|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Niech grają w Kauflandzie na Kałuży
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Jesteśmy chyba krajem pionierskim jeśli chodzi o handlowanie licencjami, sprzedawanie tradycji, historii, deptanie tego, niszczenie, oranie, sranie na to i rozpierdalanie wszystkiego, co ma jakieś wartości. Ogromny żal, że tak zasłużony dla historii polskiej piłki klub jak GKS Katowice wchodzi w to gówno za sprawą jakiegoś .......onego biznesmenka, któremu za lat kilka się znudzi i znowu sprzeda tę licencję gdzieś dalej...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
O wiele ciekawsze jest jednak podejście samych kibiców - bo tu o zgrozo, są tacy co nie mają problemów, żeby sprzedać się za obietnicę sukcesów. Ale czego tu wymagać, skoro za taką samą obietnicę sukcesu spora część Polaków kibicowała kadrze PZPN prowadzonej przez Smudę... pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Gdzieś czytałem, że na Hutniku to już kilka drużyn chce grać. O ile mnie pamięć nie myli to m.in. Okocimski. No i na chłopski rozum, bardziej opłacać im się będzie wynajęcie marketu przy Kałuży. W końcu mniejszy = tańszy. A więcej niż 2-3 tyś widzów (świadomie nie piszę kibiców) chyba nikt tam nie przewiduje.
Tak jak kilku z Was wspomniało, żal mi w tej całej sytuacji chłopaków z Katowic, którzy żeby się oczyścić kilka lat temu zaczynali od okręgowej ligi i jak już byli tak blisko (I liga) to jakiś buc niweczy ich starania... Ech.. a przecież wystarczyło GKS Katowice kupić i jeśli gość rzeczywiście ma kasę to najpóźniej za 2 sezony Ekstraklasa byłaby LEGALNIE w Katowicach. No i prawdziwi kibice wspieraliby drużynę. A tak.. |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Pewnie już było
Wydatki na transfery w Ekstraklasie : 2012-13: 1 500 000 2011-12: 7 450 000 2010-11: 18 677 500 2009-10: 5 960 000 2008-09: 10 967 500 2007-08: 6 883 500 2006-07: 5 980 500 2005-06: 7 675 750 2004-05: 2 446 500 2003-04: 1 695 000 Ten rok będzie ciekawy jeśli chodzi o puchary i poziom ligi. Niby troche młodych jest ale wątpie by podniesli odpowiednio poziom ligi. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
poziom tej ligi można już tylko podnieść - chyba że dno odpadnie ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Niech grają na Kauflandzie - żydki będą mogły mówić, że mają ekstraklasę
![]() ![]()
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Patrz na siebie pierw, zanim zaczniesz z kogoś cisnąć bekę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
mówisz, że wszyscy kumaci zbojkotują taki twór, no a jak wygląda właśnie ta sprawa w samych Katowicach - ktoś się orientuje ? No bo w zeszłym sezonie pod Blaszokiem mieli transparenty " ekstraklasa albo śmierć ". Wiadomo że chodziło o awans w uczciwy sposób, nie tylnymi drzwiami z licencjami kupionymi itd. No ale co mówią gieksiarze ktoś wie ? |
|
|
|
Banita
Od: 04.2012
Offline |
|
|
A kibice Lecha byli i są w takiej sytuacji i są szczęśliwi z tego powodu. Nie ważne dla nich, że to inny klub pod ich nazwą im wystarczy, ze jest nazwa ich klubu i się cieszą, że dzięki temu grają w pucharach i są czołową drużyną a nie przeciętniakiem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
http://forumgieksy.pl/showthread.php?t=4273&page=963
tutaj kibice GieKSy coś piszą na ten temat. Wypowiadają się raczej z ironią o tym wszystkim i nie do śmiechu im ta fuzja.Ale również nie do śmiechu jest dla nich perspektywa całkowitego upadku klubu,a tak moze się stac gdy zbojkotują nową GieKSe,bo nie będą mieli gdzie chodzic na mecze i komu kibicowac( drugoligowa GieKSa przestanie wtedy istniec).Są między młotem a kowadłem,specjalnie zaczynali odbudowę klubu od 4 ligi,a teraz taki wałek. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie przepadam za Wami, ale nie róbmy sobie jaj i nie porównujmy klubu na poziomie Zagłębia Lubin do Wisły czy Legii. Potęgą to oni byli tak wielką, że mimo przeróżnych zagrywek Dziurowicza ani razu nie udało im się zdobyć mistrza. Pograli parę lat na wysokim poziomie i wrócili na prowincjonalne stadiony. W Polsce istnieje co najmniej kilka poważniejszych klubów niż GKS Katowice. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Gdyby doszło do takiej fuzji, najpewniej musieliby sobie szukać stadionu, na którym gra inna drużyna z ekstraklasy (zbieżność terminarza itp.). Wszystko to chore, ale cóż poradzić. Pieniądze, pieniądze, pieniądze. ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jeszcze dorzucę jedno ,czy w ogóle jak do tej fuzji i nie daj boże do gry na naszym stadionie tfu tfu tfu to nam w ogóle coś zapłacą za grę?Opłacą prąd i wodę? Do tego dojdzie szybsze zużycie murawy i trzeba będzie ja wymienić zapłacą za nią? Jakoś sobie, nie wyobrażam gry na naszym stadionie.Po drugiej stronie błoń też jest stadion znaczy Kaufland
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 16.07.2012 o godz. 22:12.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Jeśli prawdziwi kibice zbojkotują to gówno co powstanie po Groclinie to w Krakowie nie będzie więcej niż 500 osób na meczu.
Już widzę pikników jeżdżących do "miasta latających noży" ![]() Daję im maks 1 sezon i albo spadną albo ich sprzedadzą dalej bo Canal + na pewno nie będzie pokazywał transmisji z meczu gdzie na stadionie na 30 tys siedzi 500 osób i żre popcorn. Więc z tego tytułu kasy też nie będzie. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Oto jest dzień !!!
![]() Idziemy pic ![]() ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Nie mógłby tak Filipiak komuś Craxy sprzedać żeby też zaczęli od okręgówki ...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ile chodziło luda na GKS w zeszłym sezonie, że 5 tysięcy w Ekstraklasie, to wg Was coś nieosiągalnego. Mówimy o mieście oddalonym ledwie 100 kilometrów i połączone bardzo dobrą drogą i linią kolejową z Krakowem. Jeśli 5 tysięcy jest nieosiągalne to do ....y nędzy co to za projekt o nazwie KP Katowice Dla kogo grają i po co grają w takim razie ?
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 16.07.2012 o godz. 21:44.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No, to jest właśnie pytanie, bo autentycznie nie wyobrażam sobie, by na Koniec Polonii Katowice chodziło więcej niż 500-1000 osób. A widziałem w naszej piłce już sporo
Chyba naprawdę mamy do czynienia z jakimś maksymalnymi naiwniakami (nowy właściciel), którzy myślą, że Gieksiarze radośnie pójdą na ekstraklasę... do Krakowa.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 16.07.2012 o godz. 21:50.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
No to Polonia od 4 ligi i GKS też bo na ten twór KP normalni chodzić nie będą pewnie... Nie wiem kto na ten pomysł w Katowicach wpadł
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
O, Polonia odzyska w końcu tożsamość, kibice w Warszawie powinni się cieszyć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
za Hitlera był taki klub FC Kattowitz więc chyba wracają do korzeni
Ostatnio edytowane przez AYALA : 16.07.2012 o godz. 22:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Ostatnio edytowane przez BiałaGwiazda : 16.07.2012 o godz. 22:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Panowie, na Waszych oczach rodzi się historia, a Wy tak narzekacie...
![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|