The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
borys
Banita

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.08.2012, 14:50
No i kadra zamknieta. Jednak Duńczyk

Teraz juz wiadomo, ze jak głowna pisze, ze X nie zostanie pilkarzem Wisły to oznacza to, że może nim jednak zostać.

Ciekawy byłem jak z tego wybrną jak widać nawet nie próbowali, poprostu tną głupa. A o Brazylijczyku pewnie nie wspomną
Odpowiedz cytując
jacekbum
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 08.08.2012, 14:59
Przeczytajcie sobie wywiad z Kosowskim na weszło mówi tam ,że dyrektor sportowy w Wiśle to osoba która wykonuje polecenia wiadomo kogo(czyli Cupiała)...tak więc może warto odpuścić Bednarzowi bo jest tylko marionetką i nie ma wpływu na nic niestety.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 08.08.2012, 15:05
MichaelMyers napisał(a):Wyświetl post
Pokaz mi te boiska, skoro je widziales.Wszystkie 18 chce zobaczyc.Probierz to taki sam klamca jak i Bednarz, niech juz lepiej Smude zatrudnia z nim przynajmniej nie beda do Wisly przychodzili tacy pilkarze jak Sikorski.A pozatym plan , ze boiska zrobia jak awansuja do LM wymyslil nasz zarzad, bo jest zbyt laikowaty, zeby zrozumiec, ze najpierw wypadaloby takie boiska miec.Ale najwazniejsze jakich sie ma pilkarzy, Bunozie,. Burlidze,Sikorskiemu, czy temu Frederiksenowi nawet 50 boisk nie pomoze.Tu problem jest w jakosci pilkarzy, a nie boisku.I to samo sie tyczy pilkarzy, najpierw trzeba takich miec, ktorzy beda w stanie wygrac eliminacje, a pozniej mozna wejsc do LM, a nie odwrotnie.

oto stadion na ktorym mecze ligowe rozgrywal klub FK Minsk co za nowoczesna infrastruktura, tylko im pozazdroscic.

http://www.youtube.com/watch?v=ETUiqW1vY3s
Nie widziałem ale bezgranicznie ufam Probierzowi. Zresztą coby nie mówić boiska treningowe powinny być nie patrząc na nic. Widziałem boiska treningowe Polonii Słubice i było ich przynajmniej 4. Widziałem boiska Piasta Czerwieńsk, mimo miotaniny między okręgówką a 4 ligą ma 3 pełnowymiarowe płyty treningowe. A czołowa drużyna ekstraklasy ma ile ? Z tego co pamiętam chyba 1.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 08.08.2012, 15:05
Odpuscic... w zyciu. No chyba ze zmieni nazwe pelnionego stanowiska na wlasciwe, blazen nadworny.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 08.08.2012, 15:18
Czyli pewniak Michel wraca skad przyleciał? A moze planuje klub obu LO pozyskac? Jak na razie nic o Brazylijczyku nie wiadomo wiec wszystko jest mozliwe (chociaz sam w to watpie - w koncu jest Bunoza)
Odpowiedz cytując
husarmac
Junior Member

Od: 08.2012

Stary 08.08.2012, 15:25
nie wiem czy się cieszyć, czy płakać... Ten transfer pokazuje tylko w jak żenującym stanie jest polska piłka...
W sumie cieszymy się z transferu być może (a może nie) solidnego przeciętniaka, z przeciętnej ligii... od takiego zwykłego rzemieślnika, który gra na lewej obronie... co już samo w sobie jest postępem bo dawno nie mielismy w duzynie prawdziwego lewego obrońcy (a przynajmniej zawodnika nominalnie grającego na LO)... hehe
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.08.2012, 15:34
jacekbum napisał(a):Wyświetl post
Przeczytajcie sobie wywiad z Kosowskim na weszło mówi tam ,że dyrektor sportowy w Wiśle to osoba która wykonuje polecenia wiadomo kogo(czyli Cupiała)...tak więc może warto odpuścić Bednarzowi bo jest tylko marionetką i nie ma wpływu na nic niestety.
Ale co mu do diabła Cupiał załatwia piłkarzy? Bo nie rozumiem, dlaczego mielibyśmy mu odpuścić?
Odpowiedz cytując
Boruc
Member

Od: 12.2011

Stary 08.08.2012, 15:35
(...)Ale najwazniejsze jakich sie ma pilkarzy, Bunozie,. Burlidze,Sikorskiemu, czy temu Frederiksenowi nawet 50 boisk nie pomoze.Tu problem jest w jakosci pilkarzy, a nie boisku. (...)
Niesamowite...Gościa, którego widziałeś (?) w 1 sparingu nazywasz szrotem - dlaczego? Bo nie jest Brazylijczykiem? Dla jasności, ja też uważam, że Michel na papierze jest lepszym piłkarzem, ale bez przesady. Uwziąłeś się na niego, bo jest z Danii, a to znaczy że jest drewniany?
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 08.08.2012, 15:39
lepiej, że podpisali niż gdyby nie podpisali. Ale prawda jest taka, że jak złapie kontuzje lub kartki to zostajemy z Bunozą lub z ME i dalej jesteśmy w czarnej dupie...
Oczywiście nie ma co liczyć, że ściągną kolejnego na LO.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.08.2012, 15:40
Tu nawet LE nie bedzie, bo odpadniemy z czyms na poziomie Levadii z tym lysym centusiem, jezeli tu jeszcze bedzie.
boze ale z ciebie pustak, bednarz najwyrazniej ma takie wytyczne od nad prezesa czyli Cupiała. no chyba że chodzi ci o to że Łysy jest centusiem bo nie wyciagnie ze swojej prywatnej skarpety kilku baniek Euro na transfery...

nie bronie Bednarza ale on tu jest marionetka i gówno ma do gadania
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 08.08.2012, 15:40
Witamy kolejny szrot z zagranicy. Witamy nowego Beto, witamy nowego Branco, witamy nowego Vargę, itp. Zawodnik, który był za słaby dla jednej z gorszych drużyn w Danii ma być wzmocnieniem dla Wisły. Jestem pewien, że Piotr Brożek po miesiącach nie grania jest lepszym zawodnikiem niż kolejny wygnaniec z innego kraju. Moja ulubiona wyliczanka importowanych odpadów wkrótce się powiększy.

Z drugiej strony mnie już nic nie zdziwi. Lamey zagrał w czterech meczach przez cały rok, a mimo to dostał bajeczny kontrakt i miał być wg wielu kibiców zbawieniem.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 08.08.2012, 15:52
syryls napisał(a):Wyświetl post
Przecież LM za kadencji Bednarza nie będzie, wybijcie sobie to z głowy, MP może zdobyć każdy. Nawet gdybyśmy zdobyli MP, to Bednarz nam wszystko wysprzeda i sprowadzi jeszcze gorszych...
Syryls, nie popadajmy ze skrajności w skrajność. Po pierwsze, zdobycie MP tym składem oznaczać będzie że faktycznie nie warto przepłacać i z tym argumentem ciężko będzie komukolwiek polemizować. Jak Probierzowi uda się zdobyć MP to nie widzę problemu aby Bednarz z tą filozofią minimalistyczną podszedł do LM.

Tyle że jest jedno ale - i tu się z Tobą zgadzam - taki finał rozgrywek wydaje się być abstrakcją. Nie ma podstaw sądzić ze jesteśmy mocniejsi niż w poprzednim sezonie a dodatkowo mamy mnóstwo problemów wewnętrznych - padnięty marketing, zarząd w rozsypce, brak pucharów i główny problem - nie mamy kasy na jakąkolwiek jakość w składzie. Jakby było tego mało, Bednarz z Probierzem gadają jedno, robią drugie, a wychodzi im jeszcze coś innego.

W tej rundzie liczę jedynie na to ze będziemy jakiś równy i przyzwoity poziom sportowy trzymać. O LM i możemy zapomnieć - niech choć w zamian nasz v-ce prezes uporządkuje klubowe finanse tak aby nie było gorzej niż jest (czy też nie zostawił finansów w stanie gorszym niż je zastał).
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 08.08.2012 o godz. 15:54.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 08.08.2012, 15:52
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Witamy kolejny szrot z zagranicy. Witamy nowego Beto, witamy nowego Branco, witamy nowego Vargę, itp. Zawodnik, który był za słaby dla jednej z gorszych drużyn w Danii ma być wzmocnieniem dla Wisły. Jestem pewien, że Piotr Brożek po miesiącach nie grania jest lepszym zawodnikiem niż kolejny wygnaniec z innego kraju. Moja ulubiona wyliczanka importowanych odpadów wkrótce się powiększy.

Z drugiej strony mnie już nic nie zdziwi. Lamey zagrał w czterech meczach przez cały rok, a mimo to dostał bajeczny kontrakt i miał być wg wielu kibiców zbawieniem.

Jak bajeczny kontrakt dostal Lamey ? Na poziomie tego co dostaje Balotelli w Man C ? Czy na poziomie Bamboledy z Amici ? Widziałeś jego kontrakt ? Kurcze poważnie pytam bo nie pamiętam kwoty jego kontraktu, ba nawet jej chyba nie widziałem nigdzie.
Odpowiedz cytując
jacekbum
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 08.08.2012, 15:59
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Ale co mu do diabła Cupiał załatwia piłkarzy? Bo nie rozumiem, dlaczego mielibyśmy mu odpuścić?
Cupiał decyduje ile kasy Bednarz może przeznaczyć na transfery jaki kontrakt maksymalny może dać zawodnikowi i pewnie też ostatecznie decyduje o transferze czy brać kogoś poleconego czy nie brać.
Ja sam byłem wściekły na Bednarza,że za Małeckiego nikt nie przyszedł mimo,że miał przyjść ale teraz już rozumiem,że Bednarz to marionetka a Cupiał o wszystkim decyduje nawet o takich pierdołach jak sprowadzenie wolnego taniego gracza.
Nie dziwmy się już dlaczego mamy darmowych tanich zawodników ,trzeba Arkowi Głowackiemu dziękować,że nie leci na kase bo mógł grać w Turcji i zarabiać kokosy a wybrał Wisłe.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 08.08.2012, 16:07
do Beto czy Branco nie porównujmy gościa, jednak zagrał dobry mecz z Hannowerem. Nie jest to wymiatacz, nie jest Carlosem czy inną gwiazdą na tę stronę boiska, jest po prostu średni - do tego tani i wolny od kontraktu.
Czyli taki jaki był cel transferowy. Wydać jak najmniej, zapchać dziurę i basta.

On przecież by do nas przyjechać, zrezygnował z turnieju dla piłkarzy bez kontraktu (czy coś takiego), czyli Jego wymagania były niskie, ale jak zobaczył naszą pierwszą propozycje to i tak podziękował - zastanówcie się jaka ona była mizerna... Dorzucili parę tysięcy do kontraktu rocznego i już mamy zawodnika.

Tak naprawdę jeśli ktoś pisze o Mistrzostwie Polski to wierzy w cuda lub myśli, że można mieć takiego farta.
Niby wszyscy w lidze mają problemy, ale jednak myślę, że oprócz naszych głównych rywali piłkarskich (Legia, Lech, Śląsk) dojdzie bardzo silne Zagłębie Lubin i Jagiellonia. I będzie bardzo ciężko tymi piłkarzami coś ugrać - mam nadzieje, że się mylę. Ale jednak wole być mile zaskoczony niż zawiedziony.

Myślę, że kibiców Wisły na stadion powinna przyciągać atmosfera na trybunach, a nie widowisko sportowe.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 08.08.2012 o godz. 16:09.
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 08.08.2012, 16:13
Z wywiadu z Kosą:

Filip L: Jak duże rozbieżności finansowe (lub niefinansowe) były, że nie przedłużyłes kontraktu z Wisłą wtedy na jesieni za Skorży? Czy Bednarz to skąpy człowiek i dlaczego tak?
- Dyrektor sportowy w Wiśle to przede wszystkim człowiek od wykonywania poleceń Sami Wiecie Kogo. Nie znam kompetencji Bednarza, nie jest to jednak skąpy człowiek, a po prostu dobry negocjator. Ja wtedy z klubem się dogadałem - wiedzą o tym i Jacek, i trener Skorża. Pamiętam, jakby to było dziś. W piątek wszystko uzgodniliśmy, podaliśmy sobie ręce, a w sobotę Bednarz przekazał mi informację, że prezes całkowicie wycofuje się z oferty. Że aktualna jest propozycja sprzed kilku miesięcy, a jak się nie podoba, to wyjazd. No, to wyjechałem.

Wynika z tego, ze za negocjacje zawsze wina spada na Bednarza, ale tak naprawde on jest tylko od czarnej roboty i sam wiele nie ma dogadania. Wiec moze trzeba czasem na niego spojrzec laskawym okiem.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 08.08.2012, 16:13
Borys Syryls jeśli ktoś odpadnie z LM i odpuści europejskie puchary to będzie Śląsk jacekbum co do Kosowskiego stara się błyszczeć nie tylko w Bełchatowie ale w mediach a że nie udało się zażegnać konfliktu z C więc teraz się odgryza .Co do Duńczyka to się jeszcze okaże czy jest lepszy od poprzedników i od potencjalnych kandydatów Dudu,Ukah,Brożek.Aczkolwiek niedaleko pada jabłko od jabłonii zapowiada się kolejny szrot tak samo ja jego poprzednik Dragan.Ciekawe czy Legionista wyrwie ŁKSowi któregoś z braci jednemu się kontrakt kończy ciekawe czy Probierz i Legionista zainteresują się tym faktem
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 08.08.2012, 16:57
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
do Beto czy Branco nie porównujmy gościa, jednak zagrał dobry mecz z Hannowerem. Nie jest to wymiatacz, nie jest Carlosem czy inną gwiazdą na tę stronę boiska, jest po prostu średni - do tego tani i wolny od kontraktu.
Czyli taki jaki był cel transferowy. Wydać jak najmniej, zapchać dziurę i basta.
Domin_czyzyny, nieczęsto się z Tobą zgadzam ale w tym wypadku masz całkowitą rację. Taki tańszy Lamey, tylko z drugiej strony.

On przecież by do nas przyjechać, zrezygnował z turnieju dla piłkarzy bez kontraktu (czy coś takiego), czyli Jego wymagania były niskie, ale jak zobaczył naszą pierwszą propozycje to i tak podziękował - zastanówcie się jaka ona była mizerna... Dorzucili parę tysięcy do kontraktu rocznego i już mamy zawodnika.
Albo też w druga stronę - zobaczył ze klub grający w poprzednim sezonie w LE, ktory wyszedł z grupy, którego stać aby mieć w składzie Jaliens'a szuka LO i stwierdził ze złapał Pana Boga za nogi... zrezygnował więc z turnieju którego "poziom nie jest może zbyt wysoki" na rzecz testów w Wiśle. U nas zagrał sobie z Hannowerem co jest lepsze niż 'bieganie po ulicach' czy kopanie w tym turnieju. Wiedział że na tym ruchu tylko może ugrać, nie wiedział jedynie ile. Przypuszczać mógł że skoro Wisłę stać na Jaliensa to i kontrakt może mieć spory.

Myślę, że kibiców Wisły na stadion powinna przyciągać atmosfera na trybunach, a nie widowisko sportowe.
No niestety nie kibiców a Pikników. A ich na stadion ściąga się atmosferą i... dobrym widowiskiem. Jak w kinie. Bez dobrego widowiska sportowego 3/4 stadionu będzie puste.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 08.08.2012, 17:18
Jedyny konkretny zawodnik, który się przewijał w kontekście Wisły to był Michel z Arisu. Reszta to loteria, żeby nie powiedzieć kpina z kibica. W sumie takiego naiwniaka jak kibic piłkarski w Polsce to ze świecą szukać. Więc teraz czas się łudzić, że te transfery wypalą, a Wisła wygra MP i awansuje do LM. xD
..
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 08.08.2012, 17:19
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
milosz
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
Ale ja sie z toba zgadzam. Akademia sama w sobie niczego nie rozwiaze. To jest jeden z krokow, bardzo wazny, ale nie jedyny.
Jesli klub bedzie zarzadzany po amatorsku to nawet swietna akademia nic nie da.
Tak na boku, akademia Legii nie jest swietna. Chwale ja, bo jest swietna w polskich warunkach. Ale w europejskich warunkach jest wciaz bardzo, bardzo, biedna. I nie porownuje jej z tuzami. Partizan Belgrad, Sparta Praga, Dinamo Zagrzeb... Z akademiami takich klubow ja porownuje.
Niemniej jest... i sie rozwija. U nas natomiast nie ma nic.
No to mi kamień z serca spadł bo już myślałem, pisząc żartem, że jesteś kibicem Legii .

PS. Ale spoko, jeszcze przyjdzie okazja się mocno poróżnić, ważne aby jeśli coś pisać to "do przodu", ale pamiętając o tym że już kilka razy otarliśmy sie o szanse na zmiany, sorry ale tak mam , że nigdy pewnie nie przestane wierzyć że powstanie u nas klub który zrobi kolejny krok do przodu.

Sz. Pan Cupiał dał nam liczne MP, co stanowi samo w sobie krok do przodu i chwała mu za to, ale ..mnie marzył by się kolejny krok, ten do europejskiej piłki, a tego z Kapką , JB., i Rogalą zrobić nie sposób, finanse to jedno , a brak profesjonalizmu w klubie i wizji jego rozwoju to drugie.

borys napisał(a):Wyświetl post
Najwiekszy paradoks w tym wszystkim to to, ze to co dobre w Wisle i to co złe to działanie Cupiała.
borys napisał(a):Wyświetl post
Aczkolwiek wyczynów JB nie mozna do końca tym usprawiedliwiać bo po co mówił:
- że teraz kadra bedzie budowana na przyszlosc (dlugie kontrakty, mlodzi zawodnicy)
- że na transfery gotówkowe niewiele ale troche pieniedzy jest - nie wydal nic(nie mówie o pieniadzach za podpisanie)
- że jak kazdy odchodzacy bedzie zastępowany równie silnym lub lepszym zawodnikiem
- że kibic przede wszystkim a ostatnie wydarzenia to obraz jak tego kibica sie olewa - dotad nie ma przeprosin, dementi czy jakiegokolwiek wyjasnienia
- że dla skorumpowanych piłkarzy nie ma tu miejsca - Garguła
- że bedzie czyścił skład - właściwie to sam się wyczyścił a Jaliens dalej sie wczasuje...
To byly jasne deklaracje jakie złożył wiedząc w jakiej rzeczywistości bedzie pracował i jakimi środkami dysponuje.
Do tego ten cyrk z LO jakto jest, że raz nas na Duńczyka nie stać a chwile potem już tak?
Ano, w tym rzecz. Rządzi B.C. ale też ludzie za pośrednictwem których to robi nie są „optymalni” dla naszego Klubu.

_________
tofik napisał(a):Wyświetl post
Jedyny konkretny zawodnik, który się przewijał w kontekście Wisły to był Michel z Arisu. Reszta to loteria, żeby nie powiedzieć kpina z kibica. W sumie takiego naiwniaka jak kibic piłkarski w Polsce to ze świecą szukać. Więc teraz czas się łudzić, że te transfery wypalą, a Wisła wygra MP i awansuje do LM. xD
W pełni sie zgadzam, lepiej bym tego nie ujął, 100 % zgoda, może to przypadek, ale też naiwnie wierzę że na koniec nowego sezonu będzie okay, jak nie MP to minimum puchary, haa, nadal wierzę naiwnie nawet w MP, co robić taka dola kibica, zawsze idąc na mecz wierzy w zwycięstwo, może ten Quioto wypali, może ten Duńczyk będzie dobry, w sumie jak napisałeś, loteria i naiwna wiara kibica.
Ostatnio edytowane przez milosz : 08.08.2012 o godz. 17:35.
Odpowiedz cytując
alberto
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 08.08.2012, 17:52
w czwartek o 9:30 będzie prezentacja Frederiksena, Małopolska.TV zapowiada transmisję na żywo - http://www.malopolskatv.pl/930-preze...-frederiksena/
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Stary 08.08.2012, 19:01
Panowie czytam to forum i już się niczemu nie dziwię ................. rok temu napisałem nam WIŚLE jest potrzebny nowy właściciel NORMALNY nic ale to nic się nie zmieniło patologia trwa i ma się dobrze.
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 08.08.2012, 19:35
Wypowiedź Kosowskiego to kolejne potwierdzenie (niedawno to samo mówił Basałaj), że Cupiał rządzi w Wiśle z góry na dół i tak na prawdę "zasłania się" za plecami kolejnych dyrektorów sportowych...

Z kolei w niedawnym wywiadzie z Kasperczakiem wyszło, że Cupiał tak na prawdę nie ma woli stworzenia porządnego zaplecza w klubie...

Dzisiejszy news o zatrudnieniu Duńczyka jest tylko potwierdzeniem tej żenującej polityki. Jeżeli Brazylijczyk jest faktycznie klasowym obrońcą, to można nawet go nieco później zgłosić, jakiż to problem

Nikt przecież nie oczekuje, że nagle Cupiał zacznie płacić grubą kasę za nowych piłkarzy, ale jako właściciela jednej z najbogatszych firm w Polsce, stać chyba na prowadzenie przemyślanej polityki kadrowej.
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 08.08.2012, 20:00. Zmiana właściciela, zmiana taktyki
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Kogo ma na myśli ? Solorza ? Filpiaka ? JW ? Drzymałe ? Kuchara ? Ptaka ? Cacka ? Może ten geniusz z Katowic od grillowania i kiełbas na stadionie?
Dawno, dawno temu, zanim jeszcze Wisła Maskaantowa dotarła do FG LE, był pewien biznesmen mieszkający we Francji, który Waldemar Kita się zwał. Tenże człek majętny postanowił sobie Europę piłkarską zwojować i od Bogusława I Cupiała klub zwany Wisłą kupić zamierzał. Niestety, jego zamiary z roku Pańskiego 2007 skruszyły się wnet, jak lichy mur pod uderzeniem tarana, kiedy z zamku w Myślenicach rozległy się trwogę niosące słowa: HOLA !

Możemy sobie gdybać, czy Wiśle potrzebny jest nowy właściciel, czy lepsza polityka sportowo- organizacyjny, transfery nowych piłkarzy czy h** wie co jeszcze. Fakt faktem, że w pucharach ma okazję pograć i zarobić $$$ wiele drużyn. Ja rozumiem, że do LM trudno jest się dostać. Ale już same play-offy to okazja na sporą gotówkę (ponad 3 "bańki"). Nawet bieda w klubie nie zwalnia od myślenia. Zainwestowany przykładowy milion na transfery piłkarzy może przynieść ze 3 mln "zwrotu". Udało się Wiśle w zeszłym roku, dlaczego racjonalnie nie spróbować takiego kroku raz jeszcze (tylko bez przepłacanych Jaliensów, of course)?
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 08.08.2012, 20:03
BC żadnym pasjonatem czy koneserem piłki nie jest. Z nim jest krótka piłka typu : odpala telegazete () i Wisła ma być na czele, wygrywać. No i kasę ma zarobić wchodząc do LM. Przy nakładach takich, jakie w danej chwili uzna za stosowne. Te mogą się różnić, ale efekt już nie. A jak nie to wypad z trenerem, przewrót w pionie sportowym i zabawa od nowa. Inne sprawy dot. klubu go nie obchodzą w ogóle.

Przecież to widać co Cupiała interesuje,a co nie. Zaniedbania w marketingu, scoutingu, szkoleniu, sprawach zw. ze stadionem. Trzeba być naiwnym, żeby uważać go za mecenasa krakowskiego futbolu. Zostawi po sobie sukcesy, ale żadnych struktur ani perspektyw na przyszłość.
Ostatnio edytowane przez tofik : 08.08.2012 o godz. 20:08.
..
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Stary 08.08.2012, 20:17
pisząc NORMALNY WCALE NIE MAM NA MYŚLI FACETA co przywozi gotówkę do klubu ciężarówką nie oto tu chodzi . Facet ma sposób bycia małego kapryśnego bachora ALE KTO BOGATEMU ZABRONI co nie zmienia faktu ze ja mam udawać je jest OK
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 08.08.2012, 20:36
Kogo ma na myśli ? Solorza ? Filpiaka ? JW ? Drzymałe ? Kuchara ? Ptaka ? Cacka ? może ten geniusz z Katowic od grillowania i kiełbas na stadionie.
Czy marzysz może o jakimś Arabie czy Turku, któremu nagle zechce się budować potęgę w Polsce...
Dobrym przykładem w kontekście Araba to Malaga, która po zdobyciu miejsca w lidze, dzięki któremu można grać w LM niby miała ruszyć na zakupy, a tu okazało się, że są ciągle niespłacone długi, transfer Cazorli też w sumie nie był opłacony i teraz to już wszyscy się zwijają.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.08.2012, 20:44
Nie będę jeździł po Bednarzu tylko dlatego, że jest na to teraz moda. Beto mu totalnie nie wyszedł natomiast o Quioto można już powiedzieć, że to inny kaliber piłkarza, silny chłopak do tego niezła motoryka, mam nadzieję że się sprawdzi bo brakuje nam piłkarzy którzy mogą przynieść w przyszłości złotówki do klubu.
Nie strzeli ani jednej bramki. Jest za słaby. Cały ten zespół nie jest w stanie zdobyć MP. Nie wierzę, że ktoś z czystym sumieniem mi teraz powie, że będziemy grali w pucharach. Mamy najgorszy zespół od 1997 roku. I niestety, jeżeli coś w myśleniu właściciela się nie zmieni, przegramy w tym sezonie z kretesem.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 08.08.2012, 21:20
Co nieco się wyjaśniło.
Skład na dziś

...........................Pereiko (Miśkiewicz)...................................... .
Jaliens (Kolanko), Czekaj (Bunoza), Głowacki (Chavez), Frederikson (Żemło)
Iliev (Boguski), Wilk (Sobolewski), Melikson (Garguła), Kirm (Chrapek)
...................Genkov (Sikorski), Quito (Kamiński)........................

Są jeszcze Szewczyk, Lepiarz, Stolarski (no jeszcze nie na ligę ....)
Za kilka tygodni powinni dojść Jovanovic, Uryga, Buras

Inaczej niż Bonawenturze nie widzę szokującego spadku poziomu sportowego drużyny.
Słabe punkty to oczywiście Kolanko, Żemło i Kamiński. Na tych pozycjach strach myśleć o kontuzjach piłkarzy z wyjściowej "11".
A propos pierwszej "11":
- mnie nigdy na kolana nie powalał Kirm w dodatku "na siłę" jego zmiennikiem zrobiłem Chrapka który nie wiem czy potrafi dośrodkować lewą nogą.
- wcale nie jestem też zachwycony grą Pereiki .... dodatkowo nie potrafi się ostatnio opanować nawet na sparingach ...
Co do pozycji Sikorskiego i Boguskiego równie dobrze mogłem wpisać odwrotnie ......
Myślę że niedługo z nawiasów wyjdą Chrapek, Boguski, a za pół roku rok: Kamiński i Kolanko,

Wniosek z tego co napisałem:
Życzmy zdrowia chłopakom ! ....
Ostatnio edytowane przez Grantar : 08.08.2012 o godz. 21:51.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 08.08.2012, 21:31
Jest jak jest.. Niech hanysokrawaciarz nie waży się sprzedawać Meliksona i możemy powalczyć o pudło w zimie.a wtedy kto wie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów