The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.06.2012, 14:48
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Mogło się udać. W każdym meczu mieliśmy jakieś tam sytuacje - w dwóch pierwszy nawet lepsze niż rywale ale nieważne.

Tomaszewski i Stanowski to śmieszni hipokryci. Najpierw byli za zatrudnieniem Smudy tak jak większość kibiców, a potem nagle bez większego powodu zaczęli walić w niego jak w bęben często używając retoryki w ogóle poniżej jakiegokolwiek poziomu czepiając się ciągle o wszystko. Myślę, że to też wpłynęło na fakt, że Smuda nie był sobą w czasie tego turnieju. Zresztą wcześniej podobnie atakowano Beenhakkera, który zamiast zajmować się swoją robotą tracił energię na użeranie się z mediami. I tak samo będzie z następcą Smudy dlatego najlepiej by było żeby kadrę poprowadził Stanowski (przecież miał tyle celnych uwag i na pewno ma maturę, a to przecież najważniejsze na tym stanowisku), Tomaszewski zostałby trenerem bramkarzy, a Kowalczyk trenerem napastników i git.

Jeśli hipokryzja i obłuda jest dla Ciebie cechą ludzi przyzwoitych to gratuluję.
Co za koleś wiesz Ty co znaczą słowa których używasz?

Sytuacje to może stworzyć B klasowa drużyna grając z AC Milan. Problem w tym że jak my potrzebowaliśmy wygrać z Czechami to g.... to zmieniało w naszej grze, a jak Czesi potrzebowali wygrać z nami to przez dwadzieścia minut nie powąchaliśmy piłki, a bramek mogli strzelić cztery.

Wszyscy byli za zatrudnieniem Smudy, bo alternatywą był Majewski łapiesz. Mieli w kadrze grać Polacy do przodu, atakować, a nie wybijać na pałę. To ze były to tylko bajki dla lemingów okazało się szybko. Dlatego samodzielnie myślący i nie bojący się wyrażać własnej opinii ludzie mówili o tym już dawno. Smuda to żenada, wiem to od pierwszej jego kadencji w Wiśle. Asekurant bez wizji i warsztatu. Po co komu były zmiany z Grecją, przecież remis dla tych kretynów to dobry wynik, przecież on chciał zmianę na czas robić.

Nie porównuj Smudy do Benchakera bo się ośmieszasz.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.06.2012, 14:57
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Co za koleś wiesz Ty co znaczą słowa których używasz?

Sytuacje to może stworzyć B klasowa drużyna grając z AC Milan. Problem w tym że jak my potrzebowaliśmy wygrać z Czechami to g.... to zmieniało w naszej grze, a jak Czesi potrzebowali wygrać z nami to przez dwadzieścia minut nie powąchaliśmy piłki, a bramek mogli strzelić cztery.

Wszyscy byli za zatrudnieniem Smudy, bo alternatywą był Majewski łapiesz. Mieli w kadrze grać Polacy do przodu, atakować, a nie wybijać na pałę. To ze były to tylko bajki dla lemingów okazało się szybko. Dlatego samodzielnie myślący i nie bojący się wyrażać własnej opinii ludzie mówili o tym już dawno. Smuda to żenada, wiem to od pierwszej jego kadencji w Wiśle. Asekurant bez wizji i warsztatu. Po co komu były zmiany z Grecją, przecież remis dla tych kretynów to dobry wynik, przecież on chciał zmianę na czas robić.

Nie porównuj Smudy do Benchakera bo się ośmieszasz.
Wiem, co znaczą - które słowa Ci wytłumaczyć ?

Smuda został trenerem bo miał największe osiągnięcia w piłce klubowej ze wszystkich polskich trenerów i nie chodzi tylko o ligę ale także o europejskie puchary, a co do tego co miało być, a nie było to nie jest kampania wyborcza - czasami jednak założenia trzeba zmienić po zderzeniu z szarą rzeczywistością.
A ja bym chciał żeby Wisła teraz grała taką żenądę jak za pierwszej kadencji Smudy i to wcale nie był jakiś dream team bo grały wtedy w składzie m.in. takie drewna jak na przykład Zającowie.

Wiadomo ze to by było najrozsądniejsze wyjście. Niestety jest to czarny sen leśnych dziadków z pzpn. Nagonka która była na Kasperczaka miała jeden cel, nie dopuścić zeby komukolwiek przyszło do głowy robić z Henia selekcjonera. Bo skończyłoby się eldorado bez jakiejkolwiek odpowiedzialności. Ta banda doprowadziła do tego że grając u siebie cieszymy się z remisu, pajac nie zmienia zwycięskiego składu, mimo ze przecież nie było zwycięstwa. Dno i metr mułu.
Na jakiej podstawie Kasperczak ? - czy on w ogóle coś zbudował w polskiej piłce ?
Do Wisły przyszedł na gotowe, a po jego rządach w Górniku do dziś liżą rany.

Zreszta już od lat nie pracuje w zawodzie i wydaje mi się, że lepiej by było postawić na kogoś jednak młodszego.
Na chwilę obecną najlepsze CV ma Skorża i nie obrażę się jak obejmie kadrę.
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 17.06.2012 o godz. 15:02.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.06.2012, 15:04

Smuda został trenerem bo miał największe osiągnięcia w piłce klubowej ze wszystkich polskich trenerów i nie chodzi tylko o ligę ale także o europejskie puchary, a co do tego co miało być, a nie było to nie jest kampania wyborcza - czasami jednak założenia trzeba zmienić po zderzeniu z szarą rzeczywistością.
A ja bym chciał żeby Wisła teraz grała taką żenądę jak za pierwszej kadencji Smudy i to wcale nie był jakiś dream team bo grały wtedy w składzie m.in. takie drewna jak na przykład Zającowie.
Ale kiedy to było? Te jego sukcesy? Daaaaawno temu.
Media i trolle go namaściły, przez chwilę nawet i ja temu trollowaniu uległem i chciałem tego imbecyla na selekcjonera kadry, no to teraz mamy sukces, świetną myśl szkoleniową i w ogóle raj. Za Janasa przynajmniej z Angolami na wyjeździe potrafiliśmy zremisować, po pięknej i zaciętej grze. Za Beenhakkera biliśmy Portugalię i no właśnie, Czechów. Za Leo mieliśmy znacznie trudniejszą grupę. Dziś, gdybyśmy wpadli do takiej czwórki jak Irlandia, czy Ukraina, dostalibyśmy 3 cudowne w.......e po 4-0, a piłki byśmy nawet nie wąchali.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 17.06.2012, 15:12
Ja tam nigdy nie pojme, jak mozna sie cieszyc z porazki reprezentacji i jak mozna wysmiewac miliony Polakow - swoich rodakow? Ludzie kochaja swoj kraj, dopinguja i chwala im za to. Rozumiem, ze sa bardzo nieliczne wyjatki, ktorym patriotyzm nie pasuje i ktorzy w kazdym momencie beda pluc na Polske...przykre. Zwlaszcza, ze mowia to ludzie, ktorzy pewnie nigdy nie byli na meczu kadry, a tym bardziej na tych mistrzostwach. "Najmadrzejsi" sa zwykle Ci, ktorzy nic nie robia(tzn. nie wspieraja swojej druzyny na trybunach).

Oby po Dyzmie przyszedl ktos sensowny. Z polskiej ligi, to tylko Fornalik - cudotworca .
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 17.06.2012, 15:12
Smuda może zostać na stanowisku

kabaretu ciag dalszy

http://euro.wp.pl/wid,14581045,wiadomosc.html

oto nasza rzeczywistość:
http://www.youtube.com/watch?v=R9k-0787WFo
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 17.06.2012, 15:17
[...]Tomaszewski i Stanowski to śmieszni hipokryci. Najpierw byli za zatrudnieniem Smudy tak jak większość kibiców, a potem nagle bez większego powodu zaczęli walić w niego jak w bęben często używając retoryki w ogóle poniżej jakiegokolwiek poziomu czepiając się ciągle o wszystko.[...]
Nie jestem adwokatem, ani jednego ani drugiego, ale byłoby dobrze, gdybyś za tak daleko idącymi sugestiami wobec ich rzekomego poparcia kandydatury Smudy mógł przytoczyć te ich wypowiedzi.
To nie tylko z czystej ciekawości, ale przede wszystkim dlatego, że osobiście nie chciałbym aby mi kiedyś jakiś prawdziwek zarzucał coś czego nie popełniłem. Ja Smudę i jego możliwości znam z totalnego zniszczenia fizycznego piłkarzy Wisły po jego pierwszym tutaj pobycie (zresztą z Legią wkrótce zrobił to samo) i kibicując Reprezentacji Polski nigdy tej kandydatury nie popierałem. Do tego jeszcze doszedł motyw sprowadzania najmitów dla przesłonięcia totalnej lagi, jaką pzpr(n) położył na szkolenie młodzieży co tylko utwierdziło mnie w olaniu tejże Reprezentacji pzpr(n).

[...]I tak samo będzie z następcą Smudy dlatego najlepiej by było żeby kadrę poprowadził Stanowski (przecież miał tyle celnych uwag i na pewno ma maturę, a to przecież najważniejsze na tym stanowisku), Tomaszewski zostałby trenerem bramkarzy, a Kowalczyk trenerem napastników i git.[...]
Jak widzę nie masz nic przeciwko temu, że gość, po szkole zasadniczej budowlanej prowadzi reprezentację kraju. Ciekaw jestem czy pozwoliłbyś by Twój dom za oszczędności Twojego życia stawiał... fryzjer, nie mający pojęcia o budowlance.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 17.06.2012, 15:24

Na jakiej podstawie Kasperczak ? - czy on w ogóle coś zbudował w polskiej piłce ?

Zreszta już od lat nie pracuje w zawodzie i wydaje mi się, że lepiej by było postawić na kogoś jednak młodszego.
Obłuda i hipokryzja to kolego raczej przymioty Smudy i reszty tych pajaców z pzpn, a nie Tomaszewskiego. Stąd moje przypuszczenie że nie wiesz co piszesz. Jeżeli jednak twierdzisz że znasz znaczenie tych słów to znaczy że świadomie bredzisz, pomysł ze Skorżą tylko to potwierdza. Szczerze współczuję.

Osiągnięcia w piłce klubowej w Polsce to się załatwia pod stołem, masz chyba na tyle wyobraźni żeby się tego domyślić. A argument, że to świadczy o czyjejś klasie jest tragikomiczny.

Porównaj sobie grę Wisły z Lazzio za Kasperczaka na wyjeździe i dowolny mecz drużyny prowadzonej przez Smudę. Smuda podobnie jak większość polskich "trenerów" może podpowiedzieć jak przeszkadzać w grze przeciwnikowi. NIGDY nie nauczy jak grać w piłkę bo zwyczajnie tego nie wie. U nas zawsze liczyło się na kontrę nawet jak trzeba wygrać tak jak wczoraj ten tuman dalej się w 10 bronił.

Kasperczak od lat nie pracuje w zawodzie? A co przepisy gry przez te "lata" się zmieniły? Masz tatę w zarzadzie PZPN? ze tak bredzisz.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 17.06.2012, 15:37
Tomaszewski i Stanowski to śmieszni hipokryci. Najpierw byli za zatrudnieniem Smudy tak jak większość kibiców, a potem nagle bez większego powodu zaczęli walić w niego jak w bęben często używając retoryki w ogóle poniżej jakiegokolwiek poziomu czepiając się ciągle o wszystko. Myślę, że to też wpłynęło na fakt, że Smuda nie był sobą w czasie tego turnieju.

Jeśli hipokryzja i obłuda jest dla Ciebie cechą ludzi przyzwoitych to gratuluję.
Łżesz jak pies.

Który z tych punktów jest kłamstwem: http://www.weszlo.com/news/10841-Lat...natomia_kleski

O tych sprawach, które miały miejsce przed euro, weszlo pisało już dawno i za karę nie dostali akredytacji. Domyślam się, że nie odniesiesz się do nie wygrania ani jednego sparingu z uczestnikiem Euro, do wywalenia trzech ważnych piłkarzy z błahego powodu, do podejrzanego eksperta od przygotowania kondycyjnego (świetnie wykonał swoją robotę, przez 30 minut meczu bigali jak szaleni), do braku schematów gry ofensywnej, do zgrywania obrony z Głowackim, a potem nie powołania go w ogóle, do gry z Rosją i Czechami taktyką i składem, które były użyte po raz pierwszy.
Nie wiem po co ja to piszę w ogóle, przecież jest dobrze, jest dobrze więc o co wam chodzi?!
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 17.06.2012, 15:39
Kasperczak od lat nie pracuje w zawodzie? A co przepisy gry przez te "lata" się zmieniły? Masz tatę w zarzadzie PZPN? ze tak bredzisz.
Powiedz, że żartujesz.

!!IRIVER!! napisał(a):
Za Janasa przynajmniej z Angolami na wyjeździe potrafiliśmy zremisować, po pięknej i zaciętej grze.
Jeśli chodzi Ci o mecz el. do MŚ 2006 to oba mecze (i na wyjeździe i u siebie) zostały przegrane.

JEDREK76 napisał(a):
Nie jestem adwokatem, ani jednego ani drugiego, ale byłoby dobrze, gdybyś za tak daleko idącymi sugestiami wobec ich rzekomego poparcia kandydatury Smudy mógł przytoczyć te ich wypowiedzi.
http://www.weszlo.com/news/3887-Fran...na_prowadzenie
(I akapit, ost. zdanie)
http://www.weszlo.com/news/3930-Fran...hwala_prostoty
(III akapit)

A co do tych ataków na Smudę przez weszlo, to w sumię trochę przegięli z czepianiem się, ale z kolei żadne media ich nie atakowały tak więc można to uznać za zdrową równowagę.

Edit:
Odnośnie Tomaszewskiego nie mam. Ja nie bronie Smudy, linki wstawiłem bo przypomniało mi się, że pochwała Smudy miała miejsce przez weszlo.
Ostatnio edytowane przez R33 : 17.06.2012 o godz. 16:06.
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Stary 17.06.2012, 15:55
Reksio33 napisał(a):Wyświetl post
[...]
http://www.weszlo.com/news/3887-Fran...na_prowadzenie
(I akapit, ost. zdanie)
http://www.weszlo.com/news/3930-Fran...hwala_prostoty
(III akapit)

[...]
W porządku, choć ten drugi link odsyła do notki zamieszczonej po dokonanym wyborze, ale to Stanowski a odnośnie Tomaszewskiego macie (Ty albo dynek) podobne cytaty?
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.06.2012, 15:56
Porównaj sobie grę Wisły z Lazzio za Kasperczaka na wyjeździe i dowolny mecz drużyny prowadzonej przez Smudę. Smuda podobnie jak większość polskich "trenerów" może podpowiedzieć jak przeszkadzać w grze przeciwnikowi. NIGDY nie nauczy jak grać w piłkę bo zwyczajnie tego nie wie. U nas zawsze liczyło się na kontrę nawet jak trzeba wygrać tak jak wczoraj ten tuman dalej się w 10 bronił.

I co jeden mecz jest wykładnia czyichś umiejętności trenerskich ? Jakby Kasperczak był takim dobrym strategiem to Lazio bysmy wyeliminowali ale mieliśmy tylko jedną ofensywną taktykę bo trafiła się akurat fajna grupa zawodników do takiego grania. Obrony nie mieliśmy w ogóle,a przecież każdy zespół buduje sie od tyłu - jak tak wybitny trener i przecież były obrońca mógł Wisły tego nie nauczyć ?

Przepisy też się trochę zmieniły ale przede wszystkim piłka się zmienia co sezon. Bo jeśli nie to może zastępcą Smudy niech
zostanie Piechniczek (w końcu zdobyliśmy z nim brązowy medal na MŚ ?)

Awe napisał(a):Wyświetl post
Łżesz jak pies.

Który z tych punktów jest kłamstwem: http://www.weszlo.com/news/10841-Lat...natomia_kleski

O tych sprawach, które miały miejsce przed euro, weszlo pisało już dawno i za karę nie dostali akredytacji. Domyślam się, że nie odniesiesz się do nie wygrania ani jednego sparingu z uczestnikiem Euro, do wywalenia trzech ważnych piłkarzy z błahego powodu, do podejrzanego eksperta od przygotowania kondycyjnego (świetnie wykonał swoją robotę, przez 30 minut meczu bigali jak szaleni), do braku schematów gry ofensywnej, do zgrywania obrony z Głowackim, a potem nie powołania go w ogóle, do gry z Rosją i Czechami taktyką i składem, które były użyte po raz pierwszy.
Nie wiem po co ja to piszę w ogóle, przecież jest dobrze, jest dobrze więc o co wam chodzi?!
Ja też nie wiem dlaczego odpisuję komuś kto nie potrafi napisać posta bez personalnych inwektyw.
A bo to weszło istnieje od dziś i napisali dopiero pierwszy post ?

Podam tylko dwa przykłady:
1). Boenisch - najpierw histeria jak to tracimy kolejnego zawodnika i jak to zły Beenhakker go nie powołuje, a potem nagle nagonka, że farbowany lis. Ktoś tu chyba zmienił zdanie, co nie ? a przecież jednym z bardzo modnych zarzutów do Smudy było, że co chwile zmienia zdanie. W ogóle jest takie powiedzenie, ze tylko idiota nie zmienia zdania.
2). Lansowanie terminu kadra PZPN ale jak organizowali konkursik z biletami i potrzebowali kliknięć na facebooku (bo wiadomo, że to poprawia wartość marketingową profilu) to już były bilety na mecz Polski.

JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
W porządku, choć ten drugi link odsyła do notki zamieszczonej po dokonanym wyborze, ale to Stanowski a odnośnie Tomaszewskiego macie (Ty albo dynek) podobne cytaty?
Google jest zawalony tekstami tego oszołoma i szkoda mi życia na ich przegrzebywanie, a to było przecież 3 lata temu.

---

Dobra, w ogóle kończę tą dyskusję. Smuda poniósł porażkę bez dwóch zdań - szkoda tylko, że tak wielu osobom w tym kraju sprawiło to satysfakcję ale jak to by powiedział Mateusz Klich: to takie typowo polskie
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 17.06.2012 o godz. 16:02.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 17.06.2012, 16:08
Dobra, w ogóle kończę tą dyskusję. Smuda poniósł porażkę bez dwóch zdań - szkoda tylko, że tak wielu osobom w tym kraju sprawiło to satysfakcję ale jak to by powiedział Mateusz Klich: to takie typowo polskie
022 napisał(a):
Ja bym raczej powiedział, że dzień triumfu ludzi przyzwoitych, którzy cenią sobie coś więcej niż to, żeby się nażreć i osiągnąć sukces. Pewnych rzeczy się nie sprzedaje. Sprawiedliwość zwyciężyła. Mam nadzieje, że parę osób dupa boli po wczorajszym występie farbowanych lisów. Niech boli jak najdłużej. Niech zapamiętają tą lekcję do końca życia.
A żebyś wiedział, że sprawiło. Bo są rzeczy ważniejsze niż sukces.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Stary 17.06.2012, 16:11
[...] Google jest zawalony tekstami tego oszołoma i szkoda mi życia na ich przegrzebywanie, a to było przecież 3 lata temu.[...]
Skoro się na coś powołujesz to wypadałoby czymś poprzeć swoje twierdzenia i przytoczyć cytat na którym je opierasz, w innym przypadku sam stajesz się nie tylko "oszołomem" ale także mitomanem.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 17.06.2012, 16:19
szkoda tylko, że tak wielu osobom w tym kraju sprawiło to satysfakcję ale jak to by powiedział Mateusz Klich: to takie typowo polskie
Mnie to odpadnięcie np nie dało satysfakcji. Jako że piłką nożną interesuję się od dawna nie byłem też specjalnie zaskoczony. Tzn przepraszam - zostałem zaskoczony - remisem z kacapami. Traktuję to tylko jako początek i jeżeli sytuacja rozwinie się w dobrym kierunku - czytaj: .......nie to całe bagno, to tak wtedy poczuję satysfakcję. Na tą chwilę mam to w dupie z lekką przewagą poczucia, że będę miał od jutra święty spokój w mediach. Już dzisiaj jednodniowych patriotów ze szmatami tyskiego czy cocacoli przewiało o jakieś 90%. Ciekawe ilu z nich wyciągnie z szafy te gadżety reklamowe i wspólnie ze zdecydowaną mniejszością wywieszającą barwy narodowe, wyeksponuje je 11 listopada.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 17.06.2012 o godz. 16:22.
Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 17.06.2012, 16:20
0 22 napisał(a):Wyświetl post
A żebyś wiedział, że sprawiło. Bo są rzeczy ważniejsze niż sukces.
To dlaczego masz dalej 9 MP w podpisie skoro są rzeczy ważniejsze od sukcesu?Ten 9 tytuł legia kupiła i dlatego wam go odebrano więc niczym się nie różnisz od tych farbowanych lisów!
Ostatnio edytowane przez Daja`n : 17.06.2012 o godz. 18:12.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 17.06.2012, 16:35
No, właśnie leciał na tvp1 wywiad Kurowskiego z Lewandowskim. Końcówka bezcenna i podsumowująca cały ten turniej. Na pytanie dziennikarza, czy Smuda rozmawiał już z drużyną o tym wczorajszym meczu, Lewy odpowiedział, że nie, na co dziennikarz zareagował lekkim niedowierzaniem. Mina Lewego także mówiła na ten temat wszystko.

SMUDA WON!
Odpowiedz cytując
miśqu
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 17.06.2012, 16:38
kot napisał(a):Wyświetl post
Następne mistrzostwa Europy dla Polski za kope lat dopiero. Stadiony mamy europejskie, ale piłkarzy niestety nadal podwórkowych i długo się to nie zmieni. Teraz Polska wkracza do Wisły i aż strach się bać.

A swoją drogą to martwiąc Adamiaków i piłkarzy z Biedronki, powiem coś optymistycznego, że chociaż skończy się to 24 godzinne disco-polo w mediach czy na ulicach. Tylko, to nie oznacza, że nadejdzie do nas europejska normalność. Niestety, polskiej piłce już nic nie pomoże i aż czlowiek nie może uwierzyć, że tak piękne stadiony, naród wybudował dla tak szmacianych piłkarzy i ich wodzów z PZPN-u.

Ps. flaga Adamiaków, w mojej wyobraźni, powinna posłużyć do okrycia trumny polskiej piłki, na dzisiejszym stadionie wrocławskim. Najwyższa pora na zmianę warty w królestwie polskiej piłki.
Nie zakwalifikujemy się na Euro 24 zespołowe? Aż tak? Wg mnie o Euro to nie ma co się martwić, na Mundiale będzie cięzko, a szkoda bo oba atrakcyjne i w Brazylii i Rosji.

Stadiony są dla nas, mam nadzieje, że dla kiboli aby tworzyli tam widowiska, bo jak nie to będzie troche pusto.
Popatrz na Wisłę, trudno wogóle Polaka znaleźć. Czy jakiś piłkarz mistrza Polski Śląska czy Legii zagrał? Więc w zasadzie co mają te stadiony do kadry i PZPN. Kluby powinny zacząć od siebie, bo na palcach jednej ręki można znaleźć profesjonalne szkolenie... Wogóle państwo się tym powinno zająć, poprzez związek piłkarski. Nie może być tylko pieprzenia - wspieramy sport młodzieżowy. To jest żadne wspieranie. Powinien być Narodowy Program Rozwoju Piłki Nożnej, z którego będzie korzystać każdy klub, który spełni określone warunki, będzie miał ambicje szkolić młodzież, mógł otrzymywać dofinansowanie na konkretne rzeczy. Wybudowanie zwykłego Orlika, który sam sobie będzie stał jeszcze nie wiele zmieni. Ale tu trzeba porozumienia z wielu stron i w miare ogarniętych ludzi.

tofik napisał(a):Wyświetl post
Cienka drużyna wylądowała tam gdzie jej miejsce. Trochę sytuację ratowało to, że mecze były rozgrywane w Polsce. U siebie zawsze coś ponad stan można zaprezentować. W moim przekonaniu polska piłka zawsze będzie dziadostwem, nie ma kultury gry, drużyny grają bez ataku pozycyjnego bazują na kopaniu byle gdzie z kontry.
aha a Grecy to co robią? I znowu im się udaje.
Każdy może zbudować drużynę, skoro USA, Australia, Japonia czy Korea Południowa zdystansowały nas na lata.

syryls napisał(a):Wyświetl post
Niemcy wygrali 2 pierwsze i mają w dupie najbliższy mecz
no miałbym taką nadzieje. Wygrana Dani i Portugalii po 1-0 i szwaby do domu.

Doping na stadionie był słaby, ta śmieszna akcja z sektorówką podsumowuje wszystko, a można było powalić na kolana wszystkich. PZPN i rząd nie chcieli.
Co do Irlandczyków byli fantastyczni, jeżeli chodzi o fanów.
Co z tego, że Perkis był dobry, że Polański czasami nie tragiczny? Perkis to żaden Polak! Messi też byłby najlepszy w naszej kadrze i co z tego? Zniszczyli nam truniej, ale w zasadzie nie było czasu żeby coś zdziałać, przez 5 lat ma się uzdrowić polską piłkę? Praktycznie nic PZPN nie zrobił, poszli na żywioł jakoś to będzie, byleby kasy nazbierać od sponsorów. Co z tego że byliśmy blisko, tak każdy może mówić. Wyspy Salomona przegrywając z Nową Zelandią 3-4 w eliminacjach sobie moga powiedzieć ah byliśmy blisko. Niech się skończą te grupy marzeń! Lepiej grać w grupie jak Ukraina.
Po 5 latach wracamy do naszej rzeczywistości. Już nikt nie będzie nam pieprzył wkółko jak to będzie na Euro, że nie zdążymy, że ludzie się będą bać przyjeżdżać, że burdy będą na stadionach... ufff. Można ochłonąć.
POLAK WĘGIER DWA BRATANKI!
DUMA DUMA NARODOWA DUMA
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.06.2012, 17:12
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Mina Lewego także mówiła na ten temat wszystko.

SMUDA WON!
Abstrahując już od Smudy (kto interesował się piłką dłużej niż od 8czerwca wiedział, że to wszystko balon, który musi pęknąć), to takie publiczne wylewanie żalów kwadrans po kompromitacji jest lekko nie na miejscu. Nagle co drugi krytykuje chłopa, którego jeszcze dzień wcześniej tak chwalili.

Choć Robert i tak nie przebije lamentów Błaszczykowskiego... Dupa nie kapitan, idealny do tego całego cyrku... Ale to też nie zaskoczenie.
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.06.2012, 17:19

A co Skorża osiągnął więcej niż Kasperczak ? To facet bez charakteru !!!! We Wiśle Brożek jezdził po nim jak po przysłowiowej burej s..ce w legii skład ustalał Ljuboja i Radovic. Jeżeli pzpn-u nie stać na dobrego trenera zagranicznego to jaka jest alternatywa ? Wątpie aby Fornalik chciał zostać selekcjonerem bo jakby na to nie patrzeć wylatuje sie z biegu trenerskiego i pracuje sie tylko przy okazji meczów eliminacyjnych. Jezeli Kasperczak przyszedł na gotowe to teraz będzie miał totalny burdel w kadrze niech sie wykaże.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.06.2012, 18:02
A ja jestem zaskoczony zachowaniem Blaszczykowskiego. Zale wylewane 15 minut po meczu z Czechami zupelnie nie pasuja do obrazu czlowieka ktory byl przedstawiany chocby w piatek 15 czerwca. Wstyd panie Blaszczykowski!

Nalezy probowac wyciagnac Piotra Nowaka z USA.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.06.2012, 18:07
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Stanowski faktycznie na początku raczej popierał zatrudnienie Smudy. Ja zresztą też nie byłem jakoś bardzo przeciwko. Gość był opromieniony sławą tego, który przerwał kilkuletnią indolencję polskich drużyn w pucharach z Amiką, lepszego kandydata (polskiego, bo w PZPN-ie widać było niechęć do szukania zagranicą po średnio udanej w ogólnej perspektywie przygodzie z Beenhakkerem) na horyzoncie widać nie było.
Rzecz w tym, że szybko można było zauważyć brak jakiejkolwiek koncepcji, konsekwencji, miotanie się w swoich decyzjach. Na początku na przykład chciał budować defensywę na Żewłakowie, potem obraził się na niego o byle głupstwo i nagle stwierdził, że jest... za stary! No tak, to trzeba było roku, żeby sobie to uświadomić. Potem liderem miał być Głowacki, ciągnął go nasz Franz, gdy temu nie szło w Trabzonie. Teraz wiosną wrócił do formy, to Smuda zdał sobie sprawę, że... Arek jest kontuzjogenny! Więc postanowił oprzeć obronę na Wasilewskim, z którym jeszcze rok wcześniej nie wiązał żadnych nadziei. Każdy rozsądny człowiek widział od dawna po jego poczynaniach, że sukces na tych mistrzostwach możemy osiągnąć jedynie przypadkiem. Bo żadnej koncepcji czy myśli w postępowaniu naszego selekcjonera nie widać.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 17.06.2012, 19:55
Jeszcze odnośnie biletów. Fragment wywiadu z Tomaszem Hajto.

Cytat:
Błaszczykowski po meczu narzekał na podział biletów.

- Dla mnie te bilety to największa patologia Euro. Ja i inni byli reprezentanci nie zostaliśmy zaproszeni przez PZPN na żaden mecz. Mam szczęście, że przyjaźnię się ze Zbigniewem Bońkiem i on zaprosił mnie do loży VIP. Spotkałem tam premiera Donalda Tuska, byłego prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego. Porozmawialiśmy, bo oni kibicują reprezentacji od lat, więc się znaliśmy już wcześniej. I kogo jeszcze spotkałem? Zbigniewa Koźmińskiego z darmowymi biletami do loży VIP. To dla byłych reprezentantów biletów nie ma, a dla Koźmińskiego są? Kim ten pan jest i co zrobił dla polskiej piłki? Drugi przykład. Rudolf Bugdoł, szef śląskiego okręgu, z całą świtą i połową rodziny. Były tam zaproszone osoby nie mające nic wspólnego z piłką, albo zamieszane w korupcję. Jestem oburzony, bo przez takie układy wielu byłych piłkarzy nie mogło przyjść na mecz. Nie zaproszono żadnego trenera z Ekstraklasy żeby się uczył i podpatrywał, a chcemy, żeby nasz piłka się rozwijała. Widziałem darmowe bilety, które krążyły później w handlu. Ja się pytam, kto te bilety rozdawał i na jakiej zasadzie? Czas zrobić czystkę w tym PZPN, przegonić tę zaściankową szlachtę, bo inaczej nigdy nie zrobimy kroku do przodu.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 17.06.2012, 20:09
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
No, właśnie leciał na tvp1 wywiad Kurowskiego z Lewandowskim. Końcówka bezcenna i podsumowująca cały ten turniej. Na pytanie dziennikarza, czy Smuda rozmawiał już z drużyną o tym wczorajszym meczu, Lewy odpowiedział, że nie, na co dziennikarz zareagował lekkim niedowierzaniem. Mina Lewego także mówiła na ten temat wszystko.

SMUDA WON!
Jak była konferencja po Grecji z udziałem Smudy i Lewego to już było widać, że S opowiadał swoje bajki, a L był daleko, daleko od tego.
Bardzo przykre - udało się zbudować takie fajne stadiony, kilku kopaczy wzniosło się na swoje wyżyny w dobrych klubach, a generał wybrany "politycznie" nie merytorycznie. Czy nie można było się szarpnąć na kogoś w naszym zasięgu z Zachodu? Następnej tego typu imprezyspokojnie nie będzie w Pl w ciągu najbliższych 50 lat.
Co teraz? nawiązując do tego co powiedział(?) Listek...
Licka - q... mać
Probierz - a co on takiego osiągnął? 1xPP i już do kadry? To może Czesuaf 711?
Kasperczak - jakby to był klub to zdecydowanie nie. Reprezentacja - niewykluczone, ale czy starszy pan lat 66+ będzie miał siłę i chęć śmigać po Europie i Polsce żeby oglądać potencjalnych reprezentantów? Czy utrzyma w ryzach dwudziestu młodych byczków?
Skorża - ma dość fajne wyniki, ale zbyt ugodowy czy kopacze nie wejdą mu na głowę?Ale z drugiej strony nie będzie musiał się prosić o graczy do swojej taktyki tylko będzie ich miał do wyboru-do koloru.
Orest - znany ekscentryk, 35 lat na ławie i tylko 2 (3MP). Repra może w następnym życiu.
Wymieniany tu Fornalik - ma w Ruchu zaufanie i względny spokój, drużyna na 6,8 czasem 10 miejsce, ale pracuje spokojnie i ma wyniki. Ale w reprze nie będzie spokoju i zaufania tylko co mecz będzie miał na gardle media, kibiców itd. Czy dałby radę? Nie spróbujemy - nie dowiemy się...
Smuda oczywiście goździk i adios.
Ostatnio edytowane przez arti : 17.06.2012 o godz. 20:25.
Odpowiedz cytując
GonzoNS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 17.06.2012, 20:16
co do licznych wypowiedzi Kuby, Wawrzyniaka, itp. to szkoda że żaden z nich nie był takich chętny do wywiadów i żalenia się na PZPN jak nam orzełka zabrali z koszulki
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 17.06.2012, 20:48
Mogło się udać. W każdym meczu mieliśmy jakieś tam sytuacje - w dwóch pierwszy nawet lepsze niż rywale ale nieważne.

Tomaszewski i Stanowski to śmieszni hipokryci. Najpierw byli za zatrudnieniem Smudy tak jak większość kibiców, a potem nagle bez większego powodu zaczęli walić w niego jak w bęben często używając retoryki w ogóle poniżej jakiegokolwiek poziomu czepiając się ciągle o wszystko. Myślę, że to też wpłynęło na fakt, że Smuda nie był sobą w czasie tego turnieju. Zresztą wcześniej podobnie atakowano Beenhakkera, który zamiast zajmować się swoją robotą tracił energię na użeranie się z mediami. I tak samo będzie z następcą Smudy dlatego najlepiej by było żeby kadrę poprowadził Stanowski (przecież miał tyle celnych uwag i na pewno ma maturę, a to przecież najważniejsze na tym stanowisku), Tomaszewski zostałby trenerem bramkarzy, a Kowalczyk trenerem napastników i git.

Piszesz niebywałe farmazony. Smuda nie był sobą w czasie tego turnieju bo po nim jeździło. Jeden dziennikarz sportowy plus jego podwładni przy całej reszcie ddziennikarzyn którzy przeprowadzali z Dyzmą konferencje z pozycji kolan. To jednak ten Stanowski to mała siła przebicia w porównaniu z TVP która nawet po tej kompromitacji wczorj świętowała mega sukces z Dudkiem i Kowalewskim na czele. CZy choćby ten goguś z fabryki Wedla gdzie śłodko pierdzi przez cały turniej wraz z jakimiś celebrytami jak jest pięknie i wspaniale.

Mówiąc wprost Smuda był niesamowicie zagłaskiwany wbrew faktom i rzeczywistości.

Jeśli chodzi o ten felieton Stanowskiego to właściwie bardzo dobrze ubrał w słowa to co myśle o Smudzie i o tej drużynie.:
http://www.weszlo.com/news/10841
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 17.06.2012, 20:55
Nasi wczoraj nie mogli biegac poniewaz mieli taaaaaaaaaaaka wielka kupe w gaciach ktora im to utrudniala.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 17.06.2012, 21:37
Czyli wszystko zgodnie z planem - Niemcy pokonujac Dunczykow jako jedyni w grupie uzyskali komplet punktow a Portugalia karci Oranje za dobrą gre tylko do strzelenia gola. Holendrzy nie maja obrony + problemy wewnetrzne (podobnie jak Francja na MS) i dlatego papa. Tak wiec w cwiercfinale Niemcy zagraja z Grekami a Portugalia z Czechami.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 17.06.2012, 21:44
No i blamaż Holendrów stał się faktem. Co jak co, ale przebili Francję sprzed 2 lat. Włochów z MŚ w RPA się im przebić nie udało, ale no koszmarna postawa. Kraków dla Holandii nieszczęśliwy i to zarówno tych "naszych", jak i reprezentantów.

Żal mi Duńczyków. Byli blisko awansu. Dokładnie o 4-5 minut. Bo remis z Portugalią dałby im prawdopodobnie awans - inaczej też zagraliby Niemcy mając pewność awansu, a tak nie mogli pozwolić sobie dzisiaj na porażkę, bo właśnie wygrana Portugalczyków, która raczej była do przewidzenia, mogła Niemiaszkom mocno nabruździć.

Ciekawe ćwierćfinały na polskiej ziemi - prawdziwy sprawdzian dla Czechów, no i Greków. Santos na pewno coś ciekawego na Niemców wymyśli, jednak jeśli będą grali tak konsekwentnie jak do tej pory, to nawet najlepsza taktyka ich nie powstrzyma przed awansem do półfinału...
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.06.2012, 21:48
GonzoNS napisał(a):Wyświetl post
co do licznych wypowiedzi Kuby, Wawrzyniaka, itp. to szkoda że żaden z nich nie był takich chętny do wywiadów i żalenia się na PZPN jak nam orzełka zabrali z koszulki
Jak to, przecież Błaszczykowski zabrał głos i chwalił nowoczesny design...
Ale on zawsze wypowiada się poprawnie politycznie, jak w danej chwili najwygodniej. Pamiętam jak bronił Smudy gdy jakiś dziennikarz wypominał mu słowa o farbowanych lisach...
JAki trener taki kapitan.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 17.06.2012, 21:58
Błaszczu_WIŚLAK napisał(a):Wyświetl post
z tego co mówili to nie dostali po 10 biletów, tylko 10 biletów na całą reprezentacje czyli 22 osoby, a to jest skandal patrząc na to że wszyscy dyrektorzy biedronek w całej Polsce mieli te bilety.
Piłkarz ma grać a nie o bilety sie dopraszać. W ogóle co to za temat ?

Biedronka bilety miała,bo jest sponsorem tej zbieraniany. Za darmo tego nie dostali wszakże więc po huj im to wymawiasz?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów