The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.06.2012, 15:13
Kupowanie licencji od innego zespołu powinno byc traktowane po prostu jak korupcja - takie jest moje zdanie.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 03.06.2012, 15:35
"Jesteś z Grodziska, mówię ci, zawsze stąd byłaś skończ już wreszcie śnić, nie jesteś z Warszawy(Krakowa ) mówię ci, jesteś z Grodziska..."

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 03.06.2012, 15:40
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Kupowanie licencji od innego zespołu powinno byc traktowane po prostu jak korupcja - takie jest moje zdanie.
Oczywiście.

Wtedy się kupuje nie jeden, czy dwa mecze, ale cały sezon. Tak jakby kupić 30 spotkań ekstraklasy.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 03.06.2012, 15:57
Przynajmniej jednoznacznie rozwiązane byłoby kto jest najstarszym Polskim klubem - w końcu oni byliby Groclinem z siedzibą w Warszawie Krakowie

PS.

Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Tak napisął forumowicz forum którego nie będę tutaj reklamował: "Co tzn po raz kolejny? Cracovia nigdy żadnych przekrętów nie robiła. Oczywiście cała ta żenująca historyjka jest zmyślona i nie ma nic wspólnego z rzeczywistością"...
Jak dla mnie On jest nie umiejącym ukrywać się żydem...
Ostatnio edytowane przez tarantulaw2 : 03.06.2012 o godz. 16:20.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 03.06.2012, 16:00
Tak napisął forumowicz forum którego nie będę tutaj reklamował: "Co tzn po raz kolejny? Cracovia nigdy żadnych przekrętów nie robiła. Oczywiście cała ta żenująca historyjka jest zmyślona i nie ma nic wspólnego z rzeczywistością"...
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 03.06.2012, 16:58
A nie mogłaby się franca parchata połączyć w ten sposób że nazwa cracovia zniknie i zostanie polonia?

Wtedy bym chyba Filipiakowi najdroższego Johnny Walkera kupił
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.06.2012, 17:16
Polonia Kraków brzmi... nieekskluzywnie.
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 03.06.2012, 17:19
Cracovia Warsaw

Taka europejska nazwa
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 03.06.2012, 17:51. Pasiasty papier toaletowy
Europejska? Raczej jewropejska Ale i w tym pasiasty klub jest do niczego - nawet handlować po cichu nie potrafią.

I co się potem dziwić, że gardzi nimi prawie cała Polska. Jakoś inne drużyny potrafiły przyjąć "na klatę" zasądzone im kary: degradacji / minusowych punktów / uderzenia po kieszeni. I jak dla mnie - zagwozdka: Zagłębie Lubin już drugi raz dostaje karę, a pasiaści, którzy z nimi handlowali - nic, w dodatku mogą kupić ekstraklasę od JW. To po co taka liga, z której niektórzy spaść nie mogą?

O honorze już nawet nie wspominam, bo prędzej pałac kultury wywróci się na lewą stronę, niż w pasiastej stronie błoń pojawi się honor, choćby przejazdem
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.06.2012, 18:01
Pojawia sie, 3 razy w sezonie - gdy gosci u nich Wisla, Lechia i Slask

To w sumie... bylaby to cracovia, Polonia, czy Groclin? Ale z takiego prawnego punktu widzenia
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Od: 07.2010

Stary 03.06.2012, 19:12
Niemieckie media podają, że Legia odrzuciła ofertę za Wolskiego w wysokości 4,5 mln euro podnosząc jednocześnie kwotę do 6 mln na co Borussia już nie przystała :]
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 03.06.2012, 19:35
_ukoL napisał(a):Wyświetl post
Bo czegoś takiego jak wykupienie licencji nie powinno być. No ale wiadomo, kasa i układy są ważniejsze od uczciwości i ducha sportu, który już dawno temu poszedł na emeryturę.
Jestem tego samego zdania.
Nie masz kasy albo serca do ładowania w to pieniędzy to graj za pieniądze z canal+ albo sp.erdalaj z ligi i niech na twoje miejsce wejdzie (sportowo) ten kto ma.
Pewnie za rok-dwa znów ktoś wymięknie i wtedy Ara pójdzie na zakupy...
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 03.06.2012, 19:58
Emenems81 napisał(a):Wyświetl post
Niemieckie media podają, że Legia odrzuciła ofertę za Wolskiego w wysokości 4,5 mln euro podnosząc jednocześnie kwotę do 6 mln na co Borussia już nie przystała :]
Jezeli to jest prawda to niech boja sie Boga...
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 03.06.2012, 21:55
muerte napisał(a):Wyświetl post
Cracovia Warsaw

Taka europejska nazwa
Ewentualnie

Wacovia

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 03.06.2012, 22:06
Wackovia lepiej pasuje
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.06.2012, 23:41
muerte napisał(a):Wyświetl post
Wackovia lepiej pasuje
Zważ, że "k" do niczego nie pasuje. Toteż Wacovia wydaje się być opcją najlepszą

Cracovia Warszawa? Ocieplenie stosunków między nami a stolicą
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.06.2012, 08:43
Zgodnie z prawdą powinna być "Dyskovia" (Dyskobolia + Cracovia).
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 04.06.2012, 08:49
Dyskobolia Polonia Cracovia Grodzisk Wielkopolski Warszawa Kraków miałaby ciekawy terminarz. Aż 6 razy w ciągu jednego sezonu rozgrywałaby derby.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 04.06.2012, 09:27
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Zgodnie z prawdą powinna być "Dyskovia" (Dyskobolia + Cracovia).
Albo "Dyskpovia".
Odpowiedz cytując
Sylwek1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 04.06.2012, 10:58
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/1,...straklasy.html
terminarz na nowy sezon, kurde z przyzwyczajenia szukałem kiedy Derby ...
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 04.06.2012, 11:00
Sylwek1906 napisał(a):Wyświetl post
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/1,...straklasy.html
terminarz na nowy sezon, kurde z przyzwyczajenia szukałem kiedy Derby ...
Wygląda na to że możliwe że 1 września. Szybko.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 04.06.2012, 11:07
Proponuję pod tym linkiem sprawdzać:

http://www.90minut.pl/news/189/news1...y-2012-13.html

niż na wybiórczej stronie
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 04.06.2012, 11:12
FooFighter napisał(a):Wyświetl post
I teraz idę o zakład. Terminarz będzie taki, że Śląsk na 100 % będzie grał w którymś z tych pięciu meczów z Legiunią. Oczywiście zupełnie przypadkiem.

Założycie się o tysiąc złotych chłopaczki z eł3?

P.S. I jeszcze jedno. Czemu przymierzany do gry w Legiunii Celeban uniknął kary, mimo że wyraźnie widać na materiałach że także śpiewał?
Ech, te warszawskie spiski...
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 04.06.2012, 11:24
Filipiak by musial niezla kase dac zeby JW sie zgodzil, takiej raczej nawet on nie wylozy, nie ten kaliber.
Polonia grac bedzie w ekstraklasie uzupelniona mlodymi zawodnikami, i kazdy kto sie wybije zostanie sprzedany za w miare dobra kase. Z kazdym miesiacem wymagania pewnie spadna i JW sprzeda jak leci wszystkich.
Ptaszki jednak spiewaja ze cos mu sie w glowce poprzestawialo i chce zostac w Polonii. Bym nazwal to totalna plotka, ale z tym czlowiekiem nigdy nic nie wiadomo.

Co do Wolskiego - Nie sprzedali go i dobrze. Jesli nawet nie zagra na Euro to cena drastycznie nie spadnie, a jesli zagra i cos mu sie uda pokazac to cena wzrosnie i to bardzo. Ma jeszcze chlopak czas i nie spieszy sie z wyjazdem. Tak czy siak rok by jeszcze zostal wiec czy teraz go sprzedadza czy za rok wiekszej roznicy dla niego samego nie ma, dla klubu juz tak bo jak wiemy ITI chce sie wycofac wiec zbiera wszystko co moze i to w jak najwiekszych ilosciach.

PS:
Kurcze nie gramy ze Slaskiem... Za malo dalismy w lape do cholery jasnej. Jednak troche dalismy bo ostatni mecz gramy z nimi wiec pewnie tak ulozyli bysmy swietowali u nich kupione MP Celebano uniknal kary i juz w dresie Legii siedzi w domu czekajac na telefon od Bereta
Musialem

Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 04.06.2012, 11:46
Po pierwszych 6 kolejkach moglibyśmy spokojnie być na szczycie tabeli. Zakładając oczywiście, że Bednarzowi udałoby się zmontować przyzwoity skład w odpowiednim czasie. Niestety marne na to szanse.

@kreseq, bez wtrącającego we wszystko się właściciela Polonia paradoksalnie może zacząć grać znacznie lepiej, mimo słabszego personalnie składu. Wtedy Wojciechowskiemu na pewno się odmieni.
Ostatnio edytowane przez Arked : 04.06.2012 o godz. 11:48.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 04.06.2012, 12:01
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Za malo dalismy w lape do cholery jasnej. Jednak troche dalismy bo ostatni mecz gramy z nimi wiec pewnie tak ulozyli bysmy swietowali u nich kupione MP
Musialem
Slask przystapi do meczu z wami wymeczony meczem z nami A jak jeszcze nasz mecz bedzie prowadzil sedzia z Wawy to bedzie 5 stron o tym tutaj
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 04.06.2012, 13:56
Wreszcie normalny terminarz ligowy. 15 kolejek na jesieni, 15 na wiosnę. Start 18 sierpnia, koniec 1 czerwca. Mała rzecz a cieszy.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 04.06.2012, 14:15
Nie ma już zwyczaju, że beniaminek gra z mistrzem w pierwszej kolejce? Czy nie ma już od 10 lat, a ja się dopiero ogarnąłem?

FooFighter napisał(a):
I teraz idę o zakład. Terminarz będzie taki, że Śląsk na 100 % będzie grał w którymś z tych pięciu meczów z Legiunią. Oczywiście zupełnie przypadkiem.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 04.06.2012, 14:23
Żenada, ktoś mi może wytłumaczyć dlaczego 1 kolejka jest dopiero 18 sierpnia? Zamiast zacząć troche wcześniej to w grudniu będzie trzeba marznąć na stadionie. Jedynym argumentem jaki mi przychodzi do głowy jest to, że wtedy przerwa zimowa byłaby za długa, ale za to biorą pieniądze, żeby to rozplanować jakoś z głową tak, aby przyjście na stadion było dla ludzi przyjemnością, a nie karą...
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 04.06.2012, 15:13
cinekw napisał(a):Wyświetl post
Żenada, ktoś mi może wytłumaczyć dlaczego 1 kolejka jest dopiero 18 sierpnia? Zamiast zacząć troche wcześniej to w grudniu będzie trzeba marznąć na stadionie. Jedynym argumentem jaki mi przychodzi do głowy jest to, że wtedy przerwa zimowa byłaby za długa, ale za to biorą pieniądze, żeby to rozplanować jakoś z głową tak, aby przyjście na stadion było dla ludzi przyjemnością, a nie karą...
Zawsze mozna mecz zobaczyc w tv, ba, nawet sie mozna piwa napic

Idze ku lepszemu, powolutku aczkolwiek systematycznie. Troche im zajmie zrozumienie jak najlepiej to wszystko rozplanowac.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów