The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.07.2012, 07:54
jacekbum napisał(a):Wyświetl post
Sparta jakoś w sparingu potrafiła ograć Legie 4-0... chyba nie myślisz,że Cypryjczycy grali specjalnie żeby nie wygrać z nami.Prawda jest taka,że tylko APOEL na Cyprze jest poza zasięgiem naszych klubów a reszta Cypryjskich klubów absolutnie w zasięgu naszych drużyn,takie jest moje zdanie.
Jeszcze Omonia Nikozja to też niezły klub. Dobrze że się z nim zmierzymy. Natomiast fajnie wczoraj spisał się Chrapek rzadko podawał do tyłu, widać że jest bardziej kreatywny w przeciwieństwie do Czarka Wilka
.
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 08.07.2012, 08:55
syryls napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze Omonia Nikozja to też niezły klub. Dobrze że się z nim zmierzymy. Natomiast fajnie wczoraj spisał się Chrapek rzadko podawał do tyłu, widać że jest bardziej kreatywny w przeciwieństwie do Czarka Wilka
Porównywanie Chrapka do Czarka, to jak porównywanie Meliksona do Sobolewskiego.
Chrapek jest klasyczną 10, ostatecznie skrzydłowym, więc z racji swojej pozycji powinien być kreatywny.

Co do młodych to słabo się wczoraj spisał napastnik z drugiej połowy, z 3 setki miał i wszystko zmarnował. Z dobrej strony pokazał się szczególnie Michał Szewczyk, który szaprał całą połowę prawą flanką.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 08.07.2012, 09:09
arrosmay napisał(a):Wyświetl post
Co do młodych to słabo się wczoraj spisał napastnik z drugiej połowy, z 3 setki miał i wszystko zmarnował. Z dobrej strony pokazał się szczególnie Michał Szewczyk, który szaprał całą połowę prawą flanką.
Mówisz o Kamińskim....
Nie zgadzam się do końca. Wszystkie sytuacje Kamińskiego to głownie jego zasługa:
- dobre wyjście do prostopadłego podania,
- dobre przepchnięcie obrońcy i wypracowanie sobie sytuacji sam na sam z niczego,
- walka po kiksie bramkarza w beznadziejnej sytuacji.
Mnie się Kamiński podobał. Zapłaciłbym mu tuzin lekcji u Franka jak podcinać piłeczkę w sytuacji sam na sam i mamy za parę lat super napastnika.

P.S. Boguski strzelił 2 gole ... gdzie ten sędzia widział spalonego ?
Ostatnio edytowane przez Grantar : 08.07.2012 o godz. 09:19.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 08.07.2012, 09:18
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Mówisz o Kamińskim....
Nie zgadzam się do końca. Wszystkie sytuacje Kamińskiego to głownie jego zasługa:
- dobre wyjście do prostopadłego podania,
- dobre przepchnięcie obrońcy i wypracowanie sobie sytuacji sam na sam z niczego,
- walka po kiksie bramkarza w beznadziejnej sytuacji.
Mnie się Kamiński podobał. Zapłaciłbym mu tuzin lekcji u Franka jak podcinać piłeczkę w sytuacji sam na sam i mamy za parę lat super napastnika
No tak, to akurat mu wychodziło, co nie zmienia faktu, że ma jakiś problem z trafieniem bramki. Może faktycznie skuteczność przyjedzie z wiekiem jak u Brożka, miejmy nadzieje xD
Odpowiedz cytując
loory
Member

Od: 12.2011

Stary 08.07.2012, 09:24
zgadzam sie z Grantarem. Kaminski moze i zmarnowal takie "setki" ale sam je wypracowal. Kwestia moze paru treningow nad wykonczeniem i bedzie naprawde ciekawie zapowiadajacym sie mlodym zawodnikiem.
Here's the thing that makes life so interesting
the theory of evolution claims only the strong shall survive
maybe so, maybe so but the theory of competition says
just because they are the strong doesn't mean they can't get their asses kicked that's right
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 08.07.2012, 09:47
Skoro jesteśmy przy napastnikach, to zastanawiam się, czy Melikson zamiast Boguskiego jako drugi napastnik nie byłby lepszy... Jakieś rzeczowe argumenty za i przeciw ? W końcu jeśli trener sam wspomina, że testuje graczy na różnych pozycjach, a doszedł Chrapek, który może grać jako ofensywny pomocnik, to czemu by nie Melex jako napastnik ? ( takie moje przemyślenie po wczorajszym sparingu ).
Odpowiedz cytując
vabanq
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.07.2012, 09:47
Kaminski Kaminskim ale oceniajac umiejetnosci na podstawie skrotu to nasz nowy bramkaarz jest co najwyzej bardzo przecietny, 2 bramki jego
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 08.07.2012, 10:00
po skrócie można stwierdzić że Boguski całkiem nieźle się prezentował ? jak było w rzeczywistości ?

irytuje strasznei zachowanie Burligi przy stracie bramek , czy on nie wie , że będąc prawym obrońcą przez swoją swoją stronę boiska nie ma prawa przejść żadna piłka ? widac u niego odpuszczanie nie mniejsze niż u Jaliensa. Kiedys zreszta grajac jeszcze w Wiśle w sezonie 10/11 po jego stronie poszła kontra dla przeciwnika i skomentował ją tylko " nie było juz czego bronic , nie było sensu się wracać " . Myślałem że od tego czasu trochę zmądrzał , ale jak widać dalej w jego głowie pstro siedzi .

Czemu Buras tak szybko zszedł , kontuzja ? któryś z młodych obrońców ( Piwowarczyk , Lepiarz , Żemło ) prezentował się lepiej niż przeciętnie ?
Odpowiedz cytując
aphroditeN
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 08.07.2012, 10:07
P.S. Boguski strzelił 2 gole ... gdzie ten sędzia widział spalonego ?
przy dobitce byla ręka
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 08.07.2012, 10:39
arrosmay napisał(a):Wyświetl post
Porównywanie Chrapka do Czarka, to jak porównywanie Meliksona do Sobolewskiego.
Chrapek jest klasyczną 10, ostatecznie skrzydłowym, więc z racji swojej pozycji powinien być kreatywny.

Chrapek zaliczył dopiero 1 udany sezon a Czarek tych sezonów w karcie ma sporo.
Natomiast mamy fajnych młodych ofensywnych zawodników. Obrońcy byli wczoraj jak juniorzy, w drugiej połowie Lechia klepała nas jak chciała, myślałem że Czekaj będzie jakoś umiał wyprowadzić piłkę bo wiadomo dla młodzieży to dopiero początek i nie dawał rady, mam nadzieje że Głowacki i Uryga jakoś będą umieli rozegrać piłkę od tyłu, bo obrońca to nie tylko powstrzymywanie rywali to także niezłe podanie tak aby ominąć środek pola. Prócz Chrapka nikt nie umiał zagrać celnej długiej piłki, wiem że to początek ale jeśli dalej tak pójdzie to znów może być nie najlepiej.
Fajnie z tymi sytuacjami, pierwsza w drugiej połowie była świetna, Kamiński urwał się w odpowiednim momencie a Iliev przedryblował i podał, ale jednak trzeba patrzeć na to że w drugiej połowie w Lechii byli sami młodzi.
Ostatnio edytowane przez syryls : 08.07.2012 o godz. 10:45.
.
Odpowiedz cytując
kangurekm
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 08.07.2012, 11:15
Karherop - z wymienionej trójki mógł się podobać Lepiarz . spokój , opanowanie i rozsądek na prawej stronie - należy tylko nadmienić że grał na młodych z Lechii
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 08.07.2012, 12:05
kangurekm napisał(a):Wyświetl post
Karherop - z wymienionej trójki mógł się podobać Lepiarz . spokój , opanowanie i rozsądek na prawej stronie - należy tylko nadmienić że grał na młodych z Lechii
Jeśli Lepiarz miał nr 19 to też mi się podobał ...

P.S. Rzeczywiście Boguś łapami sobie chyba pomógł ...
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
duch1989
Member

Od: 05.2009

Stary 08.07.2012, 12:09
Z tego co zobaczyłem na skrócie fajnie grał Szewczyk. Czy to tylko efekt wybiórczości tego co się w nim znalazło czy rzeczywiście nieźle sobie radził?
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 08.07.2012, 12:35
Szewczyk fajnie grał, bardzo fajnie zbudowany chłopak, dobry fizycznie + dobra technika
.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 10.07.2012, 19:41
Oglądnąłem dzisiejszy sparing ( co się dało )
Mało budująca pierwsza połowa. Ani Melikson, ani Garguła nie potrafili rozegrać piłki w środku ... Bunoza jak nowicjusz ....
Jeśli na siłę szukać pozytywów to:
- wyrównana gra w drugiej połowie
- przyzwoicie Chrapek nic nie wypracował ale przynajmniej ładnie panował nad piłką (widać że jest przyzwyczajony do kiepskich boisk)
- przyzwoicie Boguski
- dobrze Chavez i Głowacki
- bardzo dobrze Pereiko
Odpowiedz cytując
Styk83
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 10.07.2012, 20:08
Wiadomo czemu nie gral Buras
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki".
Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 10.07.2012, 20:18
Generalnie grali jak łajzy, ale biorę pod uwagę etap przygotowań, stan murawy i ciągłe eksperymenty ze składem. Najsłabiej zaprezentowali się Lepiarz, Piwowarczyk i Bunoza, raczej kiepsko Sobol, Chrapek, Kirm i Wilk, jako tako Meleks, Ivica, dobrze Chavez i Głowa.

Póki co słabizna ale nie ma co oceniać i marudzić, zobaczymy co będą grali na II zgrupowaniu.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 10.07.2012, 20:35
Melikson nie miał gdzie się rozpędzić, powtarzam to drugi raz, co z tego że kiwnie 2-3 rywali w środku, ale poda i znów zwolni akcje, ktoś odda mu piłkę i tak w kółko, on ma być pod pole karnym bo tam jest najgroźniejszy, za bardzo cofa się po piłkę...
Ostatnio edytowane przez syryls : 10.07.2012 o godz. 20:39.
.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 10.07.2012, 20:57
Mam pytanie - kto to był ten nasz gracz z 11-stką na plecach? Taki trochę chaotyczny się wydawał. To była 11stka?

Edit.
Wesoły Romek - dzięki.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 10.07.2012 o godz. 21:14.
Odpowiedz cytując
Wesoły Romek
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 10.07.2012, 21:11
Z numerem 11 grał 17 letni Kolanko.
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 10.07.2012, 21:13
Oglądnąłem dzisiejszy sparing ( co się dało )
Mało budująca pierwsza połowa. Ani Melikson, ani Garguła nie potrafili rozegrać piłki w środku ... Bunoza jak nowicjusz ....
Jeśli na siłę szukać pozytywów to:
- wyrównana gra w drugiej połowie
- przyzwoicie Chrapek nic nie wypracował ale przynajmniej ładnie panował nad piłką (widać że jest przyzwyczajony do kiepskich boisk)
- przyzwoicie Boguski
- dobrze Chavez i Głowacki
- bardzo dobrze Pereiko
No toś dojebał xD kiepskie boisko? boisko było lepsze niż nasze główne...
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 10.07.2012, 21:20
A co sądzicie o pomyśle Michała 'Fastera' pt "... Jaliens, który zagrał dziś na nowej pozycji, defensywnym pomocniku" Da to coś ? Ja tam jakiejś specjalnej różnicy nie widziałem.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 11.07.2012, 08:11
Dla mnie on zagrał w pierwszej połowie fatalnie, ile razy biegł za przeciwnikiem na skrzydle i odpuścił myśląc że Bunoza go dogoni, jeśli ŚO kryje/biegnie za przeciwnikiem to nie ma prawa odpuszczać biegu, jego miejsce na środku zajmuje boczny obrońca, co za sytuacja...
.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 11.07.2012, 13:01
Widać, że drużyna jest niekompletna. Na poważne sprawdziany i mecze o punkty musi być minimum solidny lewy obrońca i ten szybki Murzin w ataku. Bez obrońcy będą nas jechać bo Bunoza wygląda na tej pozycji jak dziecko we mgle, a bez szybkiego napastnika jesteśmy do bólu drewniani w ataku bo stoi tam tylko bułgarski kołek i traci non stop piłki.
..
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 11.07.2012, 13:16
Ten bułgarski kołek ma odgrywać piłki do Meliksona czy Ilieva którzy wiedzą co z nią zrobić i kołkiem jest Probierz który nie umie ustawić linii ofensywnej. Bunoza po cholere się włącza do akcji ofensywnej... Lepiej niech zostaje w tyle, może fajnie piłkę wyprowadza ale on nie umie zagrać klepką, wogóle nie stosujemy chociaż po części fragmentu "tiki taki", bo przy słabych fizycznie piłkarzach z przodu(Iliev, Melikson, Garguła) to trudno żeby piłkarze szli na przebój(kopnę piłkę w przód i wszystkich staranuje), tutaj trzeba zagrać pierwszą piłką i co najważniejsze szybko, szkoda myślałem że po Kazku coś zostanie, jak wyraźnie widać Probierz nie ma jeszcze taktyki dla zespołu, mam nadzieje że go oświeci.
.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 11.07.2012, 13:58
Ale fajnie że mamy jakegoś ofensywnego przyszłościowego lidera, mam tu na myśli Chrapka, potrafi rozegrać piłkę, zagrać klepką, podać w cel(górną piłkę). Natomiast nie przekonali mnie z przodu młodzi, jakby bardzo chcieli ale mało ruchu, mało zmieniana pozycji, byli poprostu sztywni, jedynie ktoś tam raz szarpnął. Też mało zagrania, ale to akurat powinno przyjść z czasem
Edit: takie piłki powinny być grane na Genkova: http://www.youtube.com/watch?v=g51dX...eature=related
Ostatnio edytowane przez syryls : 11.07.2012 o godz. 14:02.
.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 11.07.2012, 14:27
tofik napisał(a):Wyświetl post
Widać, że drużyna jest niekompletna. Na poważne sprawdziany i mecze o punkty musi być minimum solidny lewy obrońca i ten szybki Murzin w ataku. Bez obrońcy będą nas jechać bo Bunoza wygląda na tej pozycji jak dziecko we mgle, a bez szybkiego napastnika jesteśmy do bólu drewniani w ataku bo stoi tam tylko bułgarski kołek i traci non stop piłki.
Gordan Wasiluk się wkrótce wyrobi... wszak LO to była jego pozycja...
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.07.2012, 18:19
http://galeria.wislakrakow.com/20120711/silownia/14.jpg

Rozmowy z kurą.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 11.07.2012, 22:37
Oj widze ze dzieje sie dobrze!

Snajper Daniel 0 goli Sikorski nawet nie zagral pol meczu a juz sie rehabilituje by moc przygotowywac sie do sezonu.

Brawa ,w takich zawodnikach nadzieja!
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 11.07.2012, 22:54
tofik napisał(a):Wyświetl post
To ładnie przywaliłeś. Ten bułgarski kołek, jeśli tylko szcześcliwie dostanie jakieś przyzwoite podanie, to najczęściej strzela bramki. Problem polega na tym, że często dostaje w meczu piłkę raz albo dwa. A tak to walczy o jakieś świece na wysokości 1 pięra albo próbuje dojść do niedokładnych podań. Traci non stop piłki, no nie mam pytań...
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów