The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.06.2012, 14:32
Proponuje nie brać smartfona z podejściem "jak najmniej wydać", gdyż to będzie widać w czasie pracy - będziesz się częściej wkurzał na telefon niż był z niego zadowolony Wszystko niestety kosztuje, nic nie jest za darmo - jeżeli chce się mieć w miarę fajnie działające funkcje to niestety trzeba te kilka stówek wydać.

Samsung Galaxy Ace mój brat ostatnio dorwał nówkę sztukę za 500 zł, więc wystarczy poszukać. W podobnej cenie (może trochę mniej?) można spotkać SE LWW, też dobry telefon. Z kolei zamiast Pocket / Mini rozpatrywałbym już lepiej Sony Xperia X8 (~350 zł może byś wyrwał, nie ma raczej lepszego smartfona do tej ceny). Najtaniej jest na allegro i tam bym szukał okazji.

Widlfire S też można polecić, jakąś używkę wyrwiesz na pewno w dobrej cenie a to dobry telefon.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 24.06.2012, 17:55
Z tańszych smartfonów mogę polecić SE Live. Bardzo płynny interfenjs, bez żadnych cięć, android + wifi + aparat (5 mega) za dnia jak na telefon robi naprawdę niezłe zdjęcia(w nocy niestety już gorzej), nagrywanie HD 720p + funkcja Walkman która z dobrymi słuchawkami daje naprawdę niezły efekt.

Mam ten telefon 3 miesiące i mogę polecić, tyle razy po melanżach zaliczył upadek (), po mimo to obudowa w jak najlepszym stanie, zero przycięć, sprawna obsługa.Ceny na allegro od 450 zł.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
Kamil17ABG
Member

Od: 01.2011

Stary 24.06.2012, 20:55
Popieram wypowiedź Igoratsw. Mam ten telefon od Lutego i naprawdę daje radę.
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.06.2012, 22:42
Obczajcie RedBull Mobile One aka ZTE Blade 2.... 5 mpix, gps, wifi, 3.5 cala ekran multitouch... kupilem nowke za 300 zł na grouponie. Wczoraj byl po 349zl na tej samej stronie... mysle ze do 400zl kupisz nowke na allegro... ja polecam
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.06.2012, 22:55
wejdzcie sobie na forum.android.com.pl i tam macie wszystko o telefonach z androidem. Wszystko co chcecie zapytać juz ktoś zapytał i odpowiedział.Sam mialem ten problem i dzieki w/w forum go rozwiązałem.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 25.06.2012, 14:06
ma ktos chinska E71 bo na allegro hurtowo schodzą
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 25.06.2012, 23:03
bieniuTS napisał(a):Wyświetl post
Od najtańszego (ceny z allegro, za jakie można dostać nówkę)

1. Samsung Galaxy Pocket / Galaxy Mini 2 330zł aparat 2.0/3.2
2. Samsung Galaxy Gio 430 złaparat 3.2
3. Samsung Galaxy Ace 660zł aparat 5.0 ("bebechy" podobne do Gio, jedynie lepszy aparat i nieco większy)
4. SE Neo V 680zł aparat 5.0
kupiłem tego acea za 400 zł, "prawie nówkę".
I teraz pytanie, da sie walnąć "formata" na takiej komórce? Żebym mógł od nowa na czysto wszystko instalować.

A dwa, to co z oprogramowania/gier polecacie i skąd to pobierać?

Bo niestety ale od dwóch lat jechałem na komórkach złomach i wypadłem z obiegu..
Ddf
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 25.06.2012, 23:07
Watts napisał(a):Wyświetl post
Ile kosztowałaby wymiana obudowy i klawiatury w Nokii N95 8GB?

I nowa bateria do tego modelu? Po trzech latach umiarkowanego użytkowania wystarczy połazić chwilę po sieci, a kilkanaście godzin później bateria już martwa. Jak telefon leży odłogiem i tylko się smsuje albo sporadycznie dzwoni to maks dwa dni wytrzymuje. Chociaż może - it's not a bug, it's a feature
Podbijam, może ktoś ma ten albo podobny telefon i robił coś takiego.
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Stary 25.06.2012, 23:10
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
kupiłem tego acea za 400 zł, "prawie nówkę".
I teraz pytanie, da sie walnąć "formata" na takiej komórce? Żebym mógł od nowa na czysto wszystko instalować.

A dwa, to co z oprogramowania/gier polecacie i skąd to pobierać?

Bo niestety ale od dwóch lat jechałem na komórkach złomach i wypadłem z obiegu..
Za 400 to dobra cena "Formata" oczywiście da się walnąć, masz odpowiednie tutorale - tak jak podał szprotson - na forum.android.com.pl, tam masz odpowiednie działy do Ace i wszystko podane na tacy.

Oprogramowanie - poświęć 15 min i po prostu wejdź w Google Play w telefonie i poprzeglądaj najlepsze aplikacje - ciężko coś powiedzieć jakie masz potrzeby Na pewno Opera Mini do internetu, TV Tu i Tam do telewizji, Go SMS Pro do sms, Dropbox, ipla, Swype jako klawiatura (tego nie ma w sklepie ) i masa innych aplikacji.. ciężko zliczyć
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 08.07.2012, 11:07
W telefonie HTC One V nie moge pisa sms-ów, wyszukać kontaktów, nie pojawia mi sie klawiatura, pomimo, że ekran dotykowy działa....ktoś pomoże ?
Odpowiedz cytując
kms
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 10.07.2012, 07:34
sprzedam nokie e52 z gwarancja do lutego w stanie bdb
prv
WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
Zola
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 10.07.2012, 17:59
Ktoś KUMATY niech sie wypowie, czy jest spora roznica miedzy HTC WILDFIRE, A HTC ONE X? (Posiadam ten pierwszy, a chce zmienic na ten drugi i fajnie by bylo poczuc zmiane na duuuzy plus)

I jeszcze pytanko: polecacie HTC Titan (I), czy raczej z dala od WindowsPhone?

Może być PRIC ! Z gory dzieki

Odpowiedz cytując
Zola
Senior Member

Stary 10.07.2012, 18:00
Ktoś KUMATY niech sie wypowie, czy jest spora roznica miedzy HTC WILDFIRE, A HTC ONE X? (Posiadam ten pierwszy, a chce zmienic na ten drugi i fajnie by bylo poczuc zmiane na duuuzy plus)

I jeszcze pytanko: polecacie HTC Titan (I), czy raczej z dala od WindowsPhone?

Może być PRIV ! Z gory dzieki

Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Stary 10.07.2012, 20:41
Wildfire - maluch
One X - Porsche

Mniej więcej taka różnica, posługując się metaforą. Zupełnie inna klasa telefonów. Przepaść.

Co do WindowsPhone to zbyt mało się nim bawiłem aby mieć jakieś obiektywne zdanie. Jednak jeżeli masz do wyboru HTC One X a HTC Titan... Nie ma się co zastanawiać, bowiem HOX po prostu wymiata całą resztę.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 11.07.2012, 08:40
Pare dni temu kupiłem Sony Xperie Neo V. Nie wiem jak to opisać. Ekran bleknie, miga na biało... To moja wina czy po prostu jak zawsze mam pecha do nowych telefonów ?
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.07.2012, 08:53
Masz widocznie pecha. Na gwarancję z nim.

Jeszcze jak chcesz, to spróbuj zrobić coś takiego - ściągnij ten programik: Sony Update Service (klik), zainstaluj go, włącz, i rób wg. instrukcji na ekranie - czyli wybierasz model, później podłączasz go do PC (w trybie flashowania, będziesz tam miał pokazane co robić) - jeżeli będzie aktualizacja - wgraj ją. Jeżeli nie - to i tak powinieneś mieć możliwość wgrania ponownie oprogramowania - zrób to. I wtedy sprawdź, czy wszystko jest OK - jak tak, no to dobrze, jak nie - serwis.

Aha, przy wgrywaniu oprogramowania tracisz wszystko z pamięci telefonu, czyli kontakty, SMS - jak chcesz to zarchiwizować - polecam program MyPhoneExplorer, do znalezienia w Google, czy na dobreprogramy.
Ostatnio edytowane przez tarantulaw2 : 11.07.2012 o godz. 08:59.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 11.07.2012, 09:09
Masakra.... Nie długo potrwała moja radość z nowego fona... Cóż, trzeba sie wybrać do komisu na gwarancje...
Odpowiedz cytując
kangurekm
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 11.07.2012, 11:13
To ja jeszcze nawiąże do pytania z HTC One X - waham się pomiędzy tym modelem a Samsungiem Galaxy S3 . Ktoś miał styczność z tym i z tym ? Podzieli się wrażeniami i opinią?
Z góry dziękuję
Odpowiedz cytując
Zola
Senior Member

Stary 11.07.2012, 19:09
Wizard napisał(a):Wyświetl post
Wildfire - maluch
One X - Porsche

Mniej więcej taka różnica, posługując się metaforą. Zupełnie inna klasa telefonów. Przepaść.

Co do WindowsPhone to zbyt mało się nim bawiłem aby mieć jakieś obiektywne zdanie. Jednak jeżeli masz do wyboru HTC One X a HTC Titan... Nie ma się co zastanawiać, bowiem HOX po prostu wymiata całą resztę.
Ok, rozumiem, DZIEKI WIELKIE !

A HTC ONE V?
Jakie "porownanie" do HTC Wildfire? tez przepasc?

Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Stary 11.07.2012, 20:31
Też przepaść. Zupełnie inna jakość, od szybkości, wykonania, aż po ekran. Różnicę widać gołym okiem.

One V ma jeden poważny minus - słaba antenę. Tam gdzie inne telefony mają po 3-4 kreski zasięgu, tam One V ma 1-2. Sprawdzone na sieci Orange, lecz nie ma to większego znaczenia. Po prostu słaba antena.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 13.07.2012, 17:33

Może mi ktoś rozszyfruje jaki to model ?
Ostatnio edytowane przez heoij : 13.07.2012 o godz. 17:35.
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.07.2012, 17:41
Sony Ericsson Elm
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Zola
Senior Member

Stary 15.07.2012, 11:49
NOKIA ASHA 302- NOWA - GOLD - prosto z salonu

http://allegro.pl/show_item.php?item=2522196903

Powód: SPRZEDAM
Ostatnio edytowane przez Zola : 27.07.2012 o godz. 15:42.

Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 16.07.2012, 21:01
Czy ktoś zorientowany może powiedzieć coś o SE Vivaz?
Widzę go w całkiem znosnych cenach na allegro a ma fajny aparat i ciekawy wygląd. Tylko jest problem bo są chyba 2 wersje jedna z klawiaturą druga bez z czego ta pierwsza jest droższa. Czy oprócz tego są jakieś różnice? Boję się kupić ten rozsuwany ze względu na taśmę aby mi nie strzeliła po jakimś czasie. ale znowu kusi ta klawiatura bo mogę sie do tej dotykowej nie przyzwyczaić.

Ewentualnie co polecacie tak do 250zł? Przede wszystkim powinien mieć dobry aparat, ładnie wyglądać, mieć WI-Fi i w miarę dobrze czytac strony.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 17.07.2012, 15:03
SE W150 Yendo czy lg C330 oba telofony za ok +- 200zł
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 17.07.2012, 22:36
Tylko problem z nimi taki że maja słabe aparaty.
Poważnie zastanawiam się nad dołożeniem i kupieniem tego Vivaza ale znowu dzisiaj dostałem podpowiedź żebym zwrócił uwagę na Blackberry.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.07.2012, 17:47
Słuchajcie jak wyłączyć internet i pocztę głosową w telefonie Nokia Lumia 800 sieć orange?

Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 21.07.2012, 18:07
Jestem na kupnie telefonu. Potrzeba mi taki, żeby był łatwy dostęp do internetu, dobre mp3 i w miarę aparat. Kasy około 300-400zł. Dzięki z góry za propozycje
Odpowiedz cytując
przemo
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 03.08.2012, 21:56
samsung galaxy y pro duos, jakieś opinie ? korzystał ktoś ? warty swoich pieniędzy czy jest coś lepszego w tym przedziale ( ok 600zl)?
Odpowiedz cytując
bieniuTS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 03.08.2012, 22:04
Witam, mam do zaoferowania nowy, dziewiczy smartfon HTC One X. Bez simlocka - z polskiej dystrybucji (PLUS). Dołączam podbitą gwarancję i fakturę z zakupu. Telefon nowiutki, nie użytkowany ani sekundy, wszystkie akcesoria zafoliowane.

Cena: 1820zł (nie znajdziecie taniej - na allegro najtańszy 1889zł, niżej wystawione są z lockiem Orange lub powystawówki).

Jakby coś to prv lub email: [email protected]
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów