|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
wiesz Ty co znaczą słowa których używasz?Sytuacje to może stworzyć B klasowa drużyna grając z AC Milan. Problem w tym że jak my potrzebowaliśmy wygrać z Czechami to g.... to zmieniało w naszej grze, a jak Czesi potrzebowali wygrać z nami to przez dwadzieścia minut nie powąchaliśmy piłki, a bramek mogli strzelić cztery. Wszyscy byli za zatrudnieniem Smudy, bo alternatywą był Majewski łapiesz. Mieli w kadrze grać Polacy do przodu, atakować, a nie wybijać na pałę. To ze były to tylko bajki dla lemingów okazało się szybko. Dlatego samodzielnie myślący i nie bojący się wyrażać własnej opinii ludzie mówili o tym już dawno. Smuda to żenada, wiem to od pierwszej jego kadencji w Wiśle. Asekurant bez wizji i warsztatu. Po co komu były zmiany z Grecją, przecież remis dla tych kretynów to dobry wynik, przecież on chciał zmianę na czas robić. Nie porównuj Smudy do Benchakera bo się ośmieszasz. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
![]() Smuda został trenerem bo miał największe osiągnięcia w piłce klubowej ze wszystkich polskich trenerów i nie chodzi tylko o ligę ale także o europejskie puchary, a co do tego co miało być, a nie było to nie jest kampania wyborcza - czasami jednak założenia trzeba zmienić po zderzeniu z szarą rzeczywistością. A ja bym chciał żeby Wisła teraz grała taką żenądę jak za pierwszej kadencji Smudy i to wcale nie był jakiś dream team bo grały wtedy w składzie m.in. takie drewna jak na przykład Zającowie.
Do Wisły przyszedł na gotowe, a po jego rządach w Górniku do dziś liżą rany. Zreszta już od lat nie pracuje w zawodzie i wydaje mi się, że lepiej by było postawić na kogoś jednak młodszego. Na chwilę obecną najlepsze CV ma Skorża i nie obrażę się jak obejmie kadrę.
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 17.06.2012 o godz. 15:02.
![]()
Puchar jest na5z!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Te jego sukcesy? Daaaaawno temu.Media i trolle go namaściły, przez chwilę nawet i ja temu trollowaniu uległem i chciałem tego imbecyla na selekcjonera kadry, no to teraz mamy sukces, świetną myśl szkoleniową i w ogóle raj. Za Janasa przynajmniej z Angolami na wyjeździe potrafiliśmy zremisować, po pięknej i zaciętej grze. Za Beenhakkera biliśmy Portugalię i no właśnie, Czechów. Za Leo mieliśmy znacznie trudniejszą grupę. Dziś, gdybyśmy wpadli do takiej czwórki jak Irlandia, czy Ukraina, dostalibyśmy 3 cudowne w.......e po 4-0, a piłki byśmy nawet nie wąchali. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Ja tam nigdy nie pojme, jak mozna sie cieszyc z porazki reprezentacji i jak mozna wysmiewac miliony Polakow - swoich rodakow? Ludzie kochaja swoj kraj, dopinguja i chwala im za to. Rozumiem, ze sa bardzo nieliczne wyjatki, ktorym patriotyzm nie pasuje i ktorzy w kazdym momencie beda pluc na Polske...przykre. Zwlaszcza, ze mowia to ludzie, ktorzy pewnie nigdy nie byli na meczu kadry, a tym bardziej na tych mistrzostwach. "Najmadrzejsi" sa zwykle Ci, ktorzy nic nie robia(tzn. nie wspieraja swojej druzyny na trybunach).
Oby po Dyzmie przyszedl ktos sensowny. Z polskiej ligi, to tylko Fornalik - cudotworca . |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Smuda może zostać na stanowisku
kabaretu ciag dalszy http://euro.wp.pl/wid,14581045,wiadomosc.html oto nasza rzeczywistość: http://www.youtube.com/watch?v=R9k-0787WFo |
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
To nie tylko z czystej ciekawości, ale przede wszystkim dlatego, że osobiście nie chciałbym aby mi kiedyś jakiś prawdziwek zarzucał coś czego nie popełniłem. Ja Smudę i jego możliwości znam z totalnego zniszczenia fizycznego piłkarzy Wisły po jego pierwszym tutaj pobycie (zresztą z Legią wkrótce zrobił to samo) i kibicując Reprezentacji Polski nigdy tej kandydatury nie popierałem. Do tego jeszcze doszedł motyw sprowadzania najmitów dla przesłonięcia totalnej lagi, jaką pzpr(n) położył na szkolenie młodzieży co tylko utwierdziło mnie w olaniu tejże Reprezentacji pzpr(n).
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Osiągnięcia w piłce klubowej w Polsce to się załatwia pod stołem, masz chyba na tyle wyobraźni żeby się tego domyślić. A argument, że to świadczy o czyjejś klasie jest tragikomiczny. Porównaj sobie grę Wisły z Lazzio za Kasperczaka na wyjeździe i dowolny mecz drużyny prowadzonej przez Smudę. Smuda podobnie jak większość polskich "trenerów" może podpowiedzieć jak przeszkadzać w grze przeciwnikowi. NIGDY nie nauczy jak grać w piłkę bo zwyczajnie tego nie wie. U nas zawsze liczyło się na kontrę nawet jak trzeba wygrać tak jak wczoraj ten tuman dalej się w 10 bronił. Kasperczak od lat nie pracuje w zawodzie? A co przepisy gry przez te "lata" się zmieniły? Masz tatę w zarzadzie PZPN? ze tak bredzisz.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Który z tych punktów jest kłamstwem: http://www.weszlo.com/news/10841-Lat...natomia_kleski O tych sprawach, które miały miejsce przed euro, weszlo pisało już dawno i za karę nie dostali akredytacji. Domyślam się, że nie odniesiesz się do nie wygrania ani jednego sparingu z uczestnikiem Euro, do wywalenia trzech ważnych piłkarzy z błahego powodu, do podejrzanego eksperta od przygotowania kondycyjnego (świetnie wykonał swoją robotę, przez 30 minut meczu bigali jak szaleni), do braku schematów gry ofensywnej, do zgrywania obrony z Głowackim, a potem nie powołania go w ogóle, do gry z Rosją i Czechami taktyką i składem, które były użyte po raz pierwszy. Nie wiem po co ja to piszę w ogóle, przecież jest dobrze, jest dobrze więc o co wam chodzi?! ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
||
!!IRIVER!! napisał(a):
JEDREK76 napisał(a):
(I akapit, ost. zdanie) http://www.weszlo.com/news/3930-Fran...hwala_prostoty (III akapit) A co do tych ataków na Smudę przez weszlo, to w sumię trochę przegięli z czepianiem się, ale z kolei żadne media ich nie atakowały tak więc można to uznać za zdrową równowagę. Edit: Odnośnie Tomaszewskiego nie mam. Ja nie bronie Smudy, linki wstawiłem bo przypomniało mi się, że pochwała Smudy miała miejsce przez weszlo.
Ostatnio edytowane przez R33 : 17.06.2012 o godz. 16:06.
|
|||
|
|
konserwa
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
||
Przepisy też się trochę zmieniły ale przede wszystkim piłka się zmienia co sezon. Bo jeśli nie to może zastępcą Smudy niech zostanie Piechniczek (w końcu zdobyliśmy z nim brązowy medal na MŚ ?)
A bo to weszło istnieje od dziś i napisali dopiero pierwszy post ? Podam tylko dwa przykłady: 1). Boenisch - najpierw histeria jak to tracimy kolejnego zawodnika i jak to zły Beenhakker go nie powołuje, a potem nagle nagonka, że farbowany lis. Ktoś tu chyba zmienił zdanie, co nie ? a przecież jednym z bardzo modnych zarzutów do Smudy było, że co chwile zmienia zdanie. W ogóle jest takie powiedzenie, ze tylko idiota nie zmienia zdania. 2). Lansowanie terminu kadra PZPN ale jak organizowali konkursik z biletami i potrzebowali kliknięć na facebooku (bo wiadomo, że to poprawia wartość marketingową profilu) to już były bilety na mecz Polski.
--- Dobra, w ogóle kończę tą dyskusję. Smuda poniósł porażkę bez dwóch zdań - szkoda tylko, że tak wielu osobom w tym kraju sprawiło to satysfakcję ale jak to by powiedział Mateusz Klich: to takie typowo polskie ![]()
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 17.06.2012 o godz. 16:02.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
022 napisał(a):
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
||
|
|
konserwa
Offline |
|
|
Skoro się na coś powołujesz to wypadałoby czymś poprzeć swoje twierdzenia i przytoczyć cytat na którym je opierasz, w innym przypadku sam stajesz się nie tylko "oszołomem" ale także mitomanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Mnie to odpadnięcie np nie dało satysfakcji. Jako że piłką nożną interesuję się od dawna nie byłem też specjalnie zaskoczony. Tzn przepraszam - zostałem zaskoczony - remisem z kacapami. Traktuję to tylko jako początek i jeżeli sytuacja rozwinie się w dobrym kierunku - czytaj: .......nie to całe bagno, to tak wtedy poczuję satysfakcję. Na tą chwilę mam to w dupie z lekką przewagą poczucia, że będę miał od jutra święty spokój w mediach. Już dzisiaj jednodniowych patriotów ze szmatami tyskiego czy cocacoli przewiało o jakieś 90%. Ciekawe ilu z nich wyciągnie z szafy te gadżety reklamowe i wspólnie ze zdecydowaną mniejszością wywieszającą barwy narodowe, wyeksponuje je 11 listopada.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 17.06.2012 o godz. 16:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
To dlaczego masz dalej 9 MP w podpisie skoro są rzeczy ważniejsze od sukcesu?Ten 9 tytuł legia kupiła i dlatego wam go odebrano więc niczym się nie różnisz od tych farbowanych lisów!
Ostatnio edytowane przez Daja`n : 17.06.2012 o godz. 18:12.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No, właśnie leciał na tvp1 wywiad Kurowskiego z Lewandowskim. Końcówka bezcenna i podsumowująca cały ten turniej. Na pytanie dziennikarza, czy Smuda rozmawiał już z drużyną o tym wczorajszym meczu, Lewy odpowiedział, że nie, na co dziennikarz zareagował lekkim niedowierzaniem. Mina Lewego także mówiła na ten temat wszystko.
SMUDA WON! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Stadiony są dla nas, mam nadzieje, że dla kiboli aby tworzyli tam widowiska, bo jak nie to będzie troche pusto. Popatrz na Wisłę, trudno wogóle Polaka znaleźć. Czy jakiś piłkarz mistrza Polski Śląska czy Legii zagrał? Więc w zasadzie co mają te stadiony do kadry i PZPN.
Każdy może zbudować drużynę, skoro USA, Australia, Japonia czy Korea Południowa zdystansowały nas na lata. no miałbym taką nadzieje. Wygrana Dani i Portugalii po 1-0 i szwaby do domu. Doping na stadionie był słaby, ta śmieszna akcja z sektorówką podsumowuje wszystko, a można było powalić na kolana wszystkich. PZPN i rząd nie chcieli. Co do Irlandczyków byli fantastyczni, jeżeli chodzi o fanów. Co z tego, że Perkis był dobry, że Polański czasami nie tragiczny? Perkis to żaden Polak! Messi też byłby najlepszy w naszej kadrze i co z tego? Zniszczyli nam truniej, ale w zasadzie nie było czasu żeby coś zdziałać, przez 5 lat ma się uzdrowić polską piłkę? Praktycznie nic PZPN nie zrobił, poszli na żywioł jakoś to będzie, byleby kasy nazbierać od sponsorów. Co z tego że byliśmy blisko, tak każdy może mówić. Wyspy Salomona przegrywając z Nową Zelandią 3-4 w eliminacjach sobie moga powiedzieć ah byliśmy blisko. Niech się skończą te grupy marzeń! Lepiej grać w grupie jak Ukraina. Po 5 latach wracamy do naszej rzeczywistości. Już nikt nie będzie nam pieprzył wkółko jak to będzie na Euro, że nie zdążymy, że ludzie się będą bać przyjeżdżać, że burdy będą na stadionach... ufff. Można ochłonąć. ![]()
POLAK WĘGIER DWA BRATANKI!
DUMA DUMA NARODOWA DUMA |
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Abstrahując już od Smudy (kto interesował się piłką dłużej niż od 8czerwca wiedział, że to wszystko balon, który musi pęknąć), to takie publiczne wylewanie żalów kwadrans po kompromitacji jest lekko nie na miejscu. Nagle co drugi krytykuje chłopa, którego jeszcze dzień wcześniej tak chwalili.
Choć Robert i tak nie przebije lamentów Błaszczykowskiego... Dupa nie kapitan, idealny do tego całego cyrku... Ale to też nie zaskoczenie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A ja jestem zaskoczony zachowaniem Blaszczykowskiego. Zale wylewane 15 minut po meczu z Czechami zupelnie nie pasuja do obrazu czlowieka ktory byl przedstawiany chocby w piatek 15 czerwca. Wstyd panie Blaszczykowski!
Nalezy probowac wyciagnac Piotra Nowaka z USA. ![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Rzecz w tym, że szybko można było zauważyć brak jakiejkolwiek koncepcji, konsekwencji, miotanie się w swoich decyzjach. Na początku na przykład chciał budować defensywę na Żewłakowie, potem obraził się na niego o byle głupstwo i nagle stwierdził, że jest... za stary! No tak, to trzeba było roku, żeby sobie to uświadomić. Potem liderem miał być Głowacki, ciągnął go nasz Franz, gdy temu nie szło w Trabzonie. Teraz wiosną wrócił do formy, to Smuda zdał sobie sprawę, że... Arek jest kontuzjogenny! Więc postanowił oprzeć obronę na Wasilewskim, z którym jeszcze rok wcześniej nie wiązał żadnych nadziei. Każdy rozsądny człowiek widział od dawna po jego poczynaniach, że sukces na tych mistrzostwach możemy osiągnąć jedynie przypadkiem. Bo żadnej koncepcji czy myśli w postępowaniu naszego selekcjonera nie widać. ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Jeszcze odnośnie biletów. Fragment wywiadu z Tomaszem Hajto.
Cytat:
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Guest
|
|
Bardzo przykre - udało się zbudować takie fajne stadiony, kilku kopaczy wzniosło się na swoje wyżyny w dobrych klubach, a generał wybrany "politycznie" nie merytorycznie. Czy nie można było się szarpnąć na kogoś w naszym zasięgu z Zachodu? Następnej tego typu imprezyspokojnie nie będzie w Pl w ciągu najbliższych 50 lat. Co teraz? nawiązując do tego co powiedział(?) Listek... Licka - q... mać Probierz - a co on takiego osiągnął? 1xPP i już do kadry? To może Czesuaf 711? Kasperczak - jakby to był klub to zdecydowanie nie. Reprezentacja - niewykluczone, ale czy starszy pan lat 66+ będzie miał siłę i chęć śmigać po Europie i Polsce żeby oglądać potencjalnych reprezentantów? Czy utrzyma w ryzach dwudziestu młodych byczków? Skorża - ma dość fajne wyniki, ale zbyt ugodowy czy kopacze nie wejdą mu na głowę?Ale z drugiej strony nie będzie musiał się prosić o graczy do swojej taktyki tylko będzie ich miał do wyboru-do koloru. Orest - znany ekscentryk, 35 lat na ławie i tylko 2 (3MP). Repra może w następnym życiu. Wymieniany tu Fornalik - ma w Ruchu zaufanie i względny spokój, drużyna na 6,8 czasem 10 miejsce, ale pracuje spokojnie i ma wyniki. Ale w reprze nie będzie spokoju i zaufania tylko co mecz będzie miał na gardle media, kibiców itd. Czy dałby radę? Nie spróbujemy - nie dowiemy się... Smuda oczywiście goździk i adios.
Ostatnio edytowane przez arti : 17.06.2012 o godz. 20:25.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
co do licznych wypowiedzi Kuby, Wawrzyniaka, itp. to szkoda że żaden z nich nie był takich chętny do wywiadów i żalenia się na PZPN jak nam orzełka zabrali z koszulki
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Mówiąc wprost Smuda był niesamowicie zagłaskiwany wbrew faktom i rzeczywistości. Jeśli chodzi o ten felieton Stanowskiego to właściwie bardzo dobrze ubrał w słowa to co myśle o Smudzie i o tej drużynie.: http://www.weszlo.com/news/10841 |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Nasi wczoraj nie mogli biegac poniewaz mieli taaaaaaaaaaaka wielka kupe w gaciach ktora im to utrudniala.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Czyli wszystko zgodnie z planem - Niemcy pokonujac Dunczykow jako jedyni w grupie uzyskali komplet punktow a Portugalia karci Oranje za dobrą gre tylko do strzelenia gola. Holendrzy nie maja obrony + problemy wewnetrzne (podobnie jak Francja na MS) i dlatego papa. Tak wiec w cwiercfinale Niemcy zagraja z Grekami a Portugalia z Czechami.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i blamaż Holendrów stał się faktem. Co jak co, ale przebili Francję sprzed 2 lat. Włochów z MŚ w RPA się im przebić nie udało, ale no koszmarna postawa. Kraków dla Holandii nieszczęśliwy i to zarówno tych "naszych", jak i reprezentantów.
Żal mi Duńczyków. Byli blisko awansu. Dokładnie o 4-5 minut. Bo remis z Portugalią dałby im prawdopodobnie awans - inaczej też zagraliby Niemcy mając pewność awansu, a tak nie mogli pozwolić sobie dzisiaj na porażkę, bo właśnie wygrana Portugalczyków, która raczej była do przewidzenia, mogła Niemiaszkom mocno nabruździć. Ciekawe ćwierćfinały na polskiej ziemi - prawdziwy sprawdzian dla Czechów, no i Greków. Santos na pewno coś ciekawego na Niemców wymyśli, jednak jeśli będą grali tak konsekwentnie jak do tej pory, to nawet najlepsza taktyka ich nie powstrzyma przed awansem do półfinału... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Ale on zawsze wypowiada się poprawnie politycznie, jak w danej chwili najwygodniej. Pamiętam jak bronił Smudy gdy jakiś dziennikarz wypominał mu słowa o farbowanych lisach... JAki trener taki kapitan. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Biedronka bilety miała,bo jest sponsorem tej zbieraniany. Za darmo tego nie dostali wszakże więc po huj im to wymawiasz? ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|