The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.07.2012, 08:53
A tymczasem w Górniku Zabrze (za 90minut.pl):
---
Bartłomiej Grzelak tylko cztery dni był piłkarzem Górnika Zabrze. Napastnik przed wtorkowym sparingiem z MFK Ružomberok doznał kolejnej kontuzji i śląski klub wykorzystał zapis w umowie mówiący o możliwości natychmiastowego jej rozwiązania.

Wychowanek Orlenu Płock w swojej karierze zmagał się już kilkanaście razy z różnego rodzaju urazami.
---
Ja p****e ale ten gość ma zdrowie... Jak ktoś mówi, że Głowacki to człowiek szkło, to co powiedzieć o Grzelaku
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 13.07.2012, 09:38
Cytat:
Umieszczenie reklamy firmy Amica na koszulkach Lecha może nie być ostatnią zmianą w poznańskim klubie. Według informacji "Faktu" zainteresowana kupnem "Kolejorza" jest firma Drutex z Bytowa.

Właściciel Drutexu - Leszek Gierszewski - jest wielkim fanem futbolu. Już wcześniej dużo mówiło się o tym, że jest zainteresowany kupnem gdańskiej Lechii. Transakcji na Pomorzu nie udało się jednak pomyślnie zakończył, dlatego teraz obrał on nowy cel, którym ma być poznański Lech.

Przy Bułgarskiej powtarzają co prawda jak mantrę, że klub nie jest na sprzedaż, ale wiadomo, że podczas recesji w światowym futbolu kupno polskiego klubu jest tylko kwestią ceny. Według dziennikarzy "Faktu" Gierszewski jest coraz bliżej porozumienia z właścicielem "Kolejorza" Jackiem Rutkowskim.

Firma Drutex jest znanym producentem stolarki okienno-drzwiowej, a według jej właściciela kupno dużego klubu piłkarskiego pomogłoby jej marketingowo.

– Piłka na europejskim poziomie ma jeszcze bardziej nakręcić koniunkturę – twierdzi informator gazety.

Dla kibiców Lecha zmiana właściciela może być dobrą informacją. Jacek Rutkowski w ostatnim czasie nie był skłonny do wydawania wielkich pieniędzy na transfery. Leszek Gierszewski znany jest natomiast z tego, że nie szczędzi pieniędzy na drugoligową Bytovię Bytów. Podobnie mogłoby być z drużyną "Kolejorza".

Drutex - sama nazwa idealnie do nich będzie pasować

No i nie rozumiem do końca który klub nie jest na sprzedaż - Amika czy Lech ?
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 13.07.2012, 09:40
Nie znam historii wszystkich kontuzji Grzelaka, ale możliwe że jedyną częścią ciała, która u niego nie była kontuzjowana to były włosy. Szkoda gościa.

Gówno Wyborcze donosi że Legia chce kupić Wszołka - Oczywiście zastanawiam się ile kilogramów kapsli zarząd naszego klubu chce przeznaczyć na zapłatę za zawodnika, bo kasy w klubie nie ma.

Co do Polonii : "Sprawy się posuwają szybko, myślę, że to jest już kwestia kilku dni, a nie jak to było dotąd - tygodni - mówi Mariusz Patrowicz, główny kandydat do przejęcia Polonii Warszawa".

Znając życie tak właśnie będzie i Polonia zostanie w Ekstraklasie, ale przyjmie role solidnego średniaka czyli... podobno jak było ostatnio

PS: Drutex.... ja .......e, szkoda że nie Durex

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Stary 13.07.2012, 10:19
Kocur napisał(a):Wyświetl post

No i nie rozumiem do końca który klub nie jest na sprzedaż - Amika czy Lech ?
Do kupienia jest klub Amica z siedzibą obecnie w Poznaniu. W pakiecie za darmo kilkadziesiąt tysięcy ogłupiałych wielkopolan, sądzących, że kibicują Lechowi.

krezeq napisał(a):
PS: Drutex.... ja .......e, szkoda że nie Durex
A że niby co jest takiego śmiesznego w nazwie producenta prezerwatyw na koszulce? ]:->

pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez TeeS : 13.07.2012 o godz. 10:22.
Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 13.07.2012, 10:32
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Gówno Wyborcze donosi że Legia chce kupić Wszołka - Oczywiście zastanawiam się ile kilogramów kapsli zarząd naszego klubu chce przeznaczyć na zapłatę za zawodnika, bo kasy w klubie nie ma.
Kilka dni temu była informacja, że Wszołkiem i Przyrowskim się interesuje Jagiellonia. Aż tak chłopak jest rozchwytywany czy to zagrywki pismaków? Ciekawe
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 13.07.2012, 10:50
Wszołka chcieli ale on nie chcial. Liczy na jakis lepszy klub - tak powiedzial nieoficjalnie wiec sie narazil tu i tam.
Przyroś to nie taki leszczyk, w sam raz na Jage

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 13.07.2012, 11:51
shaggy napisał(a):Wyświetl post
Ponad rok temu obowiązki zawodowe sprawiły, że musiałem opuścić kochany Kraków, zacząć żyć z Wisełką na odległość i zakotwiczyć w okolicach Warszawy. Tak się złożyło, że w środę zawitałem na stadion w Sulejówku gdzie grała legia sparing z Ekranasem.
ok 20-30 osobowa grupka warszawiaków prowadziła doping, zainteresowała mnie jedna z piosenek:

Pijacy złodzieje to kibice z Warszawy
a legia to złodziejsko przemytniczy klub

i tak w kolko kilka razy. Wszystko co spiewaja sie zgadza ale skad pomysl na taki dzinkiel. Moze sie ktos orientuje

Kopacze Legii mieli w latach bodajże 70 -tych taki epizod, że zostali przyłapani na przemycie. I to pewnie nawiazanie do tego.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 13.07.2012, 12:12
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Kopacze Legii mieli w latach bodajże 70 -tych taki epizod, że zostali przyłapani na przemycie. I to pewnie nawiazanie do tego.
Przyspiewka była przerabiana i to nie dwa razy , raz że jej oryginał jest starszy niż piłka nożna w naszym kraju, dwa że z tego co pamiętam oryginalnie ta przyśpiewka pojawiła się pierw w Szczecinie i też została przerobiona pod Nas.

Edyta : TeeS już o tym wyżej napisał Nie zauważyłem
Ostatnio edytowane przez kreseq : 13.07.2012 o godz. 12:18.

Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 13.07.2012, 12:20
Akurat Gwiaździsty ma tu całkowitą rację. Wtopa dewizowa Grotyńskiego i Żmijewskiego na początku lat 70-tych zapoczątkowała modę na tą przyśpiewkę.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 13.07.2012, 14:01
"Polish Ekstraklasa to be available in the UK on SportsTonightTV We'll be broadcasting from 7.30pm on a Friday, 4.00pm on a Sunday and 5.30pm on a Monday every week!"
https://twitter.com/sportstonighttv

Liga coraz gorsza, zasięg coraz większy. Info cieszy mimo wszystko.

Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 13.07.2012, 14:12
"Polish Ekstraklasa to be available in the UK on SportsTonightTV We'll be broadcasting from 7.30pm on a Friday, 4.00pm on a Sunday and 5.30pm on a Monday every week!"
https://twitter.com/sportstonighttv

Liga coraz gorsza, zasięg coraz większy. Info cieszy mimo wszystko.
Ciekawe czy mecze będą w kategorii "sport" czy może jednak "komedia".

Najpierw sobie angol oglądnie jak Rooney strzela z przewrotki, a potem jak Sikorski nie trafia do pustej bramki z 2 metrów. Ciekawa odskocznia
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 13.07.2012, 14:15
To jak z horrorami klasy Z - Do czasu kiedy nie zobaczysz chociaż jednego, nie wiesz czy nie pokochasz tego rodzaju filmów

Edyta: Z tego co widzę to jest chyba stacja internetowa ale tak czy siak liga idzie w świat
Ostatnio edytowane przez kreseq : 13.07.2012 o godz. 14:19.

Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 14.07.2012, 12:50
shaggy napisał(a):Wyświetl post
Pijacy złodzieje to kibice z Warszawy
a legia to złodziejsko przemytniczy klub

i tak w kolko kilka razy. Wszystko co spiewaja sie zgadza ale skad pomysl na taki dzinkiel. Moze sie ktos orientuje
Złodzieje i pijacy są
kibice z Warszawy
Złodziejsko przemytniczy klub
to Legia Warszawa

Tak to dokładnie brzmi i ma... różne podstawy. Od wyżej wspomnianej wtopy dewizowej, po tryb życia niektórych kibiców oraz szyderę z wrzucania nam od złodziei przez kibiców innych drużyn.

Śpiewane normalnie na meczach.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.07.2012, 11:39
Czytam i nie wierzę.Po ewentualnej fuzji Disco-Polo z GKS Katowice mają grać u nas na naszym stadionie Komuś chyba coś się w główce po...iło
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 15.07.2012, 11:43
jak nam dadzą dwóch chłopów z Polonii w zamian za korzystanie ze stadionu. to z pocałowaniem ręki.

E: Pablo jak my graliśmy w Sosnowcu, na Hutniku to ....a było dobrze, ale jak u nas by chciał ktoś grać to źle .Uff, dobrze ze Odra Wodzisław nie jest jak Pablo bo kilka drużyn ze Śląska by w lidze nie było.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 16.07.2012 o godz. 10:35.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 15.07.2012, 12:00
szprotson napisał(a):Wyświetl post
jak nam dadzą dwóch chłopów z Polonii w zamian za korzystanie ze stadionu. to z pocałowaniem ręki.
W takim razie współczuje Ci.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 16.07.2012, 09:41
Co do samego stadionu - historia zatacza koło. My kiedyś graliśmy w Sosnowcu - teraz na naszym ktoś zagra.

Podstawowa sprawa to nie wyjść jak Zabłocki na umowie wynajmu bo się okaże że murawa do wymiany (2x więcej meczy w sezonie) a z wynajmu mamy 20 tys ...

Skoro tych debili z zarządu Gieksy stać na kupno Groclinu to walnąć im porządną kwotę za granie.

Nic innego tutaj już nie poradzimy :/
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 16.07.2012, 09:46
Z tego co czytałem .. u Nas na forum to za grę na waszym stadionie chcecie Wszołka i kogoś jeszcze, to prawda czy jakis wymysl pismaków albo kogoś od nas?

Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.07.2012, 09:49
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Wedle tego tu:

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

to nie zamierzają dać.

Cytat:
Szykuje się również rewolucja w kadrze zespołu, który rok temu uplasował się dopiero na 14. pozycji w I lidze. Z Polonii na pewno dołączą do składu Tomasz Jodłowiec, Władimir Dwaliszwili i Paweł Wszołek. Większość pozostałych piłkarzy ma już nowe kluby i umowy.
Skąd takie info?
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.07.2012, 09:51
Z tego co czytałem .. u Nas na forum to za grę na waszym stadionie chcecie Wszołka i kogoś jeszcze, to prawda czy jakis wymysl pismaków albo kogoś od nas?
oby to była prawda z Wszołkiem ale to jednak wymysł pismaków.Za Wszołka cena jest 700 tyś €

Co do KP Katowice to kolejny jednosezonowiec,chyba ten magnat ze Ślunska nie ma co z pieniędzmi robic
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.07.2012, 10:08
kks amica lech poznań wronki drutex bytów i dyskobolia groclin polonia warszawa kp gieksa katowice to będzie hit tego sezonu w ekstraklasie
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 16.07.2012, 10:12
elliot_ness napisał(a):Wyświetl post
kks amica lech poznań wronki drutex bytów i dyskobolia groclin polonia warszawa kp gieksa katowice to będzie hit tego sezonu w ekstraklasie
drutex bytów ? skąd oni ?
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.07.2012, 10:17
czyli...

Legia będzie grac derby Warszawy w Krakowie z drużyna KP Katowice, która wcześniej nazywała się Groclin Grodzisk Wlkp?
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 16.07.2012, 10:19
Pierwszy wynik w Google
http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/art...ORZE/120719748
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 16.07.2012, 10:23
Legia nie będzie grać derbów jeszcze przez wiele lat, tak jak oficjalnie niby grala przez ostatnie lata...tyle ze z klubem z Grodziska. Jesli ktoś to u nich pociągnie to za kilka lat znowu zawitaja do ekstraklasy i wtedy mimo ze ich szczerze nienawidzę będę nazywał taki mecz Derbami Warszawy.
Traktują licencję, historię, kibiców jak jakiś .......ony worek ziemniaków. To w tym wszystkim jest najgorsze.
Szkoda mi kibiców z Katowic, autentycznie i szczerze mi ich szkoda. Może i My tego nie zrozumiemy, bo Wisła czy Legia nie będzie w najbliższych latach w takiej sytuacji.
Postawcie się na chwilę w sytuacji kibiców GieKSy. Cholernie w....iające uczucie.

Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Stary 16.07.2012, 10:47
Skąd pomysł, że Polonia/Groclin miałaby nam dawać jakichś zawodników w zamian za grę na stadionie MIEJSKIM? Albo że Wisła miałaby mieć z tego tytułu jakąś kasę
IMHO to oni się dogadają z miastem jak już i ten nowy twór będzie płacił kasę miastu, a nie Wiśle. Pomijam sensowność i prawdopdobieństwo takiego rozwiązania które jak dla mnie jest bliskie 0.

Chyba, że przegapiłem podpisanie umowy na zarządzanie stadionem? Jeśli tak, to dajcie proszę info.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 16.07.2012, 10:47
Ciekawe ile osób na coś takiego będzie przychodzić. Przewiduje masy ludzkie w ilościach 5-7 tysięcy

Kraswq piszesz,że w przypadku Wisły i Legii takie rzeczy raczej nie są możliwe. Wiesz GKS na początku lat 90 tych to byłą potęga, i co roku kopali się w UEFA. Skąd wiesz jaki los spotka nasze kluby za taki czas?

Dla osób piszących teksty do gazet, pieszczotliwe zwanych dziennikarzami, mała wskazówka. Wisła wynajmuje stadion od miasta,tak więc raczej ni dostanie żadnego Wszołka za to ,że Katowice będą się tutaj kopać,bo ma do stadionu takie same prawa jak ten nowy twór.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 16.07.2012 o godz. 10:53.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
jacekbum
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 16.07.2012, 11:06
Moim zdaniem bez zgody Wisły samo miasto nie może wynająć innej drużynie stadionu; Wisła nie płaci od meczu za stadion tylko za pewien okres np rok i w tym czasie ma prawo trenować kiedy chce i spedzać na boisku tyle czasu ile chce .Prosty przykład ktoś wynajmuje od miasta lokal prowadzi restauracje a miasto mu każe zamykać lokal na weekendy bo chce urządzać konferencje w tym lokalu za który najemca płaci...gdyby było to możliwe to byłoby to głupie.
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 16.07.2012, 11:17
Elendil napisał(a):Wyświetl post
czyli...

Legia będzie grac derby Warszawy w Krakowie z drużyna KP Katowice, która wcześniej nazywała się Groclin Grodzisk Wlkp?
To nie Legia bedzie grac derby w Krakowie. Tu odbywac sie beda derby Wielkopolski Amica - Groclin.

Swoja droga co to za poroniony pomysl, ze ten nowy twor mialby grac na R22. Przeciez to nie bedzie mialo kibicow wiec po cholere im wynajmowac taki duzy stadion? Niech graja na Hutniku, taniej im wyjdzie.

Bardzo prawdopodobny scenariusz jest taki, ze ten nowy wybryk zwany KP Katowice bedzie bil sie w Ekstraklasie o czolowe miejsca. Przykre to ale taka jest nasza liga.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 16.07.2012, 11:19
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe ile osób na coś takiego będzie przychodzić. Przewiduje masy ludzkie w ilościach 5-7 tysięcy
Ileeee Ja przewiduje, że nikt ogarnięty z Katowic nie będzie na taki twór jeździć, Janusze stamtąd też nie (wiadomo za daleko), z Krakowa wątpie, czy ktokolwiek przyjdzie, załóżmy, że znajdzie się ok 500 fanów polskiej piłki w wydaniu ekstraklasowym, także sądzę, że na coś takiego to tak max 1000 w porywach, jak jakaś Amica przyjedzie.

Mam nadzieję, że nie będą grać w Krakowie, wyobrażacie sobie to w ogóle? Przyjeżdża Legia w 2000, czy Widzew i może na naszym stadionie robić co chce.. Jak dla mnie to strasznie przykra perspektywa. Chociaż pewnie wszyscy solidarnie zbojkotują ten twór. Absolutne nie dla tego pomysłu, oby to był tylko wymysł chorej wyobraźni dziennikarzyny..
Ostatnio edytowane przez fialo : 16.07.2012 o godz. 11:25.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów