|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
czy to ten idiota ? ![]() http://www.wislakrakow.com/forum/sho...postcount=7159 ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Przebywa on jeszcze na ich forum ( ten sam avatar ). Myślę, że można już darować sobie temat klubu, którego nie ma w ekstraklasie.
Nadal nie rozumiem jak ten nowotwór ma zamiar funkcjonować. Większość zawodników z KSP już nie ma, dodatkowo to co wchodzi ze strony Gieksy jest zwyczajnie za słabe. Zobaczymy... Dla mnie to jakiś totalny mutant będzie. Proponuje ciszę nad trumną... ŚP Polonia Warszawa - Z wyrazami radości https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net...31315919_n.jpg ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Nie chwal dnia przed zachodem słońca
jeszcze wszystko możliwe było by zbyt piękne.
Brawo za inicjatywę ![]() ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Co do Lechii. Prezydent i reszta oponistów jakiś czas temu chciała wyrwać klub od Kuchara. Gdy w końcu on zmiękł pod naciskiem publicznym - fanów/media/długi za stadion/prezydent otp, pojawiło się kilka ofert.
Całe szczeście, że JW i Drutex szybko odpadli. Rosjanie? No cóż.. Wiadomo, że nazwa odpycha, ale skok poziomu mógłby być olbrzymi. Z mojego delikatnego źródełka wiem, że już przed euro zaczął się ten temat. Zresztą nie jest to tajemnicą, bo sam prezydent gdańska przyznał, że jest oferta od rosjan.
Ostatnio edytowane przez wanciak86 : 18.07.2012 o godz. 08:14.
![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Pytam o Polonię, bo jakoś nigdy nie słyszało się o jakimś veto kibiców, choć prawdę mówiąc nie interesowałem się ichniejszym stosunkiem do fuzji z Groclinem. Rzeczywiście były jakieś głośne protesty i sprzeciwy KIBOLI? ![]()
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
|
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
Nie protestowali. Były jednostki które coś tam przebąkiwały, oraz takie ( w tym mój znajomy ) które miały wyjebane i nie chodziły na mecze po zakupie J.W.
Teraz coś co może wielu zdziwić ale przedstawia to mentalność tych frajerów: Wycinek a nie całość, reszta na natemat.pl "Kibice innych klubów wypominają wam transparent "J. W. dzięki". Dziś już chyba takiego nie wywiesicie? Nie było takiego transparentu. Faktycznie zrobiliśmy oprawę, której osoba pana Wojciechowskiego była jednym z głównych elementów. Ale to był 2011 rok, w którym Polonia świętowała stulecie swojego istnienia. Pan Wojciechowski jako aktualny prezes, chcąc, nie chcąc, był historią naszego klubu. Kogo mieliśmy tam umieścić? Była taka oprawa, ale zapomnijmy o tym. Poza tym nie zapomnimy, że to za prezesury Wojciechowskiego wygraliśmy trzy mecze derbowe. Zawsze będziemy mieli też szacunek dla prezesa za ilość pieniędzy włożonych w Polonię. Szkoda, że nie włożył w nią serca, a pieniądze wydawał trochę bez sensu. W Polsce nie trzeba być duża marką, aby coś osiągnąć. Wojciechowski źle prowadził Polonię. Józef Wojciechowski daje wam możliwość kupienia herbu, nazwy i historii Polonii za symboliczną złotówkę. Skorzystacie? Nie wiem, czy skorzystamy, czy nie. Nie podjęliśmy jeszcze takiej decyzji. Sam nie mogę mówić, czy stowarzyszenie podejmie temat. Ponadto Wojciechowski przejmując Polonię, nie stał się kontynuatorem jej tradycji. Używał on przecież herbu, którego Polonia nigdy wcześniej nie używała. Nigdy nie miała w nim tego liścia laurowego. Odpowiadając na pana pytanie - niezależnie od tego, czy skorzystamy z tef oferty, czy nie, Polonia w przyszłym sezonie przystąpi do rozgrywek. Nie mogę dziś powiedzieć, czy będzie to druga, czwarta, czy w liga okręgowa, ale na pewno Polonia do którejś przystąpi. Kibice innych drużyn zarzucają wam hipokryzję. Sześć lat temu, gdy przejmowaliście licencję Groclinu, nie oponowaliście... Bez komentarza. Było mnóstwo takich sytuacji w innych klubach." ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Marszałek
Cytat:
Marszalku, wanciak to czlowiek z pierwszej polowy XX wieku (mentalnie). Nie dziw sie tym slowom. |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Ja bym sobie nie życzył ruskich jako właścicieli Wisły i nie widzę w tym nic dziwnego.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Z drugiej strony, w dzisiejszych czasach lepszy ruski niż arabus...
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
W rosjanach nie widzę nic złego. A co do Drutexu. Gierwszewski i spółka to ludzie tacy sami jak JW. Oni troche zainwestują, może przyjdzie nawet jakiś sukces- ale będzie to bardzo krótkotrwałe. Oni się pobawią, te zabawki się znudzą, i kolejny klub zniknie z mapy polski. Możesz mi wierzyć, wejscie Drutexu w jakikolwiek klub odbije mu sie taka sama czkawka jak Polonii JW. ![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
\Rosjanin zły
Ewentualnie Krzysztof Duda czy panowie z Dospelu..>ma dalej wymieniac prawdziwych Polaków![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kiedyś czytałem jakie są stosunki na linii Schalke Gazprom. I wyglądają tak, że Rosjanie przelewają kasę i o nic nie pytają
Co nie znaczy,że podobnie może być w "przypadku Gdańskim". Niemniej myślę , ze już czas aby poważny pieniądz znalazł się w naszej piłce.![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
Droga do LM nie jest taka ciężka jeśli ma się kasę i głowę nie tylko do hodowli włosów.
Żaden z dzisiejszych właścicieli klubów ekstraklasy nie nadaje się na europejskie podboje - ŻADEN. Prędzej czy później wjedzie tutaj jakiś konkretny inwestor, wciągnie ligę nosem i albo reszta dołoży do interesu, albo liga będzie nudna ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
po prostu piękne
Szczecin się postawił, Wrocław miał go w dupie Wtem Józio pomyślał, „frajerów se kupie”. Było tak wspaniale, Były wielkie plany. Jak się teraz czujesz, Czarnuchu jebany ? Weszliście na lewo, Cieszyliście ryje. Dzisiaj już was nie ma, Polonia nie żyje. Śliczni-fanatyczni, B-klasa was czeka. Od jutra wyjazdy, Gdzie pies dupą szczeka. W końcu na wyjazdy, Sobie pojeździcie. Podjedzie taksówka, Wszyscy się zmieścicie. Wydymał was wieśniak, Wy go kochaliście. Sami z siebie leszcze, Błaznów zrobiliście. Było „JW dzięki” , Były też oprawy. A wesoły Józek, Miał was dla zabawy. Teraz zobaczymy, Czyście charakterni. Czy tej swojej ....ie, Wciąż będziecie wierni. Nie było litości, Ani zmiłowania. Sprzedał Józef ....ę, Jak tanie mieszkania. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
Auterem Jest Herman z naszego forum.Chłopak ma talent
Nie chciałem tego zamieszczać, ale skoro Szprotson wkleił pierwszą część ( z której wycięto pewien tekst ale mniejsza o to ) to i druga się przyda. W razie czego admin skasuje.""Na waszym pogrzebie, wyjaśnijmy sprawy.Idziecie do piachu,"ferajno z Warszawy". Wielcy "rodowici",połowa przyjezdna.Jeden z Częstochowy,jego ziomek z Gniezna. Śmieszne, że warszawskość,Czarnuch wypomina Was selekcjonuje,koleś z Wołomina. "Ostatnia niedziela",już się nie powtórzy.Ty razem B-klasa,wasz upadek wróży. Wołacie pomocy,lecz ta nie nadejdzie."Kupmy znów licencję",ten numer nie przejdzie. Jaka z was jest zgoda,Arka doświadczyła.Tanim piwem z Tesco,w blaszaku się spiła. Rzućcie kępą trawy,później strzelcie z ucha.Nie ma większej ....y,niż z K6 czarnucha. Piącha wali w celta,później "przecz z komuną".Zaburzenia w głowie,w Tworkach wam usuną. Szczyćcie się historią,lecz zapominacie.Jak za okupacji,z nazistami gracie. Przesuńcie znów datę,waszego powstania.Piernik Piekarzewski,tego nie zabrania. A więc Polonisto,szalik schowaj w gacie.Nigdy w Ekstraklasie,więcej nie zagracie." ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Skoro było z Schroederem teraz może być z Tuskiem. W obu przypadkach wyruchana może być Polska. |
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
- Co pan odpowie kibicom, którzy protestują przeciwko zlikwidowaniu „starej" GieKSy i fuzji z „Czarnymi koszulami"?
Ireneusz Król: Odpowiem, że nic się nie zmieniło i nikt, niczego nie likwiduje. Zależy mi bardzo na kibicach, ale takich, którzy przyjdą całymi rodzinami na stadion. Wypiją niskoprocentowe piwko, dobrze się pobawią, dopingiem wspomogą drużynę i swoich piłkarzy. Nie zależy mi natomiast na łobuzerii, chuligance i przywódcach bojówek, którzy mienią się kibicami GieKSy. Wie pan, jaki był ostatni wyskok tych kibiców, przepraszam, pseudokibiców? - Nie. Ireneusz Król: Zadzwonili do Mirka Sznaucnera z groźbą, że spalą mu samochód jeśli podpisze kontrakt w klubie. To byli ci „prawdziwi" kibice, kochający klub, którzy nie godzą się na fuzję? Oczywiście jeśli ktoś jest chętny, to może natychmiast przejąć klub, lub go dofinansować. Sprawa jest prosta - poprzez kupno akcji. Czy są chętni? Do tej pory ich nie było. W poprzednim sezonie, gdy klub potrzebował 7 milionów złotych na funkcjonowanie, tę kasę wykładaly tylko miasto i moja firma. Takie są realia, czy się to komuś podoba, czy nie. Więc ja, dbając o dobro mojej firmy, muszę przygotować dobrze sprzedawalny produkt. I to właśnie robię. - Takie „gieksadicopolo".. Ireneusz Król: Może być „gieksadiscopolo". Połączymy wszystko. Będziemy puszczać muzykę discopolo, będziemy grillować, robić pikniki i dobrze się bawić, a nie rozrabiać na stadionie Ręce,nogi i reszta opada... ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Już widzę te tłumy w Sosnowcu lub Krakowie (NH albo R22). Skoro w Warszawie nie potrafili wypełnić stadionu na Konwiktorskiej, to z czym do ludzi?
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2012
Offline |
|
|
Niestety ale Craxa zostaje!!! Miasto i PZPN ugną się kibicom pod naciskiem oraz słynnych i znanych osób przeciwstawiających sie. Moze i Król się rozeznał i miał zgodę miasta i PZPN ale teraz po tym co się dzieje i planowanych protestach nie wierzę, że nowy twór zagra. Miasto i PZPN ugną się. Może jeszcze pan Profesor będzie zabiegał aby PZPN nie wydał zgody na ten twór.
Czy nad tą Craxą jacyś święci czuwają?
Ostatnio edytowane przez Jose : 18.07.2012 o godz. 18:03.
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Kto zostaje? Jaka Craxa?
Spadli w....u i niech tak zostanie - i tak w kolejności jest ŁKS a potem żydownia. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Racja w tym, że nikt z gości co mają obecnie klub w E-klasie nie poradzi sobie z budową ekipy regularnie grającej na jakims poziomie w Europie. To mogą być jednorazowe wyskoki, nic więcej. Tylko i wyłącznie mogą się kopać w lidze, wyżej nic nie ugrają. No ale to chyba nie wiadomo od dziś. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ps: Nie ma takiego tworu jak craxa...są pejsy, parchaci, judasze itp! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
biznesmen z Katowic chce sie wycofac z fuzji ?
http://www.sport.pl/sport-warszawa/1...yjazdu_na.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 18.07.2012 o godz. 22:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Jeżeli rzeczywiście się wycofa to witamy ponownie sąsiadke w ekstraklasie ..bo ŁKS na pewno nie dostanie licencji. Moim zdaniem w takim wypadku w Ekstraklasie powinien zagrac Zawisza jako najwyżej sklasyfikowana drużyna 1 ligi,no ale to tylko moje zdanie a nie dziadków z PZPNu..
Ostatnio edytowane przez BiałaGwiazda : 18.07.2012 o godz. 23:04.
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2012
Offline |
|
|
Regulamin mówi o najwyżej sklasyfikowanym zespole w tabeli sezonu 2011/2012. Musi on jednak dostać licencje. W 3 kolejce mamy derby.
Ostatnio edytowane przez Jose : 18.07.2012 o godz. 23:52.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Już nie demonizujcie. Jeśli nie dojdzie do tranzakcji to do rozgrywek przystąpi Polonia, sam tak powiedział JW
Cytat:
On klub może sprzedać ale wcale nie jest powiedziane że musi. Zawsze może iść za przykładem i zatrudnić drugiego Bednarza. On mu wszystko tak pięknie zbilansuje że nawet sami kibice uwierzą w walkę o puchary. |
|
|