The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.07.2012, 14:30
Nie ma drobnych złośliwości - Sprzedajna ....a to jest sprzedajna ....a a nie leasingowa kurtyzana.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.07.2012, 14:53
Kibice Gieksy nie będą jeździli do Sosnowca żeby ogladac....Polonie czy Dyskopolo.Wydaje mi sie że finał tego zamieszania będzie taki że Cracovia wróci do Ekstraklasy bo ŁKS nie ma licencji...
Odpowiedz cytując
Robbie92
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 06.07.2012, 15:09
Coś musi być na rzeczy, GieKSa "wstepnie" wysondowała grę na Ludowym. Nowi akcjonariusze wchodzą w posiadanie Katowiczan. Wolałbym żeby sportowo awansowali, ale coż.. Szkoda mi ich kibiców..
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."

Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.07.2012, 18:58
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Kibice Gieksy nie będą jeździli do Sosnowca żeby ogladac....Polonie czy Dyskopolo.Wydaje mi sie że finał tego zamieszania będzie taki że Cracovia wróci do Ekstraklasy bo ŁKS nie ma licencji...
przeciez łks tez spadł
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
Krzysiek Grabski
Member

Od: 04.2010

Stary 08.07.2012, 11:53
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Nie ma drobnych złośliwości - Sprzedajna ....a to jest sprzedajna ....a a nie leasingowa kurtyzana.
Uwierz mi proszę,że sprzedajność nie ma stałego adresu i mieszka dosłownie wszędzie.
Kurtyzana może u jednych wywoływać wstręt a u drugich wywołuje...przyjemność.

Granie na licencji innego klubu.
Toż to nie wymyślił kosmita a jakiś człowiek.
Proceder trwa w najlepsze.

Wielu się sprzedało i wielu się jeszcze sprzeda...
Kibic Legii Warszawa.
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 09.07.2012, 12:03
Cytat:
Wracając do GieKSy – w przypadku fuzji z Polonią grać będzie na Stadionie Ludowym w Sosnowcu, albo na… Wiśle Kraków. O dziwo, to ta druga opcja jest ponoć realniejsza, choć o małe dziwo. Na Ludowym ma grać Górnik Zabrze, ma oczywiście grać Zagłębie, więc szansa na zmieszczenie trzech ekip jest tam naprawdę niewielka. Rodzi się pytanie: – Kto na GieKSę grającą przy Reymonta w Krakowie będzie chodził? Kto będzie jeździł?

http://rownozgwizdkiem.wordpress.com...-ekstraklasie/
A to ciekawe,wygląda na to,że GieKSa będzie grała na Reymonta. Będzie można sobie przyjść pooglądać np derby z Ruchem albo mecz zgodowy z Górnikiem
Ostatnio edytowane przez BiałaGwiazda : 09.07.2012 o godz. 12:05.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.07.2012, 12:07
BiałaGwiazda napisał(a):Wyświetl post
A to ciekawe,wygląda na to,że GieKSa będzie grała na Reymonta. Będzie można sobie przyjść pooglądać np derby z Ruchem albo mecz zgodowy z Górnikiem
Przeciez bedziesz musial miec karte, a jak znam zycie to bedziesz mogl ja wyrobic tylko w Katowicach
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 09.07.2012, 12:17
Jeszcze nie Ekstraklasa ale...

Lechia Gdańsk mistrzem Polski juniorów!!!

Juniorzy młodsi Lechii Gdańsk zostali mistrzem Polski!!! Podopieczni trenera Krzysztofa Wilka w ostatnim meczu turnieju finałowego zremisowali z Lechem Poznań 1:1. Bramkę dla Biało-Zielonych zdobył Kacper Łazaj.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 09.07.2012, 12:52
Z tego co czytałem to poziom tych mistrzostw był daremny. Tak czy siak gratulację bo za kilka lat nikt o poziomie nie będzie pamiętał.

Nas od rana straszą już dogadaniem się z połamanym prawie zawsze Nowakiem... Boże, widzisz i nie grzmisz...

Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 09.07.2012, 13:26
A co My mamy powiedzieć? Kto lepszy Nowak czy Sikorski?
Możecie mieć pociechę z Nowaka, bo grać w piłkę potrafi o ile się nie posypie.
Także nie biadolcie tak bo lepszy Nowak niz nikt (o Sikorskim tak bym już nie powiedział...)
Największym szczęściem jest mieć pasję...
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 09.07.2012, 14:15
Nas od rana straszą już dogadaniem się z połamanym prawie zawsze Nowakiem... Boże, widzisz i nie grzmisz...
Dla Was lepiej, żeby nie grzmiał. Nowak jak wiecie kontuzje złapać może podczas wstawania z łóżka, a co dopiero jakby miał jakiś piorun uderzyć
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 10.07.2012, 15:50
Z tego co czytałem to poziom tych mistrzostw był daremny. Tak czy siak gratulację bo za kilka lat nikt o poziomie nie będzie pamiętał.

Z ostatnich transferow raczej nie jestescie tam w Legii zadowoleni
http://legia.przegladsportowy.pl/Pil...098,1,721.html
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 11.07.2012, 12:42
http://sport.wp.pl/kat,77156,title,P...l?ticaid=1ec95

Jeśli to się potwierdzi, to w Katowicach krew się może polać. Co za ....y wpadają na takie pomysły?

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 11.07.2012, 12:52
http://sport.wp.pl/kat,77156,title,P...l?ticaid=1ec95

Jeśli to się potwierdzi, to w Katowicach krew się może polać. Co za ....y wpadają na takie pomysły?
bogatemu nie zabronisz.....Efekt tej fuzji będzie taki że na mecze KP w Sosnowcu nikt nie będzie chodził,wyników sportowych raczej nie będzie,a sponsor po roku odejdzie a GieKSa będzie zaczynac od B klasy.....
Odpowiedz cytując
Krzysiek Grabski
Member

Stary 11.07.2012, 13:12
Człowieku,to ludzie wpadają na takie pomysły.
Dlaczego?
Bo chodzi o pieniądze od sponsorów EX-klasy!

Krew się może polać w Katowicach?
Tak się poleje jak w Grodzisku Wlkp.,we Wronkach,Pniewach...
Jak działacze są pazerni na kasę to i kibice nie są przeszkodą.

Kupowanie licencji,licencja warunkowa,stadiony które miały powstać a jakoś słabo to idzie (Podbeskidzie).
Liczy się aby dzisiaj a jutro,kto się przejmuje jutrem?

To jest Polska.
Rozwalą jeszcze wiele bo któż ma im w tym przeszkodzić?

Są wakacje,kibice odpoczywają a gdy wrócą z wakacji będzie pozamiatane,a niektórzy przyzwyczają się do nowej rzeczywistości.

Wielu kibiców będzie wkurzonych,wiele "pozdrowień"pójdzie pod adresem PZPN-u.

A tak na marginesie.
Czy te dotychczasowe "życzenia" dla PZPN-u coś dały?

Ty kreseq jesteś z pewnością dobry chłopak,jak piszesz także warszawiak,a jako avatar jest u ciebie Pan Lucjan Brychczy,ikona piłkarskiej Legii,Ślązak z urodzenia...

Ale nie pisz proszę o przelanej krwi bo przeginasz i żonglujesz emocjami,a to jest groźne,nawet bardzo.
Bo widzisz,ilość bluzgów na stronach internetowych nie ma przełożenia na załatwienie spraw w realnym życiu.
Kibic Legii Warszawa.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 11.07.2012, 13:30
Krzysiek Grabski napisał(a):Wyświetl post

Krew się może polać w Katowicach?
Tak się poleje jak w Grodzisku Wlkp.,we Wronkach,Pniewach...
Jak działacze są pazerni na kasę to i kibice nie są przeszkodą..

Gówno prawda - nie porównuj gości z Polonii czy POznania co się spuszczali z radości po fuzji do Ślązaków.

Można wiele powiedzieć o kibicach z Katowic ale na pewno nie to że ktoś przyjdzie na mecz takiego tworu.

Jestem przekonany że na meczu będzie maks 1000 osób - a z czasem jeszcze mniej.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Krzysiek Grabski
Member

Stary 11.07.2012, 13:51
Choćby i dla tego tysiąca kibiców warto grać w EX-klasie dla pieniędzy od sponsorów.
Działacze się cieszą.
A pamiętasz taki twór Lechia-Olimpia?

Wszyscy kibice są sobie równi,bez względu na miejsce zamieszkania!
Kibic Legii Warszawa.
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 11.07.2012, 14:02
Krzysiek Grabski napisał(a):Wyświetl post
Choćby i dla tego tysiąca kibiców warto grać w EX-klasie dla pieniędzy od sponsorów.
Działacze się cieszą.
A pamiętasz taki twór Lechia-Olimpia?

Wszyscy kibice są sobie równi,bez względu na miejsce zamieszkania!
No tak w końcu sponsorzy będą walić drzwiami i oknami do klubu, który ma 1000 kibiców, taki klub nie ma racji bytu. Jak się pokończyły losy klubów na mecze których chodziło poniżej 5000? Gdzie jest Amica, Groclin, Odra, Polonia?
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
Krzysiek Grabski
Member

Stary 11.07.2012, 14:13
Chodziło mi o sponsorów Ex-klasy(C+ i inni)
To w najwyższej lidze są pieniądze i na te pieniądze czyhają działacze.

Czy kibice są ważni?

Sam sobie odpowiedziałeś Karamazow.
Są tak ważni jak kibice Amiki,Groclinu,Odry,Polonii...

Tyle klubów już upadło.
Kibic Legii Warszawa.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 11.07.2012, 14:59
W najbliższym sezonie dalej E-klasa bedzie grać piłkami Pumy ? Do kiedy umowę mają ?
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 12.07.2012, 07:19
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Można wiele powiedzieć o kibicach z Katowic ale na pewno nie to że ktoś przyjdzie na mecz takiego tworu.

Jestem przekonany że na meczu będzie maks 1000 osób - a z czasem jeszcze mniej.
A pamiętasz co działo się kiedy w Bydgoszczy pojawiła się "Hydrobudowa"? Starzy kibice chodzili sobie na Zawiszę, ale na nowy twór który zaczął się liczyć na zapleczu ekstraklasy - zaczęły walić spore liczby piknikowych kibiców. Ich średnia liczba oscylowała wokół 4 tys głów na meczu u siebie, co plasowało ich obok Widzewa, ŁKS czy Lechii w czołówce ówczesnej 2 ligi. Nawet z tego co pamiętam zaczęły się tam zawiązywać jakieś zalążki bardziej zorganizowanego kibicowania.

Myślę że podobnie może być w każdym innym mieście, kwestią do zastanowienia jest tylko to, jak na zaistniałą sytuację będą reagować kibice obecnego GKS. Czy będą ignorować nowy twór, czy też posuną się do bardziej radykalnych metod.

pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 12.07.2012, 07:36
Ja wiem że są różne przypadki - może mam zbyt duże mniemanie o Katowicach?

Szczerze nie chciałbym się przekonywać - Wojciechowski niech spierd... jak najdalej - Polonia/Groclin też niech leci w....u.
A na miejscu kibiców GKS zarząd który w ogóle podjął takie rozmowy też bym wywiózł na taczkach.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 12.07.2012, 11:45
Wygląda na to że GKS sie wycofuje z fuzji
http://www.dumastolicy.pl/news.php?r...e=179#comments

coś czuje że Cracovia jednak sie uratuje
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 12.07.2012, 11:50
Dla craxy ratunku nie ma - jak się teraz Polonia wycofa z ekstraklasy to dorzucą kolejną drużynę z 1 ligi myślę.
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Stary 12.07.2012, 13:36
Polonia z EX się nie wycofa na 99%. Wojciechowski aż taki głupi nie jest - licencja na grę w najwyższej klasie rozgrywkowej, to jeden z jego najcenniejszych aktywów, który musi być wciąż gotowy do sprzedaży potencjalnemu kupcowi. Tak więc nie ma co kombinować niepotrzebnie.
A swoją drogą, to czytałem gdzieś, że w Katowicach na treningu pojawili się Sznaucner, Fonfara i Iwański. To raczej nie są gracze, którzy chcieliby się pałętać po ogonie I ligi i raczej wyglądają mi na próbę "przekupienia" kibiców.
Odpowiedz cytując
Jose
Banita

Od: 04.2012

Stary 12.07.2012, 22:17
@Kocur
To za dużo nie myśl tylko się zapoznaj z regulaminem 2011/2012. Jeżeli drużyna zrezygnuje to miejsce zachowuje zespół który zajął 15 miejsce. A więc jest to ŁKS. Ale musi dostać licencję. Jeżeli nie dostanie to 16.
Więc Cracovia ma jeszcze duże szanse.
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.07.2012, 06:13
Ponad rok temu obowiązki zawodowe sprawiły, że musiałem opuścić kochany Kraków, zacząć żyć z Wisełką na odległość i zakotwiczyć w okolicach Warszawy. Tak się złożyło, że w środę zawitałem na stadion w Sulejówku gdzie grała legia sparing z Ekranasem.
ok 20-30 osobowa grupka warszawiaków prowadziła doping, zainteresowała mnie jedna z piosenek:

Pijacy złodzieje to kibice z Warszawy
a legia to złodziejsko przemytniczy klub

i tak w kolko kilka razy. Wszystko co spiewaja sie zgadza ale skad pomysl na taki dzinkiel. Moze sie ktos orientuje
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 13.07.2012, 07:37
Jose napisał(a):Wyświetl post
@Kocur
To za dużo nie myśl tylko się zapoznaj z regulaminem 2011/2012. Jeżeli drużyna zrezygnuje to miejsce zachowuje zespół który zajął 15 miejsce. A więc jest to ŁKS. Ale musi dostać licencję. Jeżeli nie dostanie to 16.
Więc Cracovia ma jeszcze duże szanse.

c..j mnie obchodzi regulamin.

Zgodnie z regulaminem klub kupujący i sprzedający mecze powinien zostać zdegradowany a tutaj rozkminiamy czy się craxa utrzyma.

Poza tym proponuję skończyć temat bo jak sama nazwa mówi "EKSTRAKLASA" - a na chwilę obecną craxy w niej nie ma
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Stary 13.07.2012, 07:51
shaggy napisał(a):Wyświetl post
ok 20-30 osobowa grupka warszawiaków prowadziła doping, zainteresowała mnie jedna z piosenek:

Pijacy złodzieje to kibice z Warszawy
a legia to złodziejsko przemytniczy klub

i tak w kolko kilka razy. Wszystko co spiewaja sie zgadza ale skad pomysl na taki dzinkiel. Moze sie ktos orientuje
To piosenka, która na Legię zawitała bodajże ze Szczecina - już dawno temu:

"Zlodzieje, przemytnicy sa - kibice Pogoni. Zlodziejsko przemytniczy klub, to Pogon szczecinska"

Choć podobno paprykarze "pożyczyli" ją - przerabiając słowa jakiejś miejskiej piosenki z Warszawy - jeszcze z XIX wieku. Czyli raczej zwykła przeróbka kibicowska czegoś co funkcjonowało wcześniej - sądzę że bez głębszego podtekstu (choć niektórzy twierdzą, że sporo paprykarzy faktycznie zajmowało się wówczas lewymi interesami - i stąd taki "hymn"). Ale może jakiś Warszawiak mnie poprawi, w końcu to nie moje podwórko

pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez TeeS : 13.07.2012 o godz. 07:56.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 13.07.2012, 08:10
Skorża w Kuwejcie ?
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów