The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.08.2012, 09:03
nawet Słowacja,Węgry i Czesi nas wyprzedziły pod względem płac.Nie ma rady,lemingi musza opuścic Polske
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 07.08.2012, 09:07
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
http://fakty.interia.pl/raport/tarcz...etowej,1828965
A więc nasz Gajowy będzie budował "polską tarczę" będącą częscią "systemu NATO". Najpierw Radzio odstrzelił amerykański projekt pod koniec kadencji Busha a teraz Bronek "mówi Ławrowem" o tym samym projekcie. Putin tylko zaciera ręce.
Jak czytam takie informacje to zaczynam coraz bardziej wierzyć że katastrofa smoleńska nie była jednak wypadkiem.
Z tego co wyczytałem Bronek chce rozwoju polskiego przemysłu obronnego, czy to jest takie złe ? Bo nie rozumiem, chyba nie dorosłem do czytania tego tematu. Ale nie wszystko co ma nas bronic przed ruskimi musi byc hamerykańskie. A nóż zrobiliby jakiś fajny projekt który dałoby się eksportowac.

Arapaho napisał(a):Wyświetl post
^^^ To już uwalili projekt Bumaru który od jakiegoś czasu pracuje nad projektem naszej polskiej tarczy antyrakietowej?
Kolejny polski projekt po korwecie Gawron uwalony? Duet Komor-Ryży jest najlepszą grupą lobby rosyjsko-niemieckiego jakie mogli sobie nasi sąsiedzi wymarzyć.
Właśnie jeszcze nie uwalili, na tą chwilę chcą rozwijac projekt. Tylko może wyjśc tak, że jak już wystarczającą kwotę wyciągną z projektu wtedy go zamkną. Tak jak Gawrona, czy dużo lat wstecz Irydę.
Tylko dziwi mnie to, że Loary nie adaptują do ochrony lotnisk bo wydali blisko 5mld usd na F-16 (nie pamiętam kwoty ale nie była mała), a strzegą ich tylko cywilne firmy ochroniarskie
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 07.08.2012, 10:06
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Radzio Apelbaum Sikorski nadal robi swoja krecią robotę:

"Rzeczpospolita": szabrownik opowie o Polsce

Polskie placówki otrzymały polecenie promowania publikacji, która przedstawia Polaków jako szmalcowników – donosi "Rzeczpospolita". Ministerstwo Spraw Zagranicznych nakazało naszym placówkom dyplomatycznym promowanie anglojęzycznej książki "Inferno of Choices" (Piekło wyborów). Dominującym tematem opracowania jest nasz antysemityzm, a bohaterami - szmalcownicy i Polacy szabrujący żydowskie majątki.

MSZ broni książki. - To wybór tekstów znakomitych polskich historyków, a także materiałów i dokumentów Polskiego Państwa Podziemnego przedstawiających kontekst historyczny, w jakim dokonywała się zagłada Żydów na terenach okupowanej przez Niemcy Polski - tłumaczy Marcin Bosacki, rzecznik MSZ.
Faktycznie, w książce znalazły się pozycje wybitnych autorów, m.in. wyciąg z książki prof. Władysława Bartoszewskiego czy opracowanie Marcina Urynowicza pokazujące polską martyrologię i okupacyjne realia. Jednak na siedem kluczowych opracowań pięć mówi o polskich szabrownikach, o tym, jak Polacy pomagali Żydom za pieniądze, o antysemityzmie czy kolaboracji z Niemcami.

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/-rzec...wiadomosc.html

Ciekawe czy kiedyś ktos oczyści tą stajnie Augiasza jakim jest MSZ ?
Naprawdę to przechodzi już ludzkie pojęcie - niszczą przemysł ,niszczą gospodarkę , niszczą pamięć i niszczą opinie o nas w Europie. Ale co sie dziwić jeśli " Komorowski stwierdził, że naród, który nie dba o swoją pamięć tak, by ona naród łączyła, szkodzi samemu sobie." Wyciągnijcie sobie clou tego co powiedział. Historie należy przekazać tak aby nikogo nie urazić. NIe powiedzieć prawdy ale w odpowiedni sposób ją przekazać, zmanipulować ,ukłonić się w pas , wypiąć tyłek i czekać....."na zaszczyty" albo europejskiego Biedronia

cfa napisał(a):Wyświetl post
Z tego co wyczytałem Bronek chce rozwoju polskiego przemysłu obronnego, czy to jest takie złe ? Bo nie rozumiem, chyba nie dorosłem do czytania tego tematu. Ale nie wszystko co ma nas bronic przed ruskimi musi byc hamerykańskie. A nóż zrobiliby jakiś fajny projekt który dałoby się eksportowac.

Właśnie jeszcze nie uwalili, na tą chwilę chcą rozwijac projekt. Tylko może wyjśc tak, że jak już wystarczającą kwotę wyciągną z projektu wtedy go zamkną. Tak jak Gawrona, czy dużo lat wstecz Irydę.
Tylko dziwi mnie to, że Loary nie adaptują do ochrony lotnisk bo wydali blisko 5mld usd na F-16 (nie pamiętam kwoty ale nie była mała), a strzegą ich tylko cywilne firmy ochroniarskie
Ja jego wypowiedz zrozumialem jako chęć stworzenia NAtOwskiej tarczy antyrakietowej a to już" insza inszość"- jak zaczną się negocjacje kilkunastu krajów co , gdzie,kiedy i za ile - to jak cokolwiek powstanie to za 30-50 lat i pewnie w dużym procencie będzie produkowane przez Niemców albo Francuzów
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 07.08.2012 o godz. 10:11.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 07.08.2012, 10:25
Sądząc z jakości podanych przez Ciebie argumentów wnioskuję że w tym konkretnym przypadku sprzedajną k.. wą jesteś Ty. Podejrzewam że za pieniądze robisz w sieci "czarny PR". Jeśli Twoi mocodawcy wysilą się na tyle aby podać Ci jakiekolwiek merytoryczne argumenty uzasadniające odrzucenie wniosku PiS to będziemy mogli o tym dyskutować. Tak długo jak one nie padną pozostaje tylko wyrazić ubolewanie nad poziomem upodlenia do jakiego może doprowadzić małomiasteczkowego parweniusza chęć łatwego zysku.
ja rozumiem, że musisz wykazać na zebraniach PiSu ile i jakich członków udało Ci się zwerbować, oraz ile czasu spędziłeś na szerzeniu PiSowskiego słowa, ale daj żyć cżłowieku, bo Twoje wpisy nie mają nic z obiektywizmu. Nie ma z czym dyskutować, bo zamiast konkretów, dajesz jako swoje wypowiedzi populistyczne poglądy. A z poglądami ja nie gadam. Z konkretami owszem.

Odpwowiedz na jedno zasadnicze pytanie. Czy różni się Amber Gold od SKOKów? To i to jest parabankiem, a oszczędności ubezpieczone są nie przez Państwo, a przez samych siebie. Powiedz mi, kto odda ludziom pieniądze, jak to .......nie?

Depozyty to 15 miliardów złotych. A ile mają kapitałów, ktoś wie? Nie, bo nie ma nadzoru, nie ma audytu, a wszystko jest ubezpieczone przez Kasy. Nie wspominając, że część podatków płaća te patriotyczne kasy w Luksemburgu
Ostatnio edytowane przez Szpen : 07.08.2012 o godz. 10:34.
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 07.08.2012, 10:44
Szpen napisał(a):Wyświetl post
ja rozumiem, że musisz wykazać na zebraniach PiSu ile i jakich członków udało Ci się zwerbować, oraz ile czasu spędziłeś na szerzeniu PiSowskiego słowa, ale daj żyć cżłowieku, bo Twoje wpisy nie mają nic z obiektywizmu. Nie ma z czym dyskutować, bo zamiast konkretów, dajesz jako swoje wypowiedzi populistyczne poglądy. A z poglądami ja nie gadam. Z konkretami owszem.

Odpwowiedz na jedno zasadnicze pytanie. Czy różni się Amber Gold od SKOKów? To i to jest parabankiem, a oszczędności ubezpieczone są nie przez Państwo, a przez samych siebie. Powiedz mi, kto odda ludziom pieniądze, jak to .......nie?

Zrozum szpeniu że już nie długo PiS będzie jak solidarność w 80 roku. Jedyna dla Polski nadzieja, ludzie już to wiedzą ale boją się głośno odezwać, dlatego z werbunkiem nie będzie problemu. Problemy zaczną sie natomiast dla tobie podobnych zakłamanych propagandzistów potrafiących tylko pluć obrażać i powielać fałszywe oszczerstwa. Jakim trzeba być ...... żeby napisać taki post?

klientelizm. sprzedajne k.urwy
I ty jeszcze potrafisz bezczelnie powiedzieć że nie ma z czym dyskutować ? Jeżeli masz więcej niż 12 lat to szczerze współczuję.

ps. Tym się różni SKOK od Amber gold, że działa od 100 lat i ma na celu ludziom pomagać, a nie ich oszukiwać. Dlaczego rudy cudak nie czepia się Amber gold? Tylko synka sobie u nich zatrudnił, a przyp....sie do SKOKU? Odpowiedz lemingu.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 07.08.2012 o godz. 10:55.
Hej Nasz TS !!
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 07.08.2012, 10:52
Już tłumaczę:
1.Na chwilę obecną od strony finansowej i technologicznej jedynym krajem który jest w stanie zrealizować ten projekt jest USA (i dlatego ruscy tak mocno przeciwko niemu oponują). Zbudowanie takiego systemu przez Polskę można co najwyżej odbierać w kategoriach żartu.
2. Własnie dlatego że ruscy nie są w stanie zbudować takiego systemu staraja się go udupić jak mogą. Jednym z wariantów tej gry jest zachęcanie krajów NATO do tego aby budowały "swoje własne sytemy" z pełną świadomością tego że przerasta to zupełnie ich możliwości.
3. Następnym elementem w tej grze jest zachecanie przez Rosjan do tego aby system był NATO-wski a nie amerykański (tzn aby operacyjną kontrole nad nim sprawowało NATO). Ze względu na skalę wydatków nie chcą sie na to zgodzić Amerykanie a ruscy liczą że konflikt wokół kontroli systemu może spowodować tarcia w samym Nato.
4. System mający być "polską tarczą antyrakietową" to pomysł zgłoszony parę lat temu przez Bumar do spóły z Francuzami. Problem polega na tym że z tarczą nie ma on zupełnie nic wspólnego. Od stron operacyjnej jest to kompletne badziewie (sami Francuzi nie mają zamiaru tego wdrażać) a głównym celem zgłoszenia tego pomysłu była zapewne chęć wyciągniecia przez bankrutujacy Bumar jakiejś kasy z budżetu.
Tematem od poniedziałku zajął się SE. Ponieważ chłopaki się wycwanili i wersję elektroniczną udostępniają za opłatą nie zamieszczam linku ale gdybyś był zainteresowany rzuć okiem na wersję papierową. Nawet ta bulawrówka nabija się po całości z tego pomysłu (podpierając się oczywiście opiniami ekspertów).
edycja: znalazłem link z Wprost z krótkim omówieniem. Poszukaj więcej w necie to napewno jeszcze co znajdziesz:
http://www.wprost.pl/ar/338014/Tarcz...ja-na-Ksiezyc/
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 07.08.2012 o godz. 11:24.
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.08.2012, 11:06
Polski przemysl zbrojeniowy zostal tak rozlozony ze moglby sie podjac budowy tarczy ale dla rycerzy ze sredniowiecza...

Gajowy ma dobre kontakty na rosyjskim rynku z firmami zbrojeniowymi (on reklamowal w swoich broszurkach rosyjska firme zwizana z lotnicwem, m in on maczal palce w wysylaniu tupolewa do zakladow w samarze) wiec jesli komus mialby pomoc w rozwoju to bylyby to portwele kolegow z bylej ZSRR.

Cala wataha darmozjadow z Elewaru tez chciala rozwoju polskiego rolnictwa...
cfa
Senior Member

Stary 07.08.2012, 11:22
Już tłumaczę:
1.Na chwilę obecną od strony finansowej i technologicznej jedynym krajem który jest w stanie zrealizować ten projekt jest USA (i dlatego ruscy tak mocno przeciwko niemu oponują). Zbudowanie takiego systemu przez Polskę można co najwyżej odbierać w kategoriach żartu.
2. Własnie dlatego że ruscy nie są w stanie zbudować takiego systemu staraja się go udupić jak mogą. Jednym z wariantów tej gry jest zachęcanie krajów NATO do tego aby budowały "swoje własne sytemy" z pełną świadomością tego że przerasta to zupełnie ich możliwości.
3. Następnym elementem w tej grze jest zachecanie przez Rosjan do tego aby system był NATO-wski a nie amerykański (tzn aby operacyjną kontrole nad nim sprawowało NATO). Ze względu na skalę wydatków nie chcą sie na to zgodzić Amerykanie a ruscy liczą że konflikt wokół kontroli systemu może spowodować tarcia w samym Nato.

Ale państwa NATO potrzebują takiego systemu, więc większy sens jest aby realizowac to razem, różne kraje mają rożne doświadczenia w przemyśle obronnym, wchodzący w skład Grupy Bumar - Radwar z tego co wiem potrafi opracowac bardzo skuteczne radary. Inne kraje mają z kolei doświadczenie w produkcji rakiet. Taka kooperacja pozwoliłaby zaciśnic współpracę.
A jeszcze jeśli chodzi o obronę przeciwlotniczą tylko naszego kraju to obecnie jest chyba niewiele lepiej niż z marynarką wojenną, były fajne projekty jak np Loara, lufowy demonstrator powstał, miał byc też rakietowy ale coś ktoś chyba zaniedbał sprawę. Wg mnie jeśli by poszli dalej i dokończyli temat, gotowy produkt mógłby przynieśc ogromne zyski z tytułu eksportu.
Na współpracę w czymkolwiek z amerykanami nie patrzę zbyt optymistycznie, pierwsza sprawa offset za F-16, troszkę oczekiwania były wyższe. Irak - z tego co pamiętam za udział w okupacji, mieliśmy miec możliwośc eksportu broni do tego kraju, jednak nie trafiliśmy na listę krajów mogących im sprzedawac. Nie jestem pewien czy nie było obiecanek z zielonymi kartami dla polaków.
Takie mam poglądy, żeby iśc bardziej ku europie niż stanom.

Cytat:
Polski przemysl zbrojeniowy zostal tak rozlozony ze moglby sie podjac budowy tarczy ale dla rycerzy ze sredniowiecza...

Gajowy ma dobre kontakty na rosyjskim rynku z firmami zbrojeniowymi (on reklamowal w swoich broszurkach rosyjska firme zwizana z lotnicwem, m in on maczal palce w wysylaniu tupolewa do zakladow w samarze) wiec jesli komus mialby pomoc w rozwoju to bylyby to portwele kolegow z bylej ZSRR.

Cala wataha darmozjadow z Elewaru tez chciala rozwoju polskiego rolnictwa...
Hmm haubica Krab, czołg Anders, lufowy zestaw przeciwlotniczy Loara akurat to nie są średniowieczne oręża, tylko że od jakiś 22 lat większośc polskich projektów zbrojeniowych jest zamykanych przez lobbystów reprezentujących interesy państw obcych. Cieszę się, że program z Rosomakiem poszedł tak daleko, że Wnukom i innym kolegą z ugrupowania wtedy rządzącego nie udało się tego cofnąc.
No jeszcze anulowane przetargi na śmigłowce dla naszych do Afganistanu i zakup tego samego sprzętu za sporo więcej kasy, czy kupno silników do Migów 29 (używanych) za cenę dwukrotnie przewyższająca rynkową. No ale cóż takie są tendencję pośród rządzących. Przecież miło i przyjemnie się roztrwania cudze pieniądze.
Ostatnio edytowane przez cfa : 07.08.2012 o godz. 11:29.
Szpen
Senior Member

Stary 07.08.2012, 11:32
Drozd napisał(a):Wyświetl post
I ty jeszcze potrafisz bezczelnie powiedzieć że nie ma z czym dyskutować ? Jeżeli masz więcej niż 12 lat to szczerze współczuję.
to jak delikatnie nazwiesz bronienie firmy, która Cię utrzymuje?

ps. Tym się różni SKOK od Amber gold, że działa od 100 lat i ma na celu ludziom pomagać, a nie ich oszukiwać. Dlaczego rudy cudak nie czepia się Amber gold? Tylko synka sobie u nich zatrudnił, a przyp....sie do SKOKU? Odpowiedz lemingu.
pomagać? chyba zarabiać. ideały Kas już dawno przygasły. teraz liczy się kasa. A dziś, SKOKI oferują to samo co banki, nie mając zabezpieczenia. Kredyty, karty, lokaty.
wislak68
Senior Member

Stary 07.08.2012, 11:34

Depozyty to 15 miliardów złotych. A ile mają kapitałów, ktoś wie? Nie, bo nie ma nadzoru, nie ma audytu, a wszystko jest ubezpieczone przez Kasy. Nie wspominając, że część podatków płaća te patriotyczne kasy w Luksemburgu
Szpeniu,
Każdy na tym forum ma Cię za myślacego inaczej dlatego szkoda mi czasu dyskusję z kimś takim jak Ty. A wiec krótko: co z obiektywizmem mają wspólnego Twoje wpisy? Uważasz że Twoje poglądy nie są populistyczne i są oparte o "konkrety"? Wiesz że SKOKi są be ale nie wiesz czym różnią się od Amber Gold? Twierdzisz że oszczędności w Polsce są ubezpieczone? I do tego przez Państwo? Martwisz się o bezpieczeństwo pieniędzy w SKOK a nie martwi Cię bezpieczeństwo pieniędzy w bankach? Krytykujesz bezpieczeństwo lokat w SKOK a nie wiesz nawet jakim kapitałem dysponują? Twierdzisz że w SKOK nie ma: nadzoru i audytu? Twierdzisz ze SKOK płaci część podatków za granicą a nie interesuje Cię ile podatków płacą za za granicą polskie banki?
I cały ten bełkot pod hasłem: "Twoje wpisy nie mają nic z obiektywizmu. Nie ma z czym dyskutować, bo zamiast konkretów, dajesz jako swoje wypowiedzi populistyczne poglądy. A z poglądami ja nie gadam. Z konkretami owszem."
Szpeniu nawet nie chce mi się pisać że się kompromitjesz. Masz na tym forum status śp. Bigosa i już nic tego nie zmieni. Możesz spokojnie zasugeować swoim mocodawcom aby przysłali na to forum kogoś z innym nickiem. A temat "przykrycia" afery AG SKOKami przynajmniej na tym forum spalił na panewce.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 07.08.2012 o godz. 11:52.
Drozd
Senior Member

Stary 07.08.2012, 11:50
pomagać? chyba zarabiać. ideały Kas już dawno przygasły. teraz liczy się kasa. A dziś, SKOKI oferują to samo co banki, nie mając zabezpieczenia. Kredyty, karty, lokaty.
Chwileczkę, skoro SKOK zarabia to jest to chyba najlepszym zabezpieczeniem, więc łapy precz. Wiadomo że POszusci mają ambicję położyć swoje brudne łapy na wszystkim co zarabia. Czy to SKOK czy uzdrowiska, czy kolejka na Kasprowy.
Hej Nasz TS !!
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.08.2012, 11:56
to jak delikatnie nazwiesz bronienie firmy, która Cię utrzymuje?

Wczoraj twierdziłeś, że jeśli ktoś wierzy firmie (Amber Gold), że zarobi 20% to jego sprawa, że państwo może co najwyżej wydać stosowne ostrzeżenie poprzez KNF. Każdy jest odpowiedzialny za siebie, wierzy w to co chce wierzyć i inwestuje tam gdzie chce.

Dzisiaj okazuje się, że takiego samego rozumowania nie jesteś w stanie zastosować do SKOKów . Tutaj państwo nie może poprzestać na komunikatach, musi "dbać" o dobro obywateli.

A co do zabezpieczenia poprzez BFG to nie jest to 100% zabezpieczenie, to raczej kolejny element, który wzmacnia wiarę w to, że system bankowy jest bezpieczny. Faktycznie jest, póki ludzie w to wierzą, jakiekolwiek zachwianie tej wiary może spowodować, że kasa zgromadzona w BFG nie wystarczy. Wtedy o żadnym zabezpieczeniu nie może być mowy.
Szpen
Senior Member

Stary 07.08.2012, 12:38
Chwileczkę, skoro SKOK zarabia to jest to chyba najlepszym zabezpieczeniem, więc łapy precz. Wiadomo że POszusci mają ambicję położyć swoje brudne łapy na wszystkim co zarabia. Czy to SKOK czy uzdrowiska, czy kolejka na Kasprowy.
Amber też zarabia ...

cpc napisał(a):Wyświetl post
Wczoraj twierdziłeś, że jeśli ktoś wierzy firmie (Amber Gold), że zarobi 20% to jego sprawa, że państwo może co najwyżej wydać stosowne ostrzeżenie poprzez KNF. Każdy jest odpowiedzialny za siebie, wierzy w to co chce wierzyć i inwestuje tam gdzie chce.

Dzisiaj okazuje się, że takiego samego rozumowania nie jesteś w stanie zastosować do SKOKów . Tutaj państwo nie może poprzestać na komunikatach, musi "dbać" o dobro obywateli.

A co do zabezpieczenia poprzez BFG to nie jest to 100% zabezpieczenie, to raczej kolejny element, który wzmacnia wiarę w to, że system bankowy jest bezpieczny. Faktycznie jest, póki ludzie w to wierzą, jakiekolwiek zachwianie tej wiary może spowodować, że kasa zgromadzona w BFG nie wystarczy. Wtedy o żadnym zabezpieczeniu nie może być mowy.
nie porównuj biznesu, gdzie Amber ma 80 mln, a SKOKi 15 miliardów depozytu. widzisz różnicę?
Drozd
Senior Member

Stary 07.08.2012, 13:04
Amber też zarabia ...
nie porównuj biznesu, gdzie Amber ma 80 mln, a SKOKi 15 miliardów depozytu. widzisz różnicę?
Amber zarabia ale kasy na wypłaty brakuje, a w SKOKach nie brakuje. Mimo to rudy cudak z bandą lemingów przy.....ala się do SKOKU a nie do Amber. Myślisz komuszy propagandzisto że czepianiem się SKOKU zakrzyczysz przekręt Ambera który płacił Tuskowi pensje? To dopiero
Hej Nasz TS !!
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 07.08.2012, 13:22
Zrozum szpeniu że już nie długo PiS będzie jak solidarność w 80 roku. Jedyna dla Polski nadzieja, ludzie już to wiedzą ale boją się głośno odezwać, dlatego z werbunkiem nie będzie problemu.

Dla mnie absolutnie post roku. Gratulacje.
Drozd
Senior Member

Stary 07.08.2012, 15:11
tomek100 napisał(a):Wyświetl post

Dziękuje bardzo. Choć ja na twoim miejscu zamiast się głupkowato cieszyć, zacząłbym szukać wymówek, bo jak się już okaże czym jest PO i reszta koalicji nocnej zmiany to głupawym uśmieszkiem nic nie zdziałasz.
Hej Nasz TS !!
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.08.2012, 16:57

Dla mnie również, przedawkował już chłopak.
wislak68
Senior Member

Stary 07.08.2012, 17:42
A oto dlaczego Szpenio "przykrywa" AG SKOKami:
http://niezalezna.pl/31685-moze-byc-...wielkiej-afery
Autor jest głównym ekonomistą SKOK.
A tutaj jeszcze trochę więcej szczegółów na temat tego w jaki sposób AG korumpowal młodego Tuska:
http://niezalezna.pl/31701-syn-premi...otym-interesie
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 07.08.2012 o godz. 17:49.
wislak68
Senior Member

Stary 07.08.2012, 17:57
I bardzo ciekawy artykuł Górnego na tamat podobieństw pomiędzy Putinem a Tuskiem i PO. Dla zachęty:
"Porównanie systemu politycznego funkcjonującego w Polsce z systemem w Rosji pod rządami Władimira Putina nie jest nowe. Już rok temu Maksim Samorukow, założyciel i redaktor jednego z najpopularniejszych rosyjskich portali Slon.ru, napisał, że system władzy utworzony przez Donalda Tuska niezwykle przypomina model skonstruowany w Rosji przez Putina i jego towarzyszy z FSB. Jego istotą jest wykreowanie „partii nowego typu", która nie jest ani lewicowa, ani prawicowa, lecz stanowi w gruncie rzeczy partię władzy.
Zdaniem Samorukowa formuła Platformy Obywatelskiej to niemal dokładne odwzorowanie modelu ugrupowania Jedna Rosja. Obie formacje dzierżą władzę dzięki sprawnemu marketingowi politycznemu oraz monopolowi w mediach państwowych i prywatnych. Według rosyjskiego publicysty obie partie doskonale zarządzają emocjami, a główną rolę w tym dziele odgrywają wcale nie politycy, lecz celebryci i gwiazdy mediów, niesilący się nawet na udawanie obiektywizmu, lecz jawnie wspierający jedyną słuszną linię polityczną."

I link:
http://niezalezna.pl/31686-polska-tu...k-rosja-putina
wislak68
Senior Member

Stary 07.08.2012, 18:12
Ale państwa NATO potrzebują takiego systemu, więc większy sens jest aby realizowac to razem, różne kraje mają rożne doświadczenia w przemyśle obronnym, wchodzący w skład Grupy Bumar - Radwar z tego co wiem potrafi opracowac bardzo skuteczne radary. Inne kraje mają z kolei doświadczenie w produkcji rakiet. Taka kooperacja pozwoliłaby zaciśnic współpracę.
A jeszcze jeśli chodzi o obronę przeciwlotniczą tylko naszego kraju to obecnie jest chyba niewiele lepiej niż z marynarką wojenną, były fajne projekty jak np Loara, lufowy demonstrator powstał, miał byc też rakietowy ale coś ktoś chyba zaniedbał sprawę. Wg mnie jeśli by poszli dalej i dokończyli temat, gotowy produkt mógłby przynieśc ogromne zyski z tytułu eksportu.
Na współpracę w czymkolwiek z amerykanami nie patrzę zbyt optymistycznie, pierwsza sprawa offset za F-16, troszkę oczekiwania były wyższe. Irak - z tego co pamiętam za udział w okupacji, mieliśmy miec możliwośc eksportu broni do tego kraju, jednak nie trafiliśmy na listę krajów mogących im sprzedawac. Nie jestem pewien czy nie było obiecanek z zielonymi kartami dla polaków.
Takie mam poglądy, żeby iśc bardziej ku europie niż stanom.
Odpowiadam.
Nie mieszajmy dwóch różnych systemów walutowych. To że nie odpowiada Ci współpraca z USA (to już temat na zupełnie inną dyskusję) bynajmniej nie oznacza że nie współpracując z nimi (a w zasadzie nie zdając się na nich) jakikolwiek kraj NATO będzie w stanie sam (albo nawet współpracując pomiędzy sobą bez USA) zbudować "tarczę antyrakietową". Jeśli chcesz korzystać z tego systemu to siłą rzeczy musisz zdać się na USA. Tak samo zresztą jak zapewniając swoje bezpieczeństwo musisz polegać na US Army bo siły pozostałych krajów NATO są zdecydowanie za słabe żeby przeciwstawić się ruskiemu potencjałowi nuklearnemu. I takie są fakty.
Amerykanie zaczęli pracować nad tym systemem jeszcze w latach osiemdziesiątych ubiegłego wieku. Z różnych powodów (politycznych, militarnych, technologicznych, finansowych) kraje zachodniej europy nie przyłączyły się wtedy do tego projektu i na chwile obecną perspektywa zbudowania "tarczy europejskiej" to kilkanaście lat. Czyli w praktyce coś zupelnie nierealnego.
Nie bardzo rozumiem dlaczego odnosisz się do polskiego systemu obrony przeciwlotniczej (tarcza to system antyrakietowy) ale akurat pod tym względem (w porównaniu z naszą prawie zupelną bezbronnością wobec ataku rakietowego) jest stosunkowo nieźle (jako ciekawostke można podac informacje pojawiające się od czasu do czasu że w trakcie wojny w Gruzji jedynym relanym zagrożeniem dla ruskich samolotów były produkowane w Polsce ręczne wrzutnie rakietowe; podobno gdyby Gruzini mieli ich więcej to mogło być różnie). Tak samo z offsetem. Pewnie że można doczepić sie do paru spraw ale generalnie wygląda to naprawdę nieźle, szczególnie jeśli porównamy to np: z offsetem jaki jest realizowany z Finami w ramach projektu Rosomaka.
Podsumowując:
Nie chcę w tym momencie dyskutować na temat całokaształtu współpracy wojskowej z USA (aczkolwiek wydaje mi się że moje poglądy w tej sprawie różnią się troche od Twoich). Zwracam tylko uwagę że pomysł "polskiej tarczy antyrakietowej" to kompletna fikcja która w swojej retoryce wychodzi na przeciw ruskich gierek dotyczących budowy amerykańskiej tarczy. Nasz interes w tarczy jest bardzo prosty do zdefiniowania:
1. Objęcie jak największego obszaru Polski ochroną antyrakietową oferowaną przez system.
2. Bezpośrednie zaangażowanie Amerykanów w ochronę ich infrastuktury wojkowej rozlokowanej na terenie Polski.
Każdy z tych elementów dramatycznie zwiększy nasze bezpieczeństwo wobec Rosji. I o to w tym wszystkim chodzi. Jak widać nie KomoRUSKIEMU.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 07.08.2012 o godz. 18:42.
Szpen
Senior Member

Stary 07.08.2012, 19:24
A oto dlaczego Szpenio "przykrywa" AG SKOKami:
http://niezalezna.pl/31685-moze-byc-...wielkiej-afery
Autor jest głównym ekonomistą SKOK.
A tutaj jeszcze trochę więcej szczegółów na temat tego w jaki sposób AG korumpowal młodego Tuska:
http://niezalezna.pl/31701-syn-premi...otym-interesie
Twoje paranoje i fobie to miód na moje serce.

jakie przykrywanie? ukazał się art dotyczący SKOKów to zamieściłem. O AG już się wypowiedziałem. Ludzie nie czytają co podpisują, komu ufają i co robią ze swoimi pieniędzmi. Ja mam i tego zabronić? Jakim prawem? Połaszczyli się na wysoki procent to teraz sami sobie są winni.

Kolejny raz próbujesz pomniejszyć jedną sprawą, inną. Nikt zdrowo myślący nie nabiera się na Twoje sztuczki. Zmień forum, bo Drozda już przekonałeś.

Takie pytanie lekko związane z tematem. Gdzie powinien pracować syn Tuska, aby uznano, że jest czysto?
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.08.2012, 19:40
Rodzinka PO na swoim, Aby żyło sie IM lepiej :

Cytat:
Błyskawiczne kariery kuzynki Grada i brata Kwiatkowskiego w Krajowej Spółce Cukrowej

Kuzynka Aleksandra Grada, brat Krzysztofa Kwiatkowskiego oraz radny PO z warszawskiej Pragi - wszyscy zrobili błyskawiczne kariery w Krajowej Spółce Cukrowej, nie biorąc udziału w żadnych konkursach - informuje "Rzeczpospolita".

Monika Ziółkowska otrzymała pracę na stanowisku młodszego specjalisty ds. marketingu w Polskim Cukrze w 2010 roku, kiedy jej wujek Aleksander Grad, ówczesny minister skarbu, przygotowywał tę spółkę do prywatyzacji - czytamy w "Rz". Po czterech miesiącach awansowała na starszego specjalistę, a na początku 2011 roku została kierownikiem działu marketingu i promocji. Według informatorów "Rz" zanim objęła stanowisko młodszego specjalisty bez żadnego konkursu, pracowała m.in. w branży fryzjerskiej.

A jak się przedstawia kariera Sebastiana Kwiatkowskiego, brata byłego ministra sprawiedliwości? Jest równie szybka co Ziółkowskiej. Kwiatkowski zaczął pracę jako specjalista ds. analiz i informacji w departamencie aktywizacji zasobów. 1 stycznia 2012 roku został dyrektorem tego departamentu, żeby po pięciu miesiącach objąć stanowisko dyrektora, ale tym razem departamentu strategii i rozwoju - informuje "Rz".

Czytaj cały artykuł o kuzynach polityków PO oraz radnym, który gra w piłkę z Tuskiem i ich karierach w Krajowej Spółce Cukrowej

cfa
Senior Member

Stary 07.08.2012, 20:08
Odpowiadam.
Nie mieszajmy dwóch różnych systemów walutowych. To że nie odpowiada Ci współpraca z USA (to już temat na zupełnie inną dyskusję) bynajmniej nie oznacza że nie współpracując z nimi (a w zasadzie nie zdając się na nich) jakikolwiek kraj NATO będzie w stanie sam (albo nawet współpracując pomiędzy sobą bez USA) zbudować "tarczę antyrakietową". Jeśli chcesz korzystać z tego systemu to siłą rzeczy musisz zdać się na USA. Tak samo zresztą jak zapewniając swoje bezpieczeństwo musisz polegać na US Army bo siły pozostałych krajów NATO są zdecydowanie za słabe żeby przeciwstawić się ruskiemu potencjałowi nuklearnemu. I takie są fakty.
Amerykanie zaczęli pracować nad tym systemem jeszcze w latach osiemdziesiątych ubiegłego wieku. Z różnych powodów (politycznych, militarnych, technologicznych, finansowych) kraje zachodniej europy nie przyłączyły się wtedy do tego projektu i na chwile obecną perspektywa zbudowania "tarczy europejskiej" to kilkanaście lat. Czyli w praktyce coś zupelnie nierealnego.
Nie bardzo rozumiem dlaczego odnosisz się do polskiego systemu obrony przeciwlotniczej (tarcza to system antyrakietowy) ale akurat pod tym względem (w porównaniu z naszą prawie zupelną bezbronnością wobec ataku rakietowego) jest stosunkowo nieźle (jako ciekawostke można podac informacje pojawiające się od czasu do czasu że w trakcie wojny w Gruzji jedynym relanym zagrożeniem dla ruskich samolotów były produkowane w Polsce ręczne wrzutnie rakietowe; podobno gdyby Gruzini mieli ich więcej to mogło być różnie). Tak samo z offsetem. Pewnie że można doczepić sie do paru spraw ale generalnie wygląda to naprawdę nieźle, szczególnie jeśli porównamy to np: z offsetem jaki jest realizowany z Finami w ramach projektu Rosomaka.
Podsumowując:
Nie chcę w tym momencie dyskutować na temat całokaształtu współpracy wojskowej z USA (aczkolwiek wydaje mi się że moje poglądy w tej sprawie różnią się troche od Twoich). Zwracam tylko uwagę że pomysł "polskiej tarczy antyrakietowej" to kompletna fikcja która w swojej retoryce wychodzi na przeciw ruskich gierek dotyczących budowy amerykańskiej tarczy. Nasz interes w tarczy jest bardzo prosty do zdefiniowania:
1. Objęcie jak największego obszaru Polski ochroną antyrakietową oferowaną przez system.
2. Bezpośrednie zaangażowanie Amerykanów w ochronę ich infrastuktury wojkowej rozlokowanej na terenie Polski.
Każdy z tych elementów dramatycznie zwiększy nasze bezpieczeństwo wobec Rosji. I o to w tym wszystkim chodzi. Jak widać nie KomoRUSKIEMU.
No właśnie moje poglądy są nieco romantyczne. Generalnie zdaję sobie sprawę z tego, że bez USA ciężko jest być bezpiecznym.
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.08.2012, 21:39

Pożyjemy, zobaczymy.. Co raz więcej ludzi otwiera oczy.. I nawet "bananowcy" zaczynają się przekonywać do tego "zaściankowego" PiSu..Medialne mity padną jak kawka i będziemy was skrobać z ulicy ))
[][][][]> T S W <[][][][]
Szpen
Senior Member

Stary 07.08.2012, 22:11
Belzebub napisał(a):Wyświetl post
Pożyjemy, zobaczymy.. Co raz więcej ludzi otwiera oczy.. I nawet "bananowcy" zaczynają się przekonywać do tego "zaściankowego" PiSu..Medialne mity padną jak kawka i będziemy was skrobać z ulicy ))
ludzie nie zaczynają się przekonywać do PiSu. Ludzie dostrzegają braki teraźniejszej władzy, dlatego takie cuda jak Palikmiot maja tyle % ile mają. Statystyczny Polak nie jest konserwatywny, a więc główne postulaty PiSu: zakaz in-vitro, przyjaźń z kościołem, socjalizm, sprzeciw wobec prywatyzacji są nie do wybrania. PiS miał swoją szansę w 2006 roku, wyszło jak wyszło, nie ma co tu zwalać winy na kogoś. PiS aktualnie jest partią niewybieralną, bez możliwości koalicyjnych. Nie ma szans rządzić, bo nie zdobędzie większości. Jego kulą u nogi jest Kaczyński. Z drugiej strony PiS to Kaczyński, nic więcej. Także nic z tego nie będzie. Prędzej komuchy zaczną rządzić niż PiS.
Drozd
Senior Member

Stary 07.08.2012, 22:47
Szpeniu komuchy rządzą od pięciu lat . A Ty udajesz.

zakaz in-vitro, przyjaźń z kościołem, socjalizm, sprzeciw wobec prywatyzacji są nie do wybrania.

Tak się tylko lemingom wydaje. Kombinowanie przy zarodkach, plucie na religię, złodziejstwo i wyprzedawanie za bezcen wspólnego majątku jest alternatywą. Myślisz Szpeniu że zdrowy na umyśle taką alternatywę wybierze? Celowo podkreślam warunek poczytalności, bo wiadomo że taki leming potrafi skoczyć w przepaść jeżeli to ma zaszkodzić kaczorowi i takich właśnie desperatów jest co raz mniej, bo przepaść co raz głębsza.

I choćbyś 25 godzin na dobę wypisywał propagandowe uzasadnienia konieczności skoku w przepaść to tendencji nie zmienisz.

ps. Najlepiej żeby syn Tuska pracował firmie bez udziałów państwa, a jeżeli już to żeby polegał standardowej rekrutacji, taki jesteś ynteligent a nie wiesz?
Hej Nasz TS !!
wislak68
Senior Member

Stary 07.08.2012, 23:17
1.Twoje paranoje i fobie to miód na moje serce.
2. jakie przykrywanie? ukazał się art dotyczący SKOKów to zamieściłem.
3. O AG już się wypowiedziałem. Ludzie nie czytają co podpisują, komu ufają i co robią ze swoimi pieniędzmi. Ja mam i tego zabronić? Jakim prawem? Połaszczyli się na wysoki procent to teraz sami sobie są winni.
4. Kolejny raz próbujesz pomniejszyć jedną sprawą, inną. Nikt zdrowo myślący nie nabiera się na Twoje sztuczki. Zmień forum, bo Drozda już przekonałeś.
5. Takie pytanie lekko związane z tematem. Gdzie powinien pracować syn Tuska, aby uznano, że jest czysto?
ad1
Sprawiłbyśmy mi jeszcze większą przyjemność gdybyś zechciał nas poinformować w jaki sposób lektura moich postów wpływa nie na Twoje serce ale na Twoją głowę. Już od jakiegoś czasu martwię się bowiem czy przypadkiem nie brakuje Ci znowu znanych nam już "zielonych tabletek" tłumiących "głosy w Twojej głowie".
ad2
Tak samo jak artykuł z listą ubeckich prowokacji wobec JK, informacje o "ONR-owcach i chołocie" buczących na Walcową, Rostowskim ratującym budżet przed deficytem napędzanym przez PiS itp, itd. Same przypadki. Tłumacz się Szpeniu tłumacz. Zapewne Asika przekonasz. Bobka już chyba nie.
ad3
Wyjaśnij zatem dlaczego odmawiasz prawa do takiej samej decyzji ludziom którzy chcą mieć SKOK takim jakim jest obecnie?
ad4
Mogę tylko wyrazić swoje zdziwienie faktem że skoro rozumujesz w tych kategoriach to do tej pory nie pozbawiłeś nas wątpliwej przyjemności goszczenia Cię tutaj. Odnosze bowiem wrażenie że poza Asem (i pewnie w porywach bobkiem) nie spotykasz się tu z jakimś specjalnie pozytywnym (oczywiście eufemizm) odbiorem. Prawdę mówiąc to wydaje mi się że zdecydowaną większość użytkowników serdecznie nudzą plecione tu przez Ciebie dyrdymały, z którymi z równym powodzeniem mogliby zapoznać się u źródła, czytając GW czy oglądając TVN.
ad5
Proponuję Biedronkę w Grójcu za 2400 PLN na miesiąc plus socjal.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 07.08.2012 o godz. 23:49.
wislak68
Senior Member

Stary 07.08.2012, 23:56
ludzie nie zaczynają się przekonywać do PiSu. Ludzie dostrzegają braki teraźniejszej władzy, dlatego takie cuda jak Palikmiot maja tyle % ile mają. Statystyczny Polak nie jest konserwatywny, a więc główne postulaty PiSu: zakaz in-vitro, przyjaźń z kościołem, socjalizm, sprzeciw wobec prywatyzacji są nie do wybrania. PiS miał swoją szansę w 2006 roku, wyszło jak wyszło, nie ma co tu zwalać winy na kogoś. PiS aktualnie jest partią niewybieralną, bez możliwości koalicyjnych. Nie ma szans rządzić, bo nie zdobędzie większości. Jego kulą u nogi jest Kaczyński. Z drugiej strony PiS to Kaczyński, nic więcej. Także nic z tego nie będzie. Prędzej komuchy zaczną rządzić niż PiS.
Dzięki Ci Szpeniu że zaprezentowałeś nam najnowszą wersję lemingowego wyznania wiary przygotowaną na ostatnim zjeździe PO w PółTusku. Teraz jeszcze tylko: parę badań zaprzyjaźnionych sondażowni, kilka artykułów reżimowych dziennikarzy, szybki: Wajda, Olbrychski, Krzemiński i upadająca wiara lemingów zostanie na jakiś czas podbudowana. Na krótki czas ...
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 08.08.2012 o godz. 01:25.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.08.2012, 08:46
Amber Gold pomimo krytycznego stosunku do niego KNF-u i ABW miał wolną rękę w działaniu (okradaniu ludzi) ponieważ finansowało przedsięwzięcia organizowane przez PO. W USA jak wyszło szydło z worka to Madoff został aresztowany (dostał dozywocie), a w POlsce Plichta jaja sobie robi z okradzionych ludzi i śmieje się im w zęby. Pewnie z czasem wyjedzie na stałe tam gdzie już przetranserował pieniądze. Napewno pomocną dłoń w tej całej operacji uzyska od POlityków, których wspierał finansowo z funduszy okradzionych ludzi.

Cytat:
Zbigniew Kuźmiuk na blogu: Amber Gold wspierał ekipę Platformy

"Amber Gold od wielu miesięcy jest głównym sponsorem przedsięwzięć kulturalnych, sportowych i wszelkich innych prezydenta Adamowicza z Platformy. Wygląda więc na to, że do tej pory miała możnych protektorów. Przypadek Amber Gold pokazuje dobitnie, że w państwie rządzonym przez ekipę Platformy, można prowadzić interesy (nawet podejrzane), pod warunkiem jednak, że przy okazji wspiera się także tę partię albo jej przedstawicieli" - przekonuje na swoim blogu w Onecie Zbigniew Kuźmiuk z PiS.
Polityk Prawa i Sprawiedliwości przypomina również, że związki z kontrowersyjną spółka, na czele której stoi Marcin Plichta, miał również syn premiera, Michał Tusk. Jak dodaje, Amber Gold, mimo nieciekawej przeszłości właściciela, mogła zbierać ogromne sumy lokat finansowych, będąc w istocie "swoistą piramidą finansową".
"Premier Tusk może jednak zawsze liczyć na wsparcie zaprzyjaźnionych mediów. »Gazeta Wyborcza«, która czasami się na niego dąsa, w trudnych dla niego sytuacjach, potrafi nie tylko go bronić, ba nawet go osłania. Tak stało się i tym razem, kiedy media coraz bardziej zaczęły się interesować zatrudnieniem Michała Tuska, ni z tego ni owego, »Gazeta Wyborcza« przeprowadziła z nim wywiad" - pisze dalej Kuźmiuk.

REKLAMA

To właśnie w tym wywiadzie syn lidera PO ujawnił, że pracował także dla linii lotniczych OLT Express, których właścicielem był właśnie Amber Gold. "Michał Tusk jakby od niechcenia wyjawił informację, że materiały dla firmy wysyłał ze skrzynki mailowej na nazwisko Józef Bąk (ponoć założonej 15 lat wcześniej) co oznacza, że raczej nie chciał, aby ta współpraca była jawna dla opinii publicznej" - przekonuje poseł Prawa i Sprawiedliwości.
Szpen
Senior Member

Stary 08.08.2012, 09:07
Cytat:
Antoni Macierewicz odejdzie w cień, a PiS ma się przesunąć do centrum sceny politycznej - takie oblicze ma zaprezentować pod koniec sierpnia partia Jarosława Kaczyńskiego. O planach PiS pisze "Rzeczpospolita".
czytaj: znów nakłamiemy, że jesteśmy inni niż o nas mówią.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów