|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Tak słabych Rosjan nie spodziewałem się. Smuda drugi raz pokazał, że zamiast postawić jak prawdziwy facet na atak, to boi się zaatakować. Nie wpuścił Grosickiego. Po kontuzji Ojgena bał się zaryzykować. Na miejscu Kamila powiedziałbym do Dyzmy: wyjeżdżam ze zgrupowania. PZPN powinien mieć 6 pkt i dużą szanse na brak gry z Niemcami. Przez nieudolnego Dyzmę jest źle. Gdyby PZPN miał trenera jak mają chociażby Ukraińcy, to by lepiej wykorzystał potencjał. Oni postawili na skrzydła, na szybkich i przebojowych - Konoplankę oraz Jarmołenkę, bo nie mają rozgrywającego. PZPN ma podobnie - Kubę i Grosickiego, bez rozgrywającego, ale ,,selekcjoner" upiera się jak osioł przy złej taktyce. Nie rozumiem, czemu czwarty ,,trener" na MŚ lub ME w tym wieku nie wykorzystuje potencjału.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 13.06.2012 o godz. 00:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Nie bylo wstydu ani na mieście, ani na trybunach, ani na boisku - niektórzy jasnowidzowie muszą być bardzo rozczarowani.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ano..ja nadal twierdze że od Czechów dostaniemy ale mimo wszystko...3 mecz i wszystko w naszych rękach.Myślę że nie wielu pamięta kiedy ostatnoi tak było.Wygramy z Czechami - czapki z głów - przegramy...wtopa na całej linii.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Powiedziałbym inaczej, nie spodziewałem się, że reprezentanci Polski będą w stanie aż w takim stopniu zneutralizować ofensywę Rosjan i dołożyć do tego świetną, szybką grę w ofensywie - wystarczy powiedzieć, że mieliśmy w tym meczu dziewięć celnych strzałów przy...trzech rywali. Cieszę się, że Smuda postawił na trójkę w środku i to udowodniło, że Rosjanie jak nie mają tyle miejsca w środku pola to już nie grają tak świetnego futbolu jak z Czechami czy Włochami i nie są aż tak niewiarygodnie groźni.
Grając przeciwko Czechom na takim poziomie jak dziś z Rosją to nie mieliby z nami szans, pytanie czy Polacy będą w stanie nie obniżyć lotów do soboty...A to już takie pewne nie jest. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Powiedzcie mi, skoro ten defensywny środek grał tak wspaniale, to skąd się wziął ten MILION interwencji naszej obrony?
Wszystko wszystkim, ale kiedy strefa kibica w Warszawie zaczęła skandować 'dziękujemy', kiedy schodził Polanski... No myślałam, że się popłaczę. Z bezsilności. Pytam znajomych i ludzi wokół, czy nie przeszkadza im ktoś taki w kadrze - patrzą jak na idiotkę. I to ja jestem ta zła, ta nie-Polka. Ja zniosę Francuzów - nie mówią po polsku, ale chociaż nigdy nie dali mi odczuć, że Polska to dla nich ostateczność. Nawet zniosę Boenischa, chociaż jak widzę zdjęcia z jego uśmiechniętą gębą, obejmującego Ozila na jakichś ME, to... No i inna kwestia, że jest przeraźliwie słaby, ale Smuda wie lepiej. Ale, na Boga - jeśli nikomu nie przeszkadza Eugen i dziękują mu za poświęcenie (kur** łaskę robi), to ja dziękuję za taki kraj. Potem się dziwić, że nikt flagi nie wiesza 11. ![]()
No i przyszło mi zmienić podpis, "dzięki", Kubuś...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Nie wiem dziewczyno co masz do Polanskiego.
Sam nie bylem zachwycony tym, że jest w kadrze Polski, tak samo jak nigdy nie byłem zwolennikiem naturalizowania innych piłkarzy. Niezależnie od tego kim są. Dla mniej Eugen to objawienie tych mistrzostw. Gość, który trzyma naszą drugą linię. Mnóstwo odbiorów, przechwytów i co najbardziej zaskakujące, duże umiejętności w grze do przodu. Prawdziwy walczak. To czy komuś zależy na grze w reprezentacji powinien pokazywać na boisku, a nie opowiadać o tym w mediach. Polanskiemu ewidentnie zależy. Poza Lewandowskim to najlepszy nasz piłkarz. I mam nadzieję, że wykuruje się do soboty, bo jego kolano nie wyglądało dobrze. Krytyka powinna nieść w sobie coś konstruktywnego i być czymś spowodowana. Krytyka tylko dla krytyki jest bezsensowna. |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Niesamowity gol Kuby Błaszczykowskiego z Rosją z genialnym komentarzem Tomasza Zimocha tutaj
http://doliczonyczas.blox.pl/html |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Prawdę mówiąc mieliśmy zdecydowanie więcej czystych okazji do zdobycia gola ale niestety troche niefarta i trochę braku umiejętności. Gdyby nie te mankamenty pewnie by wygrali, no ale właśnie, gdyby
![]() Z Czechami nie spodziewam się wygranej. Może uda się gola strzelić jednego, tylko trzeba już bez kalkulacji wyjść z ofensywnymi zawodnikami, a nie dreptaczami typu Obraniak. Tego rola na boisku to "kicker" jak w futbolu amerykańskim, bo mógłby w ogóle zejść a wbiegac jedynie na wrzutki i nie byłoby różnicy
Ostatnio edytowane przez tofik : 13.06.2012 o godz. 09:20.
![]()
.
. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Wstydu nie było ale tego się spodziewałem ponieważ nie uważałem ruskich za magów od gry w ataku pozycyjnym. Miałem jednak nadzieję, że w tych naszych kontratakach będzie trochę więcej jakości. Nasza środek pola zwłaszcza na początku wyglądał komicznie, nikt nie chciał wziąć na siebie odpowiedzialności za rozgrywanie piłki, zabezpieczenie tyłów też nie było na najlepszym poziomie bo Arshavin zagrał kilka groźnych piłek. Z czasem wyglądało to trochę lepiej, jednak nadal brakuje tam goscia z klasą piłkarską, kogoś takiego kto będzie miał głowę w górze zanim piłka do niego doleci co sprawi, że będzie widział co z nią zrobić za nim ją otrzyma.
Generalnie nasza gra to jakiś taki totalny chaos, dużo w tym wszystkim improwizacji i ustania wszystkiego na bieżąco. Uważam że ta drużyna potrafiłaby grać lepiej gdyby miała trenera który zachowuję się z klasą który potrafiłby dodać piłkarzom pewności siebie bo tego brakuje, Smuda wygląda momentami jakby narobił w gacie jakiś cały czerwony, nerwowy, gada bzdury... chyba nie trzeba pisać jaki to ma wpływ na na piłkarzy. Tak czy inaczej szacunek dla piłkarzy ze potrafią z tym trenerem coś zagrać. Moje zdanie jest takie że nie zagraliśmy na 100% możliwości.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 13.06.2012 o godz. 09:44.
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Coś mi się widzi, że z Czechami też będzie remis.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Zagraliśmy powyżej oczekiwań, z meczu jestem zadowolony.
Zabrakło szczęścia (gola z niczego) w końcówce. Eugen Polański od wczoraj jest w moich oczach 100% Polakiem (zwróćcie uwagę na jego pierwsze słowa po nieuznaniu jego bramki ) |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Zagraliśmy powyżej oczekiwań, z meczu jestem zadowolony.
Zabrakło szczęścia (gola z niczego) w końcówce. Eugen Polański od wczoraj jest w moich oczach 100% Polakiem (zwróćcie uwagę na jego pierwsze słowa po nieuznaniu jego bramki ) |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
http://www.youtube.com/watch?v=rqLTu...layer_embedded |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Tak czy inaczej, słowa naszego hymnu "co nam obca przemoc wzięła..." w sytuacji, gdy obok Rosjanie rozwinęli ogromna flagę z napisem "This is Russia" nabiera specjalnego znaczenia. Nie wiem, jak im się udało wnieść na stadion tak wielką flagę - zakazaną przez uefa - ale nie potrafię wyobrazić sobie odwrotnej sytuacji - flagi "This is Poland" na Placu Czerwonym
![]() ![]()
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Na mieście trochę wstydu było co do trybun i meczu zgadzam się ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ta sprawa Polańskiego wbrew pozorom nie jest taka jednoznaczna i nie można zabraniać innym mieć w niej swojego zdania, bo nikt nie siedzi w głowie Polańskiego, ale fakty są takie, że choćby nie wiem jak się teraz starał zatrzeć to złe wrażenie i choćby nie wiem jaki poziom prezentował zadra zostanie na zawsze, mimo że przekaz wypowiedzi był taki, że zbyt dużo dostał piłkarsko od Niemców aby oddawać to teraz Polakom. Niemniej jednak trudno mu zarzucić, że tego złego wrażenia zatrzeć się nie stara, wręcz przeciwnie, walczy za dwóch. Ja osobiście nie widzę powodu żeby na niego gwizdać, jeśli gra na wysokim poziomie, bo niezależnie od tego co mu chodzi w głowie i w jakim stopniu czuje się Polakiem, a w jakim Niemcem, to miał pełne prawo wybrać grę dla naszej kadry, bo tu się urodził, oboje rodziców są Polakami, mówi w naszym języku. Ale też nigdy w pełni faktu jego gry dla naszej kadry nie zaakceptuje. |
||
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Zgadzam się - powinni dosadniej odczuć spacer po Warszawie - sama też decyzja o wpuszczenie kibiców ze wschodu była już wstydem. A co do następnej kolejki. Jeśli się uda wygrać z Czechami, Grecja pojedzie kacapów i odpadną z turnieju to chyba umrę z przepicia ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O wilku mowa
Słowa Podolskiego z dzisiejszego wywiadu: "...Jak byłem mały, marzyłem o jednym meczu w drużynie narodowej, jeszcze wtedy myślałem, że będę grał dla Polski...". |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() Co do umierania z przepicia absolutnie się zgadzam, bilety ma mecz z czechami już są ma nadzieję na fetę we Wrocławiu. A w Warszawie świętować mamy z Grekami |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ciekaw jestem czy to samo byś pisał gdyby mecz zakończył się wynikiem 0:1 dla Rosji. Środka pola de facto wczoraj nie było. Zawodnicy, którzy mieli grać na tej pozycji zamienili się w obrońców, co skutkowało tym, że nie potrafiliśmy w środku pola wymienić kilku celnych podań. Jednego odmówić zawodnikom nie można - zaangażowania. Zabrakło umiejętności i taktyki, całe szczęście mecz rozgrywał się w szalonym tempie i bardziej przypominał grę na podwórku niż mecz na wielkiej imprezie. Gdybyśmy trafili na bardziej wyrachowaną taktycznie drużynę dostalibyśmy dwie kontry i byłoby pozamiatane. ps. Jeśli w sobotę awansujemy a Rosjanie odpadną uroczyście oświadczam, że już nigdy złego słowa nie powiem na dotowanie planów naprawczych greckiej gospodarki z polskiego budżetu.
Ostatnio edytowane przez snyrting : 13.06.2012 o godz. 10:50.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
Dlatego naszą jedyną nadzieją było zablokowanie im środka pola, odcięcie im tych prostopadłych piłek i przeniesienie w całości gry ofensywnej na skrzydła, gdzie akurat my mamy przewagę, szczególnie w postaci prawego skrzydła (chociaż i Boenisch się dwa, trzy razy włączył, Obraniak też grał niezły mecz), a oni natomiast zawodników grających bardzo ofensywnie (wspomniani przeze mnie Arszawin i Dżagojew), często pozostawiających swoich bocznych obrońców samym sobie. Gdyby nie brak skuteczności to ta taktyka okazałaby się perfekcyjna - przypominam, mieliśmy TRZY razy więcej celnych strzałów, niż oni, oddaliśmy DZIEWIĘĆ celnych strzałów, plus kila groźnych niecelnych po stałych fragmentach i z dystansu, m.in. minimalne pudło Lewandowskiego w pierwszej połowie. A czy przypominasz sobie jakiś strzał Rosjan, który zmusił Tytonia do maksymalnego wysiłku, choć JEDEN? Teraz porównaj sobie to z tym, co robił w tym meczu Małafiejew.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Naprawdę liczysz, że najsłabsza w grupie Grecja jest w stanie przynajmniej zremisować z Rosją? Uważam, że będzie to mecz do jednej bramki. Sam chyba będę trzymał kciuki za ekipę "Sbornej" - dla dobra turnieju dobrze by było aby awansowali.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Rosja to taka odmiana garbatych zza miedzy.
Nie można trzymać kciuków za cokolwiek, żadnego gadania o poziomie Ekstraklasy czy EURO 2012. Po prostu się życzy spadku / odpadnięcia. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Widać są równi i równiejsi Obraniak nie podaje ręki Smudzie kopie w bidon i nic się nie stało a jak Małecki nie podał ręki Moskalowi to jechano po nim jak po burej...
![]()
30 kwietnia 2012 dzień pamiętny Wisła spuszcza pejsy,Melikson pogrąża rodaków uszczęśliwiając Wiślaków.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie tyle, że człowiek na to liczy, co o tym marzy. I zgadzam się z Kocurem - Ruskim dobrze życzyć nie wolno. Znaczy, gdy zagrają z Niemcami, to ewentualnie wtedy można mieć jakieś dylematy...
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Bo za Obraniakiem wiadomo kto stoi i Smuda nie może mu nic nie zrobić (to nie Żewłakow, nie Boruc, nie Peszko, których można było szykanować do woli), a media też mają interes w tym, aby promować Ludo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Obiektywne tzn. co? Kto ci je podał? Z żadną z nich się nie zgadzam.
Jakież to siły za nim stoją? I co takiego mają niby media z promowania go?
Ostatnio edytowane przez ciacho : 13.06.2012 o godz. 12:53.
|
|
|
|
Guest
|
|
Rzeczywiście po "k.rwa mać" Eugena - tak cieplej się zrobiło na sercu... Swój chop! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|