The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.07.2012, 11:18
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Uryga to obrońca i rzeczywiście, on wygląda że grać potrafi.
Nie popadałbym w euforię, znowu poziom ligowy jest bardzo niski, a i poziom Wisły jest dużo słabszy.
Zresztą, zobacz, które miejsce nasi Młodzi mają w ME.

Kilka zdolnych zawsze się musi trafić, choć patrząc statystycznie.
W szkoleniu młodzieży delikatnie mówiąc nie chodzi o medale, miejsca itp
Mamy w historii pierwszego mistrza MESY (2007/08, sezon potem wice mistrz)
Z Kowalskim, Jeleniem,Juszczykiem, Jackiem, Rygielskim, Szabatem, Rado, Janikiem, Krasnodębskim, Bikiem, Batko, Mączyńskim, Zalewskim, Rosłoniem, Trzmielewskim
wymieniać dalej?

nie mam wątpliwości, że z tych wymienionych wyżej (Uryga, Kolanko, Kocoń etc.) choćby z 6 zrobi jakąkolwiek karierę
ale jeśli jeden lub dwóch .... to już będzie coś
patrząc choćby na to w jakich warunkach trenują...
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 15.07.2012, 11:45
Kraków miał zawsze zdolną młodzież ale akurat w Wiśle nikt na nich nie stawiał bo byli lepsi, bardziej doświadczeni zawodnicy, wyjątkiem są bracia Brożkowie i Małecki i chyba na tym można skończyć. Teraz gdy według Bednarza nie ma kasy to Probierz stawia na młodych, wydaję mi się że za Legią to nasi młodzi są bardzo zdolni, ale mimo to dalej kuleje szkolenie, w Lechu młodzi są ale w pojawiają się w obronie a w ofensywie ci sami.
.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.07.2012, 12:56
syryls napisał(a):Wyświetl post
Kraków miał zawsze zdolną młodzież ale akurat w Wiśle nikt na nich nie stawiał bo byli lepsi, bardziej doświadczeni zawodnicy, wyjątkiem są bracia Brożkowie i Małecki i chyba na tym można skończyć. Teraz gdy według Bednarza nie ma kasy to Probierz stawia na młodych, wydaję mi się że za Legią to nasi młodzi są bardzo zdolni, ale mimo to dalej kuleje szkolenie, w Lechu młodzi są ale w pojawiają się w obronie a w ofensywie ci sami.
Wisła o dziwo to nie tylko era Cupiała
cofnij się w historii do np. lat 1975-1985 i zobacz kto wtedy grał w Wiśle
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 15.07.2012, 14:39
syryls napisał(a):Wyświetl post
MP z 1978 to głównie ludzie z Krakowa i okolic, talent na talencie.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 15.07.2012, 15:51
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem ile osob sobie przypomina , ale ja pamiętam dokładnie słowa większości forumowiczów jeszcze tak z rok temu że całą naszą drużynę ME oraz juniorwow trzeba rozpędzić i zaorać . Nie ma szkolenia , nie ma talentów , nie ma niczego
Bo te wypowiedzi dotyczyly rocznikow 91-92, z ktorych raczej nie ma duzych pozytkow z wyjatkami (vide Szewczyk).
Ja za to widze, ze nasze roczniki 95-96 sa niezle i na nich bedzie budowana przyszla Wisla. Już zreszta trenuja z pierwszym skladem.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 16.07.2012, 00:43
Niezły text o reprezentacji Hondurasu i wzmianka o naszym nowym napastniku http://www.weszlo.com/news/11145-Prz...kiej_Hondurasu
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 16.07.2012, 07:06
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Odezwali sie cnotki niewydymki i inni abstynenty. Jest weekend to mają robić,w szachy grać ?
Jak Chrapek zrobi w sezonie 20 asyst i 15 goli to może co piątek we Franticu chodzić na.......ony i z 5 dupami.
Byleby trzymali odpowiedni poziom sportowy podczas sezonu.

15 g/20a tyle nie mieli nawet Szymek, Uche czy Kosa w najlepszych czasach. Może tylko Żuraw - >20g/>10a.
A tj. w kontekście chłopaka, który nawet chyba nie zagrał jeszcze oficjalnego meczu w Wiśle
Pożyjemy-zobaczymy co będzie z tym poziomem sportowym.
Ostatnio edytowane przez arti : 16.07.2012 o godz. 10:15.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 16.07.2012, 09:17
Pompujcie teraz balonik z Chrapkiem ,jak w zeszłym roku pompowaliście z Czekajem i Brudem .
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Stary 16.07.2012, 17:51
Paweł Stolarski to prawy obrońca? Myslałem, że to pomocnik ..
Odpowiedz cytując
xKamci0x
Member

Od: 10.2010

Stary 16.07.2012, 17:55
i jest to pomocnik ;D a nawet bardziej ofensywny niz defensywny ;d chyba ze został przekwalifikowany (jak piszczek) w ostatnim czasie.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 16.07.2012, 18:30
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Pompujcie teraz balonik z Chrapkiem ,jak w zeszłym roku pompowaliście z Czekajem i Brudem .
Bruda ktoś pompował ? chyba tylko Borek nazywając polskim Gerrardem
Odpowiedz cytując
Kamyk
Bene meritus

Od: 11.2004

Stary 16.07.2012, 18:45
Czekaj to jest masakra. Jak można takie drewno trzymać jeszcze w klubie? Pan "rzut karny" to na prawdę jest porażka. Może tam jeden mecz dobry zagrał ale w piłkę trafić to już są problemy.
Chrapek jest bardzo ciekawy ale na oceny przyjdzie czas.
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Stary 16.07.2012, 19:33
No właśnie też myslałem, że Stolarski jest ofensywny, ale wg strony głownej jest prawym obrońcą (news o kadrze na kolejny oboz na to wskazuje)
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 17.07.2012, 10:18
Kamyk napisał(a):Wyświetl post
Czekaj to jest masakra. Jak można takie drewno trzymać jeszcze w klubie? Pan "rzut karny" to na prawdę jest porażka. Może tam jeden mecz dobry zagrał ale w piłkę trafić to już są problemy.
Gdzie są wszyscy ci, którzy po meczu z Koroną pluli na Maaskanta za to, że "młody-polski-talent-Czekaj-nie-gra?"
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 17.07.2012, 11:14
Revolver napisał(a):Wyświetl post
Gdzie są wszyscy ci, którzy po meczu z Koroną pluli na Maaskanta za to, że "młody-polski-talent-Czekaj-nie-gra?"
Pewnie w dziale z biletami płaczą aktualnie, że za drogo, albo zniżka tylko 5zl...
Odpowiedz cytując
lisek14fc
Junior Member

Od: 10.2010

Stary 17.07.2012, 12:22
Mam takie pytanie, bo chyba mi to umknęło:

Co się dzieje z Rojewskim, który zagrał w meczu ze Śląskiem, a potem słuch o nim zaginął
Odpowiedz cytując
jacekbum
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 17.07.2012, 12:26
lisek14fc napisał(a):Wyświetl post
Mam takie pytanie, bo chyba mi to umknęło:

Co się dzieje z Rojewskim, który zagrał w meczu ze Śląskiem, a potem słuch o nim zaginął
Koniec wypożyczenia i oddszedł
Odpowiedz cytując
Taxu
Member

Od: 11.2009

Stary 17.07.2012, 12:27
W dniu dzisiejszym Mateusz Kowalski rozwiązał za porozumieniem stron umowę z Wisłą Kraków.

Mateusz Kowalski jest wychowankiem Wisły. Debiutował w 2008 roku w ćwierćfinałowym meczu Pucharu Ekstraklasy. Ostatni sezon wychowanek "Białej Gwiazdy" spędził na wypożyczeniu w Termalica Bruk-Bet Nieciecza.

http://wislalive.pl/news/mateusz_kow...e_z_wisla-823/
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 17.07.2012, 12:32
Na oceny Chrapka przyjdzie czas, ale Czekaja już osądziłeś? Warto zauważyć, że są rówieśnikami. Warto też zauważyć, że gra na środku obrony, to duża odpowiedzialność i wymaga lat nauki. Jak dziewiętnastoletniego Brożka trzymali w klubie, to też się temu dziwiłeś?

Jak masz więcej niż 20 lat, to daj sobie na wstrzymanie, bo podpuszczasz dzieciarnię (jak widać po postach wyżej) do robienia z siebie idiotów.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Taxu napisał(a):Wyświetl post
W dniu dzisiejszym Mateusz Kowalski rozwiązał za porozumieniem stron umowę z Wisłą Kraków.

Mateusz Kowalski jest wychowankiem Wisły. Debiutował w 2008 roku w ćwierćfinałowym meczu Pucharu Ekstraklasy. Ostatni sezon wychowanek "Białej Gwiazdy" spędził na wypożyczeniu w Termalica Bruk-Bet Nieciecza.

http://wislalive.pl/news/mateusz_kow...e_z_wisla-823/
Może się załapie w Garbarni albo Puszczy. Taki Okocimski to już chyba za wysoko.
Za rok-dwa tak samo będzie z Brudem moim zdaniem.
@ pan Dudi
A Ty pamiętasz Brożka (zresztą obu) jak miał lat 19 czy 18 - wiosną 2001 jak debiutował w I drużynie?
Wydawało się, że to może być napastnik nawet klasy europejskiej w przyszłości. Spokojnie mógł grać po 20-30min w meczu i w 11 jak by było potrzeba.
Ale potem bezsensowne wypożyczenia do ŁKS, GKS i 1,5 czy 2 lata w plecy. Dzięki Kasperczakowi...
Widać było, że tj. talent, a Czekaj - no sprawność, zwrotność niezbyt dobra. Oby się podciągnął.
Ostatnio edytowane przez arti : 17.07.2012 o godz. 12:39.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Nareszcie, nie potrzeba nam zapchajdziur do wymogow regulaminu.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 17.07.2012, 12:51
arti napisał(a):Wyświetl post
@ pan Dudi
A Ty pamiętasz Brożka (zresztą obu) jak miał lat 19 czy 18 - wiosną 2001 jak debiutował w I drużynie?
Wydawało się, że to może być napastnik nawet klasy europejskiej w przyszłości. Spokojnie mógł grać po 20-30min w meczu i w 11 jak by było potrzeba.
Ale potem bezsensowne wypożyczenia do ŁKS, GKS i 1,5 czy 2 lata w plecy. Dzięki Kasperczakowi...
Widać było, że tj. talent, a Czekaj - no sprawność, zwrotność niezbyt dobra. Oby się podciągnął.
Oczywiście, że pamiętam.

Moim zdaniem, to wypożyczony był nie ze względu na Kasperczaka, tylko Żurawskiego, Frankowskiego czy Nicińskiego w ataku.

Czy mógł grać w 11 i osiągać tyle, ile Wisła wtedy osiągała? Wątpię. Statystyki z ŁKS nie są dla niego najlepsze, delikatnie mówiąc- 8 meczy, 0 bramek a miał wtedy dokładnie tyle lat, co Czekaj teraz.

Z resztą, nie chodzi mi o porównywanie obu piłkarzy, ale o sytuację. Zanim zaczną forumowicze wylewać pomyje na młodych piłkarzy Wisły, może warto dać im czas? Tak, jak piszesz- oby się podciągnął. Też na to liczę, bo sam jestem świadom tego, że to nie jest na razie gracz na zawojowanie polskiej ligi. Niemniej, jest jeszcze młody i gra na pozycji, na której (jak chyba żadnej innej) liczy się doświadczenie.

PS. Zapominam czasem o specyfice tego forum i od każdego oczekuję rozsądnego podejścia do tematu, a nie gówniarskich "gdzie są wszyscy, którzy...", odnośnie zawodnika, który ma 19 lat i został skrytykowany przez innego anonimowego użytkownika.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 17.07.2012 o godz. 13:00.

Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Stary 17.07.2012, 15:56
Problem z młodymi jest taki, że nie wiadomo do kiedy można mówić, że się jeszcze kształci, a kiedy już powinien być w pełni ukształtowanym graczem. Przecież niektórzy dalej mowią, że Czarek Wilk jest młody, a Brożek na zawsze będzie miał łatke polskiego młodego talentu. Niektórzy nawet Małeckiego dalej uznają za młodego, mimo, że ma już chyba 23-24 lata.
Na zachodzie często 20 latek już ma pewne miejsce w pierwszym składzie i gra jak równy z ludzmi z wieloletnim doświadzceniem. Wiadomo, że w Wiśle boją się stawiać na młodych bo boją sie o wyniki, ale tylko dając szanse młodym można ich w pełni ukształtować. W przeciwnym wypadku będziemy mieć kolejnego Bruda, który najpierw był za młody, a teraz już jest za stary by był sens go wpuszczać. Już się wiele nie rozwinie.

Dlatego Czekaj jest w idealnym wieku by przekonać do siebie ternera, jak nie teraz - to trzeba dać szansę kolejnym - np Nalepie, który jest rok młodszy.
To samo z Chrapkiem - to jest jego sezon, jak nie teraz to przyjda kolejni (chyba, że bedzie jeszcze wiekszy kryzys z kasa to wtedy nawet Kowalski chetnie wroci do Wisly).
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 17.07.2012, 16:16
Zgadzam się, że nie można popadać w skrajności i każdego, kto nie jest jeszcze siwy nazywać młodym talentem. Zgadzam się też co do Czekaja i Chrapka, że w tym sezonie chłopaki muszą udowodnić swoją wartość. Problemem może być w ogóle danie im szansy, bo wiadomo, że dobro drużyny i wyniki przede wszystkim. Niemniej, liczę, że chłopaki będą mieli wsparcie Probierza i się wykażą. To jest właśnie drugi ważny problem, czyli wprowadzanie młodych. Dopiero postawieni pod ścianą trenerzy decydują się "ryzykować" młodymi. Niestety. A tymczasem od lat szukaliśmy godnego następcy dla Baszcza. Cikosy, Vidlicki, Alvarezy, a tutaj proszę- okazało się, że cały czas kogoś takiego mieliśmy, tylko nie dostawał szasny. Burliga poszedł na wypożyczenie i wywalczył miejsce w pierwszej 11 drużyny, która zakończyła sezon ze znaczenie lepszymi wynikami niż Wisła. Trzeba tylko odpowiednio chłopaków ocenić, dać szansę tym, którzy dobrze rokują i liczyć, że się uda.

Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 17.07.2012, 16:53
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się, że nie można popadać w skrajności i każdego, kto nie jest jeszcze siwy nazywać młodym talentem. Zgadzam się też co do Czekaja i Chrapka, że w tym sezonie chłopaki muszą udowodnić swoją wartość. Problemem może być w ogóle danie im szansy, bo wiadomo, że dobro drużyny i wyniki przede wszystkim. Niemniej, liczę, że chłopaki będą mieli wsparcie Probierza i się wykażą. To jest właśnie drugi ważny problem, czyli wprowadzanie młodych. Dopiero postawieni pod ścianą trenerzy decydują się "ryzykować" młodymi. Niestety. A tymczasem od lat szukaliśmy godnego następcy dla Baszcza. Cikosy, Vidlicki, Alvarezy, a tutaj proszę- okazało się, że cały czas kogoś takiego mieliśmy, tylko nie dostawał szasny. Burliga poszedł na wypożyczenie i wywalczył miejsce w pierwszej 11 drużyny, która zakończyła sezon ze znaczenie lepszymi wynikami niż Wisła. Trzeba tylko odpowiednio chłopaków ocenić, dać szansę tym, którzy dobrze rokują i liczyć, że się uda.
Nie do końca wywalczył.
Właściwie w rundzie jesiennej grał w pierwszym składzie, a na wiosne był tylko dublerem Igora Lewczuka i w lidze zagrał od początku zaledwie 4 razy, w sumie rozegrał 15 meczów (z czego 6 wchodząc z ławki). Wypożyczenie tylko potwierdziło, że BURLIGA NIE JEST OBROŃCĄ skoro taki Lewczuk prezentował się dużo pewniej od niego...
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 17.07.2012, 17:26
A może wiedzieli, że po sezonie odejdzie, więc woleli postawić na kogoś, kto zostawał u nich na dłużej? Nie wiem, zbyt wielu meczy Ruchu nie oglądałem, ale jakoś zawsze miałem tyle farta, że trafiałem na te z Burligą. Z tego, co w nich pokazywał, na pewno nie wysnułbym wniosku, że "NIE JEST OBROŃCĄ".

Z tego, co widzę tutaj:

http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=9377&id_sezon=79

Rozegrał w e-klasie i PP więcej meczów nie tylko w pierwszej 11, ale w ogóle.

Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 17.07.2012, 20:17
Ale Czekaj jak na swój wiek i polskie warunki to dobry stoper. Ładnie gra, odbiera, wyprowadza piłki. Mi się ten chłopak podoba. O karnego nie ma nawet co go ganić, bo to była stuprocentowa wina Nuneza. Para Czekaj-Głowacki jak dla mnie mogła by grać w pierwszym składzie.
Odpowiedz cytując
Glova91
Member

Od: 07.2008

Stary 17.07.2012, 20:24
Co jak co, ale nawet na polska lige to on jest tez za slaby, to taki rodzaj grajka jak z podworka, wysoki jak kolek, zero koordynacji i wchodzenie na raz...na podworku to dziala, ale juz w "zawodowstwie" nie bardzo.
Odpowiedz cytując
siphon
Junior Member

Od: 05.2007

Stary 17.07.2012, 21:03
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Ale Czekaj jak na swój wiek i polskie warunki to dobry stoper. Ładnie gra, odbiera, wyprowadza piłki. Mi się ten chłopak podoba. O karnego nie ma nawet co go ganić, bo to była stuprocentowa wina Nuneza. Para Czekaj-Głowacki jak dla mnie mogła by grać w pierwszym składzie.
Wyżej ceniłbym parę Głowacki-Chavez lub Głowacki -Uryga, Według mnie Wisła dla Czekaja to nie ten rozmiar kapelusza,jest po prostu mocno przeciętnym zawodnikiem.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 17.07.2012, 22:51
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post

O kim ty piszesz?/

Czekaj to nieruchawy kołek ,Maaskant juz to wyczul,a u nas w klubie dalej jak widac sie łudzą ze bedzie z niego dobry stoper....

...
chyba w zegarku.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów