|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
nawet Słowacja,Węgry i Czesi nas wyprzedziły pod względem płac.Nie ma rady,lemingi musza opuścic Polske
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
||
Tylko dziwi mnie to, że Loary nie adaptują do ochrony lotnisk bo wydali blisko 5mld usd na F-16 (nie pamiętam kwoty ale nie była mała), a strzegą ich tylko cywilne firmy ochroniarskie ![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
||
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 07.08.2012 o godz. 10:11.
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
Zrozum szpeniu że już nie długo PiS będzie jak solidarność w 80 roku. Jedyna dla Polski nadzieja, ludzie już to wiedzą ale boją się głośno odezwać, dlatego z werbunkiem nie będzie problemu. Problemy zaczną sie natomiast dla tobie podobnych zakłamanych propagandzistów potrafiących tylko pluć obrażać i powielać fałszywe oszczerstwa. Jakim trzeba być ...... żeby napisać taki post? I ty jeszcze potrafisz bezczelnie powiedzieć że nie ma z czym dyskutować ? Jeżeli masz więcej niż 12 lat to szczerze współczuję.ps. Tym się różni SKOK od Amber gold, że działa od 100 lat i ma na celu ludziom pomagać, a nie ich oszukiwać. Dlaczego rudy cudak nie czepia się Amber gold? Tylko synka sobie u nich zatrudnił, a przyp....sie do SKOKU? Odpowiedz lemingu.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 07.08.2012 o godz. 10:55.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
1.Na chwilę obecną od strony finansowej i technologicznej jedynym krajem który jest w stanie zrealizować ten projekt jest USA (i dlatego ruscy tak mocno przeciwko niemu oponują). Zbudowanie takiego systemu przez Polskę można co najwyżej odbierać w kategoriach żartu. 2. Własnie dlatego że ruscy nie są w stanie zbudować takiego systemu staraja się go udupić jak mogą. Jednym z wariantów tej gry jest zachęcanie krajów NATO do tego aby budowały "swoje własne sytemy" z pełną świadomością tego że przerasta to zupełnie ich możliwości. 3. Następnym elementem w tej grze jest zachecanie przez Rosjan do tego aby system był NATO-wski a nie amerykański (tzn aby operacyjną kontrole nad nim sprawowało NATO). Ze względu na skalę wydatków nie chcą sie na to zgodzić Amerykanie a ruscy liczą że konflikt wokół kontroli systemu może spowodować tarcia w samym Nato. 4. System mający być "polską tarczą antyrakietową" to pomysł zgłoszony parę lat temu przez Bumar do spóły z Francuzami. Problem polega na tym że z tarczą nie ma on zupełnie nic wspólnego. Od stron operacyjnej jest to kompletne badziewie (sami Francuzi nie mają zamiaru tego wdrażać) a głównym celem zgłoszenia tego pomysłu była zapewne chęć wyciągniecia przez bankrutujacy Bumar jakiejś kasy z budżetu. Tematem od poniedziałku zajął się SE. Ponieważ chłopaki się wycwanili i wersję elektroniczną udostępniają za opłatą nie zamieszczam linku ale gdybyś był zainteresowany rzuć okiem na wersję papierową. Nawet ta bulawrówka nabija się po całości z tego pomysłu (podpierając się oczywiście opiniami ekspertów). edycja: znalazłem link z Wprost z krótkim omówieniem. Poszukaj więcej w necie to napewno jeszcze co znajdziesz: http://www.wprost.pl/ar/338014/Tarcz...ja-na-Ksiezyc/
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 07.08.2012 o godz. 11:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Gajowy ma dobre kontakty na rosyjskim rynku z firmami zbrojeniowymi (on reklamowal w swoich broszurkach rosyjska firme zwizana z lotnicwem, m in on maczal palce w wysylaniu tupolewa do zakladow w samarze) wiec jesli komus mialby pomoc w rozwoju to bylyby to portwele kolegow z bylej ZSRR. Cala wataha darmozjadow z Elewaru tez chciala rozwoju polskiego rolnictwa... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Ale państwa NATO potrzebują takiego systemu, więc większy sens jest aby realizowac to razem, różne kraje mają rożne doświadczenia w przemyśle obronnym, wchodzący w skład Grupy Bumar - Radwar z tego co wiem potrafi opracowac bardzo skuteczne radary. Inne kraje mają z kolei doświadczenie w produkcji rakiet. Taka kooperacja pozwoliłaby zaciśnic współpracę. A jeszcze jeśli chodzi o obronę przeciwlotniczą tylko naszego kraju to obecnie jest chyba niewiele lepiej niż z marynarką wojenną, były fajne projekty jak np Loara, lufowy demonstrator powstał, miał byc też rakietowy ale coś ktoś chyba zaniedbał sprawę. Wg mnie jeśli by poszli dalej i dokończyli temat, gotowy produkt mógłby przynieśc ogromne zyski z tytułu eksportu. Na współpracę w czymkolwiek z amerykanami nie patrzę zbyt optymistycznie, pierwsza sprawa offset za F-16, troszkę oczekiwania były wyższe. Irak - z tego co pamiętam za udział w okupacji, mieliśmy miec możliwośc eksportu broni do tego kraju, jednak nie trafiliśmy na listę krajów mogących im sprzedawac. Nie jestem pewien czy nie było obiecanek z zielonymi kartami dla polaków. Takie mam poglądy, żeby iśc bardziej ku europie niż stanom. Cytat:
No jeszcze anulowane przetargi na śmigłowce dla naszych do Afganistanu i zakup tego samego sprzętu za sporo więcej kasy, czy kupno silników do Migów 29 (używanych) za cenę dwukrotnie przewyższająca rynkową. No ale cóż takie są tendencję pośród rządzących. Przecież miło i przyjemnie się roztrwania cudze pieniądze.
Ostatnio edytowane przez cfa : 07.08.2012 o godz. 11:29.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
pomagać? chyba zarabiać. ideały Kas już dawno przygasły. teraz liczy się kasa. A dziś, SKOKI oferują to samo co banki, nie mając zabezpieczenia. Kredyty, karty, lokaty. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Każdy na tym forum ma Cię za myślacego inaczej dlatego szkoda mi czasu dyskusję z kimś takim jak Ty. A wiec krótko: co z obiektywizmem mają wspólnego Twoje wpisy? Uważasz że Twoje poglądy nie są populistyczne i są oparte o "konkrety"? Wiesz że SKOKi są be ale nie wiesz czym różnią się od Amber Gold? Twierdzisz że oszczędności w Polsce są ubezpieczone? I do tego przez Państwo? Martwisz się o bezpieczeństwo pieniędzy w SKOK a nie martwi Cię bezpieczeństwo pieniędzy w bankach? Krytykujesz bezpieczeństwo lokat w SKOK a nie wiesz nawet jakim kapitałem dysponują? Twierdzisz że w SKOK nie ma: nadzoru i audytu? Twierdzisz ze SKOK płaci część podatków za granicą a nie interesuje Cię ile podatków płacą za za granicą polskie banki? I cały ten bełkot pod hasłem: "Twoje wpisy nie mają nic z obiektywizmu. Nie ma z czym dyskutować, bo zamiast konkretów, dajesz jako swoje wypowiedzi populistyczne poglądy. A z poglądami ja nie gadam. Z konkretami owszem." Szpeniu nawet nie chce mi się pisać że się kompromitjesz. Masz na tym forum status śp. Bigosa i już nic tego nie zmieni. Możesz spokojnie zasugeować swoim mocodawcom aby przysłali na to forum kogoś z innym nickiem. A temat "przykrycia" afery AG SKOKami przynajmniej na tym forum spalił na panewce.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 07.08.2012 o godz. 11:52.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Chwileczkę, skoro SKOK zarabia to jest to chyba najlepszym zabezpieczeniem, więc łapy precz. Wiadomo że POszusci mają ambicję położyć swoje brudne łapy na wszystkim co zarabia. Czy to SKOK czy uzdrowiska, czy kolejka na Kasprowy.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Dzisiaj okazuje się, że takiego samego rozumowania nie jesteś w stanie zastosować do SKOKów A co do zabezpieczenia poprzez BFG to nie jest to 100% zabezpieczenie, to raczej kolejny element, który wzmacnia wiarę w to, że system bankowy jest bezpieczny. Faktycznie jest, póki ludzie w to wierzą, jakiekolwiek zachwianie tej wiary może spowodować, że kasa zgromadzona w BFG nie wystarczy. Wtedy o żadnym zabezpieczeniu nie może być mowy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
||
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Amber zarabia ale kasy na wypłaty brakuje, a w SKOKach nie brakuje. Mimo to rudy cudak z bandą lemingów przy.....ala się do SKOKU a nie do Amber. Myślisz komuszy propagandzisto że czepianiem się SKOKU zakrzyczysz przekręt Ambera który płacił Tuskowi pensje? To dopiero
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Dziękuje bardzo. Choć ja na twoim miejscu zamiast się głupkowato cieszyć, zacząłbym szukać wymówek, bo jak się już okaże czym jest PO i reszta koalicji nocnej zmiany to głupawym uśmieszkiem nic nie zdziałasz.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A oto dlaczego Szpenio "przykrywa" AG SKOKami:
http://niezalezna.pl/31685-moze-byc-...wielkiej-afery Autor jest głównym ekonomistą SKOK. A tutaj jeszcze trochę więcej szczegółów na temat tego w jaki sposób AG korumpowal młodego Tuska: http://niezalezna.pl/31701-syn-premi...otym-interesie
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 07.08.2012 o godz. 17:49.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I bardzo ciekawy artykuł Górnego na tamat podobieństw pomiędzy Putinem a Tuskiem i PO. Dla zachęty:
"Porównanie systemu politycznego funkcjonującego w Polsce z systemem w Rosji pod rządami Władimira Putina nie jest nowe. Już rok temu Maksim Samorukow, założyciel i redaktor jednego z najpopularniejszych rosyjskich portali Slon.ru, napisał, że system władzy utworzony przez Donalda Tuska niezwykle przypomina model skonstruowany w Rosji przez Putina i jego towarzyszy z FSB. Jego istotą jest wykreowanie „partii nowego typu", która nie jest ani lewicowa, ani prawicowa, lecz stanowi w gruncie rzeczy partię władzy. Zdaniem Samorukowa formuła Platformy Obywatelskiej to niemal dokładne odwzorowanie modelu ugrupowania Jedna Rosja. Obie formacje dzierżą władzę dzięki sprawnemu marketingowi politycznemu oraz monopolowi w mediach państwowych i prywatnych. Według rosyjskiego publicysty obie partie doskonale zarządzają emocjami, a główną rolę w tym dziele odgrywają wcale nie politycy, lecz celebryci i gwiazdy mediów, niesilący się nawet na udawanie obiektywizmu, lecz jawnie wspierający jedyną słuszną linię polityczną." I link: http://niezalezna.pl/31686-polska-tu...k-rosja-putina |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie mieszajmy dwóch różnych systemów walutowych. To że nie odpowiada Ci współpraca z USA (to już temat na zupełnie inną dyskusję) bynajmniej nie oznacza że nie współpracując z nimi (a w zasadzie nie zdając się na nich) jakikolwiek kraj NATO będzie w stanie sam (albo nawet współpracując pomiędzy sobą bez USA) zbudować "tarczę antyrakietową". Jeśli chcesz korzystać z tego systemu to siłą rzeczy musisz zdać się na USA. Tak samo zresztą jak zapewniając swoje bezpieczeństwo musisz polegać na US Army bo siły pozostałych krajów NATO są zdecydowanie za słabe żeby przeciwstawić się ruskiemu potencjałowi nuklearnemu. I takie są fakty. Amerykanie zaczęli pracować nad tym systemem jeszcze w latach osiemdziesiątych ubiegłego wieku. Z różnych powodów (politycznych, militarnych, technologicznych, finansowych) kraje zachodniej europy nie przyłączyły się wtedy do tego projektu i na chwile obecną perspektywa zbudowania "tarczy europejskiej" to kilkanaście lat. Czyli w praktyce coś zupelnie nierealnego. Nie bardzo rozumiem dlaczego odnosisz się do polskiego systemu obrony przeciwlotniczej (tarcza to system antyrakietowy) ale akurat pod tym względem (w porównaniu z naszą prawie zupelną bezbronnością wobec ataku rakietowego) jest stosunkowo nieźle (jako ciekawostke można podac informacje pojawiające się od czasu do czasu że w trakcie wojny w Gruzji jedynym relanym zagrożeniem dla ruskich samolotów były produkowane w Polsce ręczne wrzutnie rakietowe; podobno gdyby Gruzini mieli ich więcej to mogło być różnie). Tak samo z offsetem. Pewnie że można doczepić sie do paru spraw ale generalnie wygląda to naprawdę nieźle, szczególnie jeśli porównamy to np: z offsetem jaki jest realizowany z Finami w ramach projektu Rosomaka. Podsumowując: Nie chcę w tym momencie dyskutować na temat całokaształtu współpracy wojskowej z USA (aczkolwiek wydaje mi się że moje poglądy w tej sprawie różnią się troche od Twoich). Zwracam tylko uwagę że pomysł "polskiej tarczy antyrakietowej" to kompletna fikcja która w swojej retoryce wychodzi na przeciw ruskich gierek dotyczących budowy amerykańskiej tarczy. Nasz interes w tarczy jest bardzo prosty do zdefiniowania: 1. Objęcie jak największego obszaru Polski ochroną antyrakietową oferowaną przez system. 2. Bezpośrednie zaangażowanie Amerykanów w ochronę ich infrastuktury wojkowej rozlokowanej na terenie Polski. Każdy z tych elementów dramatycznie zwiększy nasze bezpieczeństwo wobec Rosji. I o to w tym wszystkim chodzi. Jak widać nie KomoRUSKIEMU.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 07.08.2012 o godz. 18:42.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
jakie przykrywanie? ukazał się art dotyczący SKOKów to zamieściłem. O AG już się wypowiedziałem. Ludzie nie czytają co podpisują, komu ufają i co robią ze swoimi pieniędzmi. Ja mam i tego zabronić? Jakim prawem? Połaszczyli się na wysoki procent to teraz sami sobie są winni. Kolejny raz próbujesz pomniejszyć jedną sprawą, inną. Nikt zdrowo myślący nie nabiera się na Twoje sztuczki. Zmień forum, bo Drozda już przekonałeś. Takie pytanie lekko związane z tematem. Gdzie powinien pracować syn Tuska, aby uznano, że jest czysto? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Rodzinka PO na swoim, Aby żyło sie IM lepiej :
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Pożyjemy, zobaczymy.. Co raz więcej ludzi otwiera oczy.. I nawet "bananowcy" zaczynają się przekonywać do tego "zaściankowego" PiSu..Medialne mity padną jak kawka i będziemy was skrobać z ulicy ))![]()
[][][][]> T S W <[][][][]
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ludzie nie zaczynają się przekonywać do PiSu. Ludzie dostrzegają braki teraźniejszej władzy, dlatego takie cuda jak Palikmiot maja tyle % ile mają. Statystyczny Polak nie jest konserwatywny, a więc główne postulaty PiSu: zakaz in-vitro, przyjaźń z kościołem, socjalizm, sprzeciw wobec prywatyzacji są nie do wybrania. PiS miał swoją szansę w 2006 roku, wyszło jak wyszło, nie ma co tu zwalać winy na kogoś. PiS aktualnie jest partią niewybieralną, bez możliwości koalicyjnych. Nie ma szans rządzić, bo nie zdobędzie większości. Jego kulą u nogi jest Kaczyński. Z drugiej strony PiS to Kaczyński, nic więcej. Także nic z tego nie będzie. Prędzej komuchy zaczną rządzić niż PiS.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Szpeniu komuchy rządzą od pięciu lat
. A Ty udajesz. zakaz in-vitro, przyjaźń z kościołem, socjalizm, sprzeciw wobec prywatyzacji są nie do wybrania. Tak się tylko lemingom wydaje. Kombinowanie przy zarodkach, plucie na religię, złodziejstwo i wyprzedawanie za bezcen wspólnego majątku jest alternatywą. Myślisz Szpeniu że zdrowy na umyśle taką alternatywę wybierze? Celowo podkreślam warunek poczytalności, bo wiadomo że taki leming potrafi skoczyć w przepaść jeżeli to ma zaszkodzić kaczorowi i takich właśnie desperatów jest co raz mniej, bo przepaść co raz głębsza. I choćbyś 25 godzin na dobę wypisywał propagandowe uzasadnienia konieczności skoku w przepaść to tendencji nie zmienisz. ps. Najlepiej żeby syn Tuska pracował firmie bez udziałów państwa, a jeżeli już to żeby polegał standardowej rekrutacji, taki jesteś ynteligent a nie wiesz? ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Sprawiłbyśmy mi jeszcze większą przyjemność gdybyś zechciał nas poinformować w jaki sposób lektura moich postów wpływa nie na Twoje serce ale na Twoją głowę. Już od jakiegoś czasu martwię się bowiem czy przypadkiem nie brakuje Ci znowu znanych nam już "zielonych tabletek" tłumiących "głosy w Twojej głowie". ad2 Tak samo jak artykuł z listą ubeckich prowokacji wobec JK, informacje o "ONR-owcach i chołocie" buczących na Walcową, Rostowskim ratującym budżet przed deficytem napędzanym przez PiS itp, itd. Same przypadki. Tłumacz się Szpeniu tłumacz. Zapewne Asika przekonasz. Bobka już chyba nie. ad3 Wyjaśnij zatem dlaczego odmawiasz prawa do takiej samej decyzji ludziom którzy chcą mieć SKOK takim jakim jest obecnie? ad4 Mogę tylko wyrazić swoje zdziwienie faktem że skoro rozumujesz w tych kategoriach to do tej pory nie pozbawiłeś nas wątpliwej przyjemności goszczenia Cię tutaj. Odnosze bowiem wrażenie że poza Asem (i pewnie w porywach bobkiem) nie spotykasz się tu z jakimś specjalnie pozytywnym (oczywiście eufemizm) odbiorem. Prawdę mówiąc to wydaje mi się że zdecydowaną większość użytkowników serdecznie nudzą plecione tu przez Ciebie dyrdymały, z którymi z równym powodzeniem mogliby zapoznać się u źródła, czytając GW czy oglądając TVN. ad5 Proponuję Biedronkę w Grójcu za 2400 PLN na miesiąc plus socjal.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 07.08.2012 o godz. 23:49.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 08.08.2012 o godz. 01:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Amber Gold pomimo krytycznego stosunku do niego KNF-u i ABW miał wolną rękę w działaniu (okradaniu ludzi) ponieważ finansowało przedsięwzięcia organizowane przez PO. W USA jak wyszło szydło z worka to Madoff został aresztowany (dostał dozywocie), a w POlsce Plichta jaja sobie robi z okradzionych ludzi i śmieje się im w zęby. Pewnie z czasem wyjedzie na stałe tam gdzie już przetranserował pieniądze. Napewno pomocną dłoń w tej całej operacji uzyska od POlityków, których wspierał finansowo z funduszy okradzionych ludzi.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|