The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.08.2012, 17:54
Serio znowu ta dyskusja? Ona jest co, cokwartalna?

Była już. Zwolennicy zmniejszania ligi przegrali. EOT.

Dobry mecz w Szczecinie, piękna bramka Andradiny. W przeciwieństwie do zeszłego sezonu, beniaminek nie dostaje tradycyjnego przywitania solidnymi batami, aczkolwiek Zagłębie piłkarsko jest mimo wszystko lepsze. Nawet niezły poziom meczu by był, gdyby nie duża ilość błędów po obu stronach, ale ogląda się fajnie
Legionista
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 17.08.2012, 18:38
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Serio znowu ta dyskusja? Ona jest co, cokwartalna?

Była już. Zwolennicy zmniejszania ligi przegrali. EOT.

Dobry mecz w Szczecinie, piękna bramka Andradiny. W przeciwieństwie do zeszłego sezonu, beniaminek nie dostaje tradycyjnego przywitania solidnymi batami, aczkolwiek Zagłębie piłkarsko jest mimo wszystko lepsze. Nawet niezły poziom meczu by był, gdyby nie duża ilość błędów po obu stronach, ale ogląda się fajnie
Fakt, mecz ładny
Nie wiesz może kto współkomentuje z Matim Brokiem?

Oj Zagłębie wraca do dawnej formy!
Znowu dobra wiosna i wpierdziel na jesień.
Chyba już z 3 sezon z rzędu jak nie lepiej.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 17.08.2012, 18:47
Adamski chyba.

Pogoń nauczyła się podawać na wolne pole na skrzydła i nie dośrodkowywać na pałę stamtąd i im co nieco wychodzi.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 17.08.2012, 18:48
Zagłębie przejechane przez szczecinski walec. Znowu podobny scenariusz jak rok temu jesli chodzi o Zaglebie.
Wynik mimo wszystko cieszy bo nastawialem sie na ciezki mecz a tutaj...mila niespodzianka.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.08.2012, 19:21
Zagłębie stało i czekało na wyrok, ale trudno nie pochwalić Pogoni. Żadna z 4 bramek nie była przypadkowa. Piłki Andradiny niewiarygodnie wypieszczone. Bramka z rzutu wolnego nieprzeciętnej urody, ale mnie bardziej podobało się trafienie na 4-0. Akcja piękna, płynna i perfekcyjnie przeprowadzona z nieoczywistym wykończeniem.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 17.08.2012, 19:50
Akustyka na Piascie jest niezła, mam nadzieje ze jednak gości beda tam wpuszczać.
Ciekawi mnie tez gra Iwana, jakoś do tej pory nie miałem czasu i ochoty mu sie przyglądać pod względem piłkarskim.

Piast narazie jednak gra słabo. Ale jednak walnal fartownego gola.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 17.08.2012 o godz. 20:00.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 17.08.2012, 20:00
Lol takie zabawne porównanie mi przyszło do głowy. Edi jest w polskiej lidze takim wymiataczem jak Alex w Turcji.
Jaka liga taki brazylijski gwiazdor
Ostatnio edytowane przez tofik : 17.08.2012 o godz. 20:06.
..
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 17.08.2012, 20:09
Pierwszy mecz i już mamy "jajo". Zagłębie, które słusznie jest upatrywane na czołowe miejsca dostaje lanie w Szczecinie. Cała nasza kopana...
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.08.2012, 20:20
Kurcze miałem nie oglądać tych badziewiaków ale dosyć ciekawy mecz w Gliwicach.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.08.2012, 20:25
A ja wszystko oglądam. Brak polskiej piłki?
Górnik gra dość ładnie. Nawałka coś tam z nimi robi. Ładnie rozgrywają pilkę, tylko napastników mają beznadziejnych. Chociaż jak ci się kiedyś ogarną i zaczną wykorzystywac sytuacje, strach się bać. Podejrzewam, ze jak nie dzisiaj, to przełamią sie w meczu z Wisłą
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 17.08.2012, 20:27
FraMat napisał(a):Wyświetl post
A ja wszystko oglądam. Brak polskiej piłki?
Górnik gra dość ładnie. Nawałka coś tam z nimi robi. Ładnie rozgrywają pilkę, tylko napastników mają beznadziejnych. Chociaż jak ci się kiedyś ogarną i zaczną wykorzystywac sytuacje, strach się bać. Podejrzewam, ze jak nie dzisiaj, to przełamią sie w meczu z Wisłą
Można kpić, bo braki są widoczne jak na dłoni, ale mecz w Gliwicach ogląda się całkiem przyjemnie. Dosyć szybkie akcje i sporo otwartej gry.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.08.2012, 20:30
Nie oglądałem meczu Pogoń-Zagłębie,ale muszę przyznać Pogoń zmiotła i to dosłownie Zagłębie O.o Czyżby nasza liga przestała być nudna? W sumie to tylko pierwsza kolejka....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 17.08.2012, 21:12
No właśnie dwa pierwsze mecze może poziomem nie powalają, ale robią dobre wrażenie. Gdyby grający u nas piłkarze byli w stanie wejść na ten "level" wyżej i przestali popełniać tak żenujące błędy jakie im się czasem przytrafiają z absolutnie nieprzyzwoitą częstotliwością, to takie mecze mogłyby wręcz w pewnym sensie robić za wizytówkę - dobre spotkania średniaków.

Co do Zagłębia - no nie chcę mówić, że skoro wcześniej się nie wypowiadałem (bo nie wypowiadałem się tu od dawna) to teraz będę zgrywał mądrego, że można było się spodziewać Przed meczem też dawałem Zagłębiu zwycięstwo w ciemno i spodziewałem się po nich solidnej walki o wysokie lokaty w lidze. Prawdę mówiąc jednak... no to są nadal ci sami piłkarze, którzy przez jakiś rok robili za jedne z największych ciot naszej ligi. Niby dobrzy jak na nasz ligowy poziom, ale każdemu czegoś brakuje i jako ekipa są po prostu dziurawi i kompletnie niepewni. No ale wiosna w zeszłym sezonie pokazuje ich potencjał... W każdym razie fajny mecz, Pogoń pokazała że nie wchodzi do ekstraklasy obwoźną dystrybucją punktów.

Pomimo wyniku, nie przekonuje mnie za to Piast. Zarówno Pogoń, Zagłębie jak i teraz Górnik grają jakoś tak... no bardziej ekstraklasowo. Piast gra jak grają drugo czy trzecioligowe ekipy w Pucharze Polskim z mocnymi ekstraklasowymi zespołami. Czasem się w ten sposób urywa punkty, czasem się wygra jakiś mecz, ale tego ciągnąć się nie da przez cały sezon. Albo się poprawią, albo będą skazani na walkę o utrzymanie. Sam mecz natomiast w sumie fajny
Legionista
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 17.08.2012, 21:16
I zaczyna się nieudolność sędziów! Górnik prezentuje się lepiej ale szlak człowieka trafia jak taki pajac z gwizdkiem psuje widowisko
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 17.08.2012, 21:19
OCB z koszulkami Piasta "Cecylia"?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 17.08.2012, 21:48
Tej Cecylii wszędzie pełno

http://www.garnek.pl/wiollaa/2314854...e-cecylia-fans
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.08.2012, 22:00
Bonin jak odżył u Paprykarzy,grał jak za dawnych czasów u scyzoryków a już wieeelu z Was położyło na nim krzyżyk
Ostatnio edytowane przez AYALA : 17.08.2012 o godz. 22:09.
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 18.08.2012, 04:53
Mahazel888 napisał(a):Wyświetl post
Dodałbym jeszcze kondycji.Ćwiczenia z piłkami lekarskimi na salce i jesteś w środku tabeli, dodajesz do tego ambicję i grasz w pucharach + szczęście jesteś mistrzem.
Startujesz w pucharach, bo granie to za duzo powiedziane w przypadku takiego Ruchu.Zeby tam dluzej pograc trzeba jednak umiec grac w pilke.Dzis np Zaglebie gralo, Pogon strzelala gole, w tej lidze kazdy wynik jest mozliwy, wszyscy sie tu znaja i wiedza jak grac przeciwko sobie, czesto decyduje przypadek, dyspozycja dnia, pozniej w pucharach widac roznice, tu wszystko sie zgadza, tylko te nasze kluby, ktore mialy drozszych lepiej wyszkolonych pilkarzy tam zaistnialy.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 18.08.2012 o godz. 04:58.
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 18.08.2012, 05:14
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Kurcze miałem nie oglądać tych badziewiaków ale dosyć ciekawy mecz w Gliwicach.
Co bylo takiego ciekawego w tym meczu, beznadziejnie slaby Piast,ktory tyle sie zapowiadal ofensywnej gry, a uciekl na swoja polowe, i Gornik ktorego napastnicy dawali popis nieudolnosci strzeleckich.Jezeli taki Bemben , ktory ma z 15 kg nadwagi i ledwo sie rusza, robi akcje skrzydlem po ktorych padaja gole, to swiadczy to tylko o slabosci Piasta.Zreszta czego sie spodziewac po zespole, ktory na hiszpanach z 3 ligi buduje druzyne.Jak z Gornika odejdze Nakoulma, to wiele lepsi od tego Piasta nie beda, bo na tych z Gliwic szkoda pradu.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 18.08.2012 o godz. 05:20.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 18.08.2012, 08:06
A jednak Dwaliszwili zostaje w Polonii. Z Ukraincami nie porozumiał sie w sprawie indywidualnego kontraktu a Legia nie ma nawet 100tys aby go wykupic. Skoro tez nie kupiła go Jagiellonia ani Slask to znaczy, ze tez nie maja kasy na transfery a 100tys to nie jest jakas wysoka cena. Ciekawe jak teraz Polonisci beda sie prezentowac gdy nie naciska na nich z gory Wojciechowski. Granie pod presja prezesa na pewno im nie pomagała.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 18.08.2012 o godz. 08:09.
Odpowiedz cytując
bukaj22
Member

Od: 07.2011

Stary 18.08.2012, 08:27
Powiem , że te dwa wczorajsze mecze dało się obejrzeć i nie zasnąć. Dość szybko grała Pogoń z Zagłębiem i obie ekipy stworzyły dobry mecz. Piękna bramka Ediego z wolnego jak dla mnie bramka kolejki , bo wątpię , by ktoś ładniej strzelił :}

Zagłębie zawiodło , ale na pewno na tak wysoką porażkę nie zasłużyło.

Pierwsza kolejka przeważnie jest w miarę udana w naszej lidze , bo grajkom jeszcze jako tako chcę się grać. Pozniej jest gorzej...

Wg mnie faworyta do MP nie ma i każdy może wygrać z każdym. W lidze gra dużo młodych chłopaków i z jednej strony jest , to dobre , bo młodzi powinni wnieść trochę fantazji i większego biegania. Z drugiej jednak strony , gdy gra za dużo młodych chłopaków , to poziom ligi nie ma prawa być wyższy.

Co do Polonii , to teoretycznie powinno grać im się łatwiej bez presji Józka i kto wie czy dzięki temu nie będą wysoko w lidze. Jak będzie w praktyce zobaczymy , bo z naszymi kopaczami , to nigdy nic nie wiadomo. :}
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 18.08.2012, 10:10
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
A jednak Dwaliszwili zostaje w Polonii. Z Ukraincami nie porozumiał sie w sprawie indywidualnego kontraktu a Legia nie ma nawet 100tys aby go wykupic. Skoro tez nie kupiła go Jagiellonia ani Slask to znaczy, ze tez nie maja kasy na transfery a 100tys to nie jest jakas wysoka cena. Ciekawe jak teraz Polonisci beda sie prezentowac gdy nie naciska na nich z gory Wojciechowski. Granie pod presja prezesa na pewno im nie pomagała.
Legia bedzie czekala czy awansuje do LE, raczej 100 tys nie jest klopotem tez dla Slaska czy Jagielloni tylko kontrakt wysoki dla pilkarza.Podobno Wojciechowski mial mu placic 400 tys euro za sezon.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.08.2012, 10:34
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Przecież tutaj nie chodzi o 100 tys. euro na wykupienie tylko o kontrakt indywidualny. Nikt nie da Gruzinowi tyle ile ma teraz u Józka. O że chłop widać liczyć umie, nie chce wiele mniej zarabiać. Nawet kosztem realnej szansy walki o MP i gry w europejskich pucharach (vide Legia).

No ale dla nas jest to dobra wiadomość, bo grając w Legii byłby na pewno jej wzmocnieniem a Polonia moim zdaniem nie będzie wielkim zagrożeniem. Nie wspominając już o tym, że Dwaliszwili od kilku tygodni jeździ tylko po klubach i negocjuje, a nie trenuje. nie ma za sobą okresu przygotowawczego więc tę rundę może mieć bardzo słabą.. No ale jak będzie, okaże się wkrótce
Odpowiedz cytując
matt_1906
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 18.08.2012, 11:25
QBAS napisał(a):Wyświetl post
Przecież tutaj nie chodzi o 100 tys. euro na wykupienie tylko o kontrakt indywidualny. Nikt nie da Gruzinowi tyle ile ma teraz u Józka. O że chłop widać liczyć umie, nie chce wiele mniej zarabiać. Nawet kosztem realnej szansy walki o MP i gry w europejskich pucharach (vide Legia).

No ale dla nas jest to dobra wiadomość, bo grając w Legii byłby na pewno jej wzmocnieniem a Polonia moim zdaniem nie będzie wielkim zagrożeniem. Nie wspominając już o tym, że Dwaliszwili od kilku tygodni jeździ tylko po klubach i negocjuje, a nie trenuje. nie ma za sobą okresu przygotowawczego więc tę rundę może mieć bardzo słabą.. No ale jak będzie, okaże się wkrótce
myślę że to nie to że Legia nie ma 100k E tylko Wojciechowski chce 50% od następnego transferu...
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 18.08.2012, 12:06
chodzą nawet słuchy, że zażyczył sobie 85% kwoty od następnego transferu.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 18.08.2012, 14:37
On ma całą kartę przetargową Gruzina i kogoś tam jeszcze.
Odpowiedz cytując
Przemas
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 18.08.2012, 16:13
co ten Śląsk wyprawia to jest niepojęte...
Lengyel, Magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát!

Nasz naród jak lawa
Z wierzchu zimna i twarda, sucha i plugawa
Lecz wewnętrznego ognia sto lat nie wyziębi
Plwajmy na tę skorupę i zstąpmy do głębi...

Adam Mickiewicz "Dziady cz. III"
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.08.2012, 16:45
Im szybciej Śląsk wy.......i Lenczyka, tym dla nich lepiej. Nie tylko za to JAK ten zespół gra, ale przede wszystkim KIM gra, bo to też "zasługa" Lenczyka.

Dramat Śląska polega na tym, że nawet duet trenerski Mourinho - Guardiola nie nauczyłby grać w piłkę Wasiluka, Patejuka, Kowalczyka, Jodłowca, Kaźmierczaka czy Cetnarskiego. Sprzątanie po Lenczyku będzie trwało boleśnie długo...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 18.08.2012, 16:50
Przeciez ten wynik można było w ciemno postawić , Śląsk jest po prostu słaby jak barszcz , nie załapią się w tym roku do czołowej 5 ligi jak mają grać tak jak grają .
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 18.08.2012, 16:53
Cichy napisał(a):Wyświetl post
Im szybciej Śląsk wy.......i Lenczyka, tym dla nich lepiej. Nie tylko za to JAK ten zespół gra, ale przede wszystkim KIM gra, bo to też "zasługa" Lenczyka.

Dramat Śląska polega na tym, że nawet duet trenerski Mourinho - Guardiola nie nauczyłby grać w piłkę Wasiluka, Patejuka, Kowalczyka, Jodłowca, Kaźmierczaka czy Cetnarskiego. Sprzątanie po Lenczyku będzie trwało boleśnie długo...
W ogólności bym się zgodził, ale spójrz kto ich dzisiaj rozłożyl na łopatki:

Mielcarz - Broź, Phibel, Abbes, Bartkowski - Alex, Dudek, Bartoszewicz, Kaczmarek - Okachi, Ben Difallah z ławki Stępiński, Rybicki, Pietrowski - to niemal same anonimy! Ja rozumiem, że piłkarze Śląska są koszmarnie przereklamowani, ale że aż tak?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów