|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Kraków miał zawsze zdolną młodzież ale akurat w Wiśle nikt na nich nie stawiał bo byli lepsi, bardziej doświadczeni zawodnicy, wyjątkiem są bracia Brożkowie i Małecki i chyba na tym można skończyć. Teraz gdy według Bednarza nie ma kasy to Probierz stawia na młodych, wydaję mi się że za Legią to nasi młodzi są bardzo zdolni, ale mimo to dalej kuleje szkolenie, w Lechu młodzi są ale w pojawiają się w obronie a w ofensywie ci sami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
cofnij się w historii do np. lat 1975-1985 i zobacz kto wtedy grał w Wiśle ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
Ja za to widze, ze nasze roczniki 95-96 sa niezle i na nich bedzie budowana przyszla Wisla. Już zreszta trenuja z pierwszym skladem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Niezły text o reprezentacji Hondurasu i wzmianka o naszym nowym napastniku http://www.weszlo.com/news/11145-Prz...kiej_Hondurasu
|
|
|
|
Guest
|
|
15 g/20a tyle nie mieli nawet Szymek, Uche czy Kosa w najlepszych czasach. Może tylko Żuraw - >20g/>10a.A tj. w kontekście chłopaka, który nawet chyba nie zagrał jeszcze oficjalnego meczu w Wiśle ![]() Pożyjemy-zobaczymy co będzie z tym poziomem sportowym.
Ostatnio edytowane przez arti : 16.07.2012 o godz. 10:15.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Pompujcie teraz balonik z Chrapkiem ,jak w zeszłym roku pompowaliście z Czekajem i Brudem .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Paweł Stolarski to prawy obrońca? Myslałem, że to pomocnik ..
|
|
|
|
Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
i jest to pomocnik ;D a nawet bardziej ofensywny niz defensywny ;d chyba ze został przekwalifikowany (jak piszczek) w ostatnim czasie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Bene meritus
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Czekaj to jest masakra. Jak można takie drewno trzymać jeszcze w klubie? Pan "rzut karny" to na prawdę jest porażka. Może tam jeden mecz dobry zagrał ale w piłkę trafić to już są problemy.
Chrapek jest bardzo ciekawy ale na oceny przyjdzie czas. ![]()
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz
![]() ![]() KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No właśnie też myslałem, że Stolarski jest ofensywny, ale wg strony głownej jest prawym obrońcą (news o kadrze na kolejny oboz na to wskazuje)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Online |
|
|
Gdzie są wszyscy ci, którzy po meczu z Koroną pluli na Maaskanta za to, że "młody-polski-talent-Czekaj-nie-gra?"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Mam takie pytanie, bo chyba mi to umknęło:
Co się dzieje z Rojewskim, który zagrał w meczu ze Śląskiem, a potem słuch o nim zaginął |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
|
Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
W dniu dzisiejszym Mateusz Kowalski rozwiązał za porozumieniem stron umowę z Wisłą Kraków.
Mateusz Kowalski jest wychowankiem Wisły. Debiutował w 2008 roku w ćwierćfinałowym meczu Pucharu Ekstraklasy. Ostatni sezon wychowanek "Białej Gwiazdy" spędził na wypożyczeniu w Termalica Bruk-Bet Nieciecza. http://wislalive.pl/news/mateusz_kow...e_z_wisla-823/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Jak masz więcej niż 20 lat, to daj sobie na wstrzymanie, bo podpuszczasz dzieciarnię (jak widać po postach wyżej) do robienia z siebie idiotów. ![]() |
|
|
|
Guest
|
|
Za rok-dwa tak samo będzie z Brudem moim zdaniem. @ pan Dudi A Ty pamiętasz Brożka (zresztą obu) jak miał lat 19 czy 18 - wiosną 2001 jak debiutował w I drużynie? Wydawało się, że to może być napastnik nawet klasy europejskiej w przyszłości. Spokojnie mógł grać po 20-30min w meczu i w 11 jak by było potrzeba. Ale potem bezsensowne wypożyczenia do ŁKS, GKS i 1,5 czy 2 lata w plecy. Dzięki Kasperczakowi... Widać było, że tj. talent, a Czekaj - no sprawność, zwrotność niezbyt dobra. Oby się podciągnął.
Ostatnio edytowane przez arti : 17.07.2012 o godz. 12:39.
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Nareszcie, nie potrzeba nam zapchajdziur do wymogow regulaminu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Moim zdaniem, to wypożyczony był nie ze względu na Kasperczaka, tylko Żurawskiego, Frankowskiego czy Nicińskiego w ataku. ![]() Czy mógł grać w 11 i osiągać tyle, ile Wisła wtedy osiągała? Wątpię. Statystyki z ŁKS nie są dla niego najlepsze, delikatnie mówiąc- 8 meczy, 0 bramek a miał wtedy dokładnie tyle lat, co Czekaj teraz. Z resztą, nie chodzi mi o porównywanie obu piłkarzy, ale o sytuację. Zanim zaczną forumowicze wylewać pomyje na młodych piłkarzy Wisły, może warto dać im czas? Tak, jak piszesz- oby się podciągnął. Też na to liczę, bo sam jestem świadom tego, że to nie jest na razie gracz na zawojowanie polskiej ligi. Niemniej, jest jeszcze młody i gra na pozycji, na której (jak chyba żadnej innej) liczy się doświadczenie. PS. Zapominam czasem o specyfice tego forum i od każdego oczekuję rozsądnego podejścia do tematu, a nie gówniarskich "gdzie są wszyscy, którzy...", odnośnie zawodnika, który ma 19 lat i został skrytykowany przez innego anonimowego użytkownika. ![]()
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 17.07.2012 o godz. 13:00.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Problem z młodymi jest taki, że nie wiadomo do kiedy można mówić, że się jeszcze kształci, a kiedy już powinien być w pełni ukształtowanym graczem. Przecież niektórzy dalej mowią, że Czarek Wilk jest młody, a Brożek na zawsze będzie miał łatke polskiego młodego talentu. Niektórzy nawet Małeckiego dalej uznają za młodego, mimo, że ma już chyba 23-24 lata.
Na zachodzie często 20 latek już ma pewne miejsce w pierwszym składzie i gra jak równy z ludzmi z wieloletnim doświadzceniem. Wiadomo, że w Wiśle boją się stawiać na młodych bo boją sie o wyniki, ale tylko dając szanse młodym można ich w pełni ukształtować. W przeciwnym wypadku będziemy mieć kolejnego Bruda, który najpierw był za młody, a teraz już jest za stary by był sens go wpuszczać. Już się wiele nie rozwinie. Dlatego Czekaj jest w idealnym wieku by przekonać do siebie ternera, jak nie teraz - to trzeba dać szansę kolejnym - np Nalepie, który jest rok młodszy. To samo z Chrapkiem - to jest jego sezon, jak nie teraz to przyjda kolejni (chyba, że bedzie jeszcze wiekszy kryzys z kasa to wtedy nawet Kowalski chetnie wroci do Wisly). |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zgadzam się, że nie można popadać w skrajności i każdego, kto nie jest jeszcze siwy nazywać młodym talentem. Zgadzam się też co do Czekaja i Chrapka, że w tym sezonie chłopaki muszą udowodnić swoją wartość. Problemem może być w ogóle danie im szansy, bo wiadomo, że dobro drużyny i wyniki przede wszystkim. Niemniej, liczę, że chłopaki będą mieli wsparcie Probierza i się wykażą. To jest właśnie drugi ważny problem, czyli wprowadzanie młodych. Dopiero postawieni pod ścianą trenerzy decydują się "ryzykować" młodymi. Niestety. A tymczasem od lat szukaliśmy godnego następcy dla Baszcza. Cikosy, Vidlicki, Alvarezy, a tutaj proszę- okazało się, że cały czas kogoś takiego mieliśmy, tylko nie dostawał szasny. Burliga poszedł na wypożyczenie i wywalczył miejsce w pierwszej 11 drużyny, która zakończyła sezon ze znaczenie lepszymi wynikami niż Wisła. Trzeba tylko odpowiednio chłopaków ocenić, dać szansę tym, którzy dobrze rokują i liczyć, że się uda.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Właściwie w rundzie jesiennej grał w pierwszym składzie, a na wiosne był tylko dublerem Igora Lewczuka i w lidze zagrał od początku zaledwie 4 razy, w sumie rozegrał 15 meczów (z czego 6 wchodząc z ławki). Wypożyczenie tylko potwierdziło, że BURLIGA NIE JEST OBROŃCĄ skoro taki Lewczuk prezentował się dużo pewniej od niego... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A może wiedzieli, że po sezonie odejdzie, więc woleli postawić na kogoś, kto zostawał u nich na dłużej? Nie wiem, zbyt wielu meczy Ruchu nie oglądałem, ale jakoś zawsze miałem tyle farta, że trafiałem na te z Burligą. Z tego, co w nich pokazywał, na pewno nie wysnułbym wniosku, że "NIE JEST OBROŃCĄ".
Z tego, co widzę tutaj: http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=9377&id_sezon=79 Rozegrał w e-klasie i PP więcej meczów nie tylko w pierwszej 11, ale w ogóle. ![]() |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ale Czekaj jak na swój wiek i polskie warunki to dobry stoper. Ładnie gra, odbiera, wyprowadza piłki. Mi się ten chłopak podoba. O karnego nie ma nawet co go ganić, bo to była stuprocentowa wina Nuneza. Para Czekaj-Głowacki jak dla mnie mogła by grać w pierwszym składzie.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Co jak co, ale nawet na polska lige to on jest tez za slaby, to taki rodzaj grajka jak z podworka, wysoki jak kolek, zero koordynacji i wchodzenie na raz...na podworku to dziala, ale juz w "zawodowstwie" nie bardzo.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Wyżej ceniłbym parę Głowacki-Chavez lub Głowacki -Uryga, Według mnie Wisła dla Czekaja to nie ten rozmiar kapelusza,jest po prostu mocno przeciętnym zawodnikiem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
O kim ty piszesz?/ Czekaj to nieruchawy kołek ,Maaskant juz to wyczul,a u nas w klubie dalej jak widac sie łudzą ze bedzie z niego dobry stoper.... ... chyba w zegarku. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|