|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Wisła ma grać z Fenerbahce na drugim obozie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
A kombinacyjnie Genkov grać umie ? Nie umie. Drybling jakiś ma, szybkość ? Nie ma. Uderzenie ponad 11 metrów ? Też nie. No to co takiemu zostaje jak nie walka o "świecie" ? To, albo czekanie cały mecz na piłkę w polu karnym. Przypieszenia na pierwszych metrach nie ma, żeby wyprzedzić obrońcę i być na krótkim słupku przed nim przy dośrodkowaniach po ziemi. Nic dziwnego w takim razie, że ma futbolówkę ze 2 razy na mecz. Przy naszej "kreatywnej" pomocy ? Zakładając, że chcemy grać 1 napastnikiem i przy takiej linii pomocy jaka jest obecnie nam jest potrzebny zawodnik szybki, co się potrafi urwać, zrobić drybling, uderzyć z odległości >12-18metrów precyzyjnie i mocno. Jak naszym podstawowym napastnikiem ma być Genkow i grać sam, to ja tego nie widzę. Taki kołek może się sprawdzi grając z kimś szybkim. Jest to droższa wersja Rasiaka, więc potrzeba tu kogoś o parametrach Niedzielana do pary ![]()
Ostatnio edytowane przez tofik : 12.07.2012 o godz. 14:11.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
"Dzisiejszych zajęć nie dokończył Rafał Boguski, u którego pojawił się uraz mięśniowy. Mamy nadzieję, że to nic groźnego tym bardziej, że „Boguś” do czasu opuszczenia treningu był wyróżniającym się zawodnikiem w wewnętrznych gierkach."
Mamy nadzieję ... ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=27013
"Dzisiejszych zajęć nie dokończył Rafał Boguski, u którego pojawił się uraz mięśniowy. Mamy nadzieję, że to nic groźnego tym bardziej, że „Boguś” do czasu opuszczenia treningu był wyróżniającym się zawodnikiem w wewnętrznych gierkach." Mamy nadzieję ... ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Jeśli gra się jednym zawodnikiem na szpicy to właśnie takim jak Genkov: silnym, skutecznym, czekającym na podania prostopadłe i dogrania skrzydłowych. Że z tym jest kiepsko to już nie jego wina. Moim zdaniem Cwetan jest świetnym napastnikiem i przy odpowiedniej grze zespołu materiałem na króla strzelców. Oczywiście pełna zgoda, że Genkov z jakimś ruchliwym i kreatywnym partnerem w ataku mógłby grać lepiej.
Ostatnio edytowane przez Arked : 13.07.2012 o godz. 11:52.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Boguski do kiedy ma kontrakt w Wisle ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Gwiaździsty, bodaj do czerwca 2015... Czyli jeszcze trzy lata. Gdybyśmy z nim nie przedłużali dwa lata temu, to dziś byłby wolnym zawodnikiem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Idealnie gra Chrapek wie kiedy zwolnić, kiedy rozpocząc kontrę, zmienia tempo gry, wielki talent, wiek w sam raz, byle tylko grał, nie można już go wypożyczać, dać mu grać, wolę piłkarza na lata niż Meliksona na 2-3 sezony. Wogóle cała młoda gra fajną piłkę, chciałbym sprawdzić młodych ze starszymi, tzn Wisła VS Wisła ME. Niech Probierz wpuści jeszcze Karłowicza, to też podobno wielki talent chociaż nie miałem go jeszcze przyjemności oglądać. Buras może słabiej ale to też dla niego duży transfer, z niskiej ligi praktycznie do Ekstraklasy dać mu czas, wypożyczyć jak Chrapka to 1-ligi podobnie z Kolanko czy innymi. Młoda Ekstraklasa to bez sens, zrobić Wisła Kraków II do 2 ligi i tam dać młodym szansę rozwoju.
Ostatnio edytowane przez syryls : 13.07.2012 o godz. 12:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Jak się prezentowali nasi boczni obrońcy? Najbardziej mnie interesuje Burliga. Robił jakieś akcje ofensywne? Były jakieś wrzutki, czy tylko pilnował własnej pozycji? Jak jego gra defensywna? Z góry dzięki za odpowiedź.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Wyróżnił się Bartłomiej Kolanko i zagrał bardzo dobrze, reszta bez komentarza
![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Burliga był widzoczny, zaliczył kilka kiepskich dośrodkowań, a w drugiej połowie przeszedł na lewą obronę i zaliczył asystę przy bramce Genkova (ładne dośrodkowanie).
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
No i bułgarski kołek skompletował dziś hattricka. Zaraz się zaczną głosy, że tylko dlatego, że graliśmy z lemingami.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 13.07.2012 o godz. 16:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
ten napastnik z nr 54 to Kamiński. Nie jest moze skuteczny, ale fajnie sie ustawia - ile dostal pilek sam na sam przez to ze dobrze wychodzil w tempo, choc kilka spalonych bylo. Tez ma chyba 17 lat.
Kolanko dobry, ale za maly jeszcze na powazna pilke - bez masy to go nawet w pierwszej lidze zalatwia. W ogole ogladajac mlodsza Wisle to widzialem krakowska szkole - duzo podan w srodku pomocy (ale nie w obronie). Kirm sie tylko wylamywal i duzo sam biegal. Natomiast pierwsza Wisla w srodku to tak bez rewelki - zwlaszcza pamietna akcja Garguly gdzie przyspieszyl, zmeczyl sie, stanal na srodku a potem oddal przeciwnikowi bo nie wiedzial co zrobic z pilka. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Kolanko , Kamiński to ewidentnie talenty , ale jeszcze nie na grę w ekstraklasie . Nabiorą masy , taktycznie ktoś ( ? ) ich poukłada i będą grajki na lata . Mogli się dzisiaj podobać .
Natomiast Szewczyk i Chrapek to grajki na już . Będą wchodzic z ławki , ale w trakcie sezonu sądzę że zagrają kilka razy w 1 składzie . Pokładam w nich wielkie nadzieje . A co do pytań o bocznych obrońców to dzisiaj było widać piękne zachowanie Burligi gdy Czekaj sprokurował karnego . Totalnie zgubił zawodnika niczym junior , dla mnie to on się totalnie nie nadaje na bocznego obrońcę , na pomocnika ... może . Nie ma zadnej odpowiedzialności za swoją grę . Bunoza średnio dzisiaj wypadł , gubi się na tej pozycji . Chyba rzeczywiście będziemy grali Żemło na tej pozycji i chłopak ma nawet ku temu warunki , fizycznie jest na pewno lepiej przygotowany niż Kolanko po drugiej stronie , ale talent chyba trochę mniejszy . Swoją drogą ciekaw jestem jak drużyna ME wypadnie w tym sezonie , poprzedni był fatalny , ale patrzac na starania młodych chłopaków na treningach pierwszej drużyny .. może być wyłącznei lepiej . |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Czekaj też żadnej odpowiedzialności nie ma. Albo kogoś skosi i dostanie czerwoną/sprokuruje karnego, albo sam złapie kontuzję lecąc jak kamikadze.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Czekaj na boisku nie myśli tylko napier*ala. Tzw 'gorąca głowa'. Jedynym lekiem na to jest regularna gra i nabycie doświadczenia. Tyle, że będzie przy tym łapał czerwone kartki, prokurował karne i robił inne niemądre rzeczy na boisku. Wolałbym, żeby nie robił tego w Wiśle, dlatego jak dla mnie jedyną możliwością aby zrobić z Czekaja dobrego zawodnika jest natychmiastowe wypożyczenie go do klubu 1, nawet 2 ligi na 1 czy 2 sezony. Tam gra nie jest tak szybka, bardziej siłowa niż w Ekstraklasie i chłopak miałby czas zastanowić się nad swoimi boiskowymi decyzjami, wyrobić odpowiednie odruchy. Inaczej nie widzę go na ekstraklasowym poziomie.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
skoro Czekaj zostal uznany za 4 tego kapitana to raczej nie pojdzie na wypozyczenie, a szkoda.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Masa musi być,kolanko takiej masy nie ma ale ma wielki talent. To samo Termanowski z Mesy-ja piernicze to jest dopiero talent ale jak chłop wygląda-165 i 55 kg coś koło tego. Jeżeli nabierze masy i przedewszystkim nie zaopiekują się nim "koledzy%" to wielką kariere mu wróżę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Na szczęście jest Głowacki który będzie liderem defensywy, więc Uryga i Czekaj będą mieli się od kogo uczyć
Tak wogóle na Słoweni zagramy z: Hannover '96 (gra tam Sobiech) Hapoel Tel Aviw (wicemistrz Izraela) Fenerbahce Stambul (wicemistrz Turcji) I z jakimś zespołem z czeskiej ligi
Ostatnio edytowane przez syryls : 15.07.2012 o godz. 08:46.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
brawo za zorganizowanie takich spotkań. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
syryls - w sumie to kazdy by sie z toba zgodzil, ale .. Wisla nie ma ławki rezerwowych, wiec musi postawic tez na mlodziez. Zreszta wydaje mi sie, ze po to sa plany by wziac mlodych do Slowenii by i tam pograli. To sa tylko sparingi i nie mozna wyciagac wnioskow po wynikach. Raczej wazne jest jak graja.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Dlatego jestem dość zadowolony. |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Jest jakaś szansa na transmisję dzisiejszego sparingu z Czechami?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|