|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Odpuscic... w zyciu. No chyba ze zmieni nazwe pelnionego stanowiska na wlasciwe, blazen nadworny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ale co mu do diabła Cupiał załatwia piłkarzy? Bo nie rozumiem, dlaczego mielibyśmy mu odpuścić?
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Witamy kolejny szrot z zagranicy. Witamy nowego Beto, witamy nowego Branco, witamy nowego Vargę, itp. Zawodnik, który był za słaby dla jednej z gorszych drużyn w Danii ma być wzmocnieniem dla Wisły. Jestem pewien, że Piotr Brożek po miesiącach nie grania jest lepszym zawodnikiem niż kolejny wygnaniec z innego kraju. Moja ulubiona wyliczanka importowanych odpadów wkrótce się powiększy.
Z drugiej strony mnie już nic nie zdziwi. Lamey zagrał w czterech meczach przez cały rok, a mimo to dostał bajeczny kontrakt i miał być wg wielu kibiców zbawieniem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Tyle że jest jedno ale - i tu się z Tobą zgadzam - taki finał rozgrywek wydaje się być abstrakcją. Nie ma podstaw sądzić ze jesteśmy mocniejsi niż w poprzednim sezonie a dodatkowo mamy mnóstwo problemów wewnętrznych - padnięty marketing, zarząd w rozsypce, brak pucharów i główny problem - nie mamy kasy na jakąkolwiek jakość w składzie. Jakby było tego mało, Bednarz z Probierzem gadają jedno, robią drugie, a wychodzi im jeszcze coś innego. W tej rundzie liczę jedynie na to ze będziemy jakiś równy i przyzwoity poziom sportowy trzymać. O LM i możemy zapomnieć - niech choć w zamian nasz v-ce prezes uporządkuje klubowe finanse tak aby nie było gorzej niż jest (czy też nie zostawił finansów w stanie gorszym niż je zastał).
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 08.08.2012 o godz. 15:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
Jak bajeczny kontrakt dostal Lamey ? Na poziomie tego co dostaje Balotelli w Man C ? Czy na poziomie Bamboledy z Amici ? Widziałeś jego kontrakt ? Kurcze poważnie pytam bo nie pamiętam kwoty jego kontraktu, ba nawet jej chyba nie widziałem nigdzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
Ja sam byłem wściekły na Bednarza,że za Małeckiego nikt nie przyszedł mimo,że miał przyjść ale teraz już rozumiem,że Bednarz to marionetka a Cupiał o wszystkim decyduje nawet o takich pierdołach jak sprowadzenie wolnego taniego gracza. Nie dziwmy się już dlaczego mamy darmowych tanich zawodników ,trzeba Arkowi Głowackiemu dziękować,że nie leci na kase bo mógł grać w Turcji i zarabiać kokosy a wybrał Wisłe. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
do Beto czy Branco nie porównujmy gościa, jednak zagrał dobry mecz z Hannowerem. Nie jest to wymiatacz, nie jest Carlosem czy inną gwiazdą na tę stronę boiska, jest po prostu średni - do tego tani i wolny od kontraktu.
Czyli taki jaki był cel transferowy. Wydać jak najmniej, zapchać dziurę i basta. On przecież by do nas przyjechać, zrezygnował z turnieju dla piłkarzy bez kontraktu (czy coś takiego), czyli Jego wymagania były niskie, ale jak zobaczył naszą pierwszą propozycje to i tak podziękował - zastanówcie się jaka ona była mizerna... Dorzucili parę tysięcy do kontraktu rocznego i już mamy zawodnika. Tak naprawdę jeśli ktoś pisze o Mistrzostwie Polski to wierzy w cuda lub myśli, że można mieć takiego farta. Niby wszyscy w lidze mają problemy, ale jednak myślę, że oprócz naszych głównych rywali piłkarskich (Legia, Lech, Śląsk) dojdzie bardzo silne Zagłębie Lubin i Jagiellonia. I będzie bardzo ciężko tymi piłkarzami coś ugrać - mam nadzieje, że się mylę. Ale jednak wole być mile zaskoczony niż zawiedziony. Myślę, że kibiców Wisły na stadion powinna przyciągać atmosfera na trybunach, a nie widowisko sportowe.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 08.08.2012 o godz. 16:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Z wywiadu z Kosą:
Filip L: Jak duże rozbieżności finansowe (lub niefinansowe) były, że nie przedłużyłes kontraktu z Wisłą wtedy na jesieni za Skorży? Czy Bednarz to skąpy człowiek i dlaczego tak? - Dyrektor sportowy w Wiśle to przede wszystkim człowiek od wykonywania poleceń Sami Wiecie Kogo. Nie znam kompetencji Bednarza, nie jest to jednak skąpy człowiek, a po prostu dobry negocjator. Ja wtedy z klubem się dogadałem - wiedzą o tym i Jacek, i trener Skorża. Pamiętam, jakby to było dziś. W piątek wszystko uzgodniliśmy, podaliśmy sobie ręce, a w sobotę Bednarz przekazał mi informację, że prezes całkowicie wycofuje się z oferty. Że aktualna jest propozycja sprzed kilku miesięcy, a jak się nie podoba, to wyjazd. No, to wyjechałem. Wynika z tego, ze za negocjacje zawsze wina spada na Bednarza, ale tak naprawde on jest tylko od czarnej roboty i sam wiele nie ma dogadania. Wiec moze trzeba czasem na niego spojrzec laskawym okiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Borys Syryls jeśli ktoś odpadnie z LM i odpuści europejskie puchary to będzie Śląsk jacekbum co do Kosowskiego stara się błyszczeć nie tylko w Bełchatowie ale w mediach a że nie udało się zażegnać konfliktu z C więc teraz się odgryza .Co do Duńczyka to się jeszcze okaże czy jest lepszy od poprzedników i od potencjalnych kandydatów Dudu,Ukah,Brożek.Aczkolwiek niedaleko pada jabłko od jabłonii zapowiada się kolejny szrot tak samo ja jego poprzednik Dragan.Ciekawe czy Legionista wyrwie ŁKSowi któregoś z braci jednemu się kontrakt kończy ciekawe czy Probierz i Legionista zainteresują się tym faktem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
||
No niestety nie kibiców a Pikników. A ich na stadion ściąga się atmosferą i... dobrym widowiskiem. Jak w kinie. Bez dobrego widowiska sportowego 3/4 stadionu będzie puste. |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jedyny konkretny zawodnik, który się przewijał w kontekście Wisły to był Michel z Arisu. Reszta to loteria, żeby nie powiedzieć kpina z kibica. W sumie takiego naiwniaka jak kibic piłkarski w Polsce to ze świecą szukać. Więc teraz czas się łudzić, że te transfery wypalą, a Wisła wygra MP i awansuje do LM. xD
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
||||
. PS. Ale spoko, jeszcze przyjdzie okazja się mocno poróżnić, ważne aby jeśli coś pisać to "do przodu", ale pamiętając o tym że już kilka razy otarliśmy sie o szanse na zmiany, sorry ale tak mam , że nigdy pewnie nie przestane wierzyć że powstanie u nas klub który zrobi kolejny krok do przodu. Sz. Pan Cupiał dał nam liczne MP, co stanowi samo w sobie krok do przodu i chwała mu za to, ale ..mnie marzył by się kolejny krok, ten do europejskiej piłki, a tego z Kapką , JB., i Rogalą zrobić nie sposób, finanse to jedno , a brak profesjonalizmu w klubie i wizji jego rozwoju to drugie.
_________
Ostatnio edytowane przez milosz : 08.08.2012 o godz. 17:35.
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
w czwartek o 9:30 będzie prezentacja Frederiksena, Małopolska.TV zapowiada transmisję na żywo - http://www.malopolskatv.pl/930-preze...-frederiksena/
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Panowie czytam to forum i już się niczemu nie dziwię ................. rok temu napisałem nam WIŚLE jest potrzebny nowy właściciel NORMALNY nic ale to nic się nie zmieniło patologia trwa i ma się dobrze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Wypowiedź Kosowskiego to kolejne potwierdzenie (niedawno to samo mówił Basałaj), że Cupiał rządzi w Wiśle z góry na dół i tak na prawdę "zasłania się" za plecami kolejnych dyrektorów sportowych...
Z kolei w niedawnym wywiadzie z Kasperczakiem wyszło, że Cupiał tak na prawdę nie ma woli stworzenia porządnego zaplecza w klubie... Dzisiejszy news o zatrudnieniu Duńczyka jest tylko potwierdzeniem tej żenującej polityki. Jeżeli Brazylijczyk jest faktycznie klasowym obrońcą, to można nawet go nieco później zgłosić, jakiż to problem Nikt przecież nie oczekuje, że nagle Cupiał zacznie płacić grubą kasę za nowych piłkarzy, ale jako właściciela jednej z najbogatszych firm w Polsce, stać chyba na prowadzenie przemyślanej polityki kadrowej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
Możemy sobie gdybać, czy Wiśle potrzebny jest nowy właściciel, czy lepsza polityka sportowo- organizacyjny, transfery nowych piłkarzy czy h** wie co jeszcze. Fakt faktem, że w pucharach ma okazję pograć i zarobić $$$ wiele drużyn. Ja rozumiem, że do LM trudno jest się dostać. Ale już same play-offy to okazja na sporą gotówkę (ponad 3 "bańki"). Nawet bieda w klubie nie zwalnia od myślenia. Zainwestowany przykładowy milion na transfery piłkarzy może przynieść ze 3 mln "zwrotu". Udało się Wiśle w zeszłym roku, dlaczego racjonalnie nie spróbować takiego kroku raz jeszcze (tylko bez przepłacanych Jaliensów, of course)? ![]() ![]()
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
BC żadnym pasjonatem czy koneserem piłki nie jest. Z nim jest krótka piłka typu : odpala telegazete (
Przecież to widać co Cupiała interesuje,a co nie. Zaniedbania w marketingu, scoutingu, szkoleniu, sprawach zw. ze stadionem. Trzeba być naiwnym, żeby uważać go za mecenasa krakowskiego futbolu. Zostawi po sobie sukcesy, ale żadnych struktur ani perspektyw na przyszłość.
Ostatnio edytowane przez tofik : 08.08.2012 o godz. 20:08.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
pisząc NORMALNY WCALE NIE MAM NA MYŚLI FACETA co przywozi gotówkę do klubu ciężarówką nie oto tu chodzi . Facet ma sposób bycia małego kapryśnego bachora ALE KTO BOGATEMU ZABRONI co nie zmienia faktu ze ja mam udawać je jest OK
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Dobrym przykładem w kontekście Araba to Malaga, która po zdobyciu miejsca w lidze, dzięki któremu można grać w LM niby miała ruszyć na zakupy, a tu okazało się, że są ciągle niespłacone długi, transfer Cazorli też w sumie nie był opłacony i teraz to już wszyscy się zwijają.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Co nieco się wyjaśniło.
Skład na dziś ...........................Pereiko (Miśkiewicz)...................................... . Jaliens (Kolanko), Czekaj (Bunoza), Głowacki (Chavez), Frederikson (Żemło) Iliev (Boguski), Wilk (Sobolewski), Melikson (Garguła), Kirm (Chrapek) ...................Genkov (Sikorski), Quito (Kamiński)........................ Są jeszcze Szewczyk, Lepiarz, Stolarski (no jeszcze nie na ligę ....) Za kilka tygodni powinni dojść Jovanovic, Uryga, Buras Inaczej niż Bonawenturze nie widzę szokującego spadku poziomu sportowego drużyny. Słabe punkty to oczywiście Kolanko, Żemło i Kamiński. Na tych pozycjach strach myśleć o kontuzjach piłkarzy z wyjściowej "11". A propos pierwszej "11": - mnie nigdy na kolana nie powalał Kirm w dodatku "na siłę" jego zmiennikiem zrobiłem Chrapka który nie wiem czy potrafi dośrodkować lewą nogą. - wcale nie jestem też zachwycony grą Pereiki .... dodatkowo nie potrafi się ostatnio opanować nawet na sparingach ... Co do pozycji Sikorskiego i Boguskiego równie dobrze mogłem wpisać odwrotnie ...... Myślę że niedługo z nawiasów wyjdą Chrapek, Boguski, a za pół roku rok: Kamiński i Kolanko, Wniosek z tego co napisałem: Życzmy zdrowia chłopakom ! ....
Ostatnio edytowane przez Grantar : 08.08.2012 o godz. 21:51.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Jest jak jest.. Niech hanysokrawaciarz nie waży się sprzedawać Meliksona i możemy powalczyć o pudło w zimie.a wtedy kto wie.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|