|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Zapomnij o Kupiszu. Nie ma pieniedzy na tego zawodnika. NIe stać nas.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
![]() Proszę, mów dalej. Nie wpadłeś na to, że skoro przyjechał na testy medyczne (co podkreśliłem wcześniej), to warunki kontraktu miał już ustalone? A że potem okazało się, że jego status nie jest do końca jasny? Napisałem- dobrze, że teraz, a nie po podpisaniu kontraktu.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 08.08.2012 o godz. 09:51.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Wisła od zawodnika i jego menedżera miała informację, że jest on wolnym graczem. Rozpoczęła rozmowy, ustaliła warunki kontraktu i zaprosiła na testy medyczne, których wyniki przesądzić miały czy go bierzemy, czy nie. W trakcie tego wszystkiego swojego trzy grosze wtrącił jednak Aris, który twierdzi że ma ważny kontrakt z zawodnikiem. W klubie stwierdzono, że w związku z niepewną sytuacją Brazylijczyka w greckim klubie (sprawa zapewne będzie miała finał w tamtejszym związku albo sądzie) zrezygnowano z transferu. Czy Ty naprawdę uważasz, że Wisła miała dzwonić/faksować, czy ch*j wie co jeszcze robić do Arisu i pytać o kontrakt tego zawodnika? Jesteś kompletnie niepoważny. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
Zdziwilby sie ale sadze ze jestesmy bardziej zdezorganizowani niz liga Grecka. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I tak też było. Czy mam przypominać jak wyglądał transfer do Wisły choćby Garguły i Marcelo? Odświeżcie sobie pamięć.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Tzn. ze jak wygladaly podobnie nieprofesjonalnie to jest ok?
Smiejesz sie z tym faksowaniem do Arisu. To zapytam Ile kosztuje faks a ile przelot, pobyt i testy pilkarza? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Czy Ty sobie wyobrażasz naprawdę, że Wisła wysyła faks do Salonik z pytaniem, czy "Michel jest nadal Waszym zawodnikiem, bo chcemy z nim podpisać kontrakt i on nas przekonuje, że nic go z wami już nie łączy"? Czy jak idziesz na rozmowę w sprawie pracy, to pierwsze co robi Twój potencjalnie nowy szef to dzwoni do poprzedniego szefa i pyta, czy nadal masz z nim ważną umowę? Są tajemnice handlowe między pracodawcą i pracobiorcą. Poza tym w przypadku piłki często kluby na siłę chcą zatrzymać zawodnika i dopuszczają się różnych kroków jak mają tylko przeciek, że ktoś im podbiera zawodnika. Agent zapewnił, że grajek ma kartę na ręku, więc sprawa była oczywista. I być może faktycznie jest zgodnie z literą prawa wolnym zawodnikiem, ale Grecy już nie raz różne przekręty robili, fałszywki podrzucali do papierów zawodników itd. Nie dziwię się, że Wisła się nie chce babrać z tym bagnem, które się może za chwilę zrobić. --- To samo zdaje się było chyba w przypadku transferu Thwaite'a. Nagle się okazało, że w jego papierach klubowych znalazły się aneksy do kontraktu (przez niego podpisane) których chłopak w życiu na oczy nie widział. Możecie się dopierdalać ile wlezie, do byle gówna. Zawsze sobie znajdziecie powód. Szukajcie dalej.
Ostatnio edytowane przez hunter : 08.08.2012 o godz. 10:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
||
A tak na serio, to moim skromnym zdaniem, należy wyluzować i spokojnie sobie poczekać , aż jednak pojawi sie ten LO i posadzi Bunoze na ławkę. ____ do postu poniżej, jacekbum Nie, nie można było sprawdzić, dlaczego , a bo nie ..a tak serio to, to samo co napisałem do borysa, Jasne że można było, ale .. Ty piszesz merytorycznie, a tu nie o to chodzi, dziś cokolwiek się nie zdarzy wszystko jest idealnie, wręcz wzorcowo.. Jest kilku użytkowników tego forum którzy widać tak lubią .. http://www.youtube.com/watch?v=DhecpGGOP40 ___ A co tam, do postu jeszcze niżej Ażeby było jeszcze "coś na tak", MichaelMyers, też wolałbym Brazylijczyka, ale i ten Duńczyk od Bunozy gorszy chyba nie będzie więc może nie jest tak źle, bo ta Wisła to na ligę jest, a nie na Twente , czy Fulham, nawet nie na ich rezerwy. PS. A tak na rozluźnienie , to w razie czego może będzie taki LO http://s.v3.tvp.pl/images/e/c/2/uid_..._pos_3_gs_.jpg
Ostatnio edytowane przez milosz : 08.08.2012 o godz. 12:35.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Nigdzie nie pisałem,że klub nie ustalił kontraktu z zawodnikiem-pewnie to zrobili,podałem kryteria które powinny być spełnione przed przejściem testów medycznych .Dziwne po przejściu kosztownych testów medycznych nagle okazało się,że jest problem z kontraktem...a dwa dni wcześniej nie można było tego sprawdzić?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
Jak dadza temu odpadowi 2-letni kontrakt to bedzie fatalnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
A mnie to osobiście wygląda na typową "rozgrywkę korporacyjną" pomiędzy Bednarzem a Probierzem. Ten pierwszy nie chce zaakceptować, że ktoś mu się miesza do "jego" roboty i wychodzi przed szereg (zakładając że ten Brazylijczyk pojawił się w Wiśle z powodu jego znajomości z Probierzem, co jest wielce prawdopodobne), więc postanawia utrzeć nosa naszemu trenerowi i pokazać kto tu rządzi i kto będzie miał ostatnie słowo. Jeśli tak jest to dobro drużyny będzie to stało na ostatnim miejscu - zaś na pierwszym będą duma i urażone ambicje.
Oby tak jednak nie było. |
|
|
|
Member
Od: 07.2012
Offline |
|
|
puki co składu nie mamy imponującego na ten sezon, jednak 'optymizmem' napawa fakt, że w tym sezonie poziom całej ekstraklasy się obniżył i jest duża szansa na zdobycie mistrzostwa nawet z tymi zawodnikami którymi obecnie dysponujemy. Wie ktoś co dzieje się z Boguskim, dlaczego nie grał z Piastem ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Ale gdyby Bednarz chociaż troszkę pojeździł po Europie, to efekty byłby zdecydowanie większe, ale jak Jacuś ma zamiar oglądać filmiki to gówno z tego będzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
Natomiast jeżeli Jacek traktuje to osobiście, albo jako podważanie swojej pozycji świetnego dyrektora sportowego, to jest jeszcze większym idiotą, niż do tej pory myślałem. Naprawdę szkoda mi Probierza, bo to bardzo utalentowany facet z jakąś wizją, ale odkąd odszedł z Jagi trafia do klubów, w których jest niesamowity bajzel. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Żaden szanujący się dyrektor sportowy nie dopuściłby do sytuacji, w której zawodnik, który ląduje na lotnisku, nie przyjeżdża po to, by dopełnić wszelkich niezbędnych formalności i podpisać kontraktu. Żaden poważny dyrektor sportowy nie traktowałby kibiców jak śmieci, informując ich o piłkarzach, których ostatecznie nie sprowadzimy. Żaden odpowiedzialny dyrektor sportowy nie sprowadzałby na lotnisko piłkarza, bez sprawdzenia jego statusu. Nie wiem, dlaczego u Pana Cupiała tak dużą rolę odgrywa Pan Rogala, Pan Piechniczek, nie rozumiem, jak on nie może widzieć tego, co się dzieje. Przekaz, PR, marketing etc etc. obecnie w naszym klubie leżą, abstrahując już od umiejętności (tudzież braku) sprowadzania zawodników przez Pana Bednarza. Karuzela z lewym obrońcą trwa, a przez ten ruch, który mamy teraz - czyli zamieszanie "Frederiksen - Gabrini(?)" dobitnie pokazuje, że Bednarz tak naprawdę nie ma pojęcia, jak się robi transfery, a tak poza tym pokazuje jeszcze gorszą rzecz - że transfer lewego obrońcy nigdy w gruncie rzeczy nie był przygotowany, a piłkarze zostali znalezieni całkiem przypadkowo, bez głębszej analizy ich umiejętności. Przykre to jest - Bednarz działa identycznie, jak za pierwszej swojej kadencji w Wiśle. Obecnie mamy najgorszego dyrektora sportowego w Polsce, spośród większych krajowych zespołów piłkarskich. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
A co do braku jasnych informacji, kiedy jakiś czas temu napisałem, że panuje klimat utajniania informacji i maskowania bajzlu pierdołami typu "Dzisiaj artykuł o psie Andraża Kirma", to co niektórzy szydzili tutaj, jakbym co najmniej opowiedział jakiś chu*owy dowcip. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja czekam co napiszą obrońcy Jacka "PROwizorka" Bednarza.
Jaja będę jak się okaże, że i tego nie podpiszą.
Ostatnio edytowane przez cfa : 08.08.2012 o godz. 12:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
milosz
Ale ja sie z toba zgadzam. Akademia sama w sobie niczego nie rozwiaze. To jest jeden z krokow, bardzo wazny, ale nie jedyny. Jesli klub bedzie zarzadzany po amatorsku to nawet swietna akademia nic nie da. Tak na boku, akademia Legii nie jest swietna. Chwale ja, bo jest swietna w polskich warunkach. Ale w europejskich warunkach jest wciaz bardzo, bardzo, biedna. I nie porownuje jej z tuzami. Partizan Belgrad, Sparta Praga, Dinamo Zagrzeb... Z akademiami takich klubow ja porownuje. Niemniej jest... i sie rozwija. U nas natomiast nie ma nic. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 08.08.2012 o godz. 13:43.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Najwiekszy paradoks w tym wszystkim to to, ze to co dobre w Wisle i to co złe to działanie Cupiała.
Aczkolwiek wyczynów JB nie mozna do końca tym usprawiedliwiać bo po co mówił: - że teraz kadra bedzie budowana na przyszlosc (dlugie kontrakty, mlodzi zawodnicy) - że na transfery gotówkowe niewiele ale troche pieniedzy jest - nie wydal nic(nie mówie o pieniadzach za podpisanie) - że jak kazdy odchodzacy bedzie zastępowany równie silnym lub lepszym zawodnikiem - że kibic przede wszystkim a ostatnie wydarzenia to obraz jak tego kibica sie olewa - dotad nie ma przeprosin, dementi czy jakiegokolwiek wyjasnienia - że dla skorumpowanych piłkarzy nie ma tu miejsca - Garguła - że bedzie czyścił skład - właściwie to sam się wyczyścił a Jaliens dalej sie wczasuje... To byly jasne deklaracje jakie złożył wiedząc w jakiej rzeczywistości bedzie pracował i jakimi środkami dysponuje. Do tego ten cyrk z LO jakto jest, że raz nas na Duńczyka nie stać a chwile potem już tak? Retorycznie zapytam, co z wykonaniem powyższego, w którym miejscu Pan jest i czemu zrobiono tak niewiele? A karnety dobrze sie sprzedaja - bo jakoś klub sie nie chwali? Zli grabarze z Holandii odeszli i co się zmieniło na lepsze? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
oto stadion na ktorym mecze ligowe rozgrywal klub FK Minsk co za nowoczesna infrastruktura, tylko im pozazdroscic. http://www.youtube.com/watch?v=ETUiqW1vY3s
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 08.08.2012 o godz. 14:10.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Odpuscmy ta LM jak bedzie to bedzie ale w moim mniemaniu jest to nieistotne dla przyszlosci klubu. Ludzie zarzadzajacy przewala bezmysnie kazde pieniadze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Przecież LM za kadencji Bednarza nie będzie, wybijcie sobie to z głowy, MP może zdobyć każdy. Nawet gdybyśmy zdobyli MP, to Bednarz nam wszystko wysprzeda i sprowadzi jeszcze gorszych...
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Zgadza sie tak czy siak nie ma to znaczenia poza zaspokojeniem ambicji wlasciciela.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tu nawet LE nie bedzie, bo odpadniemy z czyms na poziomie Levadii z tym lysym centusiem, jezeli tu jeszcze bedzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Łysy Wonsz?
![]() |
|