|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
przeciez łks tez spadł
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Ostatnio edytowane przez BiałaGwiazda : 09.07.2012 o godz. 12:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Jeszcze nie Ekstraklasa ale...
![]() Lechia Gdańsk mistrzem Polski juniorów!!! Juniorzy młodsi Lechii Gdańsk zostali mistrzem Polski!!! Podopieczni trenera Krzysztofa Wilka w ostatnim meczu turnieju finałowego zremisowali z Lechem Poznań 1:1. Bramkę dla Biało-Zielonych zdobył Kacper Łazaj. ![]() |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Z tego co czytałem to poziom tych mistrzostw był daremny. Tak czy siak gratulację bo za kilka lat nikt o poziomie nie będzie pamiętał.
Nas od rana straszą już dogadaniem się z połamanym prawie zawsze Nowakiem... Boże, widzisz i nie grzmisz... ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
A co My mamy powiedzieć? Kto lepszy Nowak czy Sikorski?
Możecie mieć pociechę z Nowaka, bo grać w piłkę potrafi o ile się nie posypie. Także nie biadolcie tak bo lepszy Nowak niz nikt (o Sikorskim tak bym już nie powiedział...) ![]()
Największym szczęściem jest mieć pasję...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
http://legia.przegladsportowy.pl/Pil...098,1,721.html |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
http://sport.wp.pl/kat,77156,title,P...l?ticaid=1ec95
Jeśli to się potwierdzi, to w Katowicach krew się może polać. Co za ....y wpadają na takie pomysły? ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Człowieku,to ludzie wpadają na takie pomysły.
Dlaczego? Bo chodzi o pieniądze od sponsorów EX-klasy! Krew się może polać w Katowicach? Tak się poleje jak w Grodzisku Wlkp.,we Wronkach,Pniewach... Jak działacze są pazerni na kasę to i kibice nie są przeszkodą. Kupowanie licencji,licencja warunkowa,stadiony które miały powstać a jakoś słabo to idzie (Podbeskidzie). Liczy się aby dzisiaj a jutro,kto się przejmuje jutrem? To jest Polska. Rozwalą jeszcze wiele bo któż ma im w tym przeszkodzić? Są wakacje,kibice odpoczywają a gdy wrócą z wakacji będzie pozamiatane,a niektórzy przyzwyczają się do nowej rzeczywistości. Wielu kibiców będzie wkurzonych,wiele "pozdrowień"pójdzie pod adresem PZPN-u. A tak na marginesie. Czy te dotychczasowe "życzenia" dla PZPN-u coś dały? Ty kreseq jesteś z pewnością dobry chłopak,jak piszesz także warszawiak,a jako avatar jest u ciebie Pan Lucjan Brychczy,ikona piłkarskiej Legii,Ślązak z urodzenia... Ale nie pisz proszę o przelanej krwi bo przeginasz i żonglujesz emocjami,a to jest groźne,nawet bardzo. Bo widzisz,ilość bluzgów na stronach internetowych nie ma przełożenia na załatwienie spraw w realnym życiu. ![]()
Kibic Legii Warszawa.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
Gówno prawda - nie porównuj gości z Polonii czy POznania co się spuszczali z radości po fuzji do Ślązaków. Można wiele powiedzieć o kibicach z Katowic ale na pewno nie to że ktoś przyjdzie na mecz takiego tworu. Jestem przekonany że na meczu będzie maks 1000 osób - a z czasem jeszcze mniej. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Choćby i dla tego tysiąca kibiców warto grać w EX-klasie dla pieniędzy od sponsorów.
Działacze się cieszą. A pamiętasz taki twór Lechia-Olimpia? Wszyscy kibice są sobie równi,bez względu na miejsce zamieszkania! ![]()
Kibic Legii Warszawa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
No tak w końcu sponsorzy będą walić drzwiami i oknami do klubu, który ma 1000 kibiców, taki klub nie ma racji bytu. Jak się pokończyły losy klubów na mecze których chodziło poniżej 5000? Gdzie jest Amica, Groclin, Odra, Polonia?
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Chodziło mi o sponsorów Ex-klasy(C+ i inni)
To w najwyższej lidze są pieniądze i na te pieniądze czyhają działacze. Czy kibice są ważni? Sam sobie odpowiedziałeś Karamazow. Są tak ważni jak kibice Amiki,Groclinu,Odry,Polonii... Tyle klubów już upadło. ![]()
Kibic Legii Warszawa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
W najbliższym sezonie dalej E-klasa bedzie grać piłkami Pumy ? Do kiedy umowę mają ?
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
Myślę że podobnie może być w każdym innym mieście, kwestią do zastanowienia jest tylko to, jak na zaistniałą sytuację będą reagować kibice obecnego GKS. Czy będą ignorować nowy twór, czy też posuną się do bardziej radykalnych metod. pozdrawiam |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Ja wiem że są różne przypadki - może mam zbyt duże mniemanie o Katowicach?
Szczerze nie chciałbym się przekonywać - Wojciechowski niech spierd... jak najdalej - Polonia/Groclin też niech leci w....u. A na miejscu kibiców GKS zarząd który w ogóle podjął takie rozmowy też bym wywiózł na taczkach. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wygląda na to że GKS sie wycofuje z fuzji
http://www.dumastolicy.pl/news.php?r...e=179#comments coś czuje że Cracovia jednak sie uratuje |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Dla craxy ratunku nie ma - jak się teraz Polonia wycofa z ekstraklasy to dorzucą kolejną drużynę z 1 ligi myślę.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Polonia z EX się nie wycofa na 99%. Wojciechowski aż taki głupi nie jest - licencja na grę w najwyższej klasie rozgrywkowej, to jeden z jego najcenniejszych aktywów, który musi być wciąż gotowy do sprzedaży potencjalnemu kupcowi. Tak więc nie ma co kombinować niepotrzebnie.
A swoją drogą, to czytałem gdzieś, że w Katowicach na treningu pojawili się Sznaucner, Fonfara i Iwański. To raczej nie są gracze, którzy chcieliby się pałętać po ogonie I ligi i raczej wyglądają mi na próbę "przekupienia" kibiców. |
|
|
|
Banita
Od: 04.2012
Offline |
|
|
@Kocur
To za dużo nie myśl tylko się zapoznaj z regulaminem 2011/2012. Jeżeli drużyna zrezygnuje to miejsce zachowuje zespół który zajął 15 miejsce. A więc jest to ŁKS. Ale musi dostać licencję. Jeżeli nie dostanie to 16. Więc Cracovia ma jeszcze duże szanse. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ponad rok temu obowiązki zawodowe sprawiły, że musiałem opuścić kochany Kraków, zacząć żyć z Wisełką na odległość i zakotwiczyć w okolicach Warszawy. Tak się złożyło, że w środę zawitałem na stadion w Sulejówku gdzie grała legia sparing z Ekranasem.
ok 20-30 osobowa grupka warszawiaków prowadziła doping, zainteresowała mnie jedna z piosenek: Pijacy złodzieje to kibice z Warszawy a legia to złodziejsko przemytniczy klub i tak w kolko kilka razy. Wszystko co spiewaja sie zgadza ale skad pomysl na taki dzinkiel. Moze sie ktos orientuje |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
c..j mnie obchodzi regulamin. Zgodnie z regulaminem klub kupujący i sprzedający mecze powinien zostać zdegradowany a tutaj rozkminiamy czy się craxa utrzyma. Poza tym proponuję skończyć temat bo jak sama nazwa mówi "EKSTRAKLASA" - a na chwilę obecną craxy w niej nie ma ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
"Zlodzieje, przemytnicy sa - kibice Pogoni. Zlodziejsko przemytniczy klub, to Pogon szczecinska" Choć podobno paprykarze "pożyczyli" ją - przerabiając słowa jakiejś miejskiej piosenki z Warszawy - jeszcze z XIX wieku. Czyli raczej zwykła przeróbka kibicowska czegoś co funkcjonowało wcześniej - sądzę że bez głębszego podtekstu (choć niektórzy twierdzą, że sporo paprykarzy faktycznie zajmowało się wówczas lewymi interesami - i stąd taki "hymn"). Ale może jakiś Warszawiak mnie poprawi, w końcu to nie moje podwórko ![]() pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez TeeS : 13.07.2012 o godz. 07:56.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skorża w Kuwejcie ?
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...wiadomosc.html |
|