The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.08.2012, 21:00
tomo napisał(a):Wyświetl post
Wiem wiem gazeta.pl

http://www.sport.pl/sport/10,67450,1...__Jak_mam.html

Nie do uwierzenia, że gościowi się tak w głowie przewróciło.
Ale o chvj Kubie chodzi? O co on się spina? Na początku odpowiada dziennikarzowi że chciałby zostać kapitanem, a potem go opieprza, że mu coś w "usta wkłada"? Niech wyluzuje gumkę w majtkach i się tak nie spina. Pismaki niech piszą co chcą. I tak od tego nie ucieknie żaden piłkarz. Jak będzie Kuba się tak nerwował na żurnalistów, to nie będzie miał łatwego życia w mediach. Widać po EURO akcja z biletami nic go nie nauczyła. Zamiast skupić się na tym co jest najważniejsze, to on obraża się o głupoty.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.08.2012, 21:38
jova napisał(a):Wyświetl post
Ło Jezu. Nasze ostatnie rozmowy chyba cię zabolały, skoro próbujesz takich żenujących wycieczek osobistych.
Nie ostatnie, tylko sprzed kilku lat. I nie zabolały, tylko zirytowały.

Jest tu jeszcze parę osób które pamiętają jaki był z Ciebie polew ilekroć pojawiło się nazwisko Rumuna. Ktoś pisał Petrescu - po chwili pojawiał się jova i dawał do pieca.

Luz, teraz mamy Probierza, a nie jakiegoś tam zadufanego w sobie Rumuna czy Holendra. Przy nim przynajmniej żaden piłkarz nie będzie narzekał na treningi, a to przecież najważniejsze.

Najbardziej jednak mnie wkurza, że trener który realnie mógł coś zdziałać w naszych warunkach został potraktowany jak szmata, ku radości tobie podobnych znawców. Do dziś w polskiej prasie funkcjonuje on w kontekście: "Petrescu = Wisła to frajerzy".
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.08.2012 o godz. 21:47.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 14.08.2012, 21:39
Dla usprawiedliwienia Kuby można napisać, że wcale nie wygląda na zachwyconego tą rozmową i w końcu nie wytrzymał. Wiem, że to jego obowiązek, ale każdy jest tylko człowiekiem i każdemu mają prawo puścić nerwy.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.08.2012, 22:00
Petrescu opuścił Kubań, mimo, że miał klauzulę odejścia opiewająca na 15 mln eurów. Nie wiem na jakiej zasadzie klub zgodził sie na jego odejście. Prawdopodobnie uznano, że wszycy potrzebują święzej krwi. Dan, nowego klubu, Kubań, nowego trenera. Nowym trenerem Kubania będzie chyba Juirij Krasnojan z Anży Machaczkała.
Strona Dynamo informuje, że trwają negocjacje z kilkoma trenerami, choć Walerij Gazajew odrzucił już ich ofertę.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 14.08.2012, 23:06
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie ostatnie, tylko sprzed kilku lat. I nie zabolały, tylko zirytowały.
Jest tu jeszcze parę osób które pamiętają jaki był z Ciebie polew ilekroć pojawiło się nazwisko Rumuna. Ktoś pisał Petrescu - po chwili pojawiał się jova i dawał do pieca.
Luz, teraz mamy Probierza, a nie jakiegoś tam zadufanego w sobie Rumuna czy Holendra. Przy nim przynajmniej żaden piłkarz nie będzie narzekał na treningi, a to przecież najważniejsze.
To naprawdę nie moja wina, że nigdy nie nauczyłeś się czytać ze zrozumieniem i do dziś nie rozumiesz z czym tak naprawdę się nie zgadzasz i co atakujesz. Co zresztą sam udowadniasz w dwóch ostatnich zdaniach.

Nigdy nie przeszkadzała mi osobowość Maaskanta. Nie widzę większych podobieństw pomiędzy jego raczej wyluzowanym stylem bycia i wypowiedziami rodem z działów PR, a prostolinijną i niemal choleryczną osobowością Petrescu. Przyznaję, że krytycy mieli trochę racji atakując wypowiedzi Holendra, ale najczęściej wyolbrzymiali problem. Ogólnie jego pracę w Wiśle oceniam i oceniałem zupełnie inaczej niż erę Petrescu.

Od lat atakujesz mnie tym samym bzdurnym sloganem i sugerujesz, że jestem zwolennikiem polskiej myśli szkoleniowej i z założenia odrzucam zagraniczne wzorce. Nieważne ile razy pochwaliłem i broniłem Maaskanta, ile razy napisałem, że powierzenie zespołu zagranicznemu dyrektorowi sportowemu i trenerowi było dobrym pomysłem, że powinniśmy dążyć do systematycznego dostosowywania treningów do zachodnich standardów, że źle oceniam pracę Petrescu w Wiśle, a nie ogół jego kariery, itd. itp. ty i tak wiesz swoje i obrzucasz mnie tymi samymi sofizmatami. Probierza też przywołujesz by zasugerować, że jestem jego zwolennikiem albo, że uważam go za lepszego od Maaskanta i Petrescu.

Gdy przypominam sobie swoje posty z ery Rumuna, to z perspektywy czasu zmieniłbym tylko jedną rzecz. Niepotrzebnie tyle miejsca poświęcałem wypowiedziom i osobowości Dana zamiast skupić się na meritum - jakości gry i wyników zespołu. W zbyt wielu postach podchodziłem do sprawy za emocjonalnie. Zastanawiam się kiedy po raz pierwszy rozszerzysz sens tego akapitu i zasugerujesz, że przyznałem, że ogólnie myliłem się co do Petrescu. Obawiam się, że to tylko kwestia czasu.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 14.08.2012, 23:26
Zastanawiam się kiedy po raz pierwszy rozszerzysz sens tego akapitu i zasugerujesz, że przyznałem, że ogólnie myliłem się co do Petrescu.
Że się myliłeś to wiedzą wszyscy - że tak to ujmę - post factum. W sporcie jest jeszcze coś takiego jak wyniki i choćbyś na rzęsach stawał, to ni chuja nie obronisz swoich bredni. Jasne, możesz dorabiać ideologię, podpierać się autorytetami trenerskimi Wdowczyka, Baszczyńskiego czy Błaszczykowskiego i ogólnie pisać co Ci się żywnie podoba. No, ale te wyniki - każdy spojrzy na Twoje posty, potem na osiągnięcia Rumuna i popuka się w czoło.

Ale żebyś się miał przyznać do błędu? Ty? Bez przesady - takiej głupoty nigdy bym nie napisał

Chociaż, gdybyś publicznie przyznał że .......iłeś głupoty, to pewnie bym Ci odpuścił. Popełnić błąd to jedno, ale do końca iść w zaparte... Na razie w Twoich teoriach jest Petrescu w dwóch osobach - w Wiśle i po. Ty oceniałeś tego pierwszego, ten drugi to byt zupełnie niezależny. No i oczywiście - miałeś rację.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 14.08.2012, 23:45
Że się myliłeś to wiedzą wszyscy - że tak to ujmę - post factum. W sporcie jest jeszcze coś takiego jak wyniki i choćbyś na rzęsach stawał, to ni chuja nie obronisz swoich bredni. (...) Na razie w Twoich teoriach jest Petrescu w dwóch osobach - w Wiśle i po. Ty oceniałeś tego pierwszego, ten drugi to byt zupełnie niezależny. No i oczywiście miałeś rację.
A co to były za "brednie"? Negatywne oceny aktualnych wyników i aktualnego stylu gry zespołu?
Choćby np. Kasperczak objął Barcelonę i wygrał LM 10 razy, to nie uczyniłoby naszej klęski z Valerengą mniej ch...ą, a zwycięstwa z Schalke bardziej widowiskowym. Jego obecne osiągnięcia nie wpłynęłyby na przeszłość i nie powinny wpływać na ocenę przeszłości. Uważam to rozumowanie za zupełnie logiczne. Tak postrzegam Petrescu i jego obecne sukcesy nie wpływają na moją ocenę jego pracy w Wiśle. Przyznam ci rację jeśli wykażesz, że ten tok rozumowania nie jest logiczny.
Edit
Używając twoich terminów: pierwszy Petrescu jest niezależny od drugiego, ale drugi jest zależny między innymi od pierwszego.
Ostatnio edytowane przez jova : 15.08.2012 o godz. 00:11.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 15.08.2012, 01:26
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Petrescu opuścił Kubań, mimo, że miał klauzulę odejścia opiewająca na 15 mln eurów. Nie wiem na jakiej zasadzie klub zgodził sie na jego odejście. Prawdopodobnie uznano, że wszycy potrzebują święzej krwi. Dan, nowego klubu, Kubań, nowego trenera. Nowym trenerem Kubania będzie chyba Juirij Krasnojan z Anży Machaczkała.
Strona Dynamo informuje, że trwają negocjacje z kilkoma trenerami, choć Walerij Gazajew odrzucił już ich ofertę.
Wydaje mi się że najlepszym posunięciem Dana będzie opuszczenie ligi rosyjskiej. No niby kasa tam jest olbrzymia ale odnoszę wrażenie że nie mają w Europie siły przebicia . Trudno powiedzieć czym to jest spowodowane ale niesamowicie tracą na ogólnym braku zainteresowania tamtą ligą.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 15.08.2012, 09:42
Ponoć dziś rumuńskie media rozpisują się o tym, że Petrescu przechodzi do Dynama, a nawet podają, ile miałby zarabiać.

Ze wszystkich lig, w których Dan pracował, z rosyjskiej na Zachód jest mu przejść najłatwiej. Wiadomo, że jego marzeniem jest prowadzenie Chelsea i może poprzez pracę blisko Abramowicza uda mu się spełnić swój cel.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 15.08.2012, 09:43
No to fakt, z CSKA do Chelsea chyba by mu było najbliżej
..
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 15.08.2012, 13:44
Okazało się, że Dan wyjeżdża na wczasy do Hiszpanii. Na razie nie ma nic na rzeczy ani z CSKA ani z Dynamo.
Jest wolny i czeka na nowe propozycje.
Bednarz do dzieła!

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.08.2012, 14:01
Jego obecne osiągnięcia nie wpłynęłyby na przeszłość i nie powinny wpływać na ocenę przeszłości. Uważam to rozumowanie za zupełnie logiczne. Tak postrzegam Petrescu i jego obecne sukcesy nie wpływają na moją ocenę jego pracy w Wiśle.
Nie ma w nim za grosz logiki. Wszędzie Petrescu potrzebował dwóch rzeczy do osiągnięcia sukcesu: czasu i poparcia właściciela. W Wiśle nie otrzymał żadnej z nich.

Bardzo dokładnie opisał Ci to FraMat na przykładzie Unirei. Podobnie było w Kubaniu, który w lidze rosyjskiej to ubogi krewny.

To bardzo proste. Cały Twój post to żałosna demagogia, dorabianie ideologii do bredni jakie wypisywałeś wcześniej. Petrescu udowodnił, że jego metody przynoszą sukces przy umiarkowanych (biorąc poprawkę na ligę i cele) nakładach. Nie ważne co napiszesz - fakty będą świadczyły przeciw Tobie.

A skoro nie umiesz przyznać się do błędu - trudno żebym traktował Cię poważnie.

Okazało się, że Dan wyjeżdża na wczasy do Hiszpanii. Na razie nie ma nic na rzeczy ani z CSKA ani z Dynamo.
Jest wolny i czeka na nowe propozycje.
Bednarz do dzieła!
Petrescu wie kiedy odejść: jeśli nie widzi możliwości spełnienia postawionych celów lub nie zapewnia mu się odpowiednich środków do ich osiągnięcia. Tym smutniejsze, że u nas go wyrzucono po to, żeby zastąpić Okuką...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.08.2012 o godz. 14:10.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 15.08.2012, 14:53
Nie ma w nim za grosz logiki. Wszędzie Petrescu potrzebował dwóch rzeczy do osiągnięcia sukcesu: czasu i poparcia właściciela. W Wiśle nie otrzymał żadnej z nich. Bardzo dokładnie opisał Ci to FraMat na przykładzie Unirei. Podobnie było w Kubaniu, który w lidze rosyjskiej to ubogi krewny.
Trzech rzeczy. Czasu, poparcia właściciela i pieniędzy. To, że takich pieniędzy nie mamy, udowodniłem tobie i FraMatowi już kilka miesięcy temu. W kółko powtarzałem, że nie dysponujemy teraz i nie dysponowaliśmy za czasów Petrescu takimi kwotami i ani ty ani FraMat nie potrafiliście się do tego odnieść i pokazać, że to nie jest prawda. Nie stać nas by wpakować w zespół 4 miliony euro przez 3 lata tak jak to zrobiła Unirea lub 6 milionów euro na jednego grajka jak Kuban. Żeby dobić do budżetu transferowego rzędu 2 milionów Basałaj i Valckx musieli rozsprzedać niemal wszystkich wartościowych zawodników w zespole.

By móc pozwolić sobie na politykę transferową choćby w stylu Unirei, Kuban to już w ogóle abstrakcja, potrzebujemy nowego, znacznie hojniejszego właściciela, a znalezienie go to przecież czysta fantastyka.
To bardzo proste. Cały Twój post to żałosna demagogia, dorabianie ideologii do bredni jakie wypisywałeś wcześniej.
Nawzajem. Fajnie zmieniłeś temat i uciekłeś od moich argumentów gdy udowodniłem ci, że nie znasz lub nie rozumiesz moich poglądów na temat Probierza i Maaskanta i insynuujesz jakieś bzdury.
Edit: nie przedstawiłeś dowodu no to, że teraźniejszość wpływa na przeszłość, więc zostaję przy swoim stwierdzeniu, że w kontekście wyników i jakości gry przeszłość jest niezależna od teraźniejszości.
Ostatnio edytowane przez jova : 15.08.2012 o godz. 14:57.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 15.08.2012, 15:07
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Tak zapytam was.... o .... wam chodzi?

Błaszczykowski widać nie chciał udzielić odpowiedzi na to pytanie, dostał inne. Odpowiedział. Na to menda dziennikarska w jego usta wkłada słowa których nie powiedział, przedstawiając gościa w takim a nie innym świetle.
Jak nie powiedział jak powiedział. Polecam dwa fragmenty, od 0:38 i i 1:55.

W pierwszym przypadku - ty chciałbyś być dalej kapitanem reprezentacji Polski? Na co Kuba - oczywiście, wydaje mi się, że to jest dla każdego duże wyróżnienie.

Reasumując - chciałby być kapitanem reprezentacji.

W drugim fragmencie - Kuba wspomina o zupełnie innym fragmencie rozmowy, gdzie oczywiście stwierdził, że taką decyzje podejmie Fornalik. Ale ten fragment nie wyklucza tego, że Kuba rzeczywiście powiedział, że chciałby nim być.

Więc tak naprawdę, to nie za bardzo wiem, o co Tobie chodzi. Wygłupił się jak Lato ze swoimi deklaracjami.

Dobrze, że jest to kadra PZPNu, bo gdyby to była Reprezentacja Polski, to nie chciałbym mieć takiego kapitana.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 15.08.2012, 15:20
Trzech rzeczy. Czasu, poparcia właściciela i pieniędzy. To, że takich pieniędzy nie mamy, udowodniłem tobie i FraMatowi już kilka miesięcy temu. W kółko powtarzałem, że nie dysponujemy teraz i nie dysponowaliśmy za czasów Petrescu takimi kwotami i ani ty ani FraMat nie potrafiliście się do tego odnieść i pokazać, że to nie jest prawda. Nie stać nas by wpakować w zespół 4 miliony euro przez 3 lata tak jak to zrobiła Unirea .
Przez trzy lata Unirea zakupiła piłkarzy za około 3,8 nln ale żeby to zrobić sprzedała wczesniej za około 3,3 mln z okładem. Tak więc rzeczywista inwestycja wyniosła niecałe 0,5 miliona euro
Tak wiem. Lepiej kupic jednego Jirsaka za 0.7 mln niż rozsądnie gospodarowac pieniędzmi jak to było w Unirei. Nas nie stać na rozsądne transfery

Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 15.08.2012, 15:30
Przez trzy lata Unirea zakupiła piłkarzy za około 3,8 nln ale żeby to zrobić sprzedała wczesniej za około 3,3 mln z okładem. Tak więc rzeczywista inwestycja wyniosła niecałe 0,5 miliona euro
Tak wiem. Lepiej kupic jednego Jirsaka za 0.7 mln niż rozsądnie gospodarowac pieniędzmi jak to było w Unirei. Nas nie stać na rozsądne transfery
Kiedy my ostatnio reinwestowaliśmy wszystkie pieniądze zarobione na transferach z klubu? Nie wspominając o reinwestowaniu ponad trzech i jeszcze dołożeniu połówki kolejnej bańki.
Uroczo kombinujesz jakby tu nie przyznać mi racji, że taka polityka jest niemożliwa z Cupiałem.
Jeśli dobrze pamiętam, pieniądze na Jirsaka nie wzięły się z normalnej działalności klubu, tylko z reinwestowania ułamka z kwoty zarobionej na Błaszczykowskim. Właśnie takie działania, wydawanie ułamków zarobionych na transferach pieniędzy, są dla nas normalne, a nie inwestycje w stylu Unirei.
Ostatnio edytowane przez jova : 15.08.2012 o godz. 16:20.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 17.08.2012, 13:34
Petrescu oficjalnie nowym trenerem Dynamo Moskwa.
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.08.2012, 15:48
Wszytkiego najlepszego z okazji urodzin Tomku

http://www.sport.pl/sport/1,125119,1...urodziny_.html
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 17.08.2012, 16:58
Najlepsze Urodzinowe, Franiu
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.08.2012, 17:49
murray napisał(a):Wyświetl post
Petrescu oficjalnie nowym trenerem Dynamo Moskwa.
ten gość systematycznie pnie się w górę... i co najważniejsze w pracy trenera, osiąga sukces za sukcesem... jestem przekonany, że spełni się jego marzenie i już wkrótce poprowadzi The Blues.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 17.08.2012, 18:00
Prawdę mówiąc nie należałem do zwolenników Petrescu - teraz wygląda że niesłusznie. Petrescu rozwija się jako trener co udowadnia wynikami. Jednak szkoda, że nie u nas ...
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 17.08.2012, 20:39
Jean Paulista trenuje z III ligowcem
http://www.90minut.pl/news/194/news1...Piotrowka.html
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 17.08.2012, 21:48
Dudka zagra w Primera Division:
http://sport.wp.pl/kat,1750,title,Da...wiadomosc.html

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 17.08.2012, 21:51
myślę, że warto nadmienić do kogo dołączył nasz Daruś:
http://www.transfermarkt.de/en/keylo...ler_79422.html
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 17.08.2012, 22:04
kto to jest ?
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.08.2012, 22:10
DeadOrAlive napisał(a):Wyświetl post
kto to jest ?
Bramkarz, który był przymierzany do Wisły w czerwcu 2010 roku. Reprezentant Kostaryki. Ostatecznie zamiast Navasa na Reymonta trafił Milan Jovanić.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 17.08.2012, 22:14
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
Jean Paulista trenuje z III ligowcem
http://www.90minut.pl/news/194/news1...Piotrowka.html
ciekawa kariera od Corinthians do LZS Piotrówka
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 17.08.2012, 22:14
piter116 napisał(a):Wyświetl post
Bramkarz, który był przymierzany do Wisły w czerwcu 2010 roku. Reprezentant Kostaryki. Ostatecznie zamiast Navasa na Reymonta trafił Milan Jovanić.
A no fakt, pamiętam była taka sytuacja - suma sumarum mamy SIERGIEJA, więc nie przegoni nas jakaś zawieja
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 17.08.2012, 23:18
AYALA napisał(a):Wyświetl post
ciekawa kariera od Corinthians do LZS Piotrówka

Jakos mam duzy sentyment do Jaska

nigdy mu tych goli w meczu z Kuchenkami nie zapomne

powodzenia!
WISŁA KRÓLOWA POLSKI