|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Polsce wystarczy czasu na przygotowanie się do organizacji finałów EURO 2012? | |||
| Tak |
|
333 | 52,28% |
| Nie |
|
304 | 47,72% |
| Głosujących: 637. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
To chyba sarkazm.Przynajmniej mam taką nadzieje
![]() ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Mnie jak nie stać na kort tenisowy pod domem to go nie buduje. Ty widocznie byś go wybudował wraz z całym zapleczem i hotelami i zorganizował turniej na którym zarobiłby ktoś inny. "Bo prestiż". Marzy mi się, żeby protesty sparaliżowały otwarcie turnieju. Może w końcu niektórzy otwarliby oczy i przestali łykać wszystko co napisze Wyborcza (nie uderzam już tutaj do Ciebie). Niestety boje się, że jakby coś takiego miało miejsce to TVN i GW ogłosiłaby, że to zjednoczone bojówki Legii i Lecha postanowiły zemścić się za aresztowanie Litara i Starucha po czym puściliby migawki z Bydgoszczy. Ciemny lud to łyknie, a Tusk będzie spał spokojnie. Oczywiście protestujących szybko spacyfikowałaby policja co umknęłoby dzielnym dziennikarzom.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 04.06.2012 o godz. 15:35.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
Państwa w UE z PKB 300 mld jurków nie stać na budowę autostrady czy stadionu w ciągu pięciu lat? I rozwiązaniem jest skoro nie stać państwa na budowe autostrady to jej się nie buduje ? A może lepiej byłoby nie przepłacać.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 04.06.2012 o godz. 15:42.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Mr-kwolf
Zaraz Ci wyjadą, że jesteś "zawinstnym polaczkiem", który nie potrafi się cieszyć i pewnie "siedzi przed blokiem z piwem, albo pracuje w jakimś magazynie".Wg "wykształconych z duzych ośrodków" w Euro się trzeba cieszyć, bawić i kupować.A to co będzie pózniej?TO ..uj, będzie pózniej...Co zrobić z protestującymi?Wg Wałęsy wypałować i będzie święty spokój, co zrobić z bezdomnymi?- wg niektórych najlepiej gdzieś wywieźć by "nie psuli widoków" Tak myślą "nowocześni", "POstępowi" i "kosmopolityczni" Polacy.... ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Temat przepłacania to inny temat. I to też według mnie główny powód dlaczego władza zgodziła się na tę szopkę u nas. Im więcej "inwestycji" tylko więcej szans na przytulenia grosza na przekrętach. Tylko tyle i aż tyle. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
http://www.wykop.pl/link/1160831/wia...-olejkowskiej/ - Czyli to cholerne Weszlo wtyki ma
![]() ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Coś czuje że dotarli przez Bońka, ale genialne posuniecie hehe
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Albo przez bukmacherów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Niech biorą wszystko na kredyt tak jeszcze z kilkanaście lat. Jak już wszyscy zadłużą się na niespotykaną skalę wybuchnie wojna, bo jak wiadomo ona ucina wszelkie zobowiązania. Plusem tego festynu jest to, że nasz postkolonialny kraj wzbogacił się o kilkaset kilometrów dróg i klikanaście budowli. Stało się tak tylko dlatego, że nad wykonaniem tych zobowiązań czuwała uefa pod groźbą odebrania igrzysk. Gdybyśmy festynu nie organizowali społeczeństwo nie zobaczyłoby tego, co nie zostało zrobione. A jak wiadomo nasze społeczeństwo ze względu na brak umiejętności odróżnienia prawicy od lewicy, nie jest w stanie rozliczyć kogokolwiek z czegokolwiek w festiwalu durnoty, powszechnie zwanym wyborami. ![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Nie wiem czy można tutaj o tym pisać, jakby co proszę o usunięcie:
Wymienię bilet na sektor G na trening Holendrów za bilet na sektor C |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Dla mnie Stadion Narodowy to jest największa porażka tych przygotowań.
Moim zdaniem mecze powinny odbywać się na Stadionie Legii. Uparliśmy się na budowę czegoś co będzie przynosiło same koszty. A naszego Kraju zwyczajnie nie stać na takie marnotrawstwo pieniędzy. A najbardziej mnie śmieszą opinię, ze nowe stadiony wpłyną na poprawę poziomu piłki w Polsce. I tu kłania się prosta matematyka: Stadion kosztował ok 1 800 mln zł. Za te pieniądze można by wybudować ok 1800 boisk ze sztuczną nawierzchnią dla dzieciaków. Biorąc pod uwagę fakt, że w kraju jest ok 2500 gmin, i to, że niektóre z nich mają już takie boiska, można zaryzykować stwierdzenie, że w każdej gminie byłoby takie boisko. I to w rzeczywisty sposób w perspektywie 10-15 lat zwiększyłoby poziom piłki w naszym Kraju. Nie mówiąc już o aspektach profilaktyki zdrowotnej czy walce z patologiami wśród młodzieży. Ale nie, lepiej wybudować molocha za publiczne pieniądze. Sama sprawa ogromnych kosztów tego stadionu również jest ciekawa. Mam kolegę, którego ojciec był jednym z inżynierów pracujących przy tym stadionie. I po rozmowie z Nim, nie dziwię się, dlaczego stadion kosztował zdecydowanie więcej niż powinien. Ale to już inna historia. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Rozbawił mnie niesamowicie przyjazd Niemców, a dokładnie przylot a jeszcze dokładnie tym czym przylecieli
Ja rozumiem, że samochodem czy autokarem nie ma sensu się tłuc, nawet jak mówimy o dordze z Berlina do Gdańska, ale przylecieć takim kolosem,taki kawałeczek, to trzeba mieć nieźle pod kopułą Rozumiem iż chcą pokazać,że cywilizacyjnie są wyżej od nas, w ogóle od wszystkich, ale nie wiem na kim to miało zrobić wrażenie poza nimi samymi. Nie wiem czego była to manifestacja ale na pewno nie zdrowego rozsądku, biorąc chociażby pod uwagę długość pasa w Gdańsku. Od wielkości do śmieszności jest jeden krok......------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Strasznie musi być cienkutko na Ukrainie skoro Holendrzy i kilka innych ekip, które grają tam mecze, rezydują u nas. W dniu meczu lecieć aby rozegrać mecz byleby tam nie spać ani przebywać. Niezłe mają o Ukrainie mniemanie. No bo jak inaczej tłumaczyć to, że są u nas a nie w Charkowie chociażby?Za dobrze w świetle nie stawia to Ukrainy. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
nie przecze, że koszt wybudowania jest duży. To fakt i nie ma z nim tutaj co polemizować.
Jednka biorąc pod uwagę co ten stadion ma, jakie ma cechy i co można z nim zrobić to już inaczej człowiek myśli o tej kasie. Tak naprawdę nasz narodowy to nie jest stadion tylko biurowiec z funkcją stadionową. W nim jest tyle biur i pomieszczeń do wynajęcia, co w najwiekszym komplesie biurowy w Krakowie. Jak to się wynajmie, powinno się zamknąc finansowanie utrzymania. A granie na legii było nie możliwe, bo Euro dostalismy także z tego powodu, że obiecaliśmy wybudować stadion mogący przyjąc tyle ludzi co na meczu otwarcia. 55 koła. Na Legie wchodzi 33 koła. Odnośnie postu Marszałka o Ukrainie. Zgadzam się, niezły tam jest syf, że ekipy wolą lecieć z Kolobrzegu do Doniecka niż tam nocować. Masakra. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zapewne tym przylotem chcieli dowartościować ....Tuska . I tak dobrze, że nie przypłynęli do Gdańska pancernikiem czy innym stateczkiem bo z Rostoku nie byłoby daleko ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Siedzą u nas bo opinia o Polsce jest tylko niewiele lepsza niż o Ukrainie jednak w większości tak samo głupia, gówno warta i wypaczona. Siedzą u nas choć gdyby mogli najchętniej nie ruszali by poza linię Odry. Tylko czy Twój śmiech jest na miejscu? Medialny wizerunek krajów wschodnich jest tak prawdziwy jak opinie o Polsce Obamy czy pani Debbie Schlussel http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,tit...l?ticaid=1e93b . Akurat nas Marszałku po doświadczeniach chociażby z Enschede to bawić nie powinno.... ![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
![]() Można bylo zrobić jeszcze lepszą opcję, stadion narodowy na 50k na którym grała by Legia wtedy koszty utrzymania spadają po części na klub a my oszczędzamy 450 mln wydane na stadion przy Ł3
Ostatnio edytowane przez piotrek06 : 05.06.2012 o godz. 19:47.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie chce się rozpisywać czemu tak jest a nie inaczej,ale wtedy bym rozmył temat i ZWE by sie zdenerwował, dałby mi na przykład bana,czy coś takiego ![]() ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
Jeżeli chodzi o "osiągnięcia", które mamy w dużej mierze dzięki organizacji Euro, to upadłości firm budowlanych w Polsce. Mamy super ustawę o zamówieniach publicznych oraz wspaniałych, kompetentnych urzędników, którzy praktycznie za nic nie odpowiadają. Z małopolskich firm upadłość ogłosił już m. in. Poldim, Budostal 5; upadłość grozi firmie Radko - wykonawcy ronda Ofiar Katynia. W najbliższym czasie może zostać zwolnionych nawet kilkadziesiąt tysięcy pracowników branży budowlanej (głównie drogowej). Wiele ludzi już teraz przeżywa dramat.
![]()
WIERNOŚĆ NA WIEKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
To głównie kwestia ustawy o zamówieniach publicznych, gdzie wybór ogranicza się do oferty z najniższą ceną (E: choć są też inne kwestie, o czym szerzej w linku).
Firmy, żeby wygrać przetarg, muszą ryzykować i ustalać jak najniższą cenę, choć przy tak dużym popycie, ceny materiałów muszą rosnąć. Dlatego tak wiele firm upada. Znalazły się w kropce, bo bez zamówień nie ma pieniędzy, a z zamówieniami droga do upadłości. E: http://rafalhirsch.blogspot.com/2012....html?spref=tw PS. Dzisiaj repra Holandii otworzyła boiska im. Cruyffa przy SP93 w Bronowicach. Choć połowę wyłożyło miasto, to i tak nie jest źle.
Ostatnio edytowane przez murray : 05.06.2012 o godz. 22:24.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To nie jest wina GDDKiA,że firmy upadają,a tym bardziej urzędników. Z całym szacunkiem ale GDDKiA dba o to aby zbudowano drogę najtaniej jak się da,a zarazem najlepiej. Zgadza się? To firmy biorące udział w przetargach na jakiejś podstawie obliczają dochodowość tansakcji i ustalają cenę za jaką są w stanie wykonać prokekt. Zgadza się? Wygrywa ta firma, która zbuduje najlepiej i najtaniej z punktu widzienia GDDKiA. Zgadza się ? Firma, która podejmuje się realizacji zamówienia,zgadza się na warunki GDDKiA i dobrowolnie podpisuje z Dyrekcją umowę, zgadza się ?
Firma buduje, wszystko jest ok, ale ostatecznie koszty przewyższają zapłatę zawartą w umowie z GDDKiA, to kto temu jest winien ? GDDKiA, że podpisała taka umowę, czy może firma budowlana, która starała się zagrać wbrew rynkowi i tym samym wbrew trendowi ? I czy ktoś kogoś zmusza do startowania w przetargach ? Jeśli ustawa skonstruowana jest tak a nie inaczej to nie startujemy w przetargach i zaraz ustawodawca sam dokona potrzebnej korekty. Dla mnie to wykonawca powinien uwzględniać w kosztorysie wzrost cen surowców i taką cenę wystawiać w przetargu. Jeśli wygra przetarg a cena surowców nie pójdzie w górę, to o tyle jest do przodu, plus marża którą sobie za robotę policzył. Zysk podwójny! GDDKiA ma tylko wybierać oferty a nie pytać jak dzieci w przedszkolu czy uwzględniliście koszty wzrostu cen surowców czy nie ? Co ich to obchodzi ?Firmy budowlane mają gości w krawatach, furach i komórach, doradców wszelkiej maści, to stać ich pewnie na analizę ryzyka, wycene cen surowców itd. A i nawet tak prosty zapis jak waloryzowanie umowy o cene surowców w oparciu cenę z odpowiedniej giełdy też ich stać. No chyba,że te krawaty,skróry ,fury i komóry to dla lansu ![]()
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 05.06.2012 o godz. 23:07.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
![]()
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Mało fanatyków jedzie na Euro, napewno Grecy oleją je, bo je olewają. Obecnie jednak bardzo dużo ekip olewa mistrzostwa.
Może i dobrze... http://www.mediarp.pl/polska/alef-st...7982,0206.html Patrząc na to co się wyprwawia w naszym kraju to jestem skłonny uwierzyć w prowokację z marszem Rosjan, tym bardziej, że się podgrzewa atmosferę, jakieś sierpy i młoty (od kiedy ekipy rosyjskie epatują takimi motywami? tam większość jest prawicowa), emitują jakieś pseudodokumenty o faszystach... generalnie powinno się olać to Euro. ![]()
POLAK WĘGIER DWA BRATANKI!
DUMA DUMA NARODOWA DUMA |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Nie wiem ile.
Wiem jednak, że mógł być tańszy. Do jego wartości należy doliczyć jeszcze kilkadziesiąt innych budyneczków rozsianych po całym kraju...tyle powiem. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |