The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jose
Banita

Od: 04.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.07.2012, 19:28
O tak! Wolałbym nawet Amicę out zamiast Cracovii.

Niestety do startu ligi będziemy żyli w niepewności czy Cracovia się utrzyma czy nie. Bo być może będą takie protesty kibiców, że nowy twór nie przystąpi do rozgrywek. Ale to by oznaczało, że Król wyrzucił w błoto kilka mln złotych. Ale póki co nie jest pewne czy DyskoPoloGKS przystąpi do rozgrywek bo i mogą być protesty kibiców i PZPN się może nie zgodzić i miasto może się nie zgodzić, które też jest w radzie nadzorczej i ma coś do powiedzenia.
Ostatnio edytowane przez Jose : 17.07.2012 o godz. 19:30.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 17.07.2012, 20:12
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Pytanie jest jeszcze jedno. Gdzie jest użytkownik polonia duma stolicy. Z dwa lata temu na tym forum około sierpnia przekonywał ze daremny nasz trud, ze polonia bierze wszystko

czy to ten idiota ?
http://www.wislakrakow.com/forum/sho...postcount=7159
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 17.07.2012, 20:25
Przebywa on jeszcze na ich forum ( ten sam avatar ). Myślę, że można już darować sobie temat klubu, którego nie ma w ekstraklasie.
Nadal nie rozumiem jak ten nowotwór ma zamiar funkcjonować. Większość zawodników z KSP już nie ma, dodatkowo to co wchodzi ze strony Gieksy jest zwyczajnie za słabe. Zobaczymy... Dla mnie to jakiś totalny mutant będzie.

Proponuje ciszę nad trumną...
ŚP Polonia Warszawa - Z wyrazami radości
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net...31315919_n.jpg

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.07.2012, 20:53
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Pejsy out, Polonia out, do pełni szczęścia brakuje tylko... amica out .
Nie chwal dnia przed zachodem słońca jeszcze wszystko możliwe było by zbyt piękne.

kreseq napisał(a):Wyświetl post
Przebywa on jeszcze na ich forum ( ten sam avatar ). Myślę, że można już darować sobie temat klubu, którego nie ma w ekstraklasie.
Nadal nie rozumiem jak ten nowotwór ma zamiar funkcjonować. Większość zawodników z KSP już nie ma, dodatkowo to co wchodzi ze strony Gieksy jest zwyczajnie za słabe. Zobaczymy... Dla mnie to jakiś totalny mutant będzie.

Proponuje ciszę nad trumną...
ŚP Polonia Warszawa - Z wyrazami radości
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net...31315919_n.jpg

Brawo za inicjatywę zabrakło zniczy
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.07.2012, 21:01
Jose napisał(a):Wyświetl post

Niestety do startu ligi będziemy żyli w niepewności czy Cracovia się utrzyma czy nie. Bo być może będą takie protesty kibiców, że nowy twór nie przystąpi do rozgrywek. Ale to by oznaczało, że Król wyrzucił w błoto kilka mln złotych. Ale póki co nie jest pewne czy DyskoPoloGKS przystąpi do rozgrywek bo i mogą być protesty kibiców i PZPN się może nie zgodzić i miasto może się nie zgodzić, które też jest w radzie nadzorczej i ma coś do powiedzenia.
Ty myslisz ze gosc ktory wyklada kilka baniek jest totalnym idiota?
Miasto im to na reke, PZPN wiadomo posmarujesz pojedziesz, w Poznaniu i Warszawie tez protestowali przed i po zakupie licencji?.

Gosc najpierw sprawdzil a potem kase wylozyl
,
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 17.07.2012, 21:43
Co do Lechii. Prezydent i reszta oponistów jakiś czas temu chciała wyrwać klub od Kuchara. Gdy w końcu on zmiękł pod naciskiem publicznym - fanów/media/długi za stadion/prezydent otp, pojawiło się kilka ofert.

Całe szczeście, że JW i Drutex szybko odpadli.
Rosjanie? No cóż.. Wiadomo, że nazwa odpycha, ale skok poziomu mógłby być olbrzymi.

Z mojego delikatnego źródełka wiem, że już przed euro zaczął się ten temat. Zresztą nie jest to tajemnicą, bo sam prezydent gdańska przyznał, że jest oferta od rosjan.
Ostatnio edytowane przez wanciak86 : 18.07.2012 o godz. 08:14.
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 17.07.2012, 22:19
wanciak86 napisał(a):Wyświetl post
Co do Lechii. Prezydent i reszta oponistów jakiś czas temu chciała wyrwać klub od Kuchara. Gdy w końcu on zmiękł pod naciskiem publicznym - fanów/media/długi za stadion/prezydent otp, pojawiło się kilka ofert.

Całe szczeście, że JW i Drutex szybko odpadli.
Rosjanie? No cóż.. Wiadomo, że nazwa odpycha, ale skok poziomu mógłby być olbrzymi.

Z mojego delikatnego źródełka wiem, że już przed euro zaczął się ten temat. Zresztą nie jest to tajemnicą, bo sam prezydent gdańska przyznał, że jest oferta od rosjan.
a co złego w tym Drutexie? tak samo co zlego w Rosjanach?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.07.2012, 22:35
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Miasto im to na reke, PZPN wiadomo posmarujesz pojedziesz, w Poznaniu i Warszawie tez protestowali przed i po zakupie licencji?.l
No właśnie, jak tam u nich było, protestowali?
Pytam o Polonię, bo jakoś nigdy nie słyszało się o jakimś veto kibiców, choć prawdę mówiąc nie interesowałem się ichniejszym stosunkiem do fuzji z Groclinem. Rzeczywiście były jakieś głośne protesty i sprzeciwy KIBOLI?
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 17.07.2012, 22:39
Nie protestowali. Były jednostki które coś tam przebąkiwały, oraz takie ( w tym mój znajomy ) które miały wyjebane i nie chodziły na mecze po zakupie J.W.
Teraz coś co może wielu zdziwić ale przedstawia to mentalność tych frajerów:
Wycinek a nie całość, reszta na natemat.pl

"Kibice innych klubów wypominają wam transparent "J. W. dzięki". Dziś już chyba takiego nie wywiesicie?

Nie było takiego transparentu. Faktycznie zrobiliśmy oprawę, której osoba pana Wojciechowskiego była jednym z głównych elementów. Ale to był 2011 rok, w którym Polonia świętowała stulecie swojego istnienia. Pan Wojciechowski jako aktualny prezes, chcąc, nie chcąc, był historią naszego klubu. Kogo mieliśmy tam umieścić? Była taka oprawa, ale zapomnijmy o tym.

Poza tym nie zapomnimy, że to za prezesury Wojciechowskiego wygraliśmy trzy mecze derbowe. Zawsze będziemy mieli też szacunek dla prezesa za ilość pieniędzy włożonych w Polonię. Szkoda, że nie włożył w nią serca, a pieniądze wydawał trochę bez sensu. W Polsce nie trzeba być duża marką, aby coś osiągnąć. Wojciechowski źle prowadził Polonię.

Józef Wojciechowski daje wam możliwość kupienia herbu, nazwy i historii Polonii za symboliczną złotówkę. Skorzystacie?

Nie wiem, czy skorzystamy, czy nie. Nie podjęliśmy jeszcze takiej decyzji. Sam nie mogę mówić, czy stowarzyszenie podejmie temat. Ponadto Wojciechowski przejmując Polonię, nie stał się kontynuatorem jej tradycji. Używał on przecież herbu, którego Polonia nigdy wcześniej nie używała. Nigdy nie miała w nim tego liścia laurowego.

Odpowiadając na pana pytanie - niezależnie od tego, czy skorzystamy z tef oferty, czy nie, Polonia w przyszłym sezonie przystąpi do rozgrywek. Nie mogę dziś powiedzieć, czy będzie to druga, czwarta, czy w liga okręgowa, ale na pewno Polonia do którejś przystąpi.

Kibice innych drużyn zarzucają wam hipokryzję. Sześć lat temu, gdy przejmowaliście licencję Groclinu, nie oponowaliście...

Bez komentarza. Było mnóstwo takich sytuacji w innych klubach."

Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.07.2012, 01:30
Czy ty aby na pewno jesteś kibicem Wisły?
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 18.07.2012, 03:20
Marszałek
Cytat:
Zydy? Bolszewiki? Masoni? Pedaly? Eee....

Marszalku, wanciak to czlowiek z pierwszej polowy XX wieku (mentalnie). Nie dziw sie tym slowom.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 18.07.2012, 05:48
Ja bym sobie nie życzył ruskich jako właścicieli Wisły i nie widzę w tym nic dziwnego.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 18.07.2012, 07:32
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Ja bym sobie nie życzył ruskich jako właścicieli Wisły i nie widzę w tym nic dziwnego.
Z drugiej strony, w dzisiejszych czasach lepszy ruski niż arabus...
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 18.07.2012, 08:19
Marszałek napisał(a):Wyświetl post

W rosjanach nie widzę nic złego.
A co do Drutexu. Gierwszewski i spółka to ludzie tacy sami jak JW.

Oni troche zainwestują, może przyjdzie nawet jakiś sukces- ale będzie to bardzo krótkotrwałe.
Oni się pobawią, te zabawki się znudzą, i kolejny klub zniknie z mapy polski.
Możesz mi wierzyć, wejscie Drutexu w jakikolwiek klub odbije mu sie taka sama czkawka jak Polonii JW.

! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 18.07.2012, 09:27
\Rosjanin zły No tak lepszy Polak. taki prawidzyw jak Antoni Ptak, Janusz Wojciechowski czy "Bolo" Krzyżostoniak Ewentualnie Krzysztof Duda czy panowie z Dospelu..>ma dalej wymieniac prawdziwych Polaków/
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 18.07.2012, 09:38
Kiedyś czytałem jakie są stosunki na linii Schalke Gazprom. I wyglądają tak, że Rosjanie przelewają kasę i o nic nie pytająCo nie znaczy,że podobnie może być w "przypadku Gdańskim". Niemniej myślę , ze już czas aby poważny pieniądz znalazł się w naszej piłce.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 18.07.2012, 11:08
Droga do LM nie jest taka ciężka jeśli ma się kasę i głowę nie tylko do hodowli włosów.
Żaden z dzisiejszych właścicieli klubów ekstraklasy nie nadaje się na europejskie podboje - ŻADEN.

Prędzej czy później wjedzie tutaj jakiś konkretny inwestor, wciągnie ligę nosem i albo reszta dołoży do interesu, albo liga będzie nudna

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 18.07.2012, 11:35
po prostu piękne

Szczecin się postawił, Wrocław miał go w dupie Wtem Józio pomyślał, „frajerów se kupie”.
Było tak wspaniale, Były wielkie plany. Jak się teraz czujesz, Czarnuchu jebany ?
Weszliście na lewo, Cieszyliście ryje. Dzisiaj już was nie ma, Polonia nie żyje.
Śliczni-fanatyczni, B-klasa was czeka. Od jutra wyjazdy, Gdzie pies dupą szczeka.
W końcu na wyjazdy, Sobie pojeździcie. Podjedzie taksówka, Wszyscy się zmieścicie.
Wydymał was wieśniak, Wy go kochaliście. Sami z siebie leszcze, Błaznów zrobiliście.
Było „JW dzięki” , Były też oprawy. A wesoły Józek, Miał was dla zabawy.
Teraz zobaczymy, Czyście charakterni. Czy tej swojej ....ie, Wciąż będziecie wierni.
Nie było litości, Ani zmiłowania. Sprzedał Józef ....ę, Jak tanie mieszkania.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 18.07.2012, 11:50
Auterem Jest Herman z naszego forum.Chłopak ma talent Nie chciałem tego zamieszczać, ale skoro Szprotson wkleił pierwszą część ( z której wycięto pewien tekst ale mniejsza o to ) to i druga się przyda. W razie czego admin skasuje.

""Na waszym pogrzebie, wyjaśnijmy sprawy.Idziecie do piachu,"ferajno z Warszawy".
Wielcy "rodowici",połowa przyjezdna.Jeden z Częstochowy,jego ziomek z Gniezna.
Śmieszne, że warszawskość,Czarnuch wypomina Was selekcjonuje,koleś z Wołomina.
"Ostatnia niedziela",już się nie powtórzy.Ty razem B-klasa,wasz upadek wróży.
Wołacie pomocy,lecz ta nie nadejdzie."Kupmy znów licencję",ten numer nie przejdzie.
Jaka z was jest zgoda,Arka doświadczyła.Tanim piwem z Tesco,w blaszaku się spiła.
Rzućcie kępą trawy,później strzelcie z ucha.Nie ma większej ....y,niż z K6 czarnucha.
Piącha wali w celta,później "przecz z komuną".Zaburzenia w głowie,w Tworkach wam usuną.
Szczyćcie się historią,lecz zapominacie.Jak za okupacji,z nazistami gracie.
Przesuńcie znów datę,waszego powstania.Piernik Piekarzewski,tego nie zabrania.
A więc Polonisto,szalik schowaj w gacie.Nigdy w Ekstraklasie,więcej nie zagracie."

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 18.07.2012, 12:22
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Kiedyś czytałem jakie są stosunki na linii Schalke Gazprom. I wyglądają tak, że Rosjanie przelewają kasę i o nic nie pytająCo nie znaczy,że podobnie może być w "przypadku Gdańskim". Niemniej myślę , ze już czas aby poważny pieniądz znalazł się w naszej piłce.
Ty tak na poważnie ? Nie wiesz dlaczego tak jest ? No to Ci podsunę : Kanclerz Schroeder, wielka rura po dnie Bałtyku okrążająca Polskę, etat kanclerza w Gazpromie, cele polityczno-biznesowe Putina, wyruchana Polska.
Skoro było z Schroederem teraz może być z Tuskiem. W obu przypadkach wyruchana może być Polska.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 18.07.2012, 16:03
- Co pan odpowie kibicom, którzy protestują przeciwko zlikwidowaniu „starej" GieKSy i fuzji z „Czarnymi koszulami"?

Ireneusz Król: Odpowiem, że nic się nie zmieniło i nikt, niczego nie likwiduje. Zależy mi bardzo na kibicach, ale takich, którzy przyjdą całymi rodzinami na stadion. Wypiją niskoprocentowe piwko, dobrze się pobawią, dopingiem wspomogą drużynę i swoich piłkarzy. Nie zależy mi natomiast na łobuzerii, chuligance i przywódcach bojówek, którzy mienią się kibicami GieKSy. Wie pan, jaki był ostatni wyskok tych kibiców, przepraszam, pseudokibiców?

- Nie.

Ireneusz Król: Zadzwonili do Mirka Sznaucnera z groźbą, że spalą mu samochód jeśli podpisze kontrakt w klubie. To byli ci „prawdziwi" kibice, kochający klub, którzy nie godzą się na fuzję? Oczywiście jeśli ktoś jest chętny, to może natychmiast przejąć klub, lub go dofinansować. Sprawa jest prosta - poprzez kupno akcji. Czy są chętni? Do tej pory ich nie było. W poprzednim sezonie, gdy klub potrzebował 7 milionów złotych na funkcjonowanie, tę kasę wykładaly tylko miasto i moja firma. Takie są realia, czy się to komuś podoba, czy nie. Więc ja, dbając o dobro mojej firmy, muszę przygotować dobrze sprzedawalny produkt. I to właśnie robię.

- Takie „gieksadicopolo"..

Ireneusz Król: Może być „gieksadiscopolo". Połączymy wszystko. Będziemy puszczać muzykę discopolo, będziemy grillować, robić pikniki i dobrze się bawić, a nie rozrabiać na stadionie

Ręce,nogi i reszta opada...

Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 18.07.2012, 16:20
Już widzę te tłumy w Sosnowcu lub Krakowie (NH albo R22). Skoro w Warszawie nie potrafili wypełnić stadionu na Konwiktorskiej, to z czym do ludzi?
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Jose
Banita

Stary 18.07.2012, 17:59
Niestety ale Craxa zostaje!!! Miasto i PZPN ugną się kibicom pod naciskiem oraz słynnych i znanych osób przeciwstawiających sie. Moze i Król się rozeznał i miał zgodę miasta i PZPN ale teraz po tym co się dzieje i planowanych protestach nie wierzę, że nowy twór zagra. Miasto i PZPN ugną się. Może jeszcze pan Profesor będzie zabiegał aby PZPN nie wydał zgody na ten twór.
Czy nad tą Craxą jacyś święci czuwają?
Ostatnio edytowane przez Jose : 18.07.2012 o godz. 18:03.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 18.07.2012, 19:39
Kto zostaje? Jaka Craxa?

Spadli w....u i niech tak zostanie - i tak w kolejności jest ŁKS a potem żydownia.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 18.07.2012, 20:01
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Ty tak na poważnie ? Nie wiesz dlaczego tak jest ? No to Ci podsunę : Kanclerz Schroeder, wielka rura po dnie Bałtyku okrążająca Polskę, etat kanclerza w Gazpromie, cele polityczno-biznesowe Putina, wyruchana Polska.
Skoro było z Schroederem teraz może być z Tuskiem. W obu przypadkach wyruchana może być Polska.
Dlatego to państwo w państwie nie interesuje się na co idzie jego kasa ? Nie obraż się ale logiki w tym nie ma żadnej, w tym oc napisałeś. To co napisałeś jest oczywiste i wiadome, ale czemu Gazprom się nie interesuje gotówką, która przelewa to już nie napisałes.

Racja w tym, że nikt z gości co mają obecnie klub w E-klasie nie poradzi sobie z budową ekipy regularnie grającej na jakims poziomie w Europie. To mogą być jednorazowe wyskoki, nic więcej. Tylko i wyłącznie mogą się kopać w lidze, wyżej nic nie ugrają. No ale to chyba nie wiadomo od dziś.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 18.07.2012, 21:16
Niestety ale Craxa zostaje!!! Miasto i PZPN ugną się kibicom pod naciskiem oraz słynnych i znanych osób przeciwstawiających sie. Moze i Król się rozeznał i miał zgodę miasta i PZPN ale teraz po tym co się dzieje i planowanych protestach nie wierzę, że nowy twór zagra. Miasto i PZPN ugną się. Może jeszcze pan Profesor będzie zabiegał aby PZPN nie wydał zgody na ten twór.
Czy nad tą Craxą jacyś święci czuwają?
Wez napisz jeszcze petycje.

Ps: Nie ma takiego tworu jak craxa...są pejsy, parchaci, judasze itp!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.07.2012, 22:23
biznesmen z Katowic chce sie wycofac z fuzji ?
http://www.sport.pl/sport-warszawa/1...yjazdu_na.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 18.07.2012 o godz. 22:28.
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 18.07.2012, 23:02
Jeżeli rzeczywiście się wycofa to witamy ponownie sąsiadke w ekstraklasie ..bo ŁKS na pewno nie dostanie licencji. Moim zdaniem w takim wypadku w Ekstraklasie powinien zagrac Zawisza jako najwyżej sklasyfikowana drużyna 1 ligi,no ale to tylko moje zdanie a nie dziadków z PZPNu..
Ostatnio edytowane przez BiałaGwiazda : 18.07.2012 o godz. 23:04.
Odpowiedz cytując
Jose
Banita

Stary 18.07.2012, 23:35
Regulamin mówi o najwyżej sklasyfikowanym zespole w tabeli sezonu 2011/2012. Musi on jednak dostać licencje. W 3 kolejce mamy derby.
Ostatnio edytowane przez Jose : 18.07.2012 o godz. 23:52.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 19.07.2012, 01:15
Już nie demonizujcie. Jeśli nie dojdzie do tranzakcji to do rozgrywek przystąpi Polonia, sam tak powiedział JW
Cytat:
Takie sprawy wymagają dyplomacji i dyskrecji. Na dziś sytuacja wygląda tak, że Polonia nadal należy do mnie, piłkarze trenują i jeżeli nic się nie zmieni, to drużyna normalnie przystąpi do rozgrywek Ekstraklasy. Od rozmów do podpisania stosownych dokumentów jest daleka droga - mówi Wojciechowski i dodaje jednocześnie, że potencjanych inwestorów zainteresowanych zakupieniem akcji warszawskiego klubu jest więcej.
Tak na chłopski rozum, jeśli by JW wycofał sie z Ekstraklasy to stracił by jedyną wartościową kartę przetargową - Licencję. Debilem biznesowym nie jest dlatego taki ruch nie wchodzi w rachubę. Już to widzę jak zamyka kram i wypłaca wszystkim kontrakty. Oczywiście skończy się to wegetacją ligową i ofertami last minute lecz chyba wiadomo że lepszy rydz niż nic a licencję i tak za rok może sprzedać, pod warunkiem że murzyny się utrzymają.
On klub może sprzedać ale wcale nie jest powiedziane że musi. Zawsze może iść za przykładem i zatrudnić drugiego Bednarza. On mu wszystko tak pięknie zbilansuje że nawet sami kibice uwierzą w walkę o puchary.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów