłkarze Śląska są koszmarnie przereklamowani, ale że aż tak?
Aż tak nie, ale w tym konkretnym przypadku dochodzą jeszcze cechy wolicjonalne. Z przyjemnością patrzyłem na tych ambitnych młodych chłopaków, którzy weszli z ławki Widzewa. Zwłaszcza, że za statyczne tło robili im przekonani o swojej zajebistości mistrzowie Polski.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.08.2012, 17:03
Miło popatrzeć na gębę Oresta wyrażającą: nie rozumiem o co chodzi.
Ja rozumiem i podpowiem: na emeryturkę czas.
Im szybciej Orest odejdzie, tym szybciej Śląsk w tym roku przestanie bronić się przed spadkiem
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 18.08.2012, 17:08
Cichy napisał(a):Wyświetl post
Aż tak nie, ale w tym konkretnym przypadku dochodzą jeszcze cechy wolicjonalne. Z przyjemnością patrzyłem na tych ambitnych młodych chłopaków, którzy weszli z ławki Widzewa. Zwłaszcza, że za statyczne tło robili im przekonani o swojej zajebistości mistrzowie Polski.
Ten mecz to idealny przykład jaka powinna być struktura płacowa oraz proporcje młodych do starych w składach naszych drużyn ligowych, a jak jakiś patałach uważałby, że zarabia za mało to niech jedzie na testy do Azerbejdżanu.

FraMat napisał(a):Wyświetl post
Miło popatrzeć na gębę Oresta wyrażającą: nie rozumiem o co chodzi.
Ja rozumiem i podpowiem: na emeryturkę czas.
Im szybciej Orest odejdzie, tym szybciej Śląsk w tym roku przestanie bronić się przed spadkiem
Niech się bronią - ważne żeby od europejskich pucharów trzymali się daleko.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 18.08.2012, 17:28
Piech potwierdza że poprzedni sezon był tylko małym wybrykiem z jego strony. Dla mnie są piłkarze bardziej zasługujący na grę w reprezentacji PZPN
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 18.08.2012, 17:28
Orest daj sobie już spokój z trenowaniem i baw wnuki. Szkoda Śląska, ale to co dzisiaj pokazali z ogórami z Łodzi woła o pomstę do nieba. Straciłem 90 minut życia oglądając to badziewie.
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 18.08.2012, 17:39
Co dograł ten Węgier z długim nazwiskiem do Ślusarkiego to nie mam pytań Oo
P.S. Ale fryzjera musi zmienić, bo coś mu krzywo poszło XD
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 18.08.2012, 17:42
Nowe nabytki Amiki niestety potrafią kopać piłkę
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 18.08.2012, 17:54
amica wygrywa ten mecz agresją, zaangażowaniem, siłą i szybkością. Taki styl Ruchu z poprzedniego roku.
Wygrywa też tym love...cos tam w składzie, który robi różnicę.
I pomyślec, ze ten zespół przegrał w dwumeczu z jakims skandynawskim nonamem. To obrazuje poziom naszej ligi

Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 18.08.2012, 17:59
Jedno trzeba przyznać, od kilku sezonów Amica trafia z przynajmniej jednym transferem. Lewandowski, Stilic, Kriwec, Rudnevs, Tonev a teraz ten krzywo ścięty.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 18.08.2012, 18:10
Dobra dobra. Na Puchar Polski byli za krótcy to lepiej się wstrzymajcie z gloryfikowaniem amici
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 18.08.2012, 18:11
FraMat, bez przesady. Rok temu Legia zasluzenie wyeliminowala Spartaka, a przeciesz wszyscy wiemy ze nie ma porownania miedzy polska a rosyjska liga. Tak samo jak wszyscy wiemy ze na 10 dwumeczow Legii ze Spartakiem 7-8 zakonczyloby sie zwyciestwem Spartaka.

To samo jest w tym przypadku. Lech dostal 3-1 od szwedow, ale rownie dobrze jakby teraz powtorzyli dwumecz to wynik moglby byc odwrotny. W 2010 roku dostali becki od Sparty by potem wygrac z Dnipro. Wyciaganie wnioskow na podstawie dwoch meczow to amatorka w czystej postaci.

Lige szwedzka bronia wyniki... ktorych nie ma. Zakladajac ze w tym sezonie cos pokaza to na przestrzeni 5 ostatnich lat beda mieli jeden fajny sezon. My, zakladajac ze nie pokazemy juz nic, bedziemy mieli 3 sezony. 1 z 5 a 3 z 5, to jednak nie to samo. Nieprawdaz?

Ergo, ani liga szwedzka nie jest lepsza od naszej, ani AIK nie jest lepszy od Lecha. Co oczywiscie nie zmienia tego ze nasza liga jest slaba, oraz tego ze Lech jest slaby.

P.S
Ruch i Slask to dramat. No ale to w sumie zadna niespodzianka. Wyniki z poprzedniego sezonu byly grubo ponad stan. Ot, Bakero w Lechu, kontuzje + karuzela trenerska u Nas, Skorza w Legii (wiosna) i... to wystarczylo.
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 18.08.2012 o godz. 18:15.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 18.08.2012, 18:14
syryls napisał(a):Wyświetl post
Piech potwierdza że poprzedni sezon był tylko małym wybrykiem z jego strony. Dla mnie są piłkarze bardziej zasługujący na grę w reprezentacji PZPN
Kilka ostatnich meczów potwierdza tezę, a cały poprzedni sezon jest niemiarodajny. Genialne.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 18.08.2012, 18:22
jova napisał(a):Wyświetl post
Kilka ostatnich meczów potwierdza tezę, a cały poprzedni sezon jest niemiarodajny. Genialne.
Tak tez może być. Zieńczuk raz na pięć lat ma sezon konia. Piech miał dużo szczęścia w sezonie poprzednim i wsparcie ekipy, ktora stanowiła zespół. Kiełbasa kiedyś był królem strzelców. Przez jeden sezon strzelał w najwyższej klasie rozgrywkowej

Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 18.08.2012, 18:31
zamiast sie podniecac jednym jak narazie - jedynym meczem Amiki to spojzcie chlopcy na dramatyczna postawe Ruchu - zwlaszcza w obronie
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 18.08.2012, 18:40
Tak tez może być. Zieńczuk raz na pięć lat ma sezon konia. Piech miał dużo szczęścia w sezonie poprzednim i wsparcie ekipy, ktora stanowiła zespół. Kiełbasa kiedyś był królem strzelców. Przez jeden sezon strzelał w najwyższej klasie rozgrywkowej
A potrafisz to ocenić z perspektywy czasu, na podstawie lat, a nie kilku spotkań. Piech zaraz może złapać formę i zaliczyć kolejny dobry rok. Ocenianie tego, czy mu to się uda, czy nie, na podstawie początku obecnego sezonu, jest bezsensowne.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 18.08.2012, 18:41
- Przegraliśmy mecz, którego nie musieliśmy przegrać. Sytuacje, jakie obie drużyny stworzyły sobie w pierwszej połowie nie wskazywały na to, że czeka nas porażka. Po strzeleniu pierwszej bramki Widzew zaczął grać swobodniej, a po drugiej miał już duży komfort. My graliśmy schematycznie, tak, aby piłka była tylko pod polem karnym przeciwnika i narażaliśmy się na kontry. Wygrała drużyna, która w pewnych momentach wykazała, nie chcę powiedzieć, że więcej ambicji, ale na pewno miała więcej szczęścia - ocenił Orest Lenczyk.
Dziadek pieprzysz jak mało który trener.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 18.08.2012, 18:45
jova napisał(a):Wyświetl post
A potrafisz to ocenić z perspektywy czasu, na podstawie lat, a nie kilku spotkań. Piech zaraz może złapać formę i zaliczyć kolejny dobry rok. Ocenianie tego, czy mu to się uda, czy nie, na podstawie początku obecnego sezonu, jest bezsensowne.
To prawda. Obiektywnie rzecz biorąc. Jednak dla mnie Piech jest takim drugim Piechną i jego wartość oceniam subiektywnie... Byc może nie mam racji, ale nikt nigdy mnie nie przekona, że Piech to dobry napastnik. Jestem gotów nawet narazić się na śmieszność, ale nie przekona mnie do Piecha nawet ewentualne jego przejście do Barcelony.

Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 18.08.2012, 18:47
A mi tam szkoda Podbeskidzia. Nie mam nic do Jagi ale po prostu chciałem zobaczyć minę Hajty. Nie wiem co mówił na konferencji prasowej ale z pewnością była gadka jak on to ma zespół że hoho. Zobaczymy co dalej pokaże Amica, ten Węgier mam nadzieję że nie stanie się nowym objawieniem ligi( objawieniem ma być Sikorski Wróżka Lukrecja za 4,99 mi powiedziała więc wiem)
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 18.08.2012, 19:07
To prawda. Obiektywnie rzecz biorąc. Jednak dla mnie Piech jest takim drugim Piechną i jego wartość oceniam subiektywnie... Byc może nie mam racji, ale nikt nigdy mnie nie przekona, że Piech to dobry napastnik. Jestem gotów nawet narazić się na śmieszność, ale nie przekona mnie do Piecha nawet ewentualne jego przejście do Barcelony.
Piechna to trochę inny typ napastnika. Piech to nie jest typ egzekutora uzależnionego od dobrych podań. Jest raczej jak Sikorski gdy był w Górniku. Wyróżnia się głównie cechami wolicjonalnymi, a nie techniką. Jesli będzie w formie, ustrzeli te 8-10 goli w sezonie i pomoże zespołowi zdobyć drugie tyle. Wiadomo, że to nie jest żadna gwiazda, ale w warunkach naszej ligi to jednak ciekawy, przydatny zawodnik.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 18.08.2012, 19:46
Witam po długiej przerwie

Chcialem na początek zapytać wyznawców Piechniczka, czy mają już satysfakcję z " Teraz Polska" i jej piłkarzy ?
Ruch Chorzów w pucharach zaliczył ekstremalną nauczkę od antypodów europejskiej pilki a nie mniej polski Śląsk został wypucharowany przez jeszcze większe antypody europejskiej piłki. Na pól polska Amica też nie dała rady i tylko sensowni Serbowie z Legii uratowali honor polskiej piłki , ale nie piłkarzy czy myśli szkoleniowej .

Zaczyna się kolejna ekstraklasa piłkarska w Polsce lecz trochę inna niż zawsze, bo nie pasująca swoimi stadionami do jej marności piłkarskiej, tym razem na korzyść stadionów, które od czasu do czasu okraszą nieliczne rodzynki w tym marnym polskim zakalcu, takie jak Luboja czy Melikson, wcale nie rozchwytywani w Europie. Ale za to Wisła stara się o Brożka, powracającą na kopach z Europy, gwiazdę niebyłą, bo Sikorski wykorzystał już swoje szczęście w lidze do cna ( wybór niesamowity). Brawo Cupiał i Bednarz, za pogoń w ślady Ruchu Piechniczka czy Śląska Leńczyka. Tani mistrz czy wicemistrz, ale polski a nie ińszy i polskie ekstra puchary europejskie.

Piłkarze polscy ( nie mylić ze sportowcami ), wspierani ze wszelkich stron publiczną kasą, czy to poprzez miliardy stadionowe czy miejskie własności klubowe ( połowa klubów polskich jest finansowana przez budżety publiczne ) czy to kibiców, raczej nie zainteresowanych jakością piłki polskiej - powinni być w/g antykomentatorów piłkarskich, chronieni przez kolejne kilkadziesiąt lat, aby nie zniszczyć w Polsce, jedynego i niepowtarzalnego skansenu piłkarskiej Europy ( komentator Wieszczycki o polskich piłkarzach i jego apel aby dać im czas itd.).
Proponuję ściepę narodową na fundusz ochronny polskich parapiłkarzy i uznanie przez UEFA w porozumieniu z UNESCO - polską ekstraklasę, za europejski rezerwat antypiłki nacjonalistycznej, gdzie forma stadionowa przerasta treść piłkarską, pod patronatem polskich miliarderów jak Cupiał, Walter, Solorz itp. mecenasi sztuki antypiłkarskiej

No to wracamy do gry.

Ps.

Ja będąc właścicielem polskiego klubu ekstraklasy, nie zapłaciłbym 99 % polskich kopaczy czy trenerów, kontraktu większego od amatorskiego tj. w granicach kilku tysięcy zł miesięcznie a tym wybijającym się piłkarzom, wyrównałbym kontrakty do reszty moich zagranicznych piłkarzy z sensem, dopiero po kilku latach potwierdzenia swojej rzeczywistej, wysokiej wartości, zwłaszcza na boiskach pucharowych. Dalsza eskalacja pensji dla polskich parapiłkarzy i paratrenerów, zaowocuje ewenementem na skalę światową, gdzie bubel stanie się normą na wieki w tym naszym pięknym kraju, który zafundował tej miernocie piłkarsko-ludzkiej, jedne z najnowocześniejszych stadionów na świecie i to w ilości hurtowej czyli ogólnokrajowej. Nie ma innego sposobu, jak natychmiastowe ukrócenie tego haniebnego procederu przepłacania polskiej degrengolady piłkarskiej i zmuszenie jej do konkurencji ze światem piłkarskim, tak u siebie w klubach, jak i w konkurencji z klubami zagranicznymi, czy to na boisku, czy to w transferach z klubu polskiego do zagranicznego.
Drugim sposobem jest presja kibiców na jakość polskiej piłki. Od wygwizdywania fackujących z nieudacznictwa Pawełków, po absencję stadionową, aż do czasu wkroczenia polskiej piłki na drogę normalności europejskiej.
Ostatnio edytowane przez kot : 19.08.2012 o godz. 10:44.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 18.08.2012, 19:52
gigant napisał(a):Wyświetl post
Jedno trzeba przyznać, od kilku sezonów Amica trafia z przynajmniej jednym transferem. Lewandowski, Stilic, Kriwec, Rudnevs, Tonev a teraz ten krzywo ścięty.
Może oni tych piłkarzy faktycznie obserwują przed transferem przez jakiś dłuższy okres czasu ?
..
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 18.08.2012, 20:51
Amica robi najlepsze transfery z całej ligi, trzeba to obiektywnie przyznac : Lewandowski, Stilic , Rudniev, teraz ten murzyn i Lovrencics , maja najlepszy skauting
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 18.08.2012, 20:55
Trałka, Ubiparip, Kasprzik, Kiełb, Wołąkiewicz...
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Stary 18.08.2012, 21:08
Blaszczu16, podaj klub ktory robi lepsze transfery w lidze.
Odpowiedz cytując
Jose
Banita

Od: 04.2012

Stary 18.08.2012, 21:11
Skoro Amica robi takie dobre transfery to powiedzcie mi dlaczego jej wyniki od czasów AmicoLeha to: 6, 4, 3, 1, 5, 4 podczas gdy poza ich sezonem mistrzowskim to nawet krytykowana Legia za zarządzanie jest zawsze wyżej od nich. Skoro te transfery są tak dobre to czemu wyniki tak słabe?
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 18.08.2012, 21:22
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
Blaszczu16, podaj klub ktory robi lepsze transfery w lidze.
Wisła Kraków
Ludzie się brandzlują nad Amicorzem, a przyjdą następne kolejki, będzie w....... i znów będzie zmiana nastrojów.niebiescy sa w zajebistym kryzysie od jakiegoś czasu.
Na moje oko szykuje się bitwa o środek tabeli.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Stary 18.08.2012, 21:25
Jose
Nikt nie powiedzial ze robi dobre transfery, tylko ze robi najlepsze z polskiej ligi.

Cytat:
Skoro te transfery są tak dobre to czemu wyniki tak słabe?
W europie Lech ma (mial?) lepsze wyniki od Nas i od Legii.

Pablo84, ile my dobrych transferow zrobilismy na przestrzeni ostatnich 4-5 lat? Ile w tym czasie mielismy wtop transferowych?
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 18.08.2012 o godz. 21:28.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 18.08.2012, 21:32
Widzę, ze legenda Stillica nawet tu panuje Chłop na początku swojego transferu do Lecha faktycznie zagrał parę świetnych piłek, oczywiście dziennikarze od razu podchwycili temat i "ochy" i "achy" posypały się w stronę tego zawodnika. Jego legenda już dawno wyprzedziła jego umiejętności, nawet po transferze do Karpaty Lwów nadal twierdzicie, że jest fantastyczny - co bierzecie? Krwiets? Podobny przypadek do Stillica, skoro jest takim zajebiaszczym transferem to co on teraz robi w Jiangsu Shuntian? Rudnev i Lewandowski - zgoda - świetne transfery. Reszta dobrze jeszcze piłki nie kopnęła, ale już po 1 meczu wiadomo - są fantastyczni. Później się okaże, że takie piłki potrafią zagrywać raz na sezon, ale na legendzie pojadą dalej, pewnie do jakiegoś Jiangsu Sainty czy innego Shanghai Shenxin.

Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
Pablo84, ile my dobrych transferow zrobilismy na przestrzeni ostatnich 4-5 lat? Ile w tym czasie mielismy wtop transferowych?
Marcelo, Melikson, Genkov, Pareiko, Pablo Alvarez, Chavez, Biton, Siwakow + stawiam że Qiuoto będzie wzmocnieniem.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 18.08.2012 o godz. 21:51.
Odpowiedz cytując
transmisje
Member

Od: 05.2010

Stary 18.08.2012, 21:42
Kebba Ceesay
Gergő Lovrencsics wypożyczenie

Aleksandar Tonev
Marciano Bruma zapchajdziura na obronie przez kontuzje.

Vojo Ubiparip
Artem Rudnev
Joël Tshibamba
Sergey Krivets
Jan Zapotoka

Haris Handzic
Fenan Salcinovic
Jasmin Buric
Ivan Turina
Semir Stilic
Manuel Arboleda

Luis Henríquez
Ivan Djurdjevic
Hernán Rengifo
Anderson Cueto
Emilian Dolha

Kristian Dobrev tylko wypożyczenie
Dimitrije Injac
Zlatko Tanevski
Henry Quinteros

Dolhe, Arbolede, Tshibambe odliczyć bo grali w lidze Polskiej. To tylko te zagraniczne.

Do tego:
Lewandowski, Chrapek, Mikołajczak, Bandrowski, Peszko, Gancarczyk, Kasprzik, Slusarski, Kielb, Wichniarek, Tralka.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 18.08.2012, 21:59
Ruch bez formy ale... takie właśnie Ruchy trzeba przejezdzac walcem jesli chce sie cokolwiek osiagnac.
Rok temu tez zaczynali od pogromow...
Pierwszy krok zrobili, zobaczymy co zdziala reszta mocarzy pomijajac Sląsk.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów