The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.06.2012, 06:28
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Probierz to najlepsza opcja jeżeli chodzi o polskich trenerów. Być może ten Nowak jest od niego lepszy, ale nie jestem w stanie tego stwierdzić bo nie widziałem ani jednego występu jego drużyny. Sądzę, że tu nie chodzi o niechęć do gwiazd, ale jak to dobrze ujął westersyl o niechęć do zawodników, którzy "gwiazdorzą". Jest u nas w kadrze Sobolewski. Niewątpliwie gwiazda drużyny, ale czy ktoś widział go kiedyś "gwiazdorzącego"? Takich zawodników jak on Probierz na pewno chce. Dobrze to ujęli na konferencji, że zawodnik musi chcieć grać w Wiśle, a nie, że Wisła jest trzecią opcją. Z drugiej strony najemników też potrzebujemy, ale takich którzy są 100% profesjonalistami. Dlatego jeżeli Melikson pragnie robić jakieś numery (a takie niepokojące sygnały ostatnio podawały jakieś media) to mam nadzieję, że Bednarz i Probierz będą mieli odwagę i zaproszą Maora i Dahana do gabinetu i pokażą im nagłówki prasowe dotyczące Kalu Uche i jego protestu przed meczem z Anderlechtem. Gwiazdy tak, ale z takim podejściem jak Sobolewski, Głowacki, Pareiko, czy Cleber. Ludzi oddanych Wiśle, którzy mają charakter i pochodzą do każdego meczu z 100% zaangażowaniem. Ludzi, którzy nie są konfliktowi. Jeżeli zaś bierzemy najemników to 100% profesjonalistów.
Myślisz, że oni pamiętają kim jest/był Kalu Uche ?

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Iliev od biedy też.
Wtedy by się dopiero Jacuś mógł wykazać. A jakie prowizje dla menedżerów by były...
Nie no imho gdyby ktoś dawał za niego jakiekolwiek pieniądze można by rozważyc sprzedaż. Bo wątpię, żeby jakiś klub chciał piłkarza który siada kondycyjnie po 45 minutach.
Odpowiedz cytując
agii1
Junior Member

Od: 11.2010

Stary 28.06.2012, 09:30
Szewczyk na dłużej w Wiśle
http://.................../viewtopic.php?t=11224
Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 28.06.2012, 11:39
agii1 napisał(a):Wyświetl post
Szewczyk na dłużej w Wiśle
http://.................../viewtopic.php?t=11224
Słuchaj kolego - tą informację możemy przeczytać sobie na oficjalnej stronie Wisły Kraków. Nie spamuj tym swoim forum, bo to już cholernie drażni...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.06.2012, 11:50
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Teraz gdy klub robi to co powinien - bo powiedzmy sobie szczerze, Małecki w przeciągu 1-2 lat znacznie obniżył loty, miał na swoim koncie tyle wybryków, że nie idzie tego zapamiętać i co najgorsze nic nie zwiastuje jego poprawy, bo po przywróceniu do drużyny nie było żadnych pozytywnych elementów w jego grze czy zachowaniu, nagle zmieniasz swoją pozycjęby tylko dowalić Bednarzowi.
Jak by Ci to wytłumaczyć: mamy dwóch skrzydłowych, z których jeden wytrzymuje 60 minut, a drugi to Kirm.
Następce Patryka będzie zaś sprowadzał Jacek Bednarz, ten od Beto, Garguły, Łobodzińskiego, Jirsaka i (ostatni nabytek) Sikorskiego. No i zgrai testowanych murzynów.

To nie ja zmieniłem pozycję (pomijając, że nigdy nie byłem zwolennikiem pozbywania się Małeckiego - coś Ci się chyba jednak pomyliło), to sytuacja w klubie się zmieniła. Czy może to za trudne dla Ciebie do ogarnięcia, że dwóch skrzydłowych to za mało?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.06.2012 o godz. 11:56.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 28.06.2012, 12:01
Mamy jeszcze młodych
.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.06.2012, 12:33
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jak by Ci to wytłumaczyć: mamy dwóch skrzydłowych, z których jeden wytrzymuje 60 minut, a drugi to Kirm.
Następce Patryka będzie zaś sprowadzał Jacek Bednarz, ten od Beto, Garguły, Łobodzińskiego, Jirsaka i (ostatni nabytek) Sikorskiego. No i zgrai testowanych murzynów.

To nie ja zmieniłem pozycję (pomijając, że nigdy nie byłem zwolennikiem pozbywania się Małeckiego - coś Ci się chyba jednak pomyliło), to sytuacja w klubie się zmieniła. Czy może to za trudne dla Ciebie do ogarnięcia, że dwóch skrzydłowych to za mało?
Chyba nie trudne do ogarniecia dla Ciebie, że do tego składu przydałoby się dokupić z 10 piłkarzy, ale nie jest to realne? Myslisz, że gdyby klub miał możliwość to wolałby mieć 3 skrzydłowych czy 4? Więc nie wiem po co odpowiadasz mi czymś zupełnie niezwiązanym z wcześniejszą wiadomością. Czymś co jest zupełną oczywistością.
Małecki w Wiśle jest skończony i to jest ruch jaki powinien być wykonany w pierwszym momencie. Popłaczesz sobie jak już łysy ściągnie do klubu jakąś kalekę.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.06.2012, 12:55
Wypożyczenie Małeckiego to dobry ruch. Klub zarobi na jego grze w Turcji, a sam piłkarz pewnie finansowo nie ucierpi.

Nie ma co płakać.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.06.2012, 13:01
Tak czy siak, transfer dla nas bardzo opłacalny. Kasy za wypożyczenie trochę wpadnie. Jeśli się nie sprawdzi, będziemy mieć go spowrotem w składzie. Jeśli pogra na poziomie, to zarobimy więcej. Za dużo sobie w klubie nagrabił. O motywację się nie bójcie. Sobol i Głowa dadzą sobie radę.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 28.06.2012, 13:06
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Wypożyczenie Małeckiego to dobry ruch. Klub zarobi na jego grze w Turcji, a sam piłkarz pewnie finansowo nie ucierpi.

Nie ma co płakać.
I nauczy sie pokory bo tam w Turcji z takimi pilkarzami sie nie cackaja.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 28.06.2012, 13:17
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Chyba nie trudne do ogarniecia dla Ciebie, że do tego składu przydałoby się dokupić z 10 piłkarzy, ale nie jest to realne?
A no właśnie - dlatego pozbywanie się Małeckiego w obecnej sytuacji jest poważnym osłabieniem. Sam odpowiedziałeś sobie na pytanie dlaczego wolfy widzi problem tam gdzie niektórzy mają radochę z pożegnania nielubianego piłkarza.

Płakać nie będę, nawet jak zlecimy z ligi. To domena tutejszych bywalców, którzy najpierw podniecają się jaki to mamy zajebisty skład (dodatkowo podpierając się rzekomą słabością rywali), a później, po dwóch - trzech słabych meczach domagają się zwolnienia trenera.

Jakie to teksty leciały po przegranych derbach? I co - jest lepiej po zwolnieniu Maaskanta? Jest progres sportowy? Nie, równia pochyła, bo skład jeszcze słabszy.

Dlatego właśnie nie czaruję siebie i innych że jest dobrze. Łysy łeb Bednarza niczego pozytywnego nie wróży.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 28.06.2012, 13:20
Wg FB Wisly Sergiej podpisal nowy kontrakt. Rok + opcja przedluzenia o rok.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 28.06.2012, 13:25
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Bomba. Przynajmniej o bramkę nie musimy się martwić.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 28.06.2012, 13:28
Sprzedali Małego.. cóż... były okoliczności i za i przeciw. Osobiście wolałbym Małego w dobrej formie i zmotywowanego w Wiśle, a nie pieniądze i kolejną dziurę w składzie. Mam nadzieję, że BC i Jego pracownicy wiedzą co robią...
Teraz pytanie kto za Małego? Bo jak jakaś łajza to na dziś mamy 2 piłkarzy, którzy potrafią wygrać pojedynek 1 na 1 (Melikson i Iliev). Jaki z takiej mąki będzie najprawdopodobniej chleb to sobie możemy dopowiedzieć...
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.06.2012, 13:36
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
no i zajebiście! jeszcze tylko solidny lewy obrońca, przebojowy skrzydłowy i myślę, że powalczymy o mistrzostwo.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
agii1
Junior Member

Od: 11.2010

Stary 28.06.2012, 13:51
Sergei Pareiko przedłużył kontrakt z Wisłą
http://.................../viewtopic.php?t=11252
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 28.06.2012, 13:54
agii1 napisał(a):Wyświetl post
Sergei Pareiko przedłużył kontrakt z Wisłą
http://.................../viewtopic.php?t=11252
no co ty nie .......isz.

skąd takie info ? serio ? naprawde ?

5 postów wisi o tym ale i tak musisz wrzucic link do zjebanego forum
Gdzie jest Marvin Poorie i reszta ? Gdzie ?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 28.06.2012, 14:08
arti napisał(a):Wyświetl post
Sprzedali Małego..
o czymś nie wiemy
jak dla mnie dobry ruch z wypożyczeniem Małeckiego. od dłuzszego czasu nic już tej drużynie nie dawał... a tak to wpadnie konkretna suma za wypożyczenie( jeśli to prawda te 600tyś) i jeszcze więcej gdy by Turcy zdecydowali się go wykupić. sorry ale jak dla mnie Małecki w obecnej formie nie jest wart 1mln, a cała tranzakcja może wyjść ok 2mln.

mam tylko nadzieje że nie są to pieniadze na bierzące potrzeby klubu tylko na jakieś wzmocnienie.
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 28.06.2012, 14:25
Nie no jasne Małecki nic nie dawał za to będą dawać tacy "wizruozi" jak Iliev,Kirm czy Boguski
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Manhunt
Senior Member

Od: 03.2011

Stary 28.06.2012, 14:34
wiertar napisał(a):Wyświetl post
o czymś nie wiemy
jak dla mnie dobry ruch z wypożyczeniem Małeckiego. od dłuzszego czasu nic już tej drużynie nie dawał... a tak to wpadnie konkretna suma za wypożyczenie( jeśli to prawda te 600tyś) i jeszcze więcej gdy by Turcy zdecydowali się go wykupić. sorry ale jak dla mnie Małecki w obecnej formie nie jest wart 1mln, a cała tranzakcja może wyjść ok 2mln.

mam tylko nadzieje że nie są to pieniadze na bierzące potrzeby klubu tylko na jakieś wzmocnienie.
Tą kase i tak Cupiał zabierze , więc nie ma się z czego cieszyć ( jeśli chodzi o $$$)
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 28.06.2012, 14:41
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Nie no jasne Małecki nic nie dawał za to będą dawać tacy "wizruozi" jak Iliev,Kirm czy Boguski
W ubieglym sezonie Kirm Maleckiego bil na glowe statystykami.
Za Patryka w rundzie wiosennej to mozna bylo kogokolwiek wstawic i by gorzej nie bylo.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 28.06.2012, 14:42
popierwsze mały ostatnio wiekszość czasu przesiadywał na ławce, strzelał fochy na lewo i prawo i sam powiedział że nie chce juz grać w tej drużynie, a po drugie to za niego jeszcze mozna za coś w odróznieniu od leciwego Ilieva czy wiecznie kontuzjowanego Boguskiego. ostatnie pół roku to Kirm = Małecki. Kirm gra jak by mu się niechciało, Małeckiemu może się i chce ale kopie się po głowie. i w tym i tym przypadku nic z tego kompletnie nie wychodziło.

zresztą lepiej mieć 600tyś w kieszni (jak nie pójdą do Cupiała) niż rozkapryszonego gwiazdora na ławce rezerwowej.

FearTS napisał(a):Wyświetl post
Tą kase i tak Cupiał zabierze , więc nie ma się z czego cieszyć ( jeśli chodzi o $$$)
to się dopiero okaże
Ostatnio edytowane przez wiertar : 28.06.2012 o godz. 14:46.
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 28.06.2012, 15:13
Marszałek napisał(a):Wyświetl post

Nie ma co płakać.
A kto płacze? Za Małeckim?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 28.06.2012, 15:41
thechris napisał(a):Wyświetl post
A kto płacze? Za Małeckim?
Sędziowie i komisja dyscyplinarna pzpn
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 28.06.2012, 16:20
FearTS napisał(a):Wyświetl post
Jeśli ja miałbym 1 mld dolarów gotówki w kieszeni jak Pan Cupiał to lekką ręką dałbym 40mln zł na zbudowanie akademii, 60mln zł na transfery, 30mln zł na funkcjonowanie klubu, 20mln zł na pensje najlepszych fachowców od szkolenia dzieci i młodzieży w akademii

Może to brzmi zbyt materialistycznie, ale tak bym wyznał miłość do Wisły jak to nie może zrobić Cupiał. Po kilku latach funkcjonowania akademii zbieralibyśmy takie plony że Wolskich czy Żyrów mielibyśmy 11 w składzie - do tego polaków. Czemu do cholery tak ciężko Cupiałowi to zrobić? przecież te 150mln inwestowania w klub zwróciłoby mu się w 10 lat z trzykrotnie większym kapitałem
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 28.06.2012, 16:48
zagwarantujesz to
Odpowiedz cytując
Ravers
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 28.06.2012, 16:50
1 mld to wart jest jego majątek, nie powiedziane jest że ma tyle na koncie, chyba że o czymś nie wiem
Odpowiedz cytując
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 28.06.2012, 16:57
Znajdź mi biznesmena w Polsce, który ma miliard złotych gotówki

1 mld $ to on może i ma, ale majątku - udziały, inwestycje, nieruchomości, firma...

Co nie zmienia faktu, że jakby tylko chciał to wysupłanie kilkudziesięciu milionów na stworzenie prawdziwego klubu - nie byłoby problemem.
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 28.06.2012, 17:00
wiertar napisał(a):Wyświetl post
zagwarantujesz to
Jeśli takowy 1mld miałbym, to te pieniądze o których pisałem zagwarantowałbym Wiśle. Przecież miałbym już wszystko, dom, rodzinę, dostatek, na koncie pare setek milionów do wydania i co ja bym sobie dupę podcierał stówkami?

Dla Cupiała Wisła jest podrzędna,traktuje Wisłę jako biznes do zarabiania pieniędzy, a nie interes dla rozrywki dla kibiców i Krakowa. Ma 56lat gościu ma w życiu wszystko, ma klub który rzekomo kocha. Postaw się w jego sytuacji i co byś zrobił z pieniędzmi?
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 28.06.2012, 17:17
stalsanok1946 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli takowy 1mld miałbym, to te pieniądze o których pisałem zagwarantowałbym Wiśle. Przecież miałbym już wszystko, dom, rodzinę, dostatek, na koncie pare setek milionów do wydania i co ja bym sobie dupę podcierał stówkami?
nie pytalem o to czy ty bys wyłożył kase gdybyś miał tylko czy zagwarantujesz to ze te pieniadze wrocą się 3 krotnie. gdyby tak bylo to dawno by kasa była zainwestowana.

a pozatym teraz tak możesz gadać... punkt widzenia zależy od punktu siedzenia
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 28.06.2012, 17:33
Jaki mld na koncie Cupiała

Żeby on z 10 mln miał to byłoby dobrze.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów