The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.06.2012, 12:55
Niekoniecznie w dupie przywiązanie mają - inaczej je okazują ale nie o tym rozmowa.
Masz oczywiście dużo racji tyle, że to nie znaczy że trzeba czy można ich olać mając na uwadze dobro klubu - zresztą przy okazji "deklaracji" Małego klub się jasno opowiedział.
Można też mieć własną wizję dobra klubu, taką z fanatykami tylko ale trzeba pamiętać, że to kasy nie zapełni.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 10.06.2012, 13:13
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
Niekoniecznie w dupie przywiązanie mają - inaczej je okazują ale nie o tym rozmowa.
Masz oczywiście dużo racji tyle, że to nie znaczy że trzeba czy można ich olać mając na uwadze dobro klubu - zresztą przy okazji "deklaracji" Małego klub się jasno opowiedział.
Można też mieć własną wizję dobra klubu, taką z fanatykami tylko ale trzeba pamiętać, że to kasy nie zapełni.
Przestań... Już nie raz w inny sposób pokazali to swoje przywiązanie. W drugiej lidze w szczególności
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 10.06.2012, 19:09
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Przestań... Już nie raz w inny sposób pokazali to swoje przywiązanie. W drugiej lidze w szczególności
Albo na wyjazdach w szczególności . Nie ma kiełbachy i popcornu to dlategho pewnie nie jeżdżą
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 11.06.2012, 14:05
Nawet jeśli przez popcorn to może nie jest to powód do stosowania zasady "kto nie z nami ten przeciw nam"
Ostatni znany wyznawca tej zasady chwałą się nie okrył - nie ma co go naśladować
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 12.06.2012, 13:46
Jeszcze czy już wystarczy

Cytat:
"W ocenie policji oraz obserwatorów podczas treningu reprezentacji Holandii na stadionie Wisły Kraków nie doszło do rasistowskich incydentów". Takie oświadczenie wydał zastępca dyrektora ds. informacji Filip Szatanik z urzędu miasta.

"Zarejestrowany zapis sesji otwartej (treningu - przyp. jkl) nie daje podstaw do twierdzenia że na stadionie doszło do jakichkolwiek rasistowskich ekscesów. Co więcej, podczas konferencji prasowej zwołanej dzień po treningu piłkarze reprezentacji Holandii podkreślali fantastyczną atmosferę panującą w Krakowie. Ani słowem nie wspomniano o rzekomych rasistowskich incydentach podczas otwartej sesji" - czytamy w oświadczeniu. Kończy się ono apelem o "natychmiastowe zaprzestanie powielania nieprawdziwych informacji, które psują wizerunek miasta".
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 12.06.2012, 15:30
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze czy już wystarczy

niech żyje propaganda
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.06.2012, 15:53
Kocur problem leży w tym, że tych wszystkich artykułów, jak argumentują niektórzy, podających nieprawdziwe informację o tym co się działo na treningu już nikt nie cofnie. Mleko się rozlało.

Naprawdę myślisz, że teraz zagraniczna prasa zgodnie napisze na pierwszych stronach, że do skandalu nie doszło, bo tak powiedział niejaki pan Szatanik?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 12.06.2012, 16:01
Panowie bez jaj - tym tokiem myślenia mleko się rozlało jak Obama wyjechał z polskimi obozami.

Leci sprostowanie i koniec.

Tyle że tutaj Miasto powinno nagłośnić to sprostowanie żeby też poszło echem, bo zaraz jakiś brukowiec z Amsterdamu czy z Londynu napisze że w Krakowie się gwałci 12 letnie holenderki i co potem? Też mleko się rozlało bo napisali?

Trzeba walczyć o rację - pytanie czy nasze Miasto potrafi i ma chęci.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 12.06.2012, 16:22
FraMat napisał(a):Wyświetl post
niech żyje propaganda
Pisałem wcześniej, że widziałem na holenderskiej stacji ten incydent - było słychać dżungle, która już wtedy zdawała mi się jakoś lekko nie naturalna.
Ciekawe jest jednak to, że zauważyłem na YouTube ujęcie z tej samej kamery, które jest oryginalnie wrzucone i jest ono bez odgłosów dżungli. Manipulacja poprzez podłożenie dźwięku to dopiero jest propaganda.

edit:
Nie zaprzeczam że coś takiego było po prostu media też dołożyły swoje.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 12.06.2012 o godz. 18:04.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 12.06.2012, 16:51
alez dla mnie jest to oczywiste - niektórzy udawali goryle i to nie ulega wątpliowści.
Oficjalny komunikat w tej sprawie wydany przez Urząd Miasta jest tylko propagandą.
Nie było wcześniej nieprawdziwej informacji. Może za to była za bardzo uwypuklona i przesadzona.
Natomiast propaganda UM to po prostu kłamstwo w żywe oczy.
Można i tak.
Tak samo jak ruscy kibice twierdzili że to polscy stewardzi byli winni temu, że zostali pobici.
Ciekaw jestem tylko czy ci, kótrzy zorganizowali te nikomu niepotrzebną w tym miejscu i czasie akcję, nie czują, że ktoś (Szatanik) chce im odebrac całą "chwałę".

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.06.2012, 17:58
Przecież na każdym meczu, z sektora od C1 - C5 lecą jakieś małpie pohukiwania, gdy w drużynie przeciwnej jest jakiś czarnoskóry zawodnik... Jakoś teraz się wszyscy uruchomili z tym na forum, niektórzy wielkie zdziwienie, że ktoś sieje propagandę. Można i tak. Tylko mnie dziwi jedno - na mecze nie chodzicie, że tego nie słyszycie "na co dzień"?

Żeby nie było - uważam takie rzeczy za zwykłe buractwo i chamstwo. A bronienie czegoś takiego przez niektórych, to już naprawdę dramat.
Odpowiedz cytując
3120c
Member

Od: 06.2012

Stary 13.06.2012, 00:11
alez dla mnie jest to oczywiste - niektórzy udawali goryle i to nie ulega wątpliowści.
Oficjalny komunikat w tej sprawie wydany przez Urząd Miasta jest tylko propagandą.
Nie było wcześniej nieprawdziwej informacji. Może za to była za bardzo uwypuklona i przesadzona.
Można i tak.
Tak samo jak ruscy kibice twierdzili że to polscy stewardzi byli winni temu, że zostali pobici.
Ciekaw jestem tylko czy ci, kótrzy zorganizowali te nikomu niepotrzebną w tym miejscu i czasie akcję, nie czują, że ktoś (Szatanik) chce im odebrac całą "chwałę".
To, że jesteś upośledzony nie widzisz ? Jesteś jak wsza...
Pytanie, kiedy ci się lepce na łapach skończą...
Jeszcze jedno pytanie, kiedy będziesz miał odwagę porozmawiać w cztery oczy, skoro za takiego cwanego i poprawnego na forum robisz ?
Ostatnio edytowane przez 3120c : 13.06.2012 o godz. 00:19.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Stary 13.06.2012, 07:14
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Panowie bez jaj - tym tokiem myślenia mleko się rozlało jak Obama wyjechał z polskimi obozami.

Leci sprostowanie i koniec.

Tyle że tutaj Miasto powinno nagłośnić to sprostowanie żeby też poszło echem, bo zaraz jakiś brukowiec z Amsterdamu czy z Londynu napisze że w Krakowie się gwałci 12 letnie holenderki i co potem? Też mleko się rozlało bo napisali?

Trzeba walczyć o rację - pytanie czy nasze Miasto potrafi i ma chęci.

Przypomnij sobie ile osób zaangażowało się w sprawę "polskich obozów śmierci".Prezydent, premier, ministrowie, tabuny dziennikarzy i ekspertów.
Ile wysiłku zostało włożone po to aby wyprostować jedną oczywistą pomyłkę Obamy.

W naszym wypadku sprawa jest o tyle trudniejsza, że Polscy kibice mają już pewną, wątpliwą opinie na świecie. Dziennikarzom jest dzięki temu o tyle łatwiej budować kolejne argumenty pod z góry obraną tezę.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 13.06.2012, 07:48
Można i tak.
Ja nie słyszałem nic, i tak jak pisze WesterSyl te odgłosy na filmie holenderskim były podejrzane.
Propagandą były oszczerstwa Holendrów, ale moze i dobrze -zaczęli sie zajmować .......ami a nie meczem moze niedługo opuszcza nasze miasto ))

FraMat moze powinieneś być moderatorem na forum gazety wyborczej, forum organizacji FARE, Antify, rzetelnej BBC, organizacji mniejszości wszelakich lub Bóg wie czego jeszcze, ale na Miłość Boska nie na forum Kibiców Wisły Kraków - to takie moje skromne zdanie.

Co Ty masz z kibicami wspólnego? Czy chodzież regularnie na R22? Czy jeździsz na wyjazdy? Czy identyfikujesz sie z ruchem kibicowskim? Czy Wisla Kraków to dla Ciebie ideologia czy rozrywka jak kino, teatr, knajpa, kręgle?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 13.06.2012, 08:56
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Przypomnij sobie ile osób zaangażowało się w sprawę "polskich obozów śmierci".Prezydent, premier, ministrowie, tabuny dziennikarzy i ekspertów.
Ile wysiłku zostało włożone po to aby wyprostować jedną oczywistą pomyłkę Obamy.

Dlatego napisałem że jakby ktoś z Ratusza chciał to też by sprostowanie nagłośnił albo nawet zażądał przeprosin.
Nie nasza wina że w Krakowie w urzędzie są same ciepłe kluchy i prezio który "nie schodzi na psy".

Ale skoro uznali wydarzenie za "niebyłe" to nie ma co drążyć dalej tematu i skakać sobie do gardeł.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Stary 13.06.2012, 10:02
Nie sądzę żeby żądanie przeprosin odniosło jakiś skutek. Na pewno na umieszczaniu takich sprostowań nie zależy ludziom, którzy te artykuły napisali.

Dziennikarze mają kolejny materiał, który potwierdza fałszywą tezę, że Polscy kibice to dzicz, która buczy na murzynów i wszyscy, oprócz nas, są zadowoleni. Zachodnie społeczeństwa, bo mogą się poczuć lepiej od nas - "patrzcie jacy dzikusy, nie to co my" a redaktory, bo skasowały honorarium za wierszówkę.

Dodam tylko, że jakoś specjalnie mnie to nie martwi. Zazwyczaj bawią mnie komentarze ludzi z zachodu o Polakach, w szczególności gdy z nimi rozmawiam i zadają mi pytania w stylu - "czy nie boisz się mieszkać z Polakami".
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 13.06.2012, 10:18
3120c napisał(a):Wyświetl post
To, że jesteś upośledzony nie widzisz ? Jesteś jak wsza...
Pytanie, kiedy ci się lepce na łapach skończą...
Jeszcze jedno pytanie, kiedy będziesz miał odwagę porozmawiać w cztery oczy, skoro za takiego cwanego i poprawnego na forum robisz ?
Twój post jest nie na temat.
Kiedy Ty osiągniesz odpowiedni poziom intelektualny, żeby nauczyć się pisać na temat, wtedy porozmawiamy w cztery oczy
(a co chcesz zaprosić mnie na kawę? za późno, mam żonę)
Następny taki post leci w kosmos

domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Ja nie słyszałem nic, i tak jak pisze WesterSyl te odgłosy na filmie holenderskim były podejrzane.
Propagandą były oszczerstwa Holendrów, ale moze i dobrze -zaczęli sie zajmować .......ami a nie meczem moze niedługo opuszcza nasze miasto ))

FraMat moze powinieneś być moderatorem na forum gazety wyborczej, forum organizacji FARE, Antify, rzetelnej BBC, organizacji mniejszości wszelakich lub Bóg wie czego jeszcze, ale na Miłość Boska nie na forum Kibiców Wisły Kraków - to takie moje skromne zdanie.

Co Ty masz z kibicami wspólnego? Czy chodzież regularnie na R22? Czy jeździsz na wyjazdy? Czy identyfikujesz sie z ruchem kibicowskim? Czy Wisla Kraków to dla Ciebie ideologia czy rozrywka jak kino, teatr, knajpa, kręgle?
Taka sama uwaga do Ciebie, domin_czyzyny. Pisz na temat a nie zajmuj się moją osobą.
(Pytania do moderatorów w odpowiednim dziale, jak co)
Nie od dziś chodze na stadion i nie od dzis słyszę co różne prostaki wyprawiają, żeby nie uwierzyć w zajście na treningu. Sam na treningu Hiolendrów nie byłem, i podejrzewam ze rzecznikUrzędu Miasta tez nie był. Powiedział tylko coś dla załagodzenia sprawy.
Ostatnio edytowane przez FraMat : 13.06.2012 o godz. 12:44.

Odpowiedz cytując
Ventigo
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 14.06.2012, 11:04
http://ofsajd.onet.pl/newsy/norweska...8,artykul.html

No to będzie się działo.
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 14.06.2012, 11:14
Ventigo napisał(a):Wyświetl post
http://ofsajd.onet.pl/newsy/norweska...8,artykul.html

No to będzie się działo.
No ale co nas to obchodzi co myślą sobie o Wiśle jacyś Nowregowie? Nasz klub jest zbyt mało znany, żeby mieć ofertę skierowaną do kibiców zagranicznych więc żadnych strat to nie przyniesie, Polacy doskonale wiedzą wszystko, a nawet więcej niż to co w tym reportażu może się pojawić a sponsora to nie odstraszy bo i tak go nie mamy a bEdnarz raczej też go nie znajdzie. Możemy olać Norwegów perlistym bo i tak ten ich reportażyk ani nic nie zmieni ani nic nam nie zrobi.

Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 14.06.2012, 13:00
riv napisał(a):Wyświetl post
No ale co nas to obchodzi co myślą sobie o Wiśle jacyś Nowregowie ? [............]
Możemy olać Norwegów perlistym bo i tak ten ich reportażyk ani nic nie zmieni ........
Kurna ......
a może powinien coś zmienić .... !!!!!!!

Moim zdaniem zamiast kojarzyć Polskę z nowymi stadionami, setkami tysięcy normalnych kibiców będzie nasz kraj kojarzyło z zadymiarzami.
Takie "bohatery" a wpięciu kopią jakiegoś Ruska już leżącego na ziemi.....
Dno.
Półmóżdżki, przez których Polska jeszcze przez lata będzie postrzegana jako zakompleksiony, dziki kraj.

Jak teraz pokażą jeszcze Wiślackie "Auschwitz-Birkenau sialalala ..... "
To nic tylko się cieszyć riv....
Gratuluje samopoczucia.
Mnie już jest wstyd, za nasze "narodowe" cechy "gościnność i tolerancję"
Ostatnio edytowane przez Grantar : 14.06.2012 o godz. 13:06.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 14.06.2012, 13:09
Wizerunek wizerunkiem. Nie wiem czy ludzie mają świadomość, jak mogli popsuć Wiśle frekwencję na stadionie w przyszłym sezonie. Widząc ten filmik półminutowy wątpię(dyplomatycznie rzecz biorąc) by rodzice z dziećmi wybrali się na stadion z hasłami pełnymi nienawiści pt. "fuck euro". To było najbardziej obrzydliwe i najbardziej mnie obruszyło. O ile tożsamościowe wykrzykiwanie haseł o Wiśle i przeciwko sąsiadce było dla mnie jeszcze akceptowalne, by zaznaczyć czyj to stadion, to wyrzucanie haseł ANTYEURO, kiedy mamy ME w Polsce, co nie zdarzy się pewnie przez najbliższych minimum 20-30 lat, jak kiedykolwiek się jeszcze zdarzy, budzi ogromny niesmak. Wszyscy Polacy, już bez wzgledu na przynależność klubową, normalni, zwykli ludzie tak mocno identyfikują się z tym turniejem, że to jest nasze wspólne dobro, że nie powinno się coś takiego, jak te hasła na stadionie zdarzyć i już.
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 14.06.2012, 13:14
@Grantar
Ale co Ciebie interesuje jak postrzegają naszych kibiców obcokrajowcy? Jakoś jak w Twente brutalnie pobito naszych kibiców nikt się tym specjalnie nie przejął, a u nas wychodzi jakiś reportażyk i już zaczyna się 'wstyd mi za kibiców' i bicie się w piersi bo Polska będzie gorzej postrzegana - to chyba faktycznie racja, że niektórzy mają ogromny kompleks wobec zachodu a sportem narodowym jest przypodobywanie się obcokrajowcom.

Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 14.06.2012, 13:20
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Wizerunek wizerunkiem. Nie wiem czy ludzie mają świadomość, jak mogli popsuć Wiśle frekwencję na stadionie w przyszłym sezonie. Widząc ten filmik półminutowy wątpię(dyplomatycznie rzecz biorąc) by rodzice z dziećmi wybrali się na stadion z hasłami pełnymi nienawiści pt. "fuck euro". To było najbardziej obrzydliwe i najbardziej mnie obruszyło. O ile tożsamościowe wykrzykiwanie haseł o Wiśle i przeciwko sąsiadce było dla mnie jeszcze akceptowalne, by zaznaczyć czyj to stadion, to wyrzucanie haseł ANTYEURO, kiedy mamy ME w Polsce, co nie zdarzy się pewnie przez najbliższych minimum 20-30 lat, jak kiedykolwiek się jeszcze zdarzy, budzi ogromny niesmak. Wszyscy Polacy, już bez wzgledu na przynależność klubową, normalni, zwykli ludzie tak mocno identyfikują się z tym turniejem, że to jest nasze wspólne dobro, że nie powinno się coś takiego, jak te hasła na stadionie zdarzyć i już.
Ale o to właśnie chodzi, żeby kibice/widzowie na stadion nie przychodzili. Nie wiesz, że prawdziwym kibicem jest tylko fanatyk, drący ryja i biegający z maczetami?

Sytuacja z Warszawy jeszcze bardziej sprawia, że jesteśmy postrzegani w Europie jako kraj trzeciego świata. A wszystko przez pseudo-patriotów i DEBILI.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 14.06.2012, 13:26
michu-k napisał(a):Wyświetl post
Ale o to właśnie chodzi, żeby kibice/widzowie na stadion nie przychodzili. Nie wiesz, że prawdziwym kibicem jest tylko fanatyk, drący ryja i biegający z maczetami?

Sytuacja z Warszawy jeszcze bardziej sprawia, że jesteśmy postrzegani w Europie jako kraj trzeciego świata. A wszystko przez pseudo-patriotów i DEBILI.
Wiadomo pikole to czyste zło na stadionie ma być 30 tyś fanatyków.
Im mniej pikników tym lepiej dla klubu no i jeszcze na forum można ponarzekać na brak transferów.

Grantar Daruj sobie krucjaty ja już odpuściłem są ludzie dla których argumentem na wszystko jest "bo ktoś kiedyś też zrobił coś złego"

Więc jeśli w Twente Holendrzy zachowali się jak buce musimy się zniżyć do ich poziomu to samo się tyczy zamieszek z Ruskimi itp

Ja wziąłem dziewczynę na derby żeby jej pokazać że media piszą bzdury o kibicach. Resztę sobie dopisz

W innym wątku na tym forum nasi pochwalają bicie Rosyjskich Januszów i usprawiedliwiają to zachowaniem bojówek z Rosji.

Pewnych rzeczy nie przeskoczysz. :(
Ostatnio edytowane przez Ajax : 14.06.2012 o godz. 13:38.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 14.06.2012, 13:27
riv napisał(a):Wyświetl post
......
Czyli rozumiem normą powinno być, że naszych leją za granicą my lejemy zagranicznych u nas.
Co do wizerunku:
Jestem może odchylony ale przeszkadza mi, że w Norwegii kibic Wisły będzie synonimem nienawiści, agresji, rasizmu itd.
Nie wiem jak ci to uzasadnić.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 14.06.2012 o godz. 13:32.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Taxu
Member

Od: 11.2009

Stary 14.06.2012, 13:34
Dowiedzieliśmy się, że Wisła prowadzi rozmowy z Borussią na temat sparingu.

Aktualnie prowadzone są rozmowy z Borussią w tej sprawie -
potwierdziło nasze doniesienia Biuro Prasowe Wisły SA.

http://wislalive.pl/news/zagramy_towarzysko_z_bvb-759/
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 14.06.2012, 13:36
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Czyli rozumiem normą powinno być, że naszych leją za granicą my lejemy zagranicznych u nas.
Co do wizerunku:
Jestem może odchylony ale przeszkadza mi, że w Norwegii kibic Wisły będzie synonimem nienawiści, agresji, rasizmu itd.
Nie wiem jak ci to uzasadnić.
Ale słuchaj - niezależnie od wagi jakiejkolwiek dyskusji lub argumentów obu stron, zawsze skończy się stwierdzeniem typu "Wisła to my a nie wy i tamci też nie, mamy wyjebane na zdanie innych, nie będziemy nikomu lizać dupy, to my to my wściekłe żyrafy, tylko Bozia może nas sądzić" i tak dalej. Więc poruszanie tego tematu jest z góry skazane na porażkę. Odwoływanie się do szeroko pojętej moralności czy wizerunku zewnętrznego kraju, klubu, kibiców jest w takich przypadkach bezcelowe.
Ostatnio edytowane przez Watts : 14.06.2012 o godz. 13:38.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 14.06.2012, 13:37

Taka sama uwaga do Ciebie, domin_czyzyny. Pisz na temat a nie zajmuj się moją osobą.
(Pytania do moderatorów w odpowiednim dziale, jak co)
Nie od dziś chodze na stadion i nie od dzis słyszę co różne prostaki wyprawiają, żeby nie uwierzyć w zajście na treningu. Sam na treningu Hiolendrów nie byłem, i podejrzewam ze rzecznikUrzędu Miasta tez nie był. Powiedział tylko coś dla załagodzenia sprawy.

Ja osobiście nie słyszałem nic, a takie rzeczy się po prostu słyszy.
A teraz tekst DOTYCZĄCY ODGŁOSÓW "MAŁP" w prasie holenderskiej:

Według holenderskiej gazety "Volkskrant" "opowieści o małpich odgłosach podczas treningu Holendrów w Krakowie są wyssane z palca". Potwierdza to także portal Leugens.nl. Te holenderskie media uważają, że aferę nakręciła źle nastawiona do Polaków gazeta "De Telegraf" - informuje RMF FM.
Były rasistowskie incydenty czy nie było? Według prestiżowej gazety "Volkskrant" sprawa robi się coraz bardziej tajemnicza. Gazeta cytuje holenderskiego trenera, który odpowiada dziennikarzowi BBC, że już kilka razy mówił, iż nie słyszał żadnych odgłosów. Według dziennikarzy "Volkskrant" to brytyjskie media na czele z BBC nakręciły spiralę, rzucając negatywne światło na Polaków.
"Volkskrant" przypomina, że radio BBC po emisji "Stadionów śmierci" zrobiło z rasizmu w Polsce i na Ukrainie podstawowy problem jeszcze przed rozpoczęciem Euro i wyraźnie szuka potwierdzenia dla z góry przyjętej tezy - informuje RMF FM.

Nikt ich nie słyszał

Inne zagraniczne media mają ochoczo to podchwytywać. O "rasistowskim skandalu w Polsce" szeroko rozpisały się m.in. skandynawskie media, w tym duński dziennik "Ekstrabladet". Doniesienia duńskiego tabloidu zdementował m.in. obecny na treningu reporter PAP. Według jego relacji zawodników powitano oklaskami.

W trakcie trwającego półtorej godziny treningu grupa widzów odśpiewała... "Mazurka Dąbrowskiego", nie zabrakło też klubowych przyśpiewek sympatyków Wisły. Kibice pożegnali wicemistrzów świata "meksykańską falą" na trybunach, a piłkarze podziękowali brawami.

"Całą tę opowieść o 'małpich odgłosach' wyssano z palca" - czytamy także na www. leugens.nl. "Najdziwniejsze, że nikt w ekipie holenderskiej ich nie słyszał" - pisze portal. Na konferencji prasowej po treningu nikt nie pytał o rzekomy incydent.

Ty zawsze widzisz samo zło w kibicach Wisły i tyle, a jak ktoś nas obrazi Ty jesteś pierwszy aby także nam dołożyć. To fakt, jest to sprawa do poruszenia na forum w odpowiednim dziale. Jak tylko znajdę chwilę czasu, to poruszę Twoje zachowania i postępowanie wobec innych Kibiców Wisły Kraków i ogólnie wizerunku Wisły i Krakowa.

Napisem ten tekst, jak i poprzedni post dlatego, że Ty sobie tutaj dowolnie piszesz, kasujesz i banujesz (NIKT CI NIE NAPISZE, ŻE TO NIE NA TEMAT) - a nam każesz pisać gdzie indziej, owszem gdzie indziej też będzie napisane - ale tutaj dla innych forumowiczów zainteresowanych tym tematem sprawa jest także ważna i chcę aby wiedzieli "KTO" nam "MODERUJE TEMAT".

Nie jestem i nie byłem rasistą, ale szanuję Polskę, Kraków, Wisłę, Kibiców i siebie i nie pluje na swoich.

Mam w "wielkim poważaniu" opinie ludzi zachodu, mediów zachodnich i polskich, "elyt", gejów, lesbijek, pedefilów i innych odmieńców. Jeśli ktoś krzyczy, że w Polsce zabijają, mordują i gwałcą, to nie wolno mówić, że TO PRAWDA, BO GDZIEŚ JAKIŚ NAĆPANY ZWOLENNIK PALIKOTA KOGOŚ ZGWAŁCIŁ - ale, że proponujemy udać się do pewnych dzielnic Londynu lub do Saint Denis pod Paryżem i sprawdzić co tam się zastanie....jeśli w ogóle wyjdzie się żywym.

kriswisla napisał(a):Wyświetl post
nie obrazajac nikogo czytałem ta zacieta dyskusje i brylował w niej jeden z administratorów,ha..... gorylowate buczenie nomen omen na białych zawodnikowno to tylko w Polszy moze byc
Ten "ADMINISTRATOR" przyznał się, że NIE BYŁ, ALE WIE. Wie lepiej od wszystkich, którzy byli, którzy to sprawdzili i zdementowali. Co więcej on to nadal wie, mimo że Holendrzy piszą, że to ściema i prowokacja. Trzeba być chory z nienawiści do Wisły, Krakowa, Polski aby takie teorie głosić. Co najgorsze on nas wszystkich może ZBANOWAĆ BO NIE NA TEMAT PISZEMY, BO NIE PISZEMY TAK JAK ON CHCE. JEŚLI DOSTANĘ BANA, TO TRUDNO - CZASEM TRZEBA. Pamiętaj jednak, że nie obraziłem Cię, nie nazwałem tak jak na to zasługujesz, a jedynie opisałem Twoje PRAWDZIWE ZACHOWANIE, którego powinieneś się WSTYDZIĆ.

Z tej perspektywy to BAN dla JOT`a wygląda kuriozalnie i dziwacznie od powyższego administratora.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 14.06.2012 o godz. 15:04.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 14.06.2012, 13:41
http://euro.interia.pl/news-holender...y-z,nId,612584

Tak jeszcze wracając do tematu z przed kilku dni, i osób, którzy próbowali mi za wszelką cenę udowodnić "obiektywność" mediów, jak to one chcą dobrze, dla nas i tych co strasznie chcieli udowodnić jakimś tvnowskim gównem swoje argumenty...

p.s dalej napierdalajcie na swoich i właźcie w dupe tym z zachodu... stop! a ostatnio nawet tym ze wschodu, w końcu jesteśmy "europejczykami"

Edit: i jeszcze jedno, zróbcie im loda za to żeby dobrze o nas pisali, wtedy poprawimy wizerunek, i oglądacze/widzowie będą śmiało pruli na nasz stadion, będzie frekweencja i będą transfery! Wszystko dla dobra klubu!!
Ostatnio edytowane przez palikot : 14.06.2012 o godz. 15:11.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 14.06.2012, 13:55
palikot napisał(a):Wyświetl post
http://euro.interia.pl/news-holender...y-z,nId,612584

Tak jeszcze wracając do tematu z przed kilku dni, i osób, którzy próbowali mi za wszelką cenę udowodnić "obiektywność" mediów, jak to one chcą dobrze, dla nas i tych co strasznie chcieli udowodnić jakimś tvnowskim gównem swoje argumenty...

p.s dalej napierdalajcie na swoich i właźcie w dupe tym z zachodu... w końcu jesteśmy "europejczykami"

Lepiej. Niektórzy daliby się pokroić za to, że byli na stadionie i je słyszeli!
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów