The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.07.2012, 13:21
gerardinho91 napisał(a):Wyświetl post
hahaha jeszcze brakuje żebyśmy robili zdjęcia złapanym na górącym uczynku Plotkujecie jak stare baby , a troskliwsi jestescie chyba bardziej od ich mam
Zastanów się 2 razy zanim coś napiszesz. Kto tutaj plotkuje? Nazwa tematu brzmi NAsi piłkarze - FAKTY. Dlatego pisze o FAKCIE, który miał miejsce wczoraj. Jeśli czuć wódą od gościa, który jest w trakcie obozu przygotowawczego, dostaje grubą kasę za kopanie piłki, to chyba coś tu jest nie tak. Ale może miał takie perfumy? A w kolejce do monopolowego stał po wodę, bo mu się w domu zgrzewka skończyła, a musi pić 2,5l dziennie, żeby się nawadniać. Odpowiedzcie sobie sami. To jest mój ostatni post na ten temat.
Dziękuję za uwagę. Pozdrawiam ludzi trzeźwo myślących
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 14.07.2012, 13:40
Bardzo niedobrze. Szczególnie te różne Chrapki i inne Czekaje nie powinni zalewać pały. Wielu na nich liczy, że mają talent, a oni od razu po obozie chlają. Specjalistą nie jestem, ale mięśniom nie służy alko. Będą chlać, to zaprzepaszczą formę którą wypracowali w przygotowaniach.
..
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 14.07.2012, 13:55
gorzej jeśli w nie ktorych przypadkach nie ma co zaprzepaszczać bo formy nie mają żadnej. co tam na....e sie jak świnia bo i tak jestem słaby i nic to nie zmieni !!
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 14.07.2012, 14:03
Jeśli to prawda, to nie za ciekawie. Chrapek widocznie strzelił Miedzi dwie bramki i już poczuł się jak Bóg, a Burliga szkoda gadać... Jak czytam na oficjalnej newsa pt "Mam nadzieję, że trener mnie dostrzeże", to się zastanawiam, gdzie chcesz żeby Cię dostrzegł? Na boisku czy pod monopolowym?

Mimo wszystko podchodzę spokojnie do tych nowości, z całym szacunkiem do Zienia17, nie znam go i nie będę bezgranicznie wierzyć w to, co pisze.
Odpowiedz cytując
Rafał_TS
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 14.07.2012, 14:20
Po pierwsze nie są już na obozie a po drugie ch.j Was to obchodzi co robią goscie w swoim wolnym czasie.Myślicie że jak raz na jakis czas nie napiją się wódki urosną im od tego umiejętnosci? Śmieszni jesteście
Ostatnio edytowane przez Rafał_TS : 14.07.2012 o godz. 14:41.
[SIGPIC][/SIGPIC]
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 14.07.2012, 14:34
Odezwali sie cnotki niewydymki i inni abstynenty. Jest weekend to mają robić,w szachy grać ?
Jak Chrapek zrobi w sezonie 20 asyst i 15 goli to może co piątek we Franticu chodzić na.......ony i z 5 dupami.
Byleby trzymali odpowiedni poziom sportowy podczas sezonu.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 14.07.2012, 14:36
Rafał_TS napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze nie są już na obozie a po drugie .... Was to obchodzi co robią goscie w swoim wolnym czasie.Myślicie że jak raz na jakis czas nie napiją się wódki urosną im od tego umiejętnosci? Śmieszni jesteście
No pewnie - niech będą jak Peszko. Przecież są Polakami. A Polacy muszą chlać wódę. Kolego, jak ktoś traktuje poważnie futbol to po jednym głupim zgrupowaniu nie chleje wódy ile wlezie, tylko walczy o to, by być jak najlepiej przygotowanym do sezonu. W końcu chyba za to im płacą. I my kibice na nich liczymy. Umiejętności może nie urosną, jestem laikiem, ale może jakiś spec na forum się odezwie, jak wódka wpływa na mięśnie, po obozie przygotowującym fizycznie do sezonu. Piłka staje się coraz bardziej profesjonalna, więc nie można być obecnie takim Kosowskim i chlać wódę ile wlezie, zwłaszcza w takim klubie jak Wisła. Bo oni w ten sposób na ten klub plują. Jak się będą źle prowadzić, to niech zmienią fach, bo wiele w piłce nie osiągną.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 14.07.2012, 14:43
Jeżeli to byłby Jaliens albo inny najemny murzyn, forum pękłoby od jak najbardziej zasłużonej krytyki. No ale JŻS V dzielnica PEJA JP TMK PDK, więc co niektórzy pierwotniacy już jadą innym od cnotek niewydymek. To chyba ta słynna wiślacka "tożsamość" i "zaangażowanie na 200%" o którą tak gardłowali zwolennicy większego udziału Polaków i wychowanków w pierwszej drużynie.

Podczas urlopu mogą nawet skoczyć do kadzi w Okocimiu i wypić zawartość. Mogą nawet walić w gaźnik w domu, gdzie nikt ich nie zobaczy. Ale nie krycie się z takim spędzaniem wolnego czasu w zasadzie w środku przygotowań piłkarzowi Wisły dzisiaj nie przystoi. Z drugiej strony, temu barachłu, szumnie nazywanemu dzisiaj "piłkarzami" już chyba przystoi wszystko, bo kto ma ich pogłaskać po głowie, ten pogłaszcze bo JŻS KMWTW.

Ale na 10 takich incydentów może 1 ktoś zobaczy na mieście i napisze na forum, więc dyskusja jest bezcelowa i będzie służyć tylko do wyżywania się pierwotniaków fetujących styl życia pt. "nie są mnichami, muszą się zabawić, hehe, cnotki niewydymki abstynenci dupa cicho" - czyli nie jakiejś drobnej zakrapianej imprezy tylko wystawanie pod monopolowym jak żul w trakcie okresu przygotowawczego. No ale to oni są panami piłkarzami, a nie ja.

Cytat:
Jak Chrapek zrobi w sezonie 20 asyst i 15 goli to może co piątek we Franticu chodzić na.......ony i z 5 dupami.
Lata 80. i 90. się skończyły, dla fantastów którzy wyobrażają sobie, że każdy może przed meczem być nadupcony w trzy dupy a potem na następny dzień rypać hattricki jak Kowalczyk w jego patologicznej książce - czasy się zmieniły.
Ostatnio edytowane przez Watts : 14.07.2012 o godz. 14:54.
Odpowiedz cytując
Natkan
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 14.07.2012, 15:07
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Odezwali sie cnotki niewydymki i inni abstynenty. Jest weekend to mają robić,w szachy grać ?
Byleby trzymali odpowiedni poziom sportowy podczas sezonu.

Spoko niech pije i może mieć te 20 asyst w sezonie. Ale pytanie ile by ich miał jakby nie pił? No własnie. To wszystko gdybanie i minimalizm. Gram w sparingach jakoś się łape jest ok będe jak taki Burliga zachaczał o skład i imprezował. Nie oceniam Chrapka bo może stał tylko z nimi w kolejce a wczesniej wypił tylko piwko. Oceniam tylko wypowiedź forumowicza chlanie i granie było kiedyś. I wkurza mnie taka postawa niech chla jak strzela taki minimalizm i powód dla którego jesteśmy tak z tyłu. Zadowalanie sie byle czym. Na zachodzie nie ma chlania tylko zadup..nie i dieta. Widać jakie ambicje ma Burliga a właściwie osiągnął już ich szczyt. Tak uważam mam nadzieję że się myle
Ostatnio edytowane przez Natkan : 14.07.2012 o godz. 15:09.
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 14.07.2012, 15:16
Watts napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli to byłby Jaliens albo inny najemny murzyn, forum pękłoby od jak najbardziej zasłużonej krytyki. No ale JŻS V dzielnica PEJA JP TMK PDK, więc co niektórzy pierwotniacy już jadą innym od cnotek niewydymek. To chyba ta słynna wiślacka "tożsamość" i "zaangażowanie na 200%" o którą tak gardłowali zwolennicy większego udziału Polaków i wychowanków w pierwszej drużynie.
O czym tu .urwa bredzisz ?

Jaliens wczoraj w base też do najbardziej trzeźwych nie należał, ale ja nie mam do niego żadnych pretensji, bo czas na odstresowanie jest idealny, ciężki obóz za nimi, ciężki obóz przed nimi, to też są ludzie, poza tym mimo wszystko wspólne imprezy cementują drużynę, nie wierzysz to poczytaj "patologiczną" książkę Iwana

A dorabianie jakichś mongolskich ideologii "nadczłowieku" (rozumiem, że to Ty jesteś ten jedyny wybraniec, reszta która ma inne zdanie to, cytat "pierwotniaki") to wyraz jakichś problemów i uprzedzeń. Chłopaki nic złego nie zrobili, nikt nie mówi, że leżeli zarzygani, czy coś w ten deseń, także naprawdę wrzućcie na luz. To jest ich wolny czas, a jedno, dwa, czy nawet trzy piwa raz na jakiś czas nie odbierają umiejętności piłkarskich jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Powaga
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 14.07.2012, 15:28
Cytat:
Jaliens wczoraj w base też do najbardziej trzeźwych nie należał, ale ja nie mam do niego żadnych pretensji, bo czas na odstresowanie jest idealny, ciężki obóz za nimi, ciężki obóz przed nimi, to też są ludzie
To miło, że ci nie przeszkadza, ale znalazłyby się tu tabuny osób, którym by to jednak przeszkadzało, ale wybiórczo - ten OK, tamten nie. Mi przeszkadza jak chleje Polak wychowanek i jak chleje Eskimos najemnik. Więc też mnie to w....ia, bo zawsze to jest ktoś kto nosi koszulkę Wisły.

Cytat:
poza tym mimo wszystko wspólne imprezy cementują drużynę, nie wierzysz to poczytaj "patologiczną" książkę Iwana
Wspomniałem w poprzednim poście, że lata 80. się skończyły. Fajnie, że się integrują, ale pod monopolowym nie integrował się jakiś Quioto pod pachę z Szewczykiem, tylko ci rzekomi młodzi, zdolni którzy - jak się okazuje - są naszą jedyną nadzieją jeśli chodzi o wyszkolenie sobie kogoś wartościowego. Książka Iwana jest patologiczna, można Ajwenowi współczuć ciężkich czasów, ale zachowam resztę opinii dla siebie, bo to są może fakty które nie powinny być wywlekane nigdzie.

Cytat:
A dorabianie jakichś mongolskich ideologii "nadczłowieku" (rozumiem, że to Ty jesteś ten jedyny wybraniec, reszta która ma inne zdanie to, cytat "pierwotniaki") to wyraz jakichś problemów i uprzedzeń.
Jedyne uprzedzenie jakie mam w tej materii to wstręt do nieprofesjonalizmu. Nie ma co się oszukiwać, że współczesny piłkarzyk ma siano w głowie i ma raczej jedną półkulę mózgową z plastiku. Myślałem jednak, że jeżeli tak dużo ludzi argumentowało na tym forum, iż w przeciwieństwie do najemników te chłopaki są oddani Wiśle i będą lepsi od najemnych murzynów, potraktują poważnie okres przygotowawczy i dochodzenie do formy. Bo zdążyłem już napisać, że na urlopie mogą sobie pić co chcą i ile chcą i .... mi do tego.
Dorabiam ideologię do funkcjonowania profesjonalnego klubu piłkarskiego i zachowania ich rzekomo profesjonalnych piłkarzy, których zawód wymaga takiego a nie innego podejścia do jego wykonywania. Natomiast ludzie, dla których repertuar spędzania wolnego czasu ogranicza się do walenia w gaźnik, są dla mnie pierwotniakami. A to, że lubie se poczytać przysłowiową książkę w zamian nie czyni mnie nadczłowiekiem. Ale spoko, to mi w jakiś sposób schlebia.

Cytat:
a jedno, dwa, czy nawet trzy piwa raz na jakiś czas nie odbierają umiejętności piłkarskich jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki
Sam chyba nie wierzysz w to, co piszesz. Byli tak spragnieni, że na pewno zasuwali po nocy do monopola po dodatkowego symbolicznego browca, bo przecież wcześniej kupili se po dwa na głowę i okazało się, że za mało.

Tyle. Jestem przeciwnikiem napierdalania na kogokolwiek z byle powodu, ale takie sytuacje mnie irytują jako kibica. To i tak nie będzie miało żadnych konsekwencji, bo takie zdarzenia są na porządku dziennym.
Ostatnio edytowane przez Watts : 14.07.2012 o godz. 15:53.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 14.07.2012, 16:51
Może dietetyk im zalecił?

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 14.07.2012, 17:08
Słynne tryby żywieniowe
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 14.07.2012, 17:47
Albo "Spalonego" Iwana przeczytali.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Natkan
Senior Member

Stary 14.07.2012, 18:31
Albo sie czują zbyt pewnie
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 14.07.2012, 18:49
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...czaja_olandie/

Wisła Kraków napisał(a):
Przed drużyną teraz dwa dni wolnego (...)
Niektórym za bardzo się głowy zgrzały, polecam schłodzenie w zimnym Bałtyku. Mają dwa dni wolnego - niech jednego piją, drugiego niech kacują. Ważne, żeby od trzeciego zapierdalali jak tylko mogą.
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 14.07.2012, 19:19
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
No pewnie - niech będą jak Peszko. Przecież są Polakami. A Polacy muszą chlać wódę. Kolego, jak ktoś traktuje poważnie futbol to po jednym głupim zgrupowaniu nie chleje wódy ile wlezie, tylko walczy o to, by być jak najlepiej przygotowanym do sezonu. W końcu chyba za to im płacą. I my kibice na nich liczymy. Umiejętności może nie urosną, jestem laikiem, ale może jakiś spec na forum się odezwie, jak wódka wpływa na mięśnie, po obozie przygotowującym fizycznie do sezonu. Piłka staje się coraz bardziej profesjonalna, więc nie można być obecnie takim Kosowskim i chlać wódę ile wlezie, zwłaszcza w takim klubie jak Wisła. Bo oni w ten sposób na ten klub plują. Jak się będą źle prowadzić, to niech zmienią fach, bo wiele w piłce nie osiągną.
Czy ty kurva myślisz że tylko polscy piłkarze piją Połowa ligi angielskiej jest "nie profesjonalna" i nikt nie płacze a wy robicie aferę jakby nie wiadomo co sie stało. To był ich czas wolny i spędzili go tak a nie inaczej ich sprawa, jeśli ktoś raz na dwa tygodnie sie napije, lub nawet najeb.e to nie ma w tym nic strasznego. Ty nigdy nie piłeś wiem teraz powiesz, że ty nie jesteś piłkarzem ale widzisz, alkochol działa nie korzystnie również na inne aspekty życia więc jeśli, na przykład, pracujesz umysłowo i pijesz od czasu do czasu to też jesteś "nie profesjonalny" bo alkohol( nadmiar) oddziałuje również na mózg

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.07.2012, 19:22
Bez sensu. Nie wnikam czy faktycznie zieniu17 pisze prawdę, czy piłkarze byli już wstawieni i chcieli dokupić alkoholu.
Nie osądzam nikogo personalnie.
Jednak wiem, że w dzisiejszym futbolu nie ma miejsca na alkohol. Profesjonalny pilkarz powinien wzmacniac swój organizm śicle sprecyzowaną dieta, dopasowaną do wysiłku, jaki musi wykonać. Alkohol między treningami czy miedzy przygotowwaniami to brak profesjonalizmu
http://www.trenuj.com/topics3/3518.htm
http://www.mkrukowska.pl/preview_news.php?id=13
Oto, co powiedział Kuba Błaszczykowski po przejściu do Dortmundu
Cytat:
- Pilnuję odżywiania w sposób kategoryczny. Schudłem dwa, trzy kilogramy, choć akurat w przypadku mojej diety nie chodziło o zbijanie wagi. Widzę, że przynosi ona efekty, bo czuję się kapitalnie i dopiero teraz wierzę ludziom, którzy podpowiadali, bym spróbował narzucić sobie rygor żywieniowy. Może nie tak, że im nie wierzyłem, ale nie byłem przekonany. Myliłem się. Czuję, że wykorzystuję pokłady energii wcześniej raczej niedostępne. Jednym zdaniem - czuję, że jestem w gazie.
No i najważniejszy tekst
http://www.wroclaw.sport.pl/sport-wr...o_sukcesy.html
Cytat:
Naprawdę nie możemy pić alkoholu nawet w przerwie między sezonami?
- Proponuję napić się lampkę szampana. Ale dopiero jak zdobędziecie mistrzostwo Polski.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 14.07.2012, 19:35
Ci sami piłkarze Śląska wygrzmocili pół gdańskiego monopolowego po meczu z Lechią, a Cetnarski krzyczał do Gikiewicza, czy browar jeszcze jest, czy trzeba dokupić Miesiąc później cieszyli się z mistrzostwa. Pije liga angielska, włoska, hiszpańska, francuska i każda na świecie. Bendtnera to nie raz i nie dwa wynosili z klubu, z tego co mi wiadomo nic takeigo nie miało miejsca w tym przypadku. Dajcie im trochę żyć. Jest przerwa między zgrupowaniami. Dostali 2 dni wolnego. Ja się cieszę, że poszli razem (młodzi razem), Bałkańce i Jaliens razem, a nie osobno, bo to może wskazywać o tym, że się czują dobrze w swoim towarzystwie i może jakiś duch w drużynie się narodził. Nie mówię o skrajnych przypadkach vide Leszczak, który przepił swój talent. Michał Chrapek ma dobrze poukładane w głowie, także spokojnie. Naprawdę nie zrobili niczego wybitnie nagannego, także moralizatorski ton niewskazany.

Ja ze względu na dietę alkoholu nie pije w ogóle, ale jak ktoś w czasie wolnym pójdzie na piwo to nie grzech, nawet jak jest sportowcem naprawdę. Kuzyn kiedyś pracował w Spale. Przygotowywał się tam pewien lekkoatleta do Igrzysk w 2008. Tyle ile on tam wybombił to podobno nie da się opisać. Później został mistrzem olimpijskim w pchnięciu kulą Nie usprawiedliwiam ich, ani nie mówię broń Boże, żeby iść w ślady Majewskiego, i poniekąd rozumiem, że dla niektórych piłkarze ich klubu to powinni być mnisi z Shaolin, którzy spędzają 24h na spaniu odpczynku, modlitwie i samodoskonaleniu, ale tak nie było i nie będzie.

Dopóki nie przesadzają, nie piją na zgrupowaniach, nie szlajają się po klubach po przegranych meczach to nie ma problemu
Ostatnio edytowane przez fialo : 14.07.2012 o godz. 19:38.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 14.07.2012, 20:34
Piłkarz ma trenera, rodzinę, kolegów z drużyny.
Jeżeli za dużo pije - trafi się ktoś, kto powie mu, żeby przyhamował.

Natomiast jeżeli cała drużyna przegrywa najważniejsze mecze i co tutaj ważniejsze - w beznadziejnym stylu, a potem jest widziana po franticach, base'ach i innych przybytkach, gdzie kobiety są wyjątkowo cnotliwe, to jest problem. Przewrócenie się w dupie.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.07.2012, 20:45
Oj tam od razu alkohol pili. Może chcieli na przerzutów zapolować?
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 14.07.2012, 20:47
chłopak nie kłamał, bo po co ?

"tu jest Polska i tu sie pije".
Kiedyś wystarczyło isc do stalowych i mogło sie to zobaczyc na wlasne oczy. Zaskoczenie mogło by być gdyby chłopaki nie pili :O:
a że młodzi sie zintegrowali po ciezkim zgrupowaniu, tylko sie cieszyć.
Oczywiście wszystko z przymurózeniem oka, nei wiem czy pamietacie ale w Lubinie po serii porażek kibice zrobili akcje, jak piłkarz był widziany w nocnym klubie miał prawo dostać po głowie, no ale że Lubin to nie Kraków troche łatwiej zlokalizować delikwentów, chociaz i tak wiekszosc z nich jezdziłą na melanże do Wrocka. No ale akcje wdrożyli i jakie są efekty widać po ostatniej grzej miedziowych

p.s. to że chodza do base etc to nie znaczy że piją. Na studiach czesto imprezowalismy z wtedy powstała młodą ekstraklasą i na 10 chłopaków w cieniu, pił jeden i to maks piwo.Przeciez oni tam w innym celu chodzą
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
gerardinho91
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 14.07.2012, 21:32
aaa tam martwicie się trójką młodych adeptów w monopolu, grzecznie stojących w kolejce, komuś tam coś podobno smierdzialo ,ale powód do zmartwień po mojemu mają kibice kuchenkorza ze swoimi młodymi orłami. pamietacie tych striptizerów? i to już jest przegięta pałka...
Za złotówke jesteś k... to za wolność byś mnie sprzedał...

Jebać przerzutów !!
Odpowiedz cytując
Lacrima
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 14.07.2012, 21:51
Ciekawa jestem, ile jeszcze razy będzie tu roztrząsany wielki problem imprezowania piłkarzy.
To, że ktoś idzie do klubu, nie oznacza od razu, że w nim pije. Może sobie chłopaki lubią potańczyć.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 14.07.2012, 22:25
Kiedyś pili i wyniki były, a teraz nie piją to wyników brak, bo zamiast gości z jajami to panny trafiają do piłki nożnej. Już Smuda pokazał co można osiągnąć wycinając w pień piłkarzy lubiących alkohol, znalazł się abstynent cholerny.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 15.07.2012, 07:55
Jest czas pracy i jest czas zabawy, mieli wolne i mogli się napić, więc nie widzę problemu, gorzej, gdyby grzali na zgrupowaniu. Dajcie spokój, znów nie róbcie z piłkarzy zakonników.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 15.07.2012, 08:55
Nie wiem ile osob sobie przypomina , ale ja pamiętam dokładnie słowa większości forumowiczów jeszcze tak z rok temu że całą naszą drużynę ME oraz juniorwow trzeba rozpędzić i zaorać . Nie ma szkolenia , nie ma talentów , nie ma niczego

rok później okazuje się że :

mamy zdolnego bramkarza : Kocoń

Mamy zdolnych obrońców : Czekaj , Żemło , Kolanko , Nalepa

Mamy zdolnych pomocników : Uryga , Chrapek , Szewczyk

Mamy zdolnych napastników : Kamiński, Karłowicz , Termanowski

i tak nie wymieniłem tutaj wszystkch o których się mówi "wielkie talenty " jednak z naszą młodzieżą wcale nie jest tak źle jak się o niej mówi . Nie mają co prawda warunków do godnego trenowania , ale jeśli ktoś odgórnie da im bodziec do pracy ( Probierz ) i zaświeci się dla nich światełko w tunelu z napisem Pierwsza drużyna Wisły Kraków to możemy miec z nich tylko dużą pociechę , choc zakładam że połowa z w/w się "wypali" do wieku seniora ( ok 23 lata ) .

w tym temacie warto też poczytać ten art http://wislalive.pl/opinia/trener_da..._juniorow-805/
Odpowiedz cytując
Natkan
Senior Member

Stary 15.07.2012, 09:52
tarantulaw2 napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...czaja_olandie/

Niektórym za bardzo się głowy zgrzały, polecam schłodzenie w zimnym Bałtyku. Mają dwa dni wolnego - niech jednego piją, drugiego niech kacują. Ważne, żeby od trzeciego zapierdalali jak tylko mogą.
Ale o to własnie chodzi że mają czas na regeneracje sił a nie picie. Alkohol źle wpływa na organizm i niweluje efekt treningu więc żebyś poźniej nie grzmiał w sezonie jak braknie im sił bo mogą zapierdalać ale jak poźniej piją to jest bez sensu.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 15.07.2012, 11:02
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem ile osob sobie przypomina , ale ja pamiętam dokładnie słowa większości forumowiczów jeszcze tak z rok temu że całą naszą drużynę ME oraz juniorwow trzeba rozpędzić i zaorać . Nie ma szkolenia , nie ma talentów , nie ma niczego

rok później okazuje się że :

mamy zdolnego bramkarza : Kocoń

Mamy zdolnych obrońców : Czekaj , Żemło , Kolanko , Nalepa

Mamy zdolnych pomocników : Uryga , Chrapek , Szewczyk

Mamy zdolnych napastników : Kamiński, Karłowicz , Termanowski

i tak nie wymieniłem tutaj wszystkch o których się mówi "wielkie talenty " jednak z naszą młodzieżą wcale nie jest tak źle jak się o niej mówi . Nie mają co prawda warunków do godnego trenowania , ale jeśli ktoś odgórnie da im bodziec do pracy ( Probierz ) i zaświeci się dla nich światełko w tunelu z napisem Pierwsza drużyna Wisły Kraków to możemy miec z nich tylko dużą pociechę , choc zakładam że połowa z w/w się "wypali" do wieku seniora ( ok 23 lata ) .

w tym temacie warto też poczytać ten art http://wislalive.pl/opinia/trener_da..._juniorow-805/
Uryga to obrońca i rzeczywiście, on wygląda że grać potrafi.
Nie popadałbym w euforię, znowu poziom ligowy jest bardzo niski, a i poziom Wisły jest dużo słabszy.
Zresztą, zobacz, które miejsce nasi Młodzi mają w ME.

Kilka zdolnych zawsze się musi trafić, choć patrząc statystycznie.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 15.07.2012, 11:15
Uryga to defensywny pomocnik , który w tamtym sezonie ME grał na środku obrony z braku laku , nawet na ofcialnej tak widnieje , a i czytałem dużo wywiadów z nim .

Na tej samej zasadzie mozna zrobic ( i niektórzy chca ) z Meliksona napastnika.

A co do miejsca młodych w ME , to akurat jestem przekonany że w obecnym sezonie musi i będzie lepiej . W zeszłym całkowicie zawalono jesień z przygotowaniami , dostawali bęcki od wszystkich . Poza tym , tak jak mówiłem , modzież potrafi grać , ale trzeba ich dobrze poukładać mentalnie i taktycznie . Umiejętnościami nie ustępują rówieśnikom w kraju . Można było też odnieśc wrażenie ze jeszcze w zeszłym sezonie w drużynie ME znajdowali się gracze z totalnego przypadku i powoli sie w końcu z nimi żegnami .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 15.07.2012 o godz. 11:19.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów