The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.06.2012, 15:10
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
to jesteśmy rasistami czy nie bo nie wiem co w końcu ustaliliście ?
Joe, ustaliliśmy ze jest śliczna. Reszta bez zmian.

Edit:
Bez zmian to bez zmian. Kto był to był kto nie to nie. Ważne ze jest śliczna
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 16.06.2012 o godz. 16:12.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 16.06.2012, 15:42
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
. Reszta bez zmian.

bez zmian to znaczy , był ktoś na tym treningu ?
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 16.06.2012, 15:56
gremian napisał(a):Wyświetl post
...
Bardzo się Gremian napracowałeś by pomóc mi zrozumieć opozycję wobec EURO .."
Dziękuję. Naprawdę doceniam.
Ale nadal nie rozumiem.

Po pierwsze: Wizerunek Polski

Nigdy nie głosowałem na Donalda ale do k.. y niedostatku teraz to jest nasze polskie EURO .. impreza która mogłaby pomóc doskoczyć do Europy cywilizacyjnie. Oczywiście nie chodzi tu o ekonomię i kulturę, ale o to ja nas postrzegać będzie świat ....
Czy ktoś będzie pamiętał że Polacy poradzili sobie z imprezą ? czy że w Polsce można dostać w papę za narodowość rosyjską (na przykład)
Donaldos robi sobie propagandę sukcesu ...
A co ma robić ?
Każdy kto ma trochę ukształtowane fałdy w czaszce widzi że połowy autostrad nie ma a niektóre stadiony pasują do otoczenia jak kolia do gumiaków. Że nikt nie ma pomysłu jak te kolosy potem utrzymać. (Najbardziej medialny klub Polski nie potrafi zapełnić swojego stadionie w połowie .... :-( .
Ale trudno ....! trzeba głosować po swojemu a na zewnątrz pokazać że POLSKA JEST OK.

Po drugie: Zabawa,

Oczywiście kefir w barwach biało-czerwonych to przegięcie.
Chorągiewki w co drugim aucie może też.
Jest w tym trochę obciachu ale z pewnością mniej niż w Warszawie gdy z polskimi flagami 5 byczków kopie leżącego Ruska.
Ten festyn mimo wszystko buduję więź (może nawet tożsamość narodową) między Polakami a tu co ?
Oczywiście pojawia się Fuck EURO bo u nas historycznie postawa na NIE jest trendy i dodaje splendoru.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 16.06.2012 o godz. 21:42.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 18.06.2012, 09:37
http://www.sport.pl/euro2012/1,12711...zek_Smuda.html
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 18.06.2012, 09:45
Sezon ogórkowy. Jeżeli to byłaby prawda to fatalnie z nami...
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 18.06.2012, 09:56
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Bardzo się Gremian napracowałeś by pomóc mi zrozumieć opozycję wobec EURO .."
Dziękuję. Naprawdę doceniam.
Ale nadal nie rozumiem.

Po pierwsze: Wizerunek Polski

Nigdy nie głosowałem na Donalda ale do k.. y niedostatku teraz to jest nasze polskie EURO .. impreza która mogłaby pomóc doskoczyć do Europy cywilizacyjnie. Oczywiście nie chodzi tu o ekonomię i kulturę, ale o to ja nas postrzegać będzie świat ....
Czy ktoś będzie pamiętał że Polacy poradzili sobie z imprezą ? czy że w Polsce można dostać w papę za narodowość rosyjską (na przykład)
Donaldos robi sobie propagandę sukcesu ...
A co ma robić ?
Każdy kto ma trochę ukształtowane fałdy w czaszce widzi że połowy autostrad nie ma a niektóre stadiony pasują do otoczenia jak kolia do gumiaków. Że nikt nie ma pomysłu jak te kolosy potem utrzymać. (Najbardziej medialny klub Polski nie potrafi zapełnić swojego stadionie w połowie .... :-( .
Ale trudno ....! trzeba głosować po swojemu a na zewnątrz pokazać że POLSKA JEST OK.

Po drugie: Zabawa,

Oczywiście kefir w barwach biało-czerwonych to przegięcie.
Chorągiewki w co drugim aucie może też.
Jest w tym trochę obciachu ale z pewnością mniej niż w Warszawie gdy z polskimi flagami 5 byczków kopie leżącego Ruska.
Ten festyn mimo wszystko buduję więź (może nawet tożsamość narodową) między Polakami a tu co ?
Oczywiście pojawia się Fuck EURO bo u nas historycznie postawa na NIE jest trendy i dodaje splendoru.
Wszystko na NIE, to chyba komuna zostawiła w polakach.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 18.06.2012, 10:03
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Sezon ogórkowy. Jeżeli to byłaby prawda to fatalnie z nami...
Smuda to najgorsze co może nam się trafić, Probierz wirtuozem nie jest ale już trochę kopaczy zna, i nie po raz pierwszy musi grać tym do klub da a nie tym co chce

Grantar
Odpuść sobie każda próba dyskusji na ten temat kończy się tak samo:
-jesteś ogłupiony przez GW/TVN (nawet jak nie korzystasz z tych mediów)
-nie jesteś prawdziwym kibicem/patriotą (niepotrzebne skreślić)
-głosowałeś na PO, jesteś poplecznikiem Tuska
-moja prawda jest najmojsza

Ja sobie odpuściłem To jest troszkę jak gra w szachy z gołębiem
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 18.06.2012, 10:12
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Smuda to najgorsze co może nam się trafić, Probierz wirtuozem nie jest ale już trochę kopaczy zna, i nie po raz pierwszy musi grać tym do klub da a nie tym co chce
Mam takie same odczucia. Za błąd uważam zwolnienie Maaskanta (chociaż szczerze to na drugi dzień byłem usatysfakcjonowany - z powodu jego wypowiedzi po Derbach; nie mniej to był bardzo dobry trener), a potem Moskala (pokazał, że ma pomysł na ciekawą grę). Jednak Probierz z całej ligowej świty to jedyny kandydat, który się najbardziej nadaje.

Chyba, że powrót Skorży - w końcu przestanie narzekać, że brakuje mu wysokiego napastnika odgrywającego piłki do Brożka... aj, Brożka nie ma tym razem
Odpowiedz cytując
gremian
Junior Member

Od: 04.2012

Stary 18.06.2012, 10:22
Ajax ja się tak zastanawiam, czy Ty jesteś tu podstawiony z drugiej strony błoń? Schemat Twoich postów i ich treść idealnie pasuje do działania koleżanek z drugiej strony błoń. Sianie fermentu świetnie Ci wychodzi.

Swoją drogą to nick Ajax daje co nieco do myślenia, może moderatorzy powinni to przemyśleć.

PS: bez napinki
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 18.06.2012, 10:42
Cytat:
Mam takie same odczucia. Za błąd uważam zwolnienie Maaskanta (chociaż szczerze to na drugi dzień byłem usatysfakcjonowany - z powodu jego wypowiedzi po Derbach; nie mniej to był bardzo dobry trener), a potem Moskala (pokazał, że ma pomysł na ciekawą grę). Jednak Probierz z całej ligowej świty to jedyny kandydat, który się najbardziej nadaje.

Chyba, że powrót Skorży - w końcu przestanie narzekać, że brakuje mu wysokiego napastnika odgrywającego piłki do Brożka... aj, Brożka nie ma tym razem
Niech już zostanie w tym schemacie, a nad lepszym trenerem niech pomyślą przy lepszej kadrze

gremian napisał(a):Wyświetl post
Ajax ja się tak zastanawiam, czy Ty jesteś tu podstawiony z drugiej strony błoń? Schemat Twoich postów i ich treść idealnie pasuje do działania koleżanek z drugiej strony błoń. Sianie fermentu świetnie Ci wychodzi.

Swoją drogą to nick Ajax daje co nieco do myślenia, może moderatorzy powinni to przemyśleć.

PS: bez napinki
Kolejny do nicka się przyczepił... poszukaj sobie wcześniej w tym temacie tłumaczyć po raz tysięczny nie chce mi się... Na moje szczęście moderatorzy na tym forum to ludzie myślący.

Ale żeby było na Twoim poziomie:

Jesteś kibicem cracovi.

PS: bez napinki.
Powód: .
Ostatnio edytowane przez Ajax : 18.06.2012 o godz. 10:44.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 18.06.2012, 11:42
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Pablo - Ona jest boska ! - ten uśmiech, oczy i zawstydzenie miód malina. Uff - dobrze, że Żona tego forum nie czyta ;-)

Przepraszam, że nieco zbaczam z tematu, ale specjalnie dla kolegów którzy zachwycali się uśmiechem rosjanki
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 18.06.2012, 12:05
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam, że nieco zbaczam z tematu, ale specjalnie dla kolegów którzy zachwycali się uśmiechem rosjanki

Sam zrobiłeś foto czy wyszperane w necie?
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 18.06.2012, 12:36

Sam zrobiłeś foto czy wyszperane w necie?
To foto akurat przesłał mi znajomy, który jest jednym z fotografów łapiących "rarytasy" celem wybrania Miss Euro 2012. Ta laska podobnie jak była laska Gorawskiego przyjechała na Euro tylko po to by zaistnieć w mediach. Ponoć chłopaczyna przy jej boku to tak zwane "biedne dziecko bogatego tatusia", o czym też mogą poświadczyć liczne artykuły na rosyjskich portalach o jej zakupowych szaleństwach. Filmików na ruskim YT jest z Elvirą co niemiara, ale oglądając z nią wywiady widać że inteligencją nie grzeszy... ot poprostu ładnie wygląda.

A więc czar pryska: kto ma złotówki posuwa królówki

Jakby ktoś sobie chciał znaleźć coś więcej na jej temat to że tak napisze po czesku ta láska se jmenuje Elvira Polyakova
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 18.06.2012 o godz. 12:54.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 18.06.2012, 13:36
Ktos sobie normalnie robi z Nas jaja. Mam tylko nadzieje, ze Probierz odmowi jezeli dostanie propozycje.

Szanse obecnego trenera krakowian na objęcie reprezentacji ocenił Zbigniew Boniek, gość Cafe Euro. - To bardzo ciekawy, ale młody trener. Kilka lat pewnie jeszcze popracuje w ligowej piłce - podkreślał.
Oby to byly prorocze slowa
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 18.06.2012 o godz. 13:38.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 18.06.2012, 17:19
(...)

PIS -- ktoś myśli inaczej pomiot TVN moja prawda najmojsza wszyscy idzcie w p*** to moje miasto mój kraj moje forum.

PO -- ktoś myśli inaczej mocher, pieniacz moja prawda najmojsza wszyscy idzcie w p*** to moje miasto mój kraj moje forum.

Broń Boże nie wolno dyskutować, wymieniać argumentów, wróg to wróg!.

Można tak wymieniać. Otóż gdybyś wygrzebał się z własnego kotła, zaczął podróżować czytać książki, pić wódę po całej Polsce i Europie, troszkę by Ci się zdanie zmieniło.

Otóż to forum nie jest ani Twoje ani moje ani nikogo innego. Zdziwił byś się jak różni ludzie kibicują Wiśle, nawet Ci drący papę na C. Życzę Ci tego żebyś kiedyś spojrzał na to co dziś piszesz i skwitował to tylko lekkim uśmiechem.
Hehe..., dobry tekst.
To jest właśnie smutna medialna rzeczywistość w Polsce, którą forsują i jednocześnie się żywią media. Na szczęście to tzw. gówno prawda. A każdą prasę i telewizję można czytać i oglądać tylko że w okularach z odpowiednim filtrem...

Sorry za offtop
c.d.n.
Odpowiedz cytując
888
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 19.06.2012, 17:21
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Oby to byly prorocze slowa
Oby nie.
.
Odpowiedz cytując
torres15
Junior Member

Od: 01.2012

Stary 03.07.2012, 22:56
http://www.2x45.com.pl/aktualnosci/1...wiekszy-wstyd/
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 04.07.2012, 09:02
Niezłe... Tak jakby samo zakwalifikowanie się do pucharów było dla każdego.

Co z tego, że ta Polonia Warszawa nie osiągnęła znaczącego sukcesu w pucharach, a do tego z reguły odpadała bardzo szybko... Równie dobrze może do pucharów zakwalifikować się drużyna X, która zacznie od 2 rundy el. LE, wygra dwa mecze ze słabym przeciwnikiem, a w następnej rundzie zremisuje jeden oraz przegra również jeden z niewiele lepszym i co? Wskakuje według rankingu na pierwsze miejsce!

A w tym rankingu: ktoś kto grał 20 meczy i wygrał 10, przegrał 9 oraz zwycięzca 15 meczów (na 32, w tym 10 porażek) ma wyższe miejsce niż ktoś kto wygrał 34 (oraz zremisował 13 razy) na 76 meczów w pucharach... Owszem statystycznie wypadają lepiej, ale takie wykorzystywanie statystyki jest bez sensu...
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 04.07.2012, 15:43
jaki jest sens porównywać mecze w eliminacjach LM do meczy w pucharze intertoto

Odpowiedz cytując
korred
Member

Od: 11.2006

Stary 04.07.2012, 20:32
Oprócz kwestii, na którą już zwrócono uwagę, czyli identycznego potraktowania Pucharu Intertoto i poważniejszych rozgrywek, to jeszcze autor napisał bzdury na temat Amiki, że niby została wchłonięta przez Lecha i zniknęła z piłkarskiej mapy Polski, gdy przecież to Lech zniknął zastąpiony przez Amikę.
.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 04.07.2012, 21:49
piotrek06 napisał(a):Wyświetl post
jaki jest sens porównywać mecze w eliminacjach LM do meczy w pucharze intertoto
Taki ze parchy zawsze ostatnie
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 05.07.2012, 10:08
http://krakow.naszemiasto.pl/galeria...037fda86,1,3,5

Cytat:
Dwie zawodniczki Wisły Kraków pojadą na igrzyska w Londynie. Przepustki zapewniły sobie judoczka (kat. 70 kg) Katarzyna Kłys, dla której będzie to drugi występ na prestiżowej imprezie, oraz debiutantka Beata Bartków-Kwiatkowska, która rywalizować będzie w pistolecie pneumatycznym i sportowym.

Brawo brawo brawo
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.07.2012, 11:53
"gwiazdy" odejdą?
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
torres15
Junior Member

Od: 01.2012

Stary 14.07.2012, 11:33
wywiad z Kazimierzem Moskalem http://www.2x45.com.pl/aktualnosci/1...zy-maja-czego/

"- Wisła była, jest i będzie dla mnie czymś ważnym. Bez względu na to, czy będę tam pracował, czy nie, ten klub zawsze będzie dla mnie wyjątkowy. Nie odpowiem panu, czy chciałbym tam wrócić, bo myślę, że odpowiedź jest oczywista."
Odpowiedz cytując
Taxu
Member

Od: 11.2009

Stary 16.07.2012, 20:52
Trzy najstarsze roczniki Szkółki Piłkarskiej Towarzystwa Sportowego Wisła Kraków, będą trenować w podkrakowskich Piekarach.

Była to inwestycja bardzo kosztowna i pracochłonna ale mamy nadzieję, że pozwoli naszym zawodnikom na treningi i grę w bardzo dobrych warunkach, na naturalnej trawie” – powiedział trener Cezary Bejm

http://wislalive.pl/news/szkolka_pil..._krakowem-819/
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 28.07.2012, 07:30
Henryk Reyman, żołnierz z boiska

http://www.rp.pl/artykul/10,918887-H...-z-boiska.html

Cytat:
Wytrzymałość i siła woli wyćwiczona na arenach sportowych pomogła im w walce o niepodległą Polskę. Potrafili wygrywać na boisku i na wojnie

115 lat temu, 28 lipca 1897 roku, urodził się piłkarz Henryk Reyman (zmarł 1963).

Idealnym połączeniem żołnierza i piłkarza był Henryk Reyman, legenda krakowskiej Wisły. Miał siedemnaście lat, gdy wybuchła pierwsza wojna światowa. Służył początkowo w poczcie polowej. Starał się dostać do Legionów Piłsudskiego, ale jego przełożeni w austriackiej armii nie wyrażali zgody. Walczył na froncie włoskim, a w listopadzie 1918 r. wstąpił jako ochotnik do Wojska Polskiego.

Jako żołnierz WP walczył o kształt granic odradzającego się państwa. W Nowy Rok 1919 r. wyruszył pod Lwów walczyć z Ukraińcami o Galicję Wschodnią. Bił się pod Gródkiem Jagiellońskim, raniony pod Przemyślem wrócił do Krakowa. Kilkanaście dni później był już pod Cieszynem, gdzie walczył z Czechami o Śląsk Cieszyński. W lecie brał udział w przygotowaniach do I Powstania Śląskiego, planował działania w rejonie Mysłowice-Janów-Bytom. Rok później stawił czoło nawale bolszewickiej, a na tym jeszcze nie skończyła się jego wojenna epopeja. Walczył także pod Bytomiem podczas III Powstania Śląskiego i po raz kolejny został ranny.

Polska odrodziła się, można było wrócić do gry. W pierwszych latach istnienia ligi Wisła Kraków została dwa razy z rzędu mistrzem Polski (1927-1928). Henryk Reyman w 1927 r. został królem strzelców z 37 golami, co do dzisiaj jest niepobitym rekordem. Dobrze rozwijającą się karierę trenerską przerwała II wojna światowa. Brał udział w kampanii wrześniowej, został ranny w bitwie nad Bzurą. Po wojnie pracował jako selekcjoner kadry narodowej. Prowadził drużynę jedynie w kraju, władza zabraniała mu wyjazdów za granicę. To on prowadził nasz narodowy zespół w pamiętnym meczu ze Związkiem Radzieckim 20 października 1957 r., kiedy wygraliśmy 2:1 po golach Gerarda Cieślika.

Ludzie ci żyli w pięknych, ale i bardzo trudnych czasach. Sport uprawiało się wtedy con amore, z pasją. Ideały kształtowane na boisku były kompasem moralnym dla ówczesnej młodzieży, dzięki której mogła odrodzić się Polska.
Ostatnio edytowane przez Kocur : 28.07.2012 o godz. 07:36.
Odpowiedz cytując
Gregor 82
Member

Od: 06.2010

Stary 03.08.2012, 21:41
http://www.igol.pl/article,52276.html - Wywiad z Rafałem Boguskim
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 12.08.2012, 16:29
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...037fda86,1,3,5

Cytat:
Kilka dni temu nad szczytem Mont Blanc powiewała flaga Tarnowa. To zasługa Marcina Skóry, podróżnika i kibica Wisły Kraków, który za cel postawił sobie zdobycie wszystkich dziewięciu szczytów Korony Ziemi.

Brawo brawo brawo !!
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 22.08.2012, 01:57
Dziś (tzn de facto już wczoraj), w magazynie Gol T-Mobile Ekstraklasa na "Jedynce", który trwał.. na "oko" 3, 4 minuty, można było się od prowadzacego (Rafała Patyry) ten jakże profesjonalny program, dowiedzieć, że Ljuboja to "największa gwiazda ligi", a "Wisła wyrównała z kontrowersyjnego karnego". Dobre.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 22.08.2012, 08:09
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...f4fe624,1,3,10
Cytat:
Kibice Wisły Kraków znowu oburzeni obsługą w punkcie sprzedaży karnetów

Myślę że nasz klub chce pobić rekord guinnessa w ilości listów do redakcji
Odpowiedz cytując