|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Jest tu jeszcze parę osób które pamiętają jaki był z Ciebie polew ilekroć pojawiło się nazwisko Rumuna. Ktoś pisał Petrescu - po chwili pojawiał się jova i dawał do pieca. Luz, teraz mamy Probierza, a nie jakiegoś tam zadufanego w sobie Rumuna czy Holendra. Przy nim przynajmniej żaden piłkarz nie będzie narzekał na treningi, a to przecież najważniejsze. Najbardziej jednak mnie wkurza, że trener który realnie mógł coś zdziałać w naszych warunkach został potraktowany jak szmata, ku radości tobie podobnych znawców. Do dziś w polskiej prasie funkcjonuje on w kontekście: "Petrescu = Wisła to frajerzy".
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.08.2012 o godz. 21:47.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Dla usprawiedliwienia Kuby można napisać, że wcale nie wygląda na zachwyconego tą rozmową i w końcu nie wytrzymał. Wiem, że to jego obowiązek, ale każdy jest tylko człowiekiem i każdemu mają prawo puścić nerwy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Petrescu opuścił Kubań, mimo, że miał klauzulę odejścia opiewająca na 15 mln eurów. Nie wiem na jakiej zasadzie klub zgodził sie na jego odejście. Prawdopodobnie uznano, że wszycy potrzebują święzej krwi. Dan, nowego klubu, Kubań, nowego trenera. Nowym trenerem Kubania będzie chyba Juirij Krasnojan z Anży Machaczkała.
Strona Dynamo informuje, że trwają negocjacje z kilkoma trenerami, choć Walerij Gazajew odrzucił już ich ofertę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Nigdy nie przeszkadzała mi osobowość Maaskanta. Nie widzę większych podobieństw pomiędzy jego raczej wyluzowanym stylem bycia i wypowiedziami rodem z działów PR, a prostolinijną i niemal choleryczną osobowością Petrescu. Przyznaję, że krytycy mieli trochę racji atakując wypowiedzi Holendra, ale najczęściej wyolbrzymiali problem. Ogólnie jego pracę w Wiśle oceniam i oceniałem zupełnie inaczej niż erę Petrescu. Od lat atakujesz mnie tym samym bzdurnym sloganem i sugerujesz, że jestem zwolennikiem polskiej myśli szkoleniowej i z założenia odrzucam zagraniczne wzorce. Nieważne ile razy pochwaliłem i broniłem Maaskanta, ile razy napisałem, że powierzenie zespołu zagranicznemu dyrektorowi sportowemu i trenerowi było dobrym pomysłem, że powinniśmy dążyć do systematycznego dostosowywania treningów do zachodnich standardów, że źle oceniam pracę Petrescu w Wiśle, a nie ogół jego kariery, itd. itp. ty i tak wiesz swoje i obrzucasz mnie tymi samymi sofizmatami. Probierza też przywołujesz by zasugerować, że jestem jego zwolennikiem albo, że uważam go za lepszego od Maaskanta i Petrescu. Gdy przypominam sobie swoje posty z ery Rumuna, to z perspektywy czasu zmieniłbym tylko jedną rzecz. Niepotrzebnie tyle miejsca poświęcałem wypowiedziom i osobowości Dana zamiast skupić się na meritum - jakości gry i wyników zespołu. W zbyt wielu postach podchodziłem do sprawy za emocjonalnie. Zastanawiam się kiedy po raz pierwszy rozszerzysz sens tego akapitu i zasugerujesz, że przyznałem, że ogólnie myliłem się co do Petrescu. Obawiam się, że to tylko kwestia czasu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale żebyś się miał przyznać do błędu? Ty? Bez przesady - takiej głupoty nigdy bym nie napisał ![]() Chociaż, gdybyś publicznie przyznał że .......iłeś głupoty, to pewnie bym Ci odpuścił. Popełnić błąd to jedno, ale do końca iść w zaparte... Na razie w Twoich teoriach jest Petrescu w dwóch osobach - w Wiśle i po. Ty oceniałeś tego pierwszego, ten drugi to byt zupełnie niezależny. No i oczywiście - miałeś rację. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Choćby np. Kasperczak objął Barcelonę i wygrał LM 10 razy, to nie uczyniłoby naszej klęski z Valerengą mniej ch...ą, a zwycięstwa z Schalke bardziej widowiskowym. Jego obecne osiągnięcia nie wpłynęłyby na przeszłość i nie powinny wpływać na ocenę przeszłości. Uważam to rozumowanie za zupełnie logiczne. Tak postrzegam Petrescu i jego obecne sukcesy nie wpływają na moją ocenę jego pracy w Wiśle. Przyznam ci rację jeśli wykażesz, że ten tok rozumowania nie jest logiczny. Edit Używając twoich terminów: pierwszy Petrescu jest niezależny od drugiego, ale drugi jest zależny między innymi od pierwszego.
Ostatnio edytowane przez jova : 15.08.2012 o godz. 00:11.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Ponoć dziś rumuńskie media rozpisują się o tym, że Petrescu przechodzi do Dynama, a nawet podają, ile miałby zarabiać.
Ze wszystkich lig, w których Dan pracował, z rosyjskiej na Zachód jest mu przejść najłatwiej. Wiadomo, że jego marzeniem jest prowadzenie Chelsea i może poprzez pracę blisko Abramowicza uda mu się spełnić swój cel. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
No to fakt, z CSKA do Chelsea chyba by mu było najbliżej
![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Okazało się, że Dan wyjeżdża na wczasy do Hiszpanii. Na razie nie ma nic na rzeczy ani z CSKA ani z Dynamo.
Jest wolny i czeka na nowe propozycje. Bednarz do dzieła! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Bardzo dokładnie opisał Ci to FraMat na przykładzie Unirei. Podobnie było w Kubaniu, który w lidze rosyjskiej to ubogi krewny. To bardzo proste. Cały Twój post to żałosna demagogia, dorabianie ideologii do bredni jakie wypisywałeś wcześniej. Petrescu udowodnił, że jego metody przynoszą sukces przy umiarkowanych (biorąc poprawkę na ligę i cele) nakładach. Nie ważne co napiszesz - fakty będą świadczyły przeciw Tobie. A skoro nie umiesz przyznać się do błędu - trudno żebym traktował Cię poważnie. Petrescu wie kiedy odejść: jeśli nie widzi możliwości spełnienia postawionych celów lub nie zapewnia mu się odpowiednich środków do ich osiągnięcia. Tym smutniejsze, że u nas go wyrzucono po to, żeby zastąpić Okuką...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.08.2012 o godz. 14:10.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
By móc pozwolić sobie na politykę transferową choćby w stylu Unirei, Kuban to już w ogóle abstrakcja, potrzebujemy nowego, znacznie hojniejszego właściciela, a znalezienie go to przecież czysta fantastyka.
Edit: nie przedstawiłeś dowodu no to, że teraźniejszość wpływa na przeszłość, więc zostaję przy swoim stwierdzeniu, że w kontekście wyników i jakości gry przeszłość jest niezależna od teraźniejszości.
Ostatnio edytowane przez jova : 15.08.2012 o godz. 14:57.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
W pierwszym przypadku - ty chciałbyś być dalej kapitanem reprezentacji Polski? Na co Kuba - oczywiście, wydaje mi się, że to jest dla każdego duże wyróżnienie. Reasumując - chciałby być kapitanem reprezentacji. W drugim fragmencie - Kuba wspomina o zupełnie innym fragmencie rozmowy, gdzie oczywiście stwierdził, że taką decyzje podejmie Fornalik. Ale ten fragment nie wyklucza tego, że Kuba rzeczywiście powiedział, że chciałby nim być. Więc tak naprawdę, to nie za bardzo wiem, o co Tobie chodzi. Wygłupił się jak Lato ze swoimi deklaracjami. Dobrze, że jest to kadra PZPNu, bo gdyby to była Reprezentacja Polski, to nie chciałbym mieć takiego kapitana. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tak wiem. Lepiej kupic jednego Jirsaka za 0.7 mln niż rozsądnie gospodarowac pieniędzmi jak to było w Unirei. Nas nie stać na rozsądne transfery ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Uroczo kombinujesz jakby tu nie przyznać mi racji, że taka polityka jest niemożliwa z Cupiałem. Jeśli dobrze pamiętam, pieniądze na Jirsaka nie wzięły się z normalnej działalności klubu, tylko z reinwestowania ułamka z kwoty zarobionej na Błaszczykowskim. Właśnie takie działania, wydawanie ułamków zarobionych na transferach pieniędzy, są dla nas normalne, a nie inwestycje w stylu Unirei.
Ostatnio edytowane przez jova : 15.08.2012 o godz. 16:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Petrescu oficjalnie nowym trenerem Dynamo Moskwa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Najlepsze Urodzinowe, Franiu
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ten gość systematycznie pnie się w górę... i co najważniejsze w pracy trenera, osiąga sukces za sukcesem... jestem przekonany, że spełni się jego marzenie i już wkrótce poprowadzi The Blues.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Prawdę mówiąc nie należałem do zwolenników Petrescu - teraz wygląda że niesłusznie. Petrescu rozwija się jako trener co udowadnia wynikami. Jednak szkoda, że nie u nas ...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jean Paulista trenuje z III ligowcem
http://www.90minut.pl/news/194/news1...Piotrowka.html ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Dudka zagra w Primera Division:
http://sport.wp.pl/kat,1750,title,Da...wiadomosc.html ![]() ![]() ![]() Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
myślę, że warto nadmienić do kogo dołączył nasz Daruś:
http://www.transfermarkt.de/en/keylo...ler_79422.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
kto to jest ?
![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Bramkarz, który był przymierzany do Wisły w czerwcu 2010 roku. Reprezentant Kostaryki. Ostatecznie zamiast Navasa na Reymonta trafił Milan Jovanić.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Jakos mam duzy sentyment do Jaska nigdy mu tych goli w meczu z Kuchenkami nie zapomne ![]() powodzenia! ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|

|
||||||