The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.06.2012, 22:38
OpEnTaNy napisał(a):Wyświetl post
Jaki telefon najlepszy polecacie ale zwykly klasyczny bez dotyku nie wysuwany cos typu nokia e52 bo szczerze mowiac nie moge nic lepszego od nokii znalezc :/
Nokia 6303 lub 6700, w zadnym z nich bateria nie trzyma tak dlugo i nie ma wifi, ale o klasyczne telefony teraz jest bardzo ciężko. Dobrze, że moja 6300 jeszcze zyje bo nie wiem co zrobilbym jakbym mial uzywac szajsu typu iphone czy wszelkie dotykowe galaxy...

Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 03.06.2012, 23:11
Mam Samsunga i5700 spica z Androidem 2.1. Chodzi dosyć mozolnie,chciałbym go uaktualnić do wersji 2.2,jak tutaj http://www.chip.pl/artykuly/porady/2...0-galaxy-spica
Stąd moje pytanie,czy muszę sie czegoś obawiać,tzn nie s.......ę po prostu telefonu przez taką operację ?
Ewentualnie czy nie lepiej podejść gdzies do komis i ile sobie za coś takiego policzą ?
Gwarancja nieistotna.

Z góry wielkie dzięki.

EDIT

Dzięki raz jeszcze Wizard ! Zrobiłem wdg http://androidland.pl/oprogramowanie...o-smartphonea/
Całkiem inna jakośc telefonu
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 04.06.2012 o godz. 06:54.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.06.2012, 23:42
Ryzyko istnieje zawsze, ale jeżeli robisz wszystko prawidłowo to szanse uceglenia telefonu spadają do zera. Stosuj wszystko wg instrukcji a będzie dobrze Ten artykuł jest stosunkowo stary, lepiej poszukaj nowszego oprogramowania na forum.android.com.pl (czy jakos tak), tutorial też tam powinieneś znaleźć.
Najlepiej zmieniaj oprogramowanie na baterii naładowanej do 100% oraz teoretycznie na laptopie, jeżeli jest taka możliwość Nagła utrata prądu w czasie flashowania romu to bardzo niepożądana operacja...
Co do komisu to nie wiem ile to by kosztowało, ale zmiana romu w samsungach jest stosunkowo łatwa, więc jeżeli trafisz na fajny komis to powinno być tanio Gdy się wie co klikać i robić całość nie trwa dłużej niż 3 minutki.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 15.06.2012, 09:41
Czy jest tu jakiś użytkownik telefonu: Samsung Galaxy Ace s5830?
Jakieś opinie na temat tego telefonu?
Plusy/Minusy
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
lucas8
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 15.06.2012, 09:47
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Czy jest tu jakiś użytkownik telefonu: Samsung Galaxy Ace s5830?
Jakieś opinie na temat tego telefonu?
Plusy/Minusy
Mam ten telefon od września ubiegłego roku i jestem z niego bardzo zadowolony Dwie wymienne tylne obudowy. Czarna jest bardzo dobra, ponieważ taka chropowata dzięki czemu dobrze trzyma sie telefon w ręce. Gorilla Glass, nie ma żadnej rysy na nim. Na taki okres użytkowania nie znajduję w nim minusów. Bateria trzyma 2-3 dni, może dłużej jak tylko dzwonię, ale to w zależności co na nim robię [muzyka, radio, internet]

Osobiście mogę polecić
Ostatnio edytowane przez lucas8 : 15.06.2012 o godz. 09:50.
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Stary 15.06.2012, 10:18
Ma jeden znaczący minus - brak obsługi flash na stronach. Co prawda da się wgrać flasha nieoficjalnie, ale wiążę się to teoretycznie z utratą gwarancji (w praktyce można 'odratować' ). Generalnie telefon niezły, aczkolwiek zależy do jakiej ceny (być może są lepsze alternatywy).
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
lucas8
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 15.06.2012, 11:11
Dokładnie... ceny telefonów na rynku zmieniają się bardzo szybko. Wtedy wydawał mi się najlepszym telefonem do 700 zł. Jak jest teraz to niewiem
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 17.06.2012, 18:09
Ile kosztowałaby wymiana obudowy i klawiatury w Nokii N95 8GB?

I nowa bateria do tego modelu? Po trzech latach umiarkowanego użytkowania wystarczy połazić chwilę po sieci, a kilkanaście godzin później bateria już martwa. Jak telefon leży odłogiem i tylko się smsuje albo sporadycznie dzwoni to maks dwa dni wytrzymuje. Chociaż może - it's not a bug, it's a feature
Ostatnio edytowane przez Watts : 17.06.2012 o godz. 18:13.
Odpowiedz cytując
eMpi!
Member

Od: 04.2008

Stary 17.06.2012, 19:26
Panie/Panowie proszę o poradę. Warto się pakować w wave 3? Szukam czegoś do ok. 700 pln z alternatywnych to SE neo V? Tylko ten design i ten plastik mi nie leży :/
Odpowiedz cytując
jabadabaryba
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 17.06.2012, 19:46
Ale to tylko obudowa, posiadam Neo V od listopada i naprawdę świetnie chodzi. Nawet mi batera długo trzyma, nic nie muli. Każdemu ten model polecam bo za tą cenę myślę że to najlepszy wybór.
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Stary 17.06.2012, 21:47
Zależy od twoich wymagań. Jeżeli telefon miałby służyć tylko do rozmów, sms + okazjonalnie internet - do takich zastosowań przyjmniejszy byłby może Wave 3 (lepszy wygląd, wytrzymałość). Jeżeli cenisz sobie trochę luzu i kreatywności to jednak coś z Androidem - bo system Bada, na której działa Wave3 jest baaardzo baardzo ograniczona. A Android to multum mozliwości Ja osobiście zostałbym przy Androidzie i nie wchodził w Badę.

Jakbyś dobrze poszukał to może byś dostał używkę Samsunga Galaxy S do 700 zł, świetny telefon. Też plastik, ale trochę lepszej jakości niż Neo. No i o wiele lepszy ekran. Aczkolwiek Neo V też niczego sobie - ale tak jak mówię, ze względu na ekran poszukałbym SGS
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 17.06.2012, 22:02
Potrzebuję telefonu z normalną klawiaturą ( ale nie rozsuwaną ).
Powinien mieć dwie proste rzeczy... mp3 i aparat min. 5mega pixeli.
Producent nie ma znaczenia.

Mam dość dotykowych telefonów, albo tych z rozsuwanymi klawiaturami.
Chcę coś pokroju Nokii E52 ( czyli normalna klawiatura, nie QWERTY )

Ale może coś innego polecicie ?
Producent NIE MA znaczenia
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.06.2012, 12:09
Panowie ktoś miał do czynienia i może doradzić, który z poniższych telefonów wybrać.
HTC Wildfire S
Samsung Galaxy Gio
Samsung Galaxy Ace
Sony Ericsson Live
Wszystkie oferują mi w PLAY w akceptowalnym poziomie do 200zeta. Choć to i tak moim zdaniem za dużo
Telefony bardzo podobne, nie wiem który najlepszy.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.06.2012, 15:02
Mam nokie 500 i następujący problem. Jak ktoś dzwoni to nie podświetlna mi się ekran i nie mogę sprawdzić kto to. Żadne naciskanie przycisków które do tej pory działało nic nie daje. Wie ktoś jak to zmienić?
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.06.2012, 15:36
luke - najlepszy parametrami z tych wszystkich to Live with Walkman.
Live ma procesor 1GHz i 512MB RAM, Android 2.3 z oficjalną aktualizacją do najnowszego 4.0.4, Gio ma 800MHz i 384MB RAM, Android 2.3, Ace - 828MHz i 384MB RAM, Android 2.3, a Wildfire S - 600MHz i 384MB RAM, Android 2.3.
Tyle z suchych faktów (które w zasadzie już powinny wszystko wyjaśnić ), natomiast praktycznie, miałem Gio, Ace to to samo co Gio tylko troszkę większy ekran i te 28MHz więcej, z Wildfire S mam do czynienia, a Live'a mam na codzień. Powiem tak... Live ma bardzo dobre głośniki (głośność na poziomie popodkręcanych K750i), nic nie zawiesza, możliwość aktualizacji do najnowszego Androida 4.0.4, ekran bardzo ładnie wyświetla, no i bez problemu pograsz w mocniejsze produkcje, jak GTA III. Jak chcesz więcej info - pisz
Ostatnio edytowane przez tarantulaw2 : 19.06.2012 o godz. 15:40.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 19.06.2012, 15:51
No nie.Komórki pewnie już mają więcej MHz i RAMu niż moj laptop haha

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Stary 19.06.2012, 16:31
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
No nie.Komórki pewnie już mają więcej MHz i RAMu niż moj laptop haha
Niestety, weszła czterordzeniowa Tegra3 na telefony, czy chociażby Exynos z SGS3 też jest czterordzeniowy + ok. 1GB RAM (choć, pojawiają się już z większą ilością RAMu) - a ja, mimo, że młody jestem, to pamiętam mojego pierwszego kompa - Pentium 333MHz z bajeczną funkcją Turbo, 256MB RAM, czy dysk o zawrotnej pamięci - 4GB...
Odpowiedz cytując
bieniuTS
Senior Member

Stary 19.06.2012, 16:59
Witam, ja z kolei zdecydowałbym się na Ace. Pracuję w tej branży i wiem jakie są mniej więcej ceny na rynku - powiem po ile my skupujemy te modele:

Gio - 400zł
Ace - 515zł
Wildfire S - 510
Live! - 455zł

Live jest dość kiepski jeśli chodzi o wygląd, Ace ma wygląd klasycznego smartfona, fajnie leży w ręce bo ma taką porowatą klapkę od baterii i ma największy wyświetlacz z tych wszystkich. Obsługuje się go naprawdę łatwo i szybko. Główną zaletą Live! jest przede wszystkim przeznaczenie stricte pod muzykę (jest to telefon z serii Walkman). Jeśli potrzebujesz telefon do słuchania muzy - weź Live. Jeśli wolisz przeglądanie stron www, odtwarzanie filmów i cenisz prostotę - weź Ace.

Pozdro
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.06.2012, 22:34
tarantulaw2 napisał(a):Wyświetl post
luke - najlepszy parametrami z tych wszystkich to Live with Walkman.
Live ma procesor 1GHz i 512MB RAM, Android 2.3 z oficjalną aktualizacją do najnowszego 4.0.4, Gio ma 800MHz i 384MB RAM, Android 2.3, Ace - 828MHz i 384MB RAM, Android 2.3, a Wildfire S - 600MHz i 384MB RAM, Android 2.3.
Tyle z suchych faktów (które w zasadzie już powinny wszystko wyjaśnić ), natomiast praktycznie, miałem Gio, Ace to to samo co Gio tylko troszkę większy ekran i te 28MHz więcej, z Wildfire S mam do czynienia, a Live'a mam na codzień. Powiem tak... Live ma bardzo dobre głośniki (głośność na poziomie popodkręcanych K750i), nic nie zawiesza, możliwość aktualizacji do najnowszego Androida 4.0.4, ekran bardzo ładnie wyświetla, no i bez problemu pograsz w mocniejsze produkcje, jak GTA III. Jak chcesz więcej info - pisz

Dzięki za odpowiedzi Panowie. Na razie skłaniam się ku Live! Jak bateria? Daje radę?

@bieniuTS

Ace jest fajny ale trochę duży, do kieszeni nie pasi. Zresztą dziewczyna go kupuje, nie będę łaził z takim samym hehe. Filmy i gry to raczej mnie nie interesują. Muzyka owszem więc Live chyba będzie OK.
I gabarytowo też mniejszy co jest plusem. Internet nawet na mniejszym ekranie mi wystarczy, zwłaszcza że jedyne co sprawdzam to wyniki sportowe
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
RecordAble
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 22.06.2012, 07:42
Pytanie do znawców i ekspertów.
Noszę się z zakupem nowego telefonu, a średnio orientuję się w nowościach na rynku komórkowym. Jakie telefony polecacie z dobrym aparatem (od 5mpix wzwyż) i dobrym głośnikiem. W sumie te dwie funkcje mnie najbardziej interesują. Konieczny też na "wyposażeniu" jest Android. Cena telefonu tak gdzieś do 600zł.
...i nawet jeśli będzie źle my nigdy nie poddamy się!
Odpowiedz cytując
krzysiek92
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 22.06.2012, 09:36
SE Live with Walkman.. głośnik bardzo porządny (podwójny), Android też jestz zdjęcia średnie .. ale z jakimś porządnym aparatem powyżej 8 mpix cieżko będzie do 6 stów..
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.06.2012, 15:05
a nie chcesz Xperia Neo V? mam od grudnia, papiery gwarancja etc ?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
krzysiek92
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 22.06.2012, 16:49
kolega szuka z dobrym głośnikiem i aparatem. też mam neo v; glośnik przeciętny, aparat też... ale wyświetlacz na prawdę ekstra (strony świetnie wchodzą, nawet tez bez przystosowania do wersji moblilnej) decyzja należy do CIEBIE.
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 22.06.2012, 17:07
Ja mam LWW od niedawna, i mogę się wypowiedzieć:
1.Design widać, jak dla mnie ok, niektórzy narzekają.
2.Tylna klapka trzeszczy już po zaledwie kilku jej zdjęciach... Mi to nie przeszkadza, ale wadą niezaprzeczalnie jest.
3.Głośniki, według mnie jak na tej ceny smartphona, dają czadu. Głośniki 4,5/6
4.Aparat ujdzie, ale raczej nienajlepszy. Aparat 2/6
5.Prędkościowo jest świetny. Ace bije na głowę. Prękość działania 5,5/6
6.Wyświetlacz na pewno zdecydowanie słabszy od np. Neo V, ale daje radę, ja działam w internecie, nawet na stronach nie moblinych i da się. Może bez wielkiego komfortu, ale jako urządzenie do internetu tylko poza domem nawet się nadaje. Wyświetlacz 4/6
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
RecordAble
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 22.06.2012, 19:39
Dzięki za odpowiedzi i sugestie Pozostaje mi wierność marce i SE Live. Myślałem o Xperii Neo, ale to za duży bajer jak dla mnie Teraz druga część zakupu, a mianowicie miejsce. Polecacie jakieś pewne komisy etc. z przystępnymi cenami?
...i nawet jeśli będzie źle my nigdy nie poddamy się!
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 22.06.2012, 20:27
Zamierzam zmienić telefon. Wypatrzyłem sobie w komisie nowy SE Neo V. Gośc powiedział cene 720zł. Co sądzicie o cenie i telefonie.... Polecacie ten model ?
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Stary 23.06.2012, 09:26
Sam telefon dobry, aczkolwiek 720 zł - na allegro masz trochę taniej.
W cenie 700-750 zł może wyrwiesz gdzieś SGS'a 1, warto się nad nim zastanowić (mimo swojego wieku wciąż piekielnie szybki).
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 23.06.2012, 12:12
Tyle że telefon za 720zł mam u siebie na miejscu a w Krakowie widziałem nowy, gwarancja 2 lata itd za 689zł. Niby 31 zł to przodu ale też musze do Krakowa dojechać, stracić czas i na ewentualne naprawy, reklamacje ( odpukać! ) też trzeba będzie dojeżdżać.. Ale dzieki za odzew
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 24.06.2012, 11:56
Poszukuje komorke z androidem, wifi, gpsem, i jakims tam normalnym aparatem.

Najwazniejsze zeby tylko dobrze plynnie strony internetowe przegladal... I tyle, na muzyce i innych bajerach mi nie zalezy.

Oczywiscie jak najtansza.
Ddf
Odpowiedz cytując
bieniuTS
Senior Member

Stary 24.06.2012, 13:54
Od najtańszego (ceny z allegro, za jakie można dostać nówkę)

1. Samsung Galaxy Pocket / Galaxy Mini 2 330zł aparat 2.0/3.2
2. Samsung Galaxy Gio 430 złaparat 3.2
3. Samsung Galaxy Ace 660zł aparat 5.0 ("bebechy" podobne do Gio, jedynie lepszy aparat i nieco większy)
4. SE Neo V 680zł aparat 5.0

jeszcze HTC Wildfire S, ale to trochę babski telefon
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów